Ajax maakt einde aan soap en staakt pogingen voor Eto'o

Woensdag, 20 augustus 2014 om 20:08

Samuel Eto'o wordt niet de nieuwe spits van Ajax. De aanvaller had twee weken geleden in Parijs een gesprek met Marc Overmars en Michael Kinsbergen, maar vervolgens bleef het onduidelijk of Eto'o op de Amsterdamse aanbieding in wilde gaan. Ajax wilde voor 18:00 uur vandaag een antwoord hebben, maar de deadline werd overschreden. Overmars heeft nu laten weten dat Ajax afziet van verdere gesprekken: de landskampioen gaat kijken naar een andere optie.

/

Overmars en Frank de Boer zagen in de 33-jarige Eto'o een welkome versterking voor Ajax, maar de transfervrije aanvaller schijnt nog meer aanbiedingen op zak te hebben. "Het is het goed recht van Eto'o om lang na te denken over zijn volgende club, maar Ajax gaat niet langer wachten", zegt directeur voetbalzaken Overmars tegen Voetbal International. "We hebben hem daarom laten weten af te zien van eventuele verdere gesprekken."

Eto'o zit zonder club sinds zijn vertrek bij Chelsea en wil volgend seizoen graag nog in de Champions League voetballen. Ajax kon de aanvaller voetbal in het miljoenenbal bieden, maar Eto'o lijkt elders meer te kunnen verdienen. De Afrikaan schoof een beslissing over zijn toekomst in de afgelopen twee weken steeds voor zich uit en nu heeft Ajax besloten om een einde te maken aan de transfersoap.


Poll

Jammer dat Samuel Eto'o niet naar Ajax komt


Gerelateerd

234 reacties (laatste reactie door hootch30)

Jammer natuurlijk! Maar wel terecht, want samuel is niet groter dan Ajax. Ze hebben lang genoeg gewacht. Op naar plan B!

20 augustus 2014 om 20:13

En terecht een club als Ajax moet nooit met zich laten sollen door 1 speler, Niemand is groter dan Ajax & Als Eto'o wil wachten is dat zijn goed recht maar dan kijkt Ajax verder.

Ben idd echt enieuwd naar plan B

20 augustus 2014 om 20:19

Ik denk dat ze al wel een tijd met plan B bezig zijn.
Ze zullen wel een heel lijstje hebben.
Goede beslissing om er van af te zien.

20 augustus 2014 om 20:22

Ik heb nu al de namen van kuryani, forlan, pizarro en Rémy voorbij zien komen. Weet niet in hoeverre dat reëel is hoor. Het mooiste zou gewoon zijn als Huntelaar terug kwam maar dat gaat voorlopig niet gebeuren. Iemand nog andere namen gehoord?

20 augustus 2014 om 20:22

Denk dat er inderdaad al het een en ander klaar ligt. Misschien is er zelfs al wel contact geweest met wat spelers. Maar daar zouden we dan wel wat van gehoord hebben dus dat zal waarschijnlijk wel niet

20 augustus 2014 om 20:23

Ik ben benieuwd naar de scouting. Hoe is het toch mogelijk dat Milik nu al aan de kant wordt gezet. Hij werd met zoveel trots binnengehaald. Onze nieuwe nr9. Yeah right. Dit moest gecompenseerd worden met het aantrekken van een grote naam alla Samuel. Het was al onmogelijk from the start, maar puur om de fans tijdelijk te pleasen. Dat zegt mijn gevoel tenminste.

20 augustus 2014 om 20:25

Ze waren rond 18:00u in vergadering over een nieuwe speler, dat zou snel bekend worden. Dus we gaan zien!

20 augustus 2014 om 20:26

Wie zegt dat milik aan de kant word gezet? Hij zou genoeg spelen als eto'o had gekomen. Milik komt nog wel los, goeie speler!

20 augustus 2014 om 20:31

@lee112
Ik zou je stelling anders willen formuleren. Hoe is het mogelijk dat Overmars Milik heeft gehaald ipv hoe is het mogelijk dat Milik nu al aan de kant is gezet

Ben benieuwd naar plan B van Overmars

20 augustus 2014 om 20:35

Ja vast. Als hij echt zo goed was, dan was Ajax echt niet op zoek naar een eerste spits! Ja hij is jong dat snap ook het heus wel, maar waarom hem huren dan? Lijkt me logischer om iemand te huren van wie je het gevoel hebt dat hij meteen iets toevoegt. Ikzelf schrijf milik niet af, maar dit lijkt me toch echt een duidelijk signaal.

20 augustus 2014 om 20:46

@lee
Ik ben het zelden met je eens Lee, maar deze keer deel ik je gevoel. Opgeklopt door de media en van te voren gedoemd om te mislukken. Grootheidswaanzin van Ajax om te denken dat hij gemotiveerd aan de slag zou gaan bij Ajax. ......uit bij Willem 2, Dordrecht, alle kunstgrasveldjes........vergeet het maar.

20 augustus 2014 om 20:46

urzais van bilbao zou een goed opvolger kunnen zijn

20 augustus 2014 om 20:58

terwel hij er wel op los scoorde.... een geweldige ajax spits!

20 augustus 2014 om 20:58

ik hoop dat soriano van Salzburg op dat lijstje staat....... Als ze Etoo kunnen betalen kunnen we hem ook halen.

20 augustus 2014 om 21:03

Kuryani komt niet. Zoals ik me hem uit Duitsland herinner is het een eerste klas geldwolf.
Die gaat liever ergens cashen dan dat hij naar Nederland komt.

20 augustus 2014 om 21:06

Hhaha Soriano?
Alsof hij in de ED wilt spelen.
Zal vast te duur zijn. Ajax zal ongetwijfeld gewoon komen met een type Sana. Iemand waarvan je al van tevoren weet dat het niets word.

20 augustus 2014 om 21:14

@psv4321

Spelen in de Eredivisie met clubs als Ajax,psv en Feyenoord lijkt me nog altijd een hogere sportieve uitdaging dan met alle respect de Oostenrijkse competitie. Daarbij speelt Ajax ook de laatste jaren steevast Champions League

Jonathan Soriano zou de ideale centrumspits voor Ajax zijn, die naast dat hij ontzettend goed kan voetballen ook een echte afmaker is

20 augustus 2014 om 21:21

Idd. Dat is de perfecte optie. Wat is die vent goed zeg. Geweldige traptechniek ook. Hoop het. Die is stuk beter dan eto o nu.

20 augustus 2014 om 21:26

@ Lee112

De man die in Polen word vergeleken met Lewandowski en in alle elftallen van Polen laat zien gewoon heel goed te kunnen voetballen. Tegelijkertijd is het inderdaad de man die vorig jaar bij Leverkussen niet aan de bak kwam. Maar daar staat ene Kiebling die al 4 jaar op rij 20+ doelpunten maakt als het er geen 25+ zijn. Oftewel de concurrentie was gigantisch groot.

Milik was met een huur + optie tot koop gewoon een potentiële gok en is nog lang niet afgeschreven. Maar Milik is ook een talent al zagen veel mensen in hem de vaste eerste spits. De Boer + Overmars hebben altijd al geroepen dat wanneer Sigthorson zou vertrekken er een ervaren 3e spits bij zou komen. Vanaf begin af aan.

Milik laat bij de Poolse jeugd elftallen en bij het Poolse elftal (heel) veel potentie zien. Als je hem kan huren met een goedkope optie tot koop is dat dus een gokje die je waagt. Manifesteert hij zichzelf dit jaar haal je een prima spits binnen voor een prikje. Blijkt hij niet te zijn wat er verwacht word dan laa tje hem na een jaar gaan.

Oftewel gewoon slim handelen, dat je dat nie tin wilt zien.

20 augustus 2014 om 21:31

......tja dit noemen ze de spijker op zijn......

20 augustus 2014 om 21:35

@flavente

Dit zou zeker een sportieve en financieel verantwoorde transfer voor Ajax zijn.
Kijkend naar het grootste probleem van je elftal/selectie: een scorende en meevoetballende centrumspits met internationale ervaring denk ik dat je de komst salariseisen van Soriano (uiteraard tot een grens) ook nog best financieel kunt verantwoorden, zeker aangezien er weinig andere spelers zijn in dezelfde prijs/kwaliteit verhouding als Soriano voor Ajax en dan minstens net zo veel dan wel niet veel meer geld kwijt bent aan spelers van het zelfde niveau als Soriano

20 augustus 2014 om 21:36

Ze hebben een optie tot koop, wss zal die niet al te hoog zijn aangezien hij niks bewezen heeft en als ze na dit jaar toch veel potentie in m zien hebben ze hem goedkoop binnen dus zo gek vind ik het nog niet.

20 augustus 2014 om 21:45

Leuk die optie tot koop, maar die milik heeft alles van een spits in een 2 spitsensysteem. Hij lijkt gewoon iemand te moeten hebben waar hij eromheen kan spelen. Ajax had gehoopt op een type Pelle, nou zo sterk is hij dus echt niet. Maar ja nogmaals ik schrijf hem niet af, hoewel ik het zeer vreemd vind om iemand voor op de bank te huren. Tenminste het ziet er uit alsof hij gaat banken.

20 augustus 2014 om 22:33

Een grote speler zou misschien de sponsors ook wat makkelijker naar amsterdam doen komen Hoop wel dat ze nog 1of 2 goede ervaren spelers halen

20 augustus 2014 om 23:15

Ajax hoopte helemaal niet op een type Pelle, want een sterke kopsterke spits hebben we al en daar willen we nu van af. Ajax zocht juist een spits die goed meevoetbalt en zelf een actie heeft, maar ondertussen wel doelgericht is. Dat type is heel schaars en heel duur tegenwoordig. Milik is een beetje dat type, maar moet nog zichtbaar wennen aan de speelwijze.

21 augustus 2014 om 07:05

Pelle is juist de voetballende type. Heb je hem wel zien spelen? Balaannames altijd goed. Houdt de bal goed bij hem. Combinerend sterk. Kopsterk indd en hij kan goed schieten. Zo een type wilde Ajax ook. Frank zei het al vaker......samuel heeft al die kwaliteiten en meer! Het aantrekken van hem was al gedoemd om te mislukken from the start. En indd zo een type is duur dat blijkt maar eens. Nergens zeg ik namelijk dat zo een type haalbaar is.

Aan de kant gezet is indd verkeerd verwoord. Zie hansje1969 zijn reactie. Dat probeerde ik eigenlijk te melden hiero.

Ik heb ook trouwens niets verkeerds gezegd over Milik zijn voetballende kwaliteiten. Hij lijkt mij gewoon geen 4-3-3 spits en ook lijkt hij mij niet zo sterk aan de bal.
Maar misschien heeft dat laatste indd te maken met het nog moeten wennen aan de speelwijze van Ajax. We zullen het zien joh.

21 augustus 2014 om 16:15

Ja, je hebt gelijk dat Pelle redelijk allround is. Maar Pelle is wel net iets anders dan het type dat De Boer zoekt. De Boer zoekt een speler die technisch is, goed mee kan voetballen en doelgericht is in de juiste situaties. Dat ie dan groot en sterk is en goed kan koppen, dat zou het plaatje compleet maken. Pelle is in mijn ogen vooral groot en sterk en goed in koppen, maar kan daarnaast ook zijn potje meevoetballen en zelf iets creëren. Maar dit laatste is niet zijn sterkste kwaliteit, maar zeker niet slecht.

Een 4-3-3 spits is tegenwoordig ook niet meer wat het geweest is. 15 jaar geleden had bijvoorbeeld Messi nooit in een 4-3-3 in de spits gestaan. Daar zouden ze een speler neerzetten die kon koppen en vooral doelgericht was (trezeguet, Batistuta, Crespo, Shevchenko bijvoorbeeld). Tegenwoordig zijn er systemen waar de spits die kwaliteiten niet zozeer hoeft te hebben. Messi is eigenlijk nog een slecht voorbeeld, omdat Messi extreem veel doelpunten maakt. Maar een spits is in veel systemen niet meer het eindstation, maar een tussenstation. Het eindstation is niet meer vastgesteld en daardoor komen meerdere mensen in scoringspositie. Om maar te zeggen dat de term 4-3-3 spits eigenlijk niet meer bestaat, omdat er per elftal dat 4-3-3 speelt andere eisen aan de spits worden gesteld.

Ik heb zelf hetzelfde probleem. Ik zou het liefst zo voetballen als een spits 15 jaar geleden mocht doen en als een Inzaghi alleen maar positie kiezen en niet met de rest van het spel bezig zijn. Nu ben ik zelf vrijwel nooit meer in de spits te vinden en zak ik in, waarna de flankspelers de ruimte induiken. Gelukkig ben ik tactisch vrij goed onderlegd en kan ik me daarin ook aanpassen. Maar leuk is anders.

20 augustus 2014 om 20:21

Jammer maar Eto o kan ergens anders natuurlijk veel meer verdienen. Was gewoon niet haalbaar voor Ajax. Is geen schande voor een Nederlandse club.

21 augustus 2014 om 11:15

Ik weet nog wel een goeie spits voor Ajax. El hamdaoui die zou er perfect bij passen.

Jammer dat de grote Eto'o niet naar Ajax komt, hij wilt denk ik terug naar zijn oude club Inter en dat valt te begrijpen. Ik hoop dat Ajax nu voor Bas Dost gaat hij past denk ik perfect in het Ajax systeem. Als Dost niet naar Ajax wilt of kan dan moet Ajax voor de ervaren Kevin Kuranyi van Dinamo Moskou gaan. Hij is een ervaren spits en maakt makkelijk een doelpunt het schijnt dat Ajax ook interesse in hem heeft.

20 augustus 2014 om 20:13

Nee niet doen. Dan kun je beter Sigthorsson behouden.

20 augustus 2014 om 20:15

Lijkt me prima, had een paar jaar terug Dost al naar Ajax zien gaan maar helaas. Hopen dat ze hem deze keer wel binnen halen

20 augustus 2014 om 20:16

Ik vind tussen Siggy en Dost niet veel verschil zitten. Moeten het beiden van de vleugels hebben.

20 augustus 2014 om 20:44

Een goal of 15 per seizoen

21 augustus 2014 om 07:10

Wie zegt dat? Sigi had er met luciano en assaidi denk ik ook wel 20 plus gemaakt. Dost is net zo houterig als sigi. Hij is echt niet beter en al helemaal niet meevoetballend. Zeer overschatte spits die dost. Ja kansen maakt hij indd af, maar sigi over het algemeen ook wel. Samuel was eigenlijk de perfecte Ajax spits. Snel, goed in de combinatie, kopsterk, neusje voor de goal en hij kan een bal bij zich houden. Helaas was zijn komst simpelweg onmogelijk.

20 augustus 2014 om 20:21

Bas dost gaat niet naar de eredivisie, hij vind dat een stap achteruit zoals ook bij Feyenoord vermeld is.

20 augustus 2014 om 20:22

Sommige spelers gaan liever banken.

20 augustus 2014 om 20:27

Hij zei dat het financieel een stap achteruit was, maar dat hij dat niet erg vond

20 augustus 2014 om 20:49

Over een makkelijk scorende spits gesproken:

Jonathan Soriano, de 28 jarige centrumspits van Red Bull Salzburg.
In mijn ogen de spits en afmaker die Ajax mist in haar selectie, en dit is een spits die aantoont op nationaal en internationaal niveau (veelal Europa League) mee kan bij Ajax. Kijk eens naar zijn indrukwekkende statistieken op www.transfermarkt.de, en kijk dan alleen al naar zijn aandeel in het huidige seizoen van Red Bull Salzburg.

Wellicht dat deze spits omgerekend een paar miljoen meer kost dan Bas Dost (circa 9 miljoen +-) maar afgerekend op zijn spel, statistieken en videobeelden lijkt mij dit de meest financieel verantwoorde aankoop als het gaat om een gewenste centrumspits die het Ajax niveau ruimschoots aankan en die Ajax zoekt.

20 augustus 2014 om 20:55

Salaris broertje

20 augustus 2014 om 21:07

Uiteraard zal hij wil je hem halen meer dan + 1 miljoen euro per jaar gaan betalen aan salaris en denk dat je dan al gauw mag denken aan een slordige € 1,5 - 1,75 miljoen bruto per jaar.

Maar goed kijkend naar het grootste probleem van je elftal/selectie: een scorende en meevoetballende centrumspits met internationale ervaring denk ik dat je de komst + salariseisen van Soriano (uiteraard tot een grens) best financieel kunt verantwoorden, zeker aangezien er weinig andere spelers zijn in dezelfde prijs/kwaliteit verhouding als Soriano voor Ajax en dan minstens net zo veel dan wel niet veel meer kwijt bent.

20 augustus 2014 om 21:31

Soriano verdient nu zo'n 22-25k per week, kon niet vinden of dit bruto of netto is. Dat komt uit op zo'n €1.2 miljoen per jaar. Dat lijkt mij dan geen struikelblok.

20 augustus 2014 om 21:43

Daarom! Ook al vergt deze speler een redelijke transfersom, maar gezien zijn leeftijd 28 jaar (gaat naar mijn inziens nog) en kan makkelijk nog een jaar of 4 mee, zou geweldig zijn wanneer Ajax deze fantastische optie eens aanschouwt en hem naar Amsterdam probeert te halen.

Wellicht dat Soriano er zelf ook open voor staat, mij lijkt Ajax met alle respect dan Red Bull Salzburg nog steeds een grotere club met meerdere mogelijkheden. Allereerst biedt de Nederlandse competitie naar mijn inziens meer dan de Oostenrijkse en daarnaast speelt Ajax de laatste jaren steevast Champions League wellicht ook een sportief interessant lokkertje voor hem...

20 augustus 2014 om 21:44

Ik zat toevallig vandaag ook aan soriano te denken. Zou een droom spits voor ajax zijn maar of het financieel haalbaar is is de vraag. Ajax zal hem wel kunnen betalen maar hij is al 29 dacht ik dus restwaarde zal er niet op zitten.

20 augustus 2014 om 22:02

Restwaarde zegt lang niet altijd alles en is niet altijd het belangrijkste zeker in de financiële positie waarin Ajax momenteel verkeerd. Mede daarom kan je incidenteel de komst van een 28 jarige topspits als Soriano incidenteel best financieel verantwoorden, met het eventueel binnen halen van Soriano heb je nog 4 doelpuntrijken in de Arena, wat je daarnaast kan zien als opvulling van het gebrek aan de matige kwalitatieve doorstroom van centrumspitsen binnen Ajax momenteel. En je op deze manier de centrumspits (talenten) de komende jaren rustig kan brengen. Aangezien de resultaten/effecten van de Cruijff Revolutie pas over een paar jaar daadwerkelijk zichtbaar zullen zijn.

20 augustus 2014 om 23:16

Begrijp me niet verkeerd, ik zie hem ontzettend graag komen! Maar ik denk gewoon niet dat Ajax zo'n 10 mil gaat betalen voor een spits van 28.

Wanneer Soriano komt hebben we toch wel een fantastisch elftal zeg.

Cillessen
van Rhijn
Moisander
Veltman
Boilesen
Viergever
Klaassen
Blind
Schone
Soriano
Kishna/Ghazi
20 augustus 2014 om 23:59

Gezien het beleid dat momenteel gevoerd wordt en de heren die het beleid momenteel uitvoeren zal een dergelijke transfersom van € 10 miljoen inderdaad niet meer snel op tafel worden gelegd, maar wie weet...

Feit blijft inderdaad wel dat Ajax met een eventuele komst van Soriano een uitstekend gebalanceerd elftal zou hebben met voldoende creativiteit en fysiek vermogen, op zowel de verdediging, middenveld en natuurlijk de aanval met sierlijke voetballers als Kishna/ghazi/schone en later ook nog Fischer,,,
Zou fantastisch zijn als Ajax daadwerkelijk overschakelt op Soriano een complete centrumspits (voetballend sterk en voetballend vermogen!

Goed gedaan van Ajax. Hij heeft tijd genoeg gehad. Ik had nog hoop maar omdat het zo lang duurden ook weer niet. Komt allemaal goed plan B is ook goed als ik de namen in de media mag geloven.

Jammer. Maar 2 weken is meer dan lang genoeg. Nu naar plan b. Ben benieuwd wie dat is.

Helaas, hij kiest dus naar alle waarschijnlijkheid weer voor het geld..

en pats.... daar ging de zeepbel
Marco heeft er ooit een liedje over gemaakt : de meeste dromen zijn.....

Ik denk zelfs dat ajax hier goed aan doet.
We kunnen allemaal wel lyrisch doen over de speler eto o maar ik heb het al jaren niet meer gezien van hem.
Het was totaal geen garantie dat hij er in nederland wel ff 25 tot 30 in gaat leggen.

20 augustus 2014 om 20:16

Toch was het mooi geweest, niet alleen voor de Nederlandse competitie, maar ook ivm het grote vraagstuk: zou een topspits die er in een andere competitie als de Engelse of Spaanse 30 maakt er in de Eredivisie 50 maken? Ik was er toch erg benieuwd naar, maar helaas.

20 augustus 2014 om 20:19

Als hij vorig jaar bij Chelsea er 12 inschoot in 33 wedstrijden (wat ik niet slecht vind) dan zou je toch wel verwachten dat hij er hier 22 inschiet. Dat jij het niet ziet ligt denk ik meer aan jou dan aan Eto'o. Maar goed ik ben blij dat hij niet komt ben namelijk voor AZ

20 augustus 2014 om 20:21

In nl wel. Dat weet ik zkr. Maar voor was het geen droom om eto o te halen. Ik zie liever dost komen.

20 augustus 2014 om 21:02

Juistem.... Alsof deze uitkomst verrassend is. Men kon allang weten dat hij nooit zou komen. Wees blij Ajax, denk dat je meer last van hem had gehad dan lol. Meneer voelt zich heel wat.

20 augustus 2014 om 21:06

Hoi Stratumseind,

Had me wel leuk geleken, zo'n oude topper.

Maar je moet wel willen komen, werd aldoor gezegd dat hij het niet meer voor het geld doet maar daar geloof ik niets van.

Ajax heeft nog sowieso tien mensen op hun lijstje staan, dus we wachten wel af.

20 augustus 2014 om 21:23

@leeuw.
Sigtorson lijkt niet verkocht te gaan worden.
Lopen er niet veel te veel spitsen rond??
Die jongen van groningen had vast niet gepland dat hij voor het 2e gekocht zou worden neem ik aan.
Bovendien lopen er toch nog 2 meer of heb ik het mis

20 augustus 2014 om 21:34

@ Stratumseind

Zivkovic is wel degelijk geplanned dat hij in het 2e elftal zijn minuten zou gaan maken. Dit is ten allen tijden naar buiten gecommuniceerd en ook Zivkovic heeft dit al meerdere malen verteld. Dit is hem dus wel degelijk duidelijk gemaakt.

Sigthorson blijft een apart verhaal. Een soort haat liefde verhouding heb ik met die man. Zijn werklust en fysiek maken hem een hele goede spits. Alleen zijn voetballend vermogen is weer hetgeen waardoor ik af en toe mijn pet op wilt vreten. Als hij speelt zoals tegen AZ is hij komend seizoen gewoon eerste spits voor mij. Als hij dan tenminste die 2x 100% kansen er in schiet. Maar voor de rest een prima spits mits fit.

En Arkadiusz Milik is gehuurd met een optie tot koop. Dit is ook niet bedoeld geweest als vaste eerste spits maar een gokje dat gewaagd word. Hij speelde bij de Poolse jeugdelftallen en bij Polen de pannen van het dak. BIj Leverkussen speelde hij 2e viool achter Kiebling die er al 4 jaar op rij 20+ in schiet. Dus weinig kansen daar. Ze hebben hem gehuurd voor een jaar (met optie tot koop) om te zien of hij daadwerkelijk talent heeft en zichzelf manifesteert. ZO ja kan je hem vrij goedkoop overnemen, zo nee zit je nergens aan vast.

Voor de rest lopen er geen spitsen meer. Hoessen is naar Groningen, Bojan terug naar Barcelona - Stoke en Siem de Jong naar Newcastle. Er is altijd gecommuniceerd dat zodra Siggie verkocht zou worden er een ervaren 3e spits aangetrokken zou worden. En als Samuel Eto'o als buitenkansje binnen gehaald kan worden moet je dan vrijwel altijd doen. Maar op een gegeven moment moet je ook een beslissing nemen als het te lang duurt.

20 augustus 2014 om 21:37

@stratumseind

Zivkovic wist/weet wel degelijk dat hij in zijn eerste seizoen bij Ajax in het 2e elftal ging spelen. Hij is hier ook zeer realistisch over geweest en heeft alleen zijn ambitie uitgesproken om zoveel mogelijk minuten in de Eredivisie te maken.

Niet zomaar dingen zeggen ;-)

Verder is het inderdaad wel nog maar de vraag of Sigthorsson verkocht wordt of niet. Die heeft zichzelf ook niet echt in de kijker gespeeld tegen AZ natuurlijk, opzich redelijk gespeeld natuurlijk, maar als spits zijnde moet 1 van de 2 bijna open kansen er zeker in. Ik hoop in ieder geval wel dat er nog een wat zwaarder kaliber spits bij komt, een Soriano bijvoorbeeld of Remy (als deze 2 reële opties zijn dan).

20 augustus 2014 om 22:05

stratumseind,

D-Bergkamp heeft je al beantwoording gegeven, kan me uitstekend vinden in zijn bewoordingen.

Frank heeft al aangegeven dat Sigthorsson het afgelopen zondag goed gedaan heeft, vergat alleen te scoren.

Als hij alsnog weggaat zal er sowieso een derde ervaren spits gehaald worden.

Kan zondag helaas niet mee doen aan de discussies n.a.v. Ajax - Psv, heb een weekje vakantie.

Wens je veel succes met Psv, maar Ajax natuurlijk net iets meer.

Argggg wat is dit balen zeg... snik.

jammer.. maar leuk geprobeerd.

Nu overschakelen op plan B, en anders Sigi behouden en in de winter maar weer kijken.....
Ik ben wel benieuwd wat Ajax gaat doen als hij zich vanavond meld met het bericht dat hij bij Ajax wil voetballen :P

20 augustus 2014 om 20:22

Dan komt hij ws alsnog, er staat dat ze stoppen met de gesprekken. Mocht hij dus bellen dat hij wil komen is dat zo geregeld, de voorstellen zijn bij hem bekend, dus onderhandelen hoeft niet meer.

20 augustus 2014 om 20:24

Neem nog een koppie koffie. Hij komt niet. Moge toch duidelijk zijn?

20 augustus 2014 om 21:21

Als hij of zijn management niet eens de moeite nemen wat van zich te laten horen is het beter zo. En die gaat echt niet bellen of hij toch aub mag komen. Ajax was nooit serieus voor hem !

20 augustus 2014 om 21:22

Die illusie heb ik ook niet ruben, ik geef gewoon antwoord op zijn vraag. Laat ze maar proberen om klaas jan over te halen...

20 augustus 2014 om 20:24

Als hij dat plotseling toch nog zou aangeven dan valt daar natuurlijk over te praten, maar dan zou ik als Ajax zijnde wel direct met het contract op de proppen komen en aangeven dat je die vanavond of op zijn laatst morgenochtend nog ondertekend wil zien en zo niet dat het feest dan niet doorgaat.

Gelukkig, nu zoeken naar een echte versterking.

super jammer, maar terecht dat ajax de onderhandelingen heeft gestaakt. graag of traag. het schaduwlijstje van ajax zag er trouwens absoluut niet verkeerd uit!

20 augustus 2014 om 20:24

Werkelijk? 2 spitsen van 35 vind ik niet echt hoopgevend. Ik hoop op huntelaar, maar dat zal wel bij hopen blijven ben ik bang.

Het begon een beetje een zielige vertoning te worden. Goed dat Ajax het nu zelf afblaast. Kans dat hij daadwerkelijk was gekomen leek mij toch al vrij klein.

20 augustus 2014 om 20:32

Dacht je nou echt dat Ajax hem heeft afgewezen? Eto'o heeft Ajax gewoon afgewezen hoor. Hij gebruikte ze gewoon, daar was hij nog mee bezig. Kan hem echt niets schelen dat Ajax nu bekend maakt dat ze hem niet meer willen.

20 augustus 2014 om 20:44

Dus volgens jou liegt Overmars door te zeggen dat Ajax Eto'o heeft afgezegd? Dat zou betekenen dat Eto'o Ajax heeft afgezegd en dat zou dan de eerste keer zijn dat ze zich aan hun afspraak houden gezien de deadline van vandaag 18.00 uur door Ajax gegeven. maar Eto'o interesse in Ajax. Nee, dat ben ik met je eens.

20 augustus 2014 om 23:10

Ajax had gewoon door dat Samuel helemaal niet naar Ajax toe wilde. (in mijn ogen wijst hij ze dan toch wel een beetje af). Heb het idee dat Overmars nu de eer aan zichzelf houdt omdat anders naar buiten komt dat Eto'o Ajax heeft afgewezen.

20 augustus 2014 om 23:35

Eto'o zoekt gewoon het beste aanbod wat hem gedaan wordt, zo simpel is het. De kans dat Ajax die aanbieding heeft gedaan waar Eto'o op zat te wachten is bijzonder klein, anders was had hij niet telkens om meer bedenktijd gevraagd. Nu gaat Ajax ook niet meer de gok wagen dat de aanbieding die ze gedaan hebben daadwerkelijk de beste aanbieding is en schakelen ze over naar alternatieven. Zolang als Sigthorsson nog in Amsterdam speelt is de haast niet vreselijk groot.

En terecht. Ajax moet niet wachten op een speler die eerst alle opties open houdt en tot op het laatste moment afwacht. Graag of helemaal niet.

Hoevaak heeft die man het nou uitgesteld 2x ofs? Wat een ego heeft hij zo, aan zo'n iemand heeft Ajax geen behoefte. En op het WK een hele verdieping afhuren vpor jezelf om geen last te hebben van je teamgenoten. Dan maar Ruiz voor het miljoenenbal.

Samuel Eto'o is 1 van de beste spitsen allertijden ik weet niet waar jullie het over hebben misschien een andere Eto'o maar Eto'o is zeker groter dan Ajax.

20 augustus 2014 om 20:15

Deels mee eens, alleen hebben we te maken met een dead line voor het zoeken naar een spits als eto ' o niet komt. Bij deze dus

20 augustus 2014 om 20:20

Het is goed om een deadline te stellen want je kan niet eeuwig wachten maar kon Ajax niet op zijn minst tot 1 september wachten en alvast naar een andere spits kijken? Zodat ze zekerheidjes inbouwen als Eto'o niet reageert? ik vind dit een gemiste kans je moet altijd tot het uiterste gaan vind ik wil je een topper binnenhalen

20 augustus 2014 om 20:23

Helemaal mee eens! Nu heb je twee keer niks, je weet zeker dat Eto'o niet komt en je hebt nog geen alternatief.

20 augustus 2014 om 20:31

Die gast was helemaal nooit van plan om naar Ajax te gaan man. Hij heeft Ajax enkel en alleen gebruikt om de interesse van andere clubs aan te wakkeren. Op het moment dat ik nieuwsberichten las als: Ajax is closing in on deal with Eto'o, begonnen andere clubs ook ineens interesse te tonen. De truc die Eto'o of waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer heeft uitgehaald, heeft dus goed gewerkt.

Desalniettemin: Zeer zeer jammer, maar het was ook wel te mooi om waar te zijn.

20 augustus 2014 om 20:19

geen enkele speler is groter dan z'n club, dat zou een mooie boel gaan worden.

20 augustus 2014 om 20:26

Nee maar Ajax is zijn club toch ook niet?

21 augustus 2014 om 18:45

dan nog is Eto'o niet groter dan Ajax.

20 augustus 2014 om 20:19

Heeft eto'o 4 europacups 1? Heeft eto'o 33 landstitels? Heeft eto'o ooit revolutionaire aanvallend voetbal gebracht in de wereld? Heeft eto'o èèn van de beste jeugdopleidingen van Europa? Nee eto'o zal nooit groter zijn dan Ajax.

20 augustus 2014 om 20:21

Eto'o heeft wel een grotere bankrekening dan de club Ajax dus hij heeft meer bereikt dan Ajax hahaha

20 augustus 2014 om 20:22

De eisen die je stelt aan Eto'o om uberhaubt groter te zijn als Ajax zijn wel een beetje aan de extreme kant, echter vind ik het helemaal niet waar dat Eto'o beter/groter zou zijn dan Ajax door de dingen die hij met een paar andere fantastische mensen in het verleden heeft gedaan. Een club stelt eisen, 2 weken wachten is eigenlijk al veel te lang naar mijn mening..

20 augustus 2014 om 20:22

Uuhh nee dat heeft hij niet nee.. Maar Eto'o is wel te groot voor de club Ajax. Hij moet bij een grote wereldclub spelen en dat is Ajax niet (meer). Ik snap hem wel.. Ja CL met Ajax spelen, leuk hoor, maar Ajax speelt 3 wedstrijden en dan is het over met de pret.

20 augustus 2014 om 20:24

Ohja als je meer geld hebt verdiend heb je meer bereikt in jouw ogen? Succes in je leven verder

20 augustus 2014 om 20:26

Dat Eto'o te goed zou zijn voor Ajax zeg ik ook helemaal niet. Alleen de manier waarop seliminho het brengt is wel een ander verhaal. Toch had ik ook gelezen dat Liverpool interesse heeft in hem.. Zou misschien ook een leuk avontuur zijn.

20 augustus 2014 om 20:34

Ik zeg toch ook niet dat jij dat zeg? Was een reactie op iemand anders. Eto'o is wel te goed voor Ajax.

20 augustus 2014 om 20:37

3 CL wedstrijden? Sinds wanneer speel je in de poules van de cl 3 wedstrijden? Eto'o was een mooie versterking geweest maar dit duurde veelste lang natuurlijk. Hoop dat Ajax nog een goeie ervaren spits kan aantrekken, ik zou niet weten wie eigenlijk.

20 augustus 2014 om 20:56

bankrekening maakt uiteindelijk niet uit het gaat om de prijzen, anders zijn PSG en City de beste club van de wereld , maar dat is ook niet zo.

20 augustus 2014 om 20:57

Als je ete'o goed volgt weet je al dat die jongen sinds inter niet meer zoveel voorstelt , soms heeft die wel wat leuke momentjes , maar meer ook niet en dat zal het ook niet worden

20 augustus 2014 om 21:23

En Eto'o krijgt zeker ook de kans om daar 114 jaar over te doen?

20 augustus 2014 om 23:12

@Yesai laat het er 6 wezen excuus. Dan nog is de knockout fase waar het om draait. Dan speel je tegen de echte teams, de beste. Daar hoort Ajax al heel lang niet meer bij. Eto'o had nooit interesse in Ajax. Ajax is gewoon lokaas.

21 augustus 2014 om 08:50

Geef je toch nog een complimentje aan Ajax door Ajax te zien als lokaas..

21 augustus 2014 om 09:25

Alsof Ajax in de poules nooit 'echte teams' tegenkomt. 2 jaar geleden nog met de kampioen van Duitsland, Engeland en Spanje.

20 augustus 2014 om 20:22

En wij weten niet waar jij het over hebt. Natuurlijk is 1 of meerdere spelers niet groter dan de club....

20 augustus 2014 om 20:25

Haha!! 'nough said

20 augustus 2014 om 20:49

En jij maakt mijn avond weer top!!!! Moest wel weer lachen. Eto'o groter dan Ajax!!!!! Lol, Ajax behoort nog steeds in het rijtje Real Madrid AC Milan Bayern Munchen Manchester United. Mede doordat het toon aangevend is geweest in het verleden en nog steeds is met hun eigen speelstijl. Verder fijne avond.

20 augustus 2014 om 20:54

uuhm nee. Als dit de ete'o van barca en inter was zou die van mijn part nog een week krijgen, maar zo geweldig is ete'o ook niet meer en er zijn zeker betere opties en niemand is groter dan de club.

20 augustus 2014 om 21:26

niemand is groter dan ajax. cruyff niet, ibrahimovic niet, van basten niet, suarez niet en Eto'o al helemaal niet! ik snap dat andere nederlandse clubs zich misschien nederig willen voelen tegenover de grootheden die jullie elk jaar zien op tv. maar bij Ajax is dat toch even anders.

Wat ik dus allang dacht, hopelijk zal marc netto snel schakelen voor een andere spits

Jammer zag er toch stiekem naar uit dat ajax hier kwam spelen met eto

Alsof Eto'o Ajax ooit serieus heeft genomen.. Schandalig van Eto'o om dat hen te laten denken!

Ze weten het wel weer zo te draaien dat het lijkt of Ajax Eto'o afwijst, terwijl hij duidelijk niet naar Ajax wil.

20 augustus 2014 om 22:23

Wat moet je dan doen?op je knietjes blijven zitten wachten?
Het is ook nooit goed he...anti...

Niemand groter dan de club dus snap dat de stekker er uit is getrokken. Benieuwd wat ze nu willen binnenhalen

Samuel Eto'o is te goed om voor Ajax te spelen in de Mickey Mouse competitie. Hij is veel te goed voor Nederland hij moet beter in een betere sterkere en competitieve competitie spelen als Rusland dat is perfect voor hem

20 augustus 2014 om 20:17

Ja maar plezier is toch ook van belang, in Rusland zou ik persoonlijk niet graag willen spelen en voor het geld hoeft ie het al helemaal niet te doen. Gwn terug gaan naar ze oude club Inter. Dag Eto'o gaat je goed in je verdere luxe leventje

20 augustus 2014 om 20:36

Alsof Eto'o naar Rusland zou gaan voor de sterkte van de competitie, als hij daar al heen zou gaan zou het zijn voor de poen. Als hij in een sterke competitie wil spelen kan hij ook wel tekenen bij een Everton of West Ham United of iets dergelijks.

Jammer, maar het was te verwachten..

ze moeten harboui van lokeren halen, prima speler voor ajax, ajax heeft sowieso ervaring nodig voorin. Pizzarro lijkt me ook prima.

20 augustus 2014 om 20:23

Ervaring en dan kom je aan met Harbaoui.. 2 wedstrijden gespeeld in de champions league voorronde...

20 augustus 2014 om 20:26

Ze mogen in hun handjes knijpen als ze Harboui kunnen halen

20 augustus 2014 om 20:34

Een 29-jarige speler van Lokeren met alle respect. Als hij echt zo goed is zit hij daar niet. En zijn vorige clubs zijn helemaal bedroevend. Ben benieuwd naar welke club hij gaat deze transferperiode..;-)

En is frimpong niks voor het middenveld van Ajax of Feyenoord die kerel is volgens mij transfer vrij

Kijk ze eens allemaal praten over Eto'o nu... Ajax heeft hem vaak genoeg extra tijd gegeven, dus Ajax deed sowieso al alsof Eto'o groter was dan de club. Ajax heeft gewoon gefaald in zijn beleid. Wel knap dat ze dit nog zelf inzien en het gewoon afkappen met Eto'o betreft.

20 augustus 2014 om 20:39

Waarom is dat falen in het beleid dan? Voor een topspeler als Eto'o, die inmiddels op respectabele leeftijd is kan je altijd een gokje wagen wat mij betreft. Echter wist de directie altijd al dat de kans dat hij echt zou komen niet bijster groot was. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat Ajax ook wel met andere opties is bezig geweest.

20 augustus 2014 om 22:24

Volgens mij gaat het in top sprt om winst. Sinds het nieuwe beleid zijn ze 4 keer kampioen geworden,hoe kan je beleid dan falen?

Zul je zien dat ze achter de schermen toch bezig blijven... zo zijn die Amsterdammers wel, alles achter de schermen regelen. Zo halen ze ook spelers wel eens binnen niet? Zijn ze ondertussen goed in getraind.

20 augustus 2014 om 20:21

Zoals toen met Duarte bijvoorbeeld. Overmars is een leugenaar, dus inderdaad niet alles geloven wat hij zegt.

20 augustus 2014 om 20:31

You can t Always get what you want lalalala.

Beter wacht je. Eto'o is een wereldspits. Dom hoor.

21 augustus 2014 om 09:16

Over negen dagen sluit de transfermarkt. Hoe lang had Ajax dan moeten wachten?

22 augustus 2014 om 20:05

Tot het eind.

23 augustus 2014 om 10:34

Dan blijft er niet veel tijd meer om voor plan B te gaan. En die aanbieding blijft gewoon, dus mocht Eto'o nu nog "ja" zeggen dan gaat Ajax echt niet zeggen van "sorry hoor, maar je tijd is voorbij".

Wat is die Overmars een ongelooflijk incapabele Td!!

Waarom moet je een aanbieding afkappen omdat iemand zijn opties wil overwegen?? Het gaat hier niet om Frank Demouge, maar om Eto'o! Een wereldspits die vorigjaar nog prima cijfers had bij Chelsea en fit is!

Ajax heeft toch helemaal geen haast met de nieuwe spits? We hebben er momenteel 3 lopen!! Overmars had hem de tijd moeten geven. Zeggen dat het zijn goed recht is om te wachten maar wel de aanbieding intrekken? Wat een contradictie. En kom nou niet aan met dat gezever "niemand is groter dan Ajax" want meneer Eto'o wil gewoon goed nadenken en afwachten wat de transfermarkt doet. De laatste week gebeurt er het meeste, en de kans is groot dat wanneer Liverpool bijvoorbeeld een andere spits aantrekt, Eto'o naar Ajax gaat. Die deur trekt hij mooi dicht!

Overmars, wij Ajax supporters zijn de afgelopen jaren alles behalve verwent met die slechte aankopen en het huidige beleid. Ik kan me geen speler na Suarez bedenken waarvoor ik naar het stadion zou komen, Eto'o was in dat opzicht een gouden kans om dat recht te zetten. Een mooi zoethoudertje voor de fans, en internationaal een goed signaal. Waarom nou gelijk met ongepaste arrogantie handelen?

Ajax mocht blij zijn dat hij het overweegt, dit Ajax is namelijk niet zo groot meer als het ooit was. Men laat nu vroegtijdig een mooie kans liggen.
Doodzonde!

Edit: spelling

20 augustus 2014 om 20:25

Nou vroegtijdig, na twee weken mag je het wel een keertje weten. Het was allang duidelijk dat Eto'o de interesse van Ajax vooral gebruikte om mee te zwaaien bij onderhandelingen met andere clubs. Daar moet je je niet voor laten gebruiken. Bovendien kan Ajax nu de aandacht richten op het halen van een spits die eventueel wel wil.

20 augustus 2014 om 20:26

Als het echt zo was wat er wordt beweerd dan had Eto'o allang getekend bij Ajax dus er is volgens mij nooit sprake geweest dat hij uberhaupt naar Ajax zou komen dus ze doen er heel wijs aan om lekker verder te kijken en niet een speler van bijna 34 aan te trekken die hier nog even wat centen wil pakken .

20 augustus 2014 om 21:03

Je kan toch verder kijken zonder hem af te kappe.
De laatste week komt het hele circus op gang. Je kan hem niet kwalijk nemen dat hij op iets van een Liverpool hoopt. Ajax is niet meer zo groot, laat staan deze competitie. Dus wanneer Liverpool een ander haalt had hij alsnog naar Ajax gekund. Nu niet meer, omdat Ajax geen 2e keus wil zijn, kom op! Nogmaals, je kan ook verder kijken zonder Eto'o af te kappen

Het was een goede kans voor ons en de competitie.

20 augustus 2014 om 20:28

Omdat je niet op 1 paard gaat gokken?

Het is Etoo's (eto'o's?) goed revht om zijn opties af te wegen maar als hij nog 10 dagen afweegt en wacht tot de laatste dag en kiest voor andere club ? Dan moet Ajax in 12 uur nog een 3de spits zoeken en onderhandelen, dat is slim wil je zeggen.

En aangezien Eto'o niet zo graag naar Ajax wil is hij misschien niet de juiste man, hoe jammer het ook is. Je bent cht veel te negatief over Overmars, net alsof hij meer had kunnen doen.

20 augustus 2014 om 21:05

En verder kijken terwijl je zijn optie open houdt?
Dan zeg je hem pas af als je (bijna) rond ben met de andere spits.

20 augustus 2014 om 20:37

Jij bent een duidelijk voorbeeld van een gloryhunter. 4 titels en bijna overwintering in de CL afgelopen seizoen met een overwinning tegen Barcelona. Dit door gerichte aankopen en een goed beleid. Misschien moet je effe in je kop proppen dat niemand, maar dan ook werkelijk Niemand!! groter is dan de club Ajax. Wachten op een speler die een prima aanbieding heeft gekregen omdat hij zijn opties wil openhouden, kan een doodsteek zijn als de club op de laatste dag verlost is van Kolbein. Dan moet je rare bedragen gaan betalen op de laatste dag van de markt. Dat heet paniekaankopen. Dat jij supporter bent zeg. Jesus.

20 augustus 2014 om 20:49

Mag je niet meer kritisch zijn op je eigen club? Vier kampioenschappen is goed (maar mag je verwachten van een club met het hoogste budget), maar het voetbal heeft al jaren een attractiviteit van nul komma nul. Ik ken tal van Ajax supporters die wel weer een keer vermaakt willen worden, op die ene keer per jaar na dan, tijdens een feestje op een parkeerdek in Duivendrecht.

20 augustus 2014 om 20:49

Zeg ik ergens dat Ajax op 1 paard moet wedden? Ik begrijp niet waarom je dit af moet zeggen!! Hij is net 33, en heeft bewezen fit genoeg te zijn.

Het is zijn goed recht om af te wachten, netzoals dat van Ajax. Je kan toch rondkijken zonder gelijk de deur dicht te trekken? Onderhandelen met een andere speler, en wanner dat concreet wordt trek je de deur dicht als Ajax zijnde.

Het kan haast niet anders dan dat ze in een ver gevorderd stadium zijn met een andere spits.

En ik een gloryhunter? Jullie kunnen gewoon niet onderhandelen! Omdat Ajax 4x op rij kampioen is geworden moet ik mn mond maar houden? Kom nou, de duurste aankoop van de afgelopen jaren is Mike Fucking vd Hoorn!

20 augustus 2014 om 21:03

maar ete'o misbruikte ajax en zo werkt dat niet

20 augustus 2014 om 21:45

Ze geven aan dat ze niet verder gaan wachten en naar een andere optie gaan. Als Eto´o morgen alsnog besluit op de aanbieding in te gaan en Ajax heeft nog geen spits,staat de deur gewoon open. Ajax gaat alleen niet meer langer wachten.

20 augustus 2014 om 20:45

Eeeeeehh........... Kweet het niet maar als je vier keer op rij kampioen wordt doet hij het toch niet slecht

20 augustus 2014 om 20:58

Wel vier keer kampioen maar niet overtuigend met saai voetbal. Was niet des ajax.

Een goede beslissing van Ajax. Niet met je laten sollen. Er zijn nog wel andere spitsen .

Gelijk hebben ze. Tis graag of niet..

Dit vind ik best jammer, maar volkomen logisch.
Snel tot de deadline nog een goede aanvaller presenteren en ik ben gelukkig.

Verrassend zeg
Wel balen voor Eto'o dat hij Ajax nu niet meer als speelbal kan gebruiken.

21 augustus 2014 om 09:14

Dat doe jij altijd nog wel met je belachelijke, inhoudsloze opmerkingen.

21 augustus 2014 om 21:15

Gelukkig geef jij wel altijd het goede voorbeeld

Siggy 1 jaar verlengen dan maar, want Dost is echt niet beter en de geruchten dat ze Remy of Pizarro wilden halen vind ik niet realistisch.

20 augustus 2014 om 20:22

Dost wil sowieso niet in de eredivisie voetballen is al zo vaak vermeld

Jammer had het wel een stunt gevonden! Snap niet zo goed waarom Eto'o volgens jullie groter is dan de club hij heeft toch het recht op bedenktijd. Dat schaduwlijstje is er, of Eto'o nou aan het denken is of niet. Had die mensen op die lijst benaderd en had de stekker pas uit project Eto'o getrokken op het moment dat hij of zelf niet wil of je een alternatief hebt. Nadenken kost niks en nu weet je zeker dat hij niet komt.. Gemiste kans

Blij om ook, Demouge is toch een betere optie plus goedkoper.

Als Ajax langer had gewacht dan was de kans toch heel klein dat hij uiteindelijk voor Ajax had gekozen. Hij wil voor het geld voetballen en is al op zn retour, kan beter naar Turkije gaan of Rusland. Zit hij beter op zn plek. Wel jammer voor de competitie dat er niet zo een grote naam komt.

Goede keuze.. Weet niet of hij uberhaupt iets toe had kunnen voegen en of hij een goede invloed zou hebben op spelers. Je kan wel zeggen dat jonge spelers van hem kunnen leren, maar volgens mij lopen bij Ajax spelers rond die beter/gelijkwaardig waren aan Eto'o en die daarnaast een betere mentaliteit hebben.

Zonde natuurlijk, dan maar over op Plan B (wat dat ook mag zijn). Niemand is groter dan de club. Misschien dat hij als hij geen club vind dat hij toch nog bij Ajax aanklopt, maar dan wel voor het salaris wat Ajax hem wilt geven!

Mooie heb ik 50€ gewonnnen...dit wis iedereen toch lijkt mij !

Gewoon gaan voor Huntelaar, Pizarro , Kuranyi, Dost?? , Forlan

Uitermate goed gehandeld. Ze hebben het geprobeerd, maar je moet niet met je laten sollen. Prima besluit en nu nog 2 weken de tijd om een andere ervaren spits aan te stellen.

Ach dit was al te verwachten. Als eto'o overtuigd was ging die gelijk naar Ajax. Ajax wordt al 2 weken op het lijntje gehouden. Nu maar een ander spits halen die haalbaar is en die minstens 15 doelpunten maakt.

Het zou ook geweldig zijn als ajax een speler als remy weet te strikken!

Wanneer Eto'o daadwerkelijk had willen voetballen voor Ajax was hij natuurlijk een welkome versterking geweest voor Ajax, maar afgelopen week, met het telkens uitstellen van beslissingen was al duidelijk geworden dat Ajax niet zijn enige voorkeur en keus was. Daarom alleen maar goed dat Ajax denkt aan 'safety' first en zodoende opzoek gaat naar beschikbare alternatieven, zodat we na 1 september tenminste niet helemaal met lege handen staan en de gewenste centrumspits alsnog hebben weten te strikken.

Zelf riep ik enkele maanden geleden al de naam: Jonathan Soriano
( De 28 jarige centrumspits van Red Bull Salzburg) Naar mijn mening de spits en afmaker die bij Ajax momenteel ontbreekt en ondanks dat deze man wellicht een miljoen of 9 zal kosten, lijkt deze spits een van de weinige betaalbare (top)spitsen die voor Ajax financieel haalbaar zijn, maar daarnaast ook financieel te verantwoorden valt, zeker wanneer je zijn statistieken van vorig seizoen en opnieuw dit seizoen erbij haalt op www.transfermarkt.de en natuurlijk zijn spel in 'real life' op beelden.

20 augustus 2014 om 20:40

Absoluut een welkome versterking. Die gast kan zo ongelooflijk goed voetballen!

20 augustus 2014 om 20:45

Dat lijkt me een goed plan.Ik vond hem vorig jaar tegen Ajax (!) al heel goed.Hij zou ook goed bij Ajax passen,denk ik.

20 augustus 2014 om 20:55

@skopuh & Weerniet

Jonathan Soriano zou bij Ajax zeker het spitsen probleem in één keer oplossen. Enigste nadeel en wat mogelijk deze transfer in de weg kan zitten is dat de financiële situatie van Red Bull Salzburg volgens mij best wel financieel rooskleurig is door de sponsor/investeerders bij de club, waardoor Red Bull Salzburg kan vragen wat het wil voor haar topschutter.

Buiten de wedstrijden tegen Ajax moet je ook andere wedstrijden en statistieken maar eens bekijken van hem, een indrukwekkende voetballer en fantastische afmaker. Ik verbaas mij al 2 seizoenen over het feit dat hij nog steeds voor Red Bull speelt en niet hogerop.

20 augustus 2014 om 21:50

Zijn contract loopt nog tot 30 juni 2017.

Misschien als Redbull Salszburg alsnog word uitgeschakeld in voorronde CL, kan Ajax alles op alles zetten om hem te halen. Marketwaarde zou volgens transfermarkt op 5 miljoen liggen. Beetje laag als je het mij vraagt.

20 augustus 2014 om 22:10

Inderdaad in principe dus wel helaas een langdurig contract, maar wellicht is de speler na 3 jaar Salzburg ook wel toe aan een andere sportieve uitdaging die Ajax hem wellicht en naar mijn mening kan bieden. En stelt de club mocht hij zelf een overstap zien zitten zich coulanter op naar de speler waardoor hij voor een miljoen of 8-9 op te halen is.

Marktwaarde van Soriano ligt inderdaad verder wel bijzonder laag kijk zijn statistieken van alleen dit seizoen al: vrij indrukwekkend... en zeker van de afgelopen seizoenen ook op internationaal gebied (veelal Europa League ervaring & goals te zien)

jammer dat hij niet komt. Wel goed van Ajax dat ze verder kijken.

Ben wel heel benieuwd naar plan b. Mijn voorgevoel zegt Forlan (speelt bij een kleinere club, ervaring, voormalig aanvoerder geweest dus een leidertype)

Wat denken jullie?

20 augustus 2014 om 22:16

Forlan zou de minst sterke zijn uit het rijtje. Is nu wel over de top

21 augustus 2014 om 11:58

Klopt maar is wel haalbaar in tegenstelling tot Remy waarvan ik denk dat die niet haalbaar is. Kuranyi ben ik niet zo weg van en om over samaras maar te zwijgen.

Ja het is jammer maar ja ook niet meer dan dat. Had graag gezien hoe hij het had gedaan in de Eredivisie en bij Ajax op zijn 33e. Maar ja we zullen het nooit weten.

Goede beslissing van Ajax.Die clown denkt waarschijnlijk dat hij heel wat is.Als niemand hem wil is Ajax goed genoeg.Ajax heeft Eto,o helemaal niet nodig.Ik denk dat hij nog voor problemen had gezorgd ook,want een makkelijk persoon is Eto,o ook al niet.

Jammer. Goed dat Ajax m een ultimatum had gegeven. Over naar stap B. Ik ben benieuwd. De namen die ik voorbij zie komen word ik nog niet echt warm van. Hopen op een toppertje waar niemand nog aan dacht. Ik hoop podolski. Maar dat zal wel niet. Iemand anders nog ideeën? Of wat gehoord?

Ik lees hier tal van reacties dat Ajax dit goed heeft gedaan, maar dan ga je toch voorbij aan het feit dat het al een grote stommiteit was dat Ajax überhaupt interesse in deze overgewaardeerde speler toonde. De man heeft al jaren niks meer laten zien, is al bijna 34 en vraagt een mega salaris. Ajax heeft niks goed gedaan in deze zaak, maar gewoon geluk dat Eto'o de Eredivisie niet ziet zitten, anders hadden ze hem nog binnengehaald ook.

Terecht!!! Je laat je toch niet piepelen? Door geen enkele speler (of zijn zaakwaarnemer).

Ik heb persoonlijk het vermoeden dat Ajax al met een andere (top) spits ver is in de onderhandelingen, dat zou ook verklaren waarom Ajax vandaag opeens aankondigt dat het binnen een paar uur een definitief antwoord wil. Ben benieuwd.

Zou Guidetti dan toch komen???

Zal Ajax bezig zijn met Ruiz? Hij heeft Eredivisie ervaring CL EL PL WK ervaring. Ze zochten iemand met ervaring. Hij heeft al een tijdje een bod van Werder Bremen maar nog niet toegezegd. Hopende dat eto o niet naar Ajax ging? We zullen het zien.

Leuk geprobeerd, de eer maar aan hun zelf gehouden... voordat hij toch nee had gezegd tegen ajax :P

Niemand is groter dan de club ondanks de status van eto'o, goed dat ajax het laat af weten.

21 augustus 2014 om 09:12

Hoezo groter? Eto'o heeft gewoon meerdere aanbiedingen op zak en kijkt naar wat voor hem het beste is en meer niet.

Als jij werkloos bent en meerdere bedrijven in Europa bieden jouw een baan aan, dan kijk jij toch ook naar wat het beste voor jezelf en je gezin is?

Het is gewoon jammer voor Ajax, maar met zo'n grote speler kun je dat wel verwachten dat er meerdere clubs in hem geïnteresseerd zijn en dat zo'n speler tijd nodig heeft om te kijken wat het beste voor hem en zijn gezin is om zijn glansrijke carrière af te sluiten.

haha Die net of eto'o ooit een seconde over ajax heeft nagedacht.

Jammer dat ie niet komt, maar elk lid hier op vz is toch te oud om in sprookjes te geloven. Natuurlijk kiest die niet voor Ajax. Ben benieuwd wat Overmars nu gaat proberen.

Vind het enorm jammer dat het niet doorgaat, was wel echt wat geworden. Vermoed dat ze in elk geval gevorderd moeten zijn met Plan B, anders had je 'm of al een tijdje eerder teruggeroepen, of niet. Als dat niet het geval zou zijn, zou ik het niet al te handig handelen van Marc Netto'o vinden.

Verder toch wel apart dat er op VZ zo ongelooflijk veel mensen die zulke eersteklas bronnen hebben en zeker weten dat hij nooit aan Ajax gedacht heeft. Zou een moord doen voor die bronnen.

Het is helemaal niet spijtig dat Eto'o niet komt een speler die je zo aan het lijntje houdt en nniet het fatsoen heeft om zich netjes af te melden , moet je niet in je club willen hebben.

Goede zaak. Overmars laat zich niet piepelen door een over de top "vedette".

Jammer. Maar dit is de juiste beslissing van Ajax. Die gozer moet zich niet te groot voelen om Ajax te laten wachten. Nu hebben ze nog tijd voor andere opties. Wie dat zijn ben ik wel naar benieuwd.

Wat moet Eto O met Ajax? Hij zit echt niet te wachten op een clubje als Ajax (met alle respect overigens hoor). Dat mensen er nog in geloven dan spoor je gewoon niet. Dat Ajax zich niet schaamt om zo'n topspeler te vragen. Dit heeft Ajax ook over zichzelf aangedaan om pruttalentjes als Kishna binnen te halen. Hadden ze maar voor het grote werk moeten gaan.

20 augustus 2014 om 22:36

Ga je mond spoelen. Waarom is Kishna nu al een pruttalent? Waarom zouden wij er niet in mogen geloven? Laudrup keerde circa 16 jaar geleden toch ook naar Ajax? Waarom zou Eto'o niet naar Ajax kunnen vertrekken? Zijn zakken zitten toch al aardig vol. En hoe bedoel je hadden ze maar voor het grote werk moeten gaan? Eto'o is toch een behoorlijke vis. Ook op zijn retour vind ik hem nog steeds een topper voor de Eredivisie.

Tja, als hij Champions League wil spelen dan is hij in de Nederlandse competitie niet op het juiste adres, wij komen doorgaans niet verder dan de eerste ronde, dus ja....snap hem wel.

Met zijn sterallures had hij toch niet binnen de club en filosofie gepast.

heel verstandig van Overmars om dit af te kappen. Het is graag of niet voor eto o. Je moet niet met je laten sollen en vooral een club als ajax niet. Maar die namen van plan b met forlan, pizarro of kurnanyi wordt ik ook niet blij van. Die maken ajax ook niet sterker. Laat dan maar iemand van de opleiding doorstromen. De CL win je toch niet en zelfs de poule is maar afwachten of je die doorkomt. Als het maar een alternatief is om een serieuze kans op de titel te maken. De spits is de afgelopen jaren ook niet doorslaggevend geweest in de titelstrijd voor ajax. Maar een optie voor 35 jarige spelers te halen zie ik niet zitten. Ga dan maar door met het beleid dat al jaren zo succesvol is en de club kerngezond heeft gemaakt

Denk nog steeds dat er een kleine kans is dat hij komt. Dat terzijde, leuke namen die voorbij komen als Rémy en Forlan etc. Maar Ronaldinho is toch ook transfervrij? Zou ik persoonlijk nog het mooist vinden, zou nog prima mee kunnen in de spits, denk ook niet dat salaris een probleem is? Zou toch mooi zijn: Ronaldinho #9

Het was leuk om even te fantaseren over een spits met de kwaliteiten van Eto'o in Ajax 1, maar natuurlijk was het voorspelbaar dat het uiteindelijk niet door zou gaan. Toch blijft het interessant om te zien hoe we ons 2 maanden eerder ergeren aan een persoon die een aparte suite wil in het hotel omdat hij niet met ploeggenoten op een kamer wilt liggen, om vervolgens dit af te doen als bijzaken die niks voorstellen. En dat allemaal omdat er amper/geen grote namen meer rondlopen en we snaken naar spelers die tot de buitencategorie behoorde. Overigens moeten we dan ook zo eerlijk zijn dat ervaren spelers halen een bijzonder lastige markt is. Het aantal dertigers dat naar de traditionele top 3 kwam en vervolgens ook slaagde is niet zo vreselijk groot.

Ik ben zeer benieuwd wat de alternatieve op het lijstje zijn, mocht Sigthorsson vertrekken. Want voorlopig is er nog geen man overboord, we hebben nog altijd 3 spitsen aan boord.

Jammer, het is Eto'o zijn goed recht om te wachten, maar hieruit bleek dat hij Ajax niet als één van de eerste opties zag. Daarom verstandig om verder te zoeken. De namen van Kuryani, Forlan kunnen mijns inziens ook weg gestreept worden. Niet goed genoeg. Andere opties om te huren: Torres of Defoe of Remy. Ook niet de goedkoopsten, maar zij hebben wel klasse. Als het maar niet Ruiz gaat worden, want dan kan je beter Zivkovic voor de leeuwen gooien !

Gomis van olympic lyon is ook transfervrij, is dat iets?

Helemaal niet jammer! Was nooit van plan te komen. Jammer dat Ajax zichzelf zo lang aan het lijntje heeft laten houden.

Uitstekende beslissing Ajax ! Had, wat mij betreft, al in een eerder stadium genomen kunnen worden. Of nog beter: helemaal niet aan kunnen beginnen !

Kom op Ajax verras ons met een echte topper en niet één van 33 jaar !

Haha de 'zie je nou wel' , 'hij wou sowieso nooit komen' en 'wie dit geloofde die spoorde niet' enz reacties nu van een hoop maar eigenlijk gewoon blij zijn dat ie niet naar Ajax omdat ze toch wel een beetje vrees hadden dat het waarheid zou worden

Voor de Ajax en de Eredivisie is het wel jammer misschien maar de kans dat ie niet kwam was natuurlijk wel groter en dus te verwachten dit. Zelf vind ik het niet al te jammer eigenlijk. Met nog 3 spitsen achter de hand. Je moet het hier gewoon mee gaan doen

Deze titel is gepaster danjax zegt Eto'o af

Jammer voor ajax maar geen speler is groter dan een club

21 augustus 2014 om 12:30

Behalve ronaldo

21 augustus 2014 om 12:30

Lol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren