FC Groningen legt in goede eerste helft basis voor tweede zege

FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Het elftal van Erwin van de Looi ontdeed ziich zondag zonder al te veel problemen van Heracles Almelo en staat daarmee op zes punten uit twee duels. Bij de bezoekers uit Twente zullen de eerste alarmbellen al voorzichtig gaan rinkelen: na twee wedstrijden staan Jan de Jonge en zijn manschappen op doelsaldo onderaan.

/

In de eerste helft deed FC Groningen vrijwel alles goed. De ploeg begon uitstekend en had al na twee minuten op voorsprong kunnen staan, ware het niet dat Danny Hoesen er net niet in slaagde om Dennis Telgenkamp te passeren. Die misser had weinig invloed op de spits en zijn ploeggenoten, want zes minuten later lag de bal alsnog in het net. Hoesen werd weggestuurd door Nick van der Velden, behield het overzicht en legde terug op Tjaronn Chery, die de bal eenvoudig in het halflege doel kon schuiven. Hij zette zijn honderdste duel in de Eredivisie daarmee op fraaie wijze luister bij.

Heracles deed meteen daarop wel iets terug via Bryan Linssen, wiens voorzet ternauwernood naast werd gewerkt door een verdediger, maar kon de Groningse storm nauwelijks tegenhouden. Nadat Rasmus Lindgren zich moest laten vervangen door Michael de Leeuw nam de thuisploeg verder afstand. De invaller stond koud een minuut in het veld en werkte op aangeven van Maikel Kieftenbeld de 2-0 binnen. Ondanks nog een paar goede mogelijkheden bleef die stand tot de rust bewaard.

/

Het bood Jan de Jonge de gelegenheid om in de rust stevig in te praten op zijn spelers en dat was meteen na de hervatting zichtbaar. Heracles beet nu namelijk wel fel van zich af en was in de openingsfase van de tweede helft de betere van de twee. Het fletse spel van het eerste bedrijf maakte plaats voor durf en lef en dat leidde na 57 minuten tot de aansluitingstreffer. Iliass Bel Hassani ontving de bal na een fraaie aanval in zijn voeten en werkte het leer met gevoel net buiten bereik van Sergio Padt in de verre hoek.

Heel even leek de spanning daarmee terug te keren in Euroborg, maar FC Groningen stelde vrijwel meteen orde op zaken. Nauwelijks vier minuten na de 2-1 kreeg de thuisploeg een vrije trap rond de zestien, die door Yoell van Nieff feilloos achter Telgenkamp tegen de touwen werd geschoten. Daarna zakte de wedstrijd in. Heracles bleek niet meer bij machte om zich nogmaals te herpakken, terwijl het elftal van Van de Looi het wel geloofde. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Heracles Almelo gaat dit seizoen strijden tegen degradatie

1
2

Terechte overwinning. Vind groningen echt leuk spelen. Denk dat ze het linkerrijtje wel halen.

17 augustus 2014 om 18:46

Zou ook belachelijk zijn als ze dat niet zouden halen. Ze hebben een aardig team en ze zullen ook gewoon mee doen om de EL playoffs

17 augustus 2014 om 19:10

Als Groningen de club bij klaar kan houden denk ik dat een top 6 notering mogelijk is.

blij met de 3 punten
geweldige 1e helft van groningen !
Heracles kon geen grip krijgen op de lopende middenvelders van Groningen
jammer dat Groningen in de 2e helft zo ver wegzakt.
hopen dat Padt zo snel mogelijk in vorm komt want hij heeft tot nu toe niet kunnen overtuigen

17 augustus 2014 om 19:13

De eerste helft speelden jullie echt heel goed inderdaad, als jullie elke wedstrijd zo spelen maak je het elke tegenstander lastig. Toch opvallend hoe groot het verschil was tussen de eerste en tweede helft.

Hoop dat Groningen het kan volhouden, meestal verzwakken ze na een wedstrijd of 7 en komen pas laat weer in vorm. Maar ik heb er alle vertrouwen in

Heracles gaat net als het hele rechter rijtje strijden tegen degradatie.

Word weer een moeilijk seizoen, zeker als dat tactisch onbenul aan de leiding blijft

2e helft was niet om aan te zien. Vrije trap enige hoogte punt.

17 augustus 2014 om 19:41

ja eindelijk dat ze van Nieff hem een keer lieten trappen en niet Chery van die kant, al viel me wel op dat Chery helemaal geen vrije trap nam, want die ene recht voor de goal werd genomen door Hoesen, die mij echt teleurstelt tot nu toe.. op zijn assist na in de eerst helft, maar goed moet nog groeien hoop ik maar.. en van de Leeuw op zijn goal na stelt weer niet veel voor.. en daar wordt nooit nagekeken door vele supporters zien alleen maar de goal.. ik ben voor om de leeuw te verkopen als hij geen super sub wil zijn iig.. anders ideale supersub maar meer ook niet

Nu ik zo naar dat elftal van Heracles bekijk, valt me op dat er toch wel een hoog gehalte ex- heerenveensspelers inzit. Inclusief de trainer. nou zal dit verband met elkaar hebben, maar bij Heracles zitten over het algemeen wel vaker spelers die een historie hebben bij heerenveen? Verder Groningen verdient gewonnen beginnen het seizoen goed.. met die Antonia hebben ze een goede speler binnengehaald!

Zeer goede 1e helft en een slechte 2e helft. Al met al een verdiende overwinning.
Wat strooiden ze af en toe met geniale paasjes in de 1e helft.

Vond Padt erg tegenvallen, oogde onzeker.
Man of the match in mijn ogen is van der Velden, speelde zeer goed.

17 augustus 2014 om 20:02

Gefeliciteerd!

17 augustus 2014 om 20:12

Absoluut niet mee eens. Vond Van der Velden een van de minderen. Chery dicteerde de wedstrijd en ook Kappelhof en Hoesen speelden een prima wedstrijd. Kieftenbelt op een paar rare momenten in de tweede helft na ook, en Botteghin speelde een sterke tweede helft maar een heel matige eerste helft. Verder ben ik het met je eens over Padt. Vond hem vandaag al wel beter dan tegen Aberdeen. Verder heeft hij geen erge fouten gemaakt, dus laten we hem eerst wat tijd geven. Maar je hebt gelijk dat hij soms wat aan het grabbelen was.

17 augustus 2014 om 20:36

Mjah ieder zijn mening en zicht op de wedstrijd. Maar ik vond van de Velden juist slim spelen, speelde de goede mensen en liep ook vaak goed zonder de bal. Vond Botteghin ook prima idd.

Wat betreft Padt, die gunnen we gewoon de tijd om zich te wennen. Komt vast wel goed met hem.

17 augustus 2014 om 20:43

Absoluut! Vond hem de tweede helft vaak de verkeerde keuzes maken in de uitbraak, waardoor vaak een gevaarlijke counter in niks resulteerde. Verder vind ik hem inderdaad wel een van de slimmere spelers bij ons. Ook dat hij gaat liggen bij onze cornervlag als er geen uitweg meer mogelijk is. Denk dat veel meer spelers op zo'n manier soms iets uit niets moeten proberen te halen. Groningen speelt soms nog te weinig in op de arbitrage. Ik houd absoluut niet van duikelen, maar scheidsrechters fluiten over het algemeen vrij snel in Nederland, dus moet je daar als ploeg ook een beetje op inspelen. Zoals Heracles vandaag, die kregen veel meer mee dan Groningen had ik het gevoel. Ligt dus ook aan slimmigheid.

17 augustus 2014 om 20:25

Van der Velden zeer matig vandaag. Totaal niet in vorm.

Hiariej vond ik erg sterk spelen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

17 augustus 2014 om 20:40

Padt was wel goed in het meevoetballen, geen wilde ballen over de zijlijn zoals Bizot dat deed maar rustig meegeven aan verdedigers om op te bouwen. Zonde dat hij nog niets klem pakt, vond van der Velden overigens zeer zwak vandaag, Hiariej speelde sterk net als Kappelhof en Chery.

Als we deze selectie bij elkaar houden denk ik dat we van de subtoppers op papier wel één van de sterkste selecties hebben. Ben benieuwd of dit zich ook gaat uitbetalen op het veld. Eerste helft vandaag prima gevoetbald, maar direct na rust ineens heel passief, en ook helemaal aan het slot werd er heel slordig gespeeld. Weet niet wat er met Van der Velden aan de hand is, maar lijkt zijn vorm van vorig seizoen wel echt kwijt te zijn. Van Nieff trouwens absoluut geen back. Komt enorm veel snelheid tekort op die positie. Elke keer dat hij ruimte kreeg was de tegenstander alweer bij hem toen hij net de beweging naar voren wilden inzetten. Verder stemde Hoesen mij vandaag ook weer zeer positief. Goeie aankoop, ook al scoort hij nog niet.

17 augustus 2014 om 20:16

Tja Van der Velden.. Hij heeft zoveel krediet opgebouwd afgelopen seizoen dus ik zie hem niet snel zijn plek kwijtraken, maar hij moet wel echt beter gaan spelen de volgende wedstrijden. Van Nieff kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij op die plek wordt neergezet. Burnet geblesseerd en Wijnaldum laten gaan, wie moet er anders staan..?

17 augustus 2014 om 20:26

Klopt, Van der Velden heeft enorm veel krediet na vorig seizoen. Was absoluut een van de smaakmakers, maar mocht er nog een vleugelspeler bijkomen moet hij denk ik toch gaan vrezen voor zijn plaats, vooral als hij zo blijft spelen. Daarnaast zitten we qua backs nu ineens heel krap. Magnasco en Wijnaldum uitgezwaaid, Burnet geblesseerd en Van der Laan en Hateboer die terugkomen van blessures. Van Nieff is eigenlijk ook de enige optie. Vraag me alleen af of Van der Laan niet fit genoeg was om langer te spelen dan hij vandaag deed. Volgens mij was hij fit genoeg om minimaal een uur te spelen, dan was ik altijd met hem begonnen. Van Nieff doet verdedigend weinig fout, maar heeft niet de snelheid om aanvallend iets te betekenen en heeft in verdedigend opzicht daardoor ook veel problemen met snellere spelers. Vooral vorige week was dit wel heel erg duidelijk.

Leuke eerste helft, matige tweede helft. Niet echt een bijzondere wedstrijd maar wel blij met de 3 punten natuurlijk. De Leeuw scoort weer en is weer belangrijk voor dit team. Na zijn goal speelde hij niet echt opvallend. Die laatste kans had er eigenlijk ook in gemoeten. Op naar Ado!

Hele goede eerste helft gezien van Groningen. Complimenten!

Mooi ook om te zien dat Hoesen zijn eerste goeie pot gespeeld heeft. Denk dat we nog veel plezier aan die jongen gaan beleven. Hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken en kunnen verrassen!

Titel is eigenlijk bizar, het was niet zozeer dat Groningen een goede eerste helft speelde. Heracles begon als een zoutzak aan de wedstrijd en daar profiteerde Groningen van.
Jammer voor de wedstrijd dat na de aansluitingstreffer van Heracles direct die vrije trap binnenvalt.

Verder heeft Heracles echt een verdediging die niet zou misstaan in de Jupiler League en is Telgenkamp een absoluut drama ten opzichte van Pasveer. Die dramatische laatste linie gaat ze misschien wel opbreken dit seizoen.