Late noodgreep Alflen helpt FC Utrecht aan eerste punten van het seizoen

Rob Alflen heeft zijn eerste zege als coach in het betaalde voetbal te pakken. De coach van FC Utrecht zag zijn spelers lange tijd worstelen met het defensief ingestelde Willem II, maar vond in Leon de Kogel uiteindelijk zijn verlosser. De spits, tien minuten voor tijd bij een 1-1 stand als invaller binnen de lijnen gebracht, gleed in de slotfase de winnende treffer over de lijn.

/

Er was beide ploegen veel aan gelegen om na de nederlaag van vorige week dit keer de volle buit te grijpen. De twee coaches gaven echter een volledig andere invulling aan dat streven: waar de thuisploeg de bal wenste te hebben en op de helft van de tegenstander speelde, leunde Willem II rustig achterover in de hoop op een succesvolle counter. Het had tot gevolg dat er in de eerste 45 minuten eigenlijk niet veel te beleven viel in de Galgenwaard. Voor de beide keepers, David Meul en Robbin Ruiter, was het dan ook rustig inkomen.

Pas na een half uur spelen kwam de thuisploeg een beetje op stoom en werd Meul zo nu en dan getest. Zo stuitte Toornstra op de vuisten van de sluitpost en zag ook Mark van der Maarel zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door de vervanger van Kostas Lamprou, die na zijn rode kaart tegen PSV een schorsing uit moest zitten. In de slotfase van het eerste bedrijf toonde Toornstra zich nogmaals dreigend, maar ook dit keer moest de middenvelder zijn meerdere erkennen in Meul, die de bal andermaal weg kon boksen.

/

Ook na rust had FC Utrecht aanvankelijk moeite met het verdedigende strijdplan van de Tilburgers, maar al snel vertoonde de hechte afweer scheurtjes. Dat leidde tot een enorme kans voor Rubio Rubin, die echter verzuimde om zijn Eredivisiedebuut op te luisteren met een doelpunt. Niet veel later was het echter alsnog raak. Een bal vanaf rechts stuitte door tot bij Toornstra, die halve uit de draai hard uithaalde en Meul met zijn geplaatste schot in de verre hoek kansloos liet.

Utrecht leek daarna door te drukken en kreeg via Gévero Markiet ook een uitstekende kans op de 2-0, maar tegen de verhouding in waren het de bezoekers die een kwartier voor tijd toch nog langszij kwamen. Bij zo'n beetje de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd wist Ruiter een inzet van Terell Ondaan nog te keren, maar in de rebound schoot Robbie Haemhouts de bal alsnog tegen het net. De thuisploeg gaf echter niet op en kreeg twee minuten voor tijd alsnog loon naar werken: invaller De Kogel gleed de 2-1 binnen.

1
2

Slecht gespeeld maar toch verdiend #uuuuuuu

Slecht gespeeld, maar toch de drie punten in de pocket! Hopen dat Utrecht een beetje een steady seizoen tegemoet gaat!

17 augustus 2014 om 21:31

Het was inderdaad niet het FC Utrecht waar je op had gehoopt als fan zijnde.
Desondanks is het wel een verdiende zege.
Wellicht zal het voetbal er mooier uit komen te zien als oar, verbeek en boymans waarschijnlijk volgende week weer terug zijn.
Laatsgenoemde is heel belangrijk voor het scorendvermogen van de ploeg.

De sfeer was ook minder vergeleken wat je normaal gewent bent van FC Utrecht.
Nu is het ook waar dat je als supporter niet helemaal uit je dak gaat voor een wedstrijd tegen willem 2 maar toch.

Oef! Scheelde niet veel of Utrecht had mn toto verknald!

Gelukkig een prima fout van Willem II.

Overigens zie ik Utrecht niet ver komen dit jaar. Denk een plek rond 12.

Weet niet wie dit stuk geschreven heeft maar zou toch maar even bij de opticien langsgaan binnenkort. Eerste helft ging gelijk op, Utrecht wel grootste kansen. 2e helft draaide de wedstrijd om en was Willem II de bovenliggende partij, maar scoort Utrecht tegen de verhouding in 1-0. Willem II begint verder vooruit te voetballen en maakt vervolgens de verdiende 1-1. Daarna bloedt de wedstrijd eigenlijk dood maar door extreme miscommunicatie achterin tussen Meul en van der Struijk kan Utrecht toch nog de winnende binnenschuiven. Volgende week tegen AZ moeten de eerste 3 punten gepakt worden!
Of: @bunninkside je mag ook best zingen als je niet voorstaat, dat is namelijk niet verboden of zo.

17 augustus 2014 om 18:01

Willem ll bovenliggend? Zeker niet. Heb ze in de tweede helft zelden in de buurt van Ruiter gezien. Het is niet zo dat Utrecht zoveel sterker was, maar heb wel meer kansen gezien, zoals die gigantische voor Rubin die hem net niet lekker meekreeg. Dat doelpunt van Willem ll kwam uit de lucht vallen.
Verwacht wel dat de Tilburgers nog wel wat punten gaan pakken, maar echt indruk maakten ze niet. Utrecht overigens ook niet.

17 augustus 2014 om 19:13

jij zit bij hans anders zeker!!! want utrecht was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en het is dat utrecht hun kanssen niet afmaakt want anders word het 4 of 5-1

17 augustus 2014 om 19:53

Heerlijk om de reactie van een gefrustreerde supporter te lezen. Willem II verliest terecht en dat weet je zelf ook.

Ik moet helaas constateren dat het fanatisme van de bunnikside niet meer is wat het is geweest door alle valse beloftes jaar in en jaar uit maar goed, hopelijk komt de sfeer terug als er weer redelijk wordt gevoetbald, op zijn Utregs

@ aswinkels

Lastig he weer eens verliezen
Jij bent totaal niet objectief haha

17 augustus 2014 om 17:19

Aswinkels heeft hier gewoon gelijk willem II had minstens een gelijkspel verdiend.

17 augustus 2014 om 17:29

dan weet ik niet welke wedstrijd je gekeken hebt want utrecht was de 2e helft gewoon beter en verdiende de 3 punten de manier waarop het gebeurt is was gewoon met geluk

17 augustus 2014 om 17:33

Utrecht was niet best, maar in de 2e helft duidelijk sterker, 2-1 is een juiste uitslag

17 augustus 2014 om 19:54

Leuk he reacties uitlokken als je verder geen leven hebt :-)

Slechte wedstrijd en toch gewonnen. Wat zeggen ze ook alweer? Als je ook je slechte wedstrijden gaat winnen......, dan...... .

17 augustus 2014 om 17:45

Hoe was meul als keeper?

17 augustus 2014 om 18:02

Zeker niet verkeerd. Hij kon niet echt wat doen tegen de goals in elk geval.
Vind het wel competitievervalsing eigenlijk. PSV mag tegen Lamprou, pakt hij maar rood zodat ze tegen Utrecht een betere keeper hebben staan :P

18 augustus 2014 om 22:22

Stond een stuk zekerder in de goal dan Lamprou. Bij hoge ballen af en toe nog wel een beetje onzeker, maar hield Willem II de eerste helft tot 2x toe goed in de wedstrijd. Bij de 2-1 van utrecht was er miscommunicatie tussen Struijk en Meul waardoor de Kogel er nog net bij kon komen. Toch denk ik dat Lamprou volgende week op doel staat voordat we straks met twee onzekere keepers opgezadeld zitten net als 2 jaar geleden met Maenpaa en Verhulst.

de eerste helft was niet om aan te zien de sfeer en het spel waren zeer matig gelukkig was de 2e helft een stuk beter. barazite speelde wel heel slecht kan niet wachten tot oar en verbeek terug zijn

17 augustus 2014 om 19:56

Bij barazite gaat alles 3 tempo's tr laag...wellicht komt hij beter tot zijn recht op 10.

Het was weer bedroevend slecht zeg. Gelukkig de 3 punten binnen op basis van de beste kansen verdiend. Willem 2 had nog 2x kunnen scoren maar dan in eigen goal😉 Ik oordeel nog niet te vroeg. Straks met Boymans Verbeek en oar erbij staat er al een heel ander Utrecht. Daarnaast ook spijtig om te zien dat deze 3 die ik opnoem niet vd maarel en Markiet kunnen vervangen! Tsjonge jonge... Anyway, thuis moet de druk erop.. Vroeger was ons Utrecht uit knikkende knieën. Niet alleen aan de spelers, maar ook aan de supporters, want de sfeer is maar matig...!

17 augustus 2014 om 19:59

Toch zag ik al een beter Utrecht. Soms beter druk zetten maar wat mij opviel is dat Toornstra en Jansen, eigenlijk de sterkhouders, wederom matig speelden.

Vd Maarel is een bekend verhaal, altijd zwak.

Markiet vind ik wel groeien en Leeuwin gelukkig betrouwbaar. Ayoub gaf weer alles, blij hem in de basis te zien.

Barazite...daar zit veel voetbal in, type Luigi Bruins, maar zo flegmatiek en traag, erg jammer.

18 augustus 2014 om 22:24

Vooral de sfeer viel mij heel erg tegen. Had verwacht dat we vaak overstemd zouden worden maar dit is geen een keer gebeurd. Willem II weer goede sfeer zoals vanouds! Hopen dat we nu ook nog punten gaan pakken komende weken!

Haha VZ toch, een gelijkspel was verdiend geweest want Willem II was gelijkwaardig aan Utrecht. Nu lijkt het erop dat Willem II alleen verdedigde en bij toeval een keer scoorde..

Dat was ook zo...hoeveel kansen heeft willem 2 gehad?

17 augustus 2014 om 22:16

Bij de eerste goal van Toornstra had de verdediging moeten ingrijpen en de tweede goal was een fout van van der Struijk. Verder hadden Antwi en die Rubin wel moeten scoren, maar veel meer dan dat heeft Utrecht niet gecreëerd, terwijl Willem II via met name Ondaan gevaarlijk was. Daarnaast lijkt het alsof Willem II de bus heeft geparkeerd en totaal niet heeft aangevallen wat ook niet waar is imo. Wedstrijd was gewoon gelijkopgaand en had geen winnaar verdiend

17 augustus 2014 om 22:25

Heb jij in de eerste helft de kansen van Toornstra en vd Maarel gemist, 1 op 1 met de keeper?

17 augustus 2014 om 22:26

Daarnaast reageer je niet hoeveel kansen Willem 2 heeft gehad...vergeleken met Utrecht veel minder plus de hoeveelheid balbezit van Utrecht maakt dit een terechte overwinning.

18 augustus 2014 om 22:27

In de eerste helft had Utrecht 2 grote kansen en kwam voor Willem II Ondaan er een aantal keer heel gevaarlijk doorheen. 2e helft had Willem II de grootste kansen (andrade 2x, Ondaan 2x en Sahar) en heeft Utrecht geluk dat de verdediging 2x totaal staat te slapen. OT: Alle 5 de tegendoelpunten tot nu toe uit persoonlijke fouten, wanneer deze eruit gehaald worden gaan we een mooi seizoen tegemoet!