Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC buigt achterstand om, RKC gaat thuis flink onderuit

Roda JC Kerkrade heeft in de Jupiler League voorlopig geen moeite om punten te pakken. Na de winst op RKC Waalwijk van vorige week was de ploeg van René Trost ook te sterk voor Telstar. NEC heeft na twee speeldagen ook nog geen punt laten liggen; vrijdag was men te sterk voor FC Volendam. RKC heeft daarentegen nog geen enkel punt. De Waalwijkers leden in eigen huis een beschamende nederlaag tegen FC Oss. Telstar en Achilles’29 wachten ook nog op hun eerste punt.

/

Telstar - Roda JC Kerkrade 1-2
In de eerste helft kregen beide ploegen een aardig aantal kansen, maar de slordigheid van Roda achterin zorgde ervoor dat de thuisploeg met een minimale voorsprong de rust inging. Drie minuten voor de pauze was het raak: Jonathan Kindermans bracht Telstar op 1-0 na een snelle combinatie door het hart van de Roda-defensie. De ploeg van René Trost was in de derde minuut al goed weggekomen na een kopbal van Toine van Huizen op het aluminium en faalde daarna zelf in de afwerking.

Na een klein uur spelen kwam Roda op gelijke hoogte. Van Huizen maakte een overtreding op Ard van Peppen en Marc Höcher schoot raak vanaf elf meter: 1-1. Het tempo in de wedstrijd ging omhoog en Telstar zag zich gedwongen om minder op de helft van de bezoekers te spelen. De voor Frank Demouge ingevallen Johan Plat kreeg in het tweede bedrijf volop kansen om tot scoren te komen en groeide uiteindelijk toch uit tot matchwinner. In de 86e minuut was hij na een prachtige actie verantwoordelijk voor de winnende treffer: 1-2.

FC Volendam - NEC 0-2
Sjoerd Ars bewijst voorlopig zijn meerwaarde voor NEC. De aanvaller was in de seizoensouverture tegen FC Eindhoven al trefzeker en vrijdag was het na een kwartier spelen weer raak. Na voorbereidend werk van Gregor Breinburg kopte de aanvaller raak: 0-1. FC Volendam kwam er in de eerste helft niet aan te pas, maar NEC slaagde er niet in om het duel al in het slot te gooien. Tien minuten na rust verdubbelde de Nijmeegse ploeg alsnog de voordelige marge. Volendam stond te slapen na een snel genomen vrije trap en Christian Santos kopte raak: 0-2. De ploeg van Hans de Koning hoopte nog op een genialiteit van Robert Mühren, maar die bleef uit.

/

RKC Waalwijk - FC Oss 0-4
De ploeg van trainer Martin Koopman is rampzalig aan het nieuwe seizoen begonnen. Het nipte verlies tegen Roda JC Kerkrade was nog te billijken, maar vrijdag ging RKC fors onderuit. Na dik twintig minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Kevin van Veen nam de eerste twee goals voor zijn rekening, eerst op aangeven van Istvan Bakx en daarna na twee overstapjes: 0-1 en 0-2. Een krul van Jorzolino Falkenstein ging eerst tegen de paal, maar via doelman Arjan van Dijk ging de bal alsnog over de lijn: 0-3. RKC kreeg voor rust slechts anderhalve kans. Na de pauze leunde FC Oss op de riante voorsprong en kreeg RKC het niet voor elkaar om terug in de wedstrijd te komen. Het was uiteindelijk Van Veen die zijn glorieuze avond met een derde doelpunt voltooide: 0-4.

Achilles’29 - Sparta Rotterdam 1-3
De openingsfase van de thuisploeg mocht er zijn, maar het waren de bezoekers uit Rotterdam die als eerste op het scorebord verschenen. Het was Daniël Breedijk die in de tiende minuut de score voor de ploeg van Gert Kruys opende: 0-1. Enkele minuten na rust nivelleerde Thijs Hendriks de tussenstand met een schitterend afstandsschot: 1-1. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur. Een schot van Pieter Nys werd aangeraakt en zette de bezoekers op 1-2. Het was uiteindelijk Thomas Verhaar die in de extra tijd voor het slotakkoord zorgde: 1-3. Sparta won vorige week met 2-1 van FC Den Bosch, terwijl Achilles’29 bij Jong PSV met 2-0 onderuit ging.

/

FC Den Bosch - VVV-Venlo 2-0
Goals vielen er voor rust niet in De Vliert. Erik Quekel schoot een kans op doelman Niki Mäenpää namens de thuisclub en aan de overkant haalde Bruno Appels op zijn verjaardag een poging van Quin Kruijsen weg. Dé kans op een doelpunt na rust ging er ook niet in: FC Den Bosch kreeg een strafschop na een handsbal, maar Barry Maguire schoot niet goed in en Mäenpää pakte de inzet van de middenvelder. Toch ging FC Den Bosch aan de haal met een zege. Edoardo Ceria, die dit seizoen gehuurd wordt van Juventus, besliste de wedstrijd in de laatste twintig minuten met een schitterend schot in de kruising en een raak schot na voorbereidend werk van Anthony Lurling en Jordy Thomassen.

FC Eindhoven - FC Emmen 3-0
FC Eindhoven opende de competitie vorige week met een verlies bij NEC, maar haalde vrijdagavond de eerste punten binnen. Acht minuten oud was de wedstrijd, toen Roald van Hout aanlegde voor een vrije schop en die via de onderkant van de lat binnentrapte. De uitstekende start kreeg een sterk vervolg en uit een hoekschop kopte Chiro N’Toko de 2-0 tegen de touwen. Verdere goals bleven uit voor rust, hoewel FC Eindhoven een stuk sterker was. Na rust hield de thuisclub de regie weer in handen en tilde Van Hout de eindstand naar 3-0 met zijn tweede.

/

MVV Maastricht - Jong PSV 2-1
De Eindhovense beloften pakten halverwege de eerste helft de voorsprong in Zuid-Limburg. Linksback Jetro Willems schoot van respectabele afstand de bal via de onderkant van de lat heerlijk binnen en zette Jong PSV zo, vrijwel uit het niets, op 0-1. Het antwoord kwam al een paar minuten later van Sven Braken, die raak kopte uit een voorzet van Jordy Croux. Op slag van rust tekende Davy Brouwers vervolgens voor MVV’s tweede. De 2-1 voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar voor MVV, dat de oorwassing van vorige week in Almere (5-0 verlies) nu enigszins goedmaakt.