Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz baalt: ‘Zegt genoeg dat Vermeer de man van de wedstrijd was’

/

Ajax won zondag met 4-1 van Vitesse, al was dat op basis van het vertoonde spel misschien wat te veel van het goede. Vitesse kreeg een flink aantal goede kansen om te scoren, maar deed dat slechts een keer. Ajax ging juist wel goed om met de kansen. Vitesse-trainer Peter Bosz baalt dan ook van het verlies.

“Je kan niet zeggen dat 4-1 een afspiegeling van de krachtsverhoudingen was. Het zegt genoeg dat doelman Kenneth Vermeer tot man de wedstrijd verkozen werd”, zegt de oefenmeester tegen FOX Sports. “We zijn een flink aantal keer alleen voor Vermeer gekomen, maar hebben het niet afgemaakt. Ajax scoort wel. Ik denk dat dit in de eerste helft het verschil was.”

Ajax kwam in Amsterdam op voorsprong door een doelpunt van Nick Viergever. Na de onderbreking tekende Lasse Schöne voor 2-0 en Mike van der Hoorn maakte de derde. Vitesse kwam in de slotfase terug via Marko Vejinovic, waarna Schöne aan alle onzekerheid een einde maakte.

Vitesse had minimaal een gelijkspel verdiend

1
2

Vermeer heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Ik heb liever Vermeer dan Cillessen als 1e keeper veel te goed voor de bank.

10 augustus 2014 om 17:46

Zei je dat vorig jaar ook na PSV uit? Daarnaast, Cillessen heeft een prima WK gekeept en ik heb hem op nog geen enkele keer op een blunder kunnen betrappen.

Zeer geflatteerde uitslag, vitesse was zeker de 1ste helft beter. Maar ja, als je niet scoort kan je ook niet winnen en bij ajax gaat dat een stukje makkelijker. Geluk wil ik niet zeggen, meer pech voor vitesse en ajax heeft dat goed uitgespeeld.

10 augustus 2014 om 17:42

Zo makkelijk scoorde ajax ook niet. Net als vitesse ook verschillende open kansen gemist in de eerste helft. De goals vielen alleen op perfecte momenten voor ajax

10 augustus 2014 om 17:49

Zoals de boer al zei, geflateerd en het had zo maar 6-6 kunnen zijn, ajax scoorde er 4 dat vind ik makkelijker ;-) .Maar goed dit kunnen wel belangrijke punten zijn aam het eind van het seizoen ik zie vitesse toch hoge ogen gooien dit sezoen.

Als je de kansen niet afmaakt.... En dus kwaliteit mist, heb je verdiend verloren....
Net zoals ons vele balbezit ook niets brengt.... Brengen onafgemaakte kansen ook niet....

Ben blij dat het ook genoeg zegt als je er zelf 4 maakt.
Maar Ajax kwam er het eerste halfuur inderdaad niet aan te pas.

Klopt! Je maakt je kansen niet af en de tegenstander wel dus verlies je, verdient!

10 augustus 2014 om 18:10

Dus verlies je verdient. Ga toch man.
Zelfs jullie eigen trainer zegt het. En nog sla je Door met je verlies is verdiend
Soms eh vraag ik me af of het überhaupt voor ajacieden mogelijk is om ook enig puntje van kritiek te geven of realistisch te kijken.
Als vitesse hen eerste kansen afmaken loop je achter de feiten aan. Dus je kan het ook zo stellen ajax heeft geluk dat vitesse de kansen niet heeft afgemaakt.
Oftewel vitesse heeft ajax geholpen.
of wil je me dan ook nog wijs maken dat ajax het heeft afgedwongen.
Komop zeg.
uiteindelijk!!! Heeft ajax de kansen afgemaakt en vitesse niet.
En dat is in mijn ogen Kwaliteit!

10 augustus 2014 om 18:35

Als als als... Het is gewoon zo niet janken ajax heeft verdiend gewonnen

10 augustus 2014 om 18:46

Moeilijk eh??
je kan niet eens met argumenten komen slechts het is gewoon zo.
heel goed van je
Als er 1 is die jankt bent jij het zodra je weer in een hoekje gegooid wordt.

10 augustus 2014 om 19:54

Ajax was efficiënter dan Vitesse, Vitesse miste 100% kansen terwijl Ajax de eerste beste kans gelijk erin schoot. Vitesse heeft misschien wel 10 grote doelkansen gehad 1 gescoord, Ajax misschien 6 echte doelkansen gehad, 4 gescoord in percentage is dat Vitesse 20% en Ajax 67%. Kwaliteitsverschil zat hem dus in het afmaken, als je naar de percentage's kijkt heeft Ajax verdient gewonnen want op balbezit win je een wedstrijd niet.

10 augustus 2014 om 21:29

At Luciano.
In mij comment hiervoor gaf ik al aan dat het in mijn ogen verschil aan kwaliteit is.
Dat is na mijn mening niets meer dan een compliment na ajax en gewoon zeer reëel.
maar dan vind ik de uitspraak de overwinning was zeer verdiend. Wel heel overdreven. Die overigs niet vanuit jou te horen is.

En 4 tegendoelpunten is veel te veel. Aanvallend voetbal ok maar zoveel tegendoelpunten mag niet. Dit was vorig jaar ook al het probleem. Maar daar praat Bosz niet over..

Die Kishna had er ook nog een paar in moeten schieten plus Milik..
Achja, Ajax was gewoon oppermachtig.

Tja meneer Bosz, als Velthuizen er wat meer tegen had gehouden was hij misschien wel man of the match geweest. En dat zegt dan ook weer genoeg.

10 augustus 2014 om 20:35

Idd. En laat deze Piet zichzelf wel elke pot de beste speler vinden, maar iedereen ziet dat Pietje niet keepen kan. En dan nog groot verdiener ook!!

En bosz.... Zucht. Praatpop ! Al 2 jaar hebben we een centrum plus keeper die elke pot wel 4 kadotjes geven. En toch blijven spelen met deze jongens. Daarnaast missen we ook al 2 jaar een scorende spits! Kut beleid !

Deze man sna po t niet dat ook het feit dat het mogelijk de laatste wedstrijd van Vermeer was. Hijis altijd wat wrang en knorrig. Ze zijn verder teveel bezig geweest met Ajax tegenhouden en fysiek spelen. Bosz irriteert mij altijd, ik vind hem geen sportieve man

10 augustus 2014 om 19:41

Huh, fysiek spelen en alleen Ajax tegenhouden? Grotendeels was het Vitesse dat de baas was in de ArenA, maar was Ajax niet zo ontzettend slordig als Vitesse. Het zou jou, en veel andere Ajacieden, sieren als je eens objectief kunt zijn als het over Ajax gaat. Is moeilijk misschien, maar wel een stuk sympathieker.

10 augustus 2014 om 19:59

@Kakadu
Vitesse had misschien meer balbezit maar door meer balbezit win je een wedstrijd niet. Je wint in wedstrijd door het benutten van de kansen die je krijgt: vanmiddag heeft Vitesse 20 grote kansen gehad 1 gescoord dat is 10%, Ajax heeft 6 grote kansen gehad en 4 gescoord dat is 67%.
Vitesse had dan meer balbezit maar qua het benutten van de kansen was Ajax gewoon beter.

10 augustus 2014 om 21:09

Die berekening klopt niet helemaal, maar ja.

12 augustus 2014 om 17:06

Dat weet ik, wat probeer je nou te zeggen? Ik zeg alleen dat Vitesse beter speelde dan Ajax en dus veel meer verdiende te winnen dan Ajax. Nergens zeg ik dat je wedstrijden wint door meer balbezit.

Als je de kansen niet afmaakt die je krijgt en de tegenstander doet dit wel dan verdien je het inderdaad niet om te winnen of gelijk te spelen.

Desondanks snap ik Bosz wel. Vitesse was in de eerste helft gewoon de betere ploeg en het was aan Vermeer te danken dat de wedstrijd toen al niet gespeeld was. Deed me in mindere mate denken aan de wedstrijd in Arnhem waarin Vitesse bij rust al met 4-0 voor had moeten staan.

Ondanks de mooie uitslag moet de Boer zich toch weer achter de oren krabben. Het gemak waarmee Vitesse af en toe door de verdediging sneed was zorgwekkend. Van Halst liet prima zien dat Klaassen en Boilesen 3/4 keer stonden te slapen wanneer er een speler in hun rug wegliep.

Verder moet het tempo gewoon omhoog. Het rondspelen van de bal gaat veel te langzaam waardoor de tegenstander zich gemakkelijk kan organiseren. Blind deed dat wel een paar keer... voor dat je de bal hebt al weten waar deze heen kan en dan ook direct geven.

10 augustus 2014 om 18:37

@spartaajax Het gaat al verl sneller dan vorig jaar het is nu veel effectiever attractiever hoe je het wilt noemen, het is veel meer op de tegenstanders helft voetballen wat vorig jaar alleen maar eigen helft tikkie breed tikkie terug was

10 augustus 2014 om 20:09

welke wedstrijd heb jij gekeken? tegen tegenstanders die het spel niet willen maken krijgt ajax het lastig net als afgelopen seizoen..

Daar staat de keeper ook voor. Die heeft zijn werk goed gedaan en de spelers van Vitesse die de kansen om zeep hielpen niet. Goed met je kansen omgaan is gewoon net zo'n belangrijk onderdeel als kansen creëren en alleen in Nederland vinden we dat gemiste kansen ook goals zijn.
Ajax begon slap en gaf Vitesse gewoon veel te veel ruimte, dan is Vitesse goed genoeg om je onder druk te zetten en kansen te creëren want het is gewoon een goede ploeg. aan het einde van de 1e helft en gaande weg de 2e helft werd er meer strijd geleverd en zaten ze er korter op. Toen begon de wedstrijd te kantelen. Ajax wacht 3 hele zware wedstrijden om mee te beginnen en het enige dat telt is dat je ze wint. Het spel zal echt wel gaande weg verder verbeteren.

10 augustus 2014 om 17:54

Serero en Viergever kwamen gaandeweg de wedstrijd beter in hun spel. Zaten er toen korter erop en schakelden sneller om. Klaassen speelde goed tussen de linies na een minuut of 30, dat hielp ook mee.

10 augustus 2014 om 18:00

Klaassen speelde echt een topduel en krijgt hier echt een te laag cijfer. Na minuut 30 zag je dat Ajax gewoon ging mee voetballen en ze beter in de wedstrijd kwamen.

10 augustus 2014 om 18:09

In de spits was die helemaal goed. Lekkere combinaties en goed aanspeelbaar

Vond het wel meevallen hoe Vitesse speelde. Vooral veel irritant gedrag met ballen wegtrappen, terug het veld intikken extreem lang wachten. Loerden vooral op fouten van Ajax, helaas kwamen die er ook waardoor het nog wat leek wat Vitesse deed. Misschien 1/2 zelf op gezette aanvallen van Vitesse de rest allemaal foutjes van Ajax.

Daarnaast had Ajax zelf er ook een paar meer in kunnen trappen. Vond zowel Ajax als Vitesse niet overtuigen. Maar uiteindelijk wint Ajax verdiend.

10 augustus 2014 om 18:23

Tsjonge jonge, wat kun jij dom lullen zeg afcagodenzoon.als zelfs voetbal kenners op tv gaan zeggen dat vitesse goed voetbal speelt en dat het sowieso geflatteerd was, nee dan heb je er kijk op.maar je zult wel door een ajax bril kijken,dat is triest

10 augustus 2014 om 18:26

Ik zat in het stadion en heb me geen moment druk gemaakt om Vitesse. Zwak afwachtend en alleen maar loeren op fouten bij Ajax. De enige die goed was was Traore. Dankzij Vermeer misschien heel lang de 0 weten te houden, had een paar goede reflexen maar aan de andere kant hadden Kishna, Milik en Schone al minsten 3 keer het net moeten laten bollen.

Om nog maar te zwijgen over de open kopkansen naar voorzetten van Ligeon. Ajax was na 30 minuten heer en meester.

10 augustus 2014 om 18:39

Godenzoon:traore de beste man van vitesse, dat ga je toch niet menen.ik weet niet waar je zit in het stadion, maar ik zou vragen om een andere plaats waar je wat kunt zien! Maar als het andersom geweest was dan was het onterecht en dan had ajax te veel kansen gemist en wat er dan niet allemaal bijgehaald zou worden, maar jou jij mag het zo zien.je bent toch niet stiekem peter r de vries?

10 augustus 2014 om 19:43

In het stadion zitten geeft veel vaker een minder goed beeld dan als je het op tv ziet. Bovendien let jij alleen op Ajax en heb je last van een bekende Ajax-aandoening: ernstige en chronische subjectiviteit. .

Ach ik vind dat Ajax gewoon verdiend gewonnen heeft alleen de uitslag is wel wat te hoog , en Bosz moet niet zo zeiken want na 2 min moet de nieuwe Ajax -spits al moeten scoren dus Ajax had gewoon de eerste grote kans hoor , daarna heeft ~vitesse ook 2 grote mogelijkheden gehad en die heeft Vermeer tegengehouden daar staat hij toch voor ?

peter kan zelf beter op zoek gaan naar een goede doelman, door pietje clonwhuizen verlies je deze partij

Absoluut is er een andere keeper nodig, want deze fouten gebeuren Piet te vaak en kost Vitesse mede de nodige punten.ook Kashia is aan vervanging toe omdat hij ook te vaak grote fouten maakt, ondanks dat hij zijn best doet en een goede inzet/mentaliteit heeft.
Piet moet dan ook niet gaan zeggen: de ene keer ben je de held en de andere keer de schlemiel, maar ik ben vaker de schlemiel dan de held.