Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Drie weken vakantie voor WK-gangers is absoluut veel te weinig'

Laatste update:
/

Zo'n drie weken na het winnen van de wereldbeker, moeten de spelers van Duitsland alweer aan de slag bij hun club. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de belangen van de topclubs zijn te groot om hun sterspelers nog langer vrijaf te geven. De gevolgen daarvan kunnen echter groot zijn, waarschuwt fysiotherapeut Oliver Schmidtlein, die in het verleden werkzaam was bij zowel Bayern München als de Duitse voetbalbond.

Alhoewel de Bundesliga pas op 22 augustus van start gaat, druppelen internationals die lange tijd streden op het WK in Brazilië nu alweer bij hun clubs binnen. Daar beginnen zij aan de zware voorbereiding op een nieuw seizoen, dat zowel in mentaal als fysiek opzicht veel zal gaan vergen. Schmidtlein vraagt zich in TZ openlijk af of die situatie wenselijk is. Hij maakt daarbij een onderscheid tussen de geestelijke en lichamelijke fitheid.

"Drie weken is zeker niet genoeg om mentaal te herstellen", geeft hij aan. "En door kleine, onzichtbare blessures is het ook de vraag of het wenselijk is op fysiek gebied. Dokter Müller-Wolfahrt (clubarts Bayern en Duitsland, red.) heeft het over zes weken en daar ben ik het mee eens. Maar je kunt nu eenmaal niks doen aan de afspraken die zijn gemaakt."

/

Het argument dat bekende voetballers vanwege de welvaart waarin zij leven niet mogen klagen, is volgens Schmidtlein volledig achterhaald. "Het leven van een topspeler wordt geïdealiseerd, maar alles wordt bepaald door anderen. En dat gaat het hele jaar zo door. Het gaat erom dat ze juist even niets meer hoeven, dat de druk weg is. Het afscheid van Philipp Lahm bij de nationale ploeg heeft daar ook mee te maken."

Het is volgens Schmidtlein tijd dat het voetbal een voorbeeld neemt aan de manier waarop in de Verenigde Staten wordt omgegaan met topsporters. Daar is het gebruikelijk dat tussen toernooien en seizoenen drie tot vier maanden rust in acht wordt genomen. "En de resultaten daarvan zijn uitstekend. Maar ik weet niet welke organisatorische belangen schuil gaan bij het opstellen van een speelschema. Maar het is duidelijk: drie weken vakantie is voor de WK-gangers veel te weinig."

WK-gangers moeten meer vakantie krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 augustus 2014 om 14:30

Die hobby is naast plezier voor het spel ook een baan. Mocht je niet de rust nemen die je moet nemen dan kan dat zo het einde betekenen voor je hobby, hoeveel geld je dan ook op je bank hebt staan.

5 augustus 2014 om 15:43

dit was het bovenstaande bericht:

je verdient miljoenen, oefent je hobby als werk uit en volgend jaar is er geen toernooi. dus niet zeuren drie weken is prima

hier blijf ik bij ondanks dat het in de tekst staat wordt ontkracht mag ik nog steeds deze mening toegedaan zijn dus verwijder hem niet want dat is een vorm van censuur in mijn optiek

5 augustus 2014 om 20:09

Precies.

Ik heb ook in me hele jaar niet meer dan 3/4 weken en zij zijn in de winter vaak nog vrij.

Kreeg ik ook maar zo veel geld voor het harde werken.

5 augustus 2014 om 14:31

Helemaal mee eens. Kijk is naar de tour de France, paar weken achter elkaar gemiddeld 200 km per dag fietsen, constant hartslag op 180. Dan is een WK voetballen toch niks? Misschien voetballers wat meer laten voor hun topsport, het loon rechtvaardigt dat zeer zeker!

5 augustus 2014 om 14:35

Dat die gasten daar allemaal volgespoten op een fiets zitten omdat ze het anders niet volhouden maakt verder niet uit voor de vergelijking? En dat dat evenement "maar" 3 weken is ipv 11 maanden zeker ook niet? Want het gaat niet alleen om het WK he, maar ook alle wedstrijden die daarvoor gespeeld moeten worden.

5 augustus 2014 om 14:43

Dat de volledige Spaanse ploeg bijvoorbeeld ook bij Fuentes liep en dat Fuentes nog lange tijd in dienst is geweest van real vergeet je? In voetbal gaat veel meer doping om dan er in het wielrennen ooit om is gegaan. Gewoon vanwege de financiele belangen. Hoe meer geld, hoe meer doping.

5 augustus 2014 om 14:45

1. Tijdens het wielrennen worden hele andere spieren gebruikt dan tijdens het voetballen. 2. Wielrenners kunnen ook niet het hele jaar fietsen, vaak wordt er gezegd dat als je de Giro gereden hebt, je geen goede Tour meer kunt rijden. 3. Iets wat geldt bij het fietsen, is niet per se een algemeen geldende waarheid, ook wel een drogredenering genoemd. 4. In het artikel wordt gesproken over het herstellen van verborgen blessures en de tijd die nodig is om daarvan te herstellen. 5. In het artikel wordt ingegaan op waarom ook mentale rust nodig is en dat het loon daar niet bij van belang is.

5 augustus 2014 om 14:52

Ja want een wielrenner rijdt alleen de Tour in een seizoen en zit verder 11 maanden op z'n kont....

on-topic: ondanks dat deze beste man wsl gelijk heeft, is het de grote vraag waar je winst zou kunnen pakken. Door de combi nationale competitie, beker en Europees voetbal (en dan tussen soms nog wat interlands tbv kwalificatie of oefenpotjes) is de kalender al erg vol, er zit weinig rek in om op bepaalde momenten extra wedstrijden doordeweeks te plannen voor de topclubs.
Wie dit aankaart, zou dus ook een alternatief moeten noemen...

5 augustus 2014 om 14:54

Het is ook belangrijk om je af te vragen waar doping begint. Elke sporter gebruikt stimulerende middelen om beter te presteren, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat het doping is. Energiedrankjes met grote hoeveelheden suikers mogen wel, net als veel koolhydraten bevattend voedsel. Maar astmapufjes mogen dan weer niet en zo zijn er wel meer middelen die als "doping" worden bestempeld maar dat eigenlijk niet zijn.

In het voetbal wordt er bijna nooit iemand gepakt met doping. Dat is opvallend, want bij elke andere sport, inclusief teamsporten ligt dat aantal hoger. Ik durf te wedden dat wanneer er strengere controles zouden komen er meer voetballers door de mand zouden vallen. De belangen zijn te groot en het gebeurt niet. Dus gaan we maar door en denken we dat er alleen doping in het wielrennen de atletiek is. Het is overal, zelfs bij wedstrijddammen (ritalin).

5 augustus 2014 om 15:11

Denk dat het in een paar elementen zit, competitie voor alle landen naar een gelijk aantal ploegen voor de hoogste divisie (max 18), 1 bekertoernooi per land, minder deelnemers aan de CL en EL en daardoor minder volle kalender en een maximaal aantal interlands per jaar. Het speelschema moet op de spelers afgestemd worden en niet andersom. Maar ja dat zal een utopie zijn met alle commerciële belangen tegenwoordig.

5 augustus 2014 om 15:02

Ik ben het volkomen met je eens! waarom zouden zij recht hebben op meer vakantie dan iemand anders?

5 augustus 2014 om 23:27

Volgens mij gaat het niet om het recht hebben. Ik vind ook dat ze veeeel te veel verdienen. Echter moeten ze daar ook ontzettend veel uren voor maken. BV het wk. Zitten ze zes weken in een hotel weg van huis. En daarnaast ook een heel jaar trainingskampen. Echt ik ken een paar spelers, die zijn echt altijd weg. En ook moet je topsport niet vergelijken met gewoon werk. Waar wij nog eens een dagje naar de klote kunnen gaan werken daar moeten een topsporter topfit zijn en mentaal 100% gefocust. Echt de vakanties zijn veel te kort om goed te herstellen.

6 augustus 2014 om 01:14

Dat wordt ruim gecompenseerd met wat ze verdienen. En ze kiezen er nog altijd zelf voor lijkt me dus ze moeten niet zo zeuren.

7 augustus 2014 om 16:49

ook al zeuren ze niet dan nog kan het lichaam en de geest het niet aan. Een speler kan er zelf vrede mee hebben, maar dan toch de nasleep ervaren. Een topsporter moet je ook een beetje zien als een machine die optimaal moet draaien. Maakt niet uit wat ze verdienen in relatie tot de vraag of het lichaam en de geest het aankan.

Dat is zeer moeilijk te zeggen, aangezien elk lichaam anders is. Ik kan me voorstellen dat het voor iemand als Schweinsteiger te weinig is, iemand die van blessures terug kwam en voor de leeuwen werd gegeooid en toen alles gaf. Maar voor bijvoorbeeld een Muller denk ik dat het popelen is om weer te beginnen.

Maar ik denk dat Oliver Schmidtlein vooral doelt op de wedstrijd van vannacht tegen het All star team van de Mls. De WK gangers zullen dan vanmiddag landen en direct naar het veld worden gebracht om (met misschien wel een jetlag) te voetballen tegen dat All Star team.

5 augustus 2014 om 14:29

popelen te beginnen denk ik niet. je bent er altijd mee bezig, het hele jaar lang. je vliegt van hot naar her. je bent blij als je vakantie hebt denk ik.

5 augustus 2014 om 14:32

Voor iemand als Bastian handelt Bayern dat wel intern af. Ik denk als hij er nog niet helemaal aan toe is dat hij gewoon trainingen afwerkt (desnoods apart) en het begin van het seizoen skipt, net zoals Van Persie.

5 augustus 2014 om 14:51

Ik betwijfel of ze dat zullen doen, hebben ze bij andere grote spelers ook niet gedaan.

Moooie topic! Ik vind de periode ook tekort waardoor er onnodige gevolgen ontstaan...

Ik vind het met de huidige speelschema's ronduit belachelijk dat de spelers zo weinig rust krijgen. Leuk dat de CL destijds is uitgebreid, leuk dat het WK voetbal naar 32 landen is gegaan, leuk dat het EK voetbal ook weer ruimer wordt opgezet. Echter is het zowel fysiek als mentaal op den duur niet meer te behappen voor de spelers. Leuk dat Bayern zoveel spelers in het Nationale elftal hebben, maar dit gaat ze in de maanden november / december opspelen. Er zal echter weinig verandering worden doorgevoerd, daar men bij de Fifa en de Uefa het commerciële belang boven het sportieve belang stelt.

5 augustus 2014 om 14:48

Tja, het levert allemaal extra geld op he? Daar is het om te doen.

Is het in de VS niet zo dat er weken zijn waarin je 3-4 wedstrijden achter elkaar speelt? Zeker in de NHL (82 wedstrijden per jaar) en de NBA worden belachelijk veel wedstrijden gespeeld in een zeer kort tijdsbestek.. logisch dat ze dan 4 maanden niets hoeven doen..... Echter gaat het hier ook om teams van 5-6 spelers, waarbij teams continu door mogen wisselen. Dat heeft het gevolg dat je als het ware 3 teams hebt die je continu mag rouleren. Is het ook eenvoudiger om je krachten te sparen of te verspreiden.

Neemt niet weg dat ik 3 weken te kort vind, maar de vergelijking met sporten in de VS vind ik nogal krom.

Clasie en Kongolo hebben maar 10 dagen vakantie gehad bij Feyenoord, kan je nagaan. Maar goed, die moeten doordeweeks maar flink wat extra rustdagen krijgen gedurende het seizoen.

5 augustus 2014 om 14:52

Die hebben natuurlijk niet de minuten gemaakt die de Duitse spelers (en Robben) gemaakt hebben he.

5 augustus 2014 om 14:58

Maar het WK was niet bepaald een vakantie voor ze. Het mag van mij ook wel wat langer.

5 augustus 2014 om 15:02

Nee dat is waar. Maar toch, je bent dan wel weken lang aan het trainen. Het is niet dat je mentaal en fysiek lekker tot rust komt omdat je niet of nauwelijks wedstrijden speelt.

5 augustus 2014 om 15:05

Arie Vonk

Ik vind eerlijk gezegd dat er wel een beetje wordt overdreven als het gaat over spelers die weinig tot geen minuten hebben gemaakt. Ik ga niet zeggen dat ze vakantie vierden in Brazilie, maar op een paar trainingen na hebben ze toch wel redelijk kunnen genieten van hun verblijf daar. Maargoed dat is persoonlijk natuurlijk.

5 augustus 2014 om 16:14

Ik ben geen topsporter, dus ik heb geen idee Gnst. Misschien is het wel minder belastend, maar ze reizen wel met de groep mee. Ze trainen intensief en vliegen van de ene plaats naar de andere. Ook is het hete weer in bepaalde plaatsen in Brazilië slopend. Ook als je alleen maar traint. Maar los daarvan..10 dagen vakantie na een heel seizoen..blijft erg weinig!

Moet je nagaan, 3 tot 4 maanden vakantie en een vorstelijk salaris. Ik denk dat veel mensen die een modaal salaris hebben maar 2 weken krijgen van hun baas en ook zwaar werk verrichten. Moeten we dan allemaal maar gaan klagen dat we binen 3 weken niet hersteld zijn van onze zware baan en minimaal 2 maanden gaan vragen aan onze bazen??

5 augustus 2014 om 14:50

Ik heb geen idee wat jij doet of op welke banen jij doelt, maar als je maar twee weken vakantie per jaar hebt, ben je zwaar onderbedeelt, als dit überhaupt al mogelijk is. Meeste minder betaalde banen hebben een cao, waarin (volgens mij) altijd meer vakantiedagen zitten.

5 augustus 2014 om 15:55

Ik denk niet direct aan Nederland, wij hebben het hier erg goed, maar ik ken genoeg vrienden in het buitenland die hun 1e jaar 0 dagen hebben en de jaren erop 6 per jaar, 10 als je geluk hebt (dus 2 weken ja, mits je baas het goedkeurt). En een Cao, tsja. In dat perspectef vind ik dat dit soort zaken altijd erg overdreven worden in de topsport. Ze maken meestal geen 40 uur in de week en krijgen hun langere vakantie om de 2 jaar.

5 augustus 2014 om 14:56

Staar je daar niet op blind, je moet ook niet denken dat ze effectief 3-4 maanden vakantie hebben.

In de NBA nemen 16 teams van de 32 deel aan de playoffs. Het gewone seizoen eindigt op 20 april. De playoffs eindigen pas 6 juni. Dat betekent dat 2 teams tot het einde spelen, buiten het gigantisch hoge niveau, constant reizen en de vele wedstrijden duurt hun seizoen dus 1.5 maand langer.

Veel spelers nemen 1 maand rust en beginnen dan terug te trainen. Het is nu 5 augustus, het nieuwe seizoen begint op 28 oktober en bijna alle spelers zijn al enkele weken aan het trainen en oefenen. Dit jaar heb je ook nog eens het Fiba World Cup, dus zo zie je maar. Rust en tijd is relatief. Het is hard werken, constant.

Ze hebben inderdaad meer tijd om te rusten maar als je niet op tijd begint (bv. 2 maanden op het strand ligt) dan ga je geen goed seizoen hebben en speel je met je carrière.

Vrij simpel natuurlijk dit. Grote clubs hebben prima selecties voorhanden dus die zouden best wat ruimer met die verlofdagen om kunnen gaan van WK-gangers. Je kunt die jongens beter even drie weken extra geven en ze lekker laten herstellen, dan midden in het seizoen ze kwijt zijn door blessures. Of nog erger een speler die na het WK mentaal zo uitgeblust is dat hij zijn niveau niet kan halen. Het zou clubs sieren eens wat meer naar het mens-aspect te kijken. Ook het lichaam van een multimiljonair heeft zo nu en dan tijd nodig om op adem te komen.

Het is aan de clubs hoe daar mee om te gaan. Je kunt ook samen met de speler afspraken om de eerste maand niet alles te spelen. Of als hij nog "pijntjes" heeft dan langzaam aan te laten beginnen. In Duitsland zijn de eerste weken trainingskamp altijd loeizwaar om de conditie op te bouwen voor de rest van het seizoen. Je kunt afspreken met wk-gangers dat zij zich aan zware sessies in de beginfase mogen onttrekken.

Wat te denken van Kroos. Die begint morgen aan zijn avontuur bij Real Madrid. Speelt over 1 week de Europese Supercup over 2 weken 2 wedstrijden in de Spaanse Supercup en over 3 weken de competitie. Je wilt vanaf het begin erbij zijn en belangrijk zijn voor je team, maar hij zal rustig gebracht worden.

Net of dat die mensen een zwaar leven hebben...

Er zijn genoeg mensen die werken van 5 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond en die tillen en lopen heel de dag. Voor veel minder geld en die hebben echt niet meer dan 3 weken vakantie op een jaar.

Wat zijn voetballers toch watjes.

5 augustus 2014 om 19:57

Ik weet niet precies waar ze dat doen, maar het is een beetje makkelijk om te vergelijken met werknemers die uitgebuit worden.

Daarbij lijkt het me dat het niet gaat om het werken op zich, want dat is inderdaad allemaal niet zo zwaar, maar om de vraag of ze zo optimaal kunnen presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren