Braziliaanse zondebok verklaart afscheid: 'Ik ben er helemaal klaar mee'

Zondag, 13 juli 2014 om 17:25

Na het verloren duel met Oranje maakte Fred bekend dat hij zijn laatste interland voor Brazilië heeft gespeeld. De spits, die zaterdag overigens niet in actie kwam, lijkt zijn besluit te baseren op de reacties van het Braziliaanse publiek. Tijdens de blamerende 1-7 tegen Duitsland werd hij continu uitgefloten. "Ik ben er helemaal klaar mee", zei hij zondag.

/

Een jaar geleden tijdens de Confederations Cup was Fred nog een van de grote helden bij de Selecao, maar na het desastreus verlopen WK kan de speler van Fluminense geen goed meer doen. Zelfs als bankzitter moest hij het tegen Oranje ontgelden. "Ik begrijp het niet. Je wint samen en je verliest samen. Het is toch niet allemaal alleen mijn schuld?", verklaarde hij.

De dertigjarige Fred kwam sinds april 2005, toen hij debuteerde, tot 37 wedstrijden voor Brazilië, waarin hij goed was voor 18 treffers. Dit WK viel zijn productiviteit echter fors tegen: alleen in de eenvoudig gewonnen groepswedstrijd tegen Kameroen (4-1) wist hij het net te vinden. Op de Confederations Cup eindigde hij met vijf doelpunten als gedeeld topscorer.


Poll

Fred komt tekort voor de absolute top


Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door mike_utrecht)

Je komt gewoon te kort jongen. Je zoekt de kansen niet op werkt niet hard alleen maar afwachten als een lamme zak. Snap niet dat Brazilie geen Leandro heeft meegenomen.

13 juli 2014 om 17:20

Dus dat, wat een luie matige spits. Ga dan als Duitsland zonder echte spits spelen.. Maar ja het is niet meer anders.

13 juli 2014 om 17:32

Of als Barca met Neymar als valse spits

13 juli 2014 om 18:34

Dan speel je toch als barca? Maar dan met neymar als valse spits

13 juli 2014 om 17:46

Ja komt tekort maar om hem nou kapot te maken zoals ze doen slaat natuurlijk nergens op. Er zijn tig spelers die door het ijs zijn gezakt. Blijft een teamsport. En die 7 goals had Fred weinig aandeel in. Ben vooral benieuwd hoe PSG dit WK heeft beleefd. Hoe zij kijken naar hun toekomstige centrum....

13 juli 2014 om 20:18

Daar heb je helemaal gelijk in. Echt werkelijk belachelijk hoe hij wordt uitgefloten.

En ja, PSG heeft een zeer triest centrum voor een absoluut recordbedrag. Puur op naam.

13 juli 2014 om 17:46

Komt zeker te kort voor de absolute top. Maar is het zijn schuld dat hij speelt ?

13 juli 2014 om 17:57

Edit, deze reactie moest op Diegolugano zijn.

Fred heeft gewoon goed gespeeld voor de Selecao de afgelopen jaren, zijn statistieken liegen er ook niet om. Maar je moet al een verrekte goeie spits zijn wil je in zo'n matig en aan creativiteit ontbrekend elftal schitteren. Het is geen Ronaldo nee, maar zelfs die had in zijn tijd niets dan toppers rond hem. Fred moet het doen met de belachelijk slechte Oscar (man wat een non voetballer en slappe vod is me dat zeg), en met drie brekers achter hem die geen creativiteit hebben, aan zijn andere kant staat dan weer Neymar, die bij de Selecao de grote man is en gewoon zijn ding doet, en zijn ding is niet de bal aan Fred geven.

Dat Fred geen top is weten we allemaal, maar de Brazilianen zoeken een zondebok, en degene die dan het minst Braziliaans oogt in de heupen is de zondebok van dienst.

Ze zouden beter Scolari aanpakken, met zijn vriendjespolitiek en slechte keuzes, je gaat toch niet spelen met Paulinho, Ramires, Oscar, Hulk en Gustavo? En je neemt Bernard mee, die niet kon overtuigen bij Donetsk, maar de ontplofte Coutinho laat je thuis, je laat de beste 10 van Brazilië ook thuis (ronaldinho) en je vergeet dat Marcelo niet kan verdedigen, dat Maxwell 50 jaar is, en dat Filipe Luis net het seizoen van zijn leven gehad heeft en op zijn top is momenteel. Dan nog David Luiz, die om onbegrijpelijke redenen profvoetballer is geworden i.p.v. het beest Miranda. Zijn halve selectie is gewoon domme brute kracht, zelfs Hulk is niet meer dan een draver met kracht, maar wanneer er creatief gedacht moet worden valt die over zijn eigen voeten.

Je zag het al in het begin tegen de Duitsers, dit loopt fout. Ik heb in al die jaren voetbal nog nooit een elftal zo naïef, dom en onbezonnen naar voren zien trekken om dan vervolgens verweesd 5 x op 30 minuten de bal uit hun net te moeten vissen. Het leken wel domme reuzen die hoopten de Duitsers met bal en al tegen hun eigen netten te lopen. Zonde van al die goeie Brazilianen die "thuis" zijn moeten blijven omdat Scolari zijn pionnen heeft en daar niet voorbij durft of wilt kijken.

Gewoon slecht geselecteerd, slecht opgesteld, alles slecht. Maar nee, Fred is de reden dat alles fout is gegaan, grappig.

13 juli 2014 om 18:05

Ik vond Oscar gister de beste van heel Brazilië, al is dat niet zo moeilijk.

13 juli 2014 om 18:08

Amen. Beter dan dat kan je het niet verwoorden. Dit is exact hoe ik er ook over denk.

13 juli 2014 om 18:09

Oscar was voor de rest erg bleek, gisteren heb ik niet gekeken omdat het om plek drie ging en ik met beide landen niets heb. Maar Oscar ziet zo bleek dat het ongezond is, en zo speelt hij ook, bleek, geen passie, geen creativiteit, hij kan geen man voorbij, is traag en heeft de startsnelheid van een man op krukken, geen tomeloze inzet die zijn voetballend falen compenseert of enigszins rechtvaardigt. Gewoon een dikke nul over heel de lijn. Ik vraag me echt af of die jongen daar zelf wel graag was, volgens mij lag hij liever naast Ronaldinho op het strand dan dat hij moest voetballen in die hitte.

13 juli 2014 om 18:18

Heb je uberhaupt wel een idee wie Oscar is? Ik vond hem een van de weinige die dit toernooi wel een degelijk niveau haalde bij Brazilie

13 juli 2014 om 18:21

De spelers, die je opnoemt die zouden volgens velen hier op VZ veel beter zijn dan onze simpele eredivisie spelers. Vooral die Hulk werd ontzettend gehyped. Wat een tegenvaller was dat.

13 juli 2014 om 18:22

@bestia

Het bleke mannetje dat verloren liep dit WK en bij Chelsea ook al even niet bijster goed meer speelt. Iedereen was slecht, enkel Neymar, Silva en de arme Cesar haalden enig niveau. Ik weet maar al te goed wie Oscar is, een destijds enorm talent dat bijna van Juve was maar naar Chelsea ging, maar compleet weg aan het zakken is. Als je dit een degelijk niveau vind zijn je eisen wel erg laag, eerste wedstrijd misschien ja, voor de rest was het dramatisch.

13 juli 2014 om 18:42

Deels met je eens maar deels ook niet meneer Del Piero.

Over selectiebeleid heb je volledig gelijk. Die twee van Atletico hadden inderdaad mee gemoeten en van al die lopers op het middenveld en vanaf de zijkanten wordt je helemaal gek inderdaad. Ramires, Gustavo, Paulinho en Fernandinho zijn allemaal dezelfde soort voetballers en daarvan zal ik persoonlijk er maar 1 op stellen. Oscar wordt in mijn ogen ook misbruikt vanaf de zijkanten. Verder zijn zowel Jo als Fred ook gewoon niet goed genoeg. Ondanks zijn statistieken brengt die niks. Ronaldo had een geweldige actie in huis en was super snel. Plus het feit dat die ook fysiek aardig sterk was. Zon complete spits krijg je nooit meer, en ook een Romario lijkt me onmogelijk. Hoe hij de ballen afmaakte was om van te smullen. 1 halve kans was voor hem genoeg.

Maar als je dus geen goeie spits hebt kies dan iemand die daar wel wat nuttigs doet en die goed kan meevoetballen. Een Roberto Firmino bijv. van Hoffenheim. Kende daar een geweldig seizoen en had de meeste goals/assists op zijn naam staan. Snap ook niet waarom geen enkele topclub hem koopt trouwens. Ik had het zo gedaan, al is het natuurlijk achteraf.

Cesar
Maicon
Miranda
T.Silva
Filipe Luis
Gustavo
Oscar
Firmino
Coutinho
Marcelo
Neymar
13 juli 2014 om 18:58

Ik begrijp echt totaal niet hoe je die conclusie trekt over Oscar. Die man was juist de enige die elke keer tenminste nog een beetje voor wat creativiteit en gevaar zorgde. Dat de rest van het team te slecht/lomp is om aan die aanvallen mee te doen is niet zijn schuld

14 juli 2014 om 14:17

Ik weet niet welke wedstrijd jij heb gekeken, maar oscar speelde als en zak aardappels dit toernooi.

14 juli 2014 om 14:20

kkweenie welke wedsrijd jjij heb gekeke, maar oscar speelde als een zak aardappelen dit wk

14 juli 2014 om 14:37

Echt precies mijn gedachte. Die Scolari is echt een grote aanfluiting, die man heeft werkelijk niks goed gedaan.

Brazilie zou er buitengewoon verstandig aan doen om hem de laan uit te sturen en een fatsoenlijke, moderne coach aan te stellen. In dat geval doet Braziilie zeker weer mee over 4 jaar.

13 juli 2014 om 18:20

Moet hij daarom alle kritiek over zich heen krijgen? Rare gozee

13 juli 2014 om 19:17

Ja maar das toch niet zijn schuld dat hij geselecteerd is.

14 juli 2014 om 03:05

Het is geen topspits nee maar de reacties van het publiek zijn wel overdreven. Het heeft niet alleen aan hem gelegen.

Wel triest van de fans om hem zo uit te fluiten oke hij speelde slecht maar waarom floten ze Luiz niet uit die speelde net zo slecht .

13 juli 2014 om 17:37

Fred is gewoon de verpersoonlijking van het achterlijke selectiebeleid van Scolari. Fred zelf kan er niet zoveel aan doen, maar hij is gewoon precies wat de fans stoort aan dit Brazilië: volstrekte kleurloze middelmaat zonder passie en geloof. Daarom zochten ze hem.

Dit besluit is maar beter ook , beter voor brazilie ,beter voor hem en beter voor ons voetballiefhebbers.
Fred is de slechste spits die ik in al die vele wk s ooit gezien heb in de selecao.

Het gigantisch slechte presteren van deze braziliaanse ploeg ligt niet alleen aan hem, er zijn er meer het mooie shirt niet waardig ,maar niemand zal om zijn beslissing rouwen neem ik aan.

13 juli 2014 om 17:42

Ik ben het helemaal met he eens. Maar ik zal zijn pornosnor wel missen.

Beter Fred, liever de eer aan jezelf houden, want ik denk niet dat Fred nog uitgenodigd zou worden voor het Braziliaans elftal. Heeft hij nu des te meer tijd voor zijn snor.

Hij kan er zelf ook niet veel aan doen dat hij niet kan voetballen. Scolari had met een false 9 moeten spelen met Neymar of Hulk voorin. Mensen zoals Fred en Jo gewoon thuis laten.

13 juli 2014 om 17:25

Sinds de overstap van Porto naar Zentih is Hulk niet meer de Hulk die samen met Falcao de EL won.

Het lijkt of hij steeds slechter wordt met het afmaken van de kansen. Schiet die op doel, dan stuitert de bal weer over de grond, schiet die hard dan is het weer afzwaaier. Matige speler is het ggeworden.

13 juli 2014 om 17:42

Ik denk eerder dat het aan de trainers ligt dan aan Hulk. Onder Spalletti mocht Hulk doen wat hij wilde en dat leidde tot veel irritaties bij het team en met Scolari is het precies hetzelfde, met als enige verschil dat hij tien spelers opstelt die maar wat doen. Een land die tactisch heel sterk is, zoals Duitsland en Nederland, hebben er optimaal gebruik van gemaakt.

Met Villas-Boas treft Hulk in ieder geval een trainer die weet hoe je hem moet gebruiken.

Sorry jongens maar als een spits van Brazilië deze joker is begrijp ik ook dat ze totaal geen ploeg hebben als je zulke Jokers oproept Scolari out!!!!!

Beperkte spits. Pato, Leandro zou ik altijd meenemen.

13 juli 2014 om 17:25

Pato? Op basis van wat?

100 procent met Fred eens, je wint samen en je verliest samen, belachelijk om hem de schlemiel te maken en de meest gehate persoon na Zuniga na Brazilië.

13 juli 2014 om 17:27

Kom jij ook uit catalonie? Ik kom uit Sabadell.

13 juli 2014 om 17:30

Nee, ik heb er wel gewoond een paar jaar

Ja als je constant wordt uitgefloten is het snel over met de pretch

13 juli 2014 om 17:34

haha, ik vond m leuk!

13 juli 2014 om 17:46

You, kind sir, deserve more likes

Laten we voorop stellen dat hij als spits niet het niveau van Brazilie heeft.
Maar ik vind niveauloos om je eigen spelers zo uit te fluiten, de fouten neer te leggen bij 1 speler.

Ik snap goed dat je na zo'n wedstrijd zo reageert met zulke emoties.

13 juli 2014 om 17:35

Welke spits heeft dat wel? Jo? Hulk? Kom op zeg dit hele elftal is drama en er zit nog weinig achter ook. Wat Maxwell gisteren zei was de waarheid ze zullen een hoop moeten veranderen want zo gaan ze weinig meer winnen.

13 juli 2014 om 17:51

Los van het uitfluiten, dat keur ik niet goed...maar nu moet 1 speler het ontgelden....
Wat betreft het selectiebeleid van Scolari.... tja.... Ik vond het 3e 11tal sterker dan dit team...

13 juli 2014 om 17:51

Los van het uitfluiten, dat keur ik niet goed...maar nu moet 1 speler het ontgelden....
Wat betreft het selectiebeleid van Scolari.... tja.... Ik vond het 3e 11tal sterker dan dit team...

13 juli 2014 om 19:29

Kaka in de spits ? of voor de echte liefhebbers Ronaldinho

Volgende keer maar Roberto Firmino meenemen.

Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Ook al speelde hij niet goed, het lag echt niet alleen aan hem. De Braziliaanse selectie faalde aan alle kanten en vooral verdedigend was het een chaos. Het is dus raar om dan alleen hem er uit te pikken. Best wel schandalig eigenlijk. Een beetje meer respect had best gekund. Hij deed zijn best, ook al was dat niet goed genoeg.

Na eerdere berichten over positief en goed etc de Braziliaanse fans waren was dit toch behoorlijk laag van het volk.

Luisebol en Freddus, wat waarden zij slecht zeg en luizebol die had schefe schoenen aan. Die 2 waren de zwakste schakels pfffffff.

Natuurlijk komt hij te kort maar hoe hij door de supporters behandeld is dat slaat nergens op vooral tegen Duitsland niet. De Braziliaanse verdediging was kachelhout en maakte de ene blunder na de andere. Vooral Marcelo Dante en David Luiz waren werkelijk dramatisch en hadden geen benul waar ze mee bezig waren

Hij speelde in het tempo vd jaren 70. In stijl van zijn jaren 70 pornosnor.

Maar het lag idd aan het hele team, en vooral domhoofd Scolari.

Triest om je eigen speler uit te fluiten en hem de schuld te geven. Het was van Brazilië een collectief falen. De verdediging heeft grote namen, maar was zo lek als een mandje. Middenveld kon ook niet veel brengen, wat zo'n Fernandinho liet zien kon ook echt niet. Hulk heeft niets goed gedaan, blijft over Neymar en Oscar. Wie kan je hier de schuld van geven? Niet Fred zelf, het was allemaal gewoon niet beter.

Fred heeft een tijd bij Lyon gespeeld en was toen een goede spits wat ik me kan herinneren, maar het heeft me erg verbaasd dat Brazilië nu met spelers als hij en Hulk komt aanzetten. Onvoldoende voor een WK.

Gaat ook helemaal nergens over, als hij te weinig kwaliteit heeft moeten de Brazilianen bij Scolari aankloppen, die heeft hem geselecteerd.

Het is inderdaad niet allemaal zijn schuld, de rest kan er ook niets van of speelt gigantisch nonchalant. Er was simpelweg geen alternatief, Jô is nog matiger dan Peter Crouch en naast die twee was er echt niemand. Vele Europeanen hier roepen om Pato terwijl die amper beter is.

Ze waren gewoon gigantisch te zwak, Oscar moest het allemaal alleen doen bij afwezigheid van Neymar en dan verbleekt hij helemaal. Dan vraag je je af waar Coutinho was. Dan had Oscar tenminste een vriendje, nu stond ie helemaal alleen.

13 juli 2014 om 18:13

Eerder Coutinho in de plaats van Oscar, Lucas op rechts en Willian op links. Kan je Neymar met een vrije rol in de spits zetten, kan hij zich ook meer concentreren op aanvallende acties en heb je gewoon 1 van de beste voorhoedes van het WK. Dan heb je nog eventueel Hulk, Oscar op de bank.

13 juli 2014 om 18:17

Waar is het heengegaan met Alexandre Pato, schijnbaar presteert die nu ook maar matig in Brazilië en staat ie zelfs wat te bol? Hij schoot bij Milan vanaf zijn 17 alles aan gort, liep meer dan 1op2 en had de ziekste versnelling in huis, een neus voor de goal, dodelijk schot met beide benen en belachelijk veel samba en skill in zijn lijf. En nu? Plots niets mee? Blessures kunnen je remmen, maar van hem is gewoon niks meer over. Doodzonde, mijn lieveling als nummer 9 destijds, baalde flink toen die voor Milan koos.

Ik vind het Braziliaanse publiek niet zo geweldig als vaak wordt voorgedaan, ja als ze winnen dan zijn ze uitbundig en vol passie maar wanneer het tegenzit vind ik ze walgelijk. Fred is dan de zondebok terwijl Thiago Silva en Luiz met zijn tweeën hebben staan schutteren van heb ik jou daar. Silva had met zijn spel eigenlijk twee maal rood moeten krijgen en had zijn team dan nog meer benadeeld dan nu al het geval was. Luiz heeft ook helemaal niets, maar dan ook niets van zijn prijs waargemaakt. Waarom fluit je niet de echte lamzakken aan van het elftal? Fred kan er weinig aan doen dat hij opgesteld wordt door faler Scolari, maar hij werkt in ieder geval wel. Publiek heeft erg voor mij afgedaan met hun gefluit en respectloze gedrag.

Brazilië moet gewoon inzien dat ze een keer een hele matige generatie hebben. Je kan wel zo'n gek voetballand zijn en zo'n grote achterban hebben, een keer een mindere generatie kan gebeuren. Aanvallend kunnen ze buiten Neymar niets brengen. Op het middenveld laat alleen Oscar zo af en toe iets zien. De rest is gewoon te slecht. Willian, Ramirez en Hernanes zijn gewoon middelmaat. De verdediging is helemaal een lachertje. Silva grossiert in overtredingen en Luiz is zwaar overschat. Maar een tijdje minder hoog van de toren willen blazen en bouwen aan een nieuw team, met een nieuwe trainer.

Zielig voor Fred dat hij werd aangewezen als zondebok. Speelde inderdaad verre van goed, maar werkte hard...meer kan je niet doen als je gewoon de kwaliteiten mist. Brazilianen zijn natuurlijk sierlijke swingende aanvallers gewend, en dat is Fred niet. Beter kunnen ze kijken naar die pluizenbol achterin, want die was echt lachwekkend slecht. Luiz is echt de slechtste verdediger van het WK. Ging bij werkelijk bijna elk van de 10 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden op ongelofelijke manier in de fout. 50 miljoen heeft PSG voor hem betaald? Dan moet Feyenoord minimaal 100 miljoen vragen voor Stefan de Vrij.

13 juli 2014 om 18:19

Als dat in verhouding mag gezet worden moet Feyenoord inderdaad zoveel vragen voor de Vrij, die top was en die mij gecharmeerd heeft. En Aston Villa moet 300 miljoen voor Vlaar vragen dan, Luiz... pff, wat een grap.

De spits krijgt de schuld. What is new?

Ze krijgen 10 goals tegen in 2 wedstrijden en Luiz wordt als held gezien. Raar volk die Brazilianen...

13 juli 2014 om 19:00

dat is ook maar omdat Luiz die goal maakte...

Ze zijn spitsen als Ronaldo,rivaldo,robinho en Adriano gewend en dan komt ineens Fred. Die was zelfs te slecht voor Europa, laat staan Selecao

Fred kan er ook niks aan doen dat Scolari hem heeft opgeroepen. Geloof wel dat Fred er alles aan gedaan heeft om te kunnen slagen maar hij komt gewoon te kort en is geen topspits.
Brazilie was alleen maar favoriet omdat ze het thuisland waren. Op ieder ander WK waren ze waarschijnljk al veel eerder gesneuveld.

Fred is een matige spits, de fans moeten hem niet de schuld geven, maar de trainer die ook spelers als Jo en Hulk heeft uitgenodigd. Het is toch niet te geloven dat een elftal als Brazilië met tweederangs spitsen aankomt kakken? We zagen gisteren ook een tikkeltje van Oscar's talent, maar ook die moet bij Mourinho en 'felipao' eerst verdedigen. Qua aanvallend talent zat Brazilië niet eens bij de eerste tien elftallen. Serieus, dat is echt waanzinnig slecht.

Fred is dus misschien de piespaal geworden, maar Scolari is de eerste waar men boos op zou moeten zijn. Trouwens ik zou de Brazilianen adviseren om weer meer terug te gaan naar het 'sambavoetbal'. Titels win je ook met verdedigers, maar dat betekent niet dat je met 7-8 verdedigende spelers moet spelen...zeker niet Brazilië, een land die droomt over aanvallend voetbal.

Het is inderdaad niet allemaal zijn schuld.
Maar je stond er om doelpunten te maken. Elke keer bal verlies leiden helpt daar niet bij en zodra er een voorzet gegeven kon worden stond hij weer niet in de 16... Hij liep over al in de weg en was er niet om een voorzet af te maken. Niet zo gek dat ze je dan uitfluiten. Hij is al geen topper, ook nooit geweest.

Dit is een fout van de coach de eerste 2 wedstrijden wist ik al genoeg
Hij moest gewoon met neymar in de spits beginnen of Pato moest hij mee nemen

Ach man! Je lijkt net Anthony Lurling. Er is toch ook een reden dan dat het publiek dat doet. En alsnog, hun zijn de baas niet over jou.

Ik vind Jo, Fred en Hulk geen typisch Braziliaanse spitsen. Geen een van hun kan een man voorbij komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 2
192 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

13 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren