Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwitserland countert diep in blessuretijd naar zege op Ecuador

Ecuador verloor voor zondag alle wedstrijden op een WK waarin het een tegendoelpunt kreeg en de supporters voelden de bui dan ook al hangen, toen Zwitserland kort na rust op 1-1 kwam. Het leek echter bij deze stand te gaan blijven, maar op het moment dat alles en iedereen zich leek te hebben neergelegd bij een gelijkspel, trokken de Zwitsers toch nog aan het langste eind. Diep in de blessuretijd hielp Ecuador een goede kans om zeep en schoot Haris Seferovic uit de counter die volgde een lage voorzet van Ricardo Rodríguez tegen de touwen: 2-1.

/

Enner Valencia, de maker van de openingsgoal van Ecuador, zal zich beroerd voelen. De aanvaller kreeg kort voor de goal van Seferovic een grote kans om Ecuador op voorsprong te zetten, maar twijfelde te lang en werd van de bal gegleden door Valon Behrami. Zwitserland kwam er hierna snel uit en Behrami kreeg opnieuw de bal, waarna hij omver werd gekegeld maar snel weer opkrabbelde. Rodríguez werd aangespeeld en met een lage voorzet vond hij vervolgens invaller Seferovic, die de 2-1 binnen tikte. Zwitserland gaat nu aan kop in Groep E; Frankrijk speelt later deze avond nog tegen Honduras.

Ook de gelijkmaker van Zwitserland was gemaakt door een invaller: Admir Mehmedi. Hij werd voor de tweede helft in het veld gebracht voor Valentin Stocker en was bij zijn tweede balcontact, na net twee minuten spelen, al trefzeker. Na een van richting veranderd schot van Stephan Lichtsteiner kreeg Zwitserland een hoekschop en bij die corner verdedigde Ecuador slecht, waardoor Mehmedi binnen kon koppen. Daarmee maakte hij de openingstreffer van Valencia, na ruim twintig minuten spelen, ongedaan. Seferovic werd uiteindelijk de matchwinner.

/

Zwitserland en Ecuador stonden voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar en de Europeanen werden door het grote voetbalpubliek gezien als de favoriet. De Zwitsers kregen ook de eerste mogelijkheden, via Xherdan Shaqiri en Rodriguez, maar het was Ecuador dat na ruim twintig minuten spelen uit het niets op voorsprong kwam. De Zwitserse defensie stond te slapen bij een vrije trap vanaf de flank en Valencia kopte ongehinderd binnen. Zwitserland moest in de achtervolging en kwam voor rust nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Gokhan Inler uit de tweede lijn werd met de vingertoppen van Alexander Dominguez uit het doel gehouden.

Verder gaf Ecuador weinig weg en Hitzfeld besloot daarom om voor de tweede helft Mehmedi in de ploeg te brengen. Dat was een gouden ingreep, want Mehmedi stond pas 121 seconden in het veld, toen hij de 1-1 binnen kopte. Zwitserland wilde hierna meer, maar Ecuador kreeg de eerste mogelijkheden, via Valencia en Montero. Aan de overkant scoorde Josip Drmic, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, en even later werd hij naar de kant gehaald voor Seferovic. Ook dat bleek een goede ingreep van Hitzfeld, want Seferovic maakte het winnende doelpunt.

Zwitserland heeft verdiend gewonnen

1
2

Dat deed de scheids geweldig in de laatste minuut. Normaal fluiten ze voor een overtreding.

15 juni 2014 om 19:59

Idd ook geweldig hoe die speler nog opstaat. En dat dan nog resulteerd in een doelpunt is geweldig!!

15 juni 2014 om 20:04

Valt mij op dat er zo ontzettend veel met het hoofd gescoord wordt dit wk. Nu ook weer 2x. Vind ik 1 vd opvallendste zaken dit wk. Robin heeft t goede voorbeeld gegeven.

15 juni 2014 om 20:09

En er zijn eindelijk buitenspelers die een goed en strak voorzet kunnen geven. Vooral gisteren de rechtsback van ivoor kust .. Mooi om te zien

15 juni 2014 om 21:37

Wat mij vooral opvalt is het aantal (onterecht) afgekeurde doelpunten. Ook is er buiten de wedstrijd van Mexico elke wedstrijd minstens 3x gescoord. Saai is het zeker niet!

Ed. Er zijn gemiddeld 3,3 doelpunten per wedstrijd gescoord, (wedstrijd van Frankrijk meegerekend, 2-0 op dit moment).
In 2010 was dit 1,83. Tot nu toe een heerlijk WK!

15 juni 2014 om 22:04

Wat ook veel mensen ontgaat is dat er tot nu toe nog geen gelijkspel heeft plaatsgevonden deze WK. Niet verkeerd dus het WK tot nu. Is dat een primeur trouwens?

Compleet terecht natuurlijk deze late winner na die onterecht afgekeurde goal. Scheids floot zowaar een goede pot, vooral dat laatste voordeel waar die goal uit komt. Grensrechter had natuurlijk nooit buitenspel moeten vlaggen. Bijna weer een cruciale fout van de arbitrage.

Volgens mij heeft Zwitserland gewonnen?

15 juni 2014 om 20:24

Haha je hebt gelijk. Foutje hehe.

15 juni 2014 om 20:06

Een speler die over de bal springt neemt gewoon actief deel aan het spel en staat in dit geval dus buitenspel.

15 juni 2014 om 20:11

die speler die sprong stond geen buitenspel, onterecht afgekeurd

15 juni 2014 om 20:15

Dat deelnemen aan het spel geldt alleen als diegene die het overstapje maakte buitenspel stond

16 juni 2014 om 07:45

Op het moment van de pas staat niemand buitenspel. Het overstapje doet totaal niet ter zake. De bal wordt dan aangeraakt door een verdediger waar mee buitspel al helemaal niet meer mogelijk is.

Die Behrami hahaha.. Speelde als een natte krant tot aan laatste minuut.

15 juni 2014 om 20:03

Het was sowieso een verschrikkelijke zaadpot. Ecuador speelde zwarte gat-voetbal. Alles wat op voetbal leek, werd uit de wedstrijd gezogen. Bij Zwitserland ging werkelijk alles mis, op de twee goals na. Man of the match is de scheidsrechter voor zijn beslissing in de laatste minuut.

15 juni 2014 om 20:18

En hitzfeld. Twee gouden wissels!

15 juni 2014 om 20:20

Helemaal mee eens. Tot nu toe is het een heel leuk WK. Niet dat alle wedstrijden van een hoog niveau, maar heb tot nu toe alles gezien en het is toch een stuk vermakelijker dan 4 jaar geleden. Deze wedstrijd was jammer genoeg by far de slechtste van het toernooi tot nu toe. Ecuador wilde niet, Zwitserland kon het vandaag niet. Gelukkig werd het geen 0-0

15 juni 2014 om 20:23

Ecuador heeft echt een beperkt elftal: veel snelheid maar vernuft 0,0. Bij Zwitserland had ik meer van Shaqiri, Xhaka en Inler verwacht. Vooral de laatste twee speelden enorm zwak.

Tot nu toe is het wel een leuk WK, eindelijk sinds 98. Wordt sowieso leuker gespeeld dan op clubvoetbalniveau, ook deze wedstrijd.

haha ik had 0-0 in de voetbalpool geplaatst, dus van mij hadden ze het scoren ook wel achterwege mogen laten

Valon Behrami was zo dramatisch slecht en dan toch op het laatst dat doorzettingsvermogen zodat Zwitserland toch nog scoort. Puik.

Shiitt, had 1-1 voorspeld , baen dit. Overigens wel terechte overwinning voor zwitserland.

Matige wedstrijd en ik had meer verwacht van Zwitserland. Nee, geen ploeg waar je bang voor hoeft te zijn.

15 juni 2014 om 20:02

als het positiespel niet loopt dan is het team net als los zand, ze hebben wel een gelukkige zege geboekt.

15 juni 2014 om 20:05

Dit was niet het echte Zwitserland. Alles ging fout en het leek wel of de druk ze te veel was. Nu ze los zijn na deze overwinning, verwacht ik dat de druk eraf is en ze een sterke tweede pot gaan spelen.

Onverdiende overwinning van de Zwitsers. Vind het ook totaal geen sympathiek team, ik gunde het Ecuador veel meer en een gelijkspel was gewoon terecht geweest, jammer.

Want? Zwitserland probeerde er nog een wedstrijd van te maken, terwijl het bij Ecuador gewoon weg is weg was. Dan verdien je geen punt als een team, ondanks een mislukte wedstrijd, zoveel kansen creert tegen je.

15 juni 2014 om 20:12

gelijkspel terecht, welke wedstrijd heb jij gezien??

15 juni 2014 om 20:45

Ik vond eerlijk gezegd ook dat een gelijkspel wel op zijn plaats zou zijn, Zwitserland had wel veel balbezit maar qua kansen was het toch gelijkopgaand...

Ecuador wou gewoon een puntje halen uit de match en daardoor gingen ze wat meer verdedigen, dat ze dan in de laatste seconden nog een goal tegenkrijgen is heel zuur voor toch wel een leuke ploeg als Ecuador.

15 juni 2014 om 21:01

100% goal afgekeurd, hoe zou dat eerlijk zijn?

15 juni 2014 om 22:18

Dat is een heel andere discussie want als je het zo bekijkt verdient een ploeg die 1 kans heeft maar een onterecht afgekeurd goal had te winnen van een ploeg die 25 kansen heeft gehad maar geen afgekeurde goal...

16 juni 2014 om 07:52

Dat is toch ook zo? Doelpunten bepalen de winnaar, maar als die onterecht worden afgekeurd?
Wat heb je aan 100 onbenutte kansen, helemaal niks toch.
Zwitserland de terechte winnaar en ook de betere ploeg.

16 juni 2014 om 13:27

Ik zei verdient ... dus nee helemaal niet

16 juni 2014 om 14:53

De laatste seconde telt ook.
Goede scheids die door liet voetballen na een grove tackle (geel gegeven ?). En dat af gekeurde Zwitsers doelpunt zien alleen wij, in herhaling dat het echt is.
Verdient gewonnen door Zwitserland.

Bahrami voorkomt een goal en loopt door een speler heem staat op en zet de goal op respect.

Heel amateuristisch om zo nog de 2-1 om de oren te krijgen. Vond beide teams niet imponeren vanavond.

voorzet van Rodriguez**

Zwitserland controleerde de wedstrijd. Verdiend gewonnen. Rodriguez speelde sterk.

wat een geweldige wk tot dusver alleen maar mooie wedstrijden met veel goals en wat me opgevallen is is dat het land wat voor komt uiteindelijk verliest tis al bij kroatie uruguay japan spanje gebeurt denk dat ik maar toto ga spelen en bij een achterstand de wedstrijd omdraaien geef aan de tegenpartij

Vond je dit echt een mooie wedstrijd? Het was een doodsaai foutenfestival

Ja en bij Mexico, Chili, Colombia en Italie is dat weer niet gebeurd. Dus dat is niet zo opvallend.

Ik vond beide teams zeer matig, maar er was maar een ploeg die aan het voetballen was vandaag en dat was Zwitserland. Terechte overwinning, hoewel ik meer verwacht had van Zwitserland.

Zwitserland was de betere van de twee, goed voordeel gegeven door de scheids compliment op zijn plaats!

Voorzet was van Rodriguez na goed spel van Behrami!

15 juni 2014 om 20:26

Scheids was goed. Op die onterecht afgekeurde goal na dan.

De albanezen redden Zwitserland! Toch blij dat mijn landgenoten het goed doen al speel behrami echt een slechte wedstrijd tot aan de laatste minuut!

1-1 voorspeld en ik denk die 10 punten zijn binnen maar nee

Zwitserland toch nog de 3 punten mee kunnen nemen, maar wat een dramatische wedstrijd. Heb me tot nu toe bij eigenlijk alle wedstrijden prima vermaakt, maar dit was echt van een heel laag niveau. De Zwitsers hebben op papier toch een heel aardig elftal, maar dit viel me persoonlijk bijzonder tegen. Inler en Behrami speelden zeer, zeer zwak. Het zal beter moeten, anders ben je straks echt kannonenvoer voor Argentinie (neem voor het gemak even aan dat ze Honduras wel verslaan).

Goed gedaan van de scheids in de blessuretijd, als die niet voordeel gaf was het denk ik 1-1 gebleven.

Waarom kunnen we eigenlijk geen cijfers meer geven?

Ja idd dat vroeg ik mij ook al af?

15 juni 2014 om 20:25

Die cijfers waren toch een grap.

Ik had op m'n poule 1-1.. Da's even balen.

15 juni 2014 om 20:42

Ik 2-1 hahah !

Die commentator man, die zat de hele tijd te zijn op die Paredes, echt ongeloofelijk. Hij moet de wedstrijd beschrijven niet z'n mening geven.

Daar hebben wel meer Nederlander commentators last van. Wat dacht je van die van Nederland-Spanje, die deed of wij er niets van konden

15 juni 2014 om 20:53

Oh dat was me wat minder opgevallen

dat is Opgeteld in deze wk 3700(nederland , zwitserland, ivoor) winst, 50 verlies door engeland.. Nu nog op frankrijk wedden en mn dag kan niet meer kapot!!!

3700 euro winst? Dat doe je goed dan!

15 juni 2014 om 20:19

Geweldige actie van Behrami eerst red hij een tegendoelpunt en dan loopt hij door nadat hij getekelt word, als hij was blijven liggen dan was t een vrije trap en hadden ze waarschijnlijk niet gescoord haha geweldig!

Op het eind nog afmaken netjess

jammer gunde het Ecuador , Maar wat is dat Zwitsers team een vreemdelingenlegieon

15 juni 2014 om 21:56

Ja en????
Dat zijn alle landen tegenwoordig!

16 juni 2014 om 07:57

Want die komen niet uit Zwitserland?

Zwitserland heeft niet de creativiteit om het spel te maken maar kunnen wel goed reactievoetbal spelen. Gaan het Frankrijk heel moeilijk maken.

Zwitserland heeft terecht gewonnen. Moeten alleen nog winnen van Honduras en 2e plek is vrijwel zeker. Ook nog eens die afgekeurde goal, onterecht.

Prachtig hoe Behrami daar niet stopte. Zwitserland gaat samen met Frankrijk naar de tweede ronde.

Wat speelde Zwitserland matig zeg. Leek wel alsof ze zenuwachtig waren vanwege de favoriete rol.

Zo blij met die (verdiende) winnende goal uiteindelijk!

Nu zal de grootste druk wel weg zijn. Op naar Frankrijk woensdag!

16 juni 2014 om 08:01