De voorbereiding op het WK 2018

Zaterdag, 17 mei 2014 om 17:34 door Koni078

Het aankomende WK in Brazilië zal voor Rusland gezien worden als een leerproces. Bondscoach Fabio Capello heeft van de Russische voetbalbond de opdracht gekregen zoveel mogelijk jonge spelers klaar te stomen voor het WK 2018, dat in eigen land gehouden zal worden. Die weg is door de ervaren oefenmeester ingezet, want iedereen die Capello kent, weet dat de Italiaan niet afgaat op namen, maar op prestaties. Voor de meesten die niet naar de Russische competitie kijken, betekent het dus dat er opnieuw begonnen wordt met het selecteren van spelers die buiten Rusland onbekend zijn.

/

De vedetten die onder Guus Hiddink en Dick Advocaat nog excelleerden, komen namelijk niet meer aan bod bij de Italiaan. Andrei Arshavin, Ruslands hoop in bange dagen, is nooit een optie geweest voor Capello. Shava presteert matig en heeft ook dit seizoen geen potten kunnen breken bij Zenit Sint-Petersburg. Bovendien is Arshavin in de ogen van Capello lui en stelt hij alleen spelers op die het negentig minuten (of meer) kunnen opbrengen om vele kilometers af te leggen. Daarom kiest hij vaak voor de 29-jarige Aleksandr Samedov als vleugelspeler, omdat hij die kilometers wel aflegt en van alle Russische vleugelspelers het meest constant presteert. Samedov durft een actie te maken, is onvoorspelbaar en heeft dit seizoen acht assists op zijn naam staan.

Achterin is Rusland stabieler geworden. Onder de 67-jarige oefenmeester heeft Sbornaya tijdens de kwalificatiewedstrijden vijf tegentreffers gehad. Capello blijft nog wel kiezen voor Sergei Ignashevich en Vasiliy Berezutskiy als centrumverdedigers, maar de backs hebben een transformatie ondergaan. Op de linksbackpositie staat het inmiddels vast dat Dmitri Kombarov zal spelen. Kombarov is een type Yuri Zhirkov dat negentig minuten opkomt en een goede trap heeft. Rechts achterin heeft Don Fabio nog geen keuze kunnen maken. Hij kan ervoor kiezen om vertrouwen te houden in Aleksandr Anyukov, maar Andrei Yeschenko en Aleksandr Kozlov kloppen ook op de deur en brengen ongeveer hetzelfde als Anyukov. Met name Kozlov heeft zich uitstekend ontwikkelt bij Kuban Krasnodar en heeft deze winter een transfer naar Dynamo Moskou afgedwongen.

Op het middenveld zijn er genoeg opties. Centraal op het middenveld zal er vermoedelijk een plek vrij komen voor Igor Denisov en Roman Shirokov. Denisov omdat hij vaak een voldoende scoort en met gif speelt en Shirokov omdat hij doelpunten kan maken en meestal wel goed is voor een paar assists. Shirokov heeft het dit seizoen moeilijk gehad bij Zenit. Hij heeft een slechte relatie met de harde kern en heeft ook mot gehad met ex-trainer Luciano Spalletti. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij niet altijd in de basis stond en deze winter verhuurd werd aan FC Krasnodar. Daar liet hij zien dat hij nog altijd belangrijk kan zijn voor Rusland tijdens het WK.

Op de vleugels zal Capello, zoals eerder gezegd, vermoedelijk kiezen voor Samedov, maar het is nog maar de vraag of hij het aandurft om met Alan Dzagoev op de linkervleugel te spelen. Dzagoev komt niet vaak aan spelen toe en dat kan men in Rusland maar moeilijk begrijpen, aangezien de 23-jarige Dzagoev wordt gezien als de nieuwe ster van het land. Ik zou hem dan ook altijd opstellen, maar gezien de verdedigende instelling van Capello, vrees ik dat Dzagoev ook op het WK op de bank zal starten en dat er gekozen wordt voor een speler die ook mee verdedigt, zoals Viktor Fayzulin of Zhirkov.

De spits van Rusland zal vermoedelijk een ander groot talent worden die Capello wél durft op te stellen. Ik heb het over Aleksandr Kokorin. Kokorin zie ik als een complete spits die naast het maken van doelpunten ook nog bewegelijk is en veel vaart in het spel brengt. Ook op hem zal alle hoop gericht zijn tijdens het WK 2018. Kokorin zal namelijk symbool staan van hoe een Russische spits moet spelen van Capello, want verrassend genoeg werd er gemeld dat Artem Dzyuba op de reservelijst werd gezet en ik vermoed dat het te maken heeft dat Dzyuba in de ogen van de oefenmeester te statisch is, maar dan nog zou ik altijd een spits verkiezen die bij een middenmoter als FC Rostov clubtopscorer is geworden dan Maksim Kanunnikov, die zich bij Amkar Perm niet wist te onderscheiden. Dat Kanunnikov überhaupt geselecteerd is vind ik verrassend, want tijdens de kwalificatie heeft Capello beroep gedaan op Fedor Smolov als invaller. De ex-Feyenoorder past precies in het profielschets van de bondscoach, daar hij een bewegelijke speler is die een gaatje creëert voor andere spelers. Kokorin heeft met Aleksandr Kerzhakov een stevige concurrent in huis.

Het spel wat Rusland is anders dan onder Hiddink en Advocaat. Het is minder frivool en meer gericht op de counter, maar ze spelen nog altijd verzorgd en kunnen vlot combineren. De Russen zijn uiteraard blij dat men zich redelijk eenvoudig hebben geplaatst, maar de verwachtingen van het publiek zijn niet bijster hoog. De meesten zien dit WK toch meer als een voorbereiding en kijken al uit naar het WK 2018. Op dat moment zal Rusland er moeten staan en zijn er geen excuses. Toch moet Rusland in staat zijn om een goede prestatie te kunnen leveren. Het heeft gunstig geloot met Algerije, Zuid-Korea en België. Normaal gesproken zal Rusland met België uitvechten wie van hen de nummer één van groep G tegenkomt, wat vermoedelijk Duitsland zal zijn.

Maar uit ervaring weet ik inmiddels wel dat je het nooit weet met Rusland, want het EK 2012 in Polen en Oekraïne eindigde in een nachtmerrie doordat het niet verder kwam dan de groepsfase. Dat terwijl je met Polen, Tsjechië en Griekenland als tegenstanders toch in staat moet zijn om de groepsfase door te komen. Met dat scenario houd ik rekening mee, maar mochten er geen gekke dingen gebeuren, denk ik dat het alle kanten op kan gaan. Ofwel eindigt het in de achtste finales tegen Duitsland, of het weet te stunten door Portugal wederom te verslaan. Als Rusland de kwartfinale weet te halen, kan ik zeggen dat Capello het maximale uit deze ‘onbekende’ selectie heeft gehaald.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door [email protected])

Informatief stuk, geen foutje te bekennen!

5 sterren!

Geweldig stuk , ik ben voor Rusland op het WK en Nederland !
Russen onze broeders !

18 mei 2014 om 18:58

Jammer dat Servië er niet bij zal zijn op het WK. Had het jullie veel meer gegund dan Kroatië.

Serbija onze broeders!

18 mei 2014 om 20:25

Helaas broeder.. nu ok weer met de overstromingen in Servië .. zijn jullie als eerste die te hulp schieten !!! Dank je Volk !

tja helaas we hebben een heel jong elftal dat in de maak zit.. ik verwacht wel dat we het EK gaan halen met dit elftal !

Zoals altijd weer een geweldig stuk.
Ik heb altijd voor Duitsland en Rusland gekeken op het WK en Ek.
Duitsland omdat ik er zelf vandaan kom en Rusland omdat ik het altijd een interessant land heb gevonden en ik het Russische voetbal zelf ook volg.
Ik hoop echt dat ik mijn favoriete Russische speler toch nog regelmatig in actie krijg te zien op het Wk.
Dat Kokorin veel meer talent heeft en waarschijnlijk ook de betere spits is, is vrijwel geen twijfel over mogelijk. Maar ik ben nog altijd een grote fan van Aleksandr Kerzhakov.

5 sterren natuurlijk Koni. Ik verheug me nu al erop om Rusland in actie te zien.
Ik zou het zelf jammer vinden om Duitsland - Rusland te moeten zien omdat ik dan wel voor Duitsland ben maar het toch jammer vind voor Rusland.
Ben zeker benieuwd hoe ver ze gaan komen.

17 mei 2014 om 23:21

Haha, ik heb ook 2 jaar in Duitsland gewoond, maar kan het helaas niet opbrengen om voor ze te juichen.

Ik denk dat qua ervaring Kerzhakov een streepje voor heeft op Kokorin, maar misschien dat Capello ze ook samen laat spelen, want dat heeft hij tijdens de kwalificatierondes vaak gedaan. Bovendien is Kerzh ook een bewegelijke speler. Het zal mij benieuwen wat Capello van plan is, maar ik hoop dat hij het aandurft om Alan op te stellen.

18 mei 2014 om 01:24

Hoop het ook, Dzagoev is geweldig om naar te kijken.
Toch blijf ik een grote fan van Kerzhakov. Weet niet wat het is, maar ik vind hem echt een geweldige voetballer.
Hoop wel dat je kunt begrijpen dat er een beetje 'banter' vanuit mijn kant zal komen mocht Duitsland het werkelijk moeten opnemen tegen Rusland.

23 mei 2014 om 18:13

Kerzhakov is een uitstekende speler, maar het beste gaat er langzaam van af bij hem. Hij oogt niet meer zo scherp als een jaar of twee geleden toen die topscorer van de RPL werd. Natuurlijk, hij blijft nog altijd een bruikbare kracht voor ons, maar ik denk dat je beter met een jonge en getalenteerde Kokora kan spelen.

Heb je hem weer hoor, beoordeling staat zoals gewoonlijk al vast voordat ik hem heb gelezen

18 mei 2014 om 18:59

Haha, dank je wel. Maar toch hoop ik wel dat je hem gelezen hebt.

Leuk en informatief stuk had hem vooral gelezen omdat ik graag wat meer duidelijkheid wou over Arshavin de redenen waren voor mij nog onbekend ik vond hem altijd al een dodelijke spits het EK in 2008 speelde hij ijzersterk blijkbaar past hij niet in het profiel van Capello

18 mei 2014 om 01:11

Die tijden zijn helaas voorbij. Arshavin is nooit meer de oude geworden en Capello is, zoals ik had aangegeven, genadeloos en gaat niet af op namen. Als je niet speelt, kom je niet aan bod.

Zeer informatief stuk en duidelijk geschreven , en lekker te lezen. Dzagoev speelde toch op 10 dacht ik op ek 2012?? Vond hem super goed toen, had veel verwacht van hem , niks meer van gehoort . Komt waarschijnlijk ook dat ik Rusland niet volg . 5 sterren !

18 mei 2014 om 21:42

Nee, Dzagoev wisselde vaak van flanken met Arshavin, maar op papier stond hij rechtsbuiten.

28 mei 2014 om 16:44

@ Koni020,

Erg goede CE, zoals vrijwel al je Ce's over Rusland of iets wat met Rusland te maken heeft.

Ik hoop echt dat Alan Dzagoev wel een basisplaats krijgt tijdens het WK, want tijdens het EK van 2012 speelde Dzagoev geweldig.

Sinds zijn fantastische EK heb ik al die tijd gewacht totdat Dzagoev naar een andere club zou vertrekken. Ik had destijds een artikel gelezen dat Chelsea hem over wou nemen van Cska Moskou en dat Dzagoev het zelf ook wou, omdat hij fan is van Chelsea, maar Chelsea koos destijds uiteindelijk voor Oscar.

Ik weet niet of dat echt waar is, maar ik vond het in ieder geval jammer dat hij niet naar Chelsea kwam. Nu hoop ik nog steeds dat Dzagoev naar een club als Liverpool, Borussia Dortmund, Atlético Madrid of iets dergelijks gaat.

Verder een hele goede CE, het leest makkelijk en een hele goede en leuke onderwerp.

28 mei 2014 om 17:02

Ik gun Dzagoev ook wel een transfer, maar vind het ook niet erg dat hij nog een aantal jaar bij ons blijft. Atletico en BVB zou een mooie tussenstap voor hem zijn en achteraf ben ik blij dat hij niet naar Chelsea is gegaan, want op de manier hoe Chelsea nu speelt zou dat zijn carriere kapot maken. Een voetballend team als Arsenal past veel beter bij hem.

Koni, ik heb al je clubexperts (terug)gelezen omdat ik hier vrij nieuw ben, maar na je vorige clubexpert ben ik een soort van fan van je geworden, ik vind het Russische voetbal namelijk erg interessant, maar kom vaak tijd tekort om alles te zien, daarom is het fijn om het via jou te lezen.

Ook erg fijn dat je geen spelfouten of zinsconstructie fouten maakt, omdat ik me daar aan ga ergeren, ook al maakt het het lezen niet per se lastiger.

Al met al, 5 sterren, super stuk.

19 mei 2014 om 21:15

Mijn vorige stuk ging juist over FC Dordt en niet over het Russische voetbal.

20 mei 2014 om 11:06

Ik denk dat hij je schrijfstijl bedoeld of anders je stuk hiervoor

Prima stuk weer, geen aanmerkingen. Allen jammer dat Shava niet meer zo goed presteert terwijl ik het altijd wel een prima voetballer vond. Maar ja, die dingen gebeuren ook helaas.

21 mei 2014 om 23:47

Nee nou ja ik refereerde meer naar de vorige stuk over het Russische voetbal. En ook een over Douglas als ik me niet vergis.

En verder zoals Jeffrey al aangeeft, doel ik ook op je schrijfstijl, die ik ook in het stuk over FC Dordrecht duidelijk terug zag komen. Erg fijn om te lezen kortom.

Mooi geschreven! onze complimenten B-)

Wederom een goed, informatief stuk.
De enige vraag die dit bij me oproept is: waarom Samedov? Hij is nu 29 jaar en staat bekend als kilometervreter. Over 4 jaar is hij dus 33 en zullen dat een stuk minder kilometers zijn, althans, dat is mijn verwachting.

22 mei 2014 om 16:46

Samedov is op dit moment, ongeacht zijn leeftijd, de beste Russische vleugelspeler van de competitie. Hij heeft naast dat hij een kilometervreter is ook een goeie voorzet en is onvoorspelbaar in zijn acties. Hoe hij over vier jaar presteert is simpelweg afwachten.

23 mei 2014 om 00:06

Oke, bedankt voor de info. Ik heb zelf ook totaal geen verstand van het Russische voetbal in het algemeen dus vandaar dat ik een, misschien iets te voorbarige maar wel logisch klinkende, aanname deed.

24 mei 2014 om 11:00

De meeste Russische spelers kunnen op die leeftijd ook nog heel lang mee hoor. Anyukov bijvoorbeeld is 31 jaar, maar kan nog altijd de hele rechtervleugel bestrijken. Dan moet het voor een aanvaller als Samedov al helemaal te doen zijn om op die leeftijd vele kilometers te maken.

Erg fijn geschreven, goed stuk!
Ik had Artem Dzyuba graag aan het werk gezien. Niet de meest bewegelijke spits maar toch fysiek sterk en ook sterk in de lucht. Weet jij misschien of Spartak hem terughaalt? Lijkt me wel toch? Movsisyan en Dzyuba voorin.. heerlijk dodelijk duo lijkt me!

22 mei 2014 om 16:49

Spartak is sowieso van plan om hem weer terug te halen, maar de vraag is of ze het aandurven om hem op te stellen. Dzyuba kwam bij iedere trainer die daar was niet aan spelen toe. Een duo met Movsisyan zie ik ook niet echt zitten, want ik vind beide spelers gelijkwaardige kwaliteiten hebben. Als je met 2 spitsen speelt moeten ze wel verschillende kwaliteiten hebben.

Dat ben ik met je eens. Ik volg het Russische voetbal niet op de voet hoor. Maar ze hebben beide dezelfde kwaliteiten inderdaad, hoewel Movsisyan wel sneller is dan velen denken. Maar beide centrumspits pur sang en horen beide niet op de vleugel thuis.. dus tja. lastig

23 mei 2014 om 18:11

Wat je wel kan doen is Dzyuba een linie naar achteren zetten en dan Movsisyan als diepe spits neerzetten. Dzyuba kan namelijk ook als aanvallende middenvelder uitstekend uit de voeten. Dan kan je ervoor kiezen om met Özbiliz en Ananidze op de vleugels te gaan spelen.

Dikan/aankoo
Parshivlyuk
Tasci
Bocchetti
D.Kombarov
Glushakov
Costa/Rafael
Özbiliz
Dzyuba
Ananidze/Jur
Movsisyan

Leuk om te lezen, al heb ik met Rusland altijd het idee dat het alles maar vaker nog niks is. Probleem is ook dat bijna al spelers in Rusland spelen waar het niveau nou niet bepaald hoog is. Mede door het gebrek aan publieke belangstelling en het hele voetbalcultuur waar nauwelijks nog wat van over is. Misschien dat met de nieuwe stadions en het WK in aantocht het Russische voetbal nog wat kan opleven de komende jaren. Maar vooralsnog zie ik het niet.

24 mei 2014 om 10:58

Dat is iets waar ik op hoop. Het niveau is nog niet hoog, maar heb wel het idee dat Rusland kan uitgroeien tot één van de toplanden, mede door al die stadions die eraan komen of al af zijn. Publieke belangstelling groeit dan vanzelf en dan komen er ook meer fans op af. Die van Spartak zal volgend seizoen al speelklaar zijn terwijl die van ons na de winter speelklaar is. Alleen bij Zenit duurt het nogal lang voordat hun Gazprom-arena af zal zijn.

24 mei 2014 om 16:55

Waarom hebben die Russische clubs trouwens niet eerder nieuwe stadions neer gezet. Met name de Moskouse clubs en Zenit hebben én de financiële mogelijkheden en dé contacten wat betreft politici om dit soort zaken geregeld te krijgen. Lokomotiv speelt dacht ik al sinds 2002 in een modern stadion maar Zenit, al jarenlang een financiële groot acht, speelt nog steeds in een oude Sovjet stadion.

Daarnaast, zijn de Russen wel geïnteresseerd in voetbal. Ik heb het idee dat sporten als ritmische gymnastiek en ijshockey en atletiek veel hoger staat aangeschreven. Zelfs bij een grote naam als Spartak komen dacht ik maximaal tienduizend man.

24 mei 2014 om 17:05

Waarom ze dat niet eerder hebben gedaan, kan ik niet zeggen. Misschien hadden ze juist een WK nodig, wat ze een boost geeft om die stadions te bouwen.

De Russen zijn juist hartstikke gek op voetbal. Vergis je daar niet in. Dat de stadions niet altijd gevuld zijn komt juist door die te oude Sovjet-stadions die alleen in Sint-Petersburg nog goed gevuld zijn. In Moskou is het zo dat de stadions die daar nu zijn, zoals de Khimki Arena bijvoorbeeld, geen binding met de club hebben. Het is afwachten hoe gevuld het zal zijn als alle clubs hun eigen moderne stadion hebben. Ik denk dat het met name tijdens de grote wedstrijden heel goed gevuld zal zijn.

Prima stuk Koni020.

Snap alleen niet waarom je begint met de vedette, dan doorschakeld naar de achterhoede en dan vanuit daar weer naar voren toewerkt. Ook noem je geen keepers op? Snap de mensen die je achterloos 5 sterren geven dan ook niet. Je schrijfstijl en dergelijke vind ik uitstekend, alleen je verhaal is iets minder kloppende. Mede daarom krijg je van mij 4 sterren. Ga vooral door met dit soort artikelen schrijven want het Russische voetbal is mij, afgezien van wat talenten op FM, onbekend.

26 mei 2014 om 00:42

Ik wilde aantonen dat het team niet meer hetzelfde is als voorheen en dat er namen in staan die de meesten hier waarschijnlijk niet kennen(tenzij jij Samedov wel kent). En aangezien iedereen wel weet dat Igor Akinfeev onze eerste keeper zal worden leek het me niet nodig om daarover te schrijven.

26 mei 2014 om 18:30

Duidelijk, en snap ik ook wel. Keept dus nog steeds standaard de wedstrijden.
Bedankt voor je opheldering, ik ben benieuwd wanneer je de volgende CE dropt.

Je hebt er iig een 'fan' bij!

Weer een prima stukje. Jij hoort wat mij betreft toch wel bij de beste Ce's hier op voetbalzone. Je verhalen zijn zeer informatief en je brengt tussen neus en lippen door statistieken en leuke achtergrond verhaaltjes. Helemaal niks mis mee.

Zeer goede stuk Koni, informatief is het zeer sterk.

Ik heb wederom met veel plezier je stuk gelezen. Goed geschreven en de informatie mooi overgebracht!! Overigens zou ik Dzyuba idd meegenomen hebben. Totaal andere spits waarmee je juist nog wat kunt forceren mocht dat nodig zijn.

Leuk en informatief stuk. Voor mij was echter één ding pas duidelijk na 3 keer lezen, namelijk dat Samedov een rechtervleugel speler is.

''op de vleugels zal Capello, zoals eerder gezegd, vermoedelijk kiezen voor Samedov, maar het is nog maar de vraag of hij het aandurft om met Alan Dzagoev op de linkervleugel te spelen. ''

Misschien had je dit beter kunnen formuleren als:

Op de rechtervleugel zal Capello,....., maar het is nog maar de vraag of hij het aandurft .....

Verder geen foutjes gezien en 5*

Koni, Prima stuk en erg duidelijk!

Alleen even over Sergei Ignashevich en Vasiliy Berezutskiy het wordt tijd voor nieuwe cv's. Omdat ze allebei te oud worden, vooral Ignashevich. Zijn er potentiële toppers in wording voor de cv?
Lodygin kan prima het werk van Akinfeev overnemen. Hoe zit het het middenveld zijn er nog potentiële toppers zoals Shatov, die ook al een tijdje weer wordt opgeroepen. Hoe is het eigelijk met Schennikov? Ik vond hem altijd de nieuwe linksback voor Rusland. Kerzhakov komt bij Zenit volgens mij niet meer aan de bak, maar voor het nationale elftal een hele handige speler, dat zag je tegen zuid-Korea vorige jaar. Tevens een van mijn lievelingsspeler naast Roman Pavlyuchenko, wat waren dat mooie tijden!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Rusland

FIFA ranking: 66
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Andrey EshchenkoVerdediger40
Sergei IgnashevichVerdediger40
Aleksey KozlovVerdediger40
Igor DenisovMiddenvelder40
Alan DzagoevMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren