FC Utrecht pakt drie punten en speelt zich vrij van degradatiezorgen

FC Utrecht heeft geen degradatiezorgen meer. De ploeg van trainer Jan Wouters was zondagmiddag met 2-1 te sterk voor Heracles Almelo en eindigt ook dit seizoen boven de rode streep in de Eredivisie. De overwinning kwam zeer gelegen voor de Domstedelingen, die tot zondag slechts twee van de vijftien wedstrijden in winst hadden omgezet. De voorsprong van Heracles op nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt, met nog twee speeldagen te gaan, vijf punten.

/

In de eerste helft was er sprake van veel strijd; beide ploegen vochten voor elke meter. Toch was FC Utrecht feller en ging men verdiend met een dubbele voorsprong de rust in. Na een mogelijkheid voor Adam Sarota in de openingsfase was het in de negentiende minuut raak. Een vrije trap van Jens Toornstra werd ingekopt en gered door Remko Pasveer. De doelman liet de bal los en Jacob Mulenga tikte simpel binnen: 1-0. FC Utrecht bleef aandringen en dat resulteerde in de 2-0.

Toornstra legde een vrije trap vijf minuten voor rust recht op het hoofd van Juan Agudelo die het leer uitstekend diagonaal binnenkopte achter Pasveer: 2-0. De doelpuntenmaker was enkele minuten eerder in het veld gekomen als vervanger van de geblesseerde Cedric van der Gun. Zodoende sloot Heracles, dat dit seizoen buitenshuis meer punten verzamelde dan in thuiswedstrijden, de eerste helft af zonder Utrecht-doelman Robbin Ruiter daadwerkelijk te testen.

Sarota moest in de rust met een blessure in de kleedkamer achterblijven en al na enkele minuten in de tweede helft haakte ook Johan Mårtensson af. Met Mark Diemers en Gyliano Van Velzen binnen de lijnen probeerde Utrecht de aanvalspogingen van Heracles af te weren. De druk van de Almeloërs werd na ruim een uur spelen beloond. Na voorbereidend werk van Jason Davidson kopte Mikhail Rosheuvel de 2-1 binnen. De thuisploeg ging na de aansluitingstreffer beter voetballen en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Bart Schenkeveld mocht enkele minuten voor tijd inrukken met zijn tweede gele kaart.

Eindigt Heracles Almelo boven de rode streep?