Sparta vervolgt dramatische serie, rode lantaarn blijft in Groesbeek

Sparta Rotterdam won al sinds begin maart niet meer en ging ook zaterdagavond onderuit: Fortuna Sittard was op Spangen met 2-3 te sterk. De Limburgse ploegen hadden toch al een goede dag, want MVV Maastricht versloeg Achilles’29 met 3-0. Zowel Fortuna als MVV staat nu in het linkerrijtje.

/

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard 2-3
De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg voor Sparta, dat van Fortuna verloor en nu al ruim twee maanden wacht op een competitiezege. In de eerste helft was de thuisploeg op Het Kasteel veel sterker dan de gasten uit Sittard, maar vooral vanwege de uitblinkende doelman Ferhat Kaya bleef een doelpunt voor de Rotterdammers uit. Fortuna scoorde wél, want Aziz Khalouta kopte na een half uur keihard raak uit een corner. Na de pauze was het alsnog raak voor Sparta en ditmaal duurde dat niet lang: binnen een minuut had Finn Stokkers al voor de gelijkmaker getekend. Twintig minuten voor tijd ging het echter toch weer mis voor Sparta: Jordy Briels schoot de Limburgers op 1-2 en was ook verantwoordelijk voor de 1-3. De 2-3 van Jaime Bruinier mocht niet meer baten. Sparta is en blijft derhalve bezig aan een dramatische reeks, met vijf punten uit dertien duels.

/

MVV Maastricht - Achilles’29 3-0
Dat het niveau van de wedstrijd in De Geusselt niet om over naar huis te schrijven was, zal de supporters van de thuisploeg achteraf weinig gedeerd hebben: de nummer dertien van de ranglijst maakte dankzij de overwinning op hekkensluiter Achilles een sprong op de ranglijst en staat nu in het linkerrijtje op plaats tien. In de eerste helft kregen de bezoekers uit Groesbeek nog wel een paar kansen, maar was MVV al de bovenliggende partij. De openingstreffer van Mark Veldmate was na een half uur dan ook verdiend, en na ruim zestig minuten bracht Sven Braken na goed doorzetten de 2-0 op het scorebord. Met een fraaie lob tekende Bryan Smeets met nog een paar minuten op de klok voor het slotakkoord.

Denk je dat Achilles'29 nog van de laatste plaats af zal komen?