Schalk schiet PSV in slotfase naast Willem II, Brama maakt rentree

Willem II heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de koppositie in de Jupiler League te grijpen. De Tricolores waren maandagavond op weg naar een 1-2 overwinning op Jong PSV, maar Alex Schalk zorgde ervoor dat de Brabantse streekderby in evenwicht eindigde. De beloften van FC Twente lijken de weg omhoog te hebben gevonden, want zij boekten hun tweede zege op rij. In De Grolsch Veste werd FC Eindhoven met minimaal verschil (1-0) verslagen.

/

Jong PSV - Willem II 2-2
Willem II verlengde zijn ongeslagen status naar zeven wedstrijden, maar zal toch flink balen. De ploeg van Jurgen Streppel opende na twaalf minuten nog wel de score in het Jan Louwers Stadion: Ruud Boymans kopte een hoekschop tegen de touwen. Kort na rust vergrootte Terell Ondaan de voorsprong. De Tilburgers waren meer dan in de eerste helft na rust de bovenliggende partij, maar incasseerden vijf minuten voor tijd toch nog een doelpunt van Joshua Brenet. In de absolute slotseconde tekende Schalk voor de 2-2. PSV passeerde hierdoor stadsgenoot Eindhoven en staat nu zesde.

/

Jong FC Twente - FC Eindhoven 1-0
In minuut acht zorgde Kristopher Vida, een achttienjarige Hongaar, voor het klassenverschil. Zijn schot van buiten de zestien kon niet worden gestopt door doelman Maik van den Kieboom, waardoor Jong FC Twente de leiding nam. FC Eindhoven had in de eerste helft het meeste balbezit en kreeg één grote kans, maar Jens van Son vuurde over. Na rust vloeiden de krachten bij de bezoekers weg en hierdoor trok het Twente van Jan Zoutman de overwinning over de streep. Bij de Tukkers maakte Wout Brama na lang blessureleed zijn rentree. Hij speelde elf maanden geen wedstrijd wegens een hardnekkige hielblessure.

Denk jij dat Willem II promoveert?

1
2

Knap nog van Jong Psv! Lekker resultaat.

17 maart 2014 om 22:42

Jong PSV doet het toch prima in de jupiler league. Blijf me toch verbazen hoe die Kalezic het voor elkaar krijgt.

17 maart 2014 om 23:23

Vind prima nog zacht uitgedrukt. Als je als 'jong' team 6e staat en dar bijvoorbeeld vergelijkt met de andere twee. Ook het spelers materiaal is bijzonder. Elke week zijn er weer meer A junioren bij.

18 maart 2014 om 07:25

Het doel is niet om zoveel mogelijk A junioren mee te laten doen, het doel is om zoveel mogelijk pupillen te kweken voor het eerste elftal. Ajax heeft daar toch echt een ruime voorsprong op PSV. Leuk die stand op de ranglijst, maar het zegt helemaal niks. Ik denk / weet wel zeker dat jong Ajax ook hoger had gestaan als klaassen, veltman, riedewald, de sa en kishna nog daar speelde he.

Bahbah. 85 minuten de bovenliggende partij en dan zo klungelig nog 2-2 worden. Typisch Willem II.

Toch wel mooi dat Schalk scoort de huurling van NAC. Dat krijg je als je na de 0-1 achterover gaat leunen. Hopelijk kan Jong Ajax ook nog wat punten pakken tegen Willem II.

17 maart 2014 om 22:13

Ga toch weg met je achterover leunen. Er werd bij uittrappen drukgezet op de 16 en in balbezit van psv halverwege eigen hun helft. Dat noem jij achterover leunen. Psv heeft 3 kansen gehad. Willem II een stuk meer. Ga je aversie tegen Willem II ergens anders verkondigen aub

17 maart 2014 om 22:25

Ik snap dat je teleur gesteld bent. Maar elke keer als Willem II voor staat dan gaan ze naar achteren. Denken van we zijn er het komt goed. Zelfde als Ajax. Waarom denk je dat er zoveel punten worden verloren thuis?

17 maart 2014 om 22:27

Er worden toch reacties van Willem II supporters geplaatst die het met me eens zijn.

17 maart 2014 om 22:34

Jij geeft aan dat Willem II na de 1-0 achterover gaat leunen wat niet waar is. Dat gebeurde pas na de 2-1 in de 85e min. Wat ergens logisch is omdat psv vol voor de gelijkmaker gaat. Dat gebeurd uit automatisme. Echter als je volgend jaar terug wil naar de eredivisie zul je het als speler in je kop moet krijgen dat je vooruit moet verdedigen. En dat wij zoveel punten verliezen in thuiswedstrijden ligt voornamelijk aan de instelling van de tegenstanders die bijna allemaal voor maximaal een punt komen. En Willem II heeft er moeite mee om tot kansen te komen als die teams met 9/10 man voor de pot gaan hangen. En als die teams dan ook nog uit hun spaarzame aanvallen een keer scoren wordt het dubbel lastig.

17 maart 2014 om 22:45

Als je jong PSV het spel laat maken vind ik dat je achter over leunt de commentator zei het zelf ook. Gelukkig is dit een open forum en mag ieder zijn eigen mening geven. Maar iedereen praat positief over zijn club.

17 maart 2014 om 23:02

De commentator zei het dan moet het wel waar zijn... Als je een team het spel laat maken tot halverwege hun eigen helft en vervolgens druk zet noem ik dat niet achterover leunen. Als je dat doet tot halverwege eigen helft is het een ander verhaal. Maar als je goed had opgelet werd er steeds druk gezet op hun helft en
regelmatig tot hun cornervlag aan toe. En ik ben niet positief over mijn club want ze geven door eigen domme schuld in de laatste 10 min een 2-0 voorsprong weg. Maar als jij zegt dat ze 3 kwart wedstrijd achterover leunen wil ik daar wel even op reageren want dat is dus niet zo.

17 maart 2014 om 23:09

Tot na de 0-1 vond ik het een saaie wedstrijd waarin beide ploegen niet echt voetbalden PSV kwam er niet door heen. En Willem II vond het wel best. Het is dat ondaan hem vlak na rust knap binnen schiet.

18 maart 2014 om 00:34

Commentators verkondigen ook vaak genoeg onzin, zoals in dit geval. Jong psv heeft 8 minuten het spel gemaakt, van minuut 85 tot 94. Dat je Willem II altijd negatief weg zet dat weten we nu wel.

18 maart 2014 om 12:44

Ik zet Willem II niet altijd negatief weg. Ik her gewoon een mening.

HE-LE-MAAL klaar met deze trainer! Veel en veel te verdedigende instelling. Keer op keer domineren we de wedstrijd, geven we niks weg en scoort de tegenstander uit het niets de aansluitingstreffer. Geen enkele reden dus om alles om te gooien, maar dat is dus precies wat meneer Streppel wel doet. Tot de 85e minuut was er niks aan de hand, maar na de 2-1 gooit hij alles op de verdediging waardoor het nog 2-2 wordt op het laatst. Streppel Out!

17 maart 2014 om 22:17

Dit hebben de spelers helemaal aan zichzelf te danken door de laatste minuten achteruit te blijven lopen. Je zult wel niet bij de wedstrijd zijn geweest dus zult ook niet gezien hebben dat Streppel het team de hele wedstrijd naar voren schreeuwde. En wat heeft hij volgens jou omgezet dan? Leg eens uit. Want volgens mij wisselt hij op het laatst ook nog Ondaan voor Andade wat je niet echt als een verdedigende wissel kan zien.

17 maart 2014 om 22:18

Je spreekt jezelf tegen, tot de 85e minuut was er inderdaad niets aan de hand. Er valt een toevalsgoal uit de eerste echte kans. Als er dan nog 4 minuten te spelen valt moet ieder le ploeg achteruit.

17 maart 2014 om 22:19

Ja precies hetzelfde als tegen Oss, want dan huppelen ze met zijn alle achteruit! Zorg er dan voor dat ze blijven aanvallen en dat die bal niet in de buurt komt van je eigen goal

Zeer vermakelijke wedstrijd. Willem II wat een vervelende avond in Eindhoven, twee blessures met Danny Landzaat + Charlton Vicento en een 0-2 voorsprong verspeeld in de laatste 8 minuten van deze wedstrijd. Ze hebben ook een moeilijk programma: Jong Ajax thuis 30 maart, FC Dordrecht thuis 4 april, De Graafschap uit 9 april, FC Eindhoven uit 12 april, FC Emmen thuis 18 april, SC Telstar thuis 21 april en Almere City uit 25 april ga er maar aanstaan. Ik denk dat FC Dordrecht de beste papieren heeft om kampioen te worden.

17 maart 2014 om 22:26

Als ze heel de wedstrijd de bovenliggende partij zijn,tot de 85'minuut met 0-2 voorstaan dan mag het niet meer uit handen gegeven worden.maar Streppel denk er weer anders over en laat hij alles in de verdediging gooien.de grote verliezers zijn de ruim 700 meegereisde suporters.

17 maart 2014 om 22:36

Zet die oogkleppen nou eens af!! Het zijn de spelers die achteruit lopen niet Streppel die dat aangeeft. Hoogstena dat ze compacter moeten spelen maar dat heeft niks met achteruitlopen te maken.

Zeer knappe prestatie weer van Jong PSV en die Schalk bewijst toch wel dat het gewoon een prima spits is. Moet volgend jaar echt wel weer een club in de eredivisie kunnen vinden.

Mooi ook om te zien hoe enorm blij het met zijn goal was, betekend blijkbaar toch veel voor zo'n Bredase jongen om tegen Willem ll te scoren.
Hoop trouwens wel dat Willem ll kampioen wordt, of in ieder geval promoveert is toch een mooie club die naar mijn mening meer in de Eredivisie te zoeken hebben dan bijv FC Dordrecht.

Tja... Willem II en Dordrecht zullen uitmaken wie kampioen gaat worden, maar het wordt toch echt de kampioen van de armoe. Zeker als je naar clubs kijkt als Nec en Rkc, die spelen ons Jupiler league clubs helemaal van de mat.

17 maart 2014 om 23:01

In de play offs is alles mogelijk. Zeker door het nieuwe systeem. Uit een doelpunt maken en je kunt ver komen.

17 maart 2014 om 23:41

Mwa Go Ahead en Cambuur draaien toch ook gewoon prima mee in de Eredivisie, die speelden vorig jaar ook nog in de Jupiler League. Volgens heeft het hoge punten aantal van NEC etc meer te maken met de aftakeling van de Eredivisie.

Toch knap hoe vaak jong PSV de wedstrijd nog omzet bij een achterstand.