Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'De Jupiler League blijft met de huidige regelgeving een sportieve janboel'

Laatste update:

Nog negen speelronden en dan zit het eerste seizoen in de Jupiler League met beloftenteams erop. Ajax, PSV en FC Twente schreven voor dit voetbaljaar het tweede elftal in en er wordt met gemengde gevoelens gereageerd op het experiment. De vele wijzigingen die de beloftentrainers doorvoeren in hun elftallen zorgen voor oneerlijke concurrentie.

De Telegraaf merkt op dat het gewissel bij de beloftenteams een behoorlijke invloed heeft op de titelrace. Zo speelde FC Dordrecht in oktober tegen Jong FC Twente, dat destijds met Cuco Martina, Tim Breukers, Robbert Schilder en Youness Mohktar aantrad. Willem II stond een maand later tegenover Jong Twente, dat toen zonder spelers uit de A-selectie speelde.

"Dit soort situaties moet niet kunnen", zegt Marco Boogers, technisch directeur van koploper FC Dordrecht. "De Jupiler League blijft met de huidige regelgeving een sportieve janboel. Ik sta honderd procent achter de toetreding van de beloftenteams, want daardoor wordt de competitie aantrekkelijker en gaat het niveau omhoog. Maar dan moet je het wel goed invullen."

De regels voor de beloftenteams moeten aangepast worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als deze onzin echt door moet gaan, dan moet je net als in spanje en duitsland met vaste selecties werken. En met dezelfde licentie eisen. En dan kan je er ook meteen mee stoppen. Want ajax is de enige club die dat zou kunnen betalen.

7 maart 2014 om 07:43

Hoezo is Ajax de enige club die dat kan betalen? Denk je nou echt dat Twente en PSV geen geld hebben? En daarnaast speelt jong PSV al het hele seizoen met jeugdspelers. Af en toe Tyton of een Zanka, maar meer ook niet! Terwijl bij Ajax ontzettend veel spelers al zijn gebruikt!

7 maart 2014 om 07:46

Wijnaldum matavz brenet hebben ook al meegedaan

7 maart 2014 om 07:52

Wijnaldum, matavz brenet, arias zoet, hendrix, bakalli, narsingh, jozefzoon. Wees gewoon eerlijk.

7 maart 2014 om 07:53

PSV en Twente hebben niet een even grote selectie als Ajax om de volgende reden:
- Ajax ligt qua jeugdopleiding mijlen voor op PSV en Twente.
- Ajax heeft de grootste begroting van Nederland.

Dit samen zorgt ervoor dat je makkelijker een volledig Jong elftal kunt runnen met alles erop en eraan.

7 maart 2014 om 08:38

En jong psv ligt mijlenver voor op jong Ajax.

Jong psv speelt zeer constant met dezelfde spelers. En je ziet de spelers echt groeien. Daarnaast spelen ze met 3/4 a junioren in de basis bij jong psv.

Je doet net of dat de ajax spelers heilig zijn maar ik zie het absoluut niet uitkomen in hun jongeren team. En dan zitten daar nog aankopen bij die een pak geld hebben gekost. De enige reden waarom ajax zo opgehemeld wordt is omdat de spelers doorbreken en dat was bij psv niet het geval.

@jk-ajax.

Brenet hendrikx waren in wezen ook spelers voor Jong psv,

7 maart 2014 om 08:45

'' Ajax ligt qua jeugdopleiding mijlen voor op PSV en Twente.''

Hahaha overdrijven is ook een vak hoor....

7 maart 2014 om 09:42

Elk jaar breken er wel weer enkele spelers door bij ajax. Wie is de laatste topper die twente heeft geproduceerd uit eigen jeugd? Bij psv breekt de jeugd ook slechts oncidenteel door. Dusja mijlenver lijkt me goed uitgedrukt

7 maart 2014 om 10:11

Brenet, Hendrix, Bakkali horen daar ook gewoon te spelen. En die 45 minuten van Matavz en Wijnaldum vind ik nou niet echt een geweldig voorbeeld.. ook hebben Arias, Zoet en Narsingh 1 of 2 wedstrijden meegedaan..

7 maart 2014 om 10:13

Jeugdopleiding van Ajax ligt helemaal niet mijlenver voor.. kijk eens waar de jeugdteams staan in de competitie, Ajax A1 en PSV A1 gaan samen aan kop, Jong PSV staat ruim boven de andere twee beloftenteams etc. etc...

7 maart 2014 om 10:24

Andrevd uiteindelijk boeit de stand van een jeugdelftal geen drol, het gaat er om hoeveel er doorbreken in het eerste elftal, daar is je jeugdopleiding voor.

7 maart 2014 om 10:53

Klopt idd,

Maar ik zie die wedstrijden ook en uiteindelijk is het wel een team prestatie en je ziet ook of er iemand in uitblinkt ofniet.

En ajax supporters kijken altijd graag terug in het verleden maar het gaat erom wat er nu aankomt en vind dit jaar jong psv betere (team)spelers hebben dan jong ajax

7 maart 2014 om 12:54

Het is maar net wat je defenitie van eigen jeugd is.... Voor mij is overal talent kopen en kapen geen eigen jeugd hoor... Al zal het via de officiele regels wel eigen jeugd zijn....

7 maart 2014 om 13:02

PSV-GAE het gaat niet om de stand bij de jeugdploegen het gaat om de ontwikkeling van de spelers. Dit seizoen zijn bij Ajax Veltman en Klaassen doorgebroken en hebben zelfs het Nederlands elftal gehaald. Aan het begin van dit seizoen speelde ze nog voor Jong Ajax. Welke spelers zijn uit Jong Psv doorgebroken in het eerste elftal?

7 maart 2014 om 13:03

Hahahaha Andre ben jij de leukste thuis ofzo. Zeggen dat jong Psv betere teamspelers heeft als Ajax haha dat zien we de laatste jaren he hahahaha.

7 maart 2014 om 13:07

De stand van die teams boeit helemaal niets. Het gaat om de doorstroom naar het errste elftal. Als je dan ziet dat o.a. van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind, Fischer, Kishna, Siem de Jong en Klaassen uit de eigen opleiding komen en in of tegen het eerste elftal aan zitten, kun je niet anders dan concluderen dat Ajax veel verder is. De enige die daarmee kan concurreren is Feyenoord.

7 maart 2014 om 13:16

De begroting van Ajax is maar 2 miljoen hoger dan Psv, dat moet geen dusdanig groot verschil opleveren (ajax 65M Psv 63m)

7 maart 2014 om 13:49

Jong ajax speelt ook vaak met een team volledig van A junioren

7 maart 2014 om 14:13

Ik vind ook dat het moet worden aangepast.

Ik bedoel het blijven beloften teams.
Een talent moet gewoon minuten mogen maken in het eerste zonder dan “gestraft” te worden bij het 2e.
Iemand als Hoesen moet niet door de Knvb weggejaagd worden.
Als er interlands zijn moet een ploeg die mensen afvaardigt (laten we zeggen vanaf 3 spelers) gerechtigd zijn om zijn wedstrijd een andere keer te spelen.

En zo zijn er nog wat zaken. Anders heb je inderdaad de ene week de A2 en een andere week reserves van het eerste. En we willen geen comp vervalsing lijkt mij…

Daarbij, blessures (bij Ajax bijvoorbeeld Boilesen, Schone, Fischer of Bojan) horen gewoon het recht te hebben om via het 2e terug te keren. Andere clubs mogen dat wel maar Ajax Twente en Psv worden genaaid.

Pas dit aan en we kunnen tevreden doorgaan.
Want het is wel leuk die jonkies aan het werk te zien. Daarbij is het goed voor ons allemaal!

Mee eens.. ze moeten die belofte teams gewoon als club zien en spelers kunnen dan alleen overstappen tijdens transfer windows.. lijkt me wel het eerlijkste en ook beter voor de teams zelf omdat die dan ook op elkaar ingespeeld kunnen raken.. jongere hoeven geen plaats te maken voor mensen die afvallen bij het eerste etc etc..

7 maart 2014 om 07:46

Ik betwijfel of de clubs dan nog mee gaan doen met de JL, waar moet je bij een blessuregolf dan spelers weghalen, a1? Er zijn dan ook veel spelers die dan nooit meer minuten maken en ritme verliezen.

7 maart 2014 om 09:21

Misschien dan een soort tussen elftal maken van 2de jaars a1/a2 spelers en afvallers/terugkomers van het eerste en die inschrijven in de beloften competitie noem je dat jong Ajax en wat nu jong Ajax heet noem je Ajax B en die schrijf je in in de JL… zo heb je een eigen JL elftal waar en hoef je spelers niet meer te verhuren.. je houd ze dichtbij maar ze spelen wel in hun eigen elftal.. spelers die de stap van het belofte elftal nog niet kunnen maken naar het eerste spelen een jaar daar ipv bij bv almere city.. doen dat in de Ajax stijl met Ajax begeleiding en hebben het gevoel dat ze er nog steeds bij horen.. als je ze verhuurd zijn ze ook een jaar niet inzetbaar voor het eerste..

promoveren lijkt me niet handig.. tegen je eigen club spelen heeft niet zo veel zin.. doen ze in het buitenland ook niet...

7 maart 2014 om 07:48

Als ze als clubs gezien moeten worden vind ik dat ze ook moeten kunnen promoveren, anders is dat nogsteeds oneerlijk en volgens mij is er niets oneerlijk nu, twente en ajax zwerven ergens onderin, alleen psv doet het aardig op plaats 8 of zo en een periode titel

7 maart 2014 om 16:18

Het gaat niet om de stand en punten van de jong elftallen. Het gaat er om dat dordrecht misschien wel een makkelijk PSV treft en Willem 2 een moeilijk PSV. Hierdoor loopt Willem 2 directe promotie misschien wel mis en daarbij veel inkomsten. Of het voor die jong elftallen eerlijk is boeit niemand, omdat ze voor spek en bonen meespelen. Het is oneerlijk voor de rest van die teams die de competitie wél aantrekkelijk maken om naar te kijken.

Je kan je beter afvragen hoe het kan dat je als promotiekandidaat niet eens van de reserves kan winnen. . .

7 maart 2014 om 10:53

Omdat de bank van ajax vaak beter is dan spelers uit de jupiler league

7 maart 2014 om 18:05

Jep, dus lijkt het mij heel handig dat ze niet de focus leggen op verzwakken van de concurrentie maar het versterken van de standaard selecties.

En in het begin van het seizoen was heel Dordrecht nog tegen de beloftenteams..
Heeft de Knvb even ingefluisterd aan het einde van het seizoen wat positiever te zijn in ruil voor wat broodnodige €'s?

7 maart 2014 om 13:36

Nee.
Dordrecht wil vaste selecties krijgen voor de belofteteams, als ze daarna zouden zeggen 'we zijn sowieso 100% tegen de belofteteams' zou de KNVB niet luisteren.

Gaat nergens over de kampioen van JL moet gewoon van Jong Ajax psv of Twente kunnen winnen ook al speelt daar incidenteel een keer 1 of 2 eerste elftal spelers in. Dan nog zouden ze moeten winnen. Anders heb je als JL ploeg niks in de Eredivisie te zoeken.

De huidige opzet is prima enig nadeel is dat bij Jong Ajax ontzettend veel gewisseld wordt met spelers ik zie daar toch liever een vast team staan spelers vaste posities hebben etc.

7 maart 2014 om 09:10

Je zegt dat de huidige opzet prima is, maar dat het toch wel een nadeel is dat jong Ajax nooit met een vast team speelt.... Dan zeg je toch precies hetzelfde als in het stuk hierboven?

Marco Boogers beklaagt zich helemaal niet over het feit dat de beloftenteams te sterk zijn. Zoals hij al zegt is hij voor de beloften teams omdat ze de kwaliteit omhoog krikken. Echter is het voor de competitie wel dodelijk wanneer jij de ene keer tegen een Ajax met de volledige bezetting speelt en je concurrent de week erop tegen een veredelde B2 zoals Achilles.

7 maart 2014 om 13:07

Daar komt bij dat je niet weet met welke spelers de belofte teams spelen. Je kan je dus niet voorbereiden op zo'n wedstrijd. Ze moeten gewoon dezelfde regels als in duitsland hanteren. Vaste team van 25 spelers laten inschrijven. Van belofte naar het eerste mag altijd maar andersom alleen in de transferperiodes. Zo speel je allemaal tegen hetzelfde team en voor die beloftes is dat ook beter want als je langer met 1 vast team speelt groei je ook en zul je zien dat die beloftes veel hoger staan dan nu.

7 maart 2014 om 13:40

In de text staat duidelijk dat Het erom gaat dat er soms A-selectiespelers meedoen. En dat teams benadeeld worden hierdoor, omdat ze tegen andere spelers moeten spelen dan hun concurrenten in sommige gevallen.

8 maart 2014 om 10:01

Jong Ajax, PSV en Twente zijn ook niet blij met de huidige opzet. Na 14 invalbeurten in het eerste elftal mag je niet meer uitkomen voor het 2e. Gevolg is dat ze beperkt worden in de doorgroei van hun talenten ( zie D.hoesen), en geblesseerde basis spelers kunnen geen ritme op doen.
Om spelers te laten blijven spelen, veroorzaken de regels dat er A spelers in het 2e komen. In plaats van talent ontwikkelen werkt het ook de verkeerde kant op.

Vind het wel weer wat voor de Telegraaf om naar de concurrentie uit te halen.
Het is gewoon zo dat de beloften af en toe mensen van het eerste mee laten doen. Het is toch echt gewoon aan de Jupiler League clubs dat ze niet winnen. Kijk hoeveel punten Dordrecht al aan het verspelen zijn..

7 maart 2014 om 09:13

"vind het wel weer wat voor de Telegraaf om naar de concurrentie uit te halen. "

Waar heb jij het over?

Dit is toch gewoon een duidelijk voorbeeld van 2 concurrenten (willem II en Dordrecht) die tegen Twente hebben gespeeld dat met compleet verschillende teams aantrad? Perfect voorbeeld van competitievervalsing.

7 maart 2014 om 09:22

Hoe haalt de telegraaf dan precies naar de concurrentie uit? Ik neem aan dat je hier dan twente mee bedoelt? Volgens mij geeft de telegraaf hier een voorbeeld waarom de regels momenteel niet zouden kloppen en niet dat twente iets verkeerds heeft gedaan.

7 maart 2014 om 13:22

@laurens E, Tuurlijk bepaald deze wedstrijd niet wie er kampioen wordt. bovendien waren de rollen omgedraait toen beide clubs tegen Jong Ajax speelde. Maar feit is wel dat de teams zo vaak wisselen dat je niet van een eerlijke wedstrijd kunt spreken. Je moet als het ware een beetje geluk hebben met de beloftes juist omdat je je er niet op kunt voorbereiden. Dat moet niet kunnen.

Gewoon een waardeloze competitie is het geworden. De beloftenelftallen brengen helemaal niks extra´s. De tribunes zijn ook daar gewoon leeg en tegenwoordig zijn de samenvattingen zo verstopt dat er geen hond meer naar kan kijken. Dan hebben we nog Fox die de live-rechten in handen heeft, maar zelden een stream beschikbaar heeft zodat er online gekeken kan worden naar wedstrijden in de Jupiler League. Er zit dus niemand in het stadion, er kan niemand live via internet kijken en de samenvattingen zijn ook weggestopt waardoor ook daar niemand naar kijkt. Dat is geen basis om deze competitie in stand te houden.

7 maart 2014 om 09:22

Volgens mij zijn er wel degelijk meer betaalde TV kijkers voor de JL. Hierdoor zijn er meer opbrengsten te verdelen onder de teams. Dit is voor 99% te danken aan de beloftenteams, omdat FOX helemaal geen interesse had in de JL zonder die teams.
Ik zou bovendien graag weten hoe jij weet dat de stadions leeg blijven. Ik heb namelijk nog geen cijfers gezien die aantonen dat dit zo is. Bovendien twijfel ik ten zeerste of een wedstrijd tegen Haarlem of Telstar meer toeschouwers op zou leveren dan een wedstrijd tegen Jong Ajax.
Dat je over de huidige opzet klaagt is begrijpelijk en dat doet eigenlijk iedereen. Daar moet voro het aankomende seizoen dringend verandering in komen. Maar als je beweert dat de beloftenteams helemaal niks extra's brengen heb je er absoluut geen weet van of niet is staat objectief te oordelen.

7 maart 2014 om 09:48

Hoezo zijn er meer betaalde TV kijkers voor de JL? De wedstrijden worden niet eens uitgezonden, dus waarvoor betalen ze dan?

De cijfers zijn gewoon te vinden in de VI, waar bijna overal een daling is te zien van het gemiddeld aantal toeschouwers. Dat komt onder andere door de nieuwe waardeloze aanvangstijdstippen. Zaterdagmiddag, hoe verzinnen ze het? Een wedstrijd tegen Haarlem of Telstar levert in ieder geval niet minder toeschouwers op. De beloftenelftallen halen bij lange na de 1000 toeschouwers niet op wellicht 2 wedstrijden na. Die lege stadions voegen niks toe, want daarvan zijn er al genoeg in de Jl.

Vooralsnog brengen ze niks extra's Wellicht dat daar met een andere opzet verandering in kan komen hoor. Maar zo doorgaan heeft geen zin.

7 maart 2014 om 10:16

De argumenten die jij aangeeft hebben helemaal niets te maken met de beloftenelftallen.
- Zoals je zelf aangeeft zijn de dalende toeschouwersaantallen te danken aan de vreemde tijdstippen dat er gespeeld wordt. Als je al met dit argument komt hoe kan je daarna dan beweren dat dit aan de beloftenteams ligt?
- De uitwedstrijden van de beloftenteams trekken wel degelijk niet minder toeschouwers dan wanneer Telstar of Haarlem op bezoek kwamen. In tegendeel zelfs. Zoals al eerder gevraagd zou ik graag weten waar jij vandaan haalt dat dit wel zo is.
- Een deel van de JL wedstrijden wordt dit jaar zelfs live uitgezonden en op FOX zijn alle samenvattingen te zien. Hoe jij er bij komt dat de wedstrijden niet uitgezonden worden is mij dus een raadsel.

Zo doorgaan is inderdaad niet wenselijk. Als je echter wederom meldt dat de beloftenteams niks extra's brengen ben je niet in staat gewoon naar de feiten te kijken.
De voorgaande jaren werden de samenvattingen bij open kanalen zo slecht bekeken dat er geen enkele andere zender geinteresseerd was in de rechten. De JL clubs zijn voor een deel afhankelijk van deze inkomsten.
Fox was wel bereid om te betalen, echter weigerde ze om de JL uit te zenden zonder toetreding van de beloftenteams. Zonder de beloftenteams hadden de JL teams dus veel minder inkomsten van de TV rechten gehad. Alleen daarom kan je al concluderen dat de beloftenteams absoluut wat extra's brengen.

Ben eens wat minder halstarrig en probeer eens wat objectiever naar de zaken te kijken. Lees anders het stuk hier boven nog eens. Waarin de technisch directeur van de koploper meldt 100 achter toetreding te staan omdat dit het niveau en de aantrekkelijkheid verhoogd. De huidige situatie is verre van ideaal, maar wel strikt noodzakelijk.

Edit: geen enkele zender

7 maart 2014 om 13:38

Wedstrijden van jl worden wel uitgezonden op fox alleen niet allemaal.. zit regelmatig te kijken

7 maart 2014 om 16:23

Alleen de jong elftallen ja

7 maart 2014 om 16:23

Alleen de jong elftallen ja

Mensen zoeken altijd naar anderen als ze verliezen ipv gewoon naar hun eigen te kijken. Ben blij dat er wat spelers van het eerste meedoen. Zo kan je tenminste wat meer tegenstand verwachten.

7 maart 2014 om 09:25

Wat heeft dat te maken met dit stuk? Marco Boogers klaagt hier helemaal niet over het verlies van Dordrecht tegen Jong Ajax. Overigens speelde Ajax toen zelfs helemaal niet met een A elftal.

Boogers merkt terecht, net als velen voor hem, op dat de kwaliteitsverschillen bij de beloftenteams van week tot week veel te veel verschillen. Daardoor wordt competitievervalsing duidelijk mogelijk gemaakt. Zowel de JL teams als de beloftenteams klagen hierover. Lijkt me dus een uitgemaakte zaak dat er in de zomer wat aan de regels geschroefd gaat worden.

7 maart 2014 om 09:58

Hij had het toch over twente ?

En hij zegt het niet direct maar hij bedoelt het wel. zo komt het gewoon over.

7 maart 2014 om 10:19

Dan lees je gewoon wat je wilt lezen. Hij is helemaal nergens negatief over Twente.

Hij had ook de wedstrijd van Ajax tegen Achilles kunnen nemen. Dat was ook een goed voorbeeld geweest. Echter is deze meneer technisch directeur van Dordrecht en speelde Dordrecht noch een concurrent van hun in die wedstrijd een rol. Kortom niet zo kleinzerig doen.

Ben het wel met die man eens. Maakt nog al een verschil of je tegen de echte beloften speelt of tegen een half a-team. En helemaal als je concurrent tegen een team met allemaal beloften speelt en jij dan later kan aantreden tegen een team met een handvol A-spelers....
En de argumenten hiervoor genoemd gaan ook nergens over, als je kampioen wil worden moet je ook van die teams winnen. Ja en wat als jij kan aantreden tegen een sterk team met A-spelers? En over 2 weken je concurrent tegen een team met bijna alleen maar beloften? Daar is niks eerlijks aan en is naar mijn mening niet recht te lullen met zo'n weinig steekhoudend argument....

Iedereen kan wel klagen over de belofteteams en Fox, maar zij houden de Jupiler League levend. Het is een pilot waar nog wat dingen aan verbeterd kunnen worden, maar het idee is goed, zowel voor de Jupiler League als voor de ontwikkeling van jonge talenten bij topclubs.

Een verbetering zou al zijn dat er een leeftijdsgrens komt voor de spelers in de beloftenteams, bijvoorbeeld 21 jaar. Welliswaar kunnen er dan nog goede talenten in het team staan die ook bij de A-selectie passen, maar spelers als Zanka, Manolev, Josefzoon, Vermeer, Enoh; die spelen om wedstrijdritme op te doen cq te houden, dat zou niet moeten mogen.

7 maart 2014 om 10:37

dan zou je als Ajax, Twente en PSV zijnde dus ook nog een reserve-elftal hebben? Want de reserves moeten toch spelen.

7 maart 2014 om 11:10

Waarom, ze kunnen toch trainen, en langzaam met invalbeurten wedstrijdfit worden

7 maart 2014 om 13:10

Dan worden ze fit, maar niet wedstrijdfit. Je hebt ook spelritme nodig, dat boots je niet na op trainingen.

7 maart 2014 om 15:20

Daar heb je gelijk in. Dan spelen ze maar een wedstrijdje met ene van de amateurteams mee. Dit is dan voor clubs als ajax-psv-twente inderdaad een nadeel, maar dat weegt niet op tegen het voordeel wat zij uit deelname in de JL halen

7 maart 2014 om 15:12

In grote lijnen eens. Ik vind het niveau in de JL aanzienlijk hoger dan in de competitie van beloftenteams, dus spelers leren daar veel meer van. Ik snap alleen het issue dat Boogers noemt heel goed en heb geen idee hoe dat goed en betaalbaar op te lossen is.

Verder las ik recent ergens een kopje dat AZ een team in de topklasse wil inschrijven. Iemand die daar meer over weet?

7 maart 2014 om 15:19

volgens mij bekijken ze bij ons ook die opties. Als je toch aan het integreren bent vind ik dat je naar een volledig Duits open model moet gaan met divisies en doorstroom. En dus versoepeling van regels voor de betere amateurverenigingen mochten die eens een paar goede jaren hebben.

8 maart 2014 om 09:47

De Duitse doorstrooming is tot een bepaald niveau (afhankelijk van het eerste elftal). Het 2e elftal van München 1860 werd een divisie lager ondergebracht ivm met degradatie kansen voor het eerste elftal. Twee club elftallen in een competitie gaat niet.

Laat de beloftes eerder spelen dan het eerste team, probleem opgelost.

Ik ben geen fan de aanwezigheid van die beloftenteams, maar wil andere tegenstanders er wel even op wijzen dat de teruglopende toeschouwersaantallen niet zozeer door de beloftenteams komen, maar door de rare tijden waarop gespeeld moet worden. Dat is zeker iets wat aangepakt moet worden, want vaak spelen clubs op tijdstippen die bij hun aanhang niet populair zijn vanwege Fox, waarna vervolgens die wedstrijd niet eens op Fox komt! Clubs moeten gewoon kunnen kiezen wanneer ze hun thuiswedstrijden willen spelen (vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag of maandagavond) en dit moet alleen aangepast worden als wedstrijden live op TV zijn of als door een doordeweeks (beker-)programma er aanpassingen nodig zijn. Maar goed, dit is een probleem wat los staat van de beloftenteams en hier dus enigszins offtopic is.

Als je dan met beloftenteams werkt, moet het goed aangepakt worden om competitievervalsing zoveel mogelijk te voorkomen. Er is veel mis met de huidige opzet. Allereerst moet er met 2 vaste selecties gewerkt worden, waartussen je slechts in bepaalde periodes spelers mag wisselen. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden als er veel blessures/schorsingen bij het eerste zijn waardoor er een beroep op spelers van het tweede gedaan moet worden, zodat bijzondere situaties er niet voor zorgen dat je plotsling A-junioren in het eerste moet opstellen. Ook voor keepers moet er een uitzondering gemaakt kunnen worden. Een tweede keeper mag wat mij betreft best met de beloften meedoen, anders maakt zo iemand nooit speelminuten. Maar ook bij zulke uitzonderingen moet dan wel de regel zo aangepast worden dat bankzitters bij het eerste in dezelfde speelronde niet met het tweede mee kunnen doen, ook als ze niet invallen. Zo voorkom je dat het een nadeel is om tegen een beloftenteam te spelen als het eerste team van die club dat weekend al gespeeld heeft.

Daarnaast: als je beloftenteams mee laat doen, moet je ze ook gewoon in de pyramide laten meedraaien. Met andere woorden: ze moeten kunnen degraderen naar de topklasse (is nu niet het geval) en beloftenteams van andere clubs moeten in kunnen stromen in de top- of hoofdklasse en op die manier kunnen promoveren naar de jupiler league. Je kan dat nog verder doortrekken en beloften van clubs in de top- of hoofdklassen in de lagere klassen mee laten doen (grotere amateurclubs hebben dat al eerder geopperd). Uiteraard moet je dan wel als regel handhaven dat een beloftenteam niet naar hetzelfde niveau kan promoveren als waar hun eerste elftal in zit.

Alleen op zo'n manier kan het (redelijk) eerlijk. Als clubs daar niet aan mee willen doen, kunnen ze gewoon in de beloftencompetitie blijven ballen, simpel zat.

Vind het belachelijk. Ze moeten gewoon een vaste selectie hebben. En ja het maakt erg veel uit. Veel van de ploegen bovenin de Jupiler league hebben weinig eredivisie waardige spelers. Die worden gehaald bij een eventuele promotie. Daarnaast als ze wel winnen is het 1-0 ipv 2-0 of 3-0 als ze tegen een zwakker jeugd team zouden spelen zonder A spelers. Want ook een doelsaldo kan nog een verschil maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren