'Als Pellè geschorst wordt, geeft Feyenoord ook de vierde plek nog uit handen'

Zondag, 2 maart 2014 om 21:50

Feyenoord verloor zondagmiddag van Ajax en kan het kampioenschap nu wel vergeten. De tweede plaats lijkt het hoogst haalbare te zijn voor de Rotterdammers, die echter ook naar beneden moeten kijken: PSV is bezig aan een goede reeks en heeft nog maar een punt minder dan Feyenoord. Wim Rijsbergen vreest dat de ploeg van Ronald Koeman nog ingehaald gaat worden door PSV.

/

Graziano Pellè deelde een elleboogstoot uit aan Joël Veltman en moet daardoor vrezen voor een schorsing. Dat zou erg slecht nieuws zijn voor Feyenoord, weet Rijsbergen. "Feyenoord is echt afhankelijk van Pellè", zegt hij bij RTV Rijnmond. "Als hij inderdaad een aantal wedstrijden wordt geschorst, dan gaat Feyenoord ook die vierde plaats uit handen gegeven. Dat is eigenlijk nog veel erger."

Pellè zette Feyenoord zondag nog wel op voorsprong. "Die goal was geweldig, maar hij heeft nu in twee weken tijd wel heel veel krediet verloren", vindt Rijsbergen, die Pellè vorige week ook al door het lint zag gaan na de uitwedstrijd bij FC Twente. "Dit kan je niet accepteren. Het is ook niet goed te praten naar je eigen supporters", zegt Rijsbergen.


Poll

Feyenoord moet Graziano Pellè beboeten voor zijn gedrag


Gerelateerd

112 reacties (laatste reactie door invuurenvlam)

Waarschijnlijk wel, maar Pelle moet gewoon geschorst worden. Simpel genoeg en ik maal er niet om. Deze pseudo vedette denkt groter te zijn dan de club. Lekker op de tribune even je daden overdenken Graziano.

2 maart 2014 om 22:03

Denk dat ze moeten beginnen met de aanvoerdersband af te pakken. Ik denk dat je hem daar wel al mee straft. Boetes interesseert die gasten niet. Vreemd dat een goede spits zich helaas zo moet misdragen

2 maart 2014 om 22:13

Ik heb vandaag gekeken naar de Klassieker en daarna naar de Madrileense derby. Ik heb gekeken naar het verschil in beleving bij de spelers en vooral hun gedrag binnen het veld.

Nu heb je natuurlijk altijd wat lachwekkende spelers, zoals Pepe. Schwalbes voor het leven, maar waarschijnlijk heb je de filmpjes al gezien.

Maar nu komt het, Diego Costa. Diego Costa had de hele wedstrijd te maken met Sergio Ramos. Allebei ontzettende smerige spelers. Elkaar om de haverklap neerhalen en irriteren tot op het bot. Maar gaan ze te ver tegen elkaar? Geen moment.

Nu Graziano Pellé. Pellé had de hele wedstrijd te maken met Veltman. Het druk zetten van Feyenoord was blijkbaar de verwachting van Ajax. Veltman blokte namelijk Pellé zodat hij niet naar Cillessen kon hollen. Pellé kan daar niet tegen en besluit een elleboogstoot te geven.

Dat verschil is cruciaal. Hoe hou je je staande in een derby of klassieker? Accepteer je dat de tegenstander er alles aan doet om te winnen en besluit je zelf hiervan af te sluiten? Of probeer je de tegenstander dan maar uit de wedstrijd te meppen?
Ik ben er klaar mee. Pellé moet zijn aanvoerdersband afgeven en voor mijn part speelt hij nooit meer een wedstrijd in het Feyenoord shirt. Blijkbaar heeft hij geen flauw idee wat het meer waard is om voor Feyenoord te spelen. Hij is alleen maar bezig het imago omlaag te halen van de club. Dan moet je gewoon opdonderen.

2 maart 2014 om 22:14

Hij denkt dat hij God zelf is. Met alle respect voor Feyenoord, maar hij heeft zich nog lang niet bewezen bij een topclub op het hoogste niveau. Ik walg er van! Alleen al de uitspraak dat hij na afloop van de wedstrijd tegen Twente uit z'n plaat ging omdat hij dat niet tijdens de wedstrijd mocht vanwege de wedstrijd tegen Ajax, had mijns inziens al een schorsing tegen Ajax gerechtvaardigd. Clasie zou een goede aanvoerder zijn. Normale nuchtere jongen met veel lef en wilskracht. Goede positie ook.

2 maart 2014 om 22:50

Clasie bewees ook vandaag dat hij niet van het niveau is van een topclub. Ik bedoel, als we daar dan toch kritisch over zijn dan is Clasie eigenlijk iemand die al structureel in dit elftal speelt. Als je dan speelt als een dweil vandaag, hoor je eigenlijk niet in het elftal thuis.

Laat ik voorop stellen dat dit één van zijn weinige slechte wedstrijden was hoor. Maar een aanvoerder vind ik het niet. Hij pakt nog teveel gele kaarten voor praten en dat zal niet minder worden als je aanvoerder bent. Dan mag je misschien wat zeggen tegen een scheids, maar niet zoals hij dat vaak toont.

Ik vind een Janmaat een geschikte aanvoerder, alleen het probleem is dat hij zo bescheiden is naast het veld. Kan zomaar gaan huilen bij een groepsgesprek, iets wat je als aanvoerder niet moet doen. Dan moet je je ploeg bij de hand nemen en elkaar flink de waarheid durven zeggen, daar zie ik Janmaat niet voor aan. Ik blijf erbij dat de Vrij een prima aanvoerder is. Zeker in deze vorm. Speelde vandaag ook weer prima en de druk van een aanvoerderschap snapt hij inmiddels wel denk ik. Dus waarom niet?

Die uitspraak van Pellé had hij gewoon niet moeten doen. Maar hij had wel meer dingen niet moeten doen. Hij lijkt het helemaal kwijt te zijn sinds twee weken. Ik weet niet wat dat is. Het zijn de draadjes die los zijn geraakt en men weet niet meer welk draadje waar hoort.

2 maart 2014 om 23:01

Tja "temprament he" en weer een captains wissel heeft geen zin nog maar 8 wedstrijdjes...

2 maart 2014 om 23:19

Om te beginnen ben ik het helemaal eens met je mening maar:

Pelle is in zijn eentje zo een beetje verantwoordelijk dat Fey. zo hoog staat.
Ik denk niet dat ze hem ooit gaan straffen...dat ze hem in eerste instantie uberhaupt aanvoerder hebben gemaakt, hij speelt nu al volgensmij 6 seizoenen (incl. zijn AZ periode) op de nederlandse velden en ik heb hem nog geen woord nederlands horen praten. Pelle is puur alleen bezig om zichzelf goed te laten voelen en Fey doet er alles aan om hem tevreden te houden. Dat ze hem vorige week niet al disciplinair hadden gestraft is al schandalig.

Zonder Pelle levert Fey heel veel doelpunten in dat gaat ze punten kosten.
Voor de nederlandse velden is Pelle een uitstekende spits, maar dat komt meer door zijn postuur. Hij wint een beetje elk duel door de lucht en dan prik je wel een aantal doelpunten in het doel als je medespelers alle ballen via de lucht naar jou schoppen. Het is een type Vleminckx.
Hij maakt zichzelf nu wijs dat hij een wereldspits en dat hij alles kan maken.

3 maart 2014 om 06:24

In zijn Az tijd zei die al dat hij geen Nederlands zou gaan leren. AZ was namelijk maar een tijdelijk uitstapje. Ja zo zit hij in elkaar

3 maart 2014 om 07:43

@roodwitt-010 wedstrijdjes een wedstrijd duurt 90 minuten dus je kan gerust wedstrijden zeggen

2 maart 2014 om 22:15

Wat een onzin. De enige die écht gefrustreerd raakt als hij verliest. De rest van de selectie heeft alleen maar zalvende teksten over dat het toch echt beter moet. Kan me zomaar voorstellen dat Pellè gefrustreerd raakt van het gebrek aan beleving bij teamgenoten. De Vrij, Clasie, Schaken, Bmi, Vilhena, Mulder en vandaag ook Boetius lopen als een stel slappe drollen over dat veld te paraderen. Sta je je als publiek wedstrijden achter elkaar het leplazarus te schreeuwen en staan ze nog zo halfbakken te voetballen. Vind je t gek dat de sfeer minder wordt in de Kuip.

Pellè heeft beleving en wil winnen. Uit pure frustratie flapt hij dit soort dingen eruit. In Italië wordt daar helemaal niet raar tegenaan gekeken. Daar heeft men door wat een winnaarsmentaliteit is. Maar in Nederland moet iedereen maar koel en rationeel reageren. Dat is dan ook de reden dat we hier nooit iets bereiken qua voetbal. Zelfs Oostenrijkers zijn tegenwoordig veel beter dan wij...

2 maart 2014 om 22:19

Beetje provoceren en met andere woorden wat Pellè hier doet mag gewoon?... volgens jou, dat hij gefrustreerd word omdat hij alleen kan scoren bij Feijenoord kan ik me dan nog wel voorstellen maar elleboogjes uitdelen mag natuurlijk niet..

2 maart 2014 om 22:20

Jouw reactie is echt grote onzin. Ik ben het wel met je eens dat Pelle meer beleving lijkt te hebben dan zijn medespelers, maar dat geeft hem toch niet het recht om een elleboog te geven, of alles kort en klein te schoppen in de catacomben van FC Twente?

In Italië niet raar opgekeken? Toevallig is dat een land waar respect erg hoog in het vaandel staat. Als je sarcastisch klapt als speler naar een scheidsrechter krijg je al geel.

Wat betreft dat de sfeer minder werd?! Die is er vandaag dus echt nooit geweest! Behalve wat minuten na de 1-0 en wat huilie huilie gezang richting de scheidsrechter is het heel de wedstrijd doodstil geweest in het stadion.

2 maart 2014 om 22:25

@romanantwood
Elleboogje is ook wel het maximale. Veltman gaf zelf al aan dat het de naam elleboog nauwelijks mocht hebben. Mijn reactie is geen provocatie, dit meen ik echt.

@spanish
Zo hoog staat respect echt niet in het vaandel in Italië. Italianen hebben heel veel maniertjes. Ik zeg ook niet dat het goed is wat hij doet, maar hij toont in ieder geval karakter.

2 maart 2014 om 22:33

karakter laat je zien bij de strijd om de bal...niet tijdens het voorbij lopen met een elleboogje...het gaat niet om hoe hard hij hem raakt of dat de inzet deels ontweken kon worden...het gaat om de intentie om een elleboog te geven zonder dat er een duel gaande is....het maakt mij niet uit waar iemand vandaan komt en met welk temperament je geboren bent...dit is absurd....net zo goed dat het absurd was van Suarez om z’n tanden te gebruiken...ook bakkal gaf aan dat het meeviel....geen boodschap aan en 7 wedstrijden schorsing...dit heeft niets met passie te maken maar geschift gedrag

2 maart 2014 om 22:55

Wie is op dit moment een van de beste aanvallers van de wereld? Suarez. Omdat hij zoveel talent heeft? Nee, omdat hij geschift is. Die vent is compleet gestoord en doet álles voor de overwinning.

Dat hebben we in Nederland niet. Daarom winnen we nooit wat. Hier moet alles maar mooi, gestyleerd en volgens het boekje. Dat werkt voor geen ene meter. Genialiteit en krankzinnigheid liggen vrij dicht bij elkaar.

Dat geldt ook voor Pellè. Beste spits van de eredivisie, maar heeft nogal zijn maniertjes. Als Finnbogasson de persoonlijkheid van Pellè had, speelde hij niet meer in Nederland.

Kijk ook eens naar de grootste voetballers: Cruijff, Maradona, Pelé, Zidane, C. Ronaldo. Allemaal op een bepaalde manier gestoord. Allemaal dolverliefd op voetbal. Allemaal winnaars.

Messi is een soort van uitzondering, omdat hij over zoveel talent beschikt, dat hij dat overwinnaarsinstinct niet nodig heeft.

2 maart 2014 om 23:04

Wat koopt Feijenoord voor het type beleving dat jij kennelijk zo waardeert? Na de vorige wedstrijd dingen kapot trappen, vandaag een tegenstander een elleboogstoot geven terwijl de bal niet in de buurt is en een interviewer schofferen. Beleving laat je zien op het veld, aan de bal of tijdens de herovering van die bal. De onvermijdelijke schorsing dupeert zijn team terwijl Pellé gewoon doorbetaald op de tribune mag zitten. Het is onprofessioneel prima-donna-gedrag waarmee hij juist aantoont geen fluit om Feijenoord te geven en alleen maar met de firma Pellé bezig te zijn.

2 maart 2014 om 23:13

@feye88
lex immers is ook gestoord, hoe komt het dat hij niet goed is?

2 maart 2014 om 23:17

@zeuxis
Feyenoord heeft voor de twee miljoen die Pelle heeft gekost ongeveer 4 a 5 plaatsen op de ranglijst gekocht. Zonder zijn doelpunten was Feyenoord geen 3e geworden vorig jaar en stond het geen 4e dit jaar.

@robotrock
Immers presteert boven zijn voetballende vermogens. Hij heeft niet meer talent dan de gemiddelde middenvelder van Rkc. Toch werkt hij 5 keer zo hard en is hij een ideale stoorzender die af en toe zijn goaltje meepikt. Ik ben tevreden over Immers.

2 maart 2014 om 23:28

ik wou eigenlijk niet dat je er serieus op in zou gaan, omdat ik zelf ook weeet dat immers belangrijk is dit seizoen.
maar dat jij aankaart dat het negatieve kenmerk dat pelle hier laat zien de belangrijke factor is om de beste te zijn is absurd.
de spelers die jij noemt hebben idd hun trekjes, maar er zijn ook genoeg 'normale' voetballers die niet wekelijks als sukkels moeten gedragen om hun aandacht te krijgen.

2 maart 2014 om 23:55

Die negatieve kenmerken zijn niet belangrijk om de beste te zijn. Het is alleen een kenmerk van zijn mentaliteit. Zoals de wijze Cruijff al zei: elk nadeel heb zn voordeel. En andersom natuurlijk. Genialiteit ligt dicht bij krankzinnigheid.
Iemand die zo gedreven is als Pellè, doet soms ook hele domme dingen. Ik kan het hem echter vergeven, want zijn hart zit op de juiste plek. Hij wil ontzettend graag.

Dat zie ik liever als die makke schapen (met uitzondering van Janmaat, Kongolo en Immers) die daarna hun ingestudeerde riedeltje afgaan in een interview en vervolgens overgaan tot de orde van de dag. Dat maar liefst 7 van de 11 basisspelers zo aan het klooien waren vind ik vele malen erger dan Pellè die een beetje gefrustreerd is.

Je moet kijken waar het probleem ligt en die ligt niet bij pellè

3 maart 2014 om 01:05

@feye88
Om nu te zeggen dat "we" in Nederland geen winnaarsmentaliteit hebben omdat we ons niet zo laten gaan als bijvoorbeeld een Pele is een beetje kort door de bocht. "wij" hebben gewoon een andere cultuur, manier van omgang en een andere set van waarden en normen waar wij aanhechten.

Wij zijn een klein landje, maar zijn zowel als met voetbal, als zakendoen absoluut winnaars en hebben en blijven veel bereiken. Doe mij maar een voetballer die niet ellebogen uitdeelt die worden vastgelegd op camera of bestraft door een kaart.

3 maart 2014 om 01:41

@feye88.
Als het probleem niet bij Pelle ligt, waar ligt het dan?
Een kopstoot proberen uit te delen, De boel kapot trappen en nu weer een elleboog. Dit staat op TV beelden.
Dus waar moeten we kijken om zijn probleem te zien. Bij Heracles, de scheids, Twente. Ajax? Die hebben het allemaal gedaan?

3 maart 2014 om 02:07

@hansikpol Is gewoon niet waar. Wanneer hebben we voor het laatst wat gewonnen dan met voetbal? 2002 de uefacup. 1995 de CL. 1988 Europees. WK nog nooit. En de redenatie is niet dat we geen winnaarsmentaliteit hebben omdat we ons niet laten gaan. Lees het aub nog een keer terug. De maniertjes van Pelle zijn een gevolg van zijn mentaliteit.

Noem mij een paar persoonlijkheden op de Nederlandse velden die echte winnaars zijn? Alles gaat direct door naar het buitenland. De Eredivisie is een veldje voor makke schapen die nergens passie ingooien.

@vierdag
Goed lezen. Het probleem van Feyenoord ligt niet bij Pelle, maar juist bij de rest van het team die een waardeloze wedstrijdmentaliteit hebben. Je leest wel heel erg selectief.

3 maart 2014 om 02:28

Jij vergeeft het hem, deze uitspattingen. Waarom, Pelle is ook niet altijd aanwezig tijdens wedstrijden. Als Pelle faalt, dan deelt Immers toch ook niet op deze manier uit. Als we klappen en trappen gaan uitdelen na een gemiste kans / strafschop en dat goed gaan praten is het hek van de dam.
Dat is misschien een winnaars mentaliteit, maar geen wedstrijd mentaliteit. Daarin heb je nu eenmaal verliezers, en Feyenoord verliest misschien door Pelle de 4e plek.

2 maart 2014 om 23:05

@ Feyenoord01

Absoluut geen uithangbord voor een club als Feyenoord. Koeman en heel Feyenoord zou hem niet meer als aanvoerder het veld in moeten sturen. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, want deze ruggegraatloze Italiaan zal dan waarschijnlijk in huilen uitbarsten en volledig ontsporen met als gevolg dat Feyenoord er geen cent meer aan verdient. Niettemin kan Feyenoord dit zichzelf kwalijk nemen, ze hebben het zelf uit de hand laten lopen met deze psuedo-vedette. Zalven lost immers niets op blijkt wel.

Erg jammer, want Pelle is kwalitatief gezien een prima spits voor Feyenoord en maakte vandaag ook weer een prachtige goal.

2 maart 2014 om 23:55

Dat is nu precies het probleem van het NL voetbal. We zijn te lief.

Als de rest van de Feyenoord selectie maar de helft van de passie, inzet en drive had als Pellé hadden ze vandaag gewonnen. Hij is de enige die zich onder de zelf opgelegde druk en de onredelijke druk van de aanhang ('wedstrijd van het jaar', 'moet gewonnen worden', enz enz) uit kan voetballen. Hij is de enige die geen last heeft van de druk van de Kuip, net als Ajax dat vandaag niet had.

Pellè is terecht gefrustreerd. Al bijna twee jaar schiet hij ze er van alle kanten in, maakt belangrijke goals, en te vaak staat hij met lege handen omdat achter hem te lieve voetballers lopen. Hij is er klaar mee, en ik kan me dat goed voorstellen. Goed te praten zijn zijn acties niet, maar zeer begrijpelijk wel.

En wat doen wij met z'n allen? Media, aanhang, supporters van andere clubs.... we hangen hem op. De enige speler die Feyenoord naar een hoger plan trekt, de enige speler die zich een vedette mág noemen omdat hij het waarmaakt. Die een slimme en goede voetballer is. We hangen hem op omdat we in Nederland houden van 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Geen emotie, geen frustratie mogen we uiten. Schei toch uit man: voetbal IS emotie. Pellè straalt dat uit. Vergelijk het interview met hem na de wedstrijd eens met die met Janmaat. Pellè kookte, huilde bijna. Janmaat: 'we moeten vol aan de bak'. Echt joh? Vol aan de bak? Dat moet je voor en na de wedstrijd uitstralen. En als het onverhoopt niet lukt, ben je woest, verdrietig en moet je tegen jezelf beschermd worden.

3 maart 2014 om 00:07

In grote lijnen ben ik het wel eens met je, maar wel met een grote kanttekening.

Je besluit met de opmerking "je moet tegen jezelf beschermd worden".
Klopt helemaal. En dat is nu juist wat de Feyenoord directie met Koeman voorop nagelaten heeft.
Ze lieten Pelle zelfs na het accepteren van de sanctie van de openbare aanklager nog wat ongenuanceerde zaken in de media roepen, met een mogelijk risico dat die ene voorwaardelijke alsnog werd omgezet.

Ik houd wel van die spelers zoals Pelle, ook al vertoont hij teveel laakbaar gedrag.
Pelle neem ik dan niet eens zoveel kwalijk, wel de Feyenoord directie en de Ts.
Die hebben "geen woorden maar daden" vervangen door "hypocrisie"...

3 maart 2014 om 01:56

Idd, die kanttekening is wel belangrijk. Ze hadden Pellè uit de wind moeten halen na zondag, maar daarvoor eigenlijk ook al. Als aanvoerder moet hij steeds met z'n hoofd voor de camera binnen enkele minuten na de wedstrijd, terwijl hij dan z'n emoties (nog) niet onder controle heeft.

3 maart 2014 om 08:25

Zelfs pseudo vedette gedraagd zich niet zo puberaal. Wat hij na deze stomme overtreding bereikt heeft is minstens 3 wedstrijden schorsing bovenop de nederlaag en dupeerd nu heel F.noord ermee.

Ik ben blij dat hij er deze keer niet aan een schorsing ontsnapt. Pelle spoort niet, dat zagen we vorig week toen hij alles zat de vernielen.

Pelle heeft gewoon moeite om te gaan met alle roem en druk wat op hem rust.
Op moment als het met het team niet zo gaat, zoals gepland dan knakt er wat bij hem..

Vorige week na Twente, vandaag 2 maal een elleboog en na de wedstrijd een agressieve interview.

Denk dat 2 a 3 wedstrijden rust wel oprecht zou zijn.

2 maart 2014 om 22:15

Als hij geschorst wordt is dat voor minimaal 3 wedstrijden. Hij heeft nog een voorwaardelijke straf staan van 1 wedstrijd

2 maart 2014 om 23:27

Sterker nog, hij heeft twee voorwaardelijke straffen van 1 wedstrijd staan... De laatste "voor een ander vergrijp", dus die zal wel blijven staan, maar toch....

Een wedstrijd of 3, 4 zal het wel worden neem ik aan.....

Mijn zeer, zeer grote complimenten naar het gros van de Feyenoord supporters hier op het forum. Heb het nu al in drie topics gezien waarbij de meeste Feyenoord supporters nu Pelle liever kwijt dan rijk zijn na zijn gedrag de afgelopen twee wedstrijden. Petje af daarvoor, had ik niet verwacht. En compleet terecht overigens, want wat hij heeft gedaan kan absoluut niet, zeker als je al twee wedstrijden voorwaardelijk hebt.

2 maart 2014 om 22:14

Pardon ? Ik zou Pelle niet weg willen zien, ondanks zijn gedrag. Om een vergelijking te maken met een ex superster met gedragsproblemen van de aartsrivaal : Suárez. Geen hond die van hem af wilde na het bijten, het theater etc etc. En terecht, steun je spelers door dik en dun man. Wat een kul.

2 maart 2014 om 22:39

Je hoeft niet verontwaardigd te doen met dat 'pardon ?'', zoals ik al zei: het gros van de supporters. Kijk het forum en social media er maar op na. Ik heb het dan niet over iedereen, zoals jij.

En wat je over Suarez zegt, klopt niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer weet hoe het op het forum toen was, echter in de Arena waren de reacties heel anders dan jij nu voordoet. Genoeg, echt genoeg supporters die hem toen graag weg zagen gaan. Voetbalkwaliteiten en clubidealen hoeven niet hand in hand te gaan, zoals in dit geval. En je hoort je speler te blijven steunen, behalve als een speler zijn club bewust (!) benadeelt, zoals nu en ook zoals toen.

2 maart 2014 om 22:28

Veel Feyenoord supporters zeggen dat nu ook pas aangezien ze, realistisch gezien, geen kans meer maken voor het kampioenschap. Ze kunnen niet meer 1e worden dus is het wederom een verloren seizoen. Tuurlijk ze moeten nog vechten om in de top 4 te komen maar de frustraties zitten op t moment dieper dan de realiteit. Vind dat Pelle nu ook echt geschorst moet worden. Als de Knvb hier geen schorsing voor geeft dan weet ik het ook niet meer.

2 maart 2014 om 22:41

Dat is ook compleet logisch. Je wilt het liefste niet zien wat de sterspeler van je club verkeerd doet. Maar wanneer je beseft dat hij én te ver is gegaan (meerdere keren) en dan ook nog eens dat het kampioenschap onmogelijk is, dan wil je het liefst helemaal met een schone lei het nieuwe seizoen in. En daarbij hoort een Feyenoord zonder Pelle naar mijn idee.

2 maart 2014 om 23:58

Zie reactie nr 82.

We focussen op zijn gedrag, maar we weigeren consequent de reden daarvoor onder ogen te zien én consequenties aan te verbinden.

Hij moét geschorst worden voor die elleboog.

Wat een walgelijke speler. Hij had voorwaardelijk deze wedstrijd dus ik denk dat de knvb dit keer niet zo zacht met hem om zal gaan. Ik gok op een wedstrijd of 4 a 5. Maar persoonlijk had ik er 10 van gemaakt. Een elleboog geven in een dual kan ik nog inkomen (vaak onschuldig) maar dit sloeg werkelijk waar nergens op. Wat een gedrag voor een aanvoerder. Als Feyenoord echt ballen heeft geven ze hem vanuit de club ook nog een extra schorsing.

Geef die aanvoerdersband maar aan Clasie of Janmaat. Misschien dat zij dit team op sleeptouw kunnen nemen ipv zo'n debiel. Deze trekjes doen me denken aan Suarez.. Bahhh

3 maart 2014 om 00:01

Hou toch op man met je 'walgelijke speler'! Echt een enorm seclectieve en burgelijke verontwaardiging hier op deze site t.a.v. Pellè. Laten we iedereen die een beetje boven het maalveld uitsteekt maar ophangen.

Ik begrijp Pellè wel. Zie ook mijn reactie nr 82.

3 maart 2014 om 10:16

Die 2 ellebogen op Alderweireld vergeten waardoor hij een gat in zijn trommelvlies opliep? Wat een ongelofelijke laag boter heb jij op je hoofd zeg. Dit soort spelers moeten zelf eens afgetrapt worden op het veld. Hij ligt te janken bij elke aanraking en ondertussen doet hij dit soort dingen. Net als die opmerking naar Jan Joost van Gangelen. Walgelijk! Als dit een speler van Ajax was zou ik heb alleen nog maar op de tribune willen zien. Net als Suarez destijds! Smerig, walgelijk en misselijkmakend mannetje.

Jammer dat hij zijn team op die manier heeft benadeeld.

Kan me voorstellen dat hij de pest in had, maar zijn elleboogstoot kon echt niet.

Hij had het uiteraard goed voor met Feijenoord, kon helaas niet goed met de druk overweg.
Trouwens wel een klasse goal van hem.

2 maart 2014 om 22:04

Pelle is een prima voetballer, maar heeft wel vreemde maniertjes. Een wedstrijd of 4/5 schorsing zal wel mooi zijn.. Of ze doen net te weinig zodat hij PSV uit mee kan doen..

2 maart 2014 om 22:09

Koeman had het over een signaal afgeven vandaag. Tegenover Armenteros, Bakkal en Nelom was het signaal gemaakt. Nu moet je richting Pellé een signaal maken. Genoeg schorsen en de aanvoerdersband afnemen. Pellé heeft prima statistieken, dus gewoon tot de zomer schorsen en dan voor een flink bedrag verkopen. Haal alsjeblieft een andere spits of betere vleugelspelers. Want Schaken kan ook geen lantaarnpaal voorbij.

PSV wilt trouwens nog revanche nemen tegen Feyenoord, dus ben bang voor de Rotterdammers dat ze worden ingehaald door Philip Cocu en co.

Over Pelle gesproken, laten we daar duidelijk zijn (schorsingen geven).

2 maart 2014 om 22:52

Het probleem voor Feyenoord is dat het in een negatieve spiraal zit, met het gevoel dat het kampioenschap is verspeeld, en PSV in een positieve flow. Feyenoord gaat het daarom nog erg zwaar krijgen, zeker als Pelle nog geschorst wordt. Maar goed dan gewoon Te Vrede erin, die jongen deed het vaak aardig. Op zich is de bank van Feyenoord natuurlijk gewoon om te janken, op dat gebied is Feyenoord gewoon niet ver genoeg.

2 maart 2014 om 23:02

@ Reinier67

De kracht van Feyenoord is het probleem van Feyenoord geworden: Pelle!

Die zou zijn team op sleeptouw moeten nemen als aanvoerder. Dat doe je door doelpunten te maken maar ook door je team op een positieve manier te beinvloeden. Dat laatste is een finale mislukking. Hij speelt alleen maar voor zichzelf en gaat met overdreven reacties de (negatieve) aandacht op zichzelf en Feyenoord vestigen. Met als gevolg dat Feyenoord dadelijk een aantal wedstrijden zonder Pelle gaat spelen en PSV de kans krijgt en waarschijnlijk gaat pakken om nog over Feyenoord heen te gaan. Feyenoord had Pelle al veel eerder bij zijn oren moeten pakken. Ze hebben het met zalven willen oplossen en dat is uit de hand gelopen.

2 maart 2014 om 23:13

Ach man het probleem bij Feyenoord is groter dan Pelle. Een bank om te huilen, waardoor je elke wedstrijd op rechtsbuiten en op het middenveld een probleem hebt. Achterin en op het middenveld loopt er ook geen enkele leider.

Ajax brengt vandaag Sigthorsson en Duarte erin, en dan zijn Schone en Fischer zelfs nog geblesseerd. En wij het moeten doen met Vormer, Te Vrede en Goossens. Zegt genoeg lijkt mij.

Pelle uit zijn frustratie de laatste weken natuurlijk niet goed, maar zonder hem had Feyenoord nog lager gestaan, en hij heeft in ieder een winnaarsmentaliteit die ik wel eens mis bij andere spelers.

Ik ben er eerlijk gezegd helemaal klaar mee. De aandacht richting Pellé, iemand die de aandacht totaal niet verdient en aan kan. De druk op zijn schouders is immens, denkt dat hij de belangrijkste man is bij Feyenoord wat hij tot mijn grote spijt ook is.

Pellé heeft zich vandaag weer van zijn slechtste kant laten zien. Vorige week kon ik het begrijpen, ondanks dat ik zijn actie niet goedkeurde. Maar een elleboogstoot uitdelen richting Veltman, die slim irritant was vandaag, is onvoorstelbaar. Als je een week lang bent ontkomen aan een schorsing, moet je vandaag uit de wind blijven. Nee, Pellé vestigde de camera's in eerste instantie in positieve zin op hem, maar na de 1-0 was het alleen maar negatief. Elleboogstoten, waardeloze aannames en verzaken om door het vuur te gaan voor een gelijkspel.

Feyenoord is vandaag door de ondergrens gezakt. Ronald Koeman heeft gelijk. 'ik heb het maximale bereikt met deze groep' heeft hij gedacht. Hij moet vandaag hebben gedacht dat al zijn werk voor niks is geweest. Als kleuters naar huis gestuurd en zonder enkele beleving tegen een even slecht Ajax. Als er een kans was om Ajax pijn te doen, was het vandaag. Jongens begrijpen dat niet, voetballen alsof ze tegen (met alle respect) Nec, Zwolle, Roda JC speelden. Zo werkt het niet. Met een biljartlaken als grasmat moet je het gras willen opeten, het moet een eer zijn om het Feyenoord shirt aan te trekken en het moet motiverend werken als er 3000 man staat op de afsluitende training, waaronder ik. Die inspiratie die we onze kelen uit hebben geschreeuwd, zag ik niet terug. Hebben we niet hard genoeg geschreeuwd?

Pellé moet voor de rest van het seizoen geschorst worden. Dan worden we maar vijfde. Dan gaan we de play-offs in. Want wij verdienen het niet om vierde te worden. PSV verdient dat op dit moment meer. Zij hebben de weg naar boven ingeslagen, waar wij de verkeerde afslag hebben genomen. We gaan nog een aantal lastige wedstrijden tegemoet, waaronder de wedstrijd van volgende week. Op een knollenveld, tegen FC Groningen. Blijkbaar kunnen we niet voetballen op een biljartlaken, dus misschien wel op een knollenveld? We zien het wel volgende week. Ik hoop met Te Vrede in de spits. Ook die deed het niet onverdienstelijk. Ik kan me niet voorstellen dat we zo ontzettend veel punten verliezen zonder Pellé. Want ook Te Vrede kan scoren. Mijn frustratie is er nu wel ongeveer uit. Fijne avond.

2 maart 2014 om 22:11

Amen! Je haalt me de woorden uit de mond. Pelle denkt volgens mij dat hij groter is dan de club..

2 maart 2014 om 22:42

ondanks de onbesuisde acties van Pelle hoop ik dat Feyenoord het nog even gaat volhouden en PSV voorblijft en liefst ook Vitesse nog weet in te halen want de club verdient een goede plaatsing en een mooi afscheid van Koeman.

Hopelijk is het vuur in het team in Groningen terug...en met zo'n knollentuin is de lange bal de enige optie.

BTW het optreden van beide clubs was ondermaats...zoals Ajax eigenlijk de laatste wedstrijden al speeld...wat pijnlijk zichtbaar werd tegen Red Bull....echter nationaal gezien hebben we de punten mee dus valt er weinig te klagen....hopelijk herpakken ze zich weer.

Karma is a bitch. Hadden ze hem na vorige week maar gewoon zelf moeten schorsen, dan was er nu geen probleem geweest. Nu ben je hem voor wedstrijden kwijt. Ben benieuwd hoelang deze pipo nog aanvoerder mag zijn, want hij dupeert zijn ploeg wel vaak met allemaal randzaken. Het lijkt sinds dat flutboekje alleen nog maar erger te zijn geworden.

Pellè had al geschorst moeten worden na zijn walgelijk gedrag vorig weekend. Maar de Knvb toonde zich slap, zoals het dat wel vaker doet vlak voor belangrijke wedstrijden.

Na dit weekend en deze elleboogstoot tegen Veltman verdient ie opnieuw een schorsing. Ik heb weinig vertrouwen in de Knvb, maar Pellè zou eigenlijk voor een wedstrijd of vier geschorst moeten worden (zijn voorwaardelijke schorsing in acht nemend).

Maar ook al geeft de Knvb Pellè dit keer wel een schorsing, het blijft een onbetrouwbaar en ongeloofwaardig zooitje daar in Zeist.

Als Pelle en Koeman eindelijk opgerot zijn kan ik weer sympathie hebben voor Feyenoord. Wat een kwallen zijn dat...

2 maart 2014 om 22:07

Ik weet niet wat je tegen Koeman hebt, maar ik ben toch wel trots als Feyenoord supporter hoe hij het heeft neergezet de afgelopen drie jaar. Dat hij geen kampioen is geworden, ligt puur aan de waardeloze instelling van de spelers op de belangrijke momenten.

Als je zijn gedrag tegen de vierde man ongeoorloofd vind, mag dat. Maar ik vrees dat hij meer gelijk heeft tegen de vierde man dan wij beide met onze reacties. Want vaak heeft Koeman het bij het juiste eind. Alleen uit hij dat niet altijd even gelukkig.

Het enige waar ik niet zo blij mee ben, is zijn wisselbeleid. Maar dat is al uitvoerig op deze site besproken door andere reacties in andere artikelen, maar hij grijpt vaak te laat in of te laf bij een voorsprong. Dus we kunnen niet alles op de spelers afschuiven, maar bij mij overheerst toch een uitstekend gevoel als ik aan Koeman zijn tijdperk denk.

2 maart 2014 om 22:23

Hij heeft dit seizoen een wanprestatie geleverd met de spelersgroep. Als enige was zijn ploeg vanaf wedstrijd 1 intact. Geen Europa League groepsfase, slechts kwart finale beker, 12 punten achter de koploper en maar 1 punt voorsprong op het slechtste PSV sinds mensenheugenis. Daar is hij mede verantwoordelijk voor.

Hij heeft dit seizoen op Boetius na niemand beter gemaakt. Dan kan hij gaan huilen over de arbitrage de voorgaande 2 weken, maar liefst 21 punten weggegeven na een voorsprong voor zijn ploeg. Dan krijg je de boel niet scherp en heb je gefaald. Ook lekker fit is zijn ploeg. Conditioneel niet instaat om 90 minuten gas te geven. Niet alleen vandaag, maar het gehele seizoen door. Spelers dus ook niet goed geprepareerd tijdens de voorbereiding.

Het gekloot met zijn aanvoerder die hij gedurende het seizoen heeft gewisseld. Nu is de grootste idioot uit de selectie het geworden. Briljante zet van Ronald. Alles bij elkaar opgeteld een waardeloos seizoen voor Feyenoord en daar is trainer Koeman de hoofdverantwoordelijke voor.

2 maart 2014 om 22:50

Het seizoen loopt niet voorbeeldig voor Feyenoord en ofschoon de plaats het niet zou zeggen loopt het bij Ajax ook niet best...al zitten ze nog wel vaak aan de goede kant van de score.

Echter, ik denk dat Feyenoord het zelfde probleem heeft als Ajax...overgehypte jeugdspelers.....tuurlijk hebben die jongens talent...maar verwachten we niet te veel...is dit misschien hun dak? zoals wij van Rhijn, Fisher en Veltman hebben lopen er bij jullie Vilhena, Boetius en Clasie rond...stuk voor stuk hebben ze talent...maar zijn ze werkelijk zo goed als dat wij met ze allen hopen of is dit wat ze kunnen en is onze verwachting gewoon te hoog gegrepen?

De trainer is vaak net zo goed als het materiaal waarmee hij werkt.

2 maart 2014 om 22:54

Waarom ik Koeman niet mag?

-Zijn misplaatste opmerkingen over scheidsrechterlijke dwalingen en Knvb terwijl Feyenoord over scheidsrechters (zie "het thuisfluiten" in de Kuip) en over de Knvb (zie de milde straf van Pelle na vorige week) niks te klagen heeft.
-Het openlijk afvallen van eigen spelers.
-Stelselmatige irritant gedrag naast de lijnen.
-Misplaatste arrogantie met betrekking tot zijn eigen ploeg en ongefundeerde kritiek op andere ploegen.
-Ondanks die misplaatste arrogantie tegen elke gelijkwaardige of betere ploeg op de counter spelen (m.u.v. Ajax dit weekend).

2 maart 2014 om 22:57

Wanprestatie door de Europa League niet te halen? Die Russische ploeg was nou één van de weinige ploegen waarvan ik dacht: die hebben een betere ploeg dan Feyenoord. Van alle ploegen die je kon loten, had je het best slecht getroffen. Uiteindelijk is die snotaap die nu aanvoerder is, ook verantwoordelijk voor de uitschakeling daar. Schiet hij die penalty erin, was het een andere wedstrijd geworden. Maar goed, dat vergeef ik Koeman wel. Want de afgelopen zes jaar spelen we geen Europees voetbal. Mario Been wist het niet eens te schoppen tot een voorronde van Europees voetbal. Dus ja, Koeman was verder in dat opzicht.

Kwart finale beker. Gek he, als je Ajax uit loot? Daar heeft elke ploeg het moeilijk, ook een Feyenoord. Geen schande dus dat je daar verliest.

Twaalf punten achter op Ajax, tja. Aan jezelf te danken, dat klopt. Het slechtste PSV sinds mensenheugenis ben ik niet met je eens. Die hebben de laatste vijf weken vijf keer gewonnen. Dus ze zijn bezig met een inhaalrace van niveau. Dat PSV vijfde staat, zegt meer over de rest van de Eredivisie inderdaad. Maar goed, ze staan er wel. So be it. Daar kan Koeman niks aan doen. Er zijn genoeg ploegen die onder het slechtste PSV ooit staan

We huilen niet over de arbitrage, tenminste, ik niet. We hebben het weggegeven tegen Heracles thuis, RKC uit, Zwolle uit, Ado Den Haag uit, eigenlijk bijna alle uitwedstrijden.

Over dat fit zijn, is het nalullen van die inspanningsfysioloog. Wij hebben geen ploeg om 90 minuten druk te zetten. Immers kan dit, Clasie kan dit, Boëtius kan dit. Met drie man druk zetten, word je alsnog gek getikt door een Ajax. Pellé doet geen moer met druk zetten, alleen op momenten dat het niet kan. Schaken wil ik niet eens meer over beginnen na zijn wanprestatie. Vilhena is daar ook niet volwassen genoeg in. Dan ga je gewoon de boot in. Daar moet je jaren op trainen, iets wat wij nooit zullen gaan doen. Salzburg doet dat elke week, Feyenoord niet. Als je het elke week zou doen, kan je het oefenen tegen mindere clubs. Maar als je het spelersmateriaal niet hebt, moet je het ook vooral niet doen.

Het gekloot met de aanvoerder ben ik met je eens. De Vrij ziet het als een goede stap voor hem in zijn carrière dat hij op zijn plaats werd gezet (na eerst teleurgesteld te zijn), maar nu moet iedereen concluderen dat Pellé is doorgeslagen.

2 maart 2014 om 22:58

Pelle is niet de club en de club niet Pelle...en tot voor kort kon ik enkel hopen dat wij zo'n spits in onze gelederen zouden hebben...al betwijfel ik of hij ook het zelfde rendament zou halen bij het type voetbal dat Ajax beoogd (maar de laatste tijd niet kan laten zien). Koeman heeft het gewoon goed gedaan met het materiaal dat hij heeft...feyenoord heeft een smalle selectie en heel veel onervaren jeugd met veel potentie...al betwijfel ik of die potentie wel zo hoog is als men graag zou willen zien...iets wat je bij veel Ajax jeugdspelers ook ziet....je opmerking omtrent Koeman slaat nergens op.....ik denk niet dat een andere trainer het veel beter zou doen....de schade was groot en heeft gewoon tijd nodig om te herstellen...feyenoord heeft de afgelopen 2 jaar een ongelovelijk sprong gemaakt en staat aan de vooravond van weer te kunnen investeren...dat had 3 jaar geleden niemand gedacht.

Ik denk dat ze wel degelijk 4de kunnen worden zonder pelle, ondanks zijn doelpunten kan ik me wel voorstellen dat zijn medespelers ook een hekel krijgen aan hem, je kan je als aanvoerder niet zo laten gaan vind ik.

Te vrede was vandaag misschien wel de gevaarlijkste feyenoorder in de tweede helft en denk dat hij ook voor feyenoord belangrijk kan worden, als je hem nooit gebruikt, ga je dat ook nooit weten.

Klopt allemaal de reacties hierboven Pelle is niet groter dan de club hij kan goed voetballen maar raakt keer op keer gefrustreerd omdat zijn club tegenslagen krijgt te verwerken , geef een voorbeeld en accepteer het maar geen ellebogen dat hoort niet thuis op het veld

Het is niet als hij wordt geschorst, maar voor hoelang. Dit was gewoon bewust, en aangezien hij nog een voorwaardelijke straf heeft staan komt hij dit seizoen niet meer heel veel in actie ben ik bang. Feyenoord wordt met Pelle waarschijnlijk al ingehaald door PSV denk ik, laat staan zonder hem.

Nik geleerd van vorige week en alleen maar mooiweer praatjes. Gewoon dit seizoen er niet meer in!

En als Pellè net geschorst wordt, moet de Knvb zichzelf opheffen. Ik ben fan van Pellè, niet alleen om z'n spel, maar ook zijn passie, maar de laatste weken is het doorgeslagen. Dan maar geen 4e plek, Pellè verdient minimaal 5 wedstrijden schorsing.

Eigenlijk al triest genoeg dat we nog zeggen "als" , de vraag zou niet moeten zijn Of pelle geschorst wordt, maar hoelang. Met voorwaardelijk nog staan toch nog 3 erbij zou ik denken

Hij liep de hele wedstrijd al met zijn armen te zwaaien, minimaal 4 wedstrijden schorsen die vent!

Hmm, zoals veltman al zegt. Het is voetbal, geen ballet. Kijk eens naar Milan Juventus of Atletico real Madrid! Dan zouden ze in Nederland per wedstrijd paar rode kaarten krijgen... Maarjah, Pelle moet zich aan de andere kant ook leren beheersen vanaf nu

2 maart 2014 om 22:26

hard in een actie om de bal hebben weinige moeite mee (op Knvb na dan)...maar de bal was er niet...dit word ook niet in het buitenland toegestaan....een elleboog zonder dat de bal in de buurt is leverd overal een schorsing op....zelfs in rusland of een middenoosterse zandbak

3 maart 2014 om 20:54

@In vuur vlam,

Ik heb het over Real - Atletico: Spuug van Diego Costa in Ramos gezicht 2x. Kleine tikjes uitdelen zonder bal. Blijft allemaal onbestraft.

4 maart 2014 om 00:12

dat is dan fout van de arbitrage aldaar...niet andersom.

2 maart 2014 om 22:58

@ Banaantje

Dat was heel goed van Veltman, zich neutraal houdende. Dat wil niet zeggen dat je naar andere landen moet wijzen en Pelle niet moet bestraffen. Eerst als een krijsende baby bij Twente het een en ander omver schoppen en vandaag weer een belachelijke elleboog. Weg van de velden die man. Geen voorbeeld voor kleine kinderen, geen voorbeeld voor het voetbal en toch ook geen voorbeeld voor een club als Feyenoord zou ik toch denken.

Zoals invuurenvlam terecht opmerkt is dit geen harde tackle, maar een bewuste elleboog waar niet eens een bal bij in de buurt was. Dat wordt in ieder land met een schorsing bestraft.

2 maart 2014 om 23:48

@ Banaantje

Harde duels moet kunnen maar een elleboog stoot word nergens geaccepteerd.

Feyenoord draait toch niet alleen op pelle , er lopen nog meer spelers rond die kunnen scoren. Het enige waar pelle de laatste tijd goed in is is het imago van de club naar de klote te helpen. Laat jpb maar eens in de spits proberen. Hij is jong en leergierig .

Hij heeft nu al 3 incidenten op zn naam staan en 0 schorsing , wat mij betreft is ie de komende 8 wedstrijden geschorst tot het einde van de competitie

Vanaf vandaag is Pelle enkel nog Feyenoords sterke spits, topscorer en aanjager. Een waardig boegbeeld is hij in mijn ogen niet meer, terwijl De Vrij om minder zijn aanvoerdersband is ontnomen. Pelle had al een voorwaardelijke straf voor een kopstoot tegen Heracles, waar nog een voorwaardelijke schorsing voor zijn wangedrag van vorige week overheen kwam. Toen gaf hij al aan dat hij zich van geen schuld bewust was en ook vandaag was de Italiaan voor het gemak zijn bewuste elleboog bij Veltman vergeten. Tenslotte maakte hij zich nog belachelijker door tegen Van Gangelen aan te gaan huilen, dat ie voor Ajax was. Feyenoord kan het schudden. Pelle is de weg kwijt en door een fikse schorsing is Feyenoord zijn kapstok kwijt. Want met Mitchell Te Vrede win je de oorlog niet.

Waar is die jongen mee bezig..tot 2 jaar terug was hij een onzichtbare spits...nu heeft hij zijn draai gevonden en heeft hij een team dat in zijn dienst speelt (verdienstelijk)...en nog is hij enkel met zichzelf bezig...met een voorwaardelijke straf uitstaan kan dit een wedstrijdje of 4 gaan kosten....iets wat Feyenoord behoorlijk benadeeld gezien de bank. Pelle breekt niet alleen af wat hij in 2 jaar heeft opgebouwd voor zichzelf maar ook waaraan het hele team heeft gewerkt...ik heb niets tegen hard spelen...en als een spits eens sierlijk weet te vallen om een pingel mee te krijgen lig ik daar ook niet wakker van...alles voor de winst...maar zonder bal in de buurt dit soort domme acties...dan naai je je eigen team.

als feyenoord slim is schrosen ze Pelle zelf voor 1 of 2 wedstrijden, mischien dat de schade dan gaat meevallen.

elleboog was duidelijk en bewust, en zal m minimaal 3 wedstrijden gaan kosten,
echter, de voorwaardelijke straf van vorige week zal hier daarna nog bij opgeteld worden,

dus die voorwaardelijke wedstrijd gaat sowieso al omgezet worden in een onvoorwaardelijke

Als de KNVB Pelle nu niet schorst dan snap ik het echt niet meer. Het was een bewuste elleboog. Word idd nog lastig om in de top 4 te eindigen als ze het zonder hem moeten doen.

Hoe reëel is het dat de Knvb Pelle nu wel schorst? Ben benieuwd naar hun reactie morgen.

2 maart 2014 om 22:56

@ Medellin

Ik denk dat de kans heel erg groot is. De scheidsrechter heeft niets waargenomen en de bewuste elleboogstoot is overduidelijk op de beelden te zien. Daarbij niet eens een bal in de buurt. Kortom, ik denk minimaal 3 wedstrijden. Ze zouden hem eigenlijk minimaal 5 wedstrijden moeten schorsen gezien zijn gedrag de laatste weken. Zalven helpt niet bij Pelle.

2 maart 2014 om 23:06

@ Hen_nie

ik denk eerder 4 a 5 wedstrijden want hij heeft nog 2 voorwaardelijke schorsingen staan.

zuur voor de club als een belangrijke speler dit doet terwijl je nu alle hens aan dek nodig hebt om een top 4 te kunnen afdwingen.

2 maart 2014 om 23:25

@hen_nie

Is het niet zo dat de aanklager in eerste instantie een verklaring van de betrokken partijen op zal gaan vragen, en indien Veltman geen belastende verklaring betreffende Pelle (waar het vandaag op leek) af zal gaan leggen, een schorsing uitgesloten is? Of is die belastende verklaring niet noodzakelijk en vergis ik me?

3 maart 2014 om 00:13

Nee, een belastende verklaring is niet nodig als de beelden voldoende bewijs zijn voor de openbaar aanklager.

Overigens een beetje gemengde gevoelens over Veltman.
Het valt mij op dat hij in interviews steeds zeer genuanceerd en realistisch overkomt. Dat siert hem.
Maar over een dergelijke overtreding die thuishoort in de categorie "ernstig gemeen spel" geen belastende verklaring af te leggen om een collega te sparen gaat me toch iets te ver.

3 maart 2014 om 00:15

Als de scheidsrechters dit gemist hebben, dan is het wel klaar met hun carriere lijkt mij. Waar kijken die gasten dan naar tijdens de wedstrijd?

3 maart 2014 om 00:35

@ patpsv

Zoals oleguapa al zegt is een belastende verklaring niet nodig om tot een schorsing over te gaan. Ik vind het erg netjes hoe Veltman reageerde, maar Pelle verdient natuurlijk een fikse schorsing.

@ Bondskoots

Logisch dat ze het niet gezien hebben, er was immers geen bal in de buurt. De arbitrage is er toch vooral om te letten op wat er rondom de bal gebeurt en kunnen niet alles wat er op het veld gebeurt in de gaten houden.

Van mij mag ie acht wedstrijden krijgen. En dan verkopen die handel. Ben klaar met Pelle. Denkt echt dat ie God op aarde is. Nou menneke, je tomtom staat uit. Je bent een schande voor mn club.

Denk dat Pelle het heeft gehad in Nederland gezien zijn gedrag de laatste tijd. Feyenoord moet maar proberen om die Guidetti weer te halen icm Vrienden van Feyenoord.

Dat gaat inderdaad gebeuren.

Pelle gaat absoluut geschorst worden, ze blijven niet aan het zalven. Daarbij is er voor niemand twijfel. De beelden maken voor iedereen duidelijk dat dit een bewuste en rake elleboog was van Pelle, waarbij niet eens een bal in de beurt was. Minimaal 3 wedstrijden dus. Als we daarbij ook nog eens zijn gedrag mee zouden mogen rekenen zou die eigenlijk 5 wedstrijden langs de kant moeten zitten, maar dat zal dan wel weer niet gebeuren.

PSV is in flow aan het komen en krijgt Feyenoord nog thuis geloof ik. Ik denk dat Psv, met slechts 1 puntje achterstand, Feyenoord inderdaad gaat inhalen en dan wordt Feyenoord 5de.

Dan had Pelke geen Pelleboog moeten geven.de laatste tijd is hij de weg kwijtq.

Een boete geven heeft weinig zin omdat hij het vandaag een elleboog gaf en zich als een idioot voor de camera´s gedroeg. Daar lachen spelers toch om, je kan spelers alleen maar pakken met hun ego of ze langs de kant te houden. Dus ik neem aan dat hij nu wel geschorst zal worden en hopelijk leert hij er dan wat van, want op deze manier benadeeld hij ook zijn ploeg.

Tja als de Knvb niet op gepaste wijze reageerd op zijn misdragingen bij FC Twente, dan denkt Pelleboog dat hij de vedette van de eredivisie is. Een normale voetbalsupporter had een stadionverbod gekregen voor 3 jaar !!!!!

Pelleboog is het ongehoord slechte voorbeeld voor de jeugd op het voetbalveld, als je wil dat de jeugd veranderd moet je hun voorbeelden veranderen.

De aanklager nu niet anders dan Pellè eindelijk te schorsen, want hiervoor is geen smoes te bedenken voor de aanklager om Pellè te sparen.

Maar dit is een voorbeeld van wat er kan gebeuren als je een speler niet bestraft voor zijn misdraging. Pellè wist blijkbaar niet van ophouden.

Ach wat maakt het uit, kan mij gestolen worden hoeveelste we nu eindigen, top 5 is toch europees voetbal en 6 t/m 9 play offs?

3 maart 2014 om 00:02

top 4 is Europees voetbal plek 5 is play offs.

3 maart 2014 om 10:08

Niet als AZ de beker wint toch?
Ik geef AZ namelijk wel de meeste kans om de beker te winnen, Ajax boeit het niet zo en AZ speelt thuis. in de finale tegen NEC of PEC moet het makkelijk zijn voor AZ

3 maart 2014 om 10:40

Volgens mij dan ook omdat az nu nog lang niet in de top 4 staat.

als feyenoorder zeg ik dat hij geschorst moet worden! dit is de zoveelste uitglijder! zonde van zo'n goede spits!

Ik vond het allemaal wel meevallen. Hopelijk komt niet die vervelende aanklager uit zijn SV winterslaap.

Als die 5 scheidsrechters dit niet gezien zouden hebben, zou het de laatste wedstrijd van hun carriere mogen zijn.

PSV wordt gewoon 4de

Als Feyenoord hetzelfde blijft en guideti komt volgend seizoen zie ik ze volgend seizoen wel knallen.

Ik zie hem liever op het veld, veltman scoort winnende, dus waarom pelle shorsen. Mensen willen altijd gelijk de kop eraf. Gwn gedogen en uitkijken naar volgend weekend.

3 maart 2014 om 07:09

dus als je de winnende scoord mag iedereen proberen je ongestraft neer te hoeken met elleboogjes?? het 1 heeft niets te maken met het ander. Ik vind het al heel sportief van Veltman dat hij er in de media zo overheen stapt en het niet erger maakt voor Pelle. Daarbij heeft Pelle nog 2 voorwaardelijke straffen uitstaan...dus ben bang dat zijn onbesuisde en onnodige actie waarbij geen enkele intentie was om voor de bal te gaan....die was er namelijk niet...hem duur komt te staan...ik verwacht van de 8 nog uitstaande wedstrijden hij meer dan de helft gaat missen en daarmee zijn eigen club zwaar benadeeld.

Echt een stelletje huilebalken hier.. Zij. Gedrag gaat te ver? Wat is te ver? Ga anders lekker tafelvoetbal kijken. Misschien is korfbal nog wel een mooie sport. Hier is alles zo lief.. Heb gister weer naar de premier league gekeken en daar is het nog veel erger. Ik keur een elleboog niet goed, maar daar heb je de scheids en assistenten toch voor? Ineens denken zovelen verstand van zaken te hebben. Al had feyenoord gister gewonnen, had geen enkele rotterdamse supporter over de elleboog gesproken. Het is weer zoekennaar excuses. Het aanwijzen van een zondebok. Jaag de beste spelers uit de eredivsie maar weg.. Net als een Zlatan, die was ook gestoord, maar nog vaker geniaal. Nee, hier moet alles lief en aardig, normen en waarden op het veld.

3 maart 2014 om 08:53

Vlgs mij niets mis mee met n stevige tackle of je fysiek erin gooien. Soms is t idd te 'clean' en wordt voor elk wissewasje gefloten alsof t zaalvoetbal is. Maar n elleboog of kopstoot hoort daar gewoon niet tussen, of het nou in Engeland is of hier...

Pelle als zondebok aanwijzen slaat idd nergens op. Die gast doet af en toe wat doms, wie niet, maar zonder hem stond Feyenoord 3 of 4 plekken lager, schat ik zo in. Voor Feyenoord, wat zeg ik: voor elke club in de Eredivisie, is dit gewoon n topspeler.

3 maart 2014 om 08:57

Pelle deelde één bewuste elleboogstoot uit, zo bleek ook uit de camera beelden. Één actie als deze kan niet ongestraft blijven. En inderdaad, hij ging weer te ver. Zeker als je het incident van vorige week erbij neemt (waar hij in mijn beleving al voor geschorst had moeten worden) moet je tot de conclusie komen dat de maat vol is en dat Pelle op de één of andere manier niet met frustraties en teleurstellingen kan omgaan.

3 maart 2014 om 09:55

Als het om een duel gaat, een actie om de bal lig ik niet wakker van wat steviger duw en trekwerk....echter iemand in de voorbijgang, waar geen bal te bekennen is, een elleboogstoot uitdelen word ook niet in Engeland toegestaan...er was geen sprake van een duel en de actie had ook niets met voetbal of passie te maken...dit was gewoonweg kortsluiting...en dat gaat je wedstrijden kosten...zeker als je al wat had staan als zijnde voorwaardelijk.

Psv speelt nog ergens voor, Feyenoord is nu in het stadium gekomen dat ze ranglijst moeten verdedigen. En met de schorsing van Pelle die er gaat komen, gaan ze alles nog uit handen geven.
Ik verwacht play offs voor Feyenoord, Vitesse 2de Twente 3de Psv 4de.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

490 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018 Shandong Luneng 11 3 0 0
2017 Shandong Luneng 24 6 7 0
2016 Shandong Luneng 13 5 2 0
2015/2016 Southampton 30 11 6 0
2014/2015 Southampton 38 12 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mijn onderlinge rivaliteit met Graziano Pellè was erg groot’

Sergio Romero blikt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij AZ. De doelman, die sinds 2015 onder contract staat bij Manchester United, speelde vier seizoenen lang in Alkmaar. Hoogtepunt...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren