VVV-Venlo lijkt titel na misstap in Velsen-IJmuiden te kunnen vergeten

VVV-Venlo is tegen een dure nederlaag aangelopen. De Limburgers branden van kampioensambities, maar blijven op zeven punten van koploper FC Dordrecht staan. Zij verloren zondagavond namelijk met 3-1 bij laagvlieger Telstar. VVV heeft nu in de laatste vier duels in de Jupiler League liefst drie nederlagen geleden.

/

De geelhemden van René Trost raakten ook nog eens smaakmaker Randy Wolters kwijt, die in de tweede helft een ogenschijnlijk zware hamstringblessure opliep. VVV begon dramatisch in Velsen-IJmuiden, want binnen twee minuten kreeg men een doelpunt om de oren. Een verrassende uithaal van Kevin Brands betekende de 1-0 en na negen minuten schoot Johan Kulhan na voorbereidend werk van Brands de 2-0 achter Niki Mäenpää. Brands trof na twintig minuten de lat.

VVV maakte weinig indruk, maar kwam na een halfuur toch terug in de wedstrijd door een intikker van Oguzhan Türk. Jeffrey Altheer was vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij tikte net naast. VVV ging in de tweede helft op zoek naar de 2-2, maar kwam niet verder dan een kopbal tegen de lat van Harry Ascroft. Kevin van Essen bepaalde de eindstand in de eerste blessureminuut op 3-1. Telstar bleef voor de derde maal op rij ongeslagen en snoepte VVV dus belangrijke punten af.