Willem II verzuimt om optimaal te profiteren van uitglijder koploper Dordt

Willem II heeft zaterdagavond verzuimd om helemaal te profiteren van de nederlaag van koploper FC Dordrecht, dat een dag eerder met 3-2 verloor van FC Eindhoven. De ploeg uit Tilburg nam het voor eigen publiek op tegen Helmond Sport en kwam tijdens de Brabantse derby niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Opvallendste speler was zonder meer Dries Wuytens; de Belg zorgde er met een eigen doelpunt voor dat Helmond op 0-1 kwam, maar scoorde in de tweede helft ook de gelijkmaker.

/

Tijdens een levendige openingsfase, waarin beide ploegen lieten zien aanvallende intenties te hebben, dacht Ruud Boymans de score al na acht minuten te openen. De treffer van de Willem II-spits werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Na een half uur was er opnieuw een tegenvaller voor de Tricolores, want Wuytens kopte de bal achter zijn eigen keeper Ruud Swinkels: 0-1. Verdiend was de voorsprong van de gasten uit Helmond niet helemaal, maar dat deerde trainer Mario Verlijsdonk en zijn elftal waarschijnlijk weinig tot niets.

Voor de bezoekers was het zaak om de voorsprong in de tweede helft te verdedigen en dat ging Helmond lange tijd heel aardig af. Het veldoverwicht was weliswaar net als voor rust voor Willem II, maar echt grote kansen wist de equipe van coach Jurgen Streppel niet te creëren tegen de nummer negen van de ranglijst. Ruim twintig minuten voor tijd was het echter toch raak, en uitgerekend Wuytens nam de gelijkmaker voor zijn rekening. In de resterende minuten probeerde Willem II via een grootscheeps slotoffensief om nog voor de winnende treffer te zorgen, maar het bleef in Tilburg bij 1-1.

Denk je dat Willem II kampioen van de Jupiler League wordt?