Tiental van Juventus prijst zich gelukkig met puntendeling in Rome

/

Juventus heeft na twaalf achtereenvolgende overwinningen punten verspeeld in de Serie A. De club uit Turijn verspeelde zaterdagavond twee punten bij Lazio (1-1), maar mocht zijn handen daarmee dichtknijpen. De Oude Dame stond immers 65 minuten lang met een man minder op het veld in Stadio Olimpico, doordat Gianluigi Buffon een rode kaart pakte. De zegereeks van 17 duels van Internazionale uit het seizoen 2006/07 kan Juventus dit seizoen dus niet meer overtreffen.

Bij veel fans van Lazio is de haat jegens AS Roma groter dan de liefde voor hun eigen club. Supportersgroepen hoopten derhalve dat i Biancocelesti zouden verliezen, waardoor Juventus de voorsprong van acht punten op Roma zou behouden. Dat gebeurde met de remise dus niet. Na 27 minuten werd het evenwicht verstoord en kwam de thuisploeg van Edoardo Reja op voorsprong. Miroslav Klose ontsnapte aan de buitenspelval en werd ten val gebracht door Buffon, die met een rode kaart moest vertrekken. De eerste taak van Marco Storari was om de bal uit het net te halen, want Antonio Candreva stuurde de invallende doelman de andere hoek in. De enige serieuze kans die de gasten creëerden, diende zich na de 1-0 aan. Fernando Llorente controleerde een voorzet, maar schoot te slap in.

/

Het was voor het team van Antonio Conte lastig voetballen tegen de babyblauwe muur van Lazio; ondanks de voorsprong nam de gastheer immers de verdedigende stellingen aan. Juventus kwam uiteindelijk na een uur op gelijke hoogte. Stephan Lichtsteiner legde de bal voor en Fernando Llorente stuurde het leer met zijn hoofd via de paal in het doel: 1-1. Kort hiervoor had Lazio nog een grote kans laten liggen: Candreva schoot over. De hoofdstedelingen beperkten zich tot de counter en waren twintig minuten voor tijd dreigend: marathonman Candreva schoof de bal met zijn linker echter naast. Lazio had na 75 minuten op een nieuwe voorsprong moeten komen, maar Klose kopte via de vingertoppen van Storari tegen de deklat.

De nummer negen van de Serie A werd sterker. Klose solliciteerde tien minuten voor tijd opnieuw naar een doelpunt, maar Storari stond op de goede plek om de kopbal van de Duitser te keren. Lazio, dat in 2003 voor het laatst in eigen huis van de huidige Scudetto-houder won, was vijf minuten voor het eindsignaal nog een keer heel dicht bij de winnende treffer, maar Balde Diao Keita pegelde op de verre paal. Lazio had vooraf ongetwijfeld getekend voor een punt, maar had er meer uit kunnen halen. Juventus verloor dit seizoen overigens pas één keer dit seizoen in de Serie A: op 20 oktober was Fiorentina met 4-2 te sterk voor de koploper.

Een terecht gelijkspel?

1
2

iemand de opwarming van buffon gezien voor de wedstrijd?
was gewoon onheilspellends veel betekenend dat ie niet goed in zn vel zat vandaag ...

lazio wel zeer goede kansen gehad, maar bah door wat n laf voetbal zeg.
puntendeling is wel correct denk ik, met 11 vs 11 had lazio no way punten gepakt

Zelden zo’n pechvolle eerste helft gezien. Rode kaart Buffon, penalty tegen, passing echt zeer slecht, stom balverlies. Fouten alom. Tweede helft was daarentegen zeer aantrekkelijk. Man minder en toch zo veel de aanval zoeken, dat zorgde ook voor heel wat risicovolle situaties. Tegen het einde werd het daardoor een beetje te gevaarlijk. Een knap doelpunt van Llorente en een uitstekende Storari bezorgden ons hier een punt.

Jammer dat we niet een dertiende overwinning op rij hebben kunnen boeken, maar na die rode kaart mogen we denk ik wel blij zijn met een punt. Heb de ragazzi zien strijden tegen een, vooral voor de 1-1, laf Lazio. Ook al had Lazio nog een hoop kansen op de 2-1 (net als wij), zag je gewoon de teleurstelling na het laatste fluitsignaal op de koppies van de jongens.
Overigens wel opmerkelijk dat Conte na de rode kaart van Buffon niet meer gewisseld heeft. Je staat met 10 man op een zeer groot veld, dat is gewoon niet vol te houden voor sommige jongens.

Grazie ragazzi! Op naar Inter!

juve begon de wedstrijd veelste zwak, er werden veel domme balletjes gegeven. laten we van achter beginnen, tja buffon.. veel anders kon hij niet, verdediging lag bijna de hele wedstrijd te slapen, storari keepte overigens geweldig, asamoah kon niet zo heel veel laten zien ivm de vroege wissel, pogba had veel slordige momenten en was niet agressief genoeg in mijn ogen, hij speelt normaal veel harder. marchisio speelde een matige wedstrijd in mijn ogen, hij heeft vaker als regista gespeelt en heeft laten zien dat hij een wedstrijd geweldig kan besturen, vandaag heeft hij het totaal niet laten zien. vidal speelde hetzelfde als pogba, veel slordigheden, niet agressief genoeg, een beetje achterover leunend alsof alles vanzelf goed komt, lichtsteiner speelde een degelijke wedstrijd, kwam er een aantal keer goed uit en gaf een mooie assist op llorente, tevez maakte deze wedstrijd geen enkele actie af en was op 1 keer na niet gevaarlijk, llorente was onzichtbaar, maar als hij zich zichtbaar maakte was hij echt gevaarlijk, was 2 keer zeer dichtbij een doelpunt. lazio speelde redelijk, konden veel meer uit die man meer situaties halen maar hebben dat niet gedaan, bij voorzetten waren ze er vaak goed bij, hadden ook gescoord als storari er niet goed bij stond, al met al vond ik het een terechte gelijkspel, juve en lazio waren allebei zeer dichtbij de winnende. wel jammer dat juve haar dertien op een volgende overwinning kon boeken

Helaas dat de punten gedeeld zijn, maar wat was dit een wedstrijd!!
Heeft perfect in beeld gebracht hoe belangrijk dat Pogba kan zijn in een wedstrijd en voor dit team. Juventus moet hem wat het kost binnen houden. Voor de ontwikkeling van ogbonna is het ook zeker goed aangezien die is begonnen met spelen zoals Pogba
forza juve!

Juventus domineerde maar had nog niet echt kansen. Passing was echt slecht en ook veel domme fouten. Toen kwam de rode kaart van Buffon en de penalty, 1-0 achter. Juve deed met 10 man alsnog niet onder voor Lazio maar er kwamen niet echt grote kansen. In de 2e helft echt een prachtige kopbal van Llorente zeg! Vlak daarna een goede poging van Tevez. Later in de 2e helft kwam er die kopbal van Klose en een erg goede reflex van Storari waardoor Storari de bal nog tegen de lat kon tikken. Slotfase dan nog een bal op de paal van die 18-jarige Keita van Lazio.

In de laatste secondes Juve nog met een slotoffensief maar die aanval mocht niet worden afgemaakt want er werd al gefloten voor het einde van de wedstrijd. Jammer dat die aanval niet mocht worden afgemaakt. Al met al denk ik wel een verdiend gelijkspel, maar Lazio had ook zomaar de 3 punten kunnen krijgen.

Kan iemand me zeggen hoe biglia het deed aub

25 januari 2014 om 23:10

Deed het redelijk goed, vooral vergeleken met zijn stroeve begin bij Lazio. Verdeelde goed het spel naar mijn mening en stond steeds om de juiste plek om counters van Juve te onderscheppen, net als Ledesma overigens. Hij had alleen de pech dat Lazio zeer defensief speelde, waardoor zijn aanvallende inspanningen niet echt beloond werden met kansen.

Puntenverlies van Juve zat er toch al weken aan te komen. Al weken wordt er nauwelijks goed voetbal op de mat gelegd, maar lukt het altijd net wel.

26 januari 2014 om 10:43

aardig dat dat dan gebeurt wanneer juventus juist heel goed gaat spelen!

26 januari 2014 om 10:52

De winreeks van Roma op het begin was vaak net. Juve heeft de laatste weken helemaal niet net gewonnen. Laatste wedstrijden waren 4-2 3-0 4-0 en 4-1. Noem ik geen net overwinningen hoor.

26 januari 2014 om 13:41

het zijn ook geen "net" "overwinningen maar wat juve op de mat bracht was altijd ondermaats, daar kun je niet omheen

26 januari 2014 om 13:50

Ben ik het mee eens. Kan veel beter, vaak slordige passes en slordige acties. Uiteindelijk heeft Juve dan vaak een goede periode van 25 minuten waar dan 3 doelpunten uit komen. Het spel was ook niet erg denderend vaak maar desondanks heeft Juve de laatste tijd ontzettend veel gescoord. Neemt niet weg dat het nog veel beter kan.

Erg jammer maar Lazio uit is een van de moeilijkste wedstrijden en we speelden heel slecht en met 10 man dus ik ben wel tevreden dat we gelijk hebben gespeeld, Alhoewel ik op het einde nog in 3 punten geloofde! Overigens ben ik ook benieuwd of Juve nou nog wat binnen haalt.. Want de markt sluit al weer bijna.