'Hij hoort nu zeker bij de vijf beste keepers van de Premier League'

Dinsdag, 21 januari 2014 om 16:22

Arsenal werd in de zomer met diverse doelmannen in verband gebracht en haalde uiteindelijk Emiliano Viviano naar Londen. De Italiaan is er echter niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren: Wojciech Szczesny bleef onder de lat staan en hield dit seizoen al tien keer zijn doel schoon. Arsène Wenger is erg blij met de ontwikkeling die de Pool heeft doorgemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wojciech Szczesny hoort bij de vijf beste doelmannen van de Premier League


Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door neko)

Ik werd vorig jaar nog wel eens nerveus bij hoge ballen en andere zaken, maar dat is nu anders! Bij veel schoten is het een zekerheidje dat hij ze stopt en hij is een echte puntenpakker nu!

21 januari 2014 om 19:21

Hij blundert nog wel degelijk. Het enige verschil is dat het Arsenal dit seizoen mee zit, en de blunders gewoon niet afgestraft worden. Szczesny heeft zich zeker ontwikkeld, maar dat hij geen fouten meer maakt is echt onzin.

21 januari 2014 om 23:20

Hij maakt genoeg fouten, laatst nog tegen newcastle was het een wonder dat ie er niet in ging. Slechte fout.

Ik denk dat Hart, Mingolet, Cech, De Gea en Krul beter zijn.

21 januari 2014 om 16:28

Ik schat Szczesny hoger in dan Krul en Hart hoor. De Gea en Cech zijn inderdaad al wat verder, maar Szczesny groeit enorm hard dit seizoen!

21 januari 2014 om 16:32

De Gea laat tamelijk veel steekjes vallen hoor ook vorig jaar.

21 januari 2014 om 16:34

Maar desalniettemin top 5 waardig maar achter Szczesny weliswaar, naar mijn mening dan.

21 januari 2014 om 16:46

De Gaa is wel één van de weinige voldoendes bij United vaak hoor. Was zijn eerste twee jaar vrij wisselvallig, maar toont nu waarom hij gehaald is als opvolger van Van der Sar

21 januari 2014 om 16:50

Mignolet is de zwaarst overschatte keeper van de PL

21 januari 2014 om 16:53

XD krul is een geweldige keeper word echt onderschat. Krul is verder dn Szczesny en Hart is ook verder. Hart is ook nog jong potentieel misschien nog steeds meer dan Szczesny. Chech vind ik ook verder De Gea ook hij komt bij wel wel echt op nummer 5 alsnog een goede prestatie voor zijn leeftijd!

Al vind ik onze Maarten ook geweldig keepen bij Fulham!!!!

21 januari 2014 om 17:03

Krul is absoluut niet verder. Toegegeven, hij is veel beter dan ik eerst van hem had verwacht en hij is heel belangrijk voor Nufc, maar beter dan Szczesny is ie niet, net als Hart. Hart wisselt nog best vaak enorm goede momenten af met vrij slechte momenten.

Maarten keept wel degelijk en mag, als het aan mij lag, mee naar Brazilië. Als ie weer een beetje in die vorm komt van 2010, dan moet ie gwn 1e keeper zijn bij Nederland.

21 januari 2014 om 17:06

Stekelenburg keept matig bij Fulham.

21 januari 2014 om 17:31

Hij is niet wat ie eens was, maar tegen Arsenal toonde hij nog wel tekenen daarvan. Het hele team is matig, dus ook Steek, maar hij pakt nog best vaak ballen.

21 januari 2014 om 17:32

Stekelenburg keept vrij goed maar de verdediging is gewoon een vergiet. Dan kan je de beste keeper ter wereld er neerzetten, dat gaat niet helpen.

21 januari 2014 om 17:41

Krul is absoluut verder. Szczesny keept een seizoen goed en je vind hem glijk beter? Dan is Diego lopez of Courtois zeker de beste keeper ter wereld volgens die theorie?

Ik vind Szczesny goed, maar kom Hart en Krul hebben het al veel langer laten zien en als je dan na een half seizoen goed keepers werk gelijk zegt dat hij beter is weet ik t ook niet meer.

Hart heeft een mindere periode gehad inderdaad, maar een fantastische goalie en zoals ik t zie onderschat jij dat ernstig.

Betreft Maarten zoals hieronder als word gezegt. Hij keept hartstikke goed, maar die verdediging is een gigantische rotzooi. Dus je kunt hem wel meer dan degelijk noemen.

21 januari 2014 om 17:44

Krul keept ook nog niet mega lang goed ofzo hoor. Laat ook nog wel eens hier en daar steken vallen. Ik vind Krul niet beter, al kan ik wel zien waarom mensen hem en Szczesny evengoed vinden.

En Hart al langer beter? Ja, in het jaar dat City kampioen werd was ie echt een geweldenaar, maar hij liet vorig jaar al best wat gaan en dit jaar is het ook best shaky zoals iedereen kan zien.

Szczesny keept al best wat langer degelijk, en is nu gwn constanter geworden.

21 januari 2014 om 19:25

Stekelenburg heeft anders al behoorlijk wat blunders gemaakt, waaronder 3 tegen Everton. Of gaan we het nu net als bij Roma op de verdediging afschuiven? Stekelenburg is gewoon een matige keeper die buiten Amsterdam niks gepresteerd heeft.

21 januari 2014 om 16:31

Inderdaad, Tim Howard vind ik ook beter

21 januari 2014 om 16:31

Mee eens, begovic mag van mij ook in dat rijtje

21 januari 2014 om 16:37

Zegt al genoeg dat ik die naam niet ken...

21 januari 2014 om 16:39

Dat zegt meer over jouw voetbal kennis dan over de kwaliteiten van begovic

21 januari 2014 om 16:40

Juist! Zwaar ondergewaarde keeper!

21 januari 2014 om 16:48

Begovic dacht ik ook nog aan. Herinner me speelronde 1 nog waar hij maar 1 van de vele schoten door liet gaan tegen Liverpool. Howard ook inderdaad.

21 januari 2014 om 17:04

Vorm

21 januari 2014 om 19:02

Dan denk ik dat jij niet veel wedstrijden van Liverpool hebt gezien, want Mignolet is een echte grabbelaar en heeft al een aantal blunders achter zijn naam staan, terwijl je als keeper juist vooral degelijk moet zijn. Krul is geweldig, maar moet nog stappen zetten, met namen in het verwerken van ballen. Regelmatig stompt hij ballen ongelukkig weg die je gewoon zijwaarts weg moet boksen uit de drukte. Cech, Hart en De Gea lijken mij verder wel betere keepers.

Ja zeker weten. Geweldige keeper dit jaar en is pas 23.

Szczesny is geweldig bezig dit jaar. Hij toont eindelijk aan wat voor een groot talent hij is, en als hij dit doorzet (en ik denk dat het hem gaat lukken), dan wordt hij een absolute topkeeper.

Zeker zo een speler voor de toekomst.

Voor zijn leeftijd keept hij al zeer ervaren. Ik geniet toch wel vaak van zijn reddingen. Als hij zich goed blijft doorontwikkelen zie ik hem wel over een paar jaar in het lijstje staan van beste keepers ter wereld.

Szczesny is zeer zeker veel gegroeid in mijn ogen. Komt veel zekerder over! Staat ook de laatste tijd met minder ''spanning'' op het veld lijkt het. Ik vond hem eerst altijd ook onrustig ogen, al helemaal bij hoge ballen. Maar hij heeft zich echt verbeterd. Viviano is gehuurd en hij brengt wel extra concurrentie mee. Fabianski, Viviano en Szszesny heb je drie acceptabele keepers!

Vind Lloris, Cech en De Gea nog wel beter dan hem, maar hij is net als de Gea nog ontzettend jong voor een keeper! Overigens denk ik dat na deze 3 nog een top 3 komt met Szczesny, Mignolet en Begovic (willekeurige volgorde) en dan pas Hart,krul,vorm in mijn ogen...

Keepers als Hart, Vorm en Krul schat ik toch net wat lager in dan hem! Hart werd sowieso gehyped in mijn ogen. Engels en één van de weinige redelijke Engelse keepers de laatste jaren!
Vorm is wat klein en ik vind hem in de lucht stukken zwakker dan onze pool en Krul is voetballend veel minder en daarnaast presteert Szczesny zoals eerder gezegd dit seizoen stukken beter!

21 januari 2014 om 17:08

Howard is ook geen slechte keeper hoor.

De Gea, Mignolet, Cech, Begovic en Lloris zijn alleen al beter. Hart, Krul en Vorm doen er ook niet echt voor onder.

21 januari 2014 om 17:59

Misschien moet je een keer Arsenal kijken voordat je gaat oordelen. Begovic? Hart? Krul? Vorm? Mignolet? Lloris? Hou aub op, jij kijkt echt geen engels voetbal dat kan haast niet.

21 januari 2014 om 18:38

Begovic is wel echt een hele goeie, misschien iets verder dan WS.. Alleen is dat altijd moeilijk te pijlen s je voor een club als stoke speelt, je hebt meer de kans om je te onderscheiden als keeper. Lloris is dit jaar helemaal niks, maar ook dat kan volgend jaar weer anders zijn.

21 januari 2014 om 18:39

En Mignolet is trouwens ook niet altijd even sterk..

Goeie keeper maar de weinig tegendoelpunten zijn wat mij betreft toch vooral aan Mertesacker en Koscielny te danken!

Waar hij in de vorige jaren nog genoeg fouten maakte is dat dit jaar echt minimaal. Te lang wachten tegen Newcastle waarna hij de bal tegen de spits trapte, en hij net naast rolde.. En nog een keer toen hij de bal over een spits naar de back wilde stiften tegen City dacht ik. Maar gelukkig liep dat allemaal goed af.

Verder heeft hij dit jaar punten gepakt voor Arsenal, en doet hij het beter dan onder andere Mignolet, Hart, Begovic en Lloris. Cech vind ik nog wel beter, en De Gea is een twijfelgeval. Bovendien is Szczesny nog steeds maar 23, waardoor hij waarschijnlijk alleen nog maar beter wordt.

21 januari 2014 om 17:09

Hoezo isnde Gea een twijfelgeval? Die heeft nog niks fout gedaan dit seizoen.

21 januari 2014 om 17:32

Je moet het woord twijfelgeval lezen als in 'ik weet niet wie van de twee beter is, Szczesny of De Gea. Ik denk licht De Gea, maar dat scheelt niet veel.

21 januari 2014 om 17:51

Wat zijn we snel weer, de gea bewijst na zijn eerste seizoen keer op keer en topkeeper te zijn, maakt ongelooflijke saves, pakt veel punten voor United en kijk zijn wedstrijde tegen Real, ongekend. Wojiech draait even leuk mee en gelijk is hij al van het zelfde niveau. Typisch weer.

21 januari 2014 om 18:22

Ach, ik vond bijvoorbeeld die goal van Hull (de 2-0) nou niet geweldig gekeept van De Gea. Daarnaast kun je niet zeggen dat hij zoveel punten pakt voor United, want zoveel hebben ze er niet dit seizoen.

Vind De Gea een prima keeper, maar je moet niet altijd calimero gaan spelen zodra iemand iets negatiefs zegt over één van de weinige sterspelers van United

21 januari 2014 om 17:56

Tegen Liverpool schoot hij nog tegen Sturridge aan en zo zijn er nogal wat momentjes die Szczesny heeft gehad hoor dit seizoen. Hij heeft alleen de mazzel dat het telkens goed afloopt. Wel kun je zien dat al zijn foutjes gebeuren met de bal aan de voet. Puur keepend is hij fantastisch bezig dit seizoen.

Szczesny keept dit seizoen eindelijk constant. Een betrouwbare keeper , die bij goede wedstrijden soms wel te veel zelfvertrouwen heeft en dan rare fouten gaat maken. Maar ik heb er vertrouwen in dat hij een topkeeper wordt.

Cech is de beste in Engeland.

Dat mensen hier Lloris neerzetten verbaast me, vind ik zo'n dramatische keeper...

21 januari 2014 om 18:13

Lloris was voor de botsing met Lukaku (tegen Everton) op vrijwel geen fout te betrappen. Echter na die botsing maakt hij een wat onzekere indruk. Met name bij hoge ballen komt hij vaak onnodig ver uit zijn doelgebied. Desalniettemin is het helemaal niet gek dat mensen hier Lloris noemen als topkeeper in de Pl.

Ja, dit seizoen reken ik hem echt bij de top 5. Hij heeft het gros van zijn slordigheden weten te verbeteren en keept constant. Dat hij de meeste clean sheets is niet alleen aan de goede verdediging te danken, maar ook zeker aan de sterke optredens van onze Szczesny.

40: Szczesny 53: Mignolet 54:cech 60 :lloris 71 : Krul. Dit zijn de keepers die het hoogste staan in de PL Player Raiting. Maar persoonlijk vind ik dat bijna elk team in de PL een super keeper heeft zelfs sunderland waar Mannone goed keept.

Engeland heeft veel geweldige keepers. Bijna elke club heeft een goeie keeper, ook ploegen als Stoke en Swansea hebben betrouwbare doelmannen. Die nieuwe van West Ham (ben z'n naam ffe vergeten) vind ik ook een hele betrouwbare.

Hij is echt gegroeid dit seizoen vorig jaar had hij nog wel eens van die blunders dit seizoen valt dat nog wel mee!!
Hij zal nog verder groeien, hij behoort nu sowieso bij de top5 misschien wel hoger!!

Haha, nee dat hoort hij niet.

De Gea, Cech, Mignolet, Begovic, Lloris en misschien wel Hart vind ik beter dan deze pool.

21 januari 2014 om 17:00

Hij keept nu een half jaartje goed en dan hoort hij er al meteen bij... Slaat natuurlijk nergens op. Die keepers die jij noemt hebben zich allemaal al minimaal 2 jaar bewezen in de Bpl.

21 januari 2014 om 17:13

Half jaartje nog niet eens, 2-3 maanden pas. Begin van het seizoen heeft hij nog wel even staan schutteren.

21 januari 2014 om 18:55

Hij heeft 1 slechte wedstrijd gehad dit seizoen. Hart heeft de laatste jaren meer slechte dan goede wedstrijden gehad, en lloris is dit seizoen echt een clown.

21 januari 2014 om 17:05

Tuurlijk joh. De Gea, Mignolet, Lloris en Hart zijn dit seizoen al meerdere keren lekker aan het blunderen geweest, en Szczesny heeft zich ontwikkeld tot puntenpakker. Cech kan ik inkomen, maar voor de rest is deze 'pool' gewoon prima bezig en één van de beteren momenteel in de Bpl.

Je baseert je mening op de vorige seizoenen, toen Szczesny nog veel fratsen en fouten had, terwijl Mignolet en consorten uitblonken bij hun respectievelijke clubs. Maar dat weet je zelf vast ook wel.

21 januari 2014 om 17:12

Sczesney ontwikkelt als punterpakker? Pardon? In welke wedstrijden heeft hij nu daadwerkelijk punten gepakt.

Had laatst op Twitter ook al een discussie over dit onderwerp, als keeper zijnde wordt je beoordeeld over 2-3 jaar en niet over 2-3 maanden. Een topkeeper presteert al langer op hoger niveau. Daarom vind ik het ook altijd raar dat wanneer mensen Courtois in hetzelfde rijtje scharen met Neuer en Cech en consorten.

Sczesney is nu prima in vorm, maar laten we niet gaan overdrijven. Hij is sowieso niet beter dan de doelmannen die ik hierboven noem.

21 januari 2014 om 17:30

Tegen Crystal Palace uit, toen we met 10 man stonden te voetballen pakte hij twee fenomenale ballen, waardoor we de 0-1 voorsprong behielden en later zelfs de 0-2 konden maken.

Tegen Spurs thuis in het begin schoot een speler via Koscielny, de bal werd van richting veranderd, maar door zijn reflexen kon hij alsnog de bal wegtikken.

Tegen Cardiff stond het 0-1, Fraizer Campbell steeg boven iedereen uit en kopte de bal naar de hoek. Iedereen telde hem al, maar Szczesny wist er nog een hand achter te krijgen.

Drie momenten uit mijn hoofd. Als je dan Lloris ziet, die na zijn botsing geen fatsoenlijke bal meer pakt, Hart die er uit wordt gekeept door Pantilimon na de zoveelste fout, en je Liverpool-favoriet Mignolet die al zo lang staat te schutteren beter vindt omdat jij de stelregel voor 2-3 jaar wilt hebben is dat prima hoor, maar daar hoeft niet iedereen zich aan te houden.

Bovendien is het vreemd dat Arsenal met haar zwakke defensie (tenminste, dat wordt toch altijd gezegd) de meeste clean sheets heeft en de minste tegentreffers na 22 duels. Doet Szczesny toch wat goed lijkt me. Vorig jaar ook al, de minste tegengoals na City. En toen waren we ook volgens de meesten subtop.

21 januari 2014 om 17:34

Frank, waarom is De Gea dan wel top? Want het eerste jaar bij United presteerde hij ook niet heel goed.

Szczesny is goed in vorm nu, of hij de beste is maakt niet uit zolang Arsenal gewoon wint.

Wel is hij onderdeel van de verdediging die de minste tegengoals gekregen heeft, deels door de verdedigers maar het ligt zeker ook aan onze keeper.

21 januari 2014 om 19:05

Stravven

De Gea keept al anderhalf jaar foutloos, Sczesney pas 3 maanden.

21 januari 2014 om 17:15

Mignolet is nooit een goede keeper geweest. Gewoon groot gemaakt door selectieve media.

21 januari 2014 om 17:35

Onzin. Hij heeft echt al genoeg punten gepakt voor Liverpool dit seizoen.

21 januari 2014 om 17:53

Volgens mij heeft hij dat weer rechtgetrokken met een aantal blunders nu. Hij heeft mij nooit overtuigd in zijn periode bij Sunderland en ik heb de hype nooit gesnapt.

21 januari 2014 om 17:16

Mignolet vervangen voor krul en je hebt het helemaal juist

21 januari 2014 om 17:30

Krul? Alleen de wedstrijd tegen Tottenham gezien dan denk ik?

21 januari 2014 om 18:30

Haha Krul is echt niet beter dan Mignolet hoor.

21 januari 2014 om 18:57

Toch de meeste clean sheets en de hoogst genoteerde keeper in vrijwel alle statistieken, ook met afstand de beste volgens de ranglijst op premierleague. com. Dan zit je wel bij de beste vijf hoor.

Ik hoop dat hij nog jaren onder de lat staat bij Arsenal, die man haalt er soms ballen uit niet normaal

21 januari 2014 om 18:53

Debuteerde op zijn 20e al. Is gewoon heel jong voor een keeper. Die komen vaak rond hun 25e pas echt op gang.

Doet het erg goed dit seizoen. Vorig jaar vond ik hem niet echt overtuigend maar gelukkig dit seizoen wel.

Dat is niet moeilijk PL heeft geen goeie keepers

21 januari 2014 om 18:51

Er is geen competitie ter wereld waar zoveel goeie keepers rondlopen. De helft zou niet misstaan bij een topclub.

De fouten die WS nu maakt zijn geen gebrek aan kwaliteit, maar een overvloed van zelfvertrouwen. Soms is hij iets te cool imo, maar goed liever vol zelfvertrouwen dan onzeker..

Haha echt te veel mensen hier kijken alleen naar de stats op FIFA 14. De gea en Cech zijn beter, meer niet. Lloris zou ik vorig seizoen ook hebben gezegd, maar die is dit seizoen echt een clown.

Begovic,lloris,howard,de Gea en Cech zijn allemaal betere keepers dit seizoen

Szczesny keept dit seizoen goed, maar dat komt ook omdat heel Arsenal goed draait. Dat hij dan gelijk beter is dan Krul klopt geen hol van. Krul laat het al wat langer zien bij een ook sportief mindere club. Dat alleen al zegt genoeg! Om het echt te kunnen vergelijken met elkaar, moet je Krul ook bij een topclub zetten. Dan zal je zien dat hij toch echt verder is. Wie verder de nummer 1 is van de PL....dat is al jaren Czech!

Szczesny hart de Gea cech Vorm Stekelenburg of krul?

22 januari 2014 om 01:10

Cech kun je inhouden en rest hoort er niet in

Het is zeker wel een goede keeper, maar of hij behoort tot de top van de premier league. Nee, daar ben ik het niet mee eens. Vooral met druk op de keeper vind ik hem zeer matig. Hij heeft tot nu toe het geluk dat het altijd goed voor hem afloopt

Szczesny keept eindelijk op het niveau dat Wenger van hem verwacht. Ik herinner me wel nog een slippertje tegen Newcastle enkele weken terug, dat geeft een beetje een verkeerd beeld. De beste 5 zijn imo Cech, De Gea, Szczesny, Mignolet en Lloris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

45 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren