FC Den Bosch gelijk tegen beloften, Achilles wint na maanden weer

FC Den Bosch en Jong FC Twente hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden in de Jupiler League. De beloften uit Enschede kwamen in Brabant op voorsprong, maar moesten alsnog genoegen nemen met een punt. Fortuna Sittard klom eerder op de dag al van plaats vijftien naar plaats veertien, dankzij een 1-0 thuiszege op FC Oss. Helemaal onderin deed hekkensluiter Achilles ’29 zeer goede zaken, door Almere City FC puntloos huiswaarts te sturen: de eerste zege sinds maanden voor François Gesthuizen en zijn team.

/

FC Den Bosch - Jong FC Twente 1-1
FC Den Bosch en de beloften van FC Twente hadden gedurende de eerste 45 minuten moeite om het publiek te vermaken. Hoewel de thuisploeg zeker in de openingsfase voor het meeste gevaar zorgde, was het Felitciano Zschusschen die zich tot tweemaal toe liet zien namens de gasten. Beide keren stond keeper Wesley de Ruiter van Den Bosch een doelpunt van de Tukkers echter in de weg. Na de hervatting was Den Bosch opnieuw dreigend en moest Nils Röseler een bal van de lijn halen, maar niet veel later was het aan de andere kant raak: Zschüsschen zette de ploeg van trainer Jan Zoutman op een 0-1 voorsprong. Twintig minuten voor tijd was de stand echter weer in evenwicht, want Benjamin van den Broek nam de 1-1 voor zijn rekening. Beide teams moesten zodoende genoegen nemen met een punt.

/

Achilles ‘29 - Almere City FC 2-1
De wedstrijd tussen Achilles en Almere City was er één die echt ergens om ging. Achilles wist dat alleen winst voldoende zou zijn om de achterstand op de Flevose club nog enigszins draaglijk te houden én om FC Oss pijn te kunnen doen. De Heikanters deden ook wat er moest gebeuren en wonnen met 1-0 dankzij een goal van Steven Edwards. De verdediger benutte na een half uur spelen een vrije trap, nadat Sven Nieuwpoort met tweemaal geel was weggestuurd. Met een man minder kwam Almere City FC nog wel terug tot 1-1 via Charles Dissels, maar Jop van Steen sleepte Achilles alsnog naar de eerste zege sinds 6 oktober.

Fortuna Sittard - FC Oss 1-0
Pas twintig minuten voor tijd haalde Fortuna de zege binnen in Sittard en daar was een strafschop voor nodig. Vroeg in de tweede helft was het FC Oss dat eerst een penalty kreeg, na een overtreding van Roel Janssen. Marcel van der Sloot stuitte echter op keeper Ferhat Kaya en dus bleef de 0-1 uit. Kort tevoren zag Patrick N’Koyi een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Datzelfde overkwam Marko Maletic later aan de overkant. Toen Joep van den Ouweland hands maakte bij de bezoekers ging de bal andermaal op de stip en N’Koyi schoot raak. Kaya sleepte Fortuna er daarna doorheen richting de zege.