Het einde van een tijdperk?

Zaterdag, 11 januari 2014 om 14:55 door Koni078

Wat ooit is begonnen als een ambitieus project, is inmiddels op sterven na dood. Ik heb het natuurlijk over Anzhi Makhachkala, dat deze zomer al haar vedetten van de hand deed zodat het weer geld in hun laatje kreeg. Momenteel staat de club uit Dagestan op de laatste plaats in de Russische competitie en heeft het negentien (!) wedstrijden op rij niet weten te winnen. Wat ging er mis?

In het begin leek er niets aan de hand en zou Anzhi de definitieve stap naar de landstitel zetten. Het betaalde veel geld voor Russische internationals zoals Igor Denisov (vijftien miljoen euro) en Aleksandr Kokorin (negentien miljoen euro). Bovendien speelt het haar thuiswedstrijden in de prachtige Anzhi-Arena, maar Guus Hiddink besloot na een matige seizoensstart echter om op te stappen als trainer van Anzhi. René Meulensteen werd zijn vervanger en het ging niet veel beter. Na de thuiswedstrijd tegen FC Rostov (0-1) veranderde echter alles.

De media lekte uit dat er een slechte relatie zou zijn tussen de Russische spelers en de buitenlanders. Denisov zou diverse conflicten hebben gehad met Lassana Diarra en Samuel Eto'o. Laatstgenoemde zou naar verluidt een grote invloed hebben binnen de club en zelfs de opstellingen bepalen. "Eto'o bemoeide zich met het gehele beleid van de club. Hij zat op de stoel van Hiddink en ook op mijn plaats. Het doet me pijn om te concluderen dat hij zijn eigen ego belangrijker vindt dan het team", zei Roberto Carlos over de Kameroense sterspeler.

Daarna kwam het nieuws dat eigenaar Suleyman Kerimov een nieuwe weg is ingeslagen met Anzhi. Alle dure vedetten moesten weg en plaatsmaken voor de talenten. Daar bleef het echter niet bij, want Anzhi haalde ondermeer oud-Spartaan Dele Adeleye, Vadim Demidov, het Krylya Sovetov-trio Gia Grigalava, Ilya Maksimov, Benoit Angbwa(die ook voor Anzhi speelde), enkele huurlingen van Dinamo Moskou en de Dagestaan Kamil Agalarov keerde weer terug naar de regio nadat het voor zeven ton naar Rostov vertrok. Belangrijke krachten als Odil Ahmedov en Jucilei konden in de zomer geen nieuwe club vinden en bleven.

Meulensteen werd ontslagen en oud-Anzhi trainer Gadzhi Gadzhiev moest de Dikaya Divisiya weer naar successen leiden. Gadzhiev toont echter aan net zo goed te zijn als zijn materiaal. Waar hij in zijn beginperiode bij Anzhi met topspelers nog goede resultaten wist te halen, doet hij het nu minder goed. Het zou in staat moeten zijn om minimaal op de tiende plaats te staan, maar de ploeg speelt erg matig en is er ,zoals eerder gezegd, nog niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Het haalde tot dusver acht punten, tien punten minder dan de veilige nummer twaalf Volga Nizhny Novgorod. Er moet dus wat gebeuren op de transfermarkt, want anders zal Anzhi logischerwijs degraderen.

Er worden vele namen in verband gebracht met een transfer naar de gevallen topclub. De eerste aankoop die zo goed als zeker vast staat is Fedor Smolov. De oud-Feyenoorder zal opnieuw gehuurd worden van Dinamo Moskou en moet de Dagestanen van doelpunten voorzien. Ook Oleksandr Aliyev staat op het punt om een contract te tekenen. Hij komt transfervrij over van Dinamo Kiev en hoewel hij een fantastische speler is met een fenomenale traptechniek, heb ik mijn twijfels of hij Anzhi kan helpen te behoeden voor degradatie. Sinds zijn vertrek bij Lokomotiv Moskou, heeft hij amper gespeeld voor de Oekraïense topclub. Maar bij deze twee spelers zal het in ieder geval niet blijven.

Izvestia weet namelijk te melden dat onder anderen Kirill Kombarov, Welliton, Diniyar Bilyaletdinov (allen Spartak Moskou) en Artem Milevskiy (transfervrij) een contract zullen tekenen. Qua namen goede versterkingen, maar wederom spelers die bij hun club nauwelijks in actie komen of een slechte mentaliteit hebben, zoals Milevskiy, die onlangs zijn contract bij Gaziantepspor verscheurde nadat hij door een auto ongeluk negatief in het nieuws kwam.

De echte reden waarom het ambitieuze project van Kerimov is opgehouden, is nog altijd niet duidelijk. Er werd gesproken over een mogelijke crisis bij zijn bedrijf Uralkali, waar ook AS Monaco-eigenaar Dmitri Rybolovlev aandeelhouder van is. Ook zou Kerimov mede vanwege gezondheidsproblemen het rustiger aan willen doen. "Anzhi stort over twee jaar als een kaartenhuis in elkaar", verwachtte Carlos na het schokkende nieuws. Toch gaat het niet alleen maar slecht bij Anzhi. Het wist zich namelijk te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, waarin het Racing Genk lootte. Op papier een lastige wedstrijd voor de Dagi’s, maar met de nodige versterkingen zal Anzhi zeker een kans maken om naar de achtste finale te gaan.

Maar dan moet er veel veranderd worden binnen de club. Het zou voor Anzhi beter zijn als ze tot de conclusie zouden komen dat Gadzhiev niet de juiste man is om de club voor degradatie te behoeden. Waarom hij daar nog altijd op de bank zit, is mij nog altijd niet duidelijk. Tot die conclusie hadden ze eigenlijk veel eerder moeten komen. Ik zou juist een poging wagen om Roberto Carlos als trainer te halen, want hij doet het namelijk erg goed met Sivasspor, waarmee hij op de vijfde plaats staat in de Turkse competitie. Op voorhand had ik dat niet verwacht gezien zijn gebrek aan ervaring. Bovendien kent hij de club van binnen en buiten en zou ik het mooi vinden als Carlos met zijn visie de club weer terug zou brengen naar de subtop. Of Carlos dat ziet zitten is natuurlijk nog maar de vraag.

Een echte fan van het project Anzhi Makhachkala ben ik nooit geweest, maar als liefhebber van de Russische competitie zou ik het een ramp vinden als Anzhi zou degraderen. De competitie had misschien wel behoefte aan een beetje concurrentie op financieel gebied, waar Zenit Sint-Petersburg jarenlang de nummer één in is. Er hoeven van mij geen grote namen naar Anzhi te komen, maar wel spelers die iets extra’s kunnen brengen, want op deze manier is het einde van een ooit zo veelbelovend tijdperk nabij.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door bassieforajax)

Mooie CE, afwisselend met feiten en meningen.
Legt ook een hoop uit voor veel mensen zoals ik, want ik wist niet wat er met Anzhi was gebeurd, dus bovendien een zeer informatieve CE.

dat juich ik van harte toe! van mij mag die hele Russische competitie onderuit gaan.

11 januari 2014 om 16:02

Waarom? Omdat er clubs bestaan die net iets meer geld hebben dan de Belgische clubs? Of ben je gewoon jaloers dat Belgen zoals Lombearts en Witsel het goed doen in Rusland...

11 januari 2014 om 16:07

Ik ben niet jaloers op zulke clubs bijlange niet. ik heb liever eerlijk geld als die massaolliedollars, bovendien zie ik liever lombaerts en witsel zo snel mogelijk vertrekken uit die competitite ze kunnen veel betere clubs krijgen.

11 januari 2014 om 16:11

Kun je bewijzen dat het geld niet eerlijk is? Waarom mogen 'normale' clubs wel financiële injecties krijgen en Russische clubs weer niet?

Jouw club Atletico krijgt zelfs financiële injecties van Azerbeidzjan...

11 januari 2014 om 16:23

Bedoel je de shirtsponsor? das een sponsordeal dat heeft elke club...

11 januari 2014 om 16:27

Elke club heeft dat ja, maar niet van een vermogende president van een land.

11 januari 2014 om 21:45

@koni020

Hoe bedoel je van een president? De geld die Ateltico krijgt wordt betaald door de eigenaar van FK Bakoe, die ook aandeelhouder is van de Franse club Lens.

11 januari 2014 om 21:48

Oh, zoiets hoorde ik van een kennis van mij die voor Atletico is.

11 januari 2014 om 21:52

Dat er op de shirt Azerbaijan, Land of Fire staat is meer als reclame voor het land. Staat ook op de shirt van Lens. Beide clubs hebben een samenwerking met FK Bakoe

11 januari 2014 om 23:27

Wel leuk dat je dan Witsel en Lombaerts als voorbeeld noemt, want zij spelen bij Zenit. Zenit heeft Gazprom toch ook gewoon als shirtsponsor? Het is dezelfde "dubieuze" constructie als bij Atletico het geval is.

Verder denk ik ook dat je je verkijkt op het talent dat zich inmiddels in de Russische competitie aan het ontwikkelen is. Neem de club van Koni als voorbeeld; Cska. Zij geven niet zo veel massale bedragen uit, maar pikken vaak een paar goede koopjes op. Musa en Honda zijn daar mooie voorbeelden van. Ik kan me ook nog een oude CE van Koni herinneren waarin hij het had over Lionel Adams, die toch te boek staat als een heel groot talent.

Anzhi is echter een geval apart. De club werd begin jaren '90 pas opgericht en heeft nog maar weinig jaren in de Premjer Liga doorgebracht. Eigenlijk was dit project dus al gedoemd om te mislukken.
Dat is tevens de enige aanmerking die ik heb op de CE, want je(koni020) vermeldt dat Anzhi een 'gevallen topclub' is, wat ik dus niet helemaal begrijp, omdat ze ook met dat geld en de topspelers nooit echt een topclub zijn geweest...

Verder weer boeiend en leuk om te lezen. 5 sterren lijken me op zijn plek en ik kijk uit naar je volgende CE!

12 januari 2014 om 00:58

Een club als Chelsea wordt ook een 'topclub' genoemd ondanks het feit dat ze geen enkele historie hebben. Datzelfde geldt voor Man City, PSG en jouw Zenit. Je hoeft niet per se geschiedenis te hebben om een topclub te zijn, want iedereen kan geschiedenis schrijven.

12 januari 2014 om 12:11

Nouja, Chelsea en City hebben in het verleden ook al topspelers gehad en al voor het bestaan van Anzhi prijzen gewonnen. Zij doen structureel mee aan de top. Datzelfde geldt voor Psg.

Zenit heeft inderdaad in die zin niet de status van een topclub, maar een opvallende historie hebben ze wel. Ik schaar Zenit momenteel ook nog niet in het rijtje bij de topclubs in Moskou.

En over het schrijven van geschiedenis heb je gelijk, alleen denk ik dat dat voor Anzhi gewoon niet van toepassing was. Simpelweg omdat ze eigenlijk maar 1 à 2 jaar bij die 'top' hebben gehoord.
AZ is bijvoorbeeld in het seizoen 2008/09 kampioen van Nederland geworden, maar die werden daarna ook niet als topclub gezien. Gewoon een club uit de iets lagere regionen die een keer hoge ogen gooit...

12 januari 2014 om 12:19

Maar dan kan je van Rubin ook niet zeggen dat het een topclub is ondanks het feit dat ze twee jaar op rij kampioen zijn geworden. Anzhi zag ik met het geld van Kerimov als een subtopper die een financiële bedreiging was voor Zenit. En aangezien het in onze competitie alle kanten op kan gaan, was het best mogelijk voor hen om kampioen te worden.

12 januari 2014 om 14:53

Daar ben ik het ook mee eens. Rubin is geen echte topper, maar in Rusland is het inderdaad mooi dat de subtop en top niet ver uit elkaar liggen en dat die allebei heel breed zijn.

14 januari 2014 om 13:27

Belgie

Wat een enorm idiote uitspraak zeg..

20 januari 2014 om 09:53

Hoezo is PSG nou geen topclub dan ze hebben ook voor de grote geld injecties hebben ze grote spelers onder contract gehad , Zoals ; Ronaldinho etc.

20 januari 2014 om 20:02

Maar ze hadden toen nauwelijks een prijs gewonnen ondanks die grote namen zoals Ronaldinho. Daarom zeg ik ook: je hoeft geen historie te hebben om een topclub te kunnen worden. Je schrijft namelijk elke dag geschiedenis.

Mooie CE. Goede inleiding waardoor ik gelijk nieuwschierig werd. Vaak lees ik van jou de CE'S om op de hoogte te blijven van de competitie uit Rusland. Ik ben er eerlijk in dat ik niet verder kom dan af en toe een wedstrijdje kijken in de CL van een club uit Rusland. Verder vind ik het goed dat je afwisseld met feiten en meningen. Zo blijft het leuk om te lezen en om verder te lezen.

11 januari 2014 om 17:51

Daarbij nog een vraag: Hoe wordt je Club Expert?

11 januari 2014 om 19:05

Dat moet je aanvragen. Je moet als eerste naar de nieuwspagina van je club gaan en via daar kan je je opgeven om clubexpert te worden.

11 januari 2014 om 19:20

Bedoel je, dat is dan voor mij, www.ajax.nl?

11 januari 2014 om 19:28

Nee de Ajax-pagina van VZ. Je moet eerst fan worden van Ajax om dat te kunnen doen.

Koni vriend! Altijd leuk en lekker om weer een CE van jou te lezen! Zoals alle CE's zijn ze zeer goed onderbouwd en ook een goede en duidelijke eigen mening. Ik vind de Russische competitie juist zeer interessant en volg het ook met grote interesse wat er gebeurd. Persoonlijk vind ik project Anzhi ook niet zo interessant, omdat er in mijn optiek geen structureel beleid wordt gevoerd tot op heden. Er zou in mijn ogen niet alleen een goede trainer moeten zitten maar ook goede directeuren die van vroeger uit ook al binding met de club hebben.

11 januari 2014 om 19:08

Wie wil je daar neerzetten dan? Anzhi is nou niet echt een club met historie, maar dat kan je ook niet verwachten van een club die twintig jaar geleden is opgericht. Kerimov zou juist degene moeten zijn die de club moet leiden, maar hij houdt zich te vaak op de vlakte en laat het maar aan anderen over.

13 januari 2014 om 23:18

Ben ik met je eens dat Kerimov de club zou moeten leiden. En dan nog met mensen om zich heen die zich ook in de lengte der jaren (afgelopen 22 jaar) naast hem zou moeten hebben.. Lijkt me toch niet dat hij de enige is geweest tot op heden die meerendeels van het bestaan voor de club heeft gewerkt?

14 januari 2014 om 00:32

Kerimov is degene met het geld hé. En verder is het nou niet echt iemand die zich in het voetbal bewezen heeft. Ik zou niet weten wie geschikt zou zijn om de club te leiden nu Carlos weg is. Hij lekte weliswaar veel uit in de media, maar hij heeft wel aardige aankopen gedaan.

Zeer goeie CV, ik vond het ook erg jammer dat Anzhi stopte met hun project. Met Anzhi hadden de topclubs meer concurrentie, nu zal het vooral tussen Cska en Zenit gaan de komende jaren.

Om met de groep die ze nu hebben goeie resultaten te halen, moeten ze ook een goeie coach hebben. Ik denk dat Kurban Berdyev een geschikte kandidaat zou zijn.

11 januari 2014 om 21:54

Berdyev zou inderdaad ook geschikt zijn. Hij heeft een Kaukasische achtergrond en is iemand waarop je kunt bouwen. Had ik niet aan gedacht trouwens. Ik had alleen Roberto Carlos in mijn hoofd aangezien hij bij Anzhi gezeten heeft.

11 januari 2014 om 21:59

Ik denk dat Berdyev met zijn kennis en ervaring van Anzhi een sterke ploeg kan maken, als het met Roebin gelukt is dan kan het met Anzhi ook.

Weet je misschien of Kerimov de club houdt of gaat verkopen?

11 januari 2014 om 22:01

Momenteel is hij nog steeds de eigenaar. Er werd over een mogelijke verkoop gesproken, maar dat werd al snel ontkent.

Jouw stukjes zijn altijd zo leerzaam en vooral heel erg interessant. Ik weet namelijk heel weinig van de Russische competitie en heb mij nog nooit geïnteresseerd in het project van Anzi, zelf niet toen Guus Hiddink er trainer werd. Toch jammer dat het ambitieuze plan helaas voor hun niet helemaal is gelopen zoals werd gehoopt. Maar Boussoufa speelde toch ook bij Anzi, of niet soms?

In ieder geval is er maar een beoordeling mogelijk.

12 januari 2014 om 22:01

Boussoufa speelde er inderdaad, maar ook hij is toen vertrokken met een hoop andere toppers. Zit ondertussen bij Lokomotiv Moskou.

12 januari 2014 om 22:05

Ah, dat dacht ik al, maar twijfelde tussen Terek Grozny en Anzhi, want volgens mij kon hij toen der tijd ook naar Terek. Maar dat hij bij Lokomotiv speelde wist ik al

Goede CE weer. Ik struikel altijd over die gekke Russische namen haha! Je stukje is weer informatief en leerzaam.

Klein mierenneuk dingetje: Typfoutje in de volgende zin: Izvestia weet namelijk te melden dat onder anderen Kirill Kombarov, Welliton, Diniyar Bilyaletdinov (allen Spartak Moskou) en Artem Milevskiy (transfervrij) een contract zullen tekenen.

Er staat Welliton. Dit moet toch Wellington zijn?

5 sterren natuurlijk!

12 januari 2014 om 23:56

Typfoutje? Hij heet gewoon Welliton hoor.

13 januari 2014 om 11:20

Dan is dat mijn fout!

13 januari 2014 om 15:45

Jij bedoelt waarschijnlijk Wellington Nem. Maar Welliton speelt bij Spartak Moskou.

Kun je een projectje van slechts een paar jaar een ''tijdperk'' noemen? Dan denk ik toch meer aan periodes van 5-10 jaar (of langer). Interessant stuk verder!

13 januari 2014 om 15:55

Tijdperk is misschien wat overdreven inderdaad, maar doordat de koerswijziging zo verrassend was heb ik dat woord maar gebruikt.

Leuk informatief stukje, maar voor voor mij persoonlijk voegt dit eigenlijk niet zoveel toe omdat ik dit al wist.
Bij mijn lokale totocafé moet ik altijd iedereen waarschuwen voordat ze op Anzhi inzetten en exact ditzelfde verhaal uitleggen, haha.
Je schrijfstijl is heel erg prettig, ik lees je Ce's dan ook makkelijk uit waar ik bij eigenlijk elke andere schrijver daar moeite mee heb.
Ik kan eigenlijk niet goed vertellen waarom dat is maar kredits voor dat.
Wederom 5 sterren, maar volgens mij heb ik jou nog nooit lager gegeven.

13 januari 2014 om 16:02

Tja, maar jij weet het hele verhaal omdat jij waarschijnlijk de hele competitie volgt. De rest kent het verhaal nog niet.

13 januari 2014 om 17:26

Nee hoor ik volg de competitie niet.
Dat denk je waarschijnlijk omdat ik een plaatje van Doumbia heb, maar de Russische competitie volg ik niet.
Een tijdje geleden heb ik het toevallig met jou over Doumbia gehad en sindsdien houdt ik hem nauwkeurig bij.

13 januari 2014 om 17:50

epic plottwist is epic.

Ik hoop wel dat je de competitie gaat volgen, want wat meer belangstelling vanuit Nederland zou echt fantastisch zijn! Als zelfs figuren als Johan Derksen(een zogenaamde kenner) Russische clubs al lopen te kleineren, dan is Nederland altijd gauw om. De laatste ontmoetingen tussen Nederlandse en Russische clubs waren voor de Nederlandse clubs toch vooral erg pijnlijk...

AZ - Anzhi: 0-5 (1-0 voor Anzhi in de eerste wedstrijd. Voorronde El)
Anzhi schakelde ook Vitesse uit in datzelfde jaar.
Kuban schakelde begin dit seizoen Feyenoord nog uit.
En de recordkampioenen van beide competities tegenover elkaar leverde ook een vruchteloos resultaat op voor Nederland. Spartak won toen thuis met 3-0, geloof ik.

13 januari 2014 om 22:50

@ Opticalskills

Tsjah, in hoeverre kan je zeggen dat ik de competitie volg.
Ik ken alle spelers van Zenit, Spartak, Cska, Dinamo, Lokomotiv etc.
Zeg maar de grote clubs van Rusland.
Samenvattingen kijk ik regelmatig, maar ik volg het niet op de voet.
Ik ben ook niet iemand die zegt van: "ogh, al die oliedollars vind ik niks aan van mij mag het voetbal daar kapot gaan!" wat sowieso onzin is omdat veel Russische clubs een goed en gezond beleid voeren.
Moet wel vaak zeggen waar wij Nederlanders kleinerend over Russische clubs doen gebeurd dat andersom net zo hard.
Want geef toe, Ajax bijvoorbeeld is een club die je echt niet makkelijk van de mat speelt hoor.

13 januari 2014 om 23:50

Nouja, ik vind dat jij toch wel mag stellen dat je de competitie volgt hoor. Het is in Nederland gewoon al moeilijk zat om aan veel informatie te komen buiten de (sub)topploegen om...

Oh, dat klopt zeker. Alleen is het vaak zo dat liefhebbers van de RPL wel eens kleinerend doen over de eredivisie en dat er mensen zijn die liefhebber van die Eredivisie zijn en kleinerend doen over de Rpl. Echter is er ook nog een groep die de eredivisie als het ware aan zijn reet zal roesten en die dan toch vrij neerbuigend doet over de Rpl. Zonder er ook maar iets van af te weten. Daarom vind ik het altijd wel fijn om te lezen dat er wel degelijk wat interesse voor is!

14 januari 2014 om 00:38

Liefhebbers van de RPL doen juist neerbuigend over de Oekraïense competitie. Over de Eredivisie wordt amper gesproken. Ik denk zelf dat de RPL in de breedte iets sterker is, zeker nu in de media vermeld wordt dat Zenit opnieuw veel geld uit zal geven. Waarschijnlijk zullen Rodrigo en Garay de overstap maken en had Zenit het eerste recht om die spelers te halen sinds de miljoenentransfer van Witsel.

14 januari 2014 om 08:24

Ik heb het dan vooral over Nederlandse liefhebbers. In Rusland zullen maar weinig mensen zich met de Eredivisie bezighouden. En Oekraïne - Rusland is net zoiets als België - Nederland toch? Qua competitie.

14 januari 2014 om 13:34

Ik denk het wel. De Oekraïense competitie heeft buiten Dinamo Kiev, Shakhtar, Metallist en Dnipro geen enkele noemenswaardige club die een dreiging vormt voor de topclubs terwijl wij zes potentiële titelkandidaten hebben plus enkele stabiele subtoppers als de twee clubs uit Krasnodar en Amkar Perm, dat met een beperkt erg goed presteert.

14 januari 2014 om 13:41

Dat snap ik, maar dan heb ik het over Voetbalzone he.
Als er een keer een discussie losbarst dan komt het handje vol Russische voetbalfans in opstand en die doen in mijn ogen nogal neerbuigend.
Ik zal eerlijk zijn Rusland heeft een sterkere competitie, maar Cska en Zenit walsen bijvoorbeeld echt niet zomaar over een Ajax heen!

Ik vind het wel jammer dat sommige spelers die eerst in de spotlights stonden in Rusland een beetje in de vergetelheid raken.
Terwijl er toch echt geweldige voetballers rondlopen, ook Russiche voetballers die ook nooit een hot item zijn geweest heb je daar.
Paar voorbeeldjes noem ik hier even.

Roman Shirkov: de helft van de voetbalzone zou denken van, wie is Shirokov nou weer?
Maar deze man heeft een geweldige paas in de benen een geweldig overzicht en een mentaliteit waar de meeste voetballers u tegen mogen zeggen.
Speelt trouwens bij Zenit, wat misschien wel jammer is want als hij bij bijvoorbeeld een Everton speelde zou iedereen hem zeker kennen.

Sergei Ignashevich: Stopper van Cska, heeft een lichaam van een rotsblok.
Kan daarnaast ook verschrikkelijk hoog springen en koppen en ramt de bal zonder moeite het stadion uit.
Is inmiddels wel oud dus is vroeger wel sterker geweest en had een paar jaar geleden 1 van de hardste schoten ter wereld.
Het was in de jaren rond 2008 echt een slager ala Jaap Stam.

Aleksandr Samedov: Speler van Lokomtiv Moskou. Een Rus die vrij snel is, en een goede visie heeft.
Als verdediger moet je hem niet voorbij laten komen want hij heeft een geweldige voorzet en ook een zeer goede normale paas.
Je zou hem kunnen zien als echt een klassieke buitenspeler die overigens aan de rechterkant staat.
Snel, goede visie, goede balcontrole en een hele goede voorzet.

Yann M'vila: Spelend voor Rubin Kazan, Eigenlijk een kopie van Cheikh Tiote en misschien heel iets minder. Maar ik schat ze ongeveer gelijk in.
Grappige is dat bijna de hele top achter hem aanzat en iedereen hem kende, en nu hij in Rusland speelt wordt hij een beetje vergeten.

Dmitri Kombarov: De linksback van Spartak Moskou, Spartak is de club die ik zelf het meeste volg samen met Cska.
Dit omdat ik een fan van Doumbia ben en beide clubs op Fifa ben.
Als ik dan zie dat deze man maar 75 is, is dat echt een lachertje.
Deze man is zo onvermoeibaar, bovendien een hele goede balcontrole en heel erg snel.
Ook nog erg jong nog maar 23 jaar.

Ik heb er nu een aantal spelers uitgepakt en expres voornamelijkl Russische.
Maar je hebt ook nog spelers als Musa, Doumbia, Dzagoev, Rondon, Ari, Kerzakhov, N'doye, Noboa, Danny, Neto etc.

Ik heb nu inmiddels al een halve clubexpert geschreven, maar als ik alles zo terugkijk baal ik er eigenlijk wel van at de competitie zo weinig gevolgd wordt.
En dat mensen er zo neerbuigend overdoen.
Het is het inderdaad best wel waard van de dingen die ik soms zie.
Zeker als je het vergelijkt met het gemiddelde saaie voetbal in Italië.

14 januari 2014 om 13:48

M'vila wordt sinds zijn transfer naar Rubin nu juist in verband gebracht met clubs als Liverpool, Napoli en PSG terwijl hij in zijn Rennes-tijd alleen concrete interesse had van QPR en vind ik allesbehalve een type Tioté. Tuurlijk is het een box to box-speler, maar ik zie hem eerder als een mindere versie van Paul Pogba.

Voor de rest heb je helemaal gelijk wat betreft de namen die je nu opnoemt, maar ik wil nog wel benadrukken dat men overal in de wereld rekening houdt met de RPL behalve hier, dus ik hoop met mijn Ce's de RPL in een goed daglicht te zetten.

Goede CE en ook wel leerzaam natuurlijk verdient deze CE niets minder dan de volledige vijf sterren. Begonnen als een groot project en kijk waar het nu beland is

Mooie CE, leuk stuk.
Persoonlijk kan Anhzi me geen bal interesseren, noch de hele Russische competitie. Ik vind Rusland een raar land, waar mensenrechten nog dagelijks geschonden worden, homo's niet welkom zijn, maar wel de Olympische Spelen gehouden worden. Bizar.

14 januari 2014 om 13:30

Homo's zijn in meerdere landen niet welkom, maar omdat het hier over Rusland gaat, die toch over de hele wereld gezien wordt als de slechteriken, gaan we ervan uit dat het alleen daar gebeurt. Maar in een groot deel van Amerika zijn homo's ook niet welkom en waarom waren er rellen in Frankrijk? Omdat het homohuwelijk was toegestaan daar...

15 januari 2014 om 15:47

Er zijn altijd mensen wel tegen iets, waar de meerderheid voor is. Sommige Amerikanen zijn ook rare gasten. Maar wat ik bedoel is dat een symbolisch evenement als de Spelen niet in zo'n land gehouden moeten worden. Als je kritiek uit op Poetin dan ga je de bak in. Belachelijk toch?
Zou lekker zijn als je hier Rutte een prutser vindt, wordt je morgen van je bed gelicht. Dan zit het halve land straks vast

15 januari 2014 om 18:07

Misschien niet op Rutte, maar waarom moet een ex-agent vrezen voor zijn leven omdat hij eerlijk vertelt hoe de CIA te werk gaat? In dat land werd er ook een WK gehouden...

14 januari 2014 om 13:33

Ik hoop dat je begrijpt dat de Olympische Spelen en het Wk2018 juist aan zo'n land owrden toegewezen om het toegankelijker te maken. Zo kun je homohaat en andere problemen uit een taboesfeer halen en het land helpen in de ontwikkeling.

Tevens moeten we niet vergeten dat Nederland al vanaf de moord op de gebroeders De Wit een vrij land is en zich kan ontwikkelen. In Rusland is dat pas enigszins mogelijk na de val van de muur(dat is dus nog maar zo'n 25 jaar in vergelijking met de 350 jaar waarin Nederland die kans al heeft). Nu met Poetin is het nog steeds moeilijk, maar de verbetering zit er echt wel al in.

Lekker stukje, leest goed weg!

Wat is eigenlijk de exacte rede dat Kerimov gestopt is met het halen van topspelers? Kan me nog wel herinneren dat hij ooit geprobeerd heeft om Steven Gerrard aan te trekken.

14 januari 2014 om 13:38

De exacte rede dat hij gestopt is met het halen van topspelers is nog altijd niet duidelijk. Zoals in mijn stuk te lezen staat zou hij last hebben van gezondheidsproblemen of een crisis binnen zijn bedrijf. Hoe dan ook lijkt hij weer voor wat topspelers te gaan die vooral in onze competitie bruikbaar zijn, zoals Aliev, Billy en Welliton. Aliev is bijna rond, maar voor de rest is het afwachten wie er komen.

Overigens is Jucilei al vertrokken naar Al Jazeera. Had een halfjarig contract en Anzhi heeft er zes miljoen euro voor gekregen.

Leuk artikel, interessant om hier eens wat over te lezen.

Even off topic:
Wat voor soort voetbal wordt er nou eigenlijk gespeeld in Rusland? Ik krijg daar maar moeilijk hoogte van namelijk. Laatste hele wedstrijd van een Russische ploeg die ik zag was voorronde EL, Kuban tegen Feyenoord. Ik verwachtte toen niet veel van ze, maar ze voetbalden echt verrassend goed.

14 januari 2014 om 14:22

Ligt eraan welk team, maar voornamelijk wordt er niet zo vaak defensief gespeeld. Meestal spelen de clubs aanvallend en zijn ze via de omschakeling gevaarlijk. Beetje zoals Real onder Mourinho.

14 januari 2014 om 14:23

Dat verschilt heel erg... Echt tiki-taka voetbal zoals in Spanje zul je niet al te snel zien, maar een heleboel ploegen spelen in ieder geval 'verzorgd' voetbal. En dat dan vaak aangevuld met spelers die individueel top zijn. Clubs uit de lagere regionen moeten het vaker gewoon van het collectief hebben.

In mijn ogen zijn een FK Rostov, Kuban Krasnodar, Cska, Dynamo, Lokomotiv en Spartak Moskou vrij verzorgd spelende ploegen. Zenit zit soms net niet op dat niveau, maar die hebben het wat vaker van individuele kwaliteiten...

Ural FK is wel meer echt een "knokploeg".

Edit:
En zoals Koni zegt; vrij veel ploegen die ingesteld zijn op een snelle omschakeling.

Koni, hoe kan ik je die vijf sterren geven?
Ben nieuw en weet niet hoe het moet.

Prachtig en informatief stuk.
Sinds ik lid ben heb ik vrijwel elke CE van je gelezen.
Ik ben al sinds jongs af aan geïnteresseerd in de Russiche competitie.
Ik was helemaal verlieft op het Cska dat toen de Uefa cup won met Vagner Love, Jo en Carvalho.
Ook die Rahimic vond ik een bijzondere maar eigenaardige speler.

15 januari 2014 om 15:32

Jo was er in die tijd nog niet bij he. Hij kwam een jaar later pas. Jammer genoeg heeft hij ons in de winter afgewezen omdat hij geen enkele risico wilde nemen met het oog op het WK. Dat terwijl Vagner aangegeven heeft zijn carrière bij ons af te willen sluiten.

Rahimic is inderdaad geweldig. Je kunt altijd op hem rekenen, ook al is hij niet de meest technische speler.

Was het dan Olic die in die tijd samen met Vagner Love in de spits speelde?
Inmiddels met vijf sterren beoordeeld.

16 januari 2014 om 13:46

Dat was inderdaad Olic.

Prachtig stukkie, leest heerlijk weg.
Ik ben blij dat je ons meer wilt laten weten over het Russische voetbal.

17 januari 2014 om 22:34

Ik ben blij met je sarcasme gezien je 1 ster.

Zoals altijd weer een heerlijk stuk Koni020! Ik vind het altijd heerlijk om over het Russisch voetbal te lezen. Wil de competitie al een tijdje volgen, maar het komt er maar niet van en ik heb echt geen flauw idee welke club ik zou moeten volgen.

18 januari 2014 om 13:45

Als ik jou was zou ik vooral Zenit en de vier clubs uit Moskou volgen. Die spelen in mijn ogen het meest constant en sommigen spelen het beste voetbal. Rubin is misschien ook wel interessant gezien hun nieuwe stadion. Anzhi zal misschien wel een teleurstelling worden, alhoewel ik zelf graag naar Aliev kijk.

Mooie CE! Veel feiten en dingen die ik niet wist van het "project Anzi" Ook mooi de alina's gegeven.

Zo zie je maar weer dat geld niet alles kan bepalen in het voetbal, ook dingen zoals het groeps-proces beïnvloeden een hoop

5 sterren!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Anzhi Makhachkala

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
12.Ural37-1
13.Amkar Perm35-10
14.Anzhi24-24
15.Tosno24-31
16.SKA-Energiya13-39
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Aleksandr ZhirovVerdediger301
Yannick BoliAanvaller289
Darko LazicVerdediger252
Lorenzo EbecilioAanvaller252
Ilya MaksimovMiddenvelder226
Karlen MkrtchyanMiddenvelder201
Georgiy TigievVerdediger190
Voor de complete selectie: Clubpagina Anzhi Makhachkala.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren