Zwak Fenerbahçe loopt uit op concurrentie, Babel krijgt rode kaart

Fenerbahçe is niet voor het eerst dit seizoen in de slotfase aan puntverlies ontsnapt. De club uit Istanbul stelde in de uitwedstrijd tegen Rizespor teleur, maar Pierre Webó schonk de koploper van de Süper Lig de drie punten. Fener, dat woensdag nog door het nietige Fethiyespor werd uitgeschakeld in de beker, is nu al dertien wedstrijden ongeslagen in de competitie. Achtervolger Kasimpasa kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Antalyaspor en heeft nu acht punten minder dan Fenerbahçe.

Rizespor - Fenerbahçe 1-2
Met Dirk Kuyt in de basis werkte Fenerbahçe een bedroevend slechte wedstrijd af in de Zwarte Zee-regio. De bezoekers kwamen al na elf minuten op achterstand door een doelpunt van Leonard Kweuke, die een rebound binnenschoot. De ploeg van Ersun Yanal was erg slordig en had al gauw op een ruimere achterstand kunnen komen, ware het niet dat Kweuke naast schoot. Naarmate de helft vorderde werd Fenerbahçe iets sterker, maar verder dan een schot op de paal van Kuyt kwam men aanvankelijk niet. Op slag van rust zorgde een dood spelmoment echter voor de gelijkmaker: Cristian Baroni krulde een vrije trap in de kruising. De Gele Kanaries gingen in de tweede helft op jacht naar de winnende treffer. Na 55 minuten kreeg Moussa Sow een goede kans, maar hij kon een pass van Emmanuel Emenike niet controleren. Invaller Webó bezorgde de bezoekers zeven minuten voor tijd uiteindelijk het volle pond in Rize.

Antalyaspor - Kasimpasa 1-1
Het Kasimpasa van Shota Arveladze hoopte in het spoor te blijven van Fenerbahçe, maar de achterstand op de lijstaanvoerder van de Turkse competitie groeide met twee punten. Apaçiler, met Ryan Donk en Ryan Babel in de basis, kwam na 55 minuten op voorsprong door een doelpunt van voormalig Roda JC-aanvaller Sanharib Malki. Wederson trok de stand echter gelijk en daar bleef het bij. Kasimpasa eindigde de wedstrijd met negen man, want Ilhan Eker kreeg een tweede gele kaart en Babel een directe rode. Bij Antalyaspor moest Isaac Promise voortijdig het veld verlaten.

Denk jij dat Fenerbahçe de titel pakt?

1
2

Rize had de wedstrijd in de eerste helft op 2-0 (miss wel 3-0) kunnen brengen. Doe je dit niet, maakt Fener er twee in de slotfase van de eerste en tweede helft. Zo simpel is het.

Fener speelde niet groots maar heeft de zege wel verdiend op basis van de speeltijd na de twee grote missers van Rize (vanaf 35'of zo denk ik). Ze waren in de tweede helft ook veel beter.

Gefeliciteerd met de belangrijke 3 punten.

Hele slechte eerste helft, hele goede tweede helft. Baroni was weer een wandelende tak maar flikt het toch te scoren en een assist af te leveren en zowat tot man van de wedstrijd uit te lopen. Ideaal moment om die 1-1 te scoren in de eerste helft, daardoor kwamen we gelijk als beesten uit de kleedkamer. Webo heb ik bijna niet gezien, maar 1 kans en 1 goal, respect voor die gozer. Score had verder uit kunnen lopen, maar Emenike was aan het niksen na een heerlijke steekpass van Cristian. Lekkere overwinning.

Kasimpasa ook punten verloren, dus het gat met de nummer twee is alweer 8 punten, heerlijk. Heerlijkkk. Babel en Ilhan rood gehad bij Kasimpasa, twee kritieke steunpilaren. Die zullen volgende week tegen Besiktas punten verliezen. Hoop zelf natuurlijk op een gelijkspelletje.

Die Oboabona is trouwens een beest zeg! En pas 23 jaar. Misschien vervanger voor Yobo in the making?

7 december 2013 om 20:16

Aah dat moet je niet al te serieus nemen.

Bilica was bij sivas ook een beest.
Danny was bij antep ook een beest.

Zo zijn er vele voorbeelden.

7 december 2013 om 20:23

True, true. Al heb ik Danny altijd drama gevonden. Ging echt stuk toen ik las dat Gs hem had gekocht. Konden ze veeeeel beter Aykut Demir aantrekken.

7 december 2013 om 20:29

Weetje wie ik altijd een top verdediger heb gevonden.
Rainoch tijdens zijn periode bij Ankaragucu

7 december 2013 om 20:38

Oboabona is best wel te doen, maar zoals E.emenike al zegt vertrouw ik geen enkele Afrikaanse speler meer in de Turkse competitie. En vraag me niet waarom: we hebben 2 dramatische Kameroeners waarvan ik Dany zsm weg wil hebben. En Yobo gaat naar Antalya zag ik vandaag op ntvspor?

7 december 2013 om 21:10

Sow en Webo vertrouw ik altijd! Emenike soms…
Maar ik kan best begrijpen dat je Chedjou en Danny niet vertrouwt, hehe.

7 december 2013 om 22:32

Hij gaf de scheids een tikje kreeg rood die scheids geeft wel heel gemakkelijk rood vind ik

Als eerste wil ik zeggen dat ik nieuw ben op VZ. Selamlar Arkadaslar. Naja, nu de wedstrijd. Dik en dik verdiend. Fener was de gehele 2de helfr beter en met fases ook de 1ste helft. Baroni met een prachtige vrije trap en Webo.. onze redder! Jammer dat Emenike een off-day had. Al met al, gefeliciteerd Medefans.

7 december 2013 om 20:17

Welkom broeder. Ik moet gelijk een ding zeggen, kijk uit met Turkse opmerkingen. Zelfs voor een simpele groet kan je zomaar een ban krijgen..

Jij ook gefeliciteerd!

7 december 2013 om 20:20

Aleykum selam/ welkom kleurgenoot! 1e helft super slecht en de 2e helft mwuah.. iedereen stelde wel teleur eigenlijk, maar rize is nou niet bepaalt de slechtste..

Gefeliciteerd mede kleurgenoten!! Punten verschil is groter geworden, sampiyonlukmu geliyo ne?!/ komt het kampioenschap ( voordat ik gebamned wordt haha)

7 december 2013 om 20:36

Komt goed. Ik reageer sowieso meestal op Turkse berichten. Verdiende overwinning, meer kan ik er niet van maken.. vooral op basis van de 2de helft. Op naar het kampioenschap inshallah.

Fener heeft wel onder zijn niveau gespeeld, maar toch verdiend gewonnen. Met deze 3 punten staan we ruim 8 punten voor op de Kasimpasa(2de plaats). Als Besiktas wint morgen, staan zij tweede met 7 punten achterstand op ons. Volgende week spelen die twee tegen elkaar, dus sowieso lijdt een van hun puntenverlies.

7 december 2013 om 20:34

Verdiend? Als neutrale toeschouwer zou je toch echt moeten zeggen dat dit een wedstrijd van gelijke hoogte was hoor. Wil je nu iedereen wijs maken dat Fener met dit spel de winst verdiende? Nou ik denk dat niemand het dan met je eens zal zijn.

En je hoeft geen berekeningen te maken over Besiktas en Kasimpasa. Je weet dat er maar een concurrent is in de strijd op weg naar het kampioenschap: Galatasaray. Vanaf volgende week zal GS waarschijnlijk 2e staan. Dus maak daar maar je berekeningen over.

7 december 2013 om 20:53

Ik vond Fener na de 30ste minuut beter spelen dan Rize en dat hebben ze volgehouden tot en met de 90ste minuut. Dus mijn conclusie is als je een wedstrijd 60 minuten beter speelt dan je tegenstander, verdien je de overwinning.

Ik maak alleen berekeningen van de dichtstbijzijnde tegenstander van Fenerbahce, maar je hebt waarschijnlijk gelijk dat na volgende week Galatasaray op nummer 2 staat.

7 december 2013 om 21:08

Eens met Zztop10. Rize had wat leuke kansen in de eerste helft, maar over de hele wedstrijd gezien was Fener beter. Als Emenike in de tweede helft die twee gigantische kansen gewoon maakte was Rize met 1-4 afgemaakt. Maar als Kweuke in het begin van de wedstrijd de 2-0 maakte was het ook een heel andere wedstrijd geweest. Het is maar hoe je het bekijkt. Vond dat over de hele wedstrijd Fener toch wel beter was.

En Genclerbirligi uit kan nog best lastig zijn hoor. Het spel wat Gs laat zien is ook niet al te denderend, dat moet je toegeven. Motivationeel gezien hangt er voor jullie ook veel van de Juventus wedstrijd af. Ik ben benieuwd.

Fenerbahce speelde zeer slecht. Logisch. Ze spelen niet met dezelfde motivatie als tegen Besiktas of Galatasaray. Dus denken ze het wel te kunnen beslissen door te leunen op de sterren in het team. Prachtige vrije trap van Cristian. Voor de rest leed hij zoals gewoonlijk enorm veel balverlies. De goal van Webo was een echte 'webo' goal. Wat een afmaker. Als Webo een paar jaar jonger was, dan speelde hij in een topcompetitie.

Caner had rood kunnen en moeten krijgen. Eerst krijgt hij geel vanwege zijn grote bek en vervolgens maakt hij hands. De scheidsrechter was hier te laf om een cruciale beslissing te nemen. We mogen in onze handjes klappen dat we, ondanks het gedrag van een etter als Caner, het duel met elf man mochten eindigen. Qua vorm, inzet, strijd en passie heeft Caner mijn hart veroverd dit seizoen, maar hij moet echt wat aan zijn gedrag doen.

Wat te denken van onze andere back? Waar is onze strijdende Gökhan? Helemaal uit vorm, nul inzet en wint geen enkel duel. Foute ballen en er zit geen motivatie in. Tegen Besiktas vond ik hem ook al de slechtste op het veld en nu was hij ook weer dramatisch. Man of the match? Niemand. Die eer verdiende niemand vanavond. Gewonnen door een goed ingeschoten vrije trap en een prima kopgoal. Het spel was bedroevend slecht en slaapverwekkend.

Ik leef elke week naar de weekeinden toe om mijn Fenerbahce aan het werk te zien, maar vandaag was het teleurstellend. Op naar volgende week.

7 december 2013 om 20:21

Inderdaad, vergeten te vermelden. Caner…. Echt, je weet dat je met nog een gele kaart geschorst word. Dan haal je het in je inboorlingen-kop om twee keer in een minuut te zeiken en terecht geel te krijgen. En dan ook nog eens hands maken voor de neus van de scheids? Daar komt hij erg goed weg inderdaad. Een disciplinaire straf is gewoon nodig. Onze bestuurders zijn veel te soft tegen dit soort dingen. Hopen dat Ersun hoca er iets aan durft te doen.

Gokhan evenals vorige week tegen Besiktas inderdaad erg slecht. Maar ja, als Bekir zijn vervanger is, heb je geen betere opties helaas..

Als man of the match most ik toch wel, puur op basis van statistieken, Cristian die eer geven. Kritieke goal en mooie assist, en als Emenike scherper was twee assists. Iedereen was 'mwah' vandaag. Behalve Selcuk. Die gozer komt er in en flikt het toch zowat elke bal te verspillen. De dag dat we hem dumpen gaat voor mij als een kampioenschap aanvoelen..

7 december 2013 om 20:27

Er is iets mis met Caner. Sinds het begin van het seizoen was hij echt in topvorm als linksback zijnde. Dat was juist een plek waar veel Fenerbahçe-supporters hem liever nooit zouden willen zien. Hij deed het zo goed dat hij zelfs bij Milli Takim zijn vorm op peil kon houden. Maar de laatste weken is er disciplinair iets met hem aan de hand. Hij zoekt niet alleen veel de kaarten door met de spelers van de tegenstander aan de stok te gaan, maar ook bij zijn eigen teamgenoten. Vandaag ook in de eerste minuten van de wedstrijd met Moussa Sow. Ik hou van Sow, hij en Gökhan Gönül zijn de enige spelers die ik mag van Fenerbahçe. Als je met Sow een discussie gaat krijgen, dan sta je wat mij betreft al meteen in ongelijk.

Je hebt gelijk, gezien het bestuur Caner toch niet zal straffen dan zou Ersun Yanal het moeten durven om te doen. Een goed moment om misschien Hasan Ali weer eens te laten spelen, alhoewel ik qua prestatie daar toch tegen voor zou zijn.

Wederom weer niet verbaasd: een zeer slechte Fenerbahçe die wint. Een zeer slechte Baroni en Webo die scoren.

Voordat ik ga beginnen met het geven van een uitgebreide analyse wil ik even meedelen dat als ik mijn Unibet-account niet had opgeschort tot maart, dat ik nu echt schatrijk kon worden dankzij Fenerbahçe. Als concurrent ken ik mijn rivaal zo goed dat ik gewoon weet wie wanneer gaat scoren. Voortaan kunnen we elke wedstrijd tot week 25 verwachten dat Fenerbahçe in 45+ of 90+ gaat scoren. Toen Webo erin kwam wist ik dat hij er een in zou prikken. In de derby tegen Besiktas wist ik dat het 3-3 zou eindigen (sommigen van jullie weten het) en noem maar op. Het is gewoon voorspelbaar geworden.

En nu de analyse:
Zoals ik al zei, een matig Fenerbahçe. Ondanks een verdedigende fout van Bruno Alves heeft Fener het nodige geluk gehad dat Rize niet meteen op 2-0 kwam. Voor de rest speelde de verdediging + Volkan toch redelijk goed. Vooral Egemen was een van de beste. Ik heb het middenveld niet gezien vandaag. Volgens mij is een zieke Salih met 50% toch goed genoeg voor in de basis dan een Baroni. Ondanks die georganiseerde vrije trap speelde hij zeer slecht en leidde veel balverlies. Die vrije trap stinks, maar daar ik niks aan doen behalve erover typen.

In de tweede helft kwam er wat verbetering, maar geen van beide partijen moest er hier met de winst vandoor gaan. De Fenerbahçe die altijd zo goed is in dode spelsituaties heeft het weer met vrije trappen en corners moeten flikken. Caner die allang al met rood mocht vertrekken (alweer) en de scheids die alle druk van het publiek op zich voelde heeft enkele keren zowel voor als tegen Fener gefloten.

Het maakt niet uit wat mijn Fenerbroeders ervan vinden, maar ik zie dat Fenerbahçe achteruit gaat. Caykur Rize was ook in staat om te winnen, maar net als vele Anadoluclubs dit seizoen haakt het snel af in de wedstrijd.

Wat een drama wedstrijd was dit zeg !
We mogen van geluk spreken dat we de 3 punten pakken.
Kweuke had gewoon de 2-0 moeten maken in de eerste helft.

Fener heeft gewoon geluk gehad. Baroni schoot fantastisch raak op een heerlijke moment..

Had Caner geen rode kaart moeten krijgen voor zijn handsbal. Het was gewoon opzettelijk een hand uit steken om de bal klaar te leggen.
Of is dat een beetje overdrijven van mij.

Oh ja trouwens, ik hoop dat de redactie van Voetbalzone dit leest. Wat moet die foto van Milos Krasic nou bij elke Fenerartikel binnen de Super Lig? Ik word niet goed van die man en mijn Fenerbroeders ook niet denk ik haha

7 december 2013 om 20:22

Haha ik vind het vooral zonde, elke keer dat ik het zie. Een Krasic in vorm is de beste vleugelspeler van Turkije. Dat we hem en Stoch verspillen en twee spitsen op de vleugels zetten doet me pijn.

7 december 2013 om 20:31

Nou doe mij dan liever de kop van Krasic dan Stoch. Die ziet er tenminste wat fatsoenlijker uit. En die foto van Sczesny (hoe typ je dat ook alweer?) mag ook wel weg. Dat is gewoon zout op de wonden strooien wat ze doen, echt flauw.

Ook goed van Voetbalzone dat ze melden waarom Babel rood kreeg. Dit verslag had ik ook kunnen typen als ik even op Livescore keek..

Ilhan Eker kreeg zijn tweede geel na hands, Babel was het er niet mee eens en gaf de scheids een duwtje. Erg dom. Direct rood was lichtelijk overdreven maar gezien de regels wel terecht.

Fener komt hier weer eens een keer goed weg.. Ze speelden niet goed, hadden na 20 min al 3-0 achter kunnen en misschien wel moeten staan maar weet toch het tij weer te keren..

Cruciaal was de 1-1 in de blessure tijd van de 1e helft. Baroni schiet hem goed in maar ik vond dat de keeper er niet goed uitzag. Waarom hij niet naar de bal duikt is mij een raadsel..

Rust 1-1 ipv 1-0 is een wereld van verschil..

In de 2e helft, vooral na het uitvallen van Kweuke werd Rize steeds minder omdat het geen bal meer kon vasthouden voorin maar gaf het ook weinig weg.. Door een capitale dekkingsfout bij een corner, waarbij Webo vrij kon inkoppen, in de 84e minuut weet Fener toch weer de 3 punten uit het vuur te slepen..
Daarmee kreeg Fener weer te veel gezien het vertoonde spel, een gelijkspel was een terechte uitslag geweest..

Maar ik zei het al eerder en zeg het weer, dit kan je geen geluk meer noemen.. Mentaal zit het duidelijk goed bij deze ploeg, ze raken niet in de war van een achterstand of van slecht spel..

Het is natuurlijk wel geluk dat Rize de wedstrijd in de beginfase niet beslist maar dat is voetbal..

Hopelijk winnen wij maandag van Sivas anders wordt de achterstand te groot..

Genoeg samenvattingen gemaakt, heb er weinig aan toe te voegen.

Dit zijn wel iedere keer hele belangrijke punten. Een uitwedstrijd is in Rize altijd lastig. Hebben altijd trouwe fans en 3 punten daar pakken is gewoon heerlijk meegenomen omdat je kunt verwachten dat de concurrentie daar wel punten verspeeld. Zelfde geldt ook voor de uitwedstrijden tegen Bursa en Eskisehir, het is altijd moeilijk om daar uit tegen te winnen.

Hoe speelde Ali Adnan?

7 december 2013 om 22:39

Matig

Kwam er niet echt aan te pas omdat Kuyt op rechtsbuiten en Gokhan Gonul als opkomende back erg zwak waren. Aanvallen kwamen vooral van de linker vleugel of door het midden.

Wat komen we weer goed weg in de laatste minuten. Ersun Yanal moet echt is een keer ophouden met Selcuk erin te brengen nadat we voor komen. Die man haalt het niveau van de topklasse in Nederland niet eens, wat een prutser. Door die gast scheld ik zoveel niet normaal. Scheids was echt een drama weer. Hij floot letterlijk voor alles. Caner moest daarnaast 2e gele kaart krijgen. Al met al nemen hier gelukkig de 3 punten mee naar huis.