Eigen doelpunt zorgt opnieuw voor puntenverlies Atlético Madrid

De krachtmeting tussen Villarreal en Atlético Madrid heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. In Vila-real bleven de nummers vier en twee van de Primera División door twee eigen doelpunten op een gelijkspel steken: 1-1. Het is pas de tweede misstap voor het team van Diego Simeone dit seizoen en opnieuw na een eigen doelpunt. In de uitwedstrijd tegen Espanyol werkte Thibaut Courtois het leer in eigen doel (1-0). Nu verscheen Juanfran voor Atlético op het scorebord. Door de remise bedraagt de voorsprong op nummer drie Real Madrid nog maar drie punten.

/

Het team van Simeone kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na voorbereidend werk van Juanfran, die geen weerstand van Cani kreeg, veranderde Mario Gaspar een inzet van Koke van richting en liep Villarreal al na twee minuten achter de feiten aan: 0-1. Het spel in El Madrigal ging op en neer, met vooral kansen voor de thuisploeg. Zo redde Courtois uitstekend op een inzet van Bruno Soriano richting de kruising en stond de defensie van de bezoekers met name in de minuten voor rust flink onder druk. Atlético haalde echter zonder kleerscheuren het rustsignaal.

De tweede helft ging rommelig van start: Villarreal zocht naar de gelijkmaker, maar wist zich geen raad met het storende spel van Atlético. Een inzet van Jonathan Pereira na ruim een uur spelen betekende maar net niet de gelijkmaker. Het was uiteindelijk een eigen doelpunt dat ervoor zorgde dat de krachtmeting onbeslist eindigde. Alderweireld en Tiago Mendes stonden toe dat invaller Jérémy Perbet het strafschopgebied mocht binnendringen en uit diens pass ontstond de 1-1: de inzet van Ikechukwu Uche werd nog door Juanfran aangeraakt.