Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

City noteert zevenklapper, doelman Stoke scoort en pakt record

Manchester City heeft zaterdag Norwich City volledig te kijk gezet. Het team van Manuel Pellegrini verpulverde het team van Leroy Fer volledig (7-0) en boekte de grootste overwinning sinds decennia. Concurrent Manchester United won ook, maar deed het wat rustiger aan op bezoek bij Fulham (1-3). Asmir Begovic vestigde een record in de wedstrijd Stoke City - Southampton. Hij scoorde al na 13 seconden met een uittrap en was daarmee veel sneller dan het oude record van een doelpunt voor een keeper: dat stond op 62 seconden.

/

Manchester City - Norwich City 7-0
Manchester City, dat aantrad zonder de gepasseerde Joe Hart en met elf buitenlanders in de basis, klaarde de klus tegen Norwich City in rap tempo. Voor de onderbreking maakte de ploeg van manager Manuel Pellegrini er vier en dat betekende uiteraard over en sluiten voor de bezoekers, die speelden met Leroy Fer in de basis, maar zonder Ricky van Wolfswinkel. Sergio Agüero opende na een kwartier de score, al werd de treffer geteld als eigen doelpunt. Het schot van de Argentijn caramboleerde namelijk via Michael Turner en Bradley Johnson tegen de touwen. De absolute uitblinker, David Silva, tekende even later met een ferme knal voor de tweede. De derde kwam voort uit een hoekschop. Matija Nastasic kopte op doel en keeper John Ruddy werd verrast door een verandering van richting.

Dat was het nog niet voor de onderbreking: aanvalsleider Álvaro Negredo maakte 4-0, al leek aangever Agüero zich in buitenspelpositie te bevinden. Na rust gingen the Citizens vrolijk verder. Yaya Touré maakte er met zijn vijfde rake vrije trap van het seizoen 5-0 van, Agüero tekende in zijn honderdste wedstrijd voor Manchester City ook voor een treffer door te profiteren van dramatisch uitverdedigen van Sébastien Bassong. Diezelde Bassong maakte ook geen geweldige indruk bij het slotakkoord. De Kameroener gaf Edin Dzeko veel te veel ruimte en de invaller knalde hard en laag binnen voor 7-0. De laatste keer dat City zeven goals maakte in een wedstrijd op het hoogste niveau was in 1968.

Fulham - Manchester United 1-3
Patrice Evra zei deze week dat Manchester United ‘alleen met tien zeges op rij’ zich nog serieus kon mengen in het titelgeweld. Of dat gaat lukken moet nog blijken, maar het begin is er wel met de ruime zege buitenshuis van zaterdag. Fulham had weinig in te brengen tegen de regerend kampioen en liep in de eerste 22 minuten al tegen drie tegendoelpunten aan, van Antonio Valencia, Robin van Persie en Wayne Rooney. Valencia dook helemaal vrij op ‘in de zestien’ en tikte een pass van Rooney binnen, nadat de Fulham-defensie uiteen was gespeeld. Van Persie ging er daarna overheen met een snoeihard schot met links in het dak van het doel en nam zo afstand van Jimmy Floyd Hasselbaink.

/

Met 128 doelpunten is de hij de meest trefzekere Nederlander ooit in de Engelse koningsklasse: Thierry Henry is de enige niet-Engelsman die nog boven hem staat met 175 goals. Op het veld ging de productieve middag van United overigens vrolijk verder. Zo tikte Rooney van twee meter de bal binnen na voorbereidend werk van aanvalspartner Van Persie. Maarten Stekelenburg, die geen schuld had aan de doelpunten van the Red Devils, wist niet wat hem overkwam in het doel van Fulham. De linie voor hem stond te slapen en kon het tempo van de aanvallers van United simpelweg niet behappen.

Na rust stond het er allemaal beter voor bij Fulham. De rust keerde wat terug bij the Cottagers, die zelfs de 1-3 mochten maken: een schot van Alexander Kacaniklic ging via het been van Rooney langs David de Gea. De aanvalsdriften van United verdwenen wat en hoewel er kansen kwamen op een vierde, bleef een grotere score uit. Darren Bent, Dimiar Berbatov en Kieran Richardson kregen zelfs nog allemaal kansen om de score nog wat draaglijker te maken voor hu club. David Moyes heeft dus nog wel om aan te sleutelen de komende dagen.

/

Stoke City - Southampton 1-1
Het verhaal van de wedstrijd was, ongeacht de einduitslag, na twaalf seconden al geschreven. Erik Pieters tekende voor de assist, al had de Nederlander nooit kunnen bevroeden dat het daadwerkelijk een assist zou worden. De linksback speelde direct na de aftrap van Stoke City namelijk terug op keeper Asmir Begovic. Die gaf een ferme trap richting het doel van Southampton en tot zijn eigen verbazing viel de bal tegen de touwen. Opmerkelijk: keeper Begovic is momenteel gedeeld topscorer van Stoke City in de Premier League. Vlak voor rust werd het 1-1 door een kopbal van Jay Rodríguez en daar zou het bij blijven.

West Ham United - Aston Villa 0-0
West Ham pakte maar vier punten uit de laatste vier wedstrijden en zakte daardoor wat weg. Ook zaterdag zat een overwinning er niet in op het Aston Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna. The Villans, die Karim El Ahmadi ook in de basiself hadden staan op Upton Park, hadden echter weer last van de improductiviteit van Christian Benteke. Sinds hij terugkeerde van zijn blessure bleef hij anderhalve wedstrijd verstoken van een doelpunt en dat gebeurde zaterdag ook. Zijn aanvalspartner Andreas Weimann liet de eerste kans onbenut, terwijl Stewart Downing aan de overkant van het veld in de handen van Brad Guzan schoot. Benteke kwam pas in tweede helft in het stuk voor, toen hij op de lat kopte. Dichter bij een doelpunt kwam Villa niet tegen the Hammers.

/

West Bromwich Albion - Crystal Palace 2-0
Oktober was geen beste maand voor zowel West Brom als Palace, maar eerstgenoemde kon november niet beter beginnen dan het nu deed: met een keurige 2-0 zege. Met een enorme meerderheid van balbezit domineerden the Baggies vrijwel de gehele wedstrijd in The Hawthorns, maar het creëren van echte kansen bleek wat lastiger. Stéphane Sessegnon loste een keer een dapper schot en Shane Long probeerde het, maar pas op slag van rust trof Saido Berahino doel na goed voorbereidend werk van Sessegnon. Gareth McAuley tekende laat nog voor een tweede. WBA klimt naar ‘het linkerrijtje’ in de Premier League, terwijl Crystal Palace laatste blijft en moet hopen dat er snel iets verandert in de resultaten.

Hull City - Sunderland 1-0
Sunderland hoopt met nieuwbakken manager Gustavo Poyet zo snel mogelijk te verdwijnen uit de onderste regionen van de Premier League, maar dan moet de ploeg toch wat anders opereren dan zaterdag het geval was. Slechts een woord geeft de eerste helft van the Black Cats tegen Hull City goed weer: dramatisch. Niet alleen kwam Hull op voorsprong door een eigen doelpunt van Carlos Cuéllar, ook stond Sunderland nog voor rust met negen man. Lee Cattermole kreeg rood na een schandalige tackle op Ahmed Elmohamady, Andrea Dossena deed het dunnetjes over door David Meyler te torpederen. Na rust dicteerde de thuisploeg het spel; de in ondertal spelende bezoekers waren niet bij machte nog een punt weg te kapen uit het KC Stadium.