Immer beladen streekderby levert Poyet direct heldenstatus op

Sunderland weet weer wat winnen is. Na acht wedstrijden zonder zege (en ontslag van manager Paolo Di Canio) was het in de eerste thuiswedstrijd van nieuwbakken oefenmeester Gustavo Poyet direct raak. En in wat voor een wedstrijd: de immer beladen derby met Newcastle United. Sunderland won dankzij een laat doelpunt met 2-1.

/

Veel doelpunten vallen er meestal niet in de Tyne and Wear-derby, maar spektakel levert de wedstrijd wel op. Tackles, passie, een hoog tempo, kaarten: ook zondag waren de eerste minuten weer van een verschroeiend hoog tempo. Sunderland opende al na vijf minuten de score: Steven Fletcher scoorde na een voorzet van Adam Johnson. Newcastle, met Tim Krul onder de lat en Vurnon Anita op de reservebank, kon in het eerste bedrijf geen vuist maken.

Tien minuten na de onderbreking kwam de bezoekende ploeg van manager Alan Pardew dan toch op gelijke hoogte. Sunderland had de bal na een schot van Hatem Ben Arfa weg kunnen en moeten werken, maar men stond erbij en keer ernaar. Mathieu Debuchy was wel alert en hij tikte de 1-1 binnen. Vijf minuten voor tijd tekende Fabio Borini met een heerlijk schot voor de 2-1, door af te ronden na goed werk van ex-AZ-aanvaller Jozy Altidore.

Denk je dat Sunderland ontsnapt aan degradatie?