Cavani vervangt Ibrahimovic en is opnieuw belangrijk voor PSG

Het kat-en-muisspel tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco gaat gewoon door. De regerend landskampioen deed zaterdagavond wat het moest doen en won van Toulouse en staat hierdoor weer bovenaan in de Ligue 1. De achtervolgende promovendus komt zondag nog in actie tegen Stade Reims. Edinson Cavani was voor de vierde keer trefzeker in dienst van le PSG: hij bepaalde als invaller de eindstand op 2-0 tegen Toulouse.

/

El Matador kostte 64 miljoen euro, maar dan heb je ook wat. De Uruguayaan besliste woensdag de wedstrijd tegen Valenciennes (0-1) en trof zaterdag dus opnieuw doel. Elf minuten voor tijd benutte hij een strafschop na een overtreding van Uros Spajic op de goalgetter zelf. Cavani was ruim twintig minuten voor tijd het veld ingekomen ten koste van Zlatan Ibrahimovic. Laurent Blanc liet beiden geen hele wedstrijd spelen met het oog op de Champions League-wedstrijd van volgende week tegen Benfica. De zege van de thuisploeg in het Parc des Princes was terecht, maar in de eerste helft maakte men nog zeker geen indruk.

Het duel speelde zich vooral op het middenveld af en zowel PSG als Toulouse dook nauwelijks gevaarlijk op voor het doel. Na het eerste kwart werden de hoofdstedelingen wat sterker en dat resulteerde in onder meer een kans voor Lucas Moura, die een vrije trap net naast mikte. Vier minuten voor rust kwam PSG op voorsprong: na een vrije trap van Thiago Motta kwam de bal via Marco Verratti bij Marquinhos terecht, die in twee instanties zijn eerste Ligue 1-doelpunt kon binnentikken. Op slag van rust kwam TFC nog bijna op gelijke hoogte, maar de inzet van Aymen Abdennour werd bij een hoekschop van de lijn gehaald. PSG nam in de tweede helft verder afstand van de bezoekers uit Midi-Pyrénées.

/

Ibrahimovic (schot in zijnet) en Lucas (redding van Ali Ahamada) kregen al goede kansen, alvorens Cavani het duel tien minuten voor tijd uit een penalty dus op slot gooide. Hiervoor had Toulouse overigens ook enkele honderd procentkansen om zeep geholpen. De bezoekers van Alain Casanova persten er een slotoffensief uit en leken in de persoon van Wissam Ben Yedder te scoren, maar die goal werd afgekeurd. PSG won voor de negende keer op rij van Toulouse en gaat nu toewerken naar de Europese wedstrijd tegen Benfica. Gregory van der Wiel speelde overigens de hele wedstrijd mee en deed het uitstekend.

Hoeveel doelpunten gaat Edinson Cavani dit seizoen in de Ligue 1 maken?