'Ajax heeft echt de beste supporters in Nederland'

Donderdag, 19 september 2013 om 18:50

Ajax heeft het geprobeerd, maar een stunt zat er woensdagavond niet in tegen Barcelona. De ploeg van Frank de Boer moest buigen voor de klasse van Lionel Messi en leed uiteindelijk een 4-0 nederlaag. De knop moet direct weer om: zondag wacht de topper tegen PSV. En Ajax moet het in de kraker in Eindhoven zien te redden zonder de steun van meegereisde supporters.

/

Door werkzaamheden aan een spoortunnel moest er een streep worden gezet door de standaard treincombi en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel verbood supporters uit de hoofdstad om zondag met de bus naar de topper PSV-Ajax te komen. Niklas Moisander stelt dat Ajax de steun van de fans zeker zal gaan missen: "Het is heel jammer dat er geen supporters meegaan", zei de Fin tegen RTV Noord-Holland. "Vorig seizoen was bij deze wedstrijd de steun van de uitfans heel belangrijk en nu hebben we dat niet. Dus het zal nu nog moeilijker worden."

"Gisteren hoorden wij de Ajax-supporters ook soms boven de Barcelona-fans uitkomen", vervolgde Moisander. "Dat vind ik knap. Ajax heeft echt de beste supporters in Nederland en ik denk ook een van de beste in Europa, want je hoort ze altijd. Dat is belangrijk voor ons en het is jammer dat ze ons zondag niet kunnen steunen in Eindhoven."


Poll

Ajax heeft de beste supporters in Nederland


Gerelateerd

276 reacties (laatste reactie door edwin-fct)

Heerlijk zijn populariteitspoll, even kijken hoeveel Ajacieden op deze site zitten.
Elke speler vindt hun eigen supporters de beste, ze kunnen moeilijk de slechtste zeggen.

19 september 2013 om 18:59

Ja klopt, ik vind die poll wel een beetje overbodig. Het artikel daarintegen voegt wel wat toe.
OT: Ik ben voor Ajax maar ik vind ook dat Feyenoord een hondstrouw publiek heeft (hoewel ik zelf niks met die club heb)

19 september 2013 om 19:38

De poll gaat inderdaad nergens over. Hier lok je wat mee uit. Als je wilt reageren op iemand wordt je berichtje wel eens verwijderd omdat je "provoceert", lekker averechts dit.

Wat is de definitie van een 'goede supporter'? Volgens mij bestaat die niet omdat het vaak suggestieve opvattingen zijn. Ik denk denk dat het belangrijkste is, dat je je club no matter what blijft steunen op een manier wat jij denk dat goed is.

OT: wat ik grappig vindt is dat hij dit zegt, na aantal jaren bij AZ te hebben gespeeld. Een club waarbij het stadion vaak gevuld zit en waar geen vijandelijke sfeer hangt, althans die proef ik niet als ik de wedstrijden bekijk.

19 september 2013 om 19:46

Ik denk dat hij bij AZ gek werd van de klappertjes!

19 september 2013 om 19:56

@ kuyt007

Komt de Feyenoord-definitie weer aanzetten hoor. Hoezo afgezaagd..

Ik begrijp je houding, kan me er deels in vinden, maar zoals alles op meerdere manieren is uit te leggen is dit dat ook en echt iedereeen weet wel dat Feyenoord-fans enorm trots zijn op zichzelf. Je kan ze ook een stelletje ramptoeristen noemen en dan is er nog iets voor te zeggen.

Om maar aan te geven dat iedereen zichzelf het belangrijkste vind, het gaat er hier om dat Ajax supporters wel te horen waren in Barcelona en in Eindhoven dit niet mogelijk zou zijn. Dat is vreemd, en Moisander wilt gewoon z'n dank en betrokkenheid tonen door deze tekst.

Neem het nou toch niet zo letterlijk en stop eens met altijd, overal en zo hard mogelijk te roepen dat Feyenoorders bij een 10-0 nederlaag blijven zitten. Wat ik persoonlijk sowieso niet snap maargoed.. Een beetje alsof ze dan thuis tegen elkaar kunnen zeggen "hee, jij bent toch ook wel blijven zitten he?".
Vreemde vorm van kuddegedrag al is dat vaak zo met supporters..

19 september 2013 om 20:10

@afcfokke

Beetje overdreven reactie en dat je dat uit de reactie van Kuyt007 kunt halen. Voel je niet zo aangevallen.

19 september 2013 om 20:26

Ik heb hartelijk moeten lachen om ramptoeristen, ik neem ook aan dat het een grapje is want ik vind het prachtig om te zien hoe ze hun club door dik en dun steunen maar die is wel erg leuk.

Ont: Tja als ajacied ben ik hier natuurlijk met niklas eens. Ik vind de sfeer heerlijk in de arena en in de uitwedstrijden zelfs tegen de grootste clubs hoor je de ajacieden erover heen gaan daar kan ik van genieten.

plus het feit dat er al heel lang heen rellen of iets dergelijks zijn vind ik een goed teken, bijvoorbeeld zoals ik zeg dat de feijenoord supporters geweldig zijn dat ze hun club door dik en dun steunen maar ondertussen waren er in hoek van holland en bij het maasgebouw rellen, dat haat ik en daarom is dat alweer een grote min en blijven de Ajax supporters in mijn mening een mooier publiek.

19 september 2013 om 20:39

Als Feyenoorder vind ik de sfeer bij ajax, twente en psv een beetje gemaakt. De hele tijd van die ééntonige lala-liedjes op een trommelritme. Geef mij maar de spontane oprechte chaos die in de Kuip heerst, van de rest val ik in slaap.

19 september 2013 om 20:50

@ Kingmunger

Voel me helemaal niet aangevallen..? K zou alleen graag zien dat Feyenoordsupporters na de wedstrijd over de wedstrijd praten ipv over de supporters.

Enm ja ik zet hem expres dik aan, om m'n punt een beetje duidelijk te maken.

19 september 2013 om 21:19

Dat doen wij niet maar jullie, als we eens wat minder luidruchtig zijn dat we gelijk flut supporters zijn haha en aan jouw defensieve reacties te zien weet je wel dat ajax niet de beste heeft, btw leuk om te zien hoeveel ajacieden hier op de site zitten

19 september 2013 om 22:20

@afcfokke

Uit jouw reactie maak ik uit dat je je aangevallen voelt. Jij begint erover dat supporters (lees Feijenoord) blijven zitten om het blijven zitten en dat Feijenoord supporters altijd zo trots zijn op zich zelf.
Het gaat mij er om dat Kuyt007 dat niet noemt maar jij erover begint. Ok, nu zeg je dat het aandikken is van jouw kant maar val hem er dan niet op aan. Hij zegt het niet.

Komt nog bij, de sfeer in de Arena is pas sinds een jaar of 5 beter geworden en wordt ook nog steeds beter, helemaal als straks de grachten en hoeken dichtgegooid worden voor meer supporters. Nu begint het pas op een waar stadion te lijken, hoewel het jammer blijft van het dak.
In het begin (ik was toen nog seizoenkaarthouder)was het een dode betonnen bak waar je mensen kon horen fluiten alsof je in een parkietenkooi zat.

Anyway, A.f.c. Ajax forever

20 september 2013 om 00:32

Als je het goed leest uit ik kritiek op de poll en niet op supporters. Ik geef de feyenoord-aanhang ook geen pluim in mijn stukje, jij vat dat zo op.

20 september 2013 om 00:35

@ afcfokke

20 september 2013 om 00:52

okay, jullie gelijk. Hij zegt het niet.

M'n punt blijft intact. Voor als hij het wel had gezegd

20 september 2013 om 03:46

Ik val tegenwoordig sneller in slaap bij wedstrijden van Feyenoord. Niet zo overdrijven over de kuip

20 september 2013 om 09:24

Is geen kudde gedrag, maar toch laten zien dat je er altijd voor je club klaar zal staan! Week later stond her in de Kuip vol en dat laat toch wel iets zien!

20 september 2013 om 11:32

Afcfokke
als je dat vind vind je dan ook niet dat spelers na of voor de wedstrijd over de wedstrijd zouden moeten praten en niet over de supporters. of geldt dat alleen voor de supporters zelf

19 september 2013 om 19:01

Kan je natuurlijk niet zeggen. Ik denk dat sowieso meer Ajacieden zullen klikken op topics over hun club, dan bijvoorbeeld een PSV- of Feyenoord-fan.

19 september 2013 om 19:13

Vandaag niet hoor, want er is wat betreft binnenlands nieuws vrijwel alleen maar Ajax-nieuws.

19 september 2013 om 19:29

Pff laat mensen gewoon gaan naar de wedstrijden, ben het mietje gedrag van Nederlandse burgemeesters echt zat! Als Boca-River, Lazio- As Roma, Celtic- Glasgow (vroeger dan) altijd uit fans hadden kan het hier ook makkelijk, echt hooliganisme kennen we niet eens hier!

19 september 2013 om 19:37

Ajax - Zwolle.. Met rust allemaal aan het fluiten.. maken ze de 1-0 beginnen ze massaal te zingen. Als dat in Nederland de theorie is voor goede supporters.

19 september 2013 om 19:58

@ hernandes

Dan..?
Is het de supporters en ook spelers duidelijk dat het beter moet, maar laten de supporters toch zien blij te zijn met de punten.

Dat normatieve gedoe over supporters vind ik echt zo vreemd..

19 september 2013 om 19:59

Wat ik niet snap is waarom gaan de Ajaxieden dan niet met de auto naar Eindhoven?
Het is toch maar een klein stukje rijden? Of komen ze het stadion niet in? Ze hebben toch een kaartje? Dat soort dingen kan ik weer niet begrijpen Of is het zo onregeld zooitje dat het niet kan zonder begeleiding zonder dat alles gesloopt wordt onderweg.

19 september 2013 om 20:23

Men betaalt behoorlijk veel geld om zo'n wedstrijd bij te wonen en mogen dan op zijn minst toch wel verwachten vermaakt te worden. Als dit dan niet gebeurt is het hun goed recht dit kenbaar te maken.

19 september 2013 om 20:24

Mag niet zonder begeleiding, hoewel er waarschijnlijk niks zou gebeuren maar goed je hebt er altijd wel een paar idioten bij zitten.

19 september 2013 om 21:07

Wat ik niet snap is waarom er geen bus-trein combi geregeld kan worden. Je pakt de bus naar Weert en vervolgens pak je de trein naar het Phillips stadion of is dit een te makkelijke oplossing?

19 september 2013 om 22:55

Ik vind het onzin dat mensen zeggen dat supporters dan hun club niet steunen omdat ze bij 0-0 tegen pec gaan fluiten. Dit is juist een teken dat het beter moet, ewant het was zeker niet goed. De topclub van Nederland moet elke wedstrijd goed spelen. Ik vind het dus gewoon terecht dat de supporters gingen fluiten. Feynoorders zeggen vaak dat ze betere supporters zijn omdat ze elke wedstrijd hun club blijven steunen, hoe ze ook spelen. Maar waarom zou je ze blijven steunen als ze bijvoorbeeld 0-0 tegen pec de rust in gaan? Vind het gewoon eeen normale reactie als je dan gaat fluiten, daardoor laat je juist horen dat ze slecht spelen en het beter moet.

20 september 2013 om 00:53

Jij bent dus echt niet goed bij je hoofd om te stellen dat fluiten naar je Eigen spelers een normale reactie is omdat je verwacht dat ze goed spelen. Echt waar, dat smerige volk dat iedere thuiswedstrijd van mijn cluppie komt controleren of Ajax wel een hoog niveau haalt en wint mag van mij lekker thuis blijven. Je komt om Ajax te Supporten en niet om te controleren of ze goed spelen en te fluiten wanneer dit niet gebeurd. Doe mij maar een stadion van 5000 man die Ajax en de spelers een warm hart toe dragen en laat de rest maar thuisblijven, stelletje droeftoeters.

Anti 010, maar ze blijven tenminste wel trouw aan de spelers en de club.

19 september 2013 om 19:13

Hahahaha ajax beste? Keep on dreaming

19 september 2013 om 19:15

Tja weer eens een zeer zinvolle poll. ...not
Het blijft natuurlijk wel vreemd dat 'de beste' supporters niet naar PSV mogen na de uitspraak van de rechter en PSV wel naar Amsterdam mag. Kennelijk zijn het 'betere' supporters dan wij.

19 september 2013 om 19:49

Als jij je goed inleest wat de reden is van het niet laten komen van Ajax supporters slaat het natuurlijk nergens op wat je zegt. De ns, die ook in het comite van de knvb zit omtrend de bepaling van het wedstrijdschema, heeft onderhoud aan het spoor op dat traject. En het word niet toegestaan om met de bus/auto te komen.

19 september 2013 om 20:07

Wat belachelijk dat ze niet met de autot kunnen gaan. Dat zal dan wel met de handhaving van de orde te maken hebben. De supporters zijn dus te gevaarlijk om zonder begeleiding op pad te laten gaan. Beste supporters? Niet dus.

19 september 2013 om 20:36

@ Aroe

De NS heeft al aangeboden met een trein om te willen rijden zodat Ajax supporters alsnog gewoon met de trein op Eindhoven centraal uit kunnen stappen. Heeft de NS allang en breed uitgelegd en zelfs op twitter toegelicht.

Het zijn de plaatselijke autoriteiten, ook volgens de ns, die het tegen houden.

19 september 2013 om 20:45

@aroe
Niet goed ingelezen? Zie onderstaande citaat naar aanleiding van de rechtzaak.

"gezien de ervaringen op 14 april 2013 leveren thans niet de supporters van Ajax maar de supporters van PSV (in het bijzonder) een risico op voor de openbare orde."

En wij zijn derhalve de Sjaak

19 september 2013 om 19:31

maar liefst 50% dus! dat is aan de moderators en de meeste comments ook wel te merken

19 september 2013 om 19:55

ok ongeveer de helft van de gasten op deze site zijn Ajax suporter

Verder ben ik het met Kuyt007 eens....dit gaat nergens over

19 september 2013 om 19:59

Ik heb juist wel respect voor die supporters van Telstar, Dordrecht of Fc Den Bosch. Die hebben alleen maar narigheid met hun club maar steunen ze toch door dik en dun

20 september 2013 om 01:53

Ik dacht precies hetzelfde... Ik zat van de week per ongeluk naar telstar te kijken. Dat is wel heel leeg daar op de tribunes... En dan is het mooi om te zien hoe die 3 man en een paardenkop die daar op de tribune zitten toch altijd stug blijven gaan week in, week uit. Of dit de beste supporters zijn weet ik niet, maar je kunt ze geen successupporters noemen! On: mooie uitspraak van Moisander over de supporters. Maar die poll slaat werkelijk nergens op natuurlijk

19 september 2013 om 20:43

En dan nog 49 stemmen oneens... ach supporters van feyenoord hoor je meestal ook boven iedereen uit in een uitduel. Wel logisch dat moisander dit zegt over zijn eigen club.

20 september 2013 om 17:34

poll slaat nergens op net zoals ajax niet de beste supporters van nederland heeft en niet iedereen vind zijn eigen club de beste supporters hebben hoor maar als iedereen eerlijk is heeft feyenoord de beste/trouwste supporters van nederland

19 september 2013 om 18:53

Ken je de club Feyenoord ?

19 september 2013 om 19:02

Ja en de Ajaxsupporters hebben één van hun grootste iconen weggezet als een 'pannekoek'. Voelt zich niet eens meer Ajacied..

19 september 2013 om 19:12

"Ajaxsupporters" hahah ga toch weg man, omdat 1 idioot jaren geleden iets heeft geroepen zijn het meteen die ajax supporters die hun icoon als grof vuil behandelen??

19 september 2013 om 19:15

Een keer you'll never walk alone? misschien als Feyenoord achter stond idd. Verschil met Ajax is dat als Ajax 2-0 achter staat in 60e minuut de arena half/helemaal leeg is.
Ik denk dat jij of een tv moet kopen, of is een keer naar een voetbalwedstrijd van Feyenoord moet gaan, want wat jij hier nou zegt slaat echt heelemaal nergens op.
Toevallig dat alleen ajax supporters zichzelf de beste vinden en dat je vanuit het buiten- en binnenland alleen goeie verhalen over Feyenoord hoort.

19 september 2013 om 19:32

Om te beginnen: Nee ik ben geen Feyenoorder

@snoodie

Haha jaloers op Feyenoord? wiens supporters bleven steunen ondanks alle problemen?
Terwijl de supporters van Ajax bij de kleinste fout al fluiten?
Er komen meer klachten over ajacieden hoor....

19 september 2013 om 19:39

Het is wel een verschil dat bij Ajax het trouwe publiek achter een doel en boven in de hoek zit. Bij Feyenoord staat het publiek langs het veld. Natuurlijk lijkt de sfeer dan tien keer beter en lijken de supporters veel trouwer, maar als ze bij Ajax de fside en vak 410 op de 1e ring langs het veld zou zetten, zou dat ook een wereld van verschil zijn.

19 september 2013 om 19:56

De Kuip helemaal niet.. lach wekkend. Mensen zijn jaloers dat wij gewoon de beste zijn!

Van waar hoor ik dan steeds die vliegende meeuwen door het geluids-barrière van Eredivisie Live? omdat ze altijd stil zijn en alleen juichen als scoren.

Zou mij wat iedereen vind.. maar Ajax is voor mij absoluut de nummer 1. Youtube liegt er in iedergeval er niet erom.. dus tja.

''ken je de club Feyenoord'' ja, die al jaren geen prijzen pakt, beelden uit de ouden doos haalt, niet eens van Kuban kunnen winnen, Alleen maar kunnen schreeuwen als pelle scoort

19 september 2013 om 20:08

youtube liegt er niet om. Moeilijk he om compilaties te maken van een aantal jaar. Dan lijkt zelfs Excelsior nog een wereldclub qua supporters.
Jij bent weer typisch zo'n geval van teletekst/youtube supporter.

19 september 2013 om 20:15

Haha wat lul jij nou kleine kind.. huilie huilie lopen doen. Ik mag heus wel youtube enzo bekijken.. dat jij dat niet mag.. is jou probleem Daarnaast kom ik af en toe in de Arena (ben nog jong, maar toch) ik kom toch.

Ga jij nou maar Feyenoord steunen, want die kunnen er geen ene pepernoot ervan

19 september 2013 om 20:33

Haha, ben je geraakt door een strandbal? Hoop niet dat je "out" bent gegaan door die strandbalhooligans! Sjongejonge wat een ervaring.

19 september 2013 om 21:21

Ik heb nog nooit fysiek geweld gebruikt of iets vernield. Strandballen en dergelijke waren ludieke acties, waar ik de humor wel van in kan zien. Integenstelling tot die capo's met ontblote bovenlijven, megafoons en staand met hun (blote) rug naar het veld! Om maar niet te spreken over trommels.

20 september 2013 om 00:59

Vandaar dat zulke gasten ineens ook in de Kuip staan.. Op een hekje met de rug naar t veld En in de Kuip geen trommel aanwezig?

20 september 2013 om 17:39

en waar die van ajax komen niet dan vandaar dat ze zoveel wedstrijden niet mogen bezoeken maar dat zal wel niet aan ajax liggen

19 september 2013 om 18:56

Behalve als het even slecht gaat, dan is gelijk de halve arena leeg. Weet nog wel de bekerwedstrijd tegen AZ. Verder heeft Ajax gigantisch veel successupporters maar daar kan het zelf natuurlijk weinig aan doen

19 september 2013 om 18:59

Ajax heeft massa's successupporters en er zijn ook altijd massa's dagjesmensen in de Arena. Maar de echte supporters die een seizoenskaart kunnen betalen blijven ook gewoon als t slecht gaat.

Het is maar net hoe je t bekijkt. Al denk ik wel dat Feyenoord boven Ajax hoort

19 september 2013 om 19:06

Als de media 100 000x zegt dat Feyenoord de beste fans heeft, dan gaan ze vanzelf wel wat harder schreeuwen hoor. Maar inderdaad op dit moment, zeker kijkend naar de prestaties van Feyenoord, zijn zij 'de beste' fans.

19 september 2013 om 19:11

7 jaar geen kampioen = 7 jaar Veruit de meeste seizoenkaarten bij Ajax.

19 september 2013 om 19:14

Al jaren meer dan 40.000 seizoenkaarten ook toen ze 7 jaar geen kampioen werden, dat noem ik toch niet echt successupporters anders hadden die hem naar een paar jaar wel opgezegd lijkt mij.
Zelfs feyenoord komt daar bij lange na niet aan, nu het wat beter ga 30.000 maar in de echt slechte tijd ook niet meer dan 25.000
Maar de echt successupporters zitten in Eindhoven, tegen Milaan 100.000 kaarten kunnen verkopen en nu zitten er amper 10.000, dan is volgens mij 90 procent successupporter.
Echt triest!

19 september 2013 om 19:18

40.000 seizoenkaarten in 7 jaar misschien. Weet niet waar je deze flauwe kul vandaan haalt. Wees realistisch. Als ajax achter staat komen de witte zakdoekjes, en gaat de helft van publiek weg.
Succes met verder leven in die verzonnen wereld van je

19 september 2013 om 19:29

Bedoel je de 0-3? Toen zat ik in het stadion op de F-Side en inderdaad, toen hoorde ik ook om mij heen veel mensen schelden op deze "supporters".

Maar dat is ook net zo bij Feyenoord, die in mijn ogen de beste supporters heeft na Ajax!

19 september 2013 om 19:35

@monahoedje

Ajax heeft idd massa's successupporters en dagjes mensen.
Dat zie je bij Barca ook. Met als gevolg weinig sfeer in de Arena en al helemaal in Camp Nou.

De echte supporters van Ajax bestaan amper niet. Het is slechts een zeer beperkte kleine kern. Een kern die vaak ook eens zeer agressief is ook.

@number

Feyenoord heeft 100% zeker betere fans dan Ajax. Kunnen zich beter gedragen, zorgen voor sfeer en zijn ten minste hondstrouw.
En nee ik ben geen ajacied en geen feyenoorder.

19 september 2013 om 19:48

knoalster
wie beter is weet ik niet, maar feyenoorders staan niet bekend om hun goede gedrag he..
misschien komt het uit enthousiasme en fanatiek maar ze komen over als zeer agressief

19 september 2013 om 19:56

Het probleem bij feyenoord is de mentaliteit. Bij Ajax zitten er ook nog fatsoenlijke mensen. Bij feyenoord zijn het allemaal mensen met het schuim op hun bek. Of ze nou klein of oud zijn. Ajax heeft supporters zat. Je moet het alleen willen zien.

19 september 2013 om 20:07

Wat een belachelijke reactie, iedereen over 1 kam scheren! Ik ga al bijna 40 jaar naar Feyenoord, in het verleden ook elke uitwedstrijd, tegenwoordig af en toe een uitwedstrijd. Ben nog nooit in aanraking geweest met politie en heb ook nooit schuim van mijn bek weg moeten vegen! Ben wel fanatiek, maar niet gestoord. Dan ben ik dus niet fatsoenlijk? Inderdaad, ajax heeft supporters zat, maar een heleboel meelopers die nog nooit in een stadion geweest zijn, de goede niet te na gelaten hoor. Het is gewoon zo dat Feyenoorders fanatieker zijn, wat vaak wordt uitgelegd als agressief.

19 september 2013 om 20:47

Maar wat was het aantal seizoenkaarten geweest als ajax een paar jaar achtereen rond de 6e/7e plaats was geeindigd ipv top 3/4? Geen 40000 hoor!

19 september 2013 om 21:24

@knoalster20: En wat is sfeer dat is natuurlijk ook weer voor iedereen anders de een vindt zingen sfeervol en de ander vind klappen bv. weer sfeervol. Je ziet het bij elke club dat ze zingen maar ook momenten dat ze stil zijn. Dat gebeurt bij Twente, bij Feyenoord, bij Ajax en bij Psv.

En ook het agressieve zit bij elke club je hebt altijd een paar gekken ertussen die niet helemaal sporen en alleen maar uit zijn om te rellen.

Welke supporters groep beter is is ook weer een keuze van jezelf en waar meer je sympathie bij ligt. Maar de Ajax supporters zijn toch ook trouw? Zelfs toen ze al 6 jaar geen kampioen waren geworden hadden ze gewoon de seizoenskaarten verkocht. En beter gedragen is moeilijk te beoordelen ze misdragen allemaal wel en sfeer is kwestie van smaak.

19 september 2013 om 19:31

Waar denk je dat de term "ajax publiek" vandaan komt?

Dat is omdat Barca fans geen sfeer kunnen maken. Elke normale supportersschare hoor je daar. Het zijn gewoon veel toeristen.

19 september 2013 om 18:57

Komt omdat de harde kern van Barcelona al sinds 2003 uit het stadion verbannen is

19 september 2013 om 20:10

Tussen harde kern en succestoeristen zit nog een hele dimensie aan supporters he

21 september 2013 om 18:30

Haal bij een ajax, utrecht of twente de harde kern weg, is er ook geen sfeer meer in het stadion

19 september 2013 om 20:38

Kijk even de beelden van vorig jaar bij United uit of bij Dortmund toch twee clubs met indrukwekkende stadions en supporters maar ook daar waren de Ajacieden luid en duidelijk te horen.

Volgens mij kan je bij een bericht als deze beter vooraf een slotje er op doen. ik zal een voorzet geven. Ik hoor zelf de Ajax supporters alleen als ze voor staan. En dat is lang niet altijd.

19 september 2013 om 18:58

Meestal als je supporters niet hoort betekent dat dat er aandachtig gekeken wordt. Ajax is ook altijd uitverkocht, in tegenstelling tot PSV (vanavond o.a.).

19 september 2013 om 19:37

@plopgeit

Ajacieden in de Arena hoor je eigenlijk nooit.
En wat een onzin dat dat door het kijken zou komen.....
Als je de hele tijd trouwens live naar Ajax moet kijken val je zelfs als die hard fan in slaap. Je kunt ook genoeg sfeer maken en naar wedstrijd kijken, hoort er juist bij als motivatie ook voor team. De 12e man

19 september 2013 om 19:56

Ga maar eens naar een wedstrijd of koop foxsport. Jij bent een echte teletekstsupporter die soms de sammenvatingen kijkt.

19 september 2013 om 19:58

Ach man ga toch weg ! Als ajax speelt hoor je maar 1 ding... Zang en supporteren ! Voor bioscooppubliek moet je in ehv zijn

19 september 2013 om 18:59

Ze bleven anders hard door zingen bij de 4-0 achterstand.

19 september 2013 om 19:14

Ik denk dat ze beter op jou reacties een slotje kunnen doen, zet je geluid maar eens aan om mee te beginnen

19 september 2013 om 19:20

In het stadion waar ik zit staat het geluid altijd aan, maar idd, als Ajax langs komt heb ik wel eens het idee dat het geluid daar uit staat.

19 september 2013 om 19:23

dit is echt pure onzin. dit was misschien in de beginjaren van de arena zo, maar dit is nu zo achterhaald. als voorbeeld wil ik aanhalen de halve final van de bekeer tegen az. er werd, met name door de de vakken rondom vak 425/426(vak410) en de F-side, door de doelpunten heen gezongen alsof er niets aan de hand was. ik heb het met eigen oren en ogen meegekregen toen.

ja het klopt dat feyenoordsupporters bewezen hebben dat ze erg trouw waren in de mindere jaren, en bij ajax waren er vaak lege plekken vroeger, maar dat is de afgelopen 5 jaar zeker niet zo bij ajax. en bij feyenoord hoor je ook steeds vaker gemor in het stadion omdat de verwachtingen hoger zijn dan toen het écht slecht ging.

leuk dat moisander de supporters een klopje op de schouders meegeeft, maar vee; anders kan hij ook niet Zeggen nu hij bij ajax speelt.
de beste supporters zijn we niet, maar de sfeer is, ook bij achterstanden, goed bij ajax.

19 september 2013 om 19:57

Er zijn bedrijven die iets kunnen doen aan die kwaal. Beter Horen misschien.

Iedere club heeft voor zijn eigen de beste supporters

haha wat een tobbert. zingen alleen als ze voor staan

19 september 2013 om 19:19

Of dan kijk je nooit een wedstrijd van Ajax, of je wilt het gewoon niet horen..
Ik denk het laatste...

Ennnn supporters van andere clubs in 3, 2, 1...

lekkere poll ja,

natuurlijk klik ik op oneens omdat ik voor PEC ben, net als de anderen die niet voor Ajax zijn hier ;p

Jammer dit, even een quote uit de oude doos:

"AZ-aanvoerder Niklas Moisander kon een Arena gevuld met kinderen wel waarderen. Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd donderdag bijgewoond door 22.000 jeugdige fans en volgens Moisander was dat voor iedereen, dus ook voor Ajax, wel lekker.

"die kinderen zijn beter dan Ajax-fans, ook voor Ajax. Kinderen beginnen tenminste niet te fluiten als Ajax op achterstand komt", sneert Moisander tegen Fcupdate.nl. De Finse verdediger voegt er aan toe: "dit was voor iedereen eigenlijk wel lekker. Er was geen boosheid op de tribunes, de hele wedstrijd heerste er een positieve sfeer."

http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/195811/m...

19 september 2013 om 18:57

Waarom mag in maar 1 duimpje geven?

19 september 2013 om 19:01

Dit zal je altijd krijgen. Als Moisander naar PSV zou zijn vertrokken had hij nu gezegd dat PSV de beste supporters heeft. Beetje selectief natuurlijk. Iedereen heeft weer een andere mening.

Een NEC supporter meent dat zij de beste supporters hebben, Groningen supporters denken hier weer anders over, etc.

Hier kan je niet over discussiëren!

19 september 2013 om 19:17

Ha, ha prachtig dit. Voetballers waaien met alle winden mee.

19 september 2013 om 19:43

Zo, hier mag Moisander wel mee geconfronteerd worden :-)

Mond vol tanden zeggen we dan :-))

19 september 2013 om 19:49

ge-wel-dig

bedankt voor dit citaat

19 september 2013 om 19:52

Hahaha die Moisander

19 september 2013 om 20:00

haha

19 september 2013 om 20:03

Nee dat was om het az publiek te pleasen. Net als city had er die wedstrijd geen zin in, of ac milan was al zo goed als door. Selectief gepraat hier op de voetbalsites. Of Ajax het beste publiek heeft weet ik niet. ieder zijn mening. Ik weet wel dat we overal heen reizen, waar dan ook. In de media word ook al 50 jaar gezegt dat de kuip het mooiste stadion is met de beste sfeer. Dit is alleen nooit geevalueerd en word klakkeloos door iedereen over genomen. Na 4 keer er geweest te zijn deel ik die mening ook niet. Dat hoeft ook niet, ieder zijn mening dus.

19 september 2013 om 20:23

Zo zie je maar weer.
Vroeg of laat zien ze allemaal het licht en weten ze hoe het werkelijk is, goed he?

20 september 2013 om 01:01

Haha! Duimpje omhoog

Ieder zijn mening, ik vind persoonlijk dat feijenoord de beste supporters heeft. Kuip zit vol in goede en slechte tijden en al worden ze afgeslacht door de graafschap staan ze achter hun ploeg. Snap moisander wel, je kan moeilijk zeggen dat een andere Nederlandse club de beste supporters heeft.

20 september 2013 om 03:54

Vol? Tegen Roda zaten er krap aan 40.000

Of zaten er 12.000 op het dak?

Altijd handig, even een wit voetje halen bij je eigen supporters. Bah!

Nogal makkelijk om dat over de supporters van je eigen club te zeggen. Wit voetje en zo...

Als ik naar de uitvakken kijk bij ons, zijn de supporters van Ajax, Feyenoord, Ado, Nac, PEC en Go Ahead het luidruchtigst. (waarmee ik de supporters van andere clubs niet wil benadelen, of zo)

Dit is natuurlijk zijn mening, maar ik heb een hele andere mening.
Ajax supporters zijn vooral succesupporters. Omdat ze het meest gewonnen hebben kiezen mensen al snel voor Ajax. Maar afgelopen zaterdag zag je al als een kleine 800 supoorters van Pec Zwolle boven deze supporters kunnen uitkomen... Dit is maar een voorbeeld.
Feyenoord daar integen hebben zeer sterke achterban met supporters die altijd achter de club blijven staan. In goede tijden of slechte tijden, ik moet dit nog zeer bezien bij Ajax.
Ik wil met deze reactie niet allemaal haat reacties uitlokken maar het is algemeen bekend dat de Feyenoord supporters beter zijn de Ajax supporter een beetje cru gezegt.

19 september 2013 om 19:03

Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat Ajax supporters vooral successupporters zijn, want die heeft iedere club. Ajax helaas wat meer.

19 september 2013 om 19:54

Ik denk dat dit iets is van de afgelopen 3/4 jaar. Sinds 'de derde ster' zijn een heleboel (weer) ajax-supporter.

Mensen vergeten vaak dat support het hardste nodig is als het slecht gaat.

Ik vond het mooi om de Ajax supporters te horen, maar het leek ook wel of 60 van de Barca supporters chinees waren.
Desalniettemin werd er een leuk feestje gebouwd in Camp Nou.

19 september 2013 om 21:21

Ik denk dat twente er sinds een paar jaar in procenten toch meer succes supporters bij heeft gekregen dan Ajax. Wij hebben 7 slechte jaren gehad en kwamen er nog genoeg mensen. Bij twente loopt het al terug als het 1 jaar minder gaat. Afgeven kan altijd, maar doe het dan wel eerlijk en kijk eerst naar jezelf.

Als ajax fan moet ik tog zegge dat die van feynoord altijd trouw zijn ook al winnrn ze nooi wat ;-)

Inderdaad, Ajax heeft aardige fans die wel een sfeer kunnen creëren(zelf ook Ajax supporter) echter vind ik dat de supporters van Feijenoord het nogal overdrijven en het vaak ook nog eens heel naar kan worden in de kuip . Maar Pec of Go Ahead hebben ook leuke supporters maar meer een gezellige sfeer.

Ik zou er bijna van huilen... Heeft hij dit in zijn AZ-tijd wel eens over de AZ-supporters gezegd? Bladvulling.....

Hij komt van AZ, dus hij is niet hele leuke supporters gewend.

Voordat we het hele gezeur weer krijgen: we hebben goeie supporters die je overal en altijd hoort, vak 410 en de fside. Tijdens uitwedstrijden zijn er geen supporters luider dan hen, hulde! Echter zijn er in de Arena ook vaak gezinnen en kleine kinderen die logischerwijs rustiger zijn. Dat zorgt ervoor dat we misschien geen Dortmund of Liverpool sfeer hebben, maar toch. Goeie supporters hebben we zeker, de beste, dat misschien niet.

19 september 2013 om 19:33

En niet te vergeten: De North Up Alliance!

19 september 2013 om 19:40

Mijn excuses, die zijn ook een hele goede toevoeging voor de sfeer in de Arena! Hoop dat ze hun goeie werk door kunnen zetten op Noord en dat het overslaat op de rest.

Ik zou btw het liefst een grote groep op zuid zien: vak 410 boven de fside en de NUA erbij, zou heerlijk zijn.

19 september 2013 om 20:29

Inderdaad, ik zelf heb nooit op Noord gezeten/gestaan, maar ze doen het zeker wel aardig qua sfeer. Uiteindelijk is het hopen dat meer vakken opstaan en sfeer gaan maken uiteraard.

Een grote groep op Zuid zegt u.
Zou het niet beter zijn als overal een grote groep te hebben die sfeer maken, zodat het geluid ook verspreid en galmt van elke kant.
Lijkt mijns inziens een stuk effectiever.

Lol misschien de meeste maar de beste komen toch echt voor bij de kleine clubjes hoor zoals Pec, GAE en RKC want die kiezen niet voor de succesvolste maar voor ”hun” club!

Als het niet loopt bij Ajax zijn ze ook gewoon weg en dit geld ook voor Psv, Twente en in mindere mate Feyenoord!

Types gloryhunters noem je dat!

19 september 2013 om 19:09

Ja want wij hebben als Feyenoord supporters zoveel succes gehad de laatste jaren. Echt de hele kuip vol met gloryhunters....

Wat heet beste supporters, en hoe kun je dat meten? Ja Ajax heeft het grootste aantal supporters. En ik geloof dat er genoeg echte supporters zijn. Maar Ajax heeft ook veel "fans" die het voetbal via teletekst volgen, grote mond hebben maar nooit een wedstrijd bezoeken.

Ajax gaat altijd voor succes, altijd voor het kampioenschap, speelt altijd Europees. Neem mijn eigen club, Fortuna Sittard, daar zitten wekelijks dik 3000 man op de tribune, na jaren van leed, licentie intrekken, jaren onderaan voetballen in de JL, dat zijn pas supporters. En dat is het misschien 1% van het aantal wat Ajax heeft, maar die 3000 man komen wel ook in slechte tijden, slechte tijden die Ajax nooit heeft gekend, althans niet op de manier zoals Fortuna ze kent. Als ik van de eredivisie moet zeggen wie de beste supporters heeft zijn het die van Feyenoord wel, al jaren stellen ze niet veel voor (met uitzondering van de laatste 2 seizoenen) successen zijn er schaars voor toch de 3e club van Nederland, en toch elk seizoen zoveel man die blijven zitten ook al staan ze 3-0 achter, en blijven zingen, blijven springen, dat vind ik netjes. Ja die van Ajax hoorde je gister, maar laten we eerlijk zijn, Barcelona heeft niet echt supporters, het is meer dagjespubliek, dat zag je met de doelpunten, waar een club als Fortuna uit zijn dak gaat bij een 1-0 voorsprong tegen Emmen of zo, was het gister een matig applausje bij Barca, en dat bij elke goal, geen gejuich, geschreeuw, gezang, gewoon applaus, daar overstemmen de supporters van Achilles nog het thuispubliek.

Als speler van Ajax moet je dat zeggen natuurlijk. Maar ook hij weet dat het onzin is dat Ajax de beste supporters heeft. 65/35 waarvan de 35 procent gewoon succes supporters zijn. Die volgend jaar gezellig bij psv zitten mochten zij kampioen worden. Mocht Feyenoord kampioen worden is er geen plaats voor die neppers want de kuip is altijd vol met echt de beste supporters van Nederland!

Dit gaat natuurlijk over de supporters die meegaan met uitwedstrijden. Dan denk ik dat deze uitspraak wel juist is. Op YouTube staat ook een fantastisch filmpje van man.utd. uit.

ik vind persoonlijk dat feynoorders de beste supporters zijn van de afgelopen jaren helemaal omdat ze na alle tegenspoed nog steeds hun club steunden door volle stadions te trekken .
Zelf ben ik voor Gs maar na dinsdag zal ik nooit meer roepen dat wij de beste supporters hebben vond het werkelijk schandalig.glory hunters heb je overal maar schijnbaar hebben wij er echt veel. Helaas.

Ik snap überhaupt niet dat zo'n bericht op VZ hoeft te komen, dit lokt alleen maar reacties uit.

Iedereen zijn eigen smaak en mening. Ik als Twente supporter kijk hier natuurlijk weer heel anders tegen aan. Overigens, het is ook wel knap dat de Ajax supporters goed hoorbaar waren gisteren, heeft Barcelona weleens supporters? .

Hahaha wat een mafkees. Zelfs de supporters van FC Emmen komen boven barca supporters uit want dat is 90% toerisme

19 september 2013 om 19:57

@ grazie: laatste jaren vrijwel alleen in rotterdam gebleven zeker? Of sinds dit jaar fan? Aangezien ik in je naam lees dat je een pelle supporter bent. Ik ben ajax fan, ben het eens met t feit dat we veel successupporters hebben.. aan de andere kant hoor je de echte altijd zingen. Barca heeft idd geen sfeer in t stadion, maar clubs als city en united werden gewoon overstemd. Komt bij dat er na Ajax niet veel clubs zijn die hun uitvakken volkrijgen. Dus aan de haters, kijk verder dan je NEUS lang is.

19 september 2013 om 20:06

Gaan we zo doen? ja jullie zijn vaker kampioen geworden. Maar wat heeft dat met Feyenoord te maken. Ajax supporters snappen zelf ook wel dat ze niet gaan winnen. Logisch dat ze dan de andere supporters overstemmen he...
Ze gaan daar met de verwachting om te verliezen naartoe, maar als ze uit bij een eredivisieploeg spelen hoor je ze alleen als ajax voor staat.
Nu jij weer. En om hem ff in te koppen 1-0 voor mij

Hun stad A'dam vernielen bij kampioenschap..Bij Barca komen er meer toeristen dan echte supporters. Maar de ajacieden zijn wel altijd goed hoorbaar. Maar zo zijn er wel meer in de Eredivisie, bijv Feyenoord.

Raar bericht en een poll die werkelijk nergens op slaat. Dus Moissander vind dat Ajax de beste supporters heeft. Toen hij bij AZ zat, vond hij dat van AZ (al kan ik mij dat bij AZ moeilijk voorstellen)
Elke club heeft zo zijn harde kern en zijn trouwe supporters.

Hij komt nooit in Rotterdam!!!

19 september 2013 om 21:32

Want, dat is de club waar tot 3 jaar geleden het steeds rustiger werd in het stadion. Iedereen kan met de media meepraten en dat vinden. Gloryhunters heb je overal. Net als dat het even mode was om voor az te zijn en toen twente. Ik geloof dat dat niet meer als een paar procent is. Ik en iedereen om mij heen support Ajax, ten tijde van het beschamende spel en de 7 jaar van niks.

Wat een onzin. Je hoorde Barca niet omdat 60% van de mensen is het stadion toeristen zijn. Daarnaast juichen ze niet in Barcelona maar klappen ze. Ook werd gevoelt dat het gesneden koek was om die wedstrijd uit te spelen. Als een club het recht niet heeft om te zeggen dat ze de beste supporters hebbenis het Ajax wel. Als het even wat minder gaat haken ze massaal af. Kijken of de Psvers het vanavond ook zeggen ondanks dat er een handje vol mensen in het stadion zitten.

De supporters zongen gister erg hard, maar het is een beetje jammer dat ze de netten van het uitvak al voor de wedstrijd hadden gesloopt én dat ze Puta Barca Puta Barca zongen. Wel mooi om te zien dat de A1 in het uitvak zat alsmede de 'pakken' onder aanvoering van Marc Overmars.

Met alle respect voor de goed supporters,
Maar ik vind de sfeer in de Arena nogal agressief.
Elke uit wedstrijd is volgen Knvb normen de hoogste risico norm.
Maximum politie inzet.wat de maatsschappij heel veel geld kost.
Ik ben geen Feyenoord fan,maar dat publiek heeft iets van een zilver of goldcard die ze moeten verdienen, Daar hebben ze het prima voor elkaar.

Hahaha och houdt toch op, hij wilt gewoon in de kont van dr supporters kruipen. De kuip sfeer is de beste in nl, ajax komt niet eens boven ons utrecht uit

Pleurisneuzen. Altijd patsen dikke mensen. Only singing when we winning noemen we dat. I AM FEYENOORD TILL I DIE!

19 september 2013 om 19:42

Only singing when we are behind by a big margin to show we are great supporters because we need your approval and acceptation seeing how we have nothing to offer otherwise, noem ik dat, jouw dus, een feyenoorder, tot je dood bent uiteraard lol.

19 september 2013 om 20:01

Vandaar jouw drang om naar termen zoals "020" te grijpen, toch? Deze "pleurisneus" raad je aan om eens in de spiegel te kijken ipv naar het grote Ajax haha.

19 september 2013 om 22:29

Als je voor het eerst sinds heel lang in eigen huis verliest dan mag je een team wat twee jaar mooie resultaten heeft behaald echt wel een hart onder de riem steken door massaal achter de ploeg te gaan staan.

Wat wel wel treurig is, is om blije liedjes te blijven zingen als je afgeslacht wordt in eigen huis, zing dan een paar mooie clubliederen ipv rond te springen en te zingen: "owe owe aoaaao". Feest vieren als je achterstaat is na het eeuwige tromgeroffel het vervelendste aan die hele ultra scene.

Met alle respect voor de goed supporters,
Maar ik vind de sfeer in de Arena nogal agressief.
Elke uit wedstrijd is volgen Knvb normen de hoogste risico norm.
Maximum politie inzet.wat de maatsschappij heel veel geld kost.
Ik ben geen Feyenoord fan,maar dat publiek heeft iets van een zilver of goldcard die ze moeten verdienen, Daar hebben ze het prima voor elkaar.

Zonder trommel zijn ze stil. Ik vind op een trommel slaan nou niet echt sfeer. Zingen voor je cluppie komt van binnen!!!

19 september 2013 om 22:08

Jij snapt het, een beetje op de trommel slaan en je hebt sfeer...

Nou ik vind als ajacied zijnde dat feyenoord de beste supporters hebben.

50% van degenen die deze poll hebben ingevuld zullen ongetwijfeld voor Ajax zijn, want ik denk dat de overige supporters allemaal zullen zeggen dat Feyenoord de beste supporters hebben. In goede en slechte tijden zijn ze er, het voetbal is soms niet om aan te gluren en toch steunen ze hun ploeg. Bij Ajax wordt bij elk foutje gefloten. Dus alsjeblieft zeg niet dat Ajax de beste supporters heeft, want dat maakt ze alleen maar meer arroganter. Ik heb geen favoriete club in Nederland, dus je kunt me nergens van beschuldigen.

19 september 2013 om 20:23

Nou dan heb je in het verkeerde stadion gezeten of ovetdrijft. Er werd hooguit 5 seconde gefloten omdaarna weer keihard te zingen. Maar vind dat het best mag om even te laten blijken dat wij supporters het even niet eens zijn met dr instelling op dat moment. Om daarna weer met volle borst je club aan te moedigen!!!!

Waar zou de beste sfeer van nederland in de kuip vandaan komen? Niet van een lege tribune!!!

Nee zeker niet de beste, eerder de arrogantste supporters van Nederland. En ik kom nog zelf uit Amsterdam..

Ik ben totaal niet voor Feijenoord, maar hun supporters zijn wel geweldig.

Ik kan moeilijk beoordelen of ze de beste zijn, maar wat ik me wel nog kan herinneren is dat de Ajax supporters na Man United-Ajax veel lof kregen van de Engelse fans voor hun voortdurende steun aan hun spelers. En Engelsen zijn wel wat gewend.

19 september 2013 om 19:28

engelse supporters wel, die aziaten op de tribunes bij united niet.

19 september 2013 om 20:17

En wat waren de reacties van de eigenaren van pubs die bestormd cq gesloopt werden?

Er zijn vele voornamelijk kritische voetbal supporters. Sinds vier jaar is er ook sfeer in de arena van dat vak wat verplaatst is. Dat komt het bezoek ten goede. Maar de beste zijn de trouwste, dat zijn dan toch de feyenoorders.

De beste suppoters zitten in Deventer ;-)

19 september 2013 om 19:52

Dat hebben ze gezien in Alkmaar
Kinderen uitschelden in het familie vak
Een meisje het ziekenhuis in geslagen
Tjonge jonge.wat een niveau.
Maar toen de stewards in linie gingen staan toen scheten ze in de broek.

19 september 2013 om 19:58

Ik zeg toch ook Deventer. Dus bij de thuiswedstrijden ;-). Het is mij helaas ook opgevallen dat het uit voor Go Ahead een stuk agressiever is van de "supporters"

19 september 2013 om 22:14

Ik heb gezien dat in het sfeervak bij Go Ahead twee stewards naar beneden werden gegooid. Ik vind dat nogal buitensporig

Hij is zeker de leukste thuis! :P als Ajax 4 wedstrijden verliest wil geen hond naar Ajax. Beetje arrogant maar je moet wat zeggen toch!

Wat een onzin is dit !!

Lachen joh al die feyenoorders.

Vanuit sociolgisch perspectief zijn de feyenoord supporters van de minderwaardigheidscomplex. De enorme drang om zich daar als supporter zijnde te bewijzen is overigens wel logisch aangezien ze het op sportief vlak moeten afleggen tegen de echte topclubs van Nederland. Schreeuwen onder het mom van "kijk ons een schreeuwen bij een grote achterstand" is er een van bewijsdrang en het zoeken naar acceptatie en erkenning, vergelijkbaar met een kind dat niets goed doet in de ogen van zijn of haar ouders. Dat noem ik dus niet een supporter maar gewoon zielig. Supporter ben je om je club niet om te bewijzen dat je zogenaamd zo'n geweldige supporter bent. Ajax daarintegen heeft daarom dus idd de beste supporters, hetgeen ook de reden waarom er zoveel misgunning is jegens Ajax. Want hoe groter, belangrijker hoe meer mensen een mening hebben. Daarnaast is een Ajacied supporter om zijn club en heeft daarbij lak aan wat anderen van zijn of haar arrogantie en bluf vinden. Al moet ik wel zeggen dat hier wat zogenaamde groene balkjes "ajacieden" zitten die zich meer druk maken om wat andere vinden, die reken ik dan ook niet mee.

19 september 2013 om 19:46

Mag ik ook eens lachen, bedankt vriend voor je 'lange' inhoudsloze post!

19 september 2013 om 19:58

Tja als je dit al lang vindt, nog nooit een boek geopend? haha.

19 september 2013 om 20:33

Yayo mua lees geregeld een boek! op dit moment lees ik The Hunger Games (de hongerspelen). Leuke boeken met een rode draad. Daar zit wel een goed verhaal en conclusie achter, dat is bij jou stukje niet te vinden. Verhaal uit willekeur en wat onduidelijk wat je wilt zeggen. Ik gebruik daarom de tekens '' '' tussen het woord lange, omdat er gewoon geen verhaal uit te trekken valt.

19 september 2013 om 20:31

Ik dacht dat het over Ajax ging??? Geloof me, wij zingen echt niet om jouw te bewijzen dat wij de beste supporters zijn of dat we het hardst willen zingen hoor, maak je maar geen illusies, dat doen we omdat we onze club aanmoedigen. Maar wat zeg je tegen al die ajacieden die hier zelf zeggen dat ze misschien niet de beste supporters zijn?? Dit geldt voor iedere supporter van elke club....iedereen zal zijn eigen aanhang de beste vinden, zelf heb ik meer respect voor de supporter van de kleinere clubs die nooit wat winnen...en uiteraard onze eigen legioen. Nou voordat je je nog drukker maakt. Stop er gewoon mee dit is echt een onzinnige discussie.

19 september 2013 om 22:30

Haal nog even wat meer wit spul door je neus in vak 410 dan ga je misschien NOG meer onzin uitkramen.. Al lijkt me dat bijna niet mogelijk

19 september 2013 om 22:50

Op het gebied van supporters vind ik Ajax een minderwaardigheidscomplex hebben ten opzichte van Feyenoord. Hoe vaak er niet gezeurd wordt over: de ophemeling van het Legioen, de te lange stiltes bij Feyenoord, het kleine liederen repertoire van Feyenoord, te agressieve sfeer, te veel anti-Ajax etc. En bovenstaande klaagzang in combinatie met het altijd maar zoeken van erkenning voor het eigen publiek komt op mij altijd over als een calimero complex.

Wat ziet Moisander dat goed zeg !! Niks aan toe te voegen !

19 september 2013 om 19:47

Nee hé helemaal mee eens :P

Moisander kneus!! Als hij bij PSV had gespeeld waren zei de beste.

19 september 2013 om 19:45

Schijnbaar heeft ie het nooit over de fans van AZ gezegd proef ik hier een beetje uit

19 september 2013 om 20:43

Hahaha, nee klopt! Hij had een hekel aan die klappers volgens mij

Je hebt succes supporters, die vindt je in A'dam en je hebt echt supporters die vindt je in Rotterdam!
Zo is het en zal het blijven.
Of er nu een paar gaan zingen in Barcelona of niet!

19 september 2013 om 20:01

Daarom verkoopt Ajax, ook toen we 7 jaar op rij geen kampioen waren geworden, meer seizoenskaarten dan Feyenoord?
Na 70 minuten een keertje ynwa zingen wanneer jullie achterstaan maakt jullie niet gelijk zo trouw en geweldig. Jullie teren op het verleden..

19 september 2013 om 20:09

Ben ik nou de enige die de Ajacieden ook pas hoorde toen ze ruim achter stonden?

19 september 2013 om 20:34

1 wat heeft Feyenoord hier mee te maken. 2 kom eens een keer naar de kuip. 3 maak je niet zo druk om deze zinloze discussie.

19 september 2013 om 20:51

1. Hij begint over Feyenoord, ik reageer erop.
2. Nee, hoeft niet.
3. Ik maak me helemaal niet druk om deze discussie, ik irriteer me aan die domme reacties in dit topic.

19 september 2013 om 22:03

Reageer er niet op.....zonde van je tijd om je druk te maken er zitten gewoon veel kleuters op nl VZ ;-)

Wtf de ajaxcied die dit schreef is nog niet in de Kuip geweest zeker

Beste supporters, degene die altijd weglopen bij thuiswedstrijden wanneer t ff tegenzit of diegene die uberhaupt niet komen opdagen totaan toppers of de wedstrijden wanneer ze kampioen kunnen worden. Haha, moisander. Ga terug in de kast.

Alsjeblieft zeg, sinds minimaal 2 seizoenen zijn de supporters van Ajax en Twente het meest vocaal aanwezig (ook zonder trommels voor de bijdehandjes)! Bij fey zijn ze aan het begin altijd vocaal aanwezig maar na 10 min is het vaak dood en doodstil.. Vandaar dat ze wss ook maar 3 liedjes kennen.. Enige punt waar ik mee eens ben is dat op de lange zijde meer successupporters zitten in de Arena. Maar voor de rest teert Rotterdam zuid op het verleden! Lege plekken, onderlinge gevechten op vakken achter het doel, doods stiltes.. En ga zo maar door..

19 september 2013 om 19:53

Uhhhm we hebben het over hetzelfde Feyenoord en niet over een andere Feyenoord?

19 september 2013 om 19:56

je lult slap uit je nek

19 september 2013 om 20:12

Ja of niet! Zwaar overtrokken hoe de sfeer nu is in de kuip! 10 jaar geleden had ik wat anders gezegd.. Maar is neerwaartse spiraal met incidenteel een kolkende kuip maar dat is zoals al eerder gezegd incidenteel en daarnaast de 1e 10 min hooguit!

19 september 2013 om 20:36

Dit gaat echt niet over Feyenoord... Je weet dat Feyenoord uit Rotterdam komt en niet uit Amsterdam? Die verwarring gebeurd wel eens vaker vriend. allebei rode shirts.

19 september 2013 om 20:37

Lege plekken? Vechten achter het doel? Doodse stilte? Leuk dat je over Feyenoord begint in een topic over Ajax maar als je dan wat zegt zeg dan ook iets zinnigs de volgende keer

20 september 2013 om 13:15

De grootste onzin die ik in tijden heb gehoorjd, de sfeer in de kuip is in nederland ongeevenaard

Als hij bij Feyenoord had gespeeld had hij het zelfde gezegd, het enige verschil is dat hij dan wel gelijk zou hebben.

19 september 2013 om 20:24

Met alle respect maar zowel Ajax als Feijenoord hebben een goeie achterban, das ook de grootste reden dat de rivaliteit tussen deze supportersgroepen is ontstaan. ( wil absoluut niet goed praten dat dat rellen goed is)
Vind dat onze clubs de beste supporters hebben van de nederlandse topclubs, met direct daarachter clubs als Utrecht en Ado.

Moisander...wat en grapjas...hahahahahahaha

Wat een onzinnige poll. Ieder supporter vind dat de supporters van zijn de club de beste supporters van Nl zijn. Zo vind ik de NAC-supporters de beste van Nl.

Het is wel opmerkelijk dat de Ajax-supporters in het Barca-stadion duidelijk hoorbaarder waren dan die van Barcelona. Een compliment voor hen.
Als ik de NAC-supporters vergelijk met die van Ajax dan moet ik wel aangeven dat de NAC-supporters hun spelers altijd aanmoedigen, ook als er verloren wordt. Een voorbeeld voor vele andere clubs.
En bij NAC op de tribune geen trommels en geen klappers ! Gewoon uitsluitend de kelen open en aanmoedigen.

Als je denkt dat de Ajax-supporters tot de betere supporters van Europa behoren, ben je wel heel erg wereldvreemd.

Als PSV supporter durf ik wel te zeggen dat Feyenoord de meest loyale en fanatiekste supporters heeft.

Waarom blijven roepen Ajax is beste hou daar eens mee op, Of zet er dan bij van Nederland. We hebben het gister avond gezien hoor wees er trots op, En of Ajax of feyenoord de beste supporters heeft ik zal het niet weten...

19 september 2013 om 20:19

Wie ben jij precies om te gaan bepalen wat supporters van een andere club dan de jouwe al dan niet mogen zingen?

Dan vind ik op basis wat hij zegt de Twente supporters de beste van Nederland , want die zingen de hele wedstrijd door , en komen overal boven uit zelfs Feyenoord en Schalke uit. Maar thuis zijn ze helemaal niet te Evenaren , want of ze nu winnen of verliezen de fans blijven er 90 min achter staan

Ik ben ajaxied maar de beste supporters in nederland zijn toch echt wel die uit 010 en van de go ahead eagles!

19 september 2013 om 20:49

Je bent helemaal geen 'ajaxied'..

Feyenoord supporters zijn toch echt het trouwst, maar bij de topwedstrijden is de sfeer bij Ajax echt top. Vooral Vak410 zorgt voor een top sfeer.

Wat een snotneus is die Moisander ook. Ik ging al met Ajax supporters om toen die Moisander nog luiers droeg. Heeft waarschijnlijk tot zijn 15de nog nooit van Ajax gehoord en komt nu de wijsneus uithangen over welke club de beste supporters van Nederland of zelfs heel Europa hebben. Grootste kontelikker ooit.

Als ajax achter staat (vooral in uitwedstrijden) hoor je helemaal niets uit dat vak, dus meneer moisander kletst weer een end uit zijn nek.
En nou camp is nu eenmaal niet zo'n stadion dat bekend staat om zijn gezang etc......, dus een paar honderd dronken amsterdammers hoor je er zo bovenuit.

Sinds de Slag bij Beverwijk maken beide supportersgroepen (ajax & Feyenoord) natuurlijk nooit aanspraak op de titel 'beste supporters van Nederland'.

In de stadions van Nederland worden de supporters van de tegenpartij vaak uitgemaakt voor 'ajax publiek' en dat is niet positief bedoeld.

Ajax de beste supporters...laat me niet lachen. Zoals iedereen toch wel weet heeft ajax heel veel supporters die graag supporter willen zijn van de succesvolste club van Nederland (gloryhunters). Daarbij komt Ajax meer dan welke club in Nederland veelvuldig in de media. Ook dat vinden veel van die supporters erg interresant.

De beste supporter is iemand die 90 minuten + blessuretijd blijft zitten/staan. Tegenwoordig zijn er bij iedere club veel te veel mensen die al na 80 minuten het stadion verlaten. Triest...

Pff..hahahahaha vak 410 echt goeie diehard fans maar de rest..

Ach Niklas toch, je bent meteen weer populair. Leuk trouwens die poll, meer dan driekwart is hier voor Ajax. Eindeloze clubdiscussie verder, wordt weer lekker uitgelokt door VZ.

19 september 2013 om 21:12

De beste glory hunters bedoelen ze.Ik denk dat driekwart zich hier op site even moeten afvragen waarom ze voor ajax zijn geworden. Juist ja omdat het de beste Nederlandse club allertijden is. Vooral toen ik jong was zeg maar de leeftijd waarop voetbal je begint te interesseren won ajax de CL in 95. Iedereen was voor Ajax. Allemaal kuddevolk.

Het Ajax publiek in uitwedstrijden komt zeker in aanmerking voor beste van Nederland. Waar dan ook, altijd boven het thuispubliek uit. Als het we het over het algemeen pakken, ziet iedereen dat Feyenoord de luidruchtigste supporters heeft. De Arena kolkt nimmer zoals de Kuip.

Ajax heeft ook geweldige supporters. Denk ook nog maar eens terug aan Torino-Ajax uit 1992, maar verder onzin natuurlijk. Vraag het aan Kalou, Van Bommel of Guidetti en je krijgt een heel ander antwoord.

Nou, dat zal allemaal best, Ajax hoorde je i.d.d. in Barcelona, maar geloof dat zeker Twente over een sterkere aanhang beschikt ,die hoor je werkelijk altijd en overal.
Denk dat Ajax, Twente en toch ook wel F'noord over de fanatiekste supporters beschikt. Kijk je naar Twente die winnen sowieso kwa spandoeken, ongelooflijk dat ze daar telkens weer nieuwe spandoeken maken van meters breed en hoog, wat gewoon over de hele breedte van het veld gaan 2 tribunes hoog.
Dat zijn toch wel de drie clubs waarvan je het hebben moet.

Ajax heeft verreweg het beste uit-publiek !

19 september 2013 om 22:05

Behalve als Ajax uit tegen Feyenoord speelt. Dan zit er niemand uit Amsterdam...

Blijkt wel weer dat, gezien de score, op z'n minst de helft van dit forum wordt bezocht door ajax supporters. Al het commentaar in de topics die over ajax gaan is dus nauwelijks door de objectieve, neutrale supporter ingevuld en dus met een korreltje zout te nemen.

Dat is gwn niet waar 100% Feyenoord supporters die het best zijn

Ik vind de Ajax supporters de grootste mooi weer aanhang van Nederland, heel erg zonde....

Ben het er natuurlijk niet mee eens maar de sfeer in de Arena is in de loop der jaren wel beter geworden. Hoogtepunt voor Ajax was denk ik Ajax - Twente paar jaar geleden.

Relatief gezien zijn het de grootste nepsupporters van Nederland. In de Arena zitten prima supprorters zoals jij en ik. Niks bijzonders alleen hebben ze een grote landelijke achterban met neppers

Weten jullie wie ik goede supporters vind? Supporters van clubs waar het niet altijd koek en ei is en bovenin meedraaien. Mensen die ondanks dat het voetbal niet goed is of de resultaten slecht zijn naar het stadion blijven komen.

De Eredivisie bestaat uit meer dan alleen de top 3!

@rbn_, lekker makkelijk om Ajax - Twente te noemen. Bij iedere club die thuis kampioen kan worden is de sfeer perfect. De beste supportersgroeperingen onderscheiden zich met name in slechte tijden. En dan staat Feyenoord gewoon met stip op 1. Daarna volgt Twente . Dan komt eerst nog Utrecht en daarna clubs als PSV en Ajax. In het buitenland zijn er zoveel clubs die ver uitsteken boven alle Nederlandse clubs. In Duitsland Dortmund en Schalke zeker, maar ook nog veel andere clubs bijvoorbeeld, Celtic, Liverpool, Manu, en zo zijn er nog veel meer op te noemen.

ik heb respect voor ajax en feyenoord supporters. die staan altijd klaar voor hun club. gelukkig kunnen we hiervan genieten.

Twwe keer achter elkaar verliezen en er zitten er 5000 minder in die betonnen graftombe in Zuid-Oost....

Ajax de beste supporters? Op welke planeet leeft die moisander? Volgens zijn die van feyenoord een tikkie beter!

Misschien zitten de beste supporters wel bij Telstar of bij Emmen. Het ligt er aan wat je verstaat onder beste supporters. Ik denk dat het publiek trouw moet zijn in uit en thuiswedstrijden, niet voor rotzooi zorgen, sfeerbepalend zijn en steeds achter de ploeg blijven staan.

Als het Ajax voor de wind gaat is het een aardig publiek, anders zitten ze er als eerste met hun zakdoekjes te zwaaien.

Wat een lachertje, tegen pec nog natabene de koploper tegen ajax thuis dat net twee dragende spelers kwijt is en dan fluiten!!!!! Typisch ajax zogenaamd overal de grootste en de beste en bla bla bla maar no show van 28% en dat ze bij barcelona fluiten is omdat ze het een mooi affiche vinden en in camp nou zitten. Is knap als ze nog zingen als ze achterstaan tegen rkc waalwijk, dat getuigt van meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

82 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren