Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buffon veert op en wint troostfinale voor Italië tegen Uruguay

Italië verlaat de Confederations Cup in Brazilië door de voordeur. De ploeg van Cesare Prandelli verloor in de halve finale na strafschoppen van Spanje en doordat de troostfinale tegen Uruguay na 120 minuten op een 2-2 gelijkspel bleef steken, waren er opnieuw penalty’s nodig. Ditmaal waren i Azzurri, die in 2009 in de groepsfase strandden, wel de meest gelukkige partij in de loterij. Namens de Uruguayanen faalden Diego Forlán, Martin Cáceres en Wálter Gargano oog in oog met Gianluigi Buffon.

/

Uruguay verloor in 1997 de troostfinale en dat deed men dus ook zondagavond. De ploeg van Oscar Tabárez begon wel zeer scherp aan de troostfinale in de Arena Fonte Nova, waar veel lege stoelen te zien waren. La Celeste dreigde in de eerste tien minuten tweemaal met een gevaarlijke voorzet en een vrije trap van Diego Forlán, terwijl de Italianen eigenlijk nog de beste mogelijkheid kregen om de score te openen; Giorgio Chiellini kopte een vrije trap voorlangs. Het tempo was, mede door de hitte in de derde stad van Brazilië, betrekkelijk laag. Een dood spelmoment zorgde uiteindelijk voor de eerste serieuze opwinding in Salvador.

Alessandro Diamanti trapte een vrije trap na een kwart wedstrijd van ver tegen het aluminium, waarna de bal via Fernando Muslera en een laatste tik van Davide Astori in het doel verdween: 0-1. Uruguay moest in de achtervolging en leek al gauw weer langszij te komen, maar de rake kopbal van Edinson Cavani werd vanwege buitenspel afgekeurd. Beide landen kregen in de slotfase van de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar Italië nam de voorsprong mee de kleedkamer in. Uruguay nam na de pauze de handschoen op, maar dat deed men niet met grote vaart. Buffon kwam hierdoor nauwelijks in de problemen, maar na een uur moest hij wel vissen.

/

Walter Gargano pikte de bal op het middenveld op en bediende Edinson Cavani met een fraaie steekpass; El Matador plaatste de bal beheerst in de verre hoek: 1-1. De Zuid-Amerikanen gingen op jacht naar de 2-1 en waren erg dicht bij die voorsprong, maar Buffon redde tot tweemaal toe op schoten van Forlán. Twintig minuten voor tijd knalde Álvaro González een bal van afstand ook nog rakelings over de deklat. Tegen de verhoudingen in nam la Squadra Azzurra, dat zonder Andrea Pirlo en Mario Balotelli aantrad, even later, in de 73e minuut, een nieuwe voorsprong; Diamanti krulde een vrije trap op prachtige wijze in de bovenhoek.

Vijf minuten later deed Cavani echter hetzelfde, en dan van circa 25 meter afstand. Hierdoor was er een verlenging noodzakelijk om de nummer drie van de Confederations Cup aan te wijzen en de partijen speelden toch wat met de handrem erop om een cruciale tegentreffer te voorkomen. De netten werden in het extra half uur, ondanks dat Italië nog met tien man door moesten door de tweede gele kaart voor Riccardo Montolivo, niet gebold en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. In deze tombola faalden Forlán, Cáceres en Gargano waardoor het land uit de laars in tegenstelling tot in de halve finale tegen Spanje de serie naar zich toe wist te trekken.

De derde plaats van Italië is terecht

1
2

wat waren die penalties slecht getrapt van uruguay zeg...

30 juni 2013 om 20:54

100 procent met je eens. Heel erg zwak.

Ach ja.. 50 van alle strafschoppen worden slecht ingeschoten. Maar als de keeper naar de andere hoek gaat dan is het al vaak een goede pingel terwijl de bal dan vaak niet eens goed in de hoek zit. Bij penalty's draait het vaak om geluk. Er zitten natuurlijk ook wel een aantal specialisten in bepaalde teams.

30 juni 2013 om 20:56

Het is natuurlijk wel makkelijk gezegd. Die strafschop van Cavani was bv ook niet al te best maar gaat binnen, dan praat niemand erover.. Als de keeper juist in de goede hoek springt kan zelfs een geplaatste strafschop gemist worden.. Als ik denk aan slecht dan denk ik aan Bonucci, Stam of een strafschop die je naast trapt..

30 juni 2013 om 20:59

Belgie en ik zeggen dat de penalties (meervoud/allemaal) slecht werden ingeschoten, dus inclusief die van Cavani.
Als keeper zijnde moet je wel in de goede hoek duiken, maar dat neemt niet weg dat ze slecht werden ingeschoten.

Ook slecht gekeept bij het vrijetrap doelpunt van Cavani.

30 juni 2013 om 21:07

Heb je Spanje - Italië gekeken? Dat was echt een goede serie en laat zien dat het meer is dan geluk. Keepers zaten soms in de goede hoek, wat niet genoeg is voor een goede penalty. Owja, het waren casillas en buffon, dat zijn niet de minste keepers.

30 juni 2013 om 21:27

Mufc-wazza
als een speler langer wacht dan de keeper en de bal richting geeft nadat de keeper heeft gedoken, hoeft de bal niet optimaal in de hoek. Dat de bal dan niet in de hoek zit, maakt het geen slechte penalty

30 juni 2013 om 22:39

@ Villian,

Maar hoe vaak komt dat voor? Allen bij Balotelli is dit altijd het geval..

1 juli 2013 om 02:13

Inderdaad, dat waren een paar top penalty's op een rij. Genoot ervan hoe ze er in gingen....vooral ook weer die van Pirlo, zo achteloos, droog in de hoek, langs de paal, perfectie.

30 juni 2013 om 21:17

In 2011 speelden Uruguay tegen Argentina in de halve finale van de Copa America en toen ging Uruguay door na penalty´s (5-4).
Toen schoot Forlán, Suárez, Scotti, Gargano en Martín Caceres de penaltys. Feilloos en kansloos voor de keeper. Het is af en toe gewoon pech, want deze heren weten heel goed een penalty nemen.

30 juni 2013 om 21:19

Het was kwart finale.

30 juni 2013 om 21:22

Klopt, was inderdaad kwartfinale. Tevez miste als enige.

30 juni 2013 om 21:31

Ik herinner dat toernooi heel goed nog. Wij hebben letterlijk alle 4 penalties gemist (tegen Paraguay). Ik dacht dat het met opzet was ofzo. Nog slechter ingeschoten dan Uruguay.

Nou Buffon voorlopig lig je niet onder vuur zoals je eerder had vermeld.

1 ding is zeker. Cavani is een duidelijke versterking voor Real Madrid. Hij lijkt uit vorm, maar scoort nog zijn doelpunten. Dat wat Higuain en Benzema duidelijk niet hebben.

Wat een vrije trap wat hij erin schoot! Diamanti was ook gevaarlijk met zijn vrije trappen, ook een heerlijke goal!

Super Gigi Buffon, 3 penalty's gehouden! In mijn ogen de beste keeper van de wereld en dat moet ik als Interista gewoon toegeven, ook omdat hij zich als een gentleman binnen en buiten het veld gedraagt. Respect voor Buffon!

30 juni 2013 om 21:08

Inderdaad. Ik vind Buffon beste keeper allertijden , en dit zeg ik ook als Interista maar dan ook als een voetballiefhebber. 3 x tegenhouden is een uitstekende prestatie.

Lekker voor Buffon, hij snoert de critici de mond!!

30 juni 2013 om 21:09

Critici zullen zeggen dat de penaltys zwak waren ingeschoten, wat ze ook waren. Maar het blijft inderdaad wel een goed optreden van Buffon.

Doet me niet veel dit, leuk maar meer ook niet, als we volgend jaar maar goed presteren op het WK, daar gaat het om de knikkers, niet hier.

Super Gigi zal nu wel even geen kritiek meer te verduren krijgen denk ik

Beste doelman ooit voor mij ! Niet alleen omdat hij Juventus speler is, maar ook gewoon omdat ik zelden zo'n complete katachtige doelman als onze Buffon gezien heb, ook naast het veld een waar familieman en clubmens pur sang!

Buffon !

30 juni 2013 om 21:06

Italië - Nederland in de finale volgend jaar op het WK in Brazilië

On: Buffon man of the match in mijn ogen. Hij is mischien oud, maar wel van goud voor zijn vaderland Italië. Penalty stopper kan hij als de beste en wat schoten die uruguayanen dramatisch zeg, niet normaal!

Haha afspraak

Jep inderdaad, old but gold, al waren de penalty's van Uruguay inderdaad dramatisch

30 juni 2013 om 22:53

Meeste keepers worden op wat latere leeftijd pas positief benadeeld. Ik zie geen enkel jonge keeper naast Buffon en Casillas

30 juni 2013 om 21:21

Buffon is idd een icoon en een voorbeeld. op en top prof altijd sympathiek en eerlijk. op en naast het veld.

off topic: alexdelpiero10 wat is jou nationaliteit eigenlijk? jij weet echt heel veel van het italiaanse voetbal dat je haast een italiaan moet zijn. =) ik kan altijd genieten van je nuchtere en eerlijke reacties.

30 juni 2013 om 21:34

Ken je ene Iker Casillas? Dat is er nog zo 1 .

1 juli 2013 om 17:06

Inderdaad, zijn generatie genoot en eeuwige concurrent, twee doelmannen van de buitencategorie, twee absolute legendes geen twijfel mogelijk.

Niet dat een derde of vierde plaats naar mijn mening veel uitmaakt maar toch mooi dat ze dit winnend afsluiten.. Ook mooi voor Buffon dat hij drie strafschoppen pakt, ook al waren ze niet super geschoten.. Je moet ze maar pakken, die van Cavani was bv ook niet al te best maar Buffon sprong naar de andere hoek.. Wel jammer dat hij die vrije schop van Cavani niet had, leek houdbaar, ook al maakte die bal een vreemde curve op het laatste. Maar hij heeft toch ook gewoon enkele goede ballen tegen gehouden, zoals die twee schoten van Forlan en die knal van Suarez in de eerste helft..

In de eerste helft was Italië beter en stonden ze verdiend voor.. Maar in de tweede helft leken ze er fysiek kapot te gaan, alleen werd slecht. De 1-1 ontstaat door een domme bal door het midden, de 2-2 ook door dom balverlies waardoor die vrije trap ontstaat.. En zo zijn er nog fases geweest, ook in de verlenging. Met alle respect voor Aquilani & Montolivo maar wat die bezig waren trok nergens op en niet alleen vandaag was dit zo. Ik zie bv veel liever Poli & Verratti meegaan, twee jongelingen die in balbezit ook gewoon zuiverder zijn.

Hehe die Suarez vs Chiellini, enkele leuke duels. Die Suarez, wat een mannetje blijft dat toch. Halve kop kleiner en dan toch nog zo durven doen.. Wat mij ook opviel waren de slechte passes en controles van EL Shaarawy & De Sciglio.. Beide nog zeer jong en ik hoop dat ze dit seizoen nog groeien als spelers zodat ze er op het WK wel staan. Ik hoop ook op Insigne op het Wk, laat Cerci aub thuis.. Ik hoop ook op Ogbonna in de plaats van Astori die toch op verdedigend vlak bij momenten onzeker oogde.

30 juni 2013 om 21:04

Haha, veel mensen kunnen Suarez uitkotsen. Maar dat is een winnaartje zeg, sjongejonge hey. Hij doet echt alles om te winnen en tot een punt kan ik dat zeker waarderen. Als hij soms wat minder valt, is het gewoon een topspeler.

Die Cerci was een prachtige Fm-speler, maar in de realiteit valt ie reuze mee (of zelfs tegen).

30 juni 2013 om 21:10

Cerci heeft meer talent dan je zou denken, ik denk dat het andere zaken zijn die hem er van weerhouden zich echt te ontwikkelen tot een topper, veel te wisselvallig, maar talent heeft ie zeker.

30 juni 2013 om 21:12

Ik moet steeds lachen wanneer ik de naam Cerci hoor of zie. Cerci is ook mijn achternaam vandaar hehe.

Buffon is gewoon de nummer 1 keeper die ik ooit gekend heb. Wat een levende legende.

Cerci werd een grote toekomst voorspeld, maar het komt er niet uit. Als iets niet uitkomt, is het in mijn ogen niet essentieel of ie er wel of niet is.

Hij lijkt mij een jongen die niet voor het voetbal leeft, maar meer als middel gebruikt om goed te kunnen leven.

30 juni 2013 om 21:20

Interista

Haha, maar dan op zijn Turks zeker! Cerciiiiiiiii, napan bro!

Buffon is zeker goed. Niet alleen dat, ook loyaal. Niet alleen dat, hij is een ware gentleman.

30 juni 2013 om 21:45

Eigenlijk is het Çerçi (vertal: Markthandelaar) maar omdat Nederlanders dat niet kennen , is het Cerci

1 juli 2013 om 17:09

@interista-r9

Haha prachtige achternaam ^^

@bkorkmaz3

Inderdaad, zijn potentie is hoog, echt een snelle technische speler, maar hij bakt er vaak niks van, om dan weer te schitteren, bizarre speler zonder topmentaliteit vrees ik.

Italië en Uruguay hebben er nog een wedstrijd van gemaakt gelukkig. Zware strijd in dat weer. Italië verdient derde geworden. Volgend jaar misschien meer? Ze hebben al kennis kunnen maken met de omstandigheden in ieder geval.

Gunde het Italie wel na de verloren penaltyreeks tegen Spanje!
Penalty's van Italie wederom goed ingeschoten en van Uruguay heel matig.. Mooi voor Buffon!

Wat een schwalbe weer van die Suarez. Ik kan me er werkelijk kapot aan ergeren.

Zwakke penalties van Uruguay, en puik gekeept door Buffon.

Vond deze wedstrijd vrij gelijk opgaan. In de eerste helft was Italië de bovenliggende partij en in de tweede helft nam Uruguay het voortouw. Misschien op basis van de verlenging verdiende Uruguay wat meer, maar ze misten de kansen.
Na die geweldige wedstrijd van de Azzurri tegen Spanje is de 3e plek toch wel verdiend. Je zag bij een aantal spelers dat die wedstrijd van donderdag nog duidelijk in de benen zag.

Alhoewel dit een vrij nietszeggend toernooitje is, heeft Italië heel wat moois en spectaculairs laten zien. Tegen Spanje hebben we de wereld onze ware kracht getoond, maar de mooiste match was toch wel tegen Japan, die zal ik nooit meer vergeten! Niet omdat Italië goed speelden (ze speelden bedroevend slecht), maar gewoon omdat ieder aspect wat voetbal zo mooi maakt erin vertegenwoordigd werd: Passie, geluk, pech, kunde, onkunde, winnersmentaliteit, verdriet, blijdschap etc.

Nu mogen de mannen hopelijk nog op een vakantie voordat ze aan de voorbereiding voor komend seizoen beginnen, dat verdienen ze wel na de afgelopen 4 dagen.

buffon vind ik nu nog altijd de beste keeper ter wereld. hij heeft iets unieks kwa coaching. ik hoor weinig keepers zo goed coachen als dat hij doet....

Leuke wedstrijd om naar te kijken. Maar heeft Uruguay niet aan penalty's gewerkt, natuurlijk Buffon koos gewoon vaak de goeie hoek, maar je kan de doelman altijd moeilijker maken door vaak te oefenen.

Italie terechte 3de

Wat een ongelovelijk onzin dat Uruguay niet aan de penalty´s heeft gewerkt. Ze hebben altijd dezelfde vijf die penalty´s schoppen: Cavani, Suárez, Forlán, Cáceres en Gargano. Kijk maar nog eve naar de penaltysserie in de kwartfinale van de Copa America 2011 Uruguay tegen Argentina.

Dan moet het toch de zenuwen zijn geweest

Maar ik bedoel dat ze heletijd laag schieten, waar de keeper zowat 50/50 procent de kans heeft om tegen te houden als die de goeie hoek kiest en bij keepers als Buffon, Neuer, Cech Cassilas etc weten vaak ook welke hoek die duiken moet.

Dan hebben ze gewoon verkeert geleerd. Maar een beetje hoger had of in het midden schieten had beter gewerkt voor hun, en natuurlijk geweldig gekeept van Buffon, wist steeds waar die heen moest

Forlan mist ook steeds penalty's ! in zijn atletico tijd ook nog kan ik me herinneren , waarom laten ze hem steeds penalty's nemen ?

30 juni 2013 om 23:39

Forlan blijft een specialist. Hij kan een hele zuivere trap hebben, kijk maar hoe hij scoorde tegen Nigeria.

leuke wedstrijd, italie speelde erg matig en kan denk ik veel beter, pirlo, ballo, barzagli en marchisio deden niet eens mee, el shaarwy is hopeloos uit vorm en montolivo en aquilani vond ik erg slecht spelen.
Buffon snoert weer even iedereen de mond met een goede wedstrijd en 3 strafschoppen die hij pakt.

Leuk voor Buffon maar bij die vrije trap van Cavani zag hij er weer niet helemaal lekker uit, misschien moet hij besluiten te stoppen naar het WK en het stokje overdragen aan Sirigu van wie ik zeer gecharmeerd ben.

Poll, de derde plaats voor Italie is terecht: Nee. Want ze hadden naar mijn mening minimaal 2e moeten worden, helaas mocht het niet zijn vanwege de strafschoppenreeks. Maar beter 3e als 4e al maakt het niet heel erg veel verschil. Volgend jaar beter.

Forza Italia é forza Juve!

30 juni 2013 om 22:23

Ik ben het helemaal met je eens behalve de 2 laatste woorden

motm : Buffon. Wat een held is hij ook. Voor mij de beste Italiaanse keepr ooit. Ook al speelt hij bij Juventus, het blijft een van mijn favoriete keepers. Hij is bovendien nog een erg aardige vent met een gouden hart.

Respect voor Gigi Buffon!

30 juni 2013 om 22:37

Ik denk dat Buffon samen met Zoff de twee grootste Italiaanse keepers ooit zijn. Steken er wel boven uit. Peruzzi, Marchegiani en Toldo komen daar onder.

Ik heb ook veel respect voor Gigi. Man met eer en heeft klasse zowel in als buiten het veld. Vandaag heeft hij veel goeds gedaan voor zijn team, ondanks dat die vrije bal van Cavani nooit had mogen zitten.