De Russische Balotelli

Woensdag, 19 juni 2013 om 15:52 door Koni078

Het gaat goed met de jeugd van CSKA Moskou. Belangrijke spelers die vanuit de jeugd zijn doorgebroken, zoals Alan Dzagoev en Georgi Schennikov, zijn uitgegroeid tot vaste waarden en ook spelers als Ravil Netfullin en Dmitri Yefremov hebben hun debuut mogen maken. Maar zowel CSKA als het Russische voetbal heeft wel behoefte aan een jonge centrale verdediger om Vasiliy Berezutskiy en Sergei Ignashevich te vervangen.

Viktor Vasin is dat helaas niet. Vasin kwam voor 750.000 euro over van Spartak Nalchik en een echte bijdrage heeft hij niet kunnen leveren, doordat hij alleen maar geblesseerd aan zijn kruisbanden is geweest. In de wedstrijden dat hij speelde maakte hij wel een aardige indruk op me, maar in hem zie ik helaas geen opvolger. Daarvoor is hij niet constant genoeg en te blessuregevoelig. Het zou dus logisch zijn als Evgeni Giner de transfermarkt op zou gaan, maar mogelijk hoeft dat niet.

In de jeugd speelt er namelijk al een talentvolle verdediger: Lionel Rasakovich Adams is zijn naam. Adams is achttien jaar, 1 meter 88 lang, fysiek sterk, snel en zeer moeilijk van de bal te krijgen. Leo probeert vaak de voetballende oplossing te zoeken. Het is een opbouwende verdediger die je zelden een bal in de tribune ziet rossen of een lange bal naar voren ziet geven, behalve als dat echt nodig is. Hij is de rust zelve en kan ook aardig opbouwen. Hij heeft dit seizoen 28 wedstrijden meegedaan met Jong CSKA en daarin viel het mij op dat hij weinig kaarten pakt. Bovendien is hij zeer multifunctioneel, want hij kwam binnen als een linksback, maar is door Jong CSKA-trainer Aleksandr Grishin omgeschoold tot een centrale verdediger. Zijn verdedigende kwaliteiten doen mij persoonlijk denken aan Gerard Piqué.

De naam Adams klinkt inderdaad niet Russisch, maar dat is hij wel degelijk. Hij heeft namelijk een Russische moeder, maar ook een Nigeriaanse vader, die in zijn geboorteplaats Sint-Petersburg ging studeren en daar moeder Adams ontmoette. Adams begon vanaf zijn achtste met voetbal en speelde zeven jaar in de jeugd van Zenit, totdat hij een aanbieding van Lokomotiv Moskou kreeg. Na wat raadplegingen van zijn moeder en oudere broer Lukman, die professioneel atleet is, besloot hij dat de sportieve vooruitzichten bij de Stoomlocomotieven een stuk beter waren. Lang hield hij het echter niet vol, want na één jaar vertrok hij naar CSKA. ''De aanbieding die CSKA deed was hetzelfde, maar sportief kon ik daar nog meer vooruitgang boeken'', zei Adams in Sport-Express.

Wel maakt Adams nog erg veel fouten en is de stap naar het eerste nog ver weg. Toch denkt Adams dat het een kwestie van tijd is voordat hij de stap naar het eerste gaat maken. ''Ik voel me bij CSKA stabieler. Dat heeft ook te maken dat er veel meer trainers werken daar. Je krijgt als speler veel individuele trainingen en daar word je alleen maar beter van. In de loop der jaren heb ik veel bijgeleerd op fysiek, technisch en tactisch gebied'', zei hij. Zijn officiële debuut laat dus nog op zich wachten, maar Adams heeft wel ervaring in het eerste opgedaan. Hij mocht mee met de eerste selectie op trainingskamp in Campoamor, Spanje.

Hoewel het vaak voorkomt dat er racistische incidenten in het nieuws verschijnen, valt dat bij CSKA reuze mee. Adams is zeer geliefd onder de supporters en heeft 'Rocky Mountain' als bijnaam gekregen, gebaseerd op een zwart gekleurd paardenras. Adams kan daar wel om lachen: ''Het zijn geweldige fans! Ik ben erg blij dat ik zo hartelijk ontvangen word. Ik weet nog dat ik met het tweede naar Perm moest voor de uitwedstrijd tegen Amkar. Er kwamen gewoon fans mee, terwijl Perm ver van Moskou vandaan is!''

CSKA-trainer Leonid Slutsky is lovend over de jonge Adams. ''Hij is fysiek zeer begaafd en dat is kenmerkend voor de mensen van zijn nationaliteit. Functioneel is hij klaar voor het grote voetbal, maar nu kijken we of hij er ook de voetballende kwaliteiten voor heeft''', zei Slutsky in Sport-Express, vlak voordat het trainingskamp begonnen was. Leo heeft ook ervaring opgedaan als jeugdinternational. Hij speelt voor het Rusland onder de negentien jaar en bondscoach Vladimir Scherbak is net zo enthousiast over hem als Slutsky. ''Leo is donkergetint, maar zijn mentaliteit is typisch Russisch. Hij is absoluut geen Messi, maar laten we het zo zeggen: hij kan Messi tegenhouden tijdens de finale van het WK 2018'', zei Scherbak optimistisch.

Dit jaar zal het seizoen moeten worden dat Adams gaat doorbreken. Zoals eerder gemeld moet er een opvolger voor Berezutskiy en Ignashevich klaarstaan, aangezien het Koni-duo ouder wordt en goede jonge Russische centrale verdedigers op één hand te tellen zijn. Adams heeft tot nu toe een zeer positieve indruk op mij achtergelaten en ik hoop voor hem dat Slutsky hem genoeg kansen gunt om te laten zien wat hij in huis heeft.

Mario Balotelli heeft door belangrijk te zijn voor zijn land het racistische imago van Italië doen slinken, nadat hij een zeer moeilijk begin had. Wie weet kan Adams het racistische imago van de Russen doen afnemen door in het shirt van Rusland de beste spitsen van de wereld te slim af te zijn.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door koni020)

Leuk dat je over Rusland schrijft, want ik weet niet veel van die clubs af.
Toen ik 'de Russische Balotelli' las en zag dat hij een verdediger is vond ik het een raar gekozen titel. Maar in je slot maak je de vergelijking, top!

Geweldige CE, niet het meest interessante onderwerp in deze transfer periode maar toch wel erg leuk om te lezen. Ik heb geen fouten kunnen ontdekken, ik heb ook niet naar fouten gezocht. Ik heb het gelezen en heb niks opgemerkt wat ik heel erg hinderlijk vond. Voor mij dus gewoon 5 sterren.

Altijd als ik een CE van jou lees krijg ik het gevoel dat ik ook zo expert van Russisch voetbal kan worden. Je schrijft het zo gedetaileerd en herkenbaar op dat het gemakkelijk te onthouden is en ik er zo mee zou kunnen pronken. Het komt wel over als een groot talent, ook bewust bezig met zn carriere, kan ik erg waarderen.

Persoonlijk let ik nooit op grammatica en spelling dat zou hypocriet zijn gezien ik zelf daar absoluut geen kaas van gegeten heb. Voor mij 5 sterren.

19 juni 2013 om 17:39

Geloof me: dat is echt niet zo moeilijk hoor. Je hoeft er alleen maar interesse voor te tonen en dan komt de rest vanzelf.

Lionel spreek je trouwens uit als Lajonel.

2 januari 2014 om 02:29

Zou je dat dan zo 'лайонель' of zo 'лaëнель' schrijven?

3 januari 2014 om 20:48

De eerste zonder de ь.

Mooie CE. Goed geschreven en je kan zien dat je je er in verdiept hebt. Vijf sterren.

Mooi stuk, goed geschreven.

19 juni 2013 om 23:40

5 sterren

Goeie stuk man, 5 sterren waard!

Lekkere stuk Koni ! Leest lekker weg en ben nu goed op de hoogte ! 5 stars mate

Prima CE, alleen ik vond het jammer om pas in de laatste zinnen te moeten lezen wat de gelijkenis is/moet worden met Balotelli.
Het had misschien leuker geweest om in je inleiding hier al een kleine voorzet voor te geven om het later af te maken. (Is subjectief hoor, misschien vinden anderen van niet natuurlijk )

Verder leest het gewoon lekker weg, geen rare dingen die me opgevallen zijn en vind het ook wel fijn dat je een bron noemt nav een uitspraak van Adams (sport-express)

Voor mij 5 sterren waard!

21 juni 2013 om 10:07

Ik denk juist dat dit een goede oplossing was. Hij maakte ons met de titel toch wel enigszins nieuwsgierig en hij creëert een open plek in het verhaal. Zolang die open plek niet beantwoord wordt, zul je altijd verder lezen(mits het verhaal enigszins boeiend is, nu wel het geval).

Ook een goede schrijfstijl en natuurlijk een fantastisch onderwerp!
Op één of andere manier kan ik wel enige sympathie tonen voor het voetbal in Rusland en als het racisme er volledig uit is, denk ik dat de rest van de voetbalwereld dat ook kan.

5 sterren.

Heb de naam Adams wel eens voorbij zien komen, maar wist niet dat het zo'n degelijk talent was. Vond je stuk prettig om te lezen, met voldoende informatie om Adams zijn kwaliteiten uit te lichten. Zou persoonlijk alleen je vergelijking met Balotelli wat eerder naar voren laten komen of iets uitgebreider in je laatste alinea. Verder vind ik je stuk zoals gezegd echt prima!

20 juni 2013 om 12:50

Ik vond het juist leuker als mensen zich de hele tijd gaan afvragen waar die vergelijking op slaat, om dan met het slotstuk het verlossende antwoord te geven. Het moet wel interessant blijven he.

20 juni 2013 om 15:09

Als je het zo uitlegt klinkt het inderdaad logisch! Kijk uit naar je volgende!

Ik kijk altijd uit naar je stukken Koni, ik vind ze een genot om te lezen. Ben door jou een stuk meer over het Russische voetbal te weten gekomen, Dank daarvoor! Ook in deze CE schrijf je weer een mooi stuk, je wekt interesse van mensen dmv. de titel en het hele stuk zit je jezelf af te vragen waar de vergelijking met Balotelli op slaat, maar op het einde maak je dat helemaal goed.
5*

Alles is volgens mij al gezegd; van de titel tot de interessante opbouw in je stuk. Kortom een geweldige clubexpert!

Koni,

Mijn complimenten. Je blijft één van mijn favoriete schrijvers.

Kijk, dit is weer een hele goede CE van jou.

Deze spelers ken ik eerlijk gezegd niet echt, maar als ik dit nu zo lees, dan klinkt het als een veelbelovend talent.

Cska Moskou en Shakthar Donetsk, dat zijn de twee teams waar ik van kan genieten die uit Oekraïne en Rusland komen.

Deze twee clubs doen relatief goedkope aankopen en doen vrij veel met hun jeugdopleiding, zo nu ook weer met deze speler.

Hele goede CE, met een interessante speler als onderwerp. 5 sterren.

20 juni 2013 om 16:04

Shakhar doet nauwelijks wat met hun jeugd hoor. Behalve Chygrinskiy en Rakitskiy zitten er nauwelijks jeugdspelers tussen hun selectie. Ze hebben gewoon een heel goed scoutingsnetwerk in Brazilië zitten en pikken de beste spelers van de kleintjes van Oekraïense clubs op.

20 juni 2013 om 16:39

Je kan inderdaad niet echt zeggen dat Shakhtar veel met puur eigen jeugd doet. Alleen hebben ze inderdaad wel een zeer goed scoutingsapparaat. Spelers als Willian, Alex Teixeira en mkhitaryan werden al op jonge leeftijd naar Donetsk gehaald. Al had de laatste wat mazzel dat zijn talent zo kwam bovendrijven doordat Jadson heimwee kreeg naar Brazilie.

Heel erg interessant om is een keer iets te lezen over een speler die we niet kennen maar hoe weet je dit ? kijk je wedstrijden van jong Cska Moskou ??

20 juni 2013 om 16:34

Media en youtube filmpjes. Ik heb geen link kunnen vinden om Jong Cska te bekijken dus ik moet vooral van uitslagen hebben.

Leuke en interessante clubexpert.
Je hebt een heerlijke schrijfstijl wat het lezen voor mij leuker maakt.
Ga zo door

We hadden met elkaar nog over de rechtsback van Rusland met nummer 22 tijdens Portugal - Rusland en toen merkte ik al dat je veel verstand had van het Russische voetbal.
Je heb een ontzettende heerlijke schrijfstijl die goed weg te lezen is. Bedankt voor de info over Cska. De ploeg trouwens met 1 van mijn favoriete spelers Keisuke Honda!

22 juni 2013 om 00:19

Niet meer vrees ik, want hij zal dit jaar zo goed als zeker vertrekken. Dat is met de clubleiding zo afgesproken. Maar: als er geen mooie club komt die voor hem concreet is verlengt ie zijn contract.

22 juni 2013 om 00:28

Als Keisuke niet blijft hoop ik dat hij naar Arsenal komt. Er stond al een paar jaar geleden belangstelling van Arsenal in hem. Vind hem bij de Japanse ploeg af en toe lui overkomen. Hoe is dat bij Cska?

22 juni 2013 om 12:26

Dat was de grootste reden waarom ik hem al die tijd veroordeeld heb.

Hé maat!

Da's een zeer mooie Ce.

Je hebt een fantastische schrijfstijl. Het verhaal is in één concentratiemoment uit te lezen, want het is zo overzichtelijk en vloeiend. Dit heb ik je meerdere malen gezegd, maar het is om je scherp te houden en te prikkelen.

Over je voetbalkennis en je drive om jezelf steeds up to date te houden, zal ik ook niet zoveel zeggen. Want dat steekt gewoon goed in elkaar.

Ik ken de speler niet, maar nu zal ik op hem letten (vooral in de Cl). Even kijken hoe de Russische Balo is. Vooral je koppeling aan Balo is heel mooi om te zien, want racisme is een gevoelig onderwerp. En wie weet, misschien is deze Adams een trendsetter in Rusland.

Ook nog een toevoeging:

De titel is perfect uitgekozen. Zo trek je lezers aan, want Balo is een hot-issue. Nu al 3000 lezers. Knap.

Je bent hard op weg om uit te groeien tot een Ce-legend (als je dat al niet bent).

Ik zou zeggen:

Schrijf meer!

Wat een schrijfstijl.. Zo goed, zo professioneel..

Prachtig, ik wil meer!

5/5 ofcourse.

@mkhitaryan en iedereen,

Bedankt voor de lovende reacties en meer zullen jullie zeker gaan krijgen, maar ik vertel lekker niet wanneer.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren