Vader Mertens: 'Niets lijkt een overgang nog in de weg te staan'

Woensdag, 19 juni 2013 om 10:04

PSV verkocht Jeremain Lens voor negen miljoen euro aan Dynamo Kiev en lijkt binnenkort nog een aanvaller kwijt te raken voor veel geld. Dries Mertens gaat zo goed als zeker naar Napoli, dat volgens Het Nieuwsblad negen á tien miljoen euro zal betalen voor de Belgisch international. Mertens kan voor vier jaar tekenen in Napels en jaarlijks anderhalf miljoen euro gaan verdienen.

/

De transfer zou volgende week afgerond kunnen worden. Mertens is nog tot vrijdag met vakantie aan de Turkse Riviera en daarna trekt hij met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby naar Italië, voor de medische keuring en de onderhandelingen over een contract. De 26-jarige Mertens staat open voor een transfer naar de Champions League-deelnemer en de supporters van PSV moeten zodoende serieus rekening houden met een vertrek van de kleine dribbelaar.

Vader Herman Mertens kon het nieuws over zijn zoon zo goed als bevestigen: "Dries stuurde me zojuist nog een sms’je. Hij verwacht inderdaad dat hij volgende week naar Napels kan", zei Mertens senior tegen Het Nieuwsblad. "Niets lijkt een overgang nog in de weg te staan. Dries wil zelf heel graag. Zijn vriendin verklapte al eens dat ze het liefst naar Londen wou gaan, maar als een club zoals Napoli komt aankloppen, moet je niet twijfelen, hè. Het is een unieke kans om Champions League te spelen."

Mertens speelde twee seizoenen voor PSV, dat de aanvaller in de zomer van 2011 samen met Kevin Strootman overnam van FC Utrecht. In het shirt van de Eindhovenaren kwam Mertens tot 62 competitiewedstrijden, waarin hij 37 keer wist te scoren. Net als Lens won hij twee prijzen met PSV: de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. De Brabanders dreigen naast Lens en Mertens ook Strootman, Ola Toivonen en Erik Pieters nog kwijt te raken in de aankomende transferperiode.


Poll

Napoli is een mooie club voor Dries Mertens


Gerelateerd

136 reacties (laatste reactie door peskens-psv)

9 Miljoen voor Lens en 9 miljoen voor Mertens, uitstekende bedragen! Gebruik 8 miljoen voor Maher en 3,5 voor Bruma en je kan nog een klein beetje gebruiken voor een andere verdediger en je gaat er alleen maar op vooruit!

19 juni 2013 om 10:15

@ Darkblade

Je kan aan de transferbedragen zien welke club wel op zijn centen kijkt en onderhandeled en welke club er totaal niet naar kijkt en gewoon maar wat op tafel gooit. Want als je Mertens en Lens gaat vergelijken praat je toch wel over 2 klasses verschil.

Mertens heeft zich uitstekent ontwikkeld bij PSV met geweldige statistieken. Weliswaar toonde hij dit nog te weinig in topwedstrijden maar dat lag ook deels aan het team. Mertens scoort gemiddeld bijna 20x per seizoen en heeft nog een een aantal assists. Nog een contract voor 3 jaar als ik het goed heb.

Lens heeft dit seizoen zijn hoogtepunt bereikt door 15 keer te scoren in de competitie en nog nooit beter gepresteerd. Heeft nog een contract voor 2 jaar en is ouder dan Mertens. Als ik het goed heb.

Als je die twee vergelijkt, en je ziet dat ze allebei voor hetzelfde bedrag de deur uit gaan. Dan heeft of Dynamo Kiev zich verkeken op Lens. Of Brands heeft dramatisch onderhandeld over Mertens. Ik gok een beetje van beide. Dynamo postte namelijk al een foto van Ruben Schaken op de website. Terwijl 9 miljoen voor Mertens (die 6,5 miljoen kostte) geen uitzonderlijk hoog bedrag is. Zeker niet met zulke statistieken!

19 juni 2013 om 10:17

Lens is 1 jaar jonger dan Mertens, voor de rest heb je het goed. Vind dit bedrag voor Mertens zelf ook te weinig, maar misschien zitten er clausules of iets dergelijks in het contract?

19 juni 2013 om 10:18

Je statistieken over Mertens kloppen niet helemaal maar hij is wel bij 30+ doelpunten betrokken(15 doelpunten 16 assists geloof ik). Helaas zijn deze doelpunten wel in wedstrijden waar hij niet de bepalende factor was.

19 juni 2013 om 10:25

@ De-lano

Ik ben het niet echt met je eens dat Mertens beter is dan Lens. Natuurlijk zijn Mertens' statistieken beter, maar ik vind hem helemaal geen topper. Hij is een jaartje ouder dan Lens (maakt niet veel uit, weet ik). Mertens' gedrag is, net als dat val Lens, ook niet echt goed voor het imago van de club. Dus ik denk dat PSV Mertens wel graag kwijt wou. Ook aangezien hij alleen maar scoorde tegen de kleintjes. En Mertens zit nu wel op zijn hoogtepunt, misschien dat hij komend seizoen en dat seizoen daarna nog goed zal spelen bij Napoli, maar daarna zal het wel minder worden.

Meeverdedigen is iets dat je Mertens niet hoeft te vragen. Dan ben je ook haast wel verplicht om veel te scoren en assists te leveren. En ik vind dat het aantal doelpunten dat hij heeft gemaakt en het aantal assists zelfs nog wel hoger had gekund. Vaak gaat hij voor eigen succes, en hij krijgt (creeert ook) veel kansen. Beetje vergelijkbaar met Wijnaldum, relatief scoort Mertens eigenlijk niet heel erg veel. Natuurlijk wel meer dan Wijnaldum, maar je begrijpt mijn punt.

Al met al denk ik dat PSV tevreden mag zijn dat ze 18 miljoen in totaal hebben ontvangen voor Lens en Mertens, is een erg mooi bedrag. En met dit geld kan PSV weer aankopen doen als Maher en Bruma. Dus in potentie worden ze er in ieder geval beter op.

19 juni 2013 om 10:35

@flor1d43

Het bedrag voor Mertens te weinig of het bedrag voor Lens veel te veel? Persoonlijk vind ik 9 miljoen voor Lens absurd hoog. Er is geen enkele logische reden waarom een club 9 miljoen zou betalen voor Lens. Niet voor zijn mentaliteit, niet voor zijn statistieken en niet voor zijn talent.

@ Slechtekont
Het zal er allemaal niet ver vanaf zitten. Mertens is in 2 seizoenen bij 50 tot 60 doelpunten betrokken geweest. ALs je dat telt in samenwerking met een contract voor 3 jaar en een betaalde transfersom van 6,5 miljoen moet je gewoon minimaal 12 a 13 miljoen kunnen vangen. Slecht onderhandeld door Brands.

19 juni 2013 om 10:35

Ach Lens heeft een zeer goed seizoen gedraaid bij PSV en eigenlijk nog beter bij het Nederlands team. 9 miljoen voor een speler die elk jaar zulke verbetering toont is denk ik een mooi bedrag. Mertens is een iets ander type aanvaller maar wordt denk ik onder z'n marktwaarde verkocht (tenminste, als je ziet waar clubs in Engeland en Spanje tientallen miljoenen aan uit geven.).

19 juni 2013 om 10:48

Je hoort vaak zeggen dat hij enkel scoort tegen kleintjes. Maar ten eerste moeten die wedstrijden ook gewonnen worden. En twee: ik heb net eens transfermarkt gecheckt: De afgelopen twee seizoenen was Mertens tegen Ajax, Feyenoord, Twente en AZ goed voor drie goals en zeven assists. En dat dus in acht wedstrijden. Voor een buitenspeler is dat gewoon uitstekend denk ik.

Mertens zal flink gemist worden: 37 doelpunten en 33 assists in 62 competitiewedstrijden. Dat zijn echt topcijfers hoor.

19 juni 2013 om 10:58

@ trodaks.... aha AZ is nu opeens een topclub... haal de wedstrijden tegen AZ eraf en wat hou je dan over? (psv-az was grotendeels met 10 man, Reijnen van het veld)

19 juni 2013 om 12:04

@fantje

Tegen Ajax was hij ook bijna de enige bij PSV waar dreiging van uitstraalde. Ik vind dat argument dat hij tegen topclubs niet kan presteren ook weer zo overroepen want heel PSV heeft het altijd lastig gehad in die matchen en vaak was Mertens echt nog de gevaarlijkste offensief bij Psv.

Ik vind Mertens zeker geen absolute topspeler omdat hij me qua mentaliteit een beetje doet denken aan een Robben(of toch alleszins de Robben van voor 2013) maar dan met mindere voetbalkwaliteiten. Hij is een speler die vaak voor eigen succes en bijgevolg ook topcijfers kan voorleggen, maar er zijn vaak matchen waar hij dan weer teveel aanvallen verprutst waardoor ik een deel van de kritiek op hem wel terecht vind.

19 juni 2013 om 12:11

@de-lano Brands heeft nog helemaal niets onderhandeld. Heeft aangegeven dat iedereen binnen de selectie verkocht kan worden als de juiste prijs wordt betaald. Napoli heeft zich naar verluidt nog niet gemeld bij Psv.

19 juni 2013 om 18:46

@ Psv0731913

Als zowel VI en de Telegraaf spreken over een transfersom van 9 a 10 miljoen euro kan je er voor 90% zeker zijn dat het klopt. Ondanks dat de Telegraaf vaak Ajax positief belicht hebben ze in veel gevallen de feiten wel netjes op een rijtje en zijn ze erg betrouwbaar omtrent de sport berichten.
Dat het daarna bevestigd word VI is een dubbele bevestiging.

19 juni 2013 om 10:17

8 mln voor Maher?
Waar kom jij vandaan. Dat is belachelijk veel. 5 mln is meer dan voldoende. Hij heeft nog een hoop te bewijzen. Jouw reactie: Vind ik niet leuk

19 juni 2013 om 10:20

@weatherly 2010
En waar kom jij dan vandaan?
Heb je de afgelopen weken het nieuws überhaupt gevolgd?
Dan had je zelf ook wel kunnen weten dat AZ meer dan 8 mil wil vangen voor Maher, wat overigens een zeer marktconform bedrag is.
Vergeet niet dat Maher A-international geworden is, nog een meerjarig contract heeft, een belangrijke speler is voor AZ en daarnaast ook nog potentiewaarde heeft.
Dus die 5 mil van jou kan gelijk de prullenbak in.

19 juni 2013 om 10:29

AZ wil 6,5 miljoen voor Maher.
Maher wil zelf een deel van het transferbedrag en AZ wil dat verrekenen bij de koper.
Dus mocht Ajax of PSV hem willen overnemen, dan zouden ze beide ongeveer 7,5 miljoen moeten neerleggen. Daarnaast zal hij rond de 1 miljoen per jaar willen verdienen, PSV heeft een salarisplafond van 1 miljoen dus het zou net kunnen..

19 juni 2013 om 10:30

@apyrog

En wat heeft Maher bewezen? AZ kan zoveel roepen als het maar wilt.

19 juni 2013 om 11:01

@ Themessishow: waar haal jij die informatie vandaan, leuk dat je dit roept, maar ik trek deze opmerking in twijfel. Waarom zou Maher een recht hebben op1 miljoen? Met dit soort opmerkingen zou het prettig zijn als je een bron vermeld!

19 juni 2013 om 11:12

@themessishow
Wat je nu zegt is echt klinkklare onzin.
Mocht het kloppen wat jij zegt, dan weten we bij deze al dat het bericht van de Telegraaf van vanmorgen niet klopt en dat Maher dus niet te duur is voor Ajax.
Aangezien Ajax al een bod van 7 mil gedaan heeft op van Ginkel. Dus waarom zou Maher dan wel te duur zijn?

Maher zal naar alle verwachting tussen de 8 en 10 mil kosten, wat overigens een zeer marktconform bedrag is.
Mensen als Weatherly 2010 moeten niet vergeten dat Maher A-international geworden is, een belangrijke schakel is bij AZ, nog een 2-jarig contract heeft en daar komt nog eens bij dat AZ hem helemaal geeneens kwijt wilt. Dus dan lijkt het me logisch dat een club meer zal vragen dan gewoonlijk.

19 juni 2013 om 11:26

Gelet op zijn talent is hij zeker 8-12m waard. En AZ laat hem zeker niet voor weinig gaan, het is ook voor hun een grote transfer die ze niet weer snel kunnen of zullen maken (is de verwachting). Hoe vaak komt een Maher voor?

Als je hem kan kopen voor 11m en hij speelt de sterren van de hemel komende twee jaar denk ik wel dat je hem kan verkopen voor 18-21m aan United (die nu al geinteresseerd is). Heeft AZ ook prima succes meegehad.

De investering zit er met name in dat je met Maher (als van Ginkel/erikse vertrekt) een topspeler hebt in je elftal die er niet bij Ajax (duarte) of Feyenoord (clasie) zal rondlopen. Dus concurrentievoordeel en misschien wel weer een jaar CL!

19 juni 2013 om 11:50

Volgens Thijs Slegers ,VI watcher van Psv, wil AZ idd 6,5 miljoen voor Maher. Maar maher zou zelf ook nog een deel van dat bedrag ontvangen, waardoor de vraagprijs rond de 7.5 zou liggen.

19 juni 2013 om 10:18

Mooie bedragen hoor maar vast niet wat bij aanschaf in gedachten was genomen. Lens met een 2 jaar doorlopend contract, Mertens met een 3 jaar doorlopend contract. Spelers die geroemd worden om hun productiviteit en dus behorend tot de top van de psv selectie. Trek daarvan af hun aanzienlijke salaris en aanschaf, en de 18 miljoen is niet zo indrukwekkend meer.

De winst zit hem daarin dat de grote opruiming begonnen is, en dat is hoognodig als je een nieuwe wind wil laten waaien.

19 juni 2013 om 11:31

Wat moet je dan ? tien Tobias Sana's halen en hopen dat ze voor de hoofdprijs worden verkocht???

19 juni 2013 om 10:47

Doe daar nog eens 2,5 tot 3,5 miljoen bij voor Virgil van Dijk en je houdt nog 3 tot 4 miljoen over.

19 juni 2013 om 10:55

En was Lens ook niet voor 5 miljoen gekocht?
Volgens mij Dries Mertens voor 5 miljoen?
Toivonen voor 5 miljoen?

Puur gekeken naar het verschil op inkoop en verkoop levert het niet zo heel veel op.

Ik blijf het vreemd vinden dat PSV zo met geld kan blijven smijten en dat Ajax en Feyenoord hierdoor in de problemen zijn geraakt toen ze jaren op rij geen Champions League speelden.

19 juni 2013 om 10:53

Kunnen ze mooi nog wat terugbetalen van de ongeoorloofde staatsteun! 48 miljoen - 18 miljoen = rest van 30 miljoen..

19 juni 2013 om 12:17

Helemaal mee eens terugbetalen die handel anders degradatie naar Jupiler of anders uitsluiting van europese competities. Feyenoord naar plaats 2.

19 juni 2013 om 12:34

laten we jullie 2 dan ook maar meteen verbannen naar de site van sesamstraat.

degraderen? dan speelt er geen club meer in de eredivisie. Als het om steun gaat. wil je dat dan?

19 juni 2013 om 13:28

En ik wil graag het voetbal heel houden. Eerst schuld betalen idd! Anders is het toch niet eerlijk of wel? Geef de jeugd een kans, Verkoelen laten doorbreken, Depay en Locadia kansen geven. Toch goede spelers en je komt van je schulden af

19 juni 2013 om 19:44

Zegt genoeg over de opbouw en 'moderators' van deze site,

Feyenoord presteert knap naar wat ze uit kunnen geven. Heren PSV rammen er nogal wat miljoenen doorheen (mertens, Strootman, Matavz, Narsingh o.a.) en kunnen de transfersommen gelijk weer herinvesteren??

Meten met twee maatstaven lijkt me dit.

@biggles sesamstraat

19 juni 2013 om 13:23

Leuk en aardig dat Psv ongeveer 24 miljoen binnenkrijg op de transfers van Lens, Toivonen en Mertens maar wat mensen schijnbaar vergeten dat deze spelers ook geld gekost hebben.
Als je kijkt wat de winst op deze 3 speler is dan valt het mee:

Lens is aangekocht voor 3.500.000 + Dirk Marcellis en wordt verkocht voor 9.000.000 dus een winst van 5.500.000 (waarde van Dirk niet meegerekend)
Toivonen is gekocht voor 4.000.000 en wordt vermoedelijk verkocht voor 5.700.000 dat is 1.700.000 winst.
Mertens is samen met Strootman gekocht voor een bedrag rond de 12.000.000 laten we voor het gemak er vanuit gaan dat ze rond de transfer evenveel waard waren dan maakt PSV een winst van 3.000.000 op deze transfer.
Totaal 10.200.000

Als je dan de salarissen er bij pakt blijft er weinig over. Voor het gemak verdienen Lens, Toivonen en Mertens alle 800.000. Lens (3 seizoenen) heeft dus 2.400.000 gekost, Toivonen ( 5 seizoen) 4.000.000 en Mertens ( 2 seizoenen) 1.600.000
Totaal 8.000.000

Deze spelers zullen dus in de boekhouding van PSV 2.200.000 opbrengen.. Als je dat afzet tegen de sportieve successen die deze spelers gebracht hebben is dat heel karig.. Als je daarbij ook nog meeneem dat PSV vanaf 2006 21.450.000 verlies draait op transfers dan lijkt het met wijs om niet gelijk te schreeuwen dat PSV dit geld moet investeren in Maher…
Transfersaldo per jaar:
2006/2007 -€ 5.600.000
2007/2008 € 4.000.000 (laatste kampioenschap)
2008/2009 € 3.200.000
2009/2010 -€ 800.000
2010/2011 -€ 3.450.000
2011/2012 -€ 11.450.000
2012/2013 -€ 7.350.000
Als je bekijk dat sinds Brandts is aangetrokken er ruim 22 miljoen over de balk is gesmeten en wel geteld 0x Cl.. dan wordt het toch maar eens tijd voor andere technisch beleid.


PS mijn excuses voor deze lap tekst maar moest maar eens opgehelderd worden

19 juni 2013 om 14:18

@parcoux

Gebruikt dan wel even de goede cijfers a.u.b., want anders snappen er ze in Eindhoven ook nooit iets van:

Boekjaar:

2003 - 2004: 4.6 miljoen negatief
2004 - 2005: 13.3 miljoen negatief
2005 - 2006: 1.4 miljoen positief
2006 - 2007: 6.8 miljoen negatief
2007 - 2008: 4.0 miljoen negatief
2008 - 2009: 2.5 miljoen negatief
2009 - 2010: 11.0 miljoen negatief
2011 - 2012: 4.4 miljoen negatief

(bedragen opgenomen uit boekjaar. Er kan verschil in zitten door rare constructies, maar de cijfers zijn dus letterlijk uit het betreffende boekjaar gehaald. Voor meer informatie zie PSV website.)

En dit is wat veel supporters niet weten. Dat ze nagenoeg al die jaren verlies hebben gemaakt op transfers, waardoor het aantoonbaar is dat PSV een koopclub is en dit ook nog eens zo slecht doet dat dit negatieve gevolgen heeft voor de financiële positie van de club, waardoor ze opeens 85 miljoen euro nodig hadden om de boel weer een beetje in orde te krijgen.

19 juni 2013 om 14:55

Ziet er nog rooskleuriger uit :P
Het mooiste vind ik nog dat de meeste PSV supporters terug blijven vallen op het feit dat de transfers in 2011 voortkwamen uit de verkopen van Affelay en Dzudzak terwijl deze jongen bij elkaar 17.000.000 hebben opgeleverd
terwijl er dat jaar voor 26.000.000 geinvesteerd is.

Begrijp me niet verkeerd ik gun PSV wel succes maar niet met deze ingeslagen weg. Als ik dan hoor met welke spelers ze in verband gebracht worden dan denk ik kom op waar is de scouting goed voor? Lijkt wel of die scouts van PSV zondag studio voetbal kijken en voor de rest niks. 95% van de leden van dit forum kunnen/ konden wel bedenken dat Strootman, Wijnaldum, Mertens, Maher en Matavz versterkingen zijn. Waar is de tijd gebleven van de tropische verassingen die gescout werden?

19 juni 2013 om 16:38

@justr

Je kunt wel zo dom zijn om naar de transferbalans te kijken, maar zo werkt het niet. PSV heeft een transferbudget en mag dat gebruiken. Leuk hoor, als je overhoudt, maar dat is bijzaak.

19 juni 2013 om 13:28

JE gaat erop vooruit door 2 aanvallers te verliezen(basisspelers) en een verdediger en een middenvelder te kopen ? Dan is je middenveld en achterste linie versterkt maar je voorste drastisch verzwakt.

57 goals moet 37 goals zijn denk ik? Anders was Driesje naar Real verkast ipv naar Napoli denk ik.

19 juni 2013 om 10:15

Moet 37 zijn inderdaad. Anders Real voor 25 miljoen. 9 a 10 miljoen is een prima bedrag, al hoopte ik persoonlijk op iets meer. Maar nu hebben we 18 à 19 miljoen binnen voor 2 spelers. Neem aan dat Maher daarvan gehaald wordt, Bruma en dan hou je 4.5 mil over voor van Dijk? Denk niet dat van der Hoorn nog komt namelijk

19 juni 2013 om 10:22

Maher en Bruma bij elkaar 14 miljoen? Dan doe je als club iets fout.

19 juni 2013 om 10:32

Maher zal in totaal 7,5 miljoen kosten (mocht hij komen) en Bruma 3,5, dan kom je uit op 11 miljoen voor beide spelers. Dan willen ze ook nog die Argentijnse rechtsback halen: Peruzzi als ik me niet vergis en die moet rond de 5 miljoen kosten. Ze willen alleen een tweede centrale verdediger halen bij vertrek van Marcelo,derijck of eventueel Manolev.

19 juni 2013 om 10:32

maher en bruma komen samen naar psv voor maximaal 12 miljoen.

beiden jonge spelers die de selectie sterker maken en waar psv over een aantal jaar wederom flinke winst zal maken..

een goede investering kost nu eenmaal geld in het bedrijfsleven

Goede club voor Mertens!

Goede voetballer, als hij zijn dag heeft. 10 Miljoen euro meteen over laten schrijven naar AZ voor Maher.

Al zou ik als Ajacied liever niet zien dat Maher naar PSV vertrekt.

Mooie transfer voor PSV en Mertens. 10 miljoen er bij, Depay in de basis, bakali doorstromen. Geld voor de verdediging. Win Win!

Mertens heeft mij nog niet geheel overtuigd dat hij de top van Europa aan kan. In de topduels liet hij het vaker wel dan niet afweten. Napoli is topclub in Europa en ik ben benieuwd of hij een basisplaats zal krijgen.

19 juni 2013 om 10:18

Mijns inziens kan je Napoli niet tot de top van Europa rekenen. Hebben Europees gezien nog helemaal niets gepresteerd (even het verre verleden buiten beschouwing latend) en in Italie zijn ze nu net een keer tweede geworden.
Napoli kan weleens een prima tussenstop zijn.

19 juni 2013 om 10:23

@japperant

Een tussenstop?
Naar wat dan? Dit lijkt me toch echt wel het maximale voor Mertens en ik denk zelfs dat hun niveau te hoog is voor hem..

Ben wel benieuwd wat jij dan ziet als eindstop.. (real? Barca? Bayern?)

19 juni 2013 om 10:46

Ik zie niets als eindstop simpelweg omdat jij en ik dat niet kunnen inschatten. Er zijn legio voorbeelden te noemen van spelers waarbij iedereen riep dat hij de top zou halen (quincy Owusu, Freddy Adu, noem maar op) en die het uiteindelijk niet hebben gehaald. Andersom is ook mogelijk, wie had er van Michel Bastos verwacht dat hij het WK met Brazilie zou spelen op het moment dat hij vanwege kwaliteitsgebrek bij Feyenoord weggestuurd werd? Of denk je dat Newcastle United met de kennis van nu Zinedine Zidane de deur had gewezen vanwege een gebrek aan potentie?

19 juni 2013 om 11:54

Ik snap je punt wel, zeker gezien de namen die je nu noemt maar dat is niet echt een antwoord op mijn vraag.
Jij zegt namelijk een 'prima tussenstop'.. Dan wil ik graag weten waarom een tussenstop?
Dat insinueert namelijk dat hij dan weer ergens anders naar toe gaat. En mijn gedachten gaan dan voornamelijk uit naar een hoger gewaardeerd team aangezien het anders geen tussenstop is maar een eindstop.

19 juni 2013 om 11:56

Ik snap je gedachtengang, maar dat is wel puur jouw interpretatie van mijn opmerking. Ik weet niet of Mertens een hoger niveau dan Napoli aankan, de tijd zal het leren.

19 juni 2013 om 12:04

Haha ja, heb je zeker gelijk in. Ik interpreteerde het alszijnde "hij kan nog wel hoger" maar zo was het dus duidelijk niet bedoeld, mijn excuses

Inderdaad, de tijd zal het leren.. Is wel leuk om te zien waar Mertens, samen met die andere vertrekkende spelers, staan in het buitenland over een jaar vanaf nu.. Net als een Suarez die eigenlijk na zijn eerste jaar in Liverpool al publiekslieveling was door zijn werklust en prestaties.

Kunnen ze niet vragen of ze het bedrag meteen naar AZ kunnen overmaken, want wat hoop ik dat maher snel naar PSV komt.

Geweldige verbetering in je voetbal loopbaan,dries ik gun het je.
Spijtig dat je in een smerige,vieze stad terecht komt.
PSV zal je gaan missen,zeker weten.

19 juni 2013 om 10:20

Er zal best wel een leuke villa te vinden zijn net buiten de stad

19 juni 2013 om 11:30

En een villa met mooie kleine vrouwen en een strandje en een heel klein badhandoekje voor Dries Mertens.

OT: Zo erg is de stad niet achteruit gegaan. Je denkt vaak aan de Mob's, maar buitenlandse spelers worden vaak wel ontzien of hebben er weinig mee te maken. Ik denk dat de Mob's Dries in de uitgaanclubs sneller over het hoofd zien

In ieder geval heeft het bestuur van de club nauwe banden met Cosa Nostra en hebben de Napoli spelers en bezittingen een beschermde status (no-go area). Anders komt er geen topspeler meer naar de club.

Wat een grap, laat echt geen reet zien tegen de top 5 hier, en kan alleen erop los scoren tegen de vvv en rkc'tjes.

Snap de keuze van napoli totaal niet.

De vervanging staat al te trappelen om zijn plaats in te nemen. Depay heeft minstens zo'n goed schot en is gretiger dan Mertens. Bakali minuten laten maken zoals Depay het vorig seizoen heeft moeten doen en volgend jaar het stokje van iemand anders over laten nemen. Maher halen en de verdediging versterken en we hebben aankomend seizoen een eredivisie waardig team. Goed nieuws dit, alhoewel het eigenlijk al vast stond..

Moet 37 zijn inderdaad. Anders Real voor 25 miljoen. 9 a 10 miljoen is een prima bedrag, al hoopte ik persoonlijk op iets meer. Maar nu hebben we 18 à 19 miljoen binnen voor 2 spelers. Neem aan dat Maher daarvan gehaald wordt, Bruma en dan hou je 4.5 mil over voor van Dijk? Denk niet dat van der Hoorn nog komt namelijk

19 juni 2013 om 10:20

maher gaat alleen komen als toivonen echt weg is, die levert dan volgens geruchten 5,5 mijoen op dan kom je op 23 miljoen van 3 spelers!

haal van dijk of vd hoorn voor 5 miljoen, een nieuwe RB en misschien bruma
kost misschien 8-9 miljoen ruim genomen, en mocht toivonen dan inderdaad vertrekken kun je maher eventueel proberen te halen voor een miljoentje of 8

ben je in totaal 16 miljoen kwijt ongeveer en hou je nog 7 over die je mooi in de clubkas kan steken

19 juni 2013 om 10:24

Denk je nou echt dat psv alles 1 op 1 kan uitgeven? Die spelers hadden ook salaris en waren gekocht

19 juni 2013 om 10:45

het zijn voorbeelden ik zeg toch niet dat het gebeurd?

Lens is 1 jaar jonger dan Mertens, voor de rest heb je het goed. Vind dit bedrag voor Mertens zelf ook te weinig, maar misschien zitten er clausules of iets dergelijks in het contract?

19 juni 2013 om 10:57

Ik vind 10 miljoen voor Mertens een werelddeal. Hij heeft goede statistieken, maar hij heeft zonder uitzondering matig tot slecht gepresteerd in vrijwel elk duel tegen betere tegenstanders. Hij is bovendien "al" 26 waardoor de kans dat hij zich nog aanzienlijk gaat verbeteren niet heel groot is. Wereldspeler tegen verdedigers van Nac, Roda, Willem II en consorten. Helaas voor hem en Napoli lopen er daarvan maar heel weinig rond in Italië.

Gun het hem wel, tot 2 maal toe de meest produtieve speler van Psv.
Vervanging hebben we al: Depay, en dan kun je bakkali daar achter zetten en rouleren met die 2!
9 miljoen er nog eens bij dat maakt met lens 18 miljoen. hou 3 miljoen achter de hand en ga verdedigers halen voor een paar miljoen, mocht toivonen inderdaad vertrekken zou ik proberen maher te halen voor 7-8,5 m met een beetje geluk hou je dan alsnog /- 7-8 miljoen over!

19 juni 2013 om 10:27

Cityoflight, jij snapt het!

Depay is echt niet veel minder dan Mertens. Daarnaast komt inderdaad dat je nu een heerlijk bedrag van 18 miljoen hebt, waar nog 3 voor Pieters, 5 voor Toivonen en misschien de 18 voor Strootman bij kunnen komen. Al verwacht ik niet dat laatstgenoemde weg gaat. Maar Maher en Bruma kunnen nu in ieder geval gehaald worden, wat PSV sowieso al beter maakt dan afgelopen seizoen, mocht de rest hetzelfde blijven.

19 juni 2013 om 10:43

nee klopt ik vind zelf depay echt minstens gelijkwaardig, ik had hem dit seizeon ook echt veel meer tijd gegeven zeker als het bij mertens even niet lukt.

Klopt ja pieters heb je ook nog ! al verwacht ik dat die bijtekend eerlijk gezegt
strootman blijft wel verwacht ik nog 1 jaar, mits er een bot komt van een Manu dan zeg je daar normaal gesproken geen nee tegen maar ik veracht het nog niet.

Ja als je dan Maher en Bruma haalt hou je nog genoeg geld over kun je weer achterhouden voor de volgende periode.

al zou ik maher alleen halen als toivonen vertrekt wat ik dan wel verwacht nu

19 juni 2013 om 10:52

Als PSV zijnde zou ik inderdaad nog een jaar wachten met het verkopen van Strootman, hij heeft waarschijnlijk gewoon een basisplaats op het WK volgend jaar, dus kan zich daar erg mooi in de picture spelen en dan volgend seizoen misschien voor 20-25 miljoen weg gaan!

Pieters bijtekenen? Ik zie niet in waarom PSV dat zou doen, maar kan aan mij liggen. Als er interesse in hem is (stoke was/is geïnteresseerd) dan zou ik hem verkopen. Ik dacht dat PSV er 3 miljoen voor kon krijgen nog, ik zou dat gewoon accepteren. Dan kan je Willems als linksback laten spelen met Tamata als sub. En voor die 3 miljoen van Pieters kan je ongeveer de komst van Bruma realiseren, waarbij je er toch behoorlijk op vooruit gaat.

Met Strootman - Maher - Hiljemark/wijnaldum heb je wel een erg sterk middenveld. Al ben ik nog wel benieuwd hoe goed Hiljemark daadwerkelijk is, ben nog niet overtuigd van zijn kunnen.

19 juni 2013 om 12:19

Ik snap ook niet waarom PSV hem zou bij laten tekenen maar hij mag kiezen
tekenen of vertrekken, ik heb dan ook een sterk gevoel dat hij voor een jaar bijtekent

Hiljemark wat ik van hem heb gezien vond ik nog niet zo slecht, jammer genoeg kun je dat alleen niet vaststellen op de luttele minuten die hij kreeg.
Verwacht er dit jaar meer van te gaan zien in ieder geval

en inderdaad strootman moet gewoon nog een jaar blijven, maar ik denk dat hi jdat zelf ook wel weet, hij scoort elke wedstrijd een 6-7 dat moet gewoon een 7-8 worden voor een volgende (grote) stap

Ergens vind ik zijn vertrek niet eens zo'n gemis. Bij veel splers heb je wel een soort van binding, dat had ik bij Mertens totaal niet...

19 juni 2013 om 10:22

het is jammer dat hij weggaat natuurlijk iedereen wist wat hij deed en ze bleven erin trappen.
gelukkig dat we een minstens net zon goeie vervanger met een net zon goeie vrije trap hebben klaarstaan: Depay

en wat jij zegt, was wel een favouriete speler van mij maar een binding? nee heb ik ook niet geha
had ik dus wel met; alex, gomes, Balasz, kezman dat soort spelers

19 juni 2013 om 10:29

Ja klopt. Zelfs met Van Bommel, Lee, Park en Waterman had ik dat. Mertens mist daarin een bepaald charisma/ flair. Verder vind ik dat je ook niet echt op Mertens kan bouwen. Hij wisselt nog veel te veel (totaal niet constant). Schiet er tegen vvv 3 in en is vervolgens een week later onzichtbaar.

De overstap komt voor hem sowieso te vroeg. Je kan die stap naar Napoli pas maken als je de onbetwiste topper bent bij Psv. Dat is hij nog niet (en ik zie het hem ook niet worden).

19 juni 2013 om 10:35

ja ook met die spelers ja!

ja klopt inderdaad, maar wie weet kan hij ons verrassen en bevalt de speelstijl hem daar wel

19 juni 2013 om 11:12

Ik hoop het voor hem. Gun hem natuurlijk het allerbeste

19 juni 2013 om 10:25

Dat vind ik niet. Ik vond Mertens een vrij sympathieke speler die overkwam alsof hij het echt oprecht naar zijn zin had bij Psv. In tegenstelling tot veel andere spelers (lens, Strootman, Toivonen) heeft Dries ook nooit uitgesproken dat hij z.s.m. naar het buitenland wil gaan en PSV als opstapje hiervoor ziet. Ik persoonlijk mocht Dries weer een stuk meer dan zo'n speler als Lens die uitstraalde niets om PSV te geven of Toivonen met zijn soms schandalige acties.

Leuke voetballer en een goed mens. Denk dat PSV een prima vervanger heeft in de vorm van Depay, maar het zijn indrukwekkende statistieken die Mertens kan overleggen. Dat kan je niet zomaar eventjes opvangen.

19 juni 2013 om 10:36

valt me ook op dat als er gescoort word er altijd maar een paar echt heel blij waren
waaronder, mertens, wijnaldum en van bommel de rest liep er vaak echt bij van oke zal wel

Ben erg benieuwd of hij het gaat redden in Italie. Persoonlijk denk ik dat het niet gaat lukken omdat hij fysiek niet sterk genoeg is voor de Serie A, maar wens hem veel succes.

Ik verwacht niet dat Dries heel veel gaat spelen bij Napoli. Komt tekort in vrijwel alle topwedstrijden en Europese wedstrijden van Psv.

Wat een investering weer van psv. 10 miljoen verkopen - 6 miljoen inkoop- 2 milj. salaris = 2 mil winst

mochten ze toivoinen verkopen hebben ze zijn salaris verlies.

Bij lens heb je ook een kleine winst van een miljoen. Dus zulke goede investeringen waren het niet.

(toch even vergelijken met ajax)
Die verkopen voornamelijk jeugd of aangekochte talenten.
Vertonghen. Anita. van der wiel. Stekelenburg etc. deze transferperiode alderweireld eriksen en de jong ook allemaal eigen jeugd of aangekocht en dan voor in de toekomst heb je nog spelers als fischer. hoesen van rhijn waar je makkelijk winst op kan maken

19 juni 2013 om 10:29

Gefeliciteerd, dan heb je bijna de investering Sulejmani eruitgehaald. Nog een paar jaar en Cvitanitch is ook goed gemaakt.

19 juni 2013 om 10:36

je bekijkt het op deze manier natuurlijk totaal verkeerd!

door deze investeringen (toentertijd) kun je nu maher gaan ophalen en bruma ophalen en dan hou je nog geld over ook voor een eventuele andere verdediger.

deze verkoop je over een aantal jaar ook weer met winst en zo kan je bezig blijven om goede spelers aan te trekken

19 juni 2013 om 11:18

En hoe bereken je de behaalde inkomsten als gevolg van die spelers (tv-gelden, shirtverkoop)?

19 juni 2013 om 16:43

@afca0cbs

Of je provoceert niet en denkt na en komt erachter dat iedere speler zoveel salaris had gekocht. Daarnaast snap ik het belang van winst maken op transfers niet? Je hebt ieder jaar een nieuw budget, waarom zou je het dan met het vorige vergelijken? Als jij een PS 4 wil gaan kopen en je PS 3 verkoopt voor €100 zorg je er zo voor dat je die PS 4 kunt kopen. Zo moet je dat ook zien bij voetbalclubs.

Topnieuws dit! Nu Toivonen nog. Zou mooi zijn als Strootman dan blijft, maar die is denk ik niet meer te behouden.. Maher, Bruma en eventueel dan een centrale middenvelder en je gaat er echt niet op achteruit.

Zoet
Manolev
Zanka
Bruma
Pieters
Hiljemark
Strootman
Wijnaldum
Maher
Depay
Locadia
19 juni 2013 om 10:23

je vergeet 1 ding, mits narsingh weer fit is en ritme oppakt zal hij weer op de plek van wijnaldum komen te staan
kun je wijnalldum nog gaan rouleren met narsingh en hiljemark !

met manolev heb ik ook totaal geen problemen, blijft toch een van mijn favo spelers, maar dan moet er wel een sterk duo staan in het midden en of zanka en bruma dat kunnen brengen?
dan liever v dijk of vd hoorn met bruma

want zeg nou zelf manolev loopt wel heel de vleugelspeler kapot

19 juni 2013 om 10:26

Manolev, Zanka en Hiljemark? Denk je wel aan onze lachspieren aub?

19 juni 2013 om 13:45

Wat dacht je van dit?

Zoet
Manolev
Derijk/Verko
Pieters/Verk
Willems/PIet
Wijnaldum
Maher
Strootman
Narsingh
Loca/Matavsz
Depay/Bakali

Napoli is de laatste jaren goed bezig in de nationale competitie, zo ook afgelopen seizoen waar ze lang meededen voor de titel maar tweede worden is ook ontzettend goed!
Ben alleen bang dat ze toch wel enigszins afhankelijk zijn van Cavani als het gaat om de doelpunten. Als ze niet een heel goede vervanger aantrekken die ook makkelijk zijn doelpuntjes scoort, gaan ze het niet redden in de CL en weet ik ook niet of ze dan nog zo goed in de competitie zullen presteren.

Desalniettemin een hele mooie club voor Mertens die volgens mij niet echt het niveau aankan waar zij naar streven maar we gaan het zien. Succes Dries.

Mooie club. Ik wist niet dat Mertens zoveel gescoord had voor Psv!
Ik had niet verwacht toen Mertens 4 jaar geleden nog in Apeldoorn bij Agovv speelde dat hij ooit de overstap naar een topclub van de Serie A zou maken.
Napoli is echt een club met passie.
Ik hoop dat hij het daar red en dat we hebben nog in de Champions League mogen zien schitteren.

19 juni 2013 om 11:16

Inderdaad in de JL liep of loopt er toch wel aardig wat rond kijkend naar Duarte, Mertens, Chadli, Strootman, Huntelaar, Honda, etc.

Ik weet niet of AZ jouw club is of dat Boyaz jouw naam is, maar AZ profiteert voornamelijk heel veel van de JL: Moisander, Viergever, etc.

19 juni 2013 om 12:56

Daar moet AZ het ook van hebben. Al kochten ze Viergever toen hij net degradeerde met Sparta.
Ze zijn bijna allemaal wel geslaagd. Alleen Reijnen was een flop.
Die was Zwolle liever kwijt dan rijk.

19 juni 2013 om 17:09

En als we goed kijken heeft Sparta keer op keer toch 'de' talenten van de Jl/kleine clubs.
Kijkend naar Strootman, Duarte, Falkenburg (niet goed genoeg voor AZ, maar een topspeler voor bijv. Ado), Adeleye, Baouazan, Bokila (staat in belangstelling van Steaua), Duplan, Joshua John (deed het uitstekend in Denemarken en tegen Chelsea), De Roon, etc. etc.

Lens, Mertens, Toivonen, Strootman, van Bommel weg? Ben wel heel benieuwd met wat voor team psv volgend jaar de CL denkt te bereiken. Voordeel is wel dat je in de eredivisie ook zonder deze spelers nog steeds bij de top 5 eindigt.

Uitstekend nieuws voor de voetballiefhebber dat dit misselijk makende spelertje zal vertrekken uit de Eredivisie! Blonk uit in de wedstrijden tegen Willem II en Vvv, maar kon nooit iets laten zien als het er echt om ging, tegen de grotere ploegen. Napoli koopt hier voor hun doen grove middelmaat, maar wat kan het mij schelen. Liever dat Mertens gisteren vertrekt dan vandaag.

19 juni 2013 om 10:35

Denk dat Napoli eerder denkt aan doorverkoop.. Insigne, de blonde Italiaan is veel beter (veel serie A volgers zullen het met mij eens zijn) en heeft ook meer talent. Dus ik denk dat ze Mertens zullen doorverkopen voor een bedrag rond de 15 miljoen oid..

19 juni 2013 om 11:03

Zou zomaar kunnen. Insigne heb ik slecht enkele malen zien spelen, maar dat is meer dan voldoende om te zien dat die kerel over veel meer talent beschikt dan de beperkte Dries Mertens.

19 juni 2013 om 11:25

Hahah klopt.. Denk ook wel dat het de insteek is van Napoli. En als hij goed presteerd en bij wijze van ze naar de finale van CL schiet dan hebben ze voor een koopje een topspeler gehaald

Uitverkoop van niet-kampioenen in Eindhoven. Met deze selectie lukte het al jaren niet.

Ondanks flink doorlopende contracten, mogen ze allemaal weg. Who's next ?

Mertens lijkt me alleen voor de vrije trappen van toegevoegde waarde. Verder is de Serie A veel te hard voor hem. Kleine Dries zal met enige regelmaat op de grond liggen, want de Italiaanse slopers houden niet zo van aanstellers.

Met deze PSV leegloop heeft Maher in Eindhoven niets meer te zoeken. Met een uitgedunde selectie zal het voor PSV moeilijk worden om überhaupt nog Europa League te behalen. Het zou dan weer zonde zijn dat een Maher naar PSV zou gaan.

19 juni 2013 om 10:42

Ik als Psv'er ben hier alleen maar blij mee.
Mertens was dan wel 2 seizoenen op rij MVP van de Eredvisie, maar viel door de mand tegen de toppers,dan heb je ook nog toptalent Depay die ik na een seizoen basis al beter zie worden dan Mertens. Lens was een leuke speler, maar we hebben voor de spitspositie Matavz en toptalent Locadia, En Toivonen is dan wel een belangrijke speler, maar wil niet verlengen (heeft 1-jarig contract) dus PSV moet hem wel verkopen willen ze er nog wat aan verdienen. Wijnaldum kan Toivonen vervangen en anders word Maher gehaald. Voor de verdediging zullen minimaal 2 spelers worden aangetrokken en ik zie de selectie sterker worden dan die van afgelopen seizoen. Daarnaast zijn spelers met een hoge salaris weg (engelaar) en spelers die niets meer toevoegen (bouma,waterman) en Zoet is teruggekeerd.

19 juni 2013 om 10:50

Wat een onzin.
Met de spelers die weggaan, houden we nog een aantal goede spelers over. Wijnaldum, Narsingh, strootman, Depay, Matavz, Locadia etc.. Koop je dan ook nog met de plus minus 20 miljoen die we ontvangen een speler als maher, en evt 2 verdedigers (van dijk / bruma), dan hou je nog een mooi team over. Mocht het niet lukken om zulke spelers binnen te halen, moeten we het maar op de jeugd gooien. Dit houdt in dat we het eerste jaar wss weinig presteren in europa, maar voor de nederlandse competitie hou je dan nog een mooi team over.

Weer een galbak minder in de eredivisie.

19 juni 2013 om 10:45

Je haalt de woorden uit mn mond :-P


19 juni 2013 om 10:46

Dank u

19 juni 2013 om 11:15

onderbouwing ? waarom vind je dat ?

19 juni 2013 om 11:47

Kleine Dries vind zichzelf vooral heel goed, maar heeft nare trekjes.
Denk aan de elleboog dit seizoen, de uitspraak over de kampioenswedstrijd en het domme juichen na de goal van Lens tegen Ajax.

On: Tegen VVV en RKC leuk, maar tegen grote ploegen als Ajax en Feyenoord presteert hij vrijwel niks. Ook in lastige uitwedstrijden als Groningen en een wedstrijd in Alkmaar is hij onzichtbaar. 9 miljoen mag PSV zijn handen dichtknijpen.

19 juni 2013 om 12:17

maak jij ervan
er zijn spelers met veel ergere trekjes hoor ... en die kampioenswedstrijd serieus weet je wel wat hij zei? : dit voelt als een kampioensoverwinning

en als dat serieus het ergste is wat jij kan bedenken nee mik het niet eens meer serieus..

19 juni 2013 om 14:23

Omdat hij een jankebalk is die gaat liggen wanneer er niks is gebeurt. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf maar zijn gedrag spreekt mij niet aan. Dat is mijn onderbouwing. Mag toch?

19 juni 2013 om 16:45

@ajaxfan23

Jij mag hem dan wel onzichtbaar noemen, maar is het juist niet positief dat hij het ook op kan brengen dat hij ook tegen de kleintjes te presteren? Of ben je dan positief over Psv? Dan doe maar niet he.

Brands moet nu rustig blijven
9 miljoen lens 9-10 miljoen mertens 5 miljoen toivonen dat is pak m beet 23/24 miljoen.
Als ik de geruchten moet geloven zal bruma komen voor laten we zeggen 3-4 miljoen
Maher voor 9? miljoen.
Een rechtsback lijjkt me daarnaast prioriteit wellicht die jongen van sporting waar al langer intresse in was voor 3-4 miljoen.

Dan heb je 15-17 miljoen uitgegeven aan drie nieuwe spelers. Nou zie ik iedereen roepen om een tweede cv in de vorm van hoorn of dijk. Als ik brands wacht zou ik daarmee sowieso nog wachte. Je hebt dan Marcelo,derijck,zanka,koch,hendrix en eventueel pieters die naast bruma kunnen spelen. Eerst maar eens afwachten wie er verhuurd of verkocht kan worden alvorens je meer gaat uitgeven. Zeker gezien de deal met de gemeente en de EU lijkt het me verstandig om enkele miljoenen achter de hand te houden.

Vind 11/12 miljoen een beter bedrag voor Mertens en dan nog een doorverkoop percentage van 15% afdwingen. Hij heeft veel meer dan Lens laten zien.

Mensen die beweren dat Depay minstens zo goed is zijn niet serieus te nemen.
Depay is een leuke speler om naar te kijken maar heeft nog helemaal niks bewezen.
Veel mensen zijn gelijk helemaal weg van hem door zijn manier van spelen ala CR7 "achtig".
Hij is nog veel te egoistisch en heeft net zoals vele voetballers een ander leven in de rap wereld.
Hij is vriendjes met bollebof en elia. Zoals we weten was elia ook een groot talent.
Het is jammer dat depay het laatste jaar weinig heeft gespeeld en nu wss in de basis gelijk komt.
Hij zal net zoals Fischer maar de helft van de wedstrijden presteren.

Al met al is het echt afwachten of Depay wel zon groot talent is. Hij heeft nog weinig bewezen en is te egoistisch.

+ punt: Hijs van de jeugd en heeft een PSV hart!

19 juni 2013 om 13:02

Mertens presteerde ook maar de helft van de wedstrijden en is egoistsch.
Het is zonde om Depay nog een jaar op de bank te verpieteren.

Ik vind dat Depay zeker een kans verdiend om in de basis te staan en kan laten zien dat hij de door jou genoemde minpunten verbeterd.

Met het vertrek van Mertens en Lens, en de vertrokken Van Bommel en Waterman. Een waarschijnlijk vertrek van Manolev, en Toivonen ben ik benieuwd hoe PSV volgend seizoen gaat presteren. Met Zoet een prima keeper, met Maher een creatieve aanvallende middenvelder, verdedigend zijn er nog veel vragen. Worden spannende tijden voor menig PSV supporter.

De uitverkoop van PSV gaat lekker. Niet dat iemand uit Eindhoven snapt wat er aan de hand is, want het is doodnormaal om je twee beste buitenspelers die internationals zijn en meerjarige contracten hebben voor 9 miljoen euro weg te doen. En dan met zijn allen heel hard roepen dat je winst maakt op de transfers en dat het geld geïnvesteerd kan worden. Met de verkoop van Lens én Mertens maakt de club nog steeds geen winst op haar transfers. Het geld dat nu geïncasseerd wordt is al verdampt voordat het bij PSV op de bankrekening staat. En dat geeft niets, want het is al zes jaar op rij voorgekomen dat PSV geen winst maakt op haar transfers, wat mede verantwoordelijk is voor de totale financiële ineenstorting van Psv, waardoor er 85 miljoen aan herfinanciering nodig was om de club weer op de rails te krijgen. Dan kan dat zevende jaar er ook nog wel bij. Dat gaat Brands natuurlijk voorkomen door voor 30 juni nog meer spelers voor een prikkie weg te doen, want PSV en de gemeente hebben afgesproken dat PSV geen verlies mag draaien. Vorig boekjaar mocht dat nog wel en toen was het uiteindelijk verlies 6 miljoen euro (inclusief nieuwe Tvgelden, betere sponsorcontracten en de verkoop van Dzsudzsak).

Dus kom op Brands. Je hebt nog tot en met 30 juni om Matavz, Toivonen en een paar van die slechte verdedigers te verkopen, alvorens je aan de gemeente kunt zeggen dat alles goed gegaan is en dat PSV zich aan de afspraken heeft gehouden. En na 30 juni kun je dan weer gaan kopen, want dat staat pas om het boekjaar van 2014. Ondertussen ben je ontslagen nadat de PSV supporters er eindelijk achter komen dat de inkomsten van Lens én Mertens al zijn verdampt en dat ze nog steeds een onevenwichtige selectie hebben en dat de gemeente deal op losse schroeven staat.

19 juni 2013 om 12:10

Dit is de grootst mogelijke onzin. Jammer dat je je fantasie al feiten presenteert.

19 juni 2013 om 12:43

Moet je wel met argumenten komen waarom zijn verhaal onzin is?

19 juni 2013 om 13:01

@sverige4u

Dat is dus het probleem, want die feiten kunnen veel supporters niet overhandigen. Hij kan alleen zeggen dat PSV vorig boekjaar geen 6 miljoen euro verlies heeft geboekt. Dat komt doordat de herfinanciering een winst aantekende, maar zonder de herfinanciering zou de club 6 miljoen euro verlies hebben geboekt. Daar dek ik me dus alvast even voor in, maar ik hoop dat ik argumenten krijg te lezen van Psvliekepsv. Ik betwijfel het.

19 juni 2013 om 16:50

@justr

Ja, leuk dat jij denkt het beter te weten, maar jij denkt dat een man als Sanders, die bij Campina dagelijks over miljoenen besliste, niet weet hoe hij PSV moet lijden? Houdt toch op.
En leuk dat PSV zonder de herfinanciering verlies had geboekt, maar die herfinanciering was er wel. Of mag je je geld ook niet uitgeven als je de lotto wint omdat je dan, als je de lotto niet had gewonnen, verlies had gemaakt?
Een provocerend kleutertje, dat ben je, en niets meer.

Goed bezig daar in Eindhoven. Nu nog Maher naar Ajax en Bruma naar Vitesse en het feest is compleet

Er gaan ene hoop spelers weg daar in Eindhoven. Als zij dit geld investeren in Maher, Bruma en van Dijk dan denk ik dat zij er nog beter op worden ook. Goed beleid.

Ik verwacht alleen niet dat het zo simpel zal gaan met Maher. Het lijkt nu om alleen nog PSV te gaan maar ik verwacht dat Ajax zich ook nog gaat melden.

Doen ze toch goede zaken om Mertens en Lens te verkopen. Verdienen ze flink aan en kun je ze hoop ik Maher en een CV halen. Mertens en Lens kun je opvangen met Narsingh en Depay.

Wat ben ik blij dat Mertens vertrekt bij Psv. Ik denk niet dat hij bij Napoli succes gaat boeken, niet zijn competitie (maar goed, wat is het wel) en hij haalt sowieso geen basis plaats komend WK. Dat zal weggelegd zijn voor Hazard of zelfs De Bruyne.

19 juni 2013 om 12:41

Ik zie Mertens inderdaad geen basis speler worden in Italie. Veel te licht.

Mijn verwachting is dat hij volgend seizoen weer vertrekt en Lens achterna gaat, richting Oost Europa.

Hiermee levert PSV zeer veel goals en assists in en ik vraag me af of 9 miljoen dat compenseert. Ik denk het niet. Mertens is zeker tussen de 12 en 15 miljoen euro waard vind ik. Zeer slecht onderhandeld dus.

Verder denk ik meer dat deze transfer door mag vanwege het geld dat nodig is en vanwege het doorselecteren. Als je Depay weer een jaartje zo nu en dan laat invallen ontwikkeld hij zich niet echt en zal Bakkali helemaal niet aan spelen toe komen.

19 juni 2013 om 12:44

Mertens is geen international, basis speler dan, dus meer dan dit bedrag ga je er never nooit niet voor krijgen. Daarnaast weet PSV dat ze Depay klaar hebben staan dus die gaat zijn plek in nemen, een heerlijke voetballer maar hoop dat hij met beide beentjes op de grond blijft staan

19 juni 2013 om 15:06

Welke nederlandse international zou tegenwoordig een basisplaats hebben bij de rode duivels? Ik kan er maar 3 opnoemen: van persie, robben en van der wiel(wegens geen rechtsback op niveau). Mertens heeft de pech te moeten opboksen tegen hazard, chadli, mirallas en de bruyne.

Mooi bedrag als het klopt. Nu Toivonen, Strootman en Pieterse nog en dan kun je met dat geld heel wat versterkingen bnnenhalen (ook ervaren spelers) en een deel aflossen. Mocht Strootman vertrekken, dan zou ik Jens Toornstra halen.

Waarom zijn er veel supporters zo lyrisch over Bruma? Slechter als wat er nu staat kan inderdaad niet. Maar of Bruma de leider is van de verdediging van PSV weet ik niet. Heeft het bij zijn vorige clubs niet laten zien, al weet ik dat hij vaak rechts achterin moest opdraven. Maar 3.5 miljoen betalen plus een dik salaris voor een speler waarbij je grote vraagtekens hebt, vind ik veel geld.

19 juni 2013 om 13:31

Vergeet niet dat HSV een matig team is en dat de bundesliga enorm sterk is.
De verdedigers van real en barca werden ook te kijk gezet door dortmund en bayern.
En ramos-pique-puyol-marcelo-pepe-varane-alves...zijn toch niet de minste verdedigers.
Je moet soms dingen in perspectief bekijken.
Bruma met zijn kracht -lengte-inzicht en voeballend vermogen,moet zich in de Mickey mouse league makkelijk staande houden.

Dries past prima in de Serie A. Snel gaan liggen, altijd klagen. Zelf vieze elleboogjes geven. Alleen het tijdrekken zou nog wat beter kunnen. Oh ja dit noemde men toch met een chique woord temperamentvol? In Nederland heet zo iets kort lontje of galbak.

Op zich wel funny natuurlijk. Jaren wordt er gezegt....psv heeft lens en Mertens veels te duur gekocht en zie hier.....
Mertens gekocht vor 6milj.....vekocht voor 10mil
Lens voor 3milj+marcellis...verkocht ook rond 9a10milj.
Das dikke 10 miljoen winst.........
En dat voor niet dragende spelers.
Want depay/bakkali gaan Mertens snel doen vergeten.......en met narsingh en herboren wijnaldum. En evt nieuwe aankoop(maher...+spits)....heb je genoeg alternatieven voor lens.
Hopelijk kan psv strootman nog een jaartje houden en trekken ze Toonstra aan.
En nog een sterke Cv.

Ik ben geen fan van PSV maar vind het erg leuk om Depay te zien spelen.
Daarom zou ik het leuk vinden als Mertens vertrekt.

inpakken met een grote lus er om heen.. memphis depay wacht in spanning af.. eerste keus volgend jaar int eerste

PSV lijkt een goede zomer te gaan beleven. Als Lens, Mertens en Toivonen vertrekken zijn al die pseudo toppers waar de club niks mee gewonnen heeft voor een mooie prijs van de hand gedaan. Cocu kan met een schone lei beginnen.

Jammer dat ie gaat, erg goeie en technische speler...., ook een mooi bedrag dus als Toivonen ook nog vertrekt samen met bv Pieters heeft PSV toch rond de 30 miljoen te besteden, Maher en Bruma en nog een leuke verdediger er bij en PSV is klaar, de rest opvullen met bestaande jeugdspelers.

Eventueel Vertrekt Strootman nog maar dan komt erg echt duit geld binnen.......

Goeie ontwikkelingen

9 voor Lens, 9 voor Driesje....
Onmiddellijk voor 14 Maher halen, is over een jaar 30 miljoen waard

Veel te veel geld voor die aansteller. De gemiddelde rechtsback in Italie zal er niet al te veel moeite mee hebben. Als die dwerg een beetje hard aangepakt word doet ie het in zn broek en zie je hem heel de wedstrijd niet meer

Ben blij als hij eindelijk verdwijnt uit de Eredivisie. Altijd janken om strafschoppen.

Ik vind het goed dat de selectie een vernieuwing ondergaat.
Met deze spelers die afgelopen seizoenen niet aan de titel hebben geholpen krijgt PSV nog best goede transferbedragen.

Ik hoop zelf niet dat Strootman weggaat, hij moet de nieuwe leider van het elftal worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

171 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Napoli 37 18 4 0
2016/2017 Napoli 35 28 6 0
2015/2016 Napoli 33 5 7 0
2014/2015 Napoli 31 6 4 1
2013/2014 Napoli 33 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga voor Vertonghen, hij is heel technisch voor iemand die zo groot is’

België plaatste zich in een groep met Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar zonder al te veel moeite voor het WK van deze zomer en van de Rode Duivels...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren