wk2018

Neymar: 'Je kan geen enkele voetballer met Ronaldinho vergelijken'

Woensdag, 5 juni 2013 om 21:40

Neymar treft bij Barcelona landgenoten als Daniel Alves en Adriano. Het tweetal zal de kersverse aanwinst van de Catalanen in de komende maanden de weg wijzen in de Spaanse metropool. Neymar hoopt in de voetsporen van Ronaldinho te treden, maar gaat vergelijkingen met de befaamde spelmaker resoluut uit de weg.

/

"Je kan geen enkele voetballer met Ronaldinho vergelijken", verzekert Neymar in gesprek met Barcelona TV. "Hij heeft hier geschiedenis geschreven, hij heeft geschiedenis geschreven met het nationale team en hij schrijft nog steeds geschiedenis. Ik ben pas net begonnen met het schrijven van geschiedenis en ik hoop dat ik hier een uitstekende indruk kan achterlaten."

Neymar verdedigt zijn beslissing om Santos een jaar voor de start van het WK te verlaten. "Ik vond dat het moment was aangebroken om te vertrekken. Een nieuwe uitdaging. Spelen voor Barcelona moet geweldig zijn. Het is een droom die uitkomt." Neymar verbond zich afgelopen maanden voor vijf jaar aan Barcelona, dat in totaal 57 miljoen euro heeft betaald.


Poll

Ronaldinho is mijn favoriete voetballer


Gerelateerd

111 reacties (laatste reactie door jimmyjameson)

Klopt want Ronaldinho is koning. Smaakmaker in zijn bloed. Mensen zetten zomaar druk op Neymar met dat Rona gedoe. 1ste jaar gaat hij Niks doen 2e jaar wel.

5 juni 2013 om 21:53

En toch is Messi van een hoger niveau dan Ronaldinho. Maar Messi is ook samen met Maradona en Cruijf de beste aller tijden.

5 juni 2013 om 21:56

Ik ben een gigantische Messi-fan en Messi is voetballend gezien ook beter(ronaldinho heeft dat zelf ook toegegeven) maar eerlijk is eerlijk, Ronaldinho was een god in het vermaken van het publiek. Zo iemand kom je waarschijnlijk nooit meer tegen.

5 juni 2013 om 21:59

Wat heeft Messi hier mee te maken? Het zijn sowieso 2 hele andere voetballers. Straks ga je nog Messi met Zidane vergelijken

5 juni 2013 om 22:00

Messi is meer effectief dan Ronaldinho, maar die pure techniek van Ronaldinho was (is wellicht) gewoon ongekend.. Zo sierlijk, niet normaal.. Messi heeft dat ook wel, maar niet zo erg als Ronaldinho wat mij betreft

5 juni 2013 om 22:01

Daar heb je zeker gelijk in. In het vermaken van het pubiek was hij de beste. Maar dat komt met name door zijn trucjes. Maar trucjes maakt je niet de beste speler aller tijden. De manier hoe Maradona,cruijf en Messi hun man passeerden was met 1 beweging. Simpel, zo simpel dat ze 6 man passeerden en een doelpunt maakten. Effectiviteit is belangrijker dan de trucjes.

5 juni 2013 om 22:03

De soms wat klinisch ogende dribbel van Messi, op pure balsnelheid gebaseerd haalt het bij mij toch niet bij het oogstrelende epische amusement dat Ronaldinho in zijn hoogtijdagen bij Barcelona bracht. Vooral in de periode 2005 tot en met 2007 was hij echt van ongekende klasse. Voor hem ging je echt op het puntje van je stoel zitten, omdat je nooit wist wat er nou weer uit de trucendoos kwam.

5 juni 2013 om 22:05

Dat ze op verschillende posities spelen betekent niet dat je ze niet kunt vergelijken. Waarom zou dat eigenlijk niet kunnen. Messi speelt ook vaak als middenvelder. Je kan toch zien wie er voetballend beter is. En ik vind Messi beter.

5 juni 2013 om 22:06

Dan snap ik niet waarom je cruijf er bij noemt want maradona en messi zijn de dribbel konings. Zo behendig was cruijf niet..

5 juni 2013 om 22:08

Mensen zeggen altijd Messi is beter dan Ronaldinho doordat die veel meer effectief is blabla. Klopt wel dat die effectiever is meer scoort, maar ik kijk liever naar het grote plaatje Ronaldinho waar zelfs heel Bernabeu een staande ovatie voor gaf, Ronaldinho die de techniek van zoveel jongeren heeft gemaakt, iedereen ging voetballen door ronaldinho en hoe hij voetbalde maakt niet uit voor wat voor club je was. Die smile altijd op zijn gezicht, hij genoot van alles om hem heen. Ik ben 19 jaar en de beste speler die ik zelf heb kunnen zien spelen is voor mij Ronaldinho.Dan heb ik het niet eens over zijn kwaliteiten gehad.

5 juni 2013 om 22:09

Cruijf was erg goed met een man passeren. Hij gebruikte gewoon kapbewegingen en deed dat als en koning. Hij was zeer behendig.

5 juni 2013 om 22:11

Messi + Cr7 = Ronaldinho! Wat Ronaldinho in korte tijd heeft laten zien pfff.... was hij ook een kind van Barca dan kon Messi geeneens aan zn teen tippen.....

5 juni 2013 om 22:15

Princeboa

Dat is dus precies de reden waarom het zo moeilijk is voor mensen om toe te geven dat Messi beter is. Ronaldinho was gewoon erg populair door zijn trucjes en uitstraling. Terwijl Messi best wel een saaie uitstraling heeft maar toch 1 van de beste aller tijden is. Trucjes zijn echt niet alles. Want dan zou CR ook beter zijn dan Messi.

BTW die staande ovatie heeft ook een ander verhaal. De Madrid supporters keerden zich tegen Madrid omdat ze werden afgemaakt. Daarom werd Madrid uitgefloten door hun eigen supporters en gaven ze Ronaldinho een staande ovatie omdat hij scoorde.

5 juni 2013 om 22:18

xp-tje

Dit zijn de woorden van Antonio Cassano:

Ronaldinho was beter dan Cristiano, maar geen van beiden zijn beter dan Messi.

5 juni 2013 om 22:34

Als mensen over Ronaldinho praten dan komt er automatisch een glimlach bij mij. Wat heb ik van hem genoten toen hij in Barcelona voetbalde. Ik kan me herinneren dat iedere keer dat hij meedeed dat ik en mijn broertje op een nieuwe trucje hoopten om vervolgens dat zelf uit te voeren (proberen bedoel ik). Ronaldo (luis Nazário de Lima) was ook iemand om van te genieten. Messi is beter, maar toch hou ik meer van Gaúcho.

5 juni 2013 om 22:39

yehyeh

Messi zal nooit het niveau halen van Dinho. Messi daarentegen is over een grotere periode constanter, en weet zijn niveau ook vast te houden.

5 juni 2013 om 22:49

Ach.. Cruijf word zo gehypt in Nederland hij hoort niet eens bij de top 10 van de wereld.

5 juni 2013 om 23:03

Mooi gezegd eerlijk waar. Ronaldinho zal nooit zijn sambavoetbal vergeten!

5 juni 2013 om 23:14

arepa

Dat is jou mening. De meeste prof voetballers vinden Messi toch wel beter. Messi is niet alleen constanter maar wat Messi laat zien heb ik nog nooit gezien. Heb je ooit een speler gezien waarbij het lijkt alsof de bal is vastgeplakt aan zijn schoen? Hij maakt ook zo goed gebruik van zijn eigenschappen dat hij alle records verbreekt. Dinho is mooie trucjes leuke uitstraling. Messi is zakelijk en effectiviteit.

5 juni 2013 om 23:15

Retro Willems

Dan weet jij echt niet wie Cruijf is. Hij wordt in heel Europa gezien als 1 van de beste aller tijden.

5 juni 2013 om 23:22

@yehyeh

Volgens mij kan jij zelf geen trucjes. Niet slecht bedoeld maar je begrijpt dus niet hoe veel inzicht en voetballend vermogen er bij komt kijken. Het is puur manipulatie van je tegenstanders op puur techniek. Trucjes doet je niet om de trucjes. Het is om je tegenstander uit te lokken.

Ik kan vrij veel met een bal en kijk bij een actie die ik inzet niet naar de bal maar naar de benen en lichaamshouding naar de tegenstander. Ik gebruik mijn 'trucjes' of schijnbewegingen tot ik aan iemand zijn lichaamshouding zie dat hij uit balans is. En het been waar het gewicht dan op staat speel ik hem langs.

De meeste spelers hebben een klinische dribbel en alleen pure talenten zoals Messi of spelers als Bale met extreem veel snelheid halen daar zo zo veel uit. Maar echt iemand uitschakelen puur op het misleiden van je tegenstander vind ik persoonlijk het mooiste.

Messi is zeker een van de beste aller tijden maar hij scoort gewoon extreem veel in het waarschijnlijk beste elftal aller tijden. Dat heel het spelletje om hem draait heeft ook veel voordelen.

Voor mij zullen spelers als Ronaldo, Pélé, Garrincha, Ronaldinho, Zidane en natuurlijk Maradonna toch altijd boven Messi blijven staan. Ik vraag me vooral af als je bijvoorbeeld een Ronaldo op zijn 21ste in de spits had gezet van dit Barcelona, hoeveel hij er wel niet had gescoord.

Mijn mening natuurlijk, Messi blijft een grote en zeker het beste van het moment.

5 juni 2013 om 23:37

Ik vind het altijd lastig om zulke spelers te vergelijke. Ook met Ronaldo. Ze spelen allemaal een andere positie. Ik Zag Ronaldinho dingen daar Durft Messi alleen maar van te dromen. Hij bracht straat voetbal Echt naar het stadion. Maar dan zie ik Messi dingen doen en dribbels eruit Gooien met die korte pasjes bal aan een touwtje geweldig. En Ronaldo zo snel met de bal aan de voet unieke trap techniek. Kop sterk. Ver uit de beste allrounder van de 3. Maar ja wie is of was de beste. Het is denk ik maar waar je fan van bent. Ronaldinho bij psg en Barcelona was geweldig. Uit die 3 vind ik hem de mooiste voetballer mooiere motoriek vergeleken bij cr7 en Messi. Allemaal maar een mening

5 juni 2013 om 23:38

Overdrijven is ook een vak ik zie heb vaak beelden van Cruijf gezien en het is echt geen voetballer van het niveau Maradona, Pele of Messi. Ik denk dat het niveau ook een stuk lager lag in zijn tijd.

5 juni 2013 om 23:48

larsoboy

Dus jij kan wel voetballen zoals Messi? Sorry maar dat was echt een domme opmerking ook al bedoelde je het niet verkeerd. Je gebruikt trucjes soms om uit te lokken maar t doel ervan is om je man voorbij te komen. Wat ik dus vind is waarom nou al die trucjes en bewegingen om 1 man te passeren terwijl je zoals Messi 1 beweging kan gebruiken. Juist omdat Messi het zo effectief doet kan hij 4,5,6 man passeren in 1 keer en dat is wat ik liever zie. Ik weet ook wel zeker dat verdedigers het veel moeilijker vinden om Messi te verdedigen dan Ronaldinho. Het is niet zomaar dat Messi altijd een 3 of 4 mandekking krijgt.

Onthoud wel dat Ronaldinho ook in Barca heeft gespeeld en juist daar zo groot was. En het gaat mij niet om het aantal doelpunten of prijzen. Maar voetballend is Messi gewoon veel beter. Dat is namelijk ook waar ernaar wordt gekeken bij de Ballon Dor. Er wordt gekeken wie voetballend de beste is.

Messi is een veel beter doelpuntenmaker dan Ronaldo9. Eto en Henry waren ook deel van de beste Barca ooit. Geen van beiden zijn dichtbij de prestaties van Messi gekomen. Alleen Maradona en Cruijf kunnen boven Messi staan. Messi staat zonder twijfel boven de rest.

5 juni 2013 om 23:50

Het niveau lag toch ook lager in de tijd van Pele.

6 juni 2013 om 04:02

nee dit zijn de woorden van Xp-tje,....... Ronaldinho was de compleetste voetballer van beide ,.....

Hij had de techniek en trucjes van ronaldo.... en de dribbel en misschien zelfs een beter overzicht dan Messi ,..... Messi en Ronaldo zijn beperkt tot hun kunnen ,..... Ronaldinho bezat beide kwaliteiten van beide voetballers.... en zoals ik al zei... Als Ronaldinho vanaf begin af aan bij Barca had gevoetbald had Messi geeneens aan zijn grote teen kunnen tippen.....

6 juni 2013 om 04:05

Ja,... ik heb dat gezien bij Figo .... maar ook bij Zidane en El Fenomeno..... wat is je punt ..... Messi is een kind van Barca,.... Was Ronaldinho dit ook dan zoals eerder gezegd,.... kon Messi geeneens aan zijn grote teen tippen.....

6 juni 2013 om 04:12

Wat een idioot ben jij ,,,, Kom je met je nutteloze opmerking over de Ballon D Or,...... hahaha als er gekeken werdt naar wie de betere voetballer was had CR7 em wel gewonnen vorig jaar..... Messi heeft alleen gewonnen om zn aantal doelpunten... Yehyeh je lult een hoop bullshit.... Nee Messi is geen betere doelpunten maker dan Ronaldo ( El fenomeno)... Messi heeft het geluk dat het hele team om hem draait en laat dat verdomme ook nog eens het beste team ter wereld zijn,..... ga toch een eind fietsen lul de behanger......... Ronaldo heeft het bij zoveel clubs laten zien en Ronaldo heeft Brazilie hoogstpersoonlijk in 2002 WK kampioen gemaakt.... Laat Messi maar eens wat zien in het nationale elftal.... ophouden met je gelul ..... Messi is niet de beste allertijden,,, Ronaldo topfit en in dit elftal ,.... en hij had 3 keer zoveel als Messi gescoord

6 juni 2013 om 04:35

Zo jij bent gefrustreerd zeg. Doet het je zoveel pijn dat Messi overal de beste van de wereld wordt genoemd?

Ronaldo een betere speler dan Messi? Je hebt het nu over Cristiano toch? Zelfs de ex coach en ex ploeggenoot van CR Alex Ferguson en Wayne Rooney zeggen dat Messi de beste van de wereld is. Rooney zei zelfs dat Messi de beste aller tijden is. Denk niet dat ze alleen kijken naar doelpunten of wel? Denk wel dat zij er meer verstand van hebben dan jij. Het is niet meer dan logisch dat Messi de beste van de wereld is. En jij vergeet dat Ronaldinho ook in 1 van de beste Barca speelde aller tijden. Dus wat is je punt. Wees niet zo gefrustreerd man.

Ibrahimovic is kampioen geworden bij alle clubs waar hij is geweest. Dus dan zal hij volgens jou wel de beste speler aller tijden zijn he. Jij moet nog veel leren jochie.

Hier even een paar namen van mensen die zeiden dat Messi de beste van de wereld of de beste aller tijden is:

Totti, Balloteli, Zlatan, Beckham, Hazzard, Neymar (voordat hij bij Barca kwam), Rooney, Arsene Wenger, Ferguson, Ronald Koeman, Gatusso enzovoort. Nu jou lijstje over CR aangezien CR zoveel beter is dan Messi

6 juni 2013 om 08:10

Zidane was ook een king.

Raar dat niemand hem hier noemt terwijl hij beter is dan Cruijff.

En Cruijff noemen ze wel^^

6 juni 2013 om 13:34

Haha Retro, je begint nu echt te praten zoals je voetbalt: zonder idee of inhoud...:

6 juni 2013 om 14:19

Dat komt omdat Messi, Maradona en Cruijff 10x beter zijn dan Zidane.

5 juni 2013 om 22:28

Thiago heeft wel wat weg van Ronaldinho; die slang beweging voordat hij iemand passeert. Zijn first touch en controle. Maar ook zijn manier van lopen; borst naar voren; een soort 'arrogante' stijl.

5 juni 2013 om 23:14

Niemand, maar dan ook echt niemand heeft wat weg van Ronaldinho, punt.

5 juni 2013 om 23:45

@oxxis haha ik begrijp Ïnmessionante"wel een beetje..maar jij krijgt zowieso van mij duimpje omhoog "oxxis"

Is ook zo hij is echt een speciale profvoetballer Ronaldinho!
Hij schrijft nu nogsteeds geschiedenis maar sws veel minder dan vroeger.
Hoop dat Ronaldinho volgend jaar te zien is bij t WK.

Ja iedereen is uniek daarom toch ?
Niemand kan jou ook met iemand anders vergelijken...
Ohja jawel met Justin Bieber .

Ronaldinho is een legende en Neymar een clown, hoop maar dat jij zo goed zal worden als hem

5 juni 2013 om 22:06

Moeten we nu gaan lachen ofzo?
Waardeloze opmerking

Ja ga je maar niet met een van de beste voetballers aller tijden vergelijken kan je alleen maar tegenvallen

Spijtig dat hij zo'n slechte uitgaansgewoontes had, is ook veel te vroeg terug naar Brazilië getrokken. Ik vind het nog elke dag jammer dat ie niet meer bij Barcelona is, hij is ook de reden dat ik nu supporter ben van Barca

Ook een totaal ander type speler. Ronaldinho, een klasbak puur sang, een echte spelmaker die de bal neerlegt met zowel links als rechts waar hij maar wil. Neymar moet het toch meer van zijn dribbels en loopvermogen hebben.

Ik denk ook niet dat we hem hoeven te gaan vergelijken met iemand. Het is gewoon hopen dat hij net zo'n sensatie kan gaan worden als Romario, Ronaldo en Ronaldinho.

Daar heeft hij absoluut gelijk in! Ronaldinho is voor mij (samen met Henry) de beste voetballers van hun generatie. Zijn techniek was ongelooflijk, als hij wat meer voor het voetbal leefde dan was hij ongetwijfeld vaker de beste voetballer van de wereld geweest.

5 juni 2013 om 22:03

Ronaldinho leefde heel erg voor het voetbal. Alleen alles er om heen was het probleem.
Hij zag het als een spel hij genoot ervan aan alles op het veld straalde hij plezier uit hoe slecht hij ook in vorm was. Gewoon al het commerciële gedoe en alle eisen waren het probleem voor deze geweldige voetballer.

5 juni 2013 om 22:04

Er is volgens mij geen voetballer die meer voor het voetbal leeft dan Ronaldinho. Hij is altijd blij op het veld en heeft plezier in het spelletje. Dat hij dan uitgaat enzo heeft niets met zijn liefde voor voetbal te maken. Hij wilt gewoon voetballen voor de lol en bij clubs met de status zoals barca en andere Europese topclubs heb je ook te maken met tactieken en professioneel gedrag en andere zaken waar hij niet zoveel om gaf denk ik.

Ronaldinho zal altijd worden gezien als een speler die plezier in het spel had en één van de beste spelers op aarde is. Als je een staande ovatie krijgt van de supporters van je aartsrivaal en in het stadion van Real dan ben je gewoon een baas.

5 juni 2013 om 22:15

@_c7ronaldo en Shikamaru

Excuses ik verwoorde mezelf niet goed genoeg. Ik bedoelde met als hij meer voor het voetbal leefde dat hij minder vaak moest gaan feesten en beter zichzelf fit moest houden. Maar wat was deze voetballer toch een genot om naar te kijken, zijn vrije trap tegen Engeland is een doelpunt die ik niet zo snel zal vergeten.

5 juni 2013 om 22:06

Wat mij betreft mag je daar Bergkamp en Zidane bij zetten, De techniek die Bergkamp had is alleen geëvenaard in het profvoetbal door Ronaldinho. En ja zidane, wat een voetballer was dat zeg. 200% pure class.
Dat geld echter ook voor Henry en Dinho.

Wat een voetballers heb ik nu al mee mogen maken. Fantastisch

5 juni 2013 om 22:27

Deze vier zijn ook voor mij de beste spelers van hun generatie. Als ik er dan toch een moest kiezen die de beste moet zijn, moet ik dan toch voor Zidane gaan. Hij stond er altijd op de belangrijke momenten, was een fantastische leider en bovenal was zijn balbehandeling van een ontzettend hoog niveau. Hij had zoveel finesse in zijn spel, zelfs toen hij 35 was zette hij met gemak jongens van 25 voor paal.

De finale in 98...

5 juni 2013 om 22:59

Frankrijk was dan ook gewoon zidane. Hij heeft zijn land aan een prijs geholpen.

Mooi dat hij dat zo ziet, het lijkt dat hij ziet op welke plek hij staat bij Barcelona

De beelden van Ronaldinho kijk ik nog wel eens terug. Pfff wat hij presteerde was niet normaal. In mijn ogen de beste voetballer die ooit op een voetbalveld heeft gestaan. Beter dan wat hij deed was en is er niet.

5 juni 2013 om 22:17

Zie hier Neymar vs Ronaldinho! Even de prachtige beelden erbij pakken en genieten van het verleden en hopelijk in heden van Neymar.

Edit: filmpje pakt hem niet..

verbond zich afgelopen maanden voor 5 jaar aan FC Barcelona? Dat is toch een hele rare zin! Ze hebben er toch geen maanden over gedaan om hem een contract te laten ondertekenen?

Verder siert het hem dat hij zich wat nederiger opstelt, moet ook haast wel met die hype om hem (waar hij per direct niet eens om vraagt)

Denk dat hij wel een type Ronaldinho (show en rendement) kan eruit halen en een sensatie kan worden bij FC Barcelona. Zo wordt Barcelona minder afhankelijk van Messi en heb je een speler met andere kwaliteiten: een actie de wedstrijd open breken, kunnen er niet veel bij Barcelona, behalve Fabregas, Messi, Iniesta en soms Villa... Pedro en Sanchez hebben met name hun snelheid als wapen

Elke speler kan vergeleken worden met Ronaldinho, maar niemand is zoals Ronaldinho is/was. In zijn glorietijd bij Barcelona was het echt fantastisch. Interessanter om naar te kijken dan Cristiano Ronaldo of Messi. Ronaldinho was amusement. Zo herinner ik hem althans.

5 juni 2013 om 21:58

De goal tegen Chelsea uit (in de CL) was een doelpunt van wereld klasse. Peter Cech was gewoon kansloos en in die tijd wist je altijd als Ronaldinho aan de bal was, dat de trucendoos werd geopend. Wat een fenomeen blijft het voor mij.

5 juni 2013 om 22:01

@ vd.vaart

Die goals uit stilstaande positie toch? Dreigen naar links, dreigen naar rechts.. Iedereen was bang, omdat ze wisten dat alles wat hij deed in goud kon veranderen (wat uiteindelijk dus ook gebeurde).

5 juni 2013 om 22:05

heerlijk, trucjes maar o zo efficient, zonder twijfel de grootste baltovenaar die ik ooit heb meegemaakt en niemand die tegenwoordig qua amusement bij hem in de buurt komt

5 juni 2013 om 22:12

Bekijk hier zijn mooie momenten:

5 juni 2013 om 22:56

Heerlijk filmpje!

Ik vond dat zo geweldig toen hij applaus kreeg van het publiek in Madrid na een paar sterke acties.

Geweldige voetballer en minder dan Messi? Ik weet het niet hoor... Sowieso een ander type speler.

7 juni 2013 om 00:40

en dan zijn er nog mensen die zeggen dat Messi mooier voetbalt dan Ronaldinho....

Messi is puur een resultaatvoetballer en een doelpuntenmaker puur sang.

De beauty prijs is toch voor Ronaldinho

5 juni 2013 om 22:02

Inderdaad, jammer dat we tegenwoordig bijna geen spelers meer zien die echte trucs doen om het publiek te vermaken. Dat zal misschien komen omdat het voetbal steeds sneller is geworden en dat is ook mooi om naar te kijken maar persoonlijk kan ik meer genieten van de generatie van het vorige decennium waar er veel meer van die balkunstenaars waren, en dan vooral in Brazilië met o.a. Adriano en Ronaldo.

Ronnie was een hele speciale speler, met uitzonderlijk techniek en overzicht. Heb Ronnie nog nooit tot zelden kwaad gezien. Speelde altijd fris en met een lach. Schitterende speler, en spijtig dat hij niet alles eruit heeft gehaald bij Barca. Ging veel feesten en overgewicht etc. Als hij alles uit zijn kunnen had gehaald kon hij zeker Messi evenaren hoor.

Ronaldinho kennen we allemaal nog van zijn onnavolgbare bewegingen, doelpunten en natuurlijk van zijn altijd aanwezige lach.

(kortom) Zijn naam op het shirt van Barca 'des tijds' was altijd populair voor de voetballiefhebbers. Ook niet te vergeten: de game Fifa.

Hij heeft helemaal gelijk. Ronaldinho kan je met niemand vergelijken. Neymar heeft wel een goede keuze gemaakt om te vertrekken. Denk dat ie beter zal worden bij Barca en voor het WK.

Niet mijn favoriete speler,maar wel een exceptionele voetballer met in mijn ogen de beste techniek van alle voetballers uit de geschiedenis.wat deze man deed op het veld was tovenarij met de bal.qua stats is Ronaldinho niet bijzonder tegenover Messi,ronaldo,maar zijn techniek en kunsten die hij op veld durfde te tonen en daar ook elke keer succes uithaalde is gewoon echt abnormaal ziek.alleen de mensen die hem hebben meegemaakt als voetballer weten hoe bijzonder hij was.als je naar Ronaldinho zag was het gewoon puur voor de tegenstanders zien vernederd worden.ronaldinho levende legende van de skills.

Ronaldinho is uniek. Zowel zijn karakter als voetballende vermogen kan je met niemand vergelijken.
De mooiste speler die ik heb meegemaakt in me leven.

5 juni 2013 om 22:13

Mooiste zou ik hem niet noemen

Maar je hebt wel gelijk, Ronaldinho had iets speciaals. Ik heb heel veel genoten van hem. Ronaldinho had Barca terug leven gegeven. Maar als ik mocht kiezen tussen hem of Messi, dan zonder twijfelen Messi. Spijtig dat Ronaldinho te veel ging feesten, want het zou geweldig zijn om hem en Messi samen te zien. Ja, ze hebben wel samen gespeeld, maar toen was Messi nog heel jong.

5 juni 2013 om 22:15

Puur op statistieken is Messi de betere, qua voetbal is Ronaldinho de betere helaas zijn statistieken tegenwoordig belangrijker dan wat er op het veld gebeurt.

5 juni 2013 om 22:21

Ik vind Ronaldinho voetballend niet beter dan Messi. Ronaldinho was wel creatiever, terwijl Messi het zo simpel mogelijk probeert te doen.
Messi kan zomaar 4/5 spelers voorbij dribbelen, terwijl het bij Ronaldinho soms geforceerd leek.

5 juni 2013 om 22:25

Inderdaad, ik heb de verkeerde worden gebruikt. Messi is efficiënter terwijl Ronaldinho leuker was om naar te kijken

5 juni 2013 om 22:33

Daarin heb je wel gelijk. Ik kijk graag naar Messi en vooral als hij begint aan zijn runs, maar bij Ronaldinho kon ik het soms niet geloven. Soms leek het alsof hij aan het dansen was i.p.v. voetballen.

5 juni 2013 om 22:46

Zelfs Real fans konden genieten van Ronaldinho. Het niveau van Dinho in 2005 is daarna nooit meer gehaald door een speler.

5 juni 2013 om 23:09

Laat we hopen van niet.

Ik wil toch nog genieten van een grootheid zoals Ronaldinho. Van mij mogen er toch meerdere spelers komen zoals Ronaldinho.

6 juni 2013 om 02:37

Mijn vader zei altijd: Ronaldinho Gaucho; Zeker niet de knapste, maar zonder twijfel de mooiste.

Beter kan ik het niet verwoorden haha. Wat die man voor elkaar kreeg was en is nog steeds onvoorstelbaar. Zelfs mijn vader, die een hekel heeft aan alles wat met Barcelona te maken heeft, had diep respect voor Ronaldinho. Tot op de dag van vandaag de enige Barça speler die dat voor elkaar heeft gekregen. En mijn vader loopt al een jaar of 50 mee in het voetbal. Dat zegt dus genoeg...

Overigens is Messi wel degelijk de betere voetballer. Ronaldinho heeft dit zelf nog toegegeven. Echter was en blijft Ronaldinho de ultieme entertainer. Puur genot om naar hem te kijken. Wat een held

Ronaldinho, de beste voetballer aller tijden. Vele zullen niet met me eens zijn maar wat was hij een genot voor het voetbal. Elke wedstrijd met hem was gewoon genieten geblazen. Op de dag van vandaag heeft de voetbal geen vervanger gevonden van zijn type soort voetbal.

Ben het wel met je eens, messi is beter maar ik kijk liever naar ronaldinho dan naar messi. Ronaldinho is echt een held!

5 juni 2013 om 22:04

Ronaldinho in zijn piekjaren is beter dan Messi!

5 juni 2013 om 22:10

@realzidane22

Beter als Messi in zijn piekjaren?

Waar baseer jij dat op?
Messi scoort meer, geeft meer assists, meer Champions Leagues gewonnen, meer titels in totaal gewonnen, meer persoonlijke titels gewonnen en iedereen is lovend over zijn houding op het veld en in zijn prive leven.

5 juni 2013 om 22:58

Ja dat ligt niet alleen aan Messi. Als je kijkt naar beide spelers... dan zie jij toch ook dat Ronaldinho bijvoorbeeld veel meer techniek heeft. Inzicht zal wel gelijkwaardig zijn. Maar zo kan ik wel doorgaan. Ronaldinho zie je niet zo snel meer. De kans dat je nog een speler als Messi tegenkomt is wat groter dan dat je een speler als Ronaldinho nog een keer tegenkomt.

5 juni 2013 om 23:00

realzidane22

Ben ik met je eens!

6 juni 2013 om 00:54

Rick_psv

Wat versta je onder techniek??? Hoe kun je dat nu zeggen ik snap het echt niet. Weet je wat pas techniek is om je elk jaar te verbeteren en steeds de juiste dingen doen en uitvoeren op de juiste momenten. Die momenten waarvan iedereen weet hoe moeilijk ze zijn om uit te voeren.

En wat een onzin je trapt wel veel open deuren in zeg. Dat je een bepaalde stijl van spel mooier vind wil niet direct zeggen dat het beter is. Hoe kun je dat nu zeggen. Puur voetballend was die extreem goed maar Ronaldinho was 2 jaar echt top en Messi is dat al 4 jaar. En hij wordt elk jaar beter en beter. Daarnaast heeft Messi zijn top nog niet bereikt en Ronaldinho is er al ver overheen.

@realzidane22

Je hebt gelijk Ronaldinho in zijn piekjaren was inderdaad beter dan Messi maar de piekjaren van Messi daar is nog nooit 1 speler geweest aan dat niveau. Of zijn al die commentators achterlijk door Messi te vergelijken met de allerbeste allertijden. En Ronaldinho???

Als Neymar uit het nachtleven blijft en zich uitsluitend met voetballen bezig houdt denk ik dat hij de grote Ronaldinho kan evenaren en dan tevens ook misschien voorbij streven... Is nog jong en als hij daadwerkelijk goed aan aarden in Catalonie, met die instelling die hij nu toont en die vasthoudt, dan zie ik het eigenlijk wel goed komen. En voor Barca is dit ook iets bijzonders, want hebben ze nu jongens uit Brazilie, Argentinie en Spanje (catalonie) tegelijk in de aanval. Neymar - Messi - Pedro (daarna Deulofeu). Toch drie landen die veel geschiedenis hebben bij Barca. En, mits met Deulofeu, 3 (vroegere) supertalenten in 1 team.

Ik ben benieuwd naar volgend seizoen en verheug me al op de Supercopa de Espana tegen Atletico Madrid! De eerste echte test.

Neymar heeft gelijk, Ronaldinho was een meester en was puur geboren voor voetbal, alles bij hem straalde voetbal. Ik zeg het altijd en ik zeg het weer CR7 + Messi = Ronaldinho!

Goed om te zien dat hij dit inziet. Ronaldinho is ook mijn all-time favoriet. Een echt koning die zelfs van het Real-publiek applaus kreeg. Momenteel is van 55% van de 429 stemmers Ronaldinho de favo speler. Ongelooflijk!

Ronaldinho was zeker beter dan Messi en CR7 in zn hoogtijdagen.

Mensen vergeten dat hij persoonlijk Barcelona uit het slop heeft getrokken in 2004/2005 toen Barcelona op landelijk en ook Europees niveau weinig voorstelde.

Daarna heeft Barcelona steeds meer vorm gekregen en is het uiteindelijk het team geworden die in 2009/2010/2011 zn hoogtepunt bereikte.

Niet alleen technisch beter dan Messi maar ook veel aantrekkelijker om naar te kijken.

6 juni 2013 om 00:56

Messi heeft Barcelona naar talloze titels geleid. Heel Barcelona naar een hoger plan getrokken een niveau die zelfs Ronaldinho nooit heeft behaald. Wel apart dat Ronaldinho prijzen is gaan winnen sinds Messi bij het eerste elftal kwam van Barcelona. En dat toen Ronaldinho wegging bij Barcelona Messi het stokje naar een nog hoger niveau getild heeft.

6 juni 2013 om 01:06

Messi heeft Barcelona inderdaad naar een nog hoger niveau getild, maar Ronaldinho heeft Barcelona uit het slop getrokken en de weg naar de overwinningen weer laten zien en dat met watertandend atractief voetbal. Dat is voetbal die we van Messi zelfs niet eens hebben gezien. Maar dat hoeft ook niet. Messi heeft andere kwaliteiten.

Messi heeft zich als een sneltrein kunnen ontwikkelen door de revolutie die Ronaldinho veroorzaakte door zn spel in t team.

Daarna heeft Messi het stokje inderdaad kunnen overnemen en uitgroeien tot de beste van de wereld.

6 juni 2013 om 02:51

Citeer "met watertandend atractief voetbal. Dat is voetbal die we van Messi zelfs niet eens hebben gezien. "

Sorry maar dan heb je het seizoen 2008/2009 en 2009/2010 dus echt niet gevolgd. Dat spel werd als het beste ooit gezien. Met Messi als absoluute smaakmaker. Misschien niet altijd even showerig. Maar de eenvoud waarmee alles gebeurde maakte het voor mij absoluut het mooiste wat ik ooit gezien heb.

De eenvoud van het scoren. De eenvoud van zijn spel. de eenvoud van zijn passing en de eenvoud dat alles wat wij zagen vanaf bovenaf hij zag vanaf het veld. De eenvoud waarmee Barcelona besmet is geraakt.

Simplicity Seems Obivious That's Its Genius!!!

6 juni 2013 om 15:29

Ik had achter het citaat "watertandend atractief voetbal" nog tussen haakjes gezet ( zijn persoonlijke spel) maar dat had ik weer weggehaald omdat ik dacht dat je dat wel begreep.

Ik heb het dus over zijn persoonlijke spel. Je kan me niet zeggen dat Messi mooier voetbalt dan Ronaldinho destijds.

6 juni 2013 om 19:45

Jimmyjameson

Als je goed leest dan begrijp je dat ik dat wel zeg. Ik vind Messi persoonlijker mooier voetbal spelen dan Ronaldinho ooit gedaan heeft. Ronaldinho is showerig in zijn spel. Maar Messi zijn passeerbewegingen (lichaamsschijnbewegingen) Het korte versnellen en het veranderen van richting bij elke stap dat hij de bal aanraakt dat is voor mij zo mooi om te zien. De eenvoud van zijn spel is geniaal en daarom ook zo mooi om te zien omdat als je zelf voetbalt je weet hoe moeilijk het is om alles er zo makkelijk uit te laten zien. (effectief, mooi, simpel).

Je vind zijn manier van spelen misschien het mooiste wat je ooit gezien hebt maar daar verschillen wij beiden van mening.. Want ik vind dat namelijk van niet. En ik vind Messi op bijna alle punten beter dan Ronaldinho ooit was.

6 juni 2013 om 23:03

Als je Messi persoonlijk mooier voetbal vindt spelen dan Ronaldinho dan zit je gewoon te diep in zijn reet. Er is geen twijfel over mogelijk dat Ronaldinho mooier speelt. Het gaat niet om hoe goed/slecht/effectief ze zijn, maar puur om de schoonheid ervan. Bij Ronaldinho straal het magistrale er werkelijk af. Bij elke balaanname is het afwachten wat voor schoons hij weer zal laten zien.

Bij Messi weet je al dat hij zijn tegenstander op het verkeerde been zal zetten en er langs versnellen.

6 juni 2013 om 23:07

Madrista17

Dat jij!! Ik citeer "bij Messi weet je al dat hij zijn tegenstander op het verkeerde been zal zetten en er langs versnellen" niet mooi vind raad ik je aan om nooit meer voetbal te kijken.

Trouwens gelukkig mag ik mijn smaak hebben van wat ik mooi vind gecombineerd met een onderbouwde mening die ik hierboven vermeld heb. Jij daar in tegen vind Ronaldinho kwa show en het publiek entertainen het mooiste wat het voetbal ooit heeft gezien. En dat vind ik prima. Alleen ik vind dat van niet. en dat is niet omdat ik te diep in Messi zijn reet zit. Maar omdat ik kan genieten van iets dat heel moeilijk is en dat er heel makkelijk uit te laten zien. En dat laat Messi elke week weer zien.

6 juni 2013 om 02:46

Hoewel Ronaldinho een absolute held is, kan ik het helaas niet met je eens zijn.

Ronaldinho was in zijn hoogtijdagen natuurlijk een legende, dat ontkent niemand. Echter is Messi simpelweg beter. Niet alleen vanwege de constante prestaties( Ronaldinho presteerde bij Barcelona immers een jaar of 3 écht top, waar Messi dat al veel langer doet), maar ook vanwge de talloze records die Messi heeft verbroken. Ronaldinho komt gewoon niet in de buurt van het aantal doelpunten en assists die Messi heeft gelevert. Laat staan de prijzen.

Maar laat één ding duidelijk zijn. Ronaldinho was de ultieme entertainer. Pure amusement en show. Iets dat Messi dan weer totaal niet heeft. Ja, ook Messi heeft fantastische dribbels, maar laat nooit of zelden trucs zien zoals Ronaldinho dat deed.

Lang verhaal kort; Ronaldinho de (veel)''mooiere'' voetballer van de twee om naar te kijken, Messi de veel effectievere.

Dinho is de beste! Vooral in zijn tijd bij Barca.. Toen had Real nog respect voor Barca!

Ik durf zelfs te stellen dat niet Cruyff, niet Rijkaard, niet Guardiola maar Ronaldinho de basis heeft gelegd voor het succes van Barcelona afgelopen decennium.

5 juni 2013 om 23:13

Gaat iets te ver dit...

5 juni 2013 om 23:43

Ga maar na;

Vanaf zijn entrance is t mooie spel en het prijzen pakken allemaal wel weer begonnen.

De 5 jaren daarvoor had Barcelona namelijk geen enkele kampioenschap, beker, supercup of europese hoofdprijs gepakt. Eindigde in de liga zelfs 4 van de 5 keer 3de plek of lager. Hij bracht weer de swoom en de winning mentaliteit in de ploeg.

Elke speler destijds trok zich op aan hem, waardoor het team zn wedstrijden weer ging winnen en zelfs voor t na in 14 jaar en 2de keer pas in de historie de CL wint.

Daarvan uit is het team meer en meer geperfectioneerd en tot 1 ijzeren geheel gemaakt.

Want laten we eerlijk zijn; Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes waren er ook gewoon in die beroerde jaar/jaren daarvoor. En beschikten ze ook over goede spelers als de destijds wereldtoppers als Rivaldo, Kluivert, Riquelme etc

Maar toen die weg waren en Ronaldinho kwam werd het allemaal weer mooi en effectief.

5 juni 2013 om 23:56

Dan alsnog heeft Barça de hele voetbalfilosofie te danken aan Cruijff, niet aan Ronaldinho.

6 juni 2013 om 00:20

Ik heb het niet over de filosofie. Die is inderdaad van Cruyff. maar die was in de belabberde jaren daarvoor ook hetzelfde.

Ik heb het over de weg naar overwinningen met mooi voetbal het team die hij naar boven trok, waarvan de kern van nu ook deel van uitmaaktel Valdes, Puyol, Iniesta en Xavi.

En ja, ook Messi heeft zich als een wervelwind kunnen ontwikkelen mede door Ronaldinho zn aanwezigheid.

Ronaldinho !!! Mij favoriete speler . Ik mis hem zo .
ik weet nog in 2007 die omhaal tege villareal ik moest toen slapen van mij vader
maar ik ging stiekem in mij kamer kijken tv ging aan en Ronaldinho scoorde , mis die tijd.

Hopen dat neymar net zo goed wordt als ronaldinho ronaldo rivaldo en romario. Laatste jaren was het saai om naar barca te kijken. Maar nu krijg je toch wel zin in dankzij neymar!

6 juni 2013 om 15:30

Saai nogwel.. dan heb je zeker barca B gekeken?
Heb genoten van het spel, de snelle passing en dribbels van messi.
Neymar erbij trekt natuurlijk nog meer techniek in het team, maar om het voetbal van barca saai te noemen?
Vind ik erg vreemd.
De laatste jaren is er geen club geweest die wedstrijd naar wedstrijd vermakelijk voetbal speelde.
En zelfs de tegenstander vernederde (denk aan 0-5 tegen Real) en dan nog rondtikken in slotseconden. Zelfs in de champions league (denk aan bayer leverkusen 7-1 geloof ik, Arsenal 4-0)
Daar geniet je toch van als neutrale kijker?

On :
Blijf ontzettend veel respect houden voor die geweldige dinho. Die ooit voetballer van het jaar was en zowat iedereen had wel een shirtje van hem. Puur techniek met een mooie trap. Weinig middenvelders die dat op zo'n hoog niveau nu nog hebben.

6 juni 2013 om 23:08

Bij Barca zijn is het inderdaad genieten van prachtige snelle combinaties hier en daar. Maar voor mij is het vaak gewoon te saai. Meestal wordt de tegenstander op de middencirkel in slaap getikt. Het is voor mij ook altijd wachten tot de tegenstander de bal heeft, omdat ik dan eindelijk een aanval te zien krijg en dat is waarvoor ik voetbal kijk.

Ik keek een tijdje terug uit naar de topper Frankrijk-spanje, en dan valt het weer ongelooflijk tegen omdat Spanje de heletijd de bal heeft maar de weg naar het doel niet kan vinden. Dat Barcavoetbal is alleen leuk voor diegenen die het geduld hebben om te wachten tot die ene mooie combinate komt.
Tegen slechte teams is het wel leuk om naar te kijken natuurlijk, daar voetballen ze makkelijk en mooi doorheen.

Vooral het enthousiasme van Ronaldinho in combinatie met zijn trucjes en glimlach zorgde dat er altijd wat gebeurde als hij de bal had, dat maakt hem uniek! Messi is eigenlijk vele malen beter en misschien Neymar ook wel, maar hoe hij een heel team op sleeptouw nam en mede door een uitstekende marketingcampagne de term "yoga bonito" kracht heeft bijgezet maken Ronaldinho een onvergetelijke voetballer.

Jij vind alles raar op Ajax gebied. Maar nooit geschoten is... Ajax heeft alleen met Chadli gepraat meer niet. Boeit me ook niet zoveel, dat wij hem niet hebben. Overmars zoekt wel iets anders op.

Ronaldinho is en blijft de beste in mijn ogen. Zelfs tot de dag van vandaag ga ik voor hem klaarzitten. Soms kijk ik snachts naar Atletico Mineiro. Ronaldinho is een geniale voetballer die je nooit meer gaat tegenkomen. Hij speelt het spelletje met zoveel liefde. Hij is een gevoelige speler. Want hij speelt voor het publiek. Zoals afgelopen jaar maakte hij een doelpunt en begon te huilen. De emoties die hij heeft vertaald hij in zijn spel. De beste traptechniek. Zoveel assists op zijn naam. Doelpunten die oogstrelend zijn en natuurlijk zijn dribbel techniek. Messi mag dan wel de wereld voetballer zijn tegenwoordig maar voor hem zit ik niet zo klaar als voor Ronaldinho. Dinho heeft het voetbal veranderd in Europa dat vergeten heel veel mensen. Hij introduceerde een nieuwe standaard in Barcelona. Barca die op punt stond failiet te gaan in 2003. Dinho komt en verovert ieder zijn hart of je madrid fan was ofniet voor hem ging je opstaan. Dat doen de Madrid fans niet meer voor geen enkele barca speler. Hopelijk volgend jaar op het WK 2014 laat hij nog 1 maal de wereld zien dat hij de beste spelmaker is.

De beste Braziliaanse speler die ik heb mogen aanschouwen, is toch wel Ronaldo Luis Nazário de Lima! Hoewel Ronaldinho net zoals hem een fenomeen was.

6 juni 2013 om 23:10

Precies dit, Ronaldo R9 is de beste aanvaller ooit voor mij, en de beste braziliaan die ik ooit heb zien spelen. Ronaldinho is de 2e beste braziliaan die ik heb zien spelen.

niemand kan tippen aan de braziliaanse voetbal legende en fenomeen Ronaldo
messi niet,c.ronaldo niet,ronaldinho niet,cruyf niet etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

14 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Peniel Mlapa wordt de opvolger van Lennart Thy. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren