HSV en Van der Vaart stellen na blamage in München opnieuw teleur

Hamburger SV heeft voor de tweede keer op rij uitermate teleurstellend gepresteerd; SC Freiburg was zaterdagavond in Hamburg met 0-1 te sterk. Een week na de vernedering tegen Bayern München (9-2) kon de thuisploeg niet overtuigen en in de tweede helft tekende Freiburg-middenvelder Jonathan Schmid voor de enige en dus winnende treffer.

Alhoewel die Rothosen in de openingsfase nog weinig last leken te hebben van de afstraffing bij Bayern en sterk van start gingen, was het team van trainer Thorsten Fink tot tweemaal toe dicht bij een vroeg achterstand. HSV-keeper René Adler wist na zeven minuten te voorkomen dat Jan Rosenthal koppend scoorde en werkte diens inzet op de lat, waarna Daniel Caliguiri in de rebound op de paal schoot. Veel meer gebeurde er in de eerste 45 minuten niet in de Imtech Arena, waar Rafael van der Vaart in de basis stond bij de thuisploeg en Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank zat.

Na de onderbreking waren het wederom de gasten die al snel gevaarlijk werden. Opnieuw Rosenthal deed van zich spreken, maar de middenvelder schoot in het zijnet. Aan de andere kant liet ook HSV zich zien; aanvaller Heung-Min Son liet echter een goede kans liggen en schoot naast. Toch was het halverwege de tweede helft Freiburg dat, niet onverdiend, op voorsprong kwam. Op aangeven van Mensur Mujdza schoot Schmid van dichtbij de 0-1 achter Adler. In die stand wisten Van der Vaart en zijn ploeggenoten in de resterende 25 minuten geen verandering meer te brengen.

Denk je dat Hamburger SV nog Europees voetbal haalt?