Van Bommel: ‘Er is niet heel veel gebeurd, maar het kan niet’

Maandag, 25 februari 2013 om 14:12

PSV verloor zondag met 2-1 van Feyenoord. Dat gebeurde zonder Mark van Bommel, die geschorst moest toekijken. De kapitein op het middenveld maakte dus ook de vechtpartij in de catacomben niet mee: zijn ploeggenoot Jeremain Lens ging verhaal halen bij Joris Mathijsen en dat leidde tot het nodige duw- en trekwerk tussen diverse spelers van beide partijen.

/

De ongeregeldheden in de catacomben hielden de gemoederen na afloop nog lang bezig. “Ik ben er niet bij geweest, maar het kan niet”, laat Van Bommel een dag na de wedstrijd weten in gesprek met de NOS. De aanvoerder van PSV liet ook weten dat er ‘niet heel veel’ is gebeurd.

“Ik heb gisteren Internazionale tegen AC Milan gezien. Dat is een andere wedstrijd”, verzekerde Van Bommel, die sinds dit seizoen weer actief is in Eindhoven. Daarvoor was hij anderhalf jaar actief bij AC Milan.Gerelateerd

75 reacties (laatste reactie door arjanbru)

De enige die echt los gaat vind ik zelf is tyton die loopt te schoppen, verhoek neemt hem wel hardhandig apart maar die gebruikte geen geweld zoals tyton, rest was duw en trekwerk.

Kom op van Bommel! Nu Woensdag en tegen VVV winnen en een reeks winnen zodat we een kans maken om kampioen te worden!

25 februari 2013 om 15:06

woensdag Pec, zaterdag VVV toch?

On: hopelijk is dit het laatste bericht hierover. Ik snap dat het voor sommige media leuk is om psv de grond in te schrijven maar feitelijk is er weinig gebeurt en heeft Lens (in tegenstelling tot alle andere betrokkenen....) zijn spijt betuigd en is bestraft door de club.

25 februari 2013 om 16:22

Ja klopt. Ik snap de duimpjes omlaag ook niet?? Misschien omdat PSV bovenaan staan? Zeker!

25 februari 2013 om 17:21

Lens is dan ook (in tegenstelling tot alle andere betrokkenen...) aanleiding tot het hele opstootje

25 februari 2013 om 17:35

Lens is een oorzaak, Verhoek die als een dolle hond tekeer gaat is de aanleiding, daarvoor was namelijk nog niets aan de hand.
Als Mathijssen zo stoer is om Lens op te vangen zonder aanleiding moet hij ook zo stoer zijn om Lens te woord te staan.

ach daar komt "rambo" ook weer eens met een opmerking.. zolang meneer bijna elke wedstrijd wel geel pakt heeft juist hij geen recht van spreken vind ik...

25 februari 2013 om 14:22

Hoezo zou de man die kampioen in Spanje, Duitsland, Italië en Nederland geworden is minder recht van spreken hebben dan jij en ik? Hij zegt verder ook niet heel veel geks volgens mij, Lens had Mathijssen niet bij zijn shirt moeten pakken en de rest had er niet als een stelletje randdebielen omheen moeten springen en schreeuwen.

25 februari 2013 om 14:30

@ sc.feyenoord Hij blijft toevallig wel de aanvoerder en heeft bij het gesprek gezeten maandagmiddag. Dus het lijkt me logisch dat hij daar iets over mag zeggen.

25 februari 2013 om 15:05

Dacht precies hetzelfde, kan deze vent niet gewoon z'n kop eens houden. Zie het 'm alweer zeggen op dat vervelende beleerde Brabantse toontje van 'm. Straks zien we 'm nog terug als trainer of, erger nog, als analist.

25 februari 2013 om 16:39

Snotneus houd je grote mond eens!
Met je vervelende harde G toontje

Van bommel word gewoon naar zijn mening gevraagd.

25 februari 2013 om 17:07

Eerlijk is eerlijk, Van bommel heeft wel 3/5 onterechte gele kaarten gepakt van de 8?
Bijvoorbeeld laatst volgensmij tegen Heracles.
Hij speelde de bal keurig, kreeg hij geel. omdat ene duarte?(weet het niet zeker) een mooie overdreven duikeling er bij maakte.

25 februari 2013 om 17:25

zijn laatste gele kaart kan je gewoon geven, hij nam die heracles speler gewoon bewust mee naar de grond. Verder heeft hij inderdaad ook een aantal gele kaarten onterecht gekregen, maar net zoveel gele kaarten heeft hij niet gekregen. (In waalwijk bijvoorbeeld een minuut na zijn eerste gele kaart)

25 februari 2013 om 19:50

@ s.c.feyenoord
Jij vind de boodschapper belangrijker dan de boodschap.

25 februari 2013 om 20:34

Misschien de volgende keer het artikel lezen. Als je het artikel had gelezen, had je deze reactie niet geplaatst.

Hier heb je het artikel, dan lees je het misschien nog

PSV verloor zondag met 2-1 van Feyenoord. Dat gebeurde zonder Mark van Bommel, die geschorst moest toekijken. De kapitein op het middenveld maakte dus ook de vechtpartij in de catacomben niet mee: zijn ploeggenoot Jeremain Lens ging verhaal halen bij Joris Mathijsen en dat leidde tot het nodige duw- en trekwerk tussen diverse spelers van beide partijen.

De ongeregeldheden in de catacomben hielden de gemoederen na afloop nog lang bezig. “Ik ben er niet bij geweest, maar het kan niet”, laat Van Bommel een dag na de wedstrijd weten in gesprek met de Nos. De aanvoerder van PSV liet ook weten dat er ‘niet heel veel’ is gebeurd.
“Ik heb gisteren Internazionale tegen AC Milan gezien. Dat is een andere wedstrijd”, verzekerde Van Bommel, die sinds dit seizoen weer actief is in Eindhoven. Daarvoor was hij anderhalf jaar actief bij AC Milan.

En daar beginnen we weer...

houd het nog op vandaag met al die nieuwsberichten over dat kleine opstootje??!!

Mijn account heb ik al enige tijd niet meer gebruikt, maar vond het nu wel een geschikt moment om te melden dat ik kotsbeu ben van dit soort berichten. Willen we straks ook nog van de kapper van de zus van Lens weten wat die er van vindt?

Journalistiek is er om aan relevante berichtgeving te doen, niet om tendentieuze uitspraken - ook nog eens vaak van andere media - over te nemen, om zo het klikgedrag voor je website op te schroeven.

Opstootje, berichtgeving, even volkswoede uiten op z'n Hollands, sancties vanuit en voor betrokken partijen, en klaar. Zo moeilijk is dat niet.

25 februari 2013 om 14:26

Zo vreemd is het niet dat de aanvoerder van PSV wordt gevraagd om zijn mening?

25 februari 2013 om 14:30

Niet vreemd, wel bloedirritant als er al tig mensen aan het woord zijn gelaten over dit gedoe.

25 februari 2013 om 15:16

Niet lezen is een optie.

25 februari 2013 om 16:40

@consulic

Misschien is het handig om je account in het vervolg ook gewoon ongebruikt te laten!!

On-topic

van Bommel was er niet bij en weet toch te vertellen dat er niet veel is gebeurt. Ik dnek dat het meer gaat om het feit dat het gebeurt en niet wat. Mijn dochter zat gister met mij te kijken groot Feyenoord fan en die vroeg pap gaat dat altijd zo, gaat dat bij jou voetbal ook zo na de wedstrijd aan elkaar zitten bij de kleedkamer.dan moet je dat kind gaan uitleggen dat het niet normaal is maar zij ziet daar haar helden want dat zijn het die aan het opstoten zijn met elkaar. Papa die lens mag dat toch niet doen. Nee kind dat mag niet leg het ze maar uit.

Het is hoe dan ook fout maar als je zelf voetbalt en je ziet het gebeuren en je denkt aan je eigen derby's voorheen en als groep even de spanning eraf zonder elkaar echt pijn te doen dat doet wel wat met zo een groep..

25 februari 2013 om 18:20

@arjanbru

Dit gaat om meer dingen:

- Weer iemand die moet reageren op het catacombe-gedoe (totaal irrelevant).
- Dus weer een goedkoop nieuwtje (lekker voor de pageviews).
- En zoals vrijwel altijd overgenomen van andere media (passieve journalistiek).

Gewoon een bericht plaatsen en ditzelfde bericht updaten met quotes van iedereen had al een slok op een borrel gescheeld. Niet deze quasi-journalistieke diarree om maar bezoekers te lokken.

25 februari 2013 om 19:52

Dus je dochter zat te kijken en jij vindt het zo moeilijk om uit te leggen, dat het niet mag en dat die mensen straf verdienen. .?

26 februari 2013 om 18:01

Snarf misschien moet je het hele bericht lezen, noem mij een moraal ridder intreseert me niet heel veel. Je weet niet eens hoe oud mijn dochter is dus waar lul je over.

De bedoeling van mijn verhaal was om uit te leggen dat ze vaak met mij op de voetbal is, zij mag van mij niet naar de kleedkamergang toe. Om het feit dat ze daar niets heeft te zoeken. In de gedachte van een kind even inlevend vermogen
oproepen. Ik mag daar niet heen dus wat gebeurt daar. Dan ziet ze dit en hoort het woord kleedkamer en legt WS de link met de kladkamer gang waar zij niet mag komen, Haar vraag aan mij Pap gebeurd dat bij jou op de voetbal ook. Ik ga daar niet meer heen hoor. Dus i kon uitleggen dat dit niet normaal was en dat het bij ons niet gebeurd. Dat kind was min of meer geschrokken misschien was het in mijn verhaal overbodig dat ik haar als voorbeeld heb gebriuiikt maar ik heb het geschreven niks aan te doen.

Als ik jou reactie lees heb jij er 1 zinnetje uitgehaald en die dik je aan. Ik zal je vertellen en ik weet niet of je kinderen hebt en je kind vraagt papa of mama is dat normaal dat je dat uitlegt. Denk nou niet dat ik de hele dag dingen uitleg maar als mijn kind wat vraagt leg ik het uit. Vorm van opvoeden en dt doet ieder op zijn manier toch. De 1 wat beter als de ander.

Als ik haar meeneem naar het stadion en het wordt gezongen dat de moeder een hoer is vraagt ze hooguit wat is een hoer en dan leg ik uit kind daar ga ik heen als je moeder niet wil.

Dank voor je reactie dat je er de tijd voor hebt genomen.

26 februari 2013 om 18:03

DAt is ook waar, je heb gelijk

27 februari 2013 om 14:17

Dank je vriend ook namens mijn dochter dat we ee positieve draai mogen geven aan VZ.

PSV en Feyenoord zijn veel te veel irritante en gemene types en ze pakken voor een topclub heel veel kaarten. Dit soort types infecteren de rest waardoor er situaties zoals dit ontstaan. Wat dat betreft kunnen ze wel naar Ajax kijken die echt heel sportief voetbalt. Soms ontbreekt er de mentaliteit maar wat betreft respect voor de tegenstanders kunnen ze wel een voorbeeld aan Ajax nemen.

Ik wil geen namen noemen maar zowel bij Feyenoord als PSV lopen een paar verschrikkelijke idioten rond. De fans weten zelf wel wie ik bedoel.

25 februari 2013 om 14:36

Ohja ons aller Ajax, de grote mannen, de Godenzonen doen natuurlijk nooit iets verkeerd.

Bij Ajax lopen er ook wel wat rond hoor.. Fischer loopt alleen maar te janken. Siem de Jong die altijd zeurt bij de scheidsrechter. Poulsen die laatst expres op iemands voet ging staan.

25 februari 2013 om 14:52

Probeer anders eerst even goed te lezen voordat je denkt stoer te reageren......

25 februari 2013 om 14:53

Die drie dingen die jij noemt zijn leugens!

25 februari 2013 om 15:03

Nou, nou, op je tenen getrapt jongen, als je goed kijkt, jankt fisher alleen op zich zelf, hij kan er niet tegen als het hem niet lukt, de jong zeurde terecht en dat doet iedereen en tevens is hij wel de aanvoerder en poulsen, welke wedstrijd zou dat dan moeten geweest zijn, ik kan me nog herrineren dat men ook dit soort dingen bij spelers van ajax hebben gedaan.
En lees eerst de topic goed door, anders lees je het een paar keer maar door.
(ajax) is tenonrechte 2 goals afgekeurd, heb je daar eentje over horen zeiken.

25 februari 2013 om 15:12

Ik heb niks over die goals gezegd, dat was heel slecht van de arbitrage maar daar gaat het mij niet om. Het gaat mij om Frikx die hier schijnheilig loopt te doen.

Enkele voorbeelden van smerige overtredingen:

Daley Blind tegen Roda JC, hij staat op de knie van Malki en blijft daar ook nog eventjes vol met zijn noppen op staan.

Siem de Jong tegen Feyenoord, gaat expres op de voet van Clasie staan. Gaat daarna als een schijnheilige zitten lachen naar de scheidsrechter.

Poulsen tegen Rkc, is even uit balans en heeft daardoor de kans op Duits te stappen. Echter gaat hij met zijn voet in volle vaart naar beneden (stampende beweging).

Het is maar wat je wilt zien heren. Ik praat de Psv-ers en Feyenoorders niet goed, maar ga niet schijnheilig lopen doen.

25 februari 2013 om 15:13

Ajax heeft inderdaad die irritante en gemene types niet.

En dat vind ik als Ajacied toch erg jammer. Daarom zou ik liever hebben dat Ajax een voorbeeld ging nemen aan de andere clubs.

25 februari 2013 om 15:21

@frikx
Jetro Willems liep recentelijk een gescheurde enkelband opomdat ene mijnheer de Jong even doortrapte. Daley Blind tegen Roda gezien?

Beide gevallen: geen kaart, geen aanklacht.

Bril afzetten, moraalridder

25 februari 2013 om 15:33

en vergeet niet wat moisander en blind tegen steau deden bij die nummer 77 moisander kneep hem i z'n nek en vervolgens schold blind hem nog uit

Van Bommel heeft hier naar mijn mening gelijk. Er was wat geduw en geschreeuw, maar in feite is er niets ernstigs gebeurd. Lens heeft zich verontschuldigd en heeft een boete gekregen en daarmee moet het klaar zijn.

Waar ik helemaal niet tegen kan zijn de journalisten, commentatoren en analisten die dit enorm gaan opblazen uit sensatiezucht. De beelden waren zelfs in het NOS journaal te zien! Ondertussen klagen ze over de voorbeeldfunctie van voetballers ten opzichte van de jeugd, terwijl de media er ook voor hadden kunnen kiezen om de beelden gewoon niet uit te zenden. Hypocriet!

Dit word net zo'n onderwerp als het programma van Derksen & .....
20 topics maken onder 1 onderwerp puur om artikelen te posten. Post is wat zinnigs.. Wat deze man vind kan niemand wat schelen T_T

25 februari 2013 om 15:20

Wat deze man vindt kan jou niet schelen bedoel je. Lees ze dan ook niet die berichten.

Het kan zo simpel zijn.

Lekkere laatste alinea, deze voegt enorm veel toe! Ik vind het niet erg als er 1000 nieuwsberichten online worden gezet over het opstootje, maar zet er dan in godsnaam wel wat nuttigs in. Nu staan er 100 zinnen terwijl het letterlijk alleen om de zin 'er is niet veel gebeurd, maar het kan niet' gaat. Dit is toch niet leuk meer? Voetbalzone, doe normaal!

Overigens heeft van Bommel totaal geen recht van spreken. Als er iemand als een losgelaten stier losloopt en alles pakt wat ie pakken kan.. dan is hij het wel. Enige verschil tussen hem en een stier is dat van Bommel graag de kleur geel pakt.

Ik begrijp het stuk waar die het over de wedstrijd Inter - Milan heeft niet helemaal. Wat voor een meerwaarde heeft dat voor het artikel? Voor de rest heeft Van Bommel gelijk, wat is gebeurd kan niet maar het moet ook niet groter worden gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Er zijn geen klappen gegeven alleen een beetje duw en trek werk.

25 februari 2013 om 14:40

HIj bedoeld waarschijnlijk dat er in die wedstrijd ook wel het een en ander gebeurd qua aggressiviteit naar de tegenstander toe, het lijkt erop dat hij bedoelt dat het in Italie wat erger en harder is.. Maar is inderdaad niet erg duidelijk..

Het feit blijft wel dat door Verhoek het wel uit de hand liep.
Hij greep Lens bij de keel daar hoor niemand over.

25 februari 2013 om 16:53

Dus het komt door nu ineens door Verhoek?, moet niet gekker worden haha...lens moet gewoon lekker doorlopen naar de kleedkamer in plaats van 'ik pak hem wel'' roepen en Mathijssen opwachten, dan is er niks aan de hand.

Ben ik de enige die het vreemd vind dat een aanvoerder ondanks een schorsing niet gewoon meereist met de selectie en voor het gevoel in de kleedkamer aanwezig is in toch een cruciale wedstrijd. Aanvoerderschap houd niet op als je geschorst bent , je kan daarna naar de tribune zijn maar daartussen in en voor en na gewoon bij de groep zijn en dan Lens gelijk aanspreken en niet nu als mosterd na de maaltijd komen.

25 februari 2013 om 15:20

Of er nou ja of nee geslagen is of ja of nee alleen maar geduwd, dit kan echt niet. Je dient met je handen van een ander af te blijven klaar! En als je dat niet kan jammer maar dan komt er een straf. Ik heb een zoon van 11 jaar; gek van voetballen ; speelt D selectie; is de laatste maanden overspoelt zowel op school als de club met betrekking tot correct gedrag en respect; ziet vervolgens Pieters een ruit inslaan; ziet vervolgens een spelletje tikkertje voor volwassenen tussen spelers van twee topteams in NL. Hoe leg ik hem dat uit?

25 februari 2013 om 16:00

Zeggen dat dat niet hoort en hem goed opvoeden, is er niks aan de hand.

25 februari 2013 om 17:00

Dat gebeurd ook, maar dit incident is meteen na de wedstrijd. Van Bommel zal, neem ik aan, moeten wachten op iemand die hem naar de kleedkamer begeleid. Daarvoor wordt voor uitspelers vaak gewacht tot het stadion grotendeels leeg is, om te voorkomen dat er ongeregeldheden rond de betreffende speler voordoen.

Vanavond om 20:00 persconferentie vanuit Den Haag van de minister-president over 'het incident'.

'ik heb gisteren Internazionale tegen AC Milan gezien. Dat is een andere wedstrijd'.
Dat is inderdaad een andere wedstrijd ja. Wat zou Van Bommel hier mee bedoelen? Ik heb die wedstrijd niet gezien.

25 februari 2013 om 15:29

Hij wilt voorkomen dat we de twee wedstrijden door elkaar gaan halen en ineens spreken over AC Milan - PSV of Internazionale - Feyenoord. Mark van Bommel wilt duidelijkheid scheppen door te stellen dat het 2 (twee) wedstrijden waren, niet 1 (één). Dat was dus een andere wedstrijd dan deze. We moeten dus vooral niet over die andere wedstrijd praten, want dat is niet relevant voor deze.

25 februari 2013 om 16:00

Ok, dat is dan wel goed van Van Bommel. Zo schept hij duidelijkheid over welke wedstrijd hij het heeft. Hij zal normaal gesproken wel niet zoveel voetbal kijken dan. Maar nu is Sport1 zender van de maand en kan hij dat ook kijken. Op die manier haalt hij die wedstrijden natuurlijk door elkaar, want nu keek hij gisteren ineens 2 wedstrijden, terwijl hij normaal gesproken mee mag doen.

Verstandige reactie van Bommel. Er is helemaal niet zoveel aan de hand. Lens doet eigenlijk helemaal niets. Het is Verhoek die over de schreef gaat.
Klasse van Lens dat ie trouwens niet het achterste van z'n tong laat zien. Wil daarmee blijkbaar Mathijssen niet in diskrediet brengen.

25 februari 2013 om 15:28

Niet helemaal mee eens. Lens doet niet veel, maar zorgt toch voor de escalatie. Dat moet hij ook kunnen inzien. Het zou veel schelen als Mathijsen de discussie aan zou durven gaan, want ongetwijfeld is er iets gebeurd in het velt. Hij pakt 'm te agressief bij het shirt en dan kan je verwachten (zeker na zo'n wedstrijd) dat er mensen opgaan.

25 februari 2013 om 15:31

Nogmaals, het zijn de F'noord spelers (namen kennen we nu wel) die zorgen voor de escalatie. Mathijsen kan ook normaal reageren.

25 februari 2013 om 18:59

Zet je PSV bril eens af en reageer dan nog eens. Misschien bekijk je het dan wat objectiever.

on: Er gebeurde inderdaad niet heel veel maar het had ook heel anders kunnen aflopen.

25 februari 2013 om 21:55

Met die laatste zin ben je het toch eens. Hehe, we zijn eruit.

Ik heb gisteren Internazionale tegen AC Milan gezien. Dat is een andere wedstrijd”, verzekerde Van Bommel, die sinds dit seizoen weer actief is in Eindhoven. Daarvoor was hij anderhalf jaar actief bij AC Milan.

Dankjewel voor dit mooie journalistieke stukje erbij VZ.

Vz,

Waarom pak je niet gewoon het hoofdonderwerp en "update" je telkens het bericht, dit is toch onzin komop zeg

Van Bommel zegt dat ook altijd als hij geel krijgt "er gebeurt niet veel maar het kan niet''

Dacht dat Bommel gesvhorst was? Mag ie blij mee zijn, anders had het wellicht echt uit de hand gelopen.
Benieuwd waar de Knvb mee komt. Zodra een clubje als Veendam, Almere of Emmen een formuliertje over de begroting 24 dagen te laat inzend ontvangen ze 3 tot 6 punten in mindering. Dat moet dus minimaal zoveel worden, lijkt mij

Iedereen die loopt te zeuren dat van Bommel zijn mening geeft hoeft dit artikel volgens mij niet te lezen. Hiernaast vind ik het wel grappig dat mensen niet op van Bommel zijn mening zitten te wachten zelf vooraan staan om hun mening te geven waar we allemaal op zitten te wachten.

25 februari 2013 om 18:25

Van Bommel mag zijn mening geven. Logisch, want hij is de aanvoerder. De vraag is hoe relevant het nog is als VZ de quotes van weet ik veel wie hierover al heeft verpakt in hapklare brokken.

25 februari 2013 om 19:02

Van Bommel heeft meer te zeggen als bijvoorbeeld van Raaij, maar hij was er niet bij. Verder worden we doodgegooid met berichten over dit voorval. Mensen lezen het wel en raken het zat. Toch normaal dat mensen erop reageren om aan te geven dat ze het zat zijn? Hoe moet de redactie van voetbalzone anders te weten komen dat het zo langzamerhand een uitgemolken incident is?

Van Bommel heeft wel degelijk wat te zeggen natuurlijk, maar hij had ook zijn mond kunnen houden. Het voorval veranderd er niet door...

Ik denk,dat het pas stopt als de strafmaat voor Lens door de Knvb is uitgesproken.

Dat het niet is geëscaleerd, is de verdienste van de spelers van Feyenoord. Als Mathijsen zich net zo agressief als Lens had opgesteld, was het niet met een sisser afgelopen. Excuses van Lens aan het adres van Mathijsen waren wel op z'n plaats geweest.

Ik ben er van overtuigd dat Van Bommel deze grote onzin zou hebben voorkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
262 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2017- PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
2005-2006 Barcelona

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren