Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nieuwe soldaten melden zich aan het front

Laatste update:
/

Het is 22:07 als Ghana begint aan de strafschoppenreeks in de Afrika Cup. Na negentig minuten is de stand tegen Burkina Faso 1-1, na verlenging stond deze stand nog steeds op het bord. Weer doen de strafschoppen Ghana de das om. De eerste strafschop van Isaac Vorsah is ronduit dramatisch. Christian Atsu doet het beter, maar uiteindelijk verliest Ghana de strafschoppenserie alsnog en de mannen van bondscoach James Kwesi Appiah druipen teleurgesteld af. Sommige spelers huilen, andere spelers proberen zichzelf groot te houden. De missie is weer niet geslaagd.

De laatste keer dat Ghana de Afrika Cup won, was in 1982. De viervoudig Afrika Cupwinnaar won toen juist na strafschoppen van Libië. De afgelopen jaren zat het echter niet mee. Vorig jaar was Zambia al te sterk door een goal van Emmanuel Mayuka, en ook dit jaar zat het er niet in. Spelers als Kevin Prince Boateng en Michael Essien kozen voor het clubvoetbal en het geld, en dus niet voor de eer van het land. Jordan Ayew vond zichzelf groter dan het land. De arbitrage zat gelukkig nog vaak mee, ook in de bewuste halve finale waar bijvoorbeeld geen strafschop werd toegekend toen Jonathan Pitroipa werd neergehaald. Het mocht niet baten. De volgende Afrika Cup wacht echter en de talenten van Ghana staan te trappelen om zichzelf te bewijzen.

Christian Atsu is één van die talenten. De vleugelspeler van FC Porto is nog maar 21 jaar oud en maakte eerst furore toen hij was uitgeleend aan Rio Ave. Dit seizoen is hij echter weer terug in Porto en de Ghanees scoorde hij in negentien optredens nog niet, maar gaf wel vier assists. Voor tegenstanders is hij moeilijk bij te houden. Hij is enorm snel en koppelt daar ook een redelijk goede dribbeltechniek aan vast. Soms mist hij nog het overzicht, maar een jong talent als Atsu kan nog groeien. Zijn potentie is enorm, de klasse spat ervan af!

/

Een ander talent is Emmanuel Frimpong. Ook hij is 21 jaar en hij is speler van Arsenal, zijn gebruikelijke positie is die van defensieve middenvelder. Dit jaar is hij echter verhuurd aan Fulham . Hij heeft daar nog maar één keer gespeeld, maar toch verwacht ik veel van Frimpong. Hij speelde afgelopen jaar een paar weken op huurbasis bij Charlton Atletic, maar is nu te bewonderen bij Fulham. De verwachting is dat hij nog gaat groeien. Fysiek is hij sterk, hij gooit de beuk er vol in en kan zeer hard schieten. De Premier League is hem letterlijk op het lijf geschreven. Als hij zich bij Fulham kan laten zien, hoop ik dat hij ooit te bewonderen is als basisspeler van Arsenal.

Het grootste talent van Ghana, is Kwadwo Asamoah. Eigenlijk is hij van dit predicaat af, aangezien hij 25 jaar is. Asamoah speelt in Italië bij Juventus en hij is daar basisspeler. Hij gaat waarschijnlijk nog wat jaren mee en de middenvelder heeft een goed schot in de benen, en hij is technisch onderlegd. Hij heeft daarnaast een goede kijk op het spelletje. Scoren is een ander verhaal, want dat doet hij niet veel, maar toch blijft Asamoah een speler om in de gaten te houden. Zijn vorige club was Udinese en daar speelde hij samen met Emmanuel Badu. Badu is pas 22 jaar oud en hij is een defensieve middenvelder. Hij brengt voetbal in een elftal en heeft een goede sliding waarmee hij veel ballen veroverd.

De gebroeders Ayew kunnen natuurlijk niet missen. Jordan Ayew vind ik persoonlijk niet zo een bijzondere voetballer. Hij is redelijk snel, maar heeft niet de turbo aanstaan zoals Atsu. Met zijn dribbeltechniek is niks mis en hij kan scoren. In de Ligue 1 scoorde hij dit seizoen zeven keer in 23 wedstrijden namens Marseille. Toch vind ik het jammer dat hij sterallures heeft. Hij kwam vaak te laat tijdens trainingen en gedroeg zich niet professioneel. Dat vind ik jammer, maar ik hoop dat ik hem ooit nog kan bewonderen in het shirt van Ghana. André Ayew is twee jaar ouder dan zijn broer. Op dit moment is hij beter. Hij is zeer behendig en scoorde al tien keer in dertig wedstrijden. Deze broertjes gaan het helemaal maken als ze zich doorontwikkelen.

Ghana heeft echter nog meer talenten. Wakaso Mubarak is één van die talenten. Tijdens de Afrika Cup deed hij het zeer goed en scoorde hij vier keer. Wakaso is een linkermiddenvelder en doet het op dit moment erg goed bij Espanyol. Wakaso is klein, sterk, behendig en redelijk snel. Hij is daarnaast een penaltyspecialist.

/

Ik schrijf deze CE om te laten zien wat het Ghanese voetbal te bieden heeft. Als de spelers zich door blijven ontwikkelen heeft Ghana volgend jaar een geweldig elftal staan op het WK, maar deze spelers gaan ook voor lange termijn mee. Ghana is een voetballand dat nog gaat groeien, het talent ligt voor het oprapen. In deze CE kon ik ook nog schrijven over Shadri Kwesi Eghan die naar FC Twente ging of over Solomon Asante die goed speelde tijdens de Afrika Cup, maar dan zou de CE te lang worden. Dat zegt wat over het Ghanese voetbal.

Als een achtste Ghanees hoop ik dat ik ooit Ghanese voetballers mag zien met de Afrika Cup in de handen. Ik hoop ook op successen op het WK en op mooi voetbal. Een nieuwe generatie vol Ghanese talenten heeft zich gemeld. Een generatie die zeer succesvol kan worden en hopelijk de geldwolven als Essien en Boateng kan doen vergeten. Deze spelers zijn uit op geld en aandacht en willen niet strijden voor de eer van hun land. Er komen echter nieuwe soldaten op het front. Het Ghanese voetbal zit in de lift.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"dit seizoen is hij echter weer terug in Porto en de Ghanees scoorde hij in negentien optredens nog niet," Klein foutje, beter zou zijn: "en de Ghanees scoorde in negentien optredens nog niet," of nog beter "en in negentien optredens wist hij nog niet te scoren,"

Ook gebruik je ergens een uitroepteken, deze kun je ook beter achterwege laten, staat niet zo netjes.

"charlton Atletic," dat moet natuurlijk Charlton Athletic zijn.
Daarnaast vermeld je in korte tijd twee keer dat Frimpong bij Fulham speelt, dit is natuurlijk niet nodig.

"waarmee hij veel ballen veroverd." dat moet natuurlijk 'verovert' zijn.

Daarnaast kom je in je één na laatste alinea nog met een motivatie voor het schrijven van dit stuk aan zetten. Of je begint hiermee, of je laat het gewoon weg. Bovendien staat het niet zo mooi om "ik schrijf deze Ce" of iets in die trend te schrijven.

Verder vond ik het een interessant stuk, je leest niet veel over het Afrikaanse voetbal. Veel spelers ken ik al en het is ook niet echt een gedetailleerde beschrijving die je geeft over de spelers. Dat is misschien iets wat je kunt meenemen in het schrijven van het volgende stuk. Je opbouw vind ik al stukken beter dan bij je eerdere Ce's. Langere alinea's staan echt een stuk beter, probeer dus alleen volgende keer er ook iets meer informatie in te verwerken, je blijft bij de spelersomschrijvingen zoals vermeld een beetje op de oppervlak hangen. Ghana is qua internationaal allure natuurlijk wel het grootste voetballand in Afrika als je kijkt naar het verloop van het WK van 2010. Helaas denk ik wel dat dit een eenmalig succes was en er niet een herhaling van zulk groot succes zal volgen.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat op een Afrika Cup er een stuk of wat favorieten zijn, maar niet één torenhoge favoriet. Ivoorkust, Algerije, Marokko, Ghana en in mindere mate ook nog wel Nigeria zijn landen die toch wel als grotere landen worden gezien in Afrika. Misschien kun je daar ook nog wel Tunesië, Zuid-afrika en Egypte aan toevoegen. Dat is een nogal andere situatie als in de rest van de wereld (europa: Duitsland en Spanje, Zuid-amerika: Argentinië en Brazilië, Azië/oceanië: Japan en Australië). Ghana kan leuke talenten hebben, maar ik denk niet dat ze daarmee echt de betere zullen zijn op andere landen in Afrika. Marokko heeft ontzettend veel getalenteerde jongens alleen komt het elftal nooit uit de verf, Algerije heeft met Feghouli en Boudebouz ook enorm getalenteerde spelers. Of Ghana met deze selectie op korte termijn een Afrika Cup gaat winnen is denk ik nog maar de vraag.

12 februari 2013 om 16:37

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat deze selectie op korte termijn wel succes kan boeken. Bij Ivoorkust stopt sterspeler Drobga gauw en Kameroen is niet wat het geweest is, dan is alleen Nigeria nog eeen echte kandidaat en in de Afrika Cup weet je het maar nooit.

12 februari 2013 om 19:40

Er worden voor de Afrika Cup vaak favorieten aangegeven, maar uiteindelijk komt er meestal toch een verrassing. Ivoorkust en Kameroen schaar ik ook niet onder de grote landen van de toekomst, maar Ghana is niet het enige land met een goede lichting die nog een aantal jaar mee kan. Persoonlijk zie ik Marokko als het meest getalenteerde land in Afrika, maar dat ligt misschien ook aan een stukje persoonlijke smaak qua spelers die er rond lopen.

ik vind dit geen goede CE, het is ook niet echt een CE het is meer wat spelertjes opnoemen en daarbij je mening geven (dat kan iederen).verder vind ik die jongens die jij opneomt niet zó getalenteert natuurlijk is het voor een afrikaans team (in potentie) een heel goed team maar als je kijkt naar de jongens die jij opnoemt komen ze naar mijn mening te kort voor de subtop van de landenteams.je hebt een lekkere schrijfstijl, het leest makkelijk en word niet saai ook heb ik je niet kunnen betrappen op spellingsfouten (ik heb er ook niet op gelet).die sneer naar essein en boateng was natuurlijk onnodig.

ik wou je 2.5 sterren geven maar dat kan niet dus krijg je er 3

Goede CE, eindelijk kom je met wat verrassends!

Erg leuk om wat over een Afrikaans land te horen. Potentieel is Ghana een topland als Kevin-prince Boateng en Michael Essien mee willen doen. Je had alleen iets meer kunnen variëren en niet alleen maar spelers opsommen.

Yessss, dit is wat ik wil lezen! Verhalen over onbekende dingen. Leuk geschreven, je had misschien iets dieper in mogen gaan op het Ghanese voetbal.

Ik snap het punt in je verhaal niet echt. Het is meer een soort opsomming in plaats van een verhaal met een begin en einde. Als ik een beschrijving wil van een speler, dan kan ik ook naar wikipedia gaan of nog beter naar een forum over Ghanees voetbal. De volgende keer kan je beter wat meer tijd in je verhaal stoppen, en goed nadenken over wat je wil betogen. Waarom denk je bijvoorbeeld dat deze generatie Ghaneze voetballers succesvoller zal zijn dan de vorige. Spelen ze nu beter? Hebben ze een betere trainer? Is de voetbalbond beter georganiseerd (want op het organisatorische vlak laten veel Afrikaanse landen de nodige steken vallen)? Is de opleiding verbeterd?
Ik volg zelf het Afrikaanse voetbal redelijk, ik kijk in ieder geval altijd naar de Can. Dus ik kan zelf ook wel wat bedenken. Maar ik vind het interessanter wat jouw inschatting is en vooral de uitleg daarachter.

Oké.

Leuke CE over het Ghanese voebal en over de talentvolle lichting! Echter begriijp ik niet waarom je ineens begint over "geldwolven als Boateng en Essien"? Omdat ze niet meer willen voetballen voor hun vaderland? Leg dat nou even uit. Je hebt er kennelijk wel een mening over, maar je beargumenteer het niet.

Edit: Sorry. Ik las iets er te snel over heen, maar ik vind het een beetje kort door de bocht. Dat ze niet meer willen spelen voor Ghana, betekent dan direct dat het geldwolven zijn? Is dat wat je zegt?

Prachtig verhaal, grappig dat jou naam Suarez is terwijl heel Ghana hem haat..

ik vind het feit dat jij Boateng een geldwolf noemt verschrikkelijk onterecht en ik zal je vertellen waarom.
Boateng is opgegroeid in Duitsland zoals de meeste mensen hier weten, Duitsland is een fantastisch voetballand en zijn broertje Jerome koos dan ook om voor Duitsland uit te komen ipv. Ghana.
Kevin echter koos voor het land waar zijn roots lagen en speelde tot voor kort voor Ghana.
Maar omdat Boateng nogal blessure gevoelig is heeft hij gekozen voor Milan en bedankt voor Ghana, een logische keus want dat is je echte werkgever en niet Ghana.
Buiten dat een vermakelijke CE en ik geef je er dan ook 4 sterren voor.

Essien heeft niet voor het geld en het clubvoetbal gekozen. Hij heeft gekozen voor Chelsea destijds omdat ie enkele malen met een zware knieblessure terug kwam. Sindsdien ook niet zijn oude niveau behaald helaas helaas.

Voor de rest vind ik het interessant geschreven en leuk dat je ghana als onderwerp hebt gekozen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren