Ghana heeft voldoende aan strafschop, Niger schrijft geschiedenis

/

Ghana heeft donderdag de eerste overwinning geboekt in de Afrika Cup. De viervoudig winnaar van het landentoernooi versloeg in Port Elizabeth de nummer één in de groep, Mali. Aan een rake strafschop in de eerste helft hadden the Black Stars voldoende om te winnen (1-0). Na het verzamelde punt tegen Congo in de eerste speelronde van de Afrika Cup staan de Ghanezen nu op vier punten en zijn zij de nieuwe koploper in Groep B.

Mali versloeg in de eerste wedstrijd Niger en had die overwinning te danken aan Seydou Keita. De grote man bij les Aigles was ook nu weer vroeg gevaarlijk, maar zwaaide zijn vrije trap net naast het doel van Ghana. Het was verder ook het enige hoogtepunt in een tam eerste kwartier: veel passes kwamen niet aan en zoals ook in andere duels aan het licht kwam liepen beide landen niet over van kwaliteit.

De beste kans kwam nog wel voor rust, toen Emmanuel Agyemang-Badu de bal tegen de paal kopte uit een voorzet van Alhassan Wakaso. Diezelfde Badu werd na een sprint door het midden even later gevloerd en bezorgde zijn land zo een penalty. Wakaso trapte die met de linkervoet raak en zette Ghana op 1-0. Zonder grote kansen, maar met de nodige gele kaarten bleef die stand ook na rust staan.

Niger - DR Congo 0-0
Voor het eerst in de geschiedenis heeft Niger een punt verzameld op het toernooi om de Afrika Cup. DR Congo was donderdag in de tweede onderlinge groepswedstrijd van Groep B de betere partij, maar slaagde er niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Niger had via Modibo Sidibé ook uitzicht op een overwinning. Vier minuten voor tijd mikte hij op de paal. Door het gelijkspel staat Congo op de derde plaats met twee punten. Niger is hekkensluiter met één punt en Ghana leidt de dans.

Zie jij Ghana als serieuze titelkandidaat?

1
2

Gooi alstublieft nooit meer, A. Dauda erin. Wat is die keeper slecht zeg van Ghana, grabbelkoning #1 en had ook nog eens rood moeten krijgen door die rare en domme handsbal buiten het strafschopgebied.
Verder een dik verdiende overwinning van Ghana, waarbij weinig gevoetbald werd en maarliefst 46 overtredingen zijn gemaakt in de gehele wedstrijd.

Wat heb ik genoten zeg van deze wedstrijd, ik vond het enorm spannend kansen aan beide kanten alleen de kansen van Mali gingen niet op doel jammer genoeg, leuke teams voetballend sterk, wat zijn die spelers van Mali beesten zeg enorm groot, als de keeper van Ghana rood kreeg was de wedstrijd anders gelopen ik vond het lachwekkend dat hij geel kreeg, hij ontneemt gewoon een scoringskans belachelijke beslissing, de scheidsrechter stond er boven op hoe kan hij dan zo een beslissing nemen?

Off: coach van Ghana Appiah was dat de speler van Fenerbahce?

24 januari 2013 om 18:06

Nee dat is een andere Appiah.

24 januari 2013 om 18:08

Bedankt, ik vond hem er eigenlijk wel op lijken.

24 januari 2013 om 18:13

nee dat is een andere appiah maar ze zijn allebei aanvoerder geweest voor ghana

24 januari 2013 om 18:14

Haha serieus ik keek verbaasd toen hij geel trok. Wat heeft Ghana in die situatie gemazzeld. Ik vind buiten die actie dat de coach van ons het beter heeft aangepakt. Ben er niet helemaal tevreden over maar was een betere opstelling.

Er was veel meer voetbal in de ploeg en er kon meer gecombineerd worden. Wat is gyan waardeloos zeg niet normaal hij speelt echt s;echt maar die blijft toch erin staan. Wedstrijd lr.g te vaak stil door die overtredingen de hele tijd. Ben wel blij met d winst want bij verlies was het game over.

Zou ideaal zijn als niger en congo gelijk spelen dan ben je al zeker door.

24 januari 2013 om 18:16

Haha wij keken allemaal wel verbaasd toen hij geel trok!

En ik denk dat Gyan er in staat omdat hij werd gezien als de ideale talent van Ghana, vorige toernooien was hij juist sterk in mijn ogen, hij heeft wel een paar keer mooi balbezit gehouden maar kansen creëerde hij niet echt.

Op naar de volgende wedstrijd Ghana gaat ongetwijfeld nummer 1 worden, en wat is die verdediger van Ghana sterk ik weet zijn naam niet meer hij had blonde haren, de super saiyan van Ghana

Was echt een slechte wedstrijd had wel meer verwacht.. Echt een lage niveau

Wakaso een belangrijke man dit toernooi! (en hoe komt het dat de Afrika cup zo aan niveau heeft ingeleverd??) Pakt wel elke wedstrijd geel (net zoals bij Espanyol), maar laat wel wat zien. Als Espanyol fan leuk om te zien!

Slechte wedstrijd en onvverdiend gewonnen.
Ghana had al in de 6 minuut rood moeten krijgen voor de keeper die de bal buiten de 16 aanraakte.

Mali had meer verdient, Keita speelde wel een goede wedstrijd.

Wel veel 0-0 wedstrijden tijdens dit toernooi.

Congo kon in de eerste 2-0 komen maar dat gebeurde niet daarna had Niger een paar goede kansen. Tweede helft was iets saaier.

Heeft congo helemaal aan zichzelf te danken, zoals die bal van Mbokani recht op de keeper die moest er gewoon in en hij krijgt het voor elkaar om hem door het midden te schieten ben ik niet gewend van hem, Congo gaat wel door ze hebben genoeg kwaliteit, Niger heeft goede weerstand gegeven mijn complimenten.

24 januari 2013 om 21:17

Niger had ook kansen waarbij je kon zeggen van.. die had er behoorlijk in mogen zitten.
Uiteindelijke een terechte uitslag.

24 januari 2013 om 21:21

Congo had toch echt meer kansen hoor, maar als je het niet af maakt dan is een gelijkspel terecht, Mbokani had zijn dag gewoon niet ballen die hij er normaal in schiet had hij vandaag moeite mee.

In de eerste helft had Congo een aantal goede mogelijkheden. Al was de beste voor Niger. Congo was wel de betere ploeg. Ook de tweede helft begon Congo sterker, maar na een uur nam Niger langzaam de overhand. Congo liet eigenlijk de wedstrijd glippen. Uiteindelijk mocht Congo nog blij zijn met een gelijkspel.

Conog-niger was een leuke 0-0 wedstrijd. Jammer dat Maazou niet scherp was

24 januari 2013 om 22:07

Dat meen je niet. Ik was rond de 36e minuut in slaap gevallen. Was wel vermakelijk om te zien dat deze jongens nooit gehoord hebben van een goeie steekbal of dat ze over de bal heen maaide tijdens het uitverdedigen..

Ik heb Ghana niet zien spelen, maar Cambodia tegen Niger was eigenlijk wel een leuke wedstrijd. Ik kende maar een speler van Niger dat is die Maazou. Van Congo zijn spelers zoals Mulumbu Matombo, Lua Lua, en Mbokani wel bekend. Ik dacht ook echt dat Congo zou winnen en dat was verdiend dan ook nog, want beide ploegen stonden achterin echt verschrikkelijk qua positie en veld spel. Ajax had hier 20 keer gescoord tegen de verdediging van Niger. Denk dat Mali samen met Ghana door zal gaan, Congo heeft vandaag het laten liggen.