wk2018

Sleutelspeler van Noorse landskampioen wijst sc Heerenveen af

Donderdag, 24 januari 2013 om 15:59

Magnus Wolff Eikrem ziet niets in een overstap van Molde FK naar sc Heerenveen. De middenvelder staat in de belangstelling van de Eredivisieclub, maar geeft er de voorkeur aan bij Molde te blijven. Met die club werd hij in 2011 en 2012 kampioen van Noorwegen. Eikrem werd opgeleid bij Manchester United, maar slaagde er niet en koos twee jaar geleden voor een rentree in zijn vaderland.

/

Eikrem is één van de sleutelspelers bij Molde, dat gecoacht wordt door Ole Gunnar Solskjaer. In de beide kampioensjaren van de club miste hij maar weinig wedstrijden en gold hij als één van de aanjagers op het middenveld. Heerenveen zag het in hem zitten, maar de interesse is volgens Dagbladet niet wederzijds. Borussia Mönchengladbach maakt mogelijk meer kans op de handtekening van de 22-jarige Eikrem.

De zevenvoudig Noors international speelde nooit een officiële wedstrijd voor Manchester United, ondanks zijn talent. In augustus scoorde hij nog tegen sc Heerenveen in de Europa League; bij zijn huidige club werkt hij samen met onder meer Daniel Berg Hestad, die in de seizoenen 2003/04 en 2004/05 voor de Friezen uitkwam. De middenvelder werd er niet gelukkig en keerde na twee jaar terug bij Molde FK.


Poll

SC Heerenveen kan versterking op het middenveld goed gebruiken


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door csdw)

Het is twee keer mislukt (De Zeeuw en deze jongen) maar het is duidelijk dat Heerenveen wel iets probeert. En de twee namen zijn wel positief, middenvelders met een zekere ervaring of leidersrol. Daar heeft heerenveen ook wel behoefte aan, iemand die de mensen goed neer kan zetten. Jammer dat het in beide gevallen niet is gelukt, maar er gebeurt tenminste iets.

En daar moet je als Heerenveen-fan tegenwoordig al je lol uit halen.

Begrijpelijk, heerenveen zal waarschijnlijk de playoffs moeten spelen om te blijven in dit competitie hoe zuur het ook is voor onze Legend.

Dit team past niet bij Marco, zal na dit seizoen ergens anders actief zijn waarschijnlijk

24 januari 2013 om 17:37

Wat een onzin. Het draait niet echt lekker inderdaad, maar boven die play-off zone gaan we echt wel blijven. Kwalitatief zijn we echt wel beter dan die clubs onder ons, en ook dan een paar boven ons. Als het straks weer wat beter loopt blijven we met gemak in de competitie en kunnen we waarschijnlijk zelfs nog wat omhoog.

Goed dat Heerenveen het bij deze jongen heeft geprobeerd. Dat zou een geweldige versterking zijn geweest. Eindelijk lijkt Heerenveen in te zien dat ze moeten gaan investeren en dat ze best hoog mogen inzetten. Hopelijk geeft Heerenveen niet op en proberen ze het bij meer van dit soort talenten.

Moet wel zeggen dat Heerenveen doot het wanbeleid van de laatste jaren wat aan aantrekkingskracht verloren. Molde speelde een half jaar geleden nog tegen Heerenveen en de Noren wonnen. Dus die Eikrem denkt ook, dat is een stap achteruit. Terwijl Heerenveen jarenlang dé plek was voor talentvolle Scandinaviërs.

Jammer toch dat SC Heerenveen er niet in geslaagd is om De Zeeuw en deze speler aan te trekken. Ze moeten zo snel mogelijk daar uit de onderste regionen weg, vind het een te mooie club voor die positie.

Als ik in Nederland kijk zou ik ook niet zo snel middenvelders kunnen noemen die de overstap naar SC Heerenveen zouden willen maken. Misschien Pluim van PEC Zwolle maar twijfel nog een beetje of hij het niveau omhoog kan halen.

24 januari 2013 om 16:13

Pluim van Pec is volgensmij een spits.

Het zijn wel goede namen die Heerenveen probeert te halen, alleen helaas willen weinig spelers naar een club die zo laag staat dit jaar.
Ik snap ook niet waarom ze geen CV halen, ze geven de goals zo makkelijk weg.
Misschien moeten ze is in de JL gaan kijken of daar niks loopt, die jongens zijn een stuk goedkoper. Of anders proberen iemand te huren, zoals die zweed die PSV pas heeft aangetrokken ( al weet ik niet of PSV die wel wilt uitlenen).

24 januari 2013 om 16:33

Pluim is een middenvelder die wordt gehuurd van Roda JC.

24 januari 2013 om 16:41

PSV gaat Hiljemark natuurlijk niet uitlenen, ze zijn niet helemaal gek. Ritzmaier en van Ooijen zouden kunnen worden uitgeleend.

24 januari 2013 om 18:18

Pluim is toch echt een aanvaller.

Wel jammer voor Heerenveen. Dit leek me een aardige middenvelder die Heerenveen ook nodig heeft. Zie ze op de een of andere manier toch nog wel een speler halen, Heerenveen kennende.

24 januari 2013 om 19:23

@miln

Jah ik wil net zeggen, Pluim is gewoon een spits die ook op 10 kan spelen, maar zoals tegen PSV speelde hij gewoon op de nummer 9 positie met Benson eromheen.
Ik zit te denken Sno is ook wel een aardig goede voetballer, alleen weet niet hoe zijn herstel verloopt, ik weet wel dat hij weg wilt bij NEC dus mits hij fit is is hij een optie, verder zoals Supersub9 hieronder al aangeeft zouden Vormer en Willem Janssen ook goede versterkingen zijn voor het middenveld.

24 januari 2013 om 16:49

Ik denk dat er in Nederlanders best wel wat interessante spelers rondlopen. Ik denk dat Duarte van Heracles best een versterking is voor Heerenveen. Linssen van VVV vind ik ook een aardig speler. Bel Hassani van Sparta zou ook een foede speler zijn voor Heerenveen.
En spelers als Falkenburg, Vormer, Willem Janssen, Pröpper, die nu buiten de boot vallen zouden ook wel iets kunnen zijn voor Heerenveen. En ze zouden ook best kunnen informeren bij Ronnie Stam. Die heeft een aflopend contract, heeft een behoorlijk aantal PL duels gespeeld. Lijkt me een goede speler voor Heerenveen.

24 januari 2013 om 19:19

Duarte zie ik niet snel van Heracles naar Heerenveen gaan. Linssen is een buitenspeler en Heerenveen moet juist het middenveld en de verdediging versterken.
Ronnie Stam zou een goede optie zijn, mits hij een normaal salaris vraagt. Vormer en Willem Janssen zouden ook goede opties zijn voor het middenveld, mits Feyenoord en Twente ze willen verhuren.
Falkenburg en Proppper zijn allebei nummer 10's en daar heeft Heerenveen Djuricic al.

24 januari 2013 om 19:29

Waarom zou Duarte niet naar Heerenveen gaan? Financieel en qua clubgrote een stap vooruit en normaal gesproken sportief ook. Daarnaast zou een extra aanvallende middenvelder niet gek, want Djuricic zal gaan vertrekken en achter hem zie ik weinig opties. En een Linssen kon dacht ik op de vleugels, waar Heerenveen ook wel versterkingen kan gebruiken.
Maar goed, ik denk dat Heerenveen ook goed aan doet om in het buitenland te gaan scouten. Niet alleen in Scandinavië, maar ook in landen als Tsjechië, Slowakije en Slovenië.

Denk dat Heereveen beter een goede CV kan halen. Gouweleeuw komt me erg ongemotiveerd over en de rest komt gewoon kwaliteit te kort helaas.

Speelde in de Europa League tegen Heerenveen. Toen was Heerenveen verschrikkelijk slecht, Molde verschrikkelijk slecht en deze jongen ook. Heb toen speciaal op hem gelet omdat er al wat geruchten gingen over de interesse van Heerenveen, maar zou niet weten wat je met deze jongen zou moeten. Of hij moet toevallig een slechte dag hebben gehad.

25 januari 2013 om 00:29

Is echt wel een goede speler. Schijnt ook in de jeugd van Manchester United te hebben gezeten en hij is een van de betere spelers van Molde. Had wel een goede versterking voor Heerenveen zijn geweest.

Weer een speler die hier niet voor open staat. Presteerd Heerenveen beter, dan zijn andere voetballers natuurlijk ook meer geintereseerd in de club. Echt jammer, maar wel een teken dat Heerenveen met een speler bezig is. Ik hoop dat er een belangrijk schakel voor de ploeg bij komt. Ik denk haast van wel, want Demy de Zeeuw is ook een speler met status. Heerenveen moet ook een speler voor de plek van Djuricic halen, als hij weggaat is er wel wat nodig. Heerenveen zonder Djuricic is bagger. Voor de plek van Gouweleeuw hebben ze al iemand: Kenny Otigba!

24 januari 2013 om 17:12

Het nadeel van deze berichten is wel dat iedere speler die nu gevraagd wordt, weet dat hij de 3e/4e/5e keus is. Maar ja, dit soort zaken kan blijkbaar niet binnenskamers gehouden worden. Hopelijk wordt er de komende tijd iig nog iemand gepresenteerd.

Balen, als niemand wilt komen hoe moeten wij dan sterker worden?, Heerenveen moet echt een paar versterkingen halen het liefst voor deze transfer periode maar dat zie ik niet gebeuren, ik heb geen zin dat mijn club tegen degradatie gaat strijden, dit is echt het slechtste seizoen tot nu toe spelers willen zelfs niet komen, erg pijnlijk en teleurstellend.

24 januari 2013 om 16:25

Ik weet haast zeker dat Heerenveen niet tegen degradatie zal vechten dit seizoen. Oke, het houdt niet over dit seizoen, maar om onder de 15e plek terecht te komen moet je nog minder punten zien te halen. Heerenveen moet dit seizoen gewoon de punten zien te sprokkelen, en proberen een plaats tussen 15 en 10 zien te halen. Play-offs zullen er waarschijnlijk niet inzitten, en zo wel, dan zal Europees voetbal alsnog niet gehaald worden door de sterkere concurrentie.

Wat Heerenveen deze winter / dit seizoen moet doen, is zorgen dat het een respectabel elftal heeft, met zoveel mogelijk potentie en spelers die echt willen spelen voor Heerenveen. Gouweleeuw moet gewoon worden verkocht, als hij bijvoorbeeld 2 miljoen oplevert zou dat mooi meegenomen zijn! Otigba kan dat gat dan weer opvullen.

Blijkbaar is Heerenveen al aan het anticiperen op het zomerse vertrek van Djuricic, wat in mijn ogen erg verstandig is. Hoe lastig het ook is voor de Heerenveen supporter dit seizoen, probeer door de teleurstelling heen te kijken en zie het als een verloren jaar. Maar nu kun je al wel de basis leggen voor komend seizoen, waar iedereen nog geen punt heeft gehaald en iedereen weer van voor af aan begint. Dan zal Heerenveen moeten zorgen dat het er staat en dat het klaar is voor het strijden om een plek in de play offs.

24 januari 2013 om 16:32

Als wij zo dramatisch blijven presteren ben ik bang dat we keihard moeten knokken om niet in de degradatie zone te komen, zoals het er nu uit ziet is het gewoon slecht.

14. Heerenveen met 18 punten
15. Roda JC met 18 punten
16. Nacc met 17 punten
17. VVV 15 punten

het zit zo dicht bij elkaar en dat baard me zorgen in deze toestand hebben we al jaren niet gezeten altijd gestreden voor de Uefa tickets en dan gaat het nu zo! erg pijnlijk gewoon.

Ik wil niet al te veel kritiek geven op van Basten omdat hij wel zijn best doet maar hij moet stoppen met fifa opstellingen, 5-2-1-2, 5-3-2, dat zijn toch geen opstellingen ik vind het dramatisch, tegen Ajax speelde ze erg mooi voetbal jammer genoeg hadden we geen geluk maar je kan toch in die formatie door blijven voetballen als het goed gaat.

Mede doordat we hoe pijnlijk het ook is om te zeggen, strijden om degradatie wilt niemand komen frustrerend gewoon!

24 januari 2013 om 16:39

@ Darkblade

//ik weet haast zeker dat Heerenveen niet tegen degradatie zal vechten dit seizoen.\\

Een blijk op de ranglijst wijst toch echt iets anders uit.

24 januari 2013 om 17:03

@ Malloot

Ik weet dat ze er nu niet super voor staan, maar ik verwacht dat ze niet echt in de problemen zullen komen. Mijn verwachting is, dat Heerenveen in ieder geval Roda, Vvv, Willem II en NAC onder zich zal houden. En misschien ook Pec, maar dat betwijfel ik. Heerenveen moet er niet te makkelijk over denken, maar als de spelers een beetje hun niveau halen zullen er genoeg punten binnengesleept worden.

Heerenveen moet de komende weken achtereenvolgens tegen:
Zwolle (uit)
RKC (uit)
VVV (thuis)
Ado (uit)
Twente (thuis)

Deze wedstrijden zullen in ieder geval wel een goed beeld geven waar dit Heerenveen staat. Als je dit programma zo ziet verwacht ik dat er maar 3 punten gehaald worden (winst tegen Vvv), dan zullen ze er wel wat minder voor staan in de ranglijst, maar er komen nog genoeg wedstrijden aan waar Heerenveen wel de punten zal pakken.

24 januari 2013 om 17:23

Eerlijk gezegd moet Heerenveen in de eerste vier wedstrijd toch acht punten kunnen halen. Ik vind Heerenveen ook weer niet zo'n slechte ploeg hebben. Bij een ploeg als Zwolle of VVV zie ik geen Djuricic of Finnbogason rondlopen. En spelers als Nordtfeldt, Zomer (in goede doen), Kums en eventueel Marecek zijn best aardige spelers. Alleen in de breedte is het ronduit zwak. Op de vleugels is er helemaal geen kwaliteit.

24 januari 2013 om 17:26

Mwah, ik denk niet dat Heerenveen heel veel punten zal halen de komende weken. Zwolle uit kan alle kanten op, al verwacht dat ik Zwolle net iets beter in vorm is waardoor ze zullen winnen, misschien dat het een gelijkspel wordt. RKC uit is ook erg lastig, aangezien RKC thuis erg weinig tegendoelpunten krijgt. VVV thuis moet te doen zijn, verwacht dan ook dat dit 3 punten oplevert. Ado uit is lastig, zou gelijkspel kunnen worden. Als laatste Twente thuis, hangt beetje van de vorm van de dag af, kan je nog niet heel veel van zeggen maar ik verwacht niet dat Heerenveen deze zal winnen.

We zien het over een aantal weken vanzelf wel!

Daarom moest je voor het begin van het seizoen spelers halen, maar dat was allemaal niet nodig. Nu krijgt Marco de schuld als het niet beter gaat.

"bij zijn huidige club werkt hij samen met onder meer Daniel Berg Hestad, die in de seizoenen 2003/04 en 2004/05 voor de Friezen uitkwam. De middenvelder werd er niet gelukkig en keerde na twee jaar terug bij Molde Fk."

Het wordt hier een beetje gebracht alsof Berg Hestad zo'n negatieve ervaring heeft met Heerenveen dat hij de overstap heeft afgeraden. Hestad is echter niet uit ontevredenheid opgestapt, maar voor zijn ernstig zieke zoontje. Zijn vrouw was liever in de buurt van vrienden en familie en ze hadden daarnaast meer vertrouwen in de Noorse zorg.

Ik had gehoopt dat de uitstraling van Marco van Basten een positieve invloed zou hebben op het aantrekken van talentvolle spelers. Helaas is het voetbal dat men dit seizoen laat zien in Heerenveen van dusdanig erbarmelijk niveau dat spelers de overstap niet zien zitten.

Mooi dat men toch wat probeert.
Jammer van de Zeeuw maar denk dat Heerenveen toch beter kan kopen dan nog meer spelers te huren.
Kijk aub weer eens rond in de Jl.
Hoop dat we de komende dagen toch nog 2/3 man kunnen binnenhalen.
Zowel aanvallend als verdedigend.

Mag hopen dat men ondertussen al rondkijkt voor een opvolger van Djuricic. Of ze moeten verwachten dat Hakim Ziyech dit volgend jaar oplost.

Waarom wil deze jongen niet?
Vindt hij zichzelf te goed of is het om Europees voetbal?
Lijkt mij toch een mooie stap, ondanks het matige seizoen van Heerenveen.
De Eredivisie is toch een mooie sprinplank.

25 januari 2013 om 00:25

Omdat hij zijn huidige ploeg, de kampioen van Noorwegen, hoger inschat dan Heerenveen, een subtopper in verval. Vergeet niet Heerenveen en Molde aan het begin aan het begin van dit seizoen tegen elkaar opnamen in het kader van de Europa League. En de Noren wonnen die tweestrijd.
Komtnog eens bij dat zijn teamgenoot recentelijk rechtstreeks naar de Premier League is gegaan, naar Southampton. Al had die ook voor Liverpool kunnen kiezen. Ik denk dat deze jongen daar ook op mikt.

Heerenveen probeert leuke spelers te halen om iets van dit seizoen te maken, maar iedereen ziet hoe het er bij Heerenveen loopt op dit moment.. Ik denk dat spelers van het niveau de Zeeuw & Eikrem op dit moment echt te hoog gegrepen zijn.

Ken deze speler niet kan iemand me meer info over hem geven ?

Hoop dat SC Heerenveen nog een paar goede spelers erbij gaan halen anders zie ik ze gewoon in het rechter rijtje eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

11 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren