‘Bij de fans kan ik weinig fout doen. Een cultfiguur? Wil ik best zijn, ja’

Donderdag, 24 januari 2013 om 15:43

Dave Bulthuis weet in zijn derde seizoen bij FC Utrecht de aandacht op zich gericht. De 22-jarige verdediger is een vaste kandidaat achterin en doet het erg goed met zijn club. FC Utrecht staat verdienstelijk zesde en probeert de komende weken nog meer terrein te winnen in de wedstrijden tegen Willem II, FC Twente en NEC. Bulthuis is blij met herrijzenis van de club uit de Domstad.

/

“We zijn een hecht team geworden, dat het over een andere boeg kan gooien als het voetballend niet lukt. Op kracht ja. Ik weet zeker dat FC Utrecht daar op scout en selecteert”, stelt Bulthuis in een interview met ELF Voetbal. Hij zegt dat hij zelf altijd goed bij de club heeft gepast. Het principe van ‘mouwen opstropen’ bevalt de verdediger uit Purmerend goed.

“Bij de supporters kan ik weinig fout doen. Een cultfiguur? Wil ik best zijn ja. Ik heb ook mezelf verrast, maar ik zal niet vergeten waar ik en de club vandaan komen”, benadrukt Bulthuis. Er zou buitenlandse belangstelling voor hem zijn, maar het is niet bekend van welke club. “Concreet is er nog niets, wel wordt er via tussenpersonen geïnformeerd naar spelers. Veel clubs wachten zo lang mogelijk. Ik vind het wel verdacht stil”, zei hoofd spelerszaken Edwin de Kruijff deze week nog, over onder meer Bulthuis.


Poll

Dave Bulthuis behoort tot de belangrijkste spelers bij FC Utrecht


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door 020-nr1)

Inderdaad...als hij zijn mouwen opstroopt dan zie je wat voor vlees je in de kuip hebt :-)

Hij maakt een goed seizoen door net als Utrecht. Knap.

24 januari 2013 om 15:52

Haha, ja. Niet bepaald een mager plankje.. Mooi hoe het nu gaat bij Utrecht, met talenten als vd Hoorn, Bulthuis, Ruiter, Oar, enzovoort. Daar hou ik wel van!

24 januari 2013 om 16:14

Toen ik het stuk doorlas en naar de foto keek dacht ik precies hetzelfde. Kleine jongen kunnen we het iedere geval niet noemen.

Utrecht is dit seizoen erg goed bezig.

Hoe zit het met Bulthuis...kan hij niet beter op CV spelen? en vooral de vraag aan de utrecht supports waarom speelt hij daar niet?

24 januari 2013 om 16:34

Goede vraag, waar ik het antwoord ook niet helemaal op weet. Maar ik denk dat dit het ongeveer moet zijn;

Dave is linksbenig, wat hem dus geschikt maakt voor de positie van Lcv. Maar daar staat Jan Wuytens natuurlijk al, die al jaren een belangrijke pion is binnen het team. Die vervang je niet zo een twee drie. Voor de linksbackpositie hebben we verder alleen Michael Zullo die veel met blessureleed te kampen heeft gehad, dus die positie was, met name vorig jaar, vrij voor Bulthuis om in te nemen.

Met Jan en Dave aan de linkerkant van de verdediging heb je twee sterke verdedigers wat de linkerkant ook moeilijk maakt voor de aanvallers van de tegenpartij om doorheen te komen. Ik weet de statistieken niet precies, maar ik heb het idee dat de meeste aanvallen over de rechterkant van de verdeding komen, de kant van van der Maarel (die iets aanvallender is ingesteld) en van der Hoorn (die heel goed is in het opruimen van de mannen die van der Maarel doorlaat).

Dave zou nu een prima LCV zijn als Wuytens weggaat (wat natuurlijk ook in de pijplijn zit). Soms is hij echter nog wat slordig op LB, maar dan staat Wuytens er nu nog om dat op te vangen. Als LCV zal Bulthuis een paar slordigheidjes moeten wegnemen, anders krijgt van der Hoorn het wel heel druk.

24 januari 2013 om 16:36

Omdat nu nog wuytens links centraal achterin staat.
Ondanks dat zn contract komende zomer afloopt en hij niet gaat verlengen stelt Wouters hem toch op..
Vooral vanwege zijn ervaring in de goed presterende (een-na-minste aantal doelpunten tegen, na twente) maar toch onervaren verdediging met Ruiter op goal (1e jaar eredivisie), van der maarel, van der hoorn en bulthuis (allemaal in hun 2e/3e jaar eredivisie en max 1,5 jaar vaste kracht).

Maar ook als back doet ie t heel goed. In het huidige spel van Utreg waarin Kali inzakt om het spel te verdelen en de backs erg hoog staan (tot buitenspelers), komt ie aardig tot zn recht en aanvallend kan die ook wel een en ander brengen

Als wuytens weg gaat komende zomer is de verwachting dat Bulthuis doorschuift naar het centrum. Dan hebben we nog Zullo en Theisse (groot talent uit de jeugd, van de week verhuurd aan Oss voor de rest van het seizoen) als linksback

On: Ik ben als Utregsupporter meer dan tevreden over Bulthuis, sowieso niet te klagen over het spel en de positie op de ranglijst, maar spelers als van der hoorn en bulthuis willen we zien! Jong, talentvol en altijd vol strijd. Net als van der maarel overigens.

Vond het mooi van de week dat de penalty die Utreg uit bij groningen (of ie nou terecht was of niet, volgens mij wel maar dat doet nu niet ter zake) werd veroorzaakt door het opjagen van de 2 backs van Utreg (zullo en van der Maarel) op de achterlijn van Groningen.

24 januari 2013 om 16:52

Maar speelt die Zullo niet op het middenveld? Hoor die naam nog wel redelijk vaak vallen in de samenvattingen, haha. Volgens mij.

24 januari 2013 om 17:08

@ gekke man

Zullo kan zowel linksmid als linker verdediger spelen, zijn voorkeur gaat uit naar linksback

24 januari 2013 om 17:34

Oke, duidelijk!

Toppertje. samen met vd Hoorn. Toch vind ik Bulthuis meer een CV dan een linksback. Daarvoor mist hij snelheid. Je ziet het tegen snelle flexibiele buitenspelers dat hij het moeilijk heeft (lukoki).

Bulthuis in Oranje!

ON:

Vind hem één van de betere backs in de Eredivisie, hopelijk komt er een leuke club voor hem. Anders kan hij altijd nog Mister Utrecht worden.

Tsja en dan die tattoo's.......echt een leuke jongen.

Maargoed voetballend doet hij het goed dit seizoen!

24 januari 2013 om 16:11

Wat is er nou weer mis met tattoo's? Je gaat me toch niet zeggen dat jij zo met vooroordelen zit??

24 januari 2013 om 16:19

Ik heb ook niks met tattoo's, zeker niet als je meer inkt dan huidskleur ziet.
Maar dat zegt toch vrij weinig over de persoon zelf?
Tegenwoordig hebben meer voetballers wel een tattoo dan niet.

On: Bulthuis een degelijke back, maar lijkt mij meer een centrale verdediger. Lijkt toch snelheid en met name lenigheid tekort te komen voor de back. Al met al ben ik niet echt fan van hem, komt erg lomp over. Moet wel zeggen dat hij het dit seizoen aardig doet.

Leuke speler, echt eentje die zijn mouwen opstroopt en maar blijft gaan.

Gewoon prima verdediger natuurlijk, werkt hard en loopt niet arrogant te doen. Dat is wat we graag zien!

Goede speler, hij komt veel aan aanvallen toe en voert dat ook redelijk uit. Alleen zijn snelheid is iets minder. Hij kan ook redelijk voorzetten. Prima speler dus

En hij heeft nog ''een neusje voor de goal'' ook..

Vind het een geweldige verdediger, krijgt ook steeds meer een killerinstinct uitschakelen die handel. Ben benieuwd hoe lang hij nog bij Utreg blijft.

heerlijke speler.
maar idd een betere centrale verdediger dan een linksback lijkt me.

Hoop dat hij nog niet weg gaat.
Als hij blijft dan ben ik benieuwd waar wouters hem dan volgend jaar neerzet als wuytens en misschien van den Hoorn weggaan.
maar goed dat ik mijn mening.

Dave is een prachtkerel, precies zoals we dat bij de FC willen zien. Strijdlustig en vol werklust. Hij doet het dit jaar fantastisch als linksback, maar ik ben benieuwd wat Wouters gaat doen als Wuytens vertrekt.

Een cultheld? Wie weet, zeker als hij een nog een jaar of drie/vier bij de club blijft. Ergens is hij dat nu al, mijn vrienden en ik grappen op de tribune bij elke corner die we meekrijgen dat Dave hem er wel even in gaat koppen.

Geinige kerel.
Ik vind het toch mooi om te zien, een tijd terug, vorig seizoen dacht ik, toen Utrecht belabberd stond, en ze wat grote namen kwijtraakten aan andere clubs of blessures of door teleurstellende aankopen (die Zweedse boys), kwamen allemaal onbekende kereltjes in de basis te staan, zoals die Bulthuis, Kali, van der Maarel, de Kogel en die van der Hoorn, wat mij toen een foute beslissing leek.
Begin dit seizoen had ik Utrecht geschat als een ware degradatiekandidaat, althans geen linkerrijtje. Maar nu een half jaar verder zijn Bulthuis en van der Hoorn de meest begeerde verdedigers, heeft Kali sterke verhalen dat hij wellicht naar Vitesse, Ajax of Twente gaat, en schiet de Kogel regelmatig doelpunten naar binnen.
Dat is toch mooi man.

24 januari 2013 om 19:20

Het is gelukkig zo dat meerdere Nederlandse clubs hier mee te kampen hebben. Nu er geen geld is zal het wel over een andere boeg moeten: de eigen jeugd. Vooral de financieel zwakkere clubs (eerst Feyenoord, nu Utrecht) kunnen dit in hun voordeel gebruiken. Het is wel te hopen dat de clubs de jeugd blijven inpassen, in plaats van het doen van paniekaankopen (mathijsen, Nilsson). Maar de jeugd bij Utrecht zit wel goed geloof ik. Dit jaar met Bulthuis, v.d Hoorn, v.d Maarel en Kali, maar er komt alweer genoeg talent aan. Van Hofwegen, Pappot, Ayoub en Badjeck bijvoorbeeld.

De financiële problemen lijken ons gewoon in de kaart te spelen, net als dat bij Feijenoord is gebeurd: geen geld voor aankopen, noodgedwongen de jeugd inzetten, daardoor véél meer eenheid en knoklust in het team en het resultaat is dat we gewoon heerlijk op de zesde plaats staan. Bulthuis, van der Hoorn, Kali, de Kogel, wat hebben ze zich snel ontwikkeld!
En intussen staan de beloftes bovenaan, dus ik zeg: jongens, zoek het binnen de eigen gelederen!!!!
nou ja, één Mvv-er dan.

Forza Utreg!

Doet het goed, tijd terug had ik het met een vriend over hem en we vonden het beide een typische Feyenoorder....vroeg of laat gaat hij daar terecht komen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

19 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren