De Vrij: ‘Ik denk dat Feyenoord het sneller wil afhandelen dan ik’

Donderdag, 24 januari 2013 om 14:15

Stefan de Vrij staat op een kruispunt in zijn carrière. De verdediger is pas 21 jaar oud, maar er komt mogelijk een dag dat hij het niveau van Feyenoord is ontgroeid. Daarom heeft hij geen haast met het verlengen van zijn huidige verbintenis, die loopt tot medio 2014. “Als ik dat doe, besef ik dat Feyenoord de kaarten in handen heeft.”

/

“Als ik in een later stadium voel dat ik klaar ben voor de volgende stap, dan kunnen zij voor mij vragen wat ze willen”, zegt de mandekker in gesprek met ELF Voetbal Magazine. “Aan de andere kant: in een voor Feyenoord en voor mij ideale situatie ga ik hier niet transfervrij weg. Maar dat moet ook weer niet ten koste van mezelf gaan. Die balans vinden, dat vind ik moeilijk. Uiteindelijk moet ik ook een keuze maken die mijn eigen belang dient.”

“Ik denk dat Feyenoord het sneller wil afhandelen dan ik”, vervolgt De Vrij. “Ik heb geen haast. Ik ben inmiddels aanvoerder van de club, international en voetbal hier als een van de langst zittende in de selectie. Dat hoop ik wel terug te zien in het contractvoorstel. Ik wil echter niet ergens heen waar ik het meest kan verdienen, maar wat het beste is voor mijn ontwikkeling. Ik wil niet de volgende speler zijn die te vroeg de stap naar het buitenland maakt voor het grote geld.”


Poll

Moet Stefan de Vrij zijn contract verlengen?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door passs)
24 januari 2013 om 14:31

Dat kan sowieso niet. Feyenoord moet tot overeenstemming komen met een andere club en daarna moet de speler tot overeenstemming komen. Zonder 1 van beide gaat de deal niet door. Tenzij het contract afloopt dan hoeft alleen de speler tot overeenstemming te komen. Nooit de club alleen al proberen ze weleens druk uit te oefenen ze kunnen nooit alleen beslissen.

24 januari 2013 om 15:12

Jawel maar dat zullen ze niet doen want dan dient een speler zijn contract uit en gaat hij transfervrij weg. Feyenoord kan het geld goed gebruiken. Ze zullen een hoge transfersom vragen maar geen absurd hoge. Vooral niet als een speler echt weg wil en veel voor de club heeft betekent. Als de vrij tot 2016 bijtekent. Heeft hij in de zomer van 2015 ( wanneer hij 23 is, mooie leeftijd) nog een eenjarig contract. Dan moet Feyenoord hem wel verkopen en dan is hij op de leeftijd dat hij er helemaal klaar voor is. Ideale situatie lijkt me zo.

Het lijkt een beetje arrogant over te komen, alsof hij gevangen is als hij zijn contract tegen verbeterde voorwaarden verlengd en Feyenoord over een jaar te min is. Maar goed, wie zegt dat dit niet uit het verband gerukt is?

24 januari 2013 om 14:24

Als ik hem was zou ik ook niet bij Feyenoord verlengen maar een club zoeken uit de top van de eredivisie of een subtopper uit Duitsland.

24 januari 2013 om 14:30

Volgens mij kan hij niet zo veel hoger. Alleen PSV is beter dan Feyenoord in mijn ogen (ajax kan je niet meereken). Hij kan veel beter doorgroeien in Rotterdam, waar hij nu ook aanvoerder is.

24 januari 2013 om 14:30

Dit meen je toch niet..? Uit de top van de Eredivisie? Ga weg man, net alsof je je bij PSV of Twente sneller ontwikkelt..

24 januari 2013 om 14:37

ja wijnaldum weet er alles van alleen fer doe het goed bij twente maar hij speel nog precies het zelfde als bij feyenoord dus zoveel heeft het niet opgeschoten voor hun...

24 januari 2013 om 14:44

wat een drama queen, hij praat nu alsof hij in exceptionele positie zit maar er zijn in europa honderden spelers in dezelfde situatie. 'die balans vinden, dat vind hij moeilijk'... nou de vrij, dat wiel hoef jij niet opnieuw uit te vinden want er zijn hele eenvoudige opties zoals:

- per jaar verlengen
- een gelimiteerde transfersom laten opnemen

als je inderdaad graag wil dat feyenoord wat aan je verdient dan regel je dat eenvoudigweg. waar zijn de spelers die keihard in zichzelf geloven en er alles aan doen om de top te halen zoals suarez. als je zo denkt dan teken je een langer contract als je meer kan verdienen en vertrouw je erop dat er een mooie club uit een grote competitie komt als de tijd rijp is en dat die ook bereid zijn in je te investeren. dit gepiep hoor je veel te vaak, dat berekenende angstige om te lang ergens vast te zitten.

bovendien duurt het nog wel even voor hij de eredivisie ontgroeid is als je het mij vraagt. dus een jaar verlengen en je voeten laten spreken lijkt mij de juiste weg.

24 januari 2013 om 14:57

Ajax,psv en Twente zijn beter voor hem , dan heeft hij meer kans op CL en EL .want bij Feyenoord spelen ze maar 1 keer Europees

24 januari 2013 om 15:10

De vraag is hoe snel hij zijn plek vind bij PSV of Twente (ik zie hem niet naar ajax gaan). Naar mijn mening hebben Wijnaldum en in mindere mate Fer met hun overstap hun ontwikkeling ook niet bespeodigd. Beide hebben moeite om het niveau wat ze bij Feyenoord haalden op de mat te leggen. Twee jaar langer bij Feyenoord kan(!) meer ontwikkeling opleveren dan overstappen en 3 of 4 jaar bij PSV of Twente spelen.

24 januari 2013 om 16:09

Dat komt omdat de druk bij PSV en Twente hoger is dan bij Feyenoord

24 januari 2013 om 16:27

Wat lul jij nou over druk?? Het is algemeen bekend dat Ajax en Feyenoord de moeilijkste clubs zijn om voor te spelen, met kritische supporters door het hele land, hoge verwachtingspatronen en veel media-aandacht! Bij die boerenprovincieclubjes heb je dat allemaal veel minder

24 januari 2013 om 16:35

Sorry maar die "boerenprovincieclubjes" presteren structureel beter dan Feyenoord. De druk bij Ajax Twente, PSV en zelfs Vitesse is vele malen hoger!

Feyenoord mag blij zijn met een top 7 notering.

24 januari 2013 om 18:27

Bij PSV is druk om te winnen vele male hoger dan bij Feyenoord, dat kan elk idioot zien.

24 januari 2013 om 18:50

Jij heb echt een tik van de mallemolen gehad

"structureel" presteren Feyenoord en Ajax het best over het afgelopen jaar(http://www.eredivisiestats.nl/jaarstand.php). PSV is bijvoorbeeld minder constant dan Feyenoord en Vitesse wist tegen het einde van de eerste seizoenshelft ook geen potten te breken. Verder is FC Twente na een uitstekende seizoenstart ingekakt door blessures en ook wisselvallig geworden.
Overal is de druk er wel Ajax moet de titel verdedigen FC Twente probeert top 3 te spelen met uitzicht op de titel Vitesse en Feyenoord als outsiders, echter dit is allemaal gezonde normale druk. Bij PSV voelt het echt geforceerd dit jaar. Denk dat ze tot het eind mee blijven doen maar door de niet echt aanwezige mentale weerbaarheid denk ik dat ze het op het eind toch niet redden.

R

24 januari 2013 om 18:54

Coolsingel. Er was eens .............

24 januari 2013 om 22:38

Twente, al moeite met RKC of Den Bosch elk jaar de eerste ronde uit europees voetbal................

25 januari 2013 om 08:51

Jordy,

Structureel is niet 1 jaar. Dit is echt een enorme denkfout. Structureel is de afgelopen 5 tot 10 jaar.

24 januari 2013 om 14:27

Ik vind het helemaal niet zo arrogant eigenlijk. Hij hikt ook wel aan tegen een stapje hogerop en het lijkt me niet gek als hij over anderhalf jaar of misschien na een heel goed half jaar nu al naar het buitenland verkast. Lijkt me eerder een gevalletje van het goed inschatten van eigen kunnen. Ik snap dan echt prima dat hij het niet ziet zitten om tot 2016 of langer bij te tekenen. Dan moet er met een flinke smak geld gegooid gaan worden. De ideale oplossing lijkt me dan ook eigenlijk dat hij een langer en verbeterd contract tekent (bijvoorbeeld tot 2016) , met daarin een afkoopsom van 9 miljoen of zoiets. Verdient Feijenoord aan hem, krijgt hij nu een beter contract en 9 miljoen gaat iemand wel ophoesten als hij zich zo blijft ontwikkelen.

24 januari 2013 om 14:37

Ik vind hem absoluut nog niet aanhikken tegen een stapje hogerop, hij is sinds dit seizoen aanvoerder, kijk naar een Vertonghen, die is in de jaren dat hij aanvoerder werd nog steeds grote stappen blijven maken. Het gaat niet alleen om voetbalniveau, maar ook om je mentale weerbaarheid. Een De Vrij heeft de komende 1,5 seizoen nog niks te zoeken in een Premier League of Bundesliga.

24 januari 2013 om 14:49

Maar Ajax is geen Feijenoord. Ajax speelt elk jaar voor het kampioenschap en speelt dus ook in de Champions League wat een heel leerzame ervaring is. Kun je dus als de top van Nederland beschouwen. Feijenoord is nu met goed beleid weer naar boven aan het kijken en is vorig jaar al tweede geworden, maar dit jaar wordt het lastig om in de top drie te komen denk ik. Er zit veel talent in de ploeg, maar het is niet meer dan subtop. Naar een andere Nederlandse club gaat hij sowieso niet, maar het lijkt me niet gek als hij voor het buitenland kiest (duitsland of Pl). Zal hij niet meteen naar een topclub gaan, maar dan kan hij zich ook op voetballend gebied verder ontwikkelen.

24 januari 2013 om 14:32

Ik vind hem helemaal niet arrogant overkomen. Iedereen weet dat zo'n jongen niet nog tien jaar bij Feyenoord zal spelen. Voor geen enkele Nederlandse club zijn dergelijke talenten te behouden overigens. Hij moet nu een keuze maken over zijn toekomst. Aan de ene kant wil hij best blijven, ziet in dat hij voorlopig goed zit in Rotterdam en gunt hij zijn club een mooi bedrag. Aan de andere kant wil hij wel over een paar jaar de stap kunnen maken als de tijd daar rijp voor is, stel dat Feyenoord hem tot 2017 weet te contracteren zonder clausules. Dan kan Feyenoord ieder bod afslaan en hem tot zijn 25e behouden terwijl hij al lang bij een buitenlandse topclub had kunnen spelen. Die situatie wil hij denk ik vermijden.

24 januari 2013 om 14:33

Als je je wilt ontwikkelen dan moet je naar de top van de Eredivisie

Kunt toch gerust verlengen met een leuke salarisverhoging. Als je bang bent dat Feyenoord je niet wil laten gaan als er een mooie club langskomt laat je gewoon een transferclausule in je contract opnemen. Denk dat dat voor Feyenoord geen belemmering voor een nieuw contract zal zijn.

24 januari 2013 om 14:22

ik denk dat feyenoord liever veel geld vangt voor hem, dan hem een gelimiteerde transfersom aan te bieden. En wie neemt het ze kwalijk?

Ik denk dat ze er samen wel uitkomen, dit zijn de gebruikelijke praatjes die tijdens de onderhandelingen naar de pers gestuurd worden en door de fans "gretig' gelezen worden.

24 januari 2013 om 14:35

Natuurlijk wil Feyenoord dat. Echter kan de Vrij natuurlijk eisen stellen wat hij wil. Wil Feyenoord geen gelimiteerde transfersom in het contract en de Vrij wel, dan hoeft hij natuurlijk niet te tekenen.

Ik denk echter dat deze jonge verstandig genoeg is en (tot 2016) zal bijtekenen. Dan kan Feyenoord hem eventueel volgend jaar of het jaar erop nog voor een mooi bedrag verkopen, en op dat moment is de Vrij als het goed is ook echt toe aan een stap hogerop.

24 januari 2013 om 14:50

@brand_fr

Ik denk dat ze er niet uit gaan komen. Ik denk dat De Vrij gewoon weg wilt in de zomer. Voor de winterstop zei hij dat hij eerst wilde zien wie er allemaal verlengden en wie de club nog zou aantrekken. Zo'n beetje de hele kern van basisspelers ligt nu 'langdurig' vast, Koeman heeft bijgetekend en er is een redelijke spits gekocht. Nu komt hij ineens aanzetten dat hij niet beperkt wilt zijn in zijn keuzes. Nee, die heeft het allang in zijn kop zitten om van de zomer een mooie transfer te maken.

24 januari 2013 om 15:01

Ik ben een Ajax supporter maar gun Feyenoord weer de traditionele top 2 (met Feyenoord op 2 ), dat wou ik even zeggen voor al het gehaat begint.

Ik zou het een kwal vinden als hij niet verlengt. In de eerste plaats om de reden die oiramor noemt. In de tweede plaats omdat hij nog lang niet uit ontwikkeld is!
Een simpele vergelijking is met Vertongen! Die werd aanvoerder en deed het goed voor Nederland maar verlengde.het seizoen erop speelde veruit het beste van de hele eredivisie en elke top club wou hem wel hebben. Hij gaat naar Tottenham en komt binnen als grote jongen en doet het daar nu geweldig!

Dat zou een mooi pad zijn voor de Vrij en als je je dan zo ontwikkeld als nu, wordt je vanzelf zo goed en betaald een club best wat meer voor je! Daarnaast is Feyenoord ook niet dom en teken je tot 2017 willen ze je in 2015 verkopen dus speel je er nog 2 seizoenen. Leer je een hoop, vangt Feyenoord de hoofdprijs en kom je zelf als grote jongen binnen.

24 januari 2013 om 15:20

Vertongen zit inmiddels strak op het bankie.

24 januari 2013 om 15:20

@oiramor:

ik denk eerder dat hij wat meer geld wil zijn nieuwe salarisstrookje, en dat feyenoord dan wat meer kan vragen als hij eerder weg wil. Het is gewoon een tactisch spelletje. De Vrij is een nuchtere jongen die zichzelf nog lang niet uitgeleerd vind in Nederland.

24 januari 2013 om 15:21

@ sjonnie shampo:

zo zie ik het inderdaad ook. Hij leert erf snel en groeit steeds meer in zijn rol. Nog wat interlands, en wat Cl/el wedstrijden en de topclubs zien je staan. Waarschijnlijk weg na het WK van 2014.

24 januari 2013 om 15:38

@brand_fr:
Als je een gelimiteerde transfersom van 5 a 6 miljoen in zijn contract opneemt is dat meer dan je voor een verdediger krijgt die nog maar 1 jaar een contract heeft.

24 januari 2013 om 16:06

@ Nibali

1 keer op de bank omdat ie ziek was is strak op het bankie?

Hij heeft gewoon 100% gelijk, verstandige jongen.
Hopelijk voor het nederlandse voetbal blijft hij nog +/- 2 seizoenen in nederland en bezorgt hij feyenoord nog een goede transfersom.

24 januari 2013 om 15:02

Met een contract tot 2014 gaat Feyenoord er over +/- 2 seizoenen niet veel voor krijgen denk ik...

Netjes gesproken. Logisch ook vanuit zijn perspectief.
Een gulden middenweg is een clausule van 7-8 miljoen opnemen, nu is hij dat nog niet waard, maar als hij zich echt goed ontwikkelt dan betalen de grotere clubs dat met gemak.

Je kan je contract toch ook voor bijvoorbeeld twee jaar verlengen tot 2016. Dan heeft Feyenoord nog twee jaar om de vrij te verkopen en dus geld te verdienen aan hem en dan is hij pas 23 jaar oud. Snap ook wel dat hij niet een contract voor nog eens 5jaar wil tekenen want dan schiet de prijs voor hem omhoog en het is maar de vraag of een club veel geld kan en wil betalen.

24 januari 2013 om 14:27

Maar als de prijs die Feyenoord vraagt niet betaald wordt door een club dan staat hij dus nog tot zijn 25e onder contract bij Feyenoord. Ik snap wel dat hij wil vertrekken als hij het zelf wilt. En niet wanneer Feyenoord het wilt.

24 januari 2013 om 17:09

Opzich is 25 natuurlijk niet oud om naar het buitenland te vertrekken. Verthongen is/was ook 24 dacht ik.

Balans vinden is in mijn ogen niet zo moeilijk. Gewoon een clausule opstellen, met Feyenoord overleggen of deze clausule redelijk is, vind ik die zelf redelijk? Ja? Mooi, opstellen maar.

Die jongen moet echt nog een jaar of twee blijven, minstens. Tot hij van het niveau, laten we zeggen Vertonghen of iets dergelijks, is. Hij is nu nog vrij wisselvallig. Als in: in topwedstrijden geeft hij nog niet thuis, getuige zijn prestatie tegen Ajax afgelopen zondag. Als dat er helemaal uit is is hij pas klaar voor de volgende stap. In dat geval ligt er ook gewoon een grote toekomst voor hem in het verschiet.

Feyenoord zal hem gewoon in het hoogste salarisschaal van de club moeten zetten. Hij samen met nog een paar spelers hebben er toch voor gezorgt dat Feyenoord weer gewoon bij de top van Nederland speelt. Maar hij moet nog echt niet gaan denken dat Feyenoord en de Eredivisie te laag niveau is. Zelf heeft hij ook nog niks gepresteerd buiten Nederland. Beter nog 2 jaar hier spelen, kijken of ze de volgende jaren wél verder komen in de Europa League/cl en dan op zijn 23/24 kan hij verder kijken.

24 januari 2013 om 14:34

Volgens mij zit al al in die categorie samen met Bmi, Schaken en Clasie. Er is een aparte categorie voor Mathijssen, maar er is geen salaris plafond. Ik weet niet hoeveel Pelle gaat verdienen.
De Vrij moet zeker nog veel stappen maken, was wel te zien tegen Ajax. Als aanvoerder mag je wel wat meer ballen tonen.

24 januari 2013 om 15:22

Kan jij me nou vertellen hoe het precies zit met Pelle?? Hij werd eerst niet verkocht maar alleen verhuurd aan Feyenoord. Maar door de financiële onrust bij Parma kan hij nou waarschijnlijk wel worden overgenomen??

OT: Het is juist verstandig wat hij doet. Hij geeft toch netjes aan dat hij het beste voor zichzelf wilt en Feyenoord. Dit lijkt me niet meer dan redelijk en verstandig voor zijn verdere carrière.

24 januari 2013 om 16:08

Op dit moment is Pelle nog gehuurd, maar deze Zomer wordt hij defintief overgenomen voor een kleine 2 miljoen euro en tekent hij een 4 jarig contract

24 januari 2013 om 16:16

Pelle is gekocht. Dit jaar werd hij al gehuurd maar vanaf 1 juli is hij eigendom van Feyenoord.

Die spelers doen altijd alsof ze gegijzeld worden bij hun club, alsof het zo'n godsgruwelijke gevangenis is zoals je in oude films ziet. Waarom?

Stel je toch eens voor dat je je hele carrière bij Feyenoord zou moeten blijven, en dat je Mister Feyenoord wordt en dat je voor eeuwig in de harten van de fans zit.

Die spelers doen net alsof het de grootste nachtmerrie is om bij de club te blijven.

Het liefste zou ik zulke spelers direct bonjouren maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

24 januari 2013 om 14:51

Zal ik de bubbel voor je door prikken?

Komop zeg, de enige clubs waar spelers hun gehele leven blijven zijn de absolute topclubs, elders gebeurt dit alleen maar omdat andere, betere, clubs hen niet moeten. En aangezien de vaderlandse competitie bij lange na niet het hoogst haalbare is snap ik donders goed dat hij een afweging moet maken die voor alle partijen goed is, maar niet altijd even gemakkelijk.

Oja en een speler die zegt dat hij niet hogerop hoeft dan de vaderlandse top, die heeft 1 geen ambitie en 2 is een dief van z'n eigen portemonnee.

24 januari 2013 om 15:02

Ja inderdaad, als je je hele loopbaan bij Feyenoord of een andere grote club blijft ben je echt een stumper, dan wil je echt helemaal niks.

En ze zijn inderdaad dief van hun eigen portemonnee, met 10 miljoen hou je het maar een paar maanden uit.

Jij zit in een veel grotere bubbel dan ik, haha.

24 januari 2013 om 15:08

Wel lief die clubliefde, maar internationaal is Feyenoord geen grote club meer. Ook hoor je niet voor niets dat spelers, zodra ze over de grens gaan, een veel betere voetballer worden. Deze ambitie, het maximale uit jezelf halen, zal elke prof hebben en dus zal iedereen die de vaderlandse top ontgroeid weg willen. En dat zien we dus ook. Sterker, zelfs spelers die hun plafond hebben bij de vaderlandse top gaan nog voor een buitenlands avontuur naarmate ze ouder worden, voor zowel de portemonnee als ook de ervaring natuurlijk. Dat jij denkt dat er geen verschil zit tussen 10 miljoen of 20 en dat niemand die afweging maakt, achja daar zal ik maar niet te veel op ingaan (kuyt, gaaaaaaap)....

24 januari 2013 om 15:26

Nou Setto volgens mij leef jij in de bubbel hoor. Clubliefde bestaat wel maar op heel klein niveau. Vergelijk het met je werk. Je kan van je baan houden en van je werk maar als er ergens anders hetzelfde baantje is alleen misschien iets verder weg en minder leuk maar met een salaris en toekomst waar je u tegen zegt. Dan is de keus snel gemaakt lijkt me. Daarnaast als je een beetje ambitieus bent en een echte sporter bent, wil je sportief ook het hoogste halen en je meten met de beste.

Stefan de Vrij is echt wel meer waard dan de hierboven genoemde 7 - 8 miljoen euro.

Van Geel heeft geroepen dat clausules niet meer worden opgenomen in contracten nadat het Vlaar & El Ahmadi voor veel te weinig geld kwijtraakte deze zomer.. door.. juist ja .. clausules.

De Vrij moet gewoon een mooie salarisverhoging krijgen en dan over 1,5 jaar vertrekken voor een miljoen of 15.

24 januari 2013 om 14:31

Waar heeft hij dan laten zien dit bedrag waard te zijn? Vergeet niet dat hij eigenlijk alleen nog maar op de vaderlandse bodem echt zijn klasse heeft kunnen tonen. Dat is toch wat anders als bijvoorbeeld een Verthongen die voor zowel Ajax als het nationale elftal genoeg internationale wedstrijden op niveau had gespeeld waardoor hij meer dan 10 waard was... De Vrij heeft die kans weliswaar nog niet gehad maar doordat hij zich daar nog niet bewezen heeft is hij ook niet echt zo'n gigantisch bedrag waard, zeker als je in ogenschouw neemt dat het een verdediger is...

24 januari 2013 om 14:48

Vertonghen is een Belg, die zijn in het algemeen goedkoper dan Nederlanders. Totaal niet denigrerend bedoelt, maar internationaal telt Belgie ook minder mee dan Nederland. Momenteel hebben ze de betere spelers, maar voor Nederlanders werden altijd al meer geld betaald. Net zoals dat voor Portugezen en Brazilianen meer geld wordt neergelegd dan voor Nederlanders en Duitsers.

Daarnaast is Vertonghen naar Tottenham gegaan, als die naar Liverpool ging, zou Ajax makkelijker er 20 miljoen uit hebben gekregen.

24 januari 2013 om 15:04

Nee hoor, Ajax heeft echt het maximale voor dat 1-jarige contract gekregen. Dat verhaal over Belg en Nederlander zou gelden als De Vrij straks op het WK de sterren van de hemel speelt, anders niet. Daarnaast speelde hij bij Ajax, spelers van Ajax leveren over het algemeen weer meer op dan spelers van Feyenoord... Tsja zo kunnen we wel door blijven gaan maar in de meeste gevallen zie je dat nationaliteit steeds minder belangrijk begint te worden. Spelers komen van over de gehele wereld, clubs staren zich niet meer puur op de traditionele landen voor.

24 januari 2013 om 15:19

@daanwl
Van Geel heeft ook gezegd dat na het vertrek van Vlaar en El Ahmadi er geen spelers meer bij Feyenoord onder contract stonden met een gelimiteerde transfersom. Het is geloof ik wel 10x in een bericht op VZ geplaatst: "feyenoord kan vanaf nu voor spelers vragen wat het wil" en dat soort kreten. Terwijl hier gisteren nog een artikel stond waarin Schaken aangaf dat er afgelopen zomer clubs bereid waren om de gelimiteerde transfersom (1,5 mln) uit zijn contract op tafel te leggen. Het kan dus zomaar zijn dat Feyenoord akkoord gaat.

Ik denk dat De Vrij wilt afwachten of er in de zomer interesse in hem is. Komt er geen interesse van clubs die hij interessant vind dan zal hij wel bijtekenen.

24 januari 2013 om 18:14

7-8 mil? Dat kan je toch niet menen laat hem het eerst maar bewijzen in de wedstrijden tegen psv,ajax,twente.

Ik denk dat dat een realistische inschatting is van die jongen. Aan de ene kant wil hij denk ik wel blijven en verlengen. Ik denk dat hij minimaal nog anderhalf jaar het beste kan blijven in Rotterdam om zich verder te ontwikkelingen. Aan de andere kant wil hij op een gegeven moment wel weg, en dan moet die mogelijkheid er wel zijn. Misschien dat ze een tussenoplossing kunnen vinden. Gewoon het contract tot 2016 verlengen waarbij hij in de zomer van 2014 voor een vastgesteld bedrag van pak hem beet acht miljoen weg kan, en de zomer van 2015 voor vier miljoen. Mocht hij komende zomer, of in de winter van 2014 vertrekken, dan kan Feyenoord vragen wat het wil.

Er zijn allemaal verschillende mogelijkheden Stefan, je kan je contract bijvoorbeeld verlengen tot 'maar' 2015 of 2016. Je zal dan echter een minder hoog salaris krijgen als wanneer je verlengt tot bijvoorbeeld 2017 of 2018. Ook is er een mogelijkheid om een gelimiteerde transfersom op te nemen, maar dan zal jij ook weer iets moeten inleveren t.o.v. het maximale. Het mes snijd dus aan 2 kanten, maar ik snap zijn dilemma. Voor de grote talenten is Nederland niet het eindstation en na volgend seizoen (als het WK op het programma staat) is het een mooi moment voor velen om een stap te zetten inclusief hem. Teken je dan een meerjarig contract zal het voor de kopende clubs een grotere belemmering zijn dan wanneer je nog maar 1 jaar vast ligt...

gewoon lekker bijtekenen met een gelimiteerde tranfersom van 15 miljoen in je contract iedereen blij

24 januari 2013 om 15:21

15 miljoen is echt veel te veel voor een verdediger uit de Eredivisie.

Het niveau van feyenoord ontgroeid, dan vinden speler al snel. Speler maken het niveau van een club. Tuurlijk de vrij moet op een gegeven moment doorgroeien en tuurlijk hij heeft potentie en tuurlijk hij speelt goede wedstrijden. echter een gode wedstrijd spelen is wat anders dan het niveau ontgroeid Maar als hij en bmi en een ervaren mathijsen nou wekelijks is goed presteren en het hele elftal naar een hoger plan tillen en niet er dree tegen krijgen tegen ajax, psv en twente. dan zou ik is over een hoger niveau gaan nadenken.

Deze jongen gaat niet voor een habbekrats bijtekenen dat is duidelijk. Logisch ook gezien hij al aardig wat jaartjes in het eerste zit, (jeugd)international is en aanvoerder van het eerste. Ik hoop dat Feyenoord de middelen heeft en bereid is behoorlijk wat uit te trekken. Ik zou deze jongen namelijk graag nog een seizoen of twee bij Feyenoord zien voordat hij de stap naar de top maakt.

Van Geel neemt geen clausules meer op in nieuwe contracten.

De Vrij moet zich zelf niet zo overschatten en gewoon bijtekenen tot '16. Allemaal leuke praatjes maar win maar eerst een keer in de arena. hopelijk ook een titel en vertrek dan net als jan.v. en ronnie als grote meneer.

Verlengen tot 2016 en dan na het WK in 2014 naar het buitenland.
Hij is nog jong en laat het in de topwedstrijden afweten, ook tegen Ajax sprong hij er niet bovenuit, viel echt tegen.

Feyenoord moet wel zorgen dat hij blijft, want hij kan veel geld opleveren, ik weet niet hoeveel Mathijssen excact verdiend, maar tot dat salaris max gaan.

Waar hebben die jonge gasten tegenwoordig allemaal last van zeg? Niet willen verlengen omdat ze niet 'vast' willen zitten. Ze vergeten wel even wie ze opgeleid heeft en waar ze een kans hebben gehad. Als ze echt zo goed zijn als ze zelf denken, dan komt er heust wel een club die het contract wil afkopen.

Is de Vrij het niveau van Feyenoord ontgroeid? Pas op het moment dat hij Feyenoord bij de hand neemt zoals Verthongen dat vorig jaar bij ajax deed, is hij het niveau ontgroeid.
Momenteel vind ik Clasie en Martins Indi (als CV) beter dan de Vrij.

De Vrij moet zelf ook eerst maar eens op topniveau gaan spelen, want hij kan echt nog veel beter.

Hij moet nog minstens tot medio 2014 blijven, en dus zijn contract verlengen tot 2016. Als hij er dan echt klaar voor is, is er echt wel bereid een club die miljoenen op tafel te leggen, en mocht het dan nog een jaartje duren, is hij alsnog pas 23 jaar... Zeker voor een verdediger alsnog vrij jong om in Duitsland of Engeland meteen te slagen. Hij heeft nog genoeg tijd.

En natuurlijk mag De Vrij nu een hoog salaris krijgen, hij behoort tot de sterkhouders. Zeker als iemand als Mathijsen wel grootverdiener is, mag De Vrij dit ook worden (van Geel had het salarishuis nooit zo scheef moeten laten groeien).

24 januari 2013 om 15:30

Daar ben ik het helemaal mee eens dat het vrij oneerlijk is dat Mathijssen wel een grootverdiener is. Terwijl hij al bijna op zijn einde is en de Vrij die het meeste defensieve talent heeft samen met BMI en er minder op verdienen. Hopelijk is dit een wijze les voor van Geel dat hij zoiets niet snel meer zal doen en vaker kiest voor een eerlijker salarishuis.

24 januari 2013 om 15:36

Niet mee eens.

Hoewel ik geen fan meer ben van Mathijssen krijgt hij juist het meest omdat hij een bepaalde staat van dienst heeft. Mensen vergeten dat, omdat hij te weinig brengt. Er was iemand met ervaring nodig, kijkend naar paar seizoenen terug toen dit " een probleem" was. Mathijssen was een goede hiervoor. Helaas kan het verkeerd uitpakken, iig niet volgens de verwachting.

Ondanks dat de Vrij een sterkhouder is heeft hij het alleen nog laten zien op eredivisie niveau.

24 januari 2013 om 16:59

En daar ben ik het weer niet mee eens. Het gaat toch ook om eredivisie niveau, want daar speelt tenslotte Feyenoord Natuurlijk hebben ze iemand nodig met ervaring. Maar om daarvoor een ander salaris aan te bieden nee daar ben ik weer geen voorstander van. Geef naar iemand zijn prestaties een beter salaris maar niet naar zijn verleden of staat van dienst.

Begrijpelijk dat hij de situatie wilt overzien.

Alleen hij komt nu een beetje over als een "grote meneer".
Afgelopen zondag heeft hij laten zien dat hij dat nog lang niet is: balletjes terug, niet doordekken.
Pas als je in de topwedstrijden een "grote meneer" bent, dan ben je rijp genoeg voor de volgende stap.
Dus lekker verlengen, want je bent nog lang niet uitgeleerd!

Ik zou toch voor een paar jaar extra tekenen.. Hij lijkt me nu nog niet echt klaar voor een stap naar het buitenland, maar de potentie is er zeker. De Vrij is de beroerdste niet en gunt Feyenoord ongetwijfeld een mooi bedrag als hij vertrekt. Maar ja, uiteindelijk moet 'ie aan zichzelf denken..

Leuke speler, maar ik vind dat hij nog 1 of 2 jaartjes bij Feyenoord moet blijven om zich verder te ontwikkelen.

Sowieso lijkt het me niet meer als logisch dat de Vrij hetzelfde wil verdienen als Pelle en Mathijsen, als er wel 1 speler is die tot de topverdieners hoort te zijn dan is het de Vrij wel.

Dan natuurlijk het sportieve vooruitzicht, wie komt er bij en wie gaat er weg?..naar mijn mening is deze selectie niet goed genoeg om volgend seizoen voor de titel te gaan, dat hebben we zondag wel gezien, ik neem aan dat de Vrij niet elk seizoen van de kleintjes wil winnen en bij de 'grote' clubs op zn bek wil gaan, dat is niet goed voor zijn marktwaarde en maakt de kans op een vaste plek in Oranje een stuk kleiner.

Wat volgens mij gaat gebeuren is dat de Vrij daarom lekker tot de komende zomer wacht, kijken wat er eventueel weggaat en wie er komen om de selectie te versterken, aan de hand van die gegevens bepaalt hij of hij bijtekent, en dat is zijn goed recht, de vorige keer was hij ook met Vlaar de enige die zijn nek uitstak, Fer en Wijnaldum gingen toen weg, nog een keer opnieuw beginnen gaat een keer fout, we hebben niet elk jaar geluk met nieuwe spelers.

Dit artikel zegt genoeg over hoe mislukt de voetbalwereld is, qua transfers en contracten. Belachelijke standpunt.

Misschien moeten ze in Nederland ook maar verplichten dat er een minimale afkoopclausule in het contract staat.

Beste meneer de Vrij
Stop eens met de slappe lul uithangen.
Eerst wilde je zien hoe het elftal er voor de volgende jaren gaat uitzien. Nu heeft Feyenoord bijna alle spelers en trainers vast gelegd (en dat ziet er goed uit) en nu komt dit verhaal weer naar buiten. Zeg dan gewoon, beste heren Feyenoord ik ga niet bijtekenen want ik denk alleen aan mezelf, dan kan Feyenoord zich instellen en kijken of ze je aan het einde van dit seizoen nog kan voor je kunnen vangen.
Wees gewoon straight zeg zeg hoe je het gehad wilde hebben. Maar dit wordt weer zo'n leerdammertje volgend seizoen.

Ik lees van heel veel mensen dat ze (hoger op) zien als een betere voetbal selectie als dat Feyenoord heeft. Kunnen jullie nog meer onzin uit dat toetsenbord persen? Wat een voetballer beter maakt is het structureel spelen op een hoger niveau, zoals de Duitse Engelse of Spaanse competitie. Wat word hij beter van Psv, dat is nog steeds eredivisie, je niveau word echt niet hoger. Ergste is dat er gewoon Feyenoord ex spelers gewoon falen in de Nederlandse eredivisie. Verkoop nou geen spelers in eigen land meer. Je ben toch niet zo dom om de concurrent te versterken? Helemaal niet als je zelf niet aan de top staat. Daarbij heb je opstapjes, van Groningen, Heerenveen, roda, ga je naar psv Ajax Feyenoord of Twente. en vanaf PSV Ajax Feyenoord ga je naar het buitenland. Je ga niet van Feyenoord naar psv of van Twente naar ajax. Dat moet je alleen doen als je zoals Wijnaldum aan je top zit. en een keer kampioen wil worden. Zonder een vaste basis speler te zijn. Maar de Vrij is te hoog voor Feyenoord, maar ook voor PSV hoor. The end!

Mij bekruipt het gevoel dat de Vrij voor een Leerdammertje gaat en straks een boel tekengeld in z'n zak stopt ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

257 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
2015/2016 Lazio 2 0 0 0
2014/2015 Lazio 30 0 4 1
2013/2014 Feyenoord 32 4 3 1
Laatste voetbalnieuws

Icardi en Inzaghi steunen emotionele De Vrij: ‘Dit is het lot’

Stefan de Vrij speelde zondagavond in het duel tussen Internazionale en Lazio een dubieuze rol. De Oranje-international veroorzaakte bij een 2-1 voorsprong voor Lazio een penalty, die werd benut door Mauro...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren