'We moeten ophouden om voetballers als Suárez bedriegers te noemen'

Donderdag, 24 januari 2013 om 13:30

Supporters van Liverpool lopen weg met Luis Suárez, maar in de andere stadions kan de spits geen goed meer doen. Door zijn fopduiken is de ex-Ajacied niet de meest populaire voetballer van de Premier League en zijn manager, Brendan Rodgers, wordt zo langzamerhand behoorlijk moet van de verhalen over zijn pupil.

/

“Weet je wat het is? In elk team loopt wel een Suárez rond”, zegt de oefemeester in gesprek met ELF Voetbal Magazine. “We moeten gewoon ophouden om voetballers bedriegers te noemen. De ene voetbalcultuur is de andere niet. In Zuid-Amerika behoren schwalbes tot de standaarduitrusting van een spits. Gelukkig heeft Luis een dikke huid en beginnen steeds meer mensen in te zien hoe goed hij eigenlijk is. Hij is een briljant talent, laten we er maar gewoon van genieten dat hij hier speelt.”

Dat Suárez nog altijd in Liverpool speelt is niet vanzelfsprekend, want de Uruguayaan werd al in verband gebracht met diverse andere Europese topclubs. “Suárez is niet te koop, absoluut niet. Sterker nog: het is onze bedoeling de ploeg te versterken. Dan ga je niet een van de beste voetballers van de wereld verkopen”, zegt clubeigenaar Tom Werner.


Poll

Luis Suárez is een bedrieger


Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door djayro)

"in Zuid-amerika behoren schwalbes tot de standaarduitrusting van een spits"
Maar Suarez speelt in Engeland en niet in Zuid-amerika. Het is jammer dat zo'n sierlijke speler dit soort rattenstreken nodig heeft. Er is er maar 1 die de kritiek kan laten minderen, en dat is Suarez zelf.

24 januari 2013 om 13:36

Hij komt uit Zuid-amerika en heeft daarom dit gedrag aangeleerd.

24 januari 2013 om 13:57

Aangeleerd? Hij zit een derde van zijn leven in Europa
90% van de supporters is als kind ook aangeleerd dat ze niet mogen schelden. Merk je in het stadion niets van!

24 januari 2013 om 14:46

In de tekst staat letterlijk 'in Zuid-amerika behoren schwalbes tot de standaarduitrusting van een spits.' Aangezien Suarez daar vandaan komt behoort dat dus ook tot zijn standaarduitrusting en is het aangeleerd.

De vergelijking met schelden is verder vrij krom en slaat eigenlijk nergens op betreffende dit onderwerp.

24 januari 2013 om 15:21

@ Jansen Joenite Bovendien gaat het hier om cultuur en om spel, beiden kunnen anders benaderd en uitgevoerd worden dan jij wilt, of jij dat nou leukt vind of niet.

24 januari 2013 om 17:04

Het gaat om het nastreven van de regels tijdens een spel. Een schwalbe is niet de grenzen van de regels opzoeken, of cultuur zoals mensen het willen wegwuiven, maar gewoon spelbederf.

" Gelukkig heeft Luis een dikke huid en beginnen steeds meer mensen in te zien hoe goed hij eigenlijk is. Hij is een briljant talent, laten we er maar gewoon van genieten dat hij hier speelt.”

Wat een dooddoener zeg als dit letterlijk zo gezegd is, alsof je buiten het boekje mag gaan als je een exceptionele speler bent, alsof dan voor diegene andere regels gelden.

Schwalbes naderhand d.m.v. het bestuderen van beeldmateriaal met schorsingen bestraffen, vooral bij de spelers waar het een aantal keer op rij voorkomt.

24 januari 2013 om 17:33

Messi en Suarez.. beiden Zuid-europees
Waarom doet de een het wel, de ander niet?
- Omdat Suarez niet goed genoeg is?
- Omdat Messi de Europese cultuur wel eigen heeft gemaakt?
- Omdat Messi geen handballer is?

Eigenlijk gewoon omdat Suarez een pure spelbederver is!
Die jongen heeft dit soort dingen niet nodig. Hij heeft genoeg kwaliteiten (misschien niet zoveel als Messi).
Heb je problemen met kritiek? Werk dan aan jezelf..

24 januari 2013 om 21:10

Nou ik heb het Messi ook zien doen. Daarbij komt ook nog dat hij vaak om kaarten vraagt wat ook normaal is in Zuid Amerika. Het blijven wel 2 voetballers waar je echt van kan genieten.

24 januari 2013 om 21:40

Absoluut 2 spelers waar je echt van kan genieten!
Tenminste... als ze hun voeten laten spreken ipv de handen

24 januari 2013 om 13:36

In Nederland was het toch niet anders?
Ajax-supporters liepen met hem weg en de rest vond hem ook een cheater

24 januari 2013 om 14:14

ja en als hij bij al die andere clubben had gespeeld, liepen jullie ook met hem weg.

24 januari 2013 om 15:02

tja toen hij bij groningen zat waren er genoeg supporters van ajax die hem niet konden uitstaan...

maar toen hij kwam was suarez ineens de man..

24 januari 2013 om 16:10

Alsof iemand die een buitenspelgoal maakt, deze niet zou willen laten tellen omdat hij zichzelf een cheater vind als diegene een buitenspelgoal maakt (wat hij natuurlijk wel is dan) Moraalridders allemaal hier. Hypocriet geleuter, slechte verliezers.

De scheidsrechter moet beoordelen. Is het niet gezien, is het niet gebeurd.
Laat die electronische scheids maar komen, tot die tijd is dit een kinderachtige discussie.

24 januari 2013 om 13:39

Een speler zal bijna altijd wel iets behouden van zijn vroegere periodes.het kan wel in de loop der jaren verminderen.

24 januari 2013 om 19:46

Dit is het gevolg van falende scheidsrechters. Ze verzuimen te fluiten voor overtredingen, waar ze buiten het strafschop gebied wel voor fluiten, tenzij je opzichtig valt

Geen bedrieger maar een winnaar. Er alles aan doen om te winnen ook moet ie hands maken en rood pakken tenkoste van een kwart finale wk Hij kan niet spelen maar wint wel dat zijn pas echte winnaars tenkoste an alles die wedstrijd over de steeep trekken...

24 januari 2013 om 13:51

Precies, hij heeft de juiste mentaliteit. Hij hoort ook zeker bij de top 5 spitsen/aanvallers van Europa.

24 januari 2013 om 13:54

Met zo'n instelling, waar trek je de grens dan? Als je zijn gedrag goedpraat met winnaarsmentaliteit dan kan je ook omkoping goedpraten. Want de omkoper wil alleen maar dat zijn club wint.. Winnaarsmentaliteit Ftw!

24 januari 2013 om 14:47

Inderdaad, Lance Armstrong kun je dan ook een winnaar noemen aangezien hij alles uit de kast trekt om te winnen. Ik zie beide heren meer als bedriegers, een winnaar in mijn ogen is iemand die er alles aan doet om te winnen, op legale wijze.

24 januari 2013 om 15:44

@ Dd28.

Dan kun je dus spelers die 'slimme' overtredingen maken dus ook bedriegers noemen! Want die doen het ook onder het mom van winnaarsmentaliteit, maar spelen wel vals door zn overtreding te maken

Suarez weet dat swalbes verboden zijn, net als zoals overtredingen dat zijn. Echter maakt hij de keuze door swalbes te maken, net zoals andere spelers er voor kiezen om een overtreding te maken.

Vind het dus eigenlijk lachwekkend dat hier zn heksejacht op wordt gemaakt, want het is een kromme redenatie. Men valt over Suarez, maar over de spelers die overtredingen maken niet? Kom ze mensen, 1 lijn trekken dan en niet zo hypocriet met: Valsspelen. Want het is een drogreden, wanneer je overtredingen wel accepteerd

25 januari 2013 om 11:24

De grens trek je met regels. Je kunt er van houden of niet, maar het feit is dat hij er alles aan doet om te winnen. Ook buiten de regels treden. Het is niet aan hem zelf om er straffen uit te delen. Daar zijn de regels en de gene die dit moeten handhaven voor. Het is niet zijn fout dat er nog steeds scheidsrechters zijn die er in trappen.

Zolang regels nog door menselijke emotie gehandhaaft worden, zullen regels verschillende beoordeeld kunnen worden. Pas wanneer Elke scheidsrechter een schwalbe affluit, ga je dit gedrag afleren. Niet eerder.

En nee ik vind Lance niet een winnaar, maar hij heeft wel een winnaarsmentaliteit. Hij wilde koste wat het kost winnen. Dat hij nu gestraft wordt, vind ik terecht. Neemt niet weg dat ik vind dat hij een winnaarsmentaliteit heeft.

25 januari 2013 om 20:56

das natuurlijk niet zo handsbal is een regel dat mag niet en staat ook een straf op meestal rood soms geel.dus je weet als je hands maakt dat je bestraft word.
en hij offert zichzelf op zodat zijn team de halve finale kan spelen dan ben je in mijn ogen een echte winnaar.

Wat een slecht signaal! Wil je nog enigszins het spel 'zuiver' houden, dan moet je juist dergelijke acties blijven veroordelen en aan blijven kaarten. Anders krijgen schwalbes gewoon carte blanche en kun je net zo goed de spelregels veranderen, toch? Dus; Suarez ge-wel-di-ge voetballer, toptalent, maar gewoon ook een 100% bedrieger...

24 januari 2013 om 13:39

Het is toch zijn eigen keuze ofwat? Mensen worden er ook afgestuurd met hun tweede gele kaart voor een schwalbe; dat risico mogen ze lekker zelf afwegen. Als er in elk team 5 types a la Suarez zouden zijn (wat betreft het vallen), dan zou dat team binnen no-time ook zichzelf benadelen.

24 januari 2013 om 13:41

eens, maar is het feit dat ze eraf gestuurd kunnen worden dan reden om dergelijke personen voortaan niet meer aan te spreken op zulk gedrag of ze dus maar geen bedrieger meer te noemen? Hoewel ze de zaak toch echt bedriegen? Dat staat volgens mij los van elkaar...

24 januari 2013 om 13:45

Ik snap je punt en kan natuurlijk weinig anders dan je gelijk geven; als jij dat wilt mag jij hem een bedrieger noemen en hem erop aanspreken (anderen ook). In mijn optiek zijn schwalbes inmiddels doodnormaal, dat kregen we er gratis bij toen voetbal een duikvlucht in de financiele wereld nam.

25 januari 2013 om 21:00

hoezo bedriegen het is een spel met regels en de regel is als de scheids fluit is het een overtreding..

bekijk het is andersom je ziet nooit een speler naar de scheids lopen om te vertellen dat het eigenlijk geen rode kaart is daarmee bedoel ik er worden ook spelers onterecht naar de kant gestuurd en niemand zou zeggen dat dit onterecht is,,

24 januari 2013 om 13:42

Ik heb liever dat hij schwalbes maakt om te kunnen winnen, dan die idioten met die kamikaze overtredingen die bijna benen breken van spelers

24 januari 2013 om 13:47

Ben ik het ook mee eens, maar dat is weer een andere discussie...

24 januari 2013 om 13:54

@bledder2
inderdaad een superslecht signaal.
Ik kan me voorstellen dat het bestuur stiekem wel geniet van zijn acties maar dit mag je nooit naar buiten toe goed praten of verdedigen

24 januari 2013 om 16:05

wat een onzin. Als je het spel enigzins zuiver wilt houden moet je electronische hulpmiddelen inschakelen. Tot die tijd is Suarez een van de aller allerbeste in wat hij doet. Dat is scoren op alle manieren.

Bedrieger... man in elke wedstrijd springt minimaal 3x iemand over een niet uitgestoken been. De scheidsrechter moet het gewoon beoordelen en zien. That's it, that's all.

ga toch slapen brendan.. Wat suarez allemaal had geflikt toen in de kwart finale van de wk 2010. Allerlaatste minuten een goal met zijn handen ongedaan gemaakt.. Sindsdien is hij een bedrieger en alles wat er bij hoort.

Hij mag dan wel redelijk goed voetballen, maar eens een bedrieger altijd een bedrieger. Schwalbes zullen nooit geaccepteerd worden. Jammer dat sommige spelers beter acteren dan voetballen. Wat mij betreft een strenge sanctie van minimaal 10 duels schorsing per schwalbe. Zodat niemand ze weer flikt

24 januari 2013 om 13:41

Bij Liverpool zijn ze ook hypocriet. Als Suarez bij bijvoorbeeld City had gespeeld dan zou Liverpool het veroordelen maar nu hij bij Liverpool speelt praten ze het goed. Het is maar net naar welke kant de wind staat.

24 januari 2013 om 14:04

En als Suarez bij City had gespeeld, dan zouden de schwalbes voor city geen probleem meer zijn. Zo ook voor United, Arsenal, Chelsea en elke andere PL club. Is Liverpool hypocriet omdat Suarez bij hun voetbalt?

Je kunt zeggen wat je wilt over de handsbal, maar het is precies volgens de regels gegaan. Als die penalty erna er gewoon in was gegaan of als Ghana die wedstrijd had gewonnen was er niks aan de hand.

24 januari 2013 om 16:21

Wat een gelul. Die gozer had gewoon die penalty moeten maken.

Dit kun je niet eisen. Maar het zelf laten zien en dat mensen het daarna beoordeelt. Je kan ook niet mensen dwingen om iemand aardig te vinden als ze dat niet zijn.

Ik vind dit ook altijd zo onzinnig. Hey, als ik de kans krijg op een pingel, daarmee de wedstrijd kan winnen en een premie tegemoet kan zien en het enige wat ik daarvoor hoef te doen is mijn conculega 'naaien', dan zou ik het ook wel weten. Mensen noemen het matennaaierij of je collega een oor aannaaien maar dat is totaal niet correct: je tegenstander op het veld hoeft helemaal geen maat te zijn en is al helemaal niet je collega, het is je concurrent. In het zakenleven gebeurt niet anders. Dat het niet geheel past in het oude spelbeeld vind ik er niet toe doen, aangezien de tijden en belangen veranderd zijn.

24 januari 2013 om 14:38

Ooit van sportiviteit gehoord?

Het zijn ook bedriegers. Als je een fopduik maakt om de scheids en de tegenstander te naaien dan wil je gewoon op een oneerlijke manier spelen. Dat is gewoon zielig. Moet harder gestraft worden.

Een voetballer mag en kan je geen bedrieger noemen.. Hij doet zijn werk en elke mens heeft zijn eigen werkstijl.. Oke hij gaat graag op grond liggen maar of je hem daarom een bedrieger moet noemen? Hallo..

Grappig dat elke keer alleen Rodgers hem beschermd. Hij is door niemand geliefd behalve bij zijn fans.zelfs spelers mogen hem kijk zijn goal tegen chelsea. br Hij is een schande voor het voetbal. Alleen kan hij wel goed voetballen. Nederland bijt hij,in Engeland racistisch en in Afrika valsspelen. bah.

24 januari 2013 om 15:33

Hij bijt één keer, heeft zich één keer racistisch uitgelaten en dat van Afrika haha. Als De Jong dat had gedaan en wij daardoor de finale gewonnen zouden hebben op het WK, dan was het een nationale held en zo zijn er nog wel vijfhonderd voorbeelden. Echter is dit Suarez en dan moeten alle haters weer dingen van minstens een jaar geleden erbij halen. Zeg nou maar wanneer hij voor het laatst opzettelijk heeft vals gespeeld en hij echt de boel bedroog? Graag concrete voorbeelden. Hands tegen Mansfield was niet opzettelijk en verkeerd beoordeeld door de scheids en ga niet zeggen dat die dat zelf moet melden. Dan kom ik uit op een schwalbe tegen Stoke dit seizoen en verder niks. Wat een grote boeman is het ook.

Vergeleken met andere spelers dit seizoen in de PL gedraagt Suarez zich prima.

24 januari 2013 om 18:58

boetischius kan dan ook doorgaan voor oncollegiaal. Schwalbe tegen van Rhijn. Iedere speler doet dit als hij de kans krijgt,

Wat vind ik dit toch weer jammer. Het spel kan zoveel mooier zijn als die rotschwalbes niet meer zouden voor komen. Nee, ga er nog bij vertellen dat het bij de standaarduitrusting hoort soms. Cultuurrelativering kan ik een eind in meekomen maar het blijft in mijn ogen gewoon een zwaar onsportief verschijnsel dat een speler van het kaliber Suarez gewoon niet nodig heeft. Jammer dat Rodgers dit vergoeilijkt. Benieuwd naar zijn reactie als er een tegendoelpunt valt door toedoen van een schwalbe... Hoort erbij toch?

24 januari 2013 om 16:08

Jep hoort erbij.

Tot de electronische hulpmiddelen gearriveerd zijn is theater een deel van het spelletje.
Dat geleuter over moraal mbt schwalbes vind ik zo hyprocriet. Alsof iemand die buitenspel loopt, scoort en dan zegt 'hee maar ik stond wel buitenspel he! Dan telt ie niet!"

Moraalridders en slechte verliezers vind ik het.

25 januari 2013 om 10:00

Buitenspel is een beetje appels met peren vergelijken. Goed, soms zal een voetballer best weten dat hij buitenspel staat en toch proberen te scoren. Kan ik inkomen, maar mij irriteert het als zo iemand dan gaat klagen. Ik snap niet dat het hypocriet of iets moraalridderigs heeft? Ik weet dat je de vergelijking op deze site niet mag maken maar bij rugby gebeurt het ook amper.. Ik word juist moe van termen als ' winnaarsmentaliteit'. Het gebeurt, dus accepteer het maar. Onzin, het kan gewoon mooier.

Het is gewoon misselijk oncollegiaal voetbal!
Hij heeft absoluut kwaliteiten die anderen niet hebben maar het blijft een matennaaier.

domme uitspraken van een man die ik tot voor kort best hoog had zitten. je mag het beestje niet bij de naam noemen? overigens heeft men het nu vooral over zijn prestaties als voetballer dus rodgers is de gene die het onnodig aanhaalt.

24 januari 2013 om 13:48

Joh jij begrijpt ook toch wel dat Rodgers Suarez happy probeert te houden. Hij ziet in dat een Liverpool zonder Suarez niks meer en niks minder is dan een super middelmatig team met weinig spelers die voor iets extra's kunnen zorgen. Rodgers ziet in dat hij Suarez absoluut nodig heeft. Wat hij nu doet is Suarez pleasen.

En ik ben het met je eens. In Engeland begint men nu ook vooral te kijken naar de kwaliteiten van Suarez, en is daar vooral lyrisch over. Ik vind Suarez trouwens een briljante intuïtieve voetballer en geweldig om naar te kijken. Alleen zijn wil om te winnen slaat soms door naar vals spelen. En dat mag je nooit goed keuren.

24 januari 2013 om 13:54

Er werd al langer gekeken naar de kwaliteiten van Suarez hoor. Ze waren redelijk objectief bij de BBC wat betreft zijn belang voor Liverpool maar haalden ook zijn gore tackles of schwalbes aan.

24 januari 2013 om 14:00

En terecht. Want vals spelen hoort niet, en van zijn kwaliteiten en talent genieten hoort wel. Ik haakte in op wat PG zei dat Rodgers er nu zelf over begint. Zeg dan gewoon "als hij een schwalbe doet moet je hem schorsen, verder wil ik het er niet over hebben" . Mensen missen misschien dat Rodgers hem niet aanpakt. Ik begrijp het wel. Liverpool met of zonder Suarez is een wereld van verschil. Ze proberen Suarez te pleasen (praat ik niet goed dat ze hem niet aanpakken, ik begrijp alleen waarom ze zich zo gedragen).

24 januari 2013 om 14:28

Als je je zo controversieel gedraagt als Suarez dan kan je verwachten dat de Engelse tabbloids daar op los gaan tot ze van een andere speler iets interessants vernemen. Het is een kwestie van tijd voordat er weer een bekende voetballer vreemdgaat en dan hoor je niks meer over Suarez, behalve als hij zich weer makkelijk laat vallen.

24 januari 2013 om 14:29

Loop niet zo dom met iedereen mee te lullen dat Liverpool zonder Suarez een matige middenmoter is.
In tegendeel, dit is een fenomeen, maar Liverpool had met een betere afmaker ipv Suarez zelfs 3-5 gestaan, denk aan Man utd, Man city en Everton waar ons de 3 punten gestolen werden.

24 januari 2013 om 15:35

Vorig jaar was hij er ook de helft van het seizoen niet en hadden we een team dat slechter was dan het huidige en deden we het prima in het linkerrijtje. Pas echt aan het eind van het seizoen ging het slecht.(met Suarez).

Overigens heeft Liverpool dit seizoen alle recht om te klagen over arbitrale dwalingen, want anders hadden we bijna 3e gestaan en dan overdrijf ik niet!

24 januari 2013 om 18:04

Flauweul lfc11. Ik ben het met je eens dat jullie een paar keer flink genaa*d zijn, vaker dan bevoordeeld. Maar vergeet niet dat Suarez een paar keer rood had moeten krijgen en dat had hem per keer 3 wedstrijden schorsing opgeleverd.

24 januari 2013 om 20:35

@kopitered: ik begrijp best dat liefde blind maakt hoor... Maar als ik dat futloze, inspiratieloze team van Liverpool zie dan zie ik gewoon heel veel middelmaat. Suarez trekt vaak ruimte voor mensen, en zal zelf ook kansen maken. Zonder hem dan is het niet om aan te zien...

Moet wel zeggen dat ik vind dat Rodgers er wel voetbal in krijgt. Maar veel spelers van Liverpool worden overgewaardeerd..

Oke, valsspeler dan...

ON: Suarez mag dan wel een winnaar zijn, het woordje fair play komt niet in zijn woordenboek voor en dat is gewoon een punt van kritiek. Als trainer moet je dit intern aanpakken en naar buiten toe niet te veel aanhalen. Wat dat betreft kan deze Rodgers beter vragen en opmerkingen hierover wat negeren i.p.v. elke keer maar in de verdediging te schieten. Nu maakt hij zichzelf belachelijk.

Wat een gelul zeg. Noem het beestje gewoon bij de naam. Suarez is een valsspeler die ook heel erg goed kan voetballen, net als bijvoorbeeld Bale, Rooney, Di Maria, of Pedro. Het is treurig hoe Rodgers de hele tijd Suarez probeert te beschermen op zo een kansloze manier.

Niet handig van Rodgers. Suarez is dit seizoen juist erg sterk bezig om dit beeld te verzwakken. De laatste maanden blijft hij juist vaker op de been en heeft hij daarmee ook zelfs doelpunten gemaakt.

zolang suarez geregeld slimmer is dan de scheids en de tegenstander die hem de gelegenheid bied te gaan liggen geef ik suarez groot gelijk

hij moet alles alleen doen bij liverpool en als je zo kansen creerd who cares
alles is geoorloofd om te winnen zolang je niemand fysiek pijn doet

24 januari 2013 om 13:50

En Boetius dan? Dat was toch ook irritant? Straks missen we van Rhijn tegen Vitesse...

24 januari 2013 om 20:48

ja natuurlijk is dat vervelend, maar ik heb ook vaak gejuigd als suarez de penalty forceerde het mes snijd aan 2 kanten.

neemt niet weg dat het niet heel erg sportief is maar als het werkt dan is dat prima

24 januari 2013 om 14:40

Dus volgens jouw redenering is armstrong ook onschuldig?

24 januari 2013 om 20:46

@ t0m10
zodra je toegeeft en daardoor je overwinningen te niet doet heeft het geen zin

maar als suarez een schwalbe maakt en daarmee de wedstrijd wint zal dat resultaat nooit meer worden terug gedraait

Dit is niet de schuld van Suarez maar van de Fifa want als je de regel insteld dat een speler bv 3 wedstrijden word geschorst als na het zien van televisiebeelden duidelijk is dat ie toneel speelt dan wordt het vanzelf minder,spelers doen alles om te winnen de Fifa moet daar zijn regelgeving op aan passen,het is zo simpel op te lossen.

24 januari 2013 om 13:50

Ik begrijp je punt. Het is alleen moeilijk een grens te trekken. Hoe bepaal je een grens van wat wanneer een schwalbe is en wanneer niet. Soms trapt een speler in de grond en valt. Met geen intentie om een penalty te versieren. Krijgt hij geel. Soms is er wel contact alleen kan je niet bepalen of dit contact er voor zorgt dat de speler valt of dat de speler hier zelf initiatief in neemt. Het is een heel grijs gebied.

24 januari 2013 om 13:52

@filip, als je het zoals Kingbee met de tv beelden doet dan hoeft de grens dit niet te beslissen. Dan kan een commissie daar over oordelen. Al doen ze elk weekend de meest 5 opzichtelijke momenten dan zenden ze al een boodschap uit!

24 januari 2013 om 13:55

Nee,is geen grijs gebied,alleen schorsen als er duidelijk geen contact is en als je een weekend voetbal kijkt zie je dit zeer regelmatig.

24 januari 2013 om 14:07

@kingbee; dus als een speler de grond in trapt, valt en wordt beoordeeld door de scheidsrechter als schwalbe heeft een probleem? Ook al was het niet zijn intentie?

Het is toch heel duidelijk: schwalbes zijn verboden, aanpakken die handel!

“weet je wat het is? In elk team loopt wel een Suárez rond” Juist daarom moeten wij doorgaan met spelers zoals Suarez te verketteren. Als we het gaan tolereren dan wordt het alleen maar erger.

Al Brendans argumenten zeggen juist dat wij moeten doorgaan met het zwartmaken van spelers zoals Suarez.

''we moeten gewoon ophouden om voetballers bedriegers te noemen. De ene voetbalcultuur is de andere niet. In Zuid-amerika behoren schwalbes tot de standaarduitrusting van een spits.''

Als we nu zeggen prima, Suarez je schwalbes horen nou eenmaal bij je ''standaarduitrusting'' dan is het schaap van de dam.. Wat houd 'eerlijke' voetballers dan nog tegen om niet 'alles' te doen om te winnen. Als we dit tolereren dan krijg je straks juist kritiek op voetballers die blijven staan. Dan krijg je van die coaches die langs de zijlijn gaan zeggen tegen spelers dat ze makkelijker moeten gaan liggen.

Ik vind dat we Suarez en andere schwalbe's keihard moeten verketteren. Het liefst spelers zoals Suarez het land uitjagen. Terug naar Zuid-america of Spanje waar elke speler het doet!

24 januari 2013 om 14:23

Jij bent niet serieus te nemen Frikx als klopt veel nu van wat je zegt. Als Suarez voor Manu speelde dan hadden we een lange verdedigingsbetoog van je gezien zoals je dat geregeld doet voor Rooney en Ashley Young

Dimmen dus graag en bespaar jezelf de moeite

24 januari 2013 om 14:26

Maak er maar weer een clubdiscussie van triest ventje. Young moet ook gewoon keihard aangepakt worden als hij een schwalbe maakt en Rooney ook. Niet alleen Suarez. Of lees jij ergens tussen de regels dat ik alleen Suarez bedoel?

Voordat jij dus oordeelt over mijn betoog tegen schwalbes mag je jezelf eerst wel eens onder de loep nemen. Het kan mij geen reet schelen wie er een schwalbe maakt het moet gewoon aangepakt worden.

Dus leer lezen en leer je gedragen klein kind!

24 januari 2013 om 15:59

Het gaat er niet om of je schwalbes goed keurt of niet want dat zegt niemand. Het gaat om het feit dat wanneer een Manu speler schwalbe doet dat jij meteen ter verdediging staat om te beweren dat het geen schwalbe is en dat men meer naar andere spelers moeten kijken.
Nu probeer je net te doen of je objectief bent maar het woordje 'als' veraadt jou.
ALS Young of Rooney schwalbe maken....
Ze doen dat aan de lopende band niks ALS dus

Dus dat...

25 januari 2013 om 16:42

Aan de lopende band? Als jij een filmpje van 2 schwalbes van Rooney kan laten zien dit seizoen dan krijg jij een prijs. Young maakt teveel schwalbes maar die veroordeel ik ook gewoon hoor. Dus kan je mij wel betichten van subjectiviteit maar je bent zelf de meest subjectieve clown van het forum.

Dus leer je eens gedragen man.

24 januari 2013 om 16:25

Waar moeten we Ashley Young dan heen sturen??

Dan zijn ze allemaal cheaters. 97% van de spelers vallen weleens, als ze amper geraakt worden. En of het nou op eigen helft is, op het middenveld of in de 16. Er zijn maar weinig voetballers die dat niet doen, denk aan bv. een Maher of een Ozil of een Eriksen. Die gaan door met de aktie, ondanks dat ze misschien zich beter kan laten vallen om een vrije trap te krijgen. Maar als je in de 16 zomaar valt, dan vind bijna iedereen het een cheater (zie veelal bovengenoemde reakties), maar de overige spelers mogen wel na amper tot geen aanraking wel vallen op eigen helft, omdat ze weten dat de scheids wel zou fluiten. Lekker hypocriet...

24 januari 2013 om 13:57

Op de rest van het veld is het niet dermate doorslaggevend en naai je de ander ook geen kaarten aan. Daarbij ben ik het niet met je eens dat 97% het doet. 5% valt structureel teveel. Waarvan 4% van die 5% uit zuid-amerika, Spanje of Portugal komt.

24 januari 2013 om 14:02

Het is echt 97% van de voetballers die dat doen. En als het dermate doorslaggevend is? Je ziet niet dat een verdediger makkelijk valt, als hij merkt dat hij de bal verliest en die speler 1 op 1 op de keeper loopt. En het is dus hypocriet te noemen dat jij vindt dat je niet in de 16 meter mag vallen, maar op de rest van het veld wel. Ik vind het ongelofelijk dat mensen echt zo kunnen denken, want juist deze mensen zeggen dan ook het hardst, dat het juist eerlijk en consequent moet gebeuren, terwijl dit juist heel inconsequent bent. En ik had het niet over structureel vallen, want als iemand het 4x in een seizoen doet en iemand anders 9x en een ander 100x. Mij maakt dat niks uit, ze doen het tenslotte allemaal in allemaal verschillende situaties. Je moet dit dus consequent een straf voor bedenken. Bedenk wel: Een schwalbe is geel, een schwalbe die word gezien als geen schwalbe en een overtreding is bijna altijd rood (mits doorgebroken) voor de tegenstander. Is dit consequent of inconsequent. En juist door niet consequent te zijn, nemen deze spelers risico om een schwalbe te maken. (sorry voor het vele gebruik van het woordje consequent, maar ik vind het in deze wel heel belangrijk om dit aan te haken)

Als je een handjevol mensen, namelijk scheidsrechters hem maar nog steeds in de gaten blijven houden vind ik het allemaal prima. Hopelijk komt er daadwerkelijk snel camera toezicht op wedstrijden, zodat het soort flauwekul waar Schwalbuarez zich schuldig aan maakt stopt. Het maakt voetbal toch een minder mooie sport. En ja, daarmee keur ik ieders keuze om een schwalbe te maken af. Ook die van Feyenoorders in het verleden. Voordat ik weer allerlei azijnzeikers over me heen krijg.

En nee, dit hoort niet bij de sport. Het is tegen de regels en zal dus verbannen moeten worden uit de sport.

Ik vind het wel grappig dat in Engeland spelers als Suarez en Bale regelmatig 'divers' en 'cheats' genoemd worden, maar hier in Nederland werd afgelopen zondag nog, in zowel de Eredivisie samenvattingen als in Studio Voetbal, de actie van Boetius 'slim' werd genoemd, terwijl hij hiermee ook onterecht een penalty en rood voor de tegenstander versierde. Cultuurverschil?

24 januari 2013 om 13:58

Dat vond ik ook schandalig. Ze vonden het fantastisch bij VI. Ik vind het echt belachelijk dat dit gedrag zo werd getolereerd... Boetius ook gewoon 3 wedstrijden schorsen!

Suàrez heeft een winnaarsmentaliteit waar menig prof u tegen kan zeggen. Hij doet alles om te winnen en ja, dat hij wel eens iets doet wat ongeoorloofd is, daar heb ik totaal geen moeite mee. Voetbal is tegenwoordig een sport waar miljoenen in omgaan, dan gaan (sommige) spelers nu eenmaal tot het uiterste. Daarbij denk ik dat dit niet eens Suàrez' drijfveer is. Als hij bij een of andere amateurclub had gespeeld was zijn gedrag echt niet ineens 'normaal' geweest. Willen Winnen!

We moeten ophouden met bedriegers als Suarez voetballers te noemen

24 januari 2013 om 14:14

Voor een niet-voetballer kan Suarez wel bedriegelijk goed voetballen.

Mensen die steeds een schwalbe uitvoeren zoals Suarez moeten veel harder aangepakt worden.
Gelijk flink schorsen..doen ze het weer..gewoon weer doen.
Kijken of hij het dan nog doet.
Kan mij het schelen dat hij uit Zuid Amerika komt..dan is dat 1 van de dingen die hij hier snel moet leren..niet laten vallen.

Omdat ze het in bepaalde werelddelen doen hoeven wij het hier nog niet te accepteren.
Dan kun je het ook omdraaien..ze leren daar maar om het niet te doen.

Zelf vind ik het niet kunnen..en nee, ook toen Suarez nog bij Groningen speelde kon ik dit soort dingen niet waarderen..zaten we ook wel eens op de tribune op hem te schelden dat hij dat soort dingen niet moest flikken.
Tuurlijk is het vervolgens prachtig als hij een mooie goal maakt..maar schwalbes hoef je niet te accepteren. Heb er zelf een hekel aan.

Suarez is ondanks deze dingen 1 van de beste spitsen in Europa.
Ik kan begrijpen dat heel wat mensen dit valsspelen noemen maar goed om maar eens een voorbeeld te noemen. Uruguay op het WK in de kwartfinale, Suarez maakt hands, krijgt rood en een penalty tegen. De speler mist de penalty en Uruguay gaat naar de halve finale.
De wereld was te klein met wat hij gedaan had maar als die speler die penalty nou scoorde waren ze het zo vergeten!

Suarez is een winnaar en probeert op alle mogelijke manieren te winnen. Dat andere mensen vinden dat dat valsspelen is, moeten zij weten. Als de scheids op let krijgen die mensen alsnog hun gelijk, dus ik zie het probleem niet. Ook wel leuk van Brendan om zijn speler te verdedigen maar je kunt het beter langs je heen laten gaan.

Iedereen die Suarez afkraakt is te dom om te begrijpen dat er eigenlijk nog veel meer voetballers moeten zijn met de mentaliteit van Suarez...

24 januari 2013 om 14:41

Dan zou het voetbal dus helemaal naar de knoppen gaan. Mensen die suarez zijn acties goedpraten zijn volledig kwijt waar sport echt om draait.

24 januari 2013 om 19:29

@vermaelen04
Fijn dat jij bepaalt dat mensen die Suarez niet moeten, dom zijn. En dan vervolgen met: " dat er meer voetballers met de mentaliteit van Suarez zouden moeten zijn."
Briljant hoor, ik zie dat jij boven het gemiddelde van de mens staat met deze zeer intelligente opmerking.
Laat mij dan maar dom zijn, daar kies ik dan maar voor. Jij mag best houden van het type bijtende, schwalbe makende racisten, ik niet.

Ik kan hem er wel gelijk in geven, want je hoort wel altijd zeer veel commentaar over suarez, maar andere spelers , bv van united of chelsea, city dan hoor je bijna niks van, maar suarez wordt tot op de tand beschreven. Maar men kan het ook zo bekijken, zolang ze over hem hebben, zijn ze bang voor hem.
Want men kan zeggen wat men wilt, maar het is een toptalent.

Als we Suarez niet mogen benoemen van wat hij daadwerkelijk is.

Laten we dan ook maar ophouden om Toivonen irritant te noemen. En Strootman een zeur. en de verdeging van Oranje een gatenkaas.

24 januari 2013 om 14:44

Het benoemen van, is het probleem niet eens zo, maar men ziet het maar altijd daar in engeland maar van 1 of 2 spelers en meestal buitenlanders. Ja, suarez maakt swalbes, vroeger meer dan wat hij nu doet en de meeste zien dat alleen maar van hem meer dan van al die andere spelers en is dat dan niet bedriegerlijk. En de negatievelingen beoordelen hem meer op het verleden dan op het heden en dat is ook bedriegelijk.

Ik lees hierboven veel over de handsbal tegen Ghana.
Ik zou wel willen weten wie van jullie hypocrieten zou zn land niet op die manier proberen te helpen aan een halve finale plaats op het Wk.

Onzin dus niemand!

Laat de rode duimpjes maar komen ipv onderbouwde antwoorden!

Aan de ene kant is het natuurlijk schijtirritant dat de Britse media zo xenofoob als de pest zijn. In één krantje stond zelfs een heel pleidooi dat Suárez de scheidsrechters het had moeten vertellen toen hij met z'n hand scoorde. Had John Terry ook moeten vertellen dat hij tegen Oekraïne de bal een kilometer van achter de lijn weghaalde? Haha, het idee dat de Daily Mail dat zou opschrijven.. Het is ook opvallend dat mannen als Rooney, Gerrard en Bale nog nooit een Schwalbe hebben gemaakt. I rest my case.

Maar aan de andere kant: Suárez gaat altijd over lijken om te winnen en heeft er geen probleem mee om de boel stelselmatig te belazeren. Daar moeten we niet zo hypocriet over doen, maar de benaming 'bedrieger' past hem natuurlijk wel.

24 januari 2013 om 15:27

Wat je zegt over suarez gaat echt te ver, hij gaat echt niet over lijken en breekt geen ene hun benen, ja dat bijtincident kan je nu wel zeggen, maar ook dat werd te zeer overtrokken, ik was daar ook als suarezfan niet van gediend. Maar hij gaat niet zo ver, dat hij iemand zijn carriere kapot maakt.

Ach...speelt ie voor je dan juich je als ie een penal versiert...speelt ie tegen je dsn scheld je m verrot....

Ik meen me te herinneren dat die Rodgers laatst nog over Suarez zei dat 'ie op moest houden met die Schwalbes. En dat zei hij ook wel een beetje op een harde manier. Zo van: "dat wil ik niet weer zien. "

En nu zegt 'ie dat iedere cultuur anders is. Beetje raar.

De Grieken hadden hier een woord voor: De zogenaamde Agongedachte. Dit hield in dat het niet uit maakte hoe je won, als je maar won. Valsspelen werd geoorloofd zolang met niet gepakt werd, aangezien sluwheid en slimmigheid ook als deugden werden gezien. Immers, wie niet sterk is moet slim zijn!

OT: We moeten inderdaad stoppen voetballers bedriegers te noemen, net zo goed als voetballers moeten stoppen met schwalbes maken. Dit valt overigens gewoon onder spelverderf en een voetbalorgaan kan hier sancties aan verbinden.

Gejank over Suarez is overtrokken. Heeft zich dit seizoen amper laten vallen. In ieder geval niet vaker dan de gemiddelde aanvaller in de premier league. Het hoort bij het spel en als de arbiter het ziet krijg je geel. Laten we nu niet doen alsof een schwalbe erger is dan een doodschop.

Hij is gewoon duikelaar puur sang. Elke wedstrijd doet hij dat....

Je kan Rodgers wel een beetje begrijpen. Heb je zo'n speler in je team en pakt hij punten voor je dan hou je er van. Je hebt meer topvoetballers die er van houden makkelijk neer te gaan, alleen is het bij Suarez net iets te vaak. Helaas hebben meer spelers die erg goed zijn daar last van. Elk top team heeft het wel.
Di Maria, Alexis Sanchez, Bale, Suarez, Valencia (man Utd).
Je moet er eigenlijk meer mee leren leven dat het er bij hoort, al is dat erg moeilijk als dat net tegen jou team gebeurt.

Klopt helemaal. We moeten hem geen bedrieger noemen maar hem knalhard straffen voor zijn wandaden. De tijd van mooipraterij moet maar eens voorbij zijn. Een keer iets doen kan iedereen overkomen maar bij Suarez zit het al jaren structureel in zijn spel opgesloten. Iedere keer komen vertegenwoordigers van zijn clubs weer met de werkelijk gigantische lachwekkende tekst “ we gaan met hem praten “. Maar domme, domme bestuurders het gaat zijn ene oor in en zijn andere weer uit. Jullie kunnen lullen tot je een ons weegt maar al dat gepraat helpt niet. Keihard aanpakken deze structurele vervuiler van het voetbal. En voor dat er weer mensen zijn die reageren dat anderen het ook wel eens doen zou ik nogmaals het woordje structureel willen benadrukken. Ik heb Liverpool altijd als een keurige club gezien maar helaas moet ik constateren dat de normvervaging ook daar gigantisch heeft toegeslagen want een keurige club accepteert dit walgelijke spelbederf niet kritiekloos.

Jammer want de man kan geweldig voetballen. Jammer dat een mooie club als Liverpool zo ver is afgezakt qua status dat ze dit accepteren.

In elk team loopt er een Suarez rond...

Hij zegt het dus zelf, en dan moet de rest stoppen met hem te viseren? Dat Suarez zelf eerst stopt met die fratsen, dan zal niemand hem nog wat noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

48 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren