wk2018

‘25-jarige Ecuadoriaan’ weggestuurd uit selectie van Peru Onder-20

Donderdag, 24 januari 2013 om 12:15

De selectie van Peru moet het tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20 doen met een speler minder; Max Barrios is weggestuurd, om een wel heel curieuze reden. De Peruviaanse voetballer zou namelijk niet zijn wie hij beweert te zijn en moet in peru tekst en uitleg gaan geven.

‘Barrios’ zou in werkelijkheid Juan Carlos Espinosa heten, 25 jaar oud en afkomstig uit Ecuador. Terwijl Peru en Ecuador het tijdens het toernooi in Argentinië tegen elkaar opnamen, meenden Ecuadoriaanse officials de voetballer te herkennen als hun landgenoot, die te oud is om deel te nemen aan het kampioenschap voor spelers tot twintig jaar en die bovendien het verkeerde land vertegenwoordigde.

Namens de Zuid-Amerikaanse voetbalbond laat woordvoerder Néstor Bénitez weten dat Barrios/Espinosa inmiddels is vertrokken uit Argentinië. “De meest recente informatie die we hebben is dat Barrios terugkeert naar Lima, om de situatie daar uit te leggen aan de Peruviaanse voetbalbond.” Volgens vader Barrios heeft zijn zoon echter niets misdaan. “Hij heeft een dubbele nationaliteit en heeft ervoor gekozen om te spelen voor Peru. Ik heb zijn geboortecertificaat, hij is geboren in 1995.”


Poll

Denk je dat Max Barrios is wie hij beweert te zijn?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door miquel1)

Ach, het was vast een foutje. Ik heb ook wel eens in een verkeerd leslokaal gezeten...

Hij kan trouwens beter bij Ecuador spelen, ik schat dat land toch iets hoger in dan Peru.

24 januari 2013 om 12:25

Haha, briljante vergelijking.

Ach, dit soort dingen zie je ook altijd op u19 en u17 toernooien, waar Afrikaanse landen met elftallen staan met volwassen, bebaarde kerels tegenover een stel jochies. Geboortecertificaten zijn vooral iets westers.

24 januari 2013 om 13:17

De kwestie met Afrikaanse spelers worden altijd sterk overdreven. Zeker tegenwoordig. Soms zijn spelers een jaartje ouder of iets in die richting maar in Europa word altijd gedaan of daar 5 jaar of zelfs meer verschil in zit. Veel van die spelers komen van Afrikaanse clubs uit de jeugdopleidingen tegenwoordig of de internationale voetbalscholen en hoewel je soms vrij lastig vast kunt stellen of iemand 18 is of 25 is het heel eenvoudig vast te stellen of iemand 10 of 17 is.

Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Misschien heeft de vader gelijk en is het een storm in een glas water. Maar ik neem aan ze de speler al wel hebben ondervraagd en dat die vader het geboorte certificaat al heeft opgestuurd voordat ze iemand uit de selectie halen. Je gaat niet iemand op basis van een gerucht meteen uit de selectie halen. het is nota bene de komende tegenstander en hebben er baat bij als hun tegenstander verzwakt is.

24 januari 2013 om 14:36

Ik vind dat het totaal niet word overdreven waarom denk jij dat zoveel Afrikanen lichamelijk op zijn rond hun 30ste.

Ik heb vroeger een videoband gehad over de ajax school in afrika daar stonde allemaal jongens(mannen) op een rij en die moesten ter controle hun geboortedatum zeggen nou de afloop hoef ik je niet te vertellen denk ik.
1 voor 1 moesten ze nadenken en rekenen zodat ze toegelaten zouden worden( wat bij het meerendeel ook niet lukte!)

En dit geld ook voor Zuid amerikanen.
Er zijn ook altijd sterke geruchten geweest dat Ronaldo(psv) geen 17 was maar al 21 toen hij naar psv kwam en ook hij was rond zn 30ste al helemaal op.

24 januari 2013 om 15:48

Obafemi Martins was op z'n 21e en ster, nu is hij 28 en zou hij in z'n beste jaren moeten zijn maar is enkel afgezakt. En zo zijn er nog een heleboel Nigerianen.. Fabrice Olinga van Malaga bv. Een Kameroener van zogenaamd 16..

24 januari 2013 om 16:03

@ albertino, geef ze is ongelijk, of in afrika blijven werken of in 1x genoeg geld verdienen om voor je hele familie te zorgen. En dat met 1 simpel leugentje :P

ps. bij lukaku twijfel ik ook nog steeds en die komt note bene uit belgie

24 januari 2013 om 17:13

Ze zijn fysiek ook vaak al sterker, maar ze gaan in Afrika, althans in het deel waar ik ben geweest, heel anders om met verjaardagen. Daar wordt niet of nauwelijks naar omgekeken. In de meeste gevallen werden met name vroeger op het platteland geboortes niet eens vastgelegd. En vervolgens mag je dan dus een team van onder 19 samenstellen.

Wat is dit dan weer allemaal?

24 januari 2013 om 12:24

De selectie van Peru moet het tijdens het Zuid-amerikaans kampioenschap Onder-20 doen met een speler minder; Max Barrios is weggestuurd, om een wel heel curieuze reden. De Peruviaanse voetballer zounamelijk niet zijn wie hij beweert te zijn en moet in peru tekst en uitleg gaan geven.

‘barrios’ zou in werkelijkheid Juan Carlos Espinosa heten, 25 jaar oud en afkomstig uit Ecuador. Terwijl Peru en Ecuador het tijdens het toernooi in Argentinië tegen elkaar opnamen, meenden Ecuadoriaanse officials de voetballer te herkennen als hun landgenoot, die te oud is om deel te nemen aan het kampioenschap voor spelers tot twintig jaar en die bovendien het verkeerde land vertegenwoordigde.

Namens de Zuid-amerikaanse voetbalbond laat woordvoerder Néstor Bénitez weten dat Barrios/espinosa inmiddels is vertrokken uit Argentinië. “De meest recente informatie die we hebben is dat Barrios terugkeert naar Lima, om de situatie daar uit te leggen aan de Peruviaanse voetbalbond.” Volgens vader Barrios heeft zijn zoon echter niets misdaan. “hij heeft een dubbele nationaliteit en heeft ervoor gekozen om te spelen voor Peru. Ik heb zijn geboortecertificaat, hij is geboren in 1995.”

24 januari 2013 om 12:27

jij ouwe copycat

Dit kan eigenlijk ook alleen maar in dit soort landen... Maar goed, ik weet ook niet precies hoe het met het volksregister daar staat. In Europa hebben ze je zo door als je als Nederlander bij Belgie in de selectie gaat zitten. En dan ook nog eens asl 25 jarige.

Haha hoor je in zuid Amerika en Afrika wel vaker dit soort verhalen al word het in Afrika meestal niet helemaal bewezen. Er was een tijdje geleden toch ook een land waar er geloof ik 4 spelers of meer zelfs ouder bleken te zijn dacht dat het Brazillie was maar kan me er vreselijk in vergissen.

Maar die pol van voetbalzone slaat echt nergens op hoe moeten wij weten of hij beweerd is wie die is...

haha geboren in 95, je voordoen als iemand van amper 18 jaar, terwijl je eigenlijk 7/8 jaar ouder bent.

Voor de geinteresseerden: alle selecties http://en.wikipedia.org/wiki/2013_south_american_y...

Haha briljant. Bijzonder dit, gewoon veels te oud zijn voor het toernooi en gewoon voordoen als iemand anders in een ander land. Grappig

Speelde vroeger ook vaak zat op andermans kaarten als vrienden teams te weinig man hadden. Maar dit is wel tot het extreme

Ach mist Peru niks aan, die jongen kan er niet zo heel veel van. Al belachelijk dat die uberhaupt bij de selectie zat en speeltijd kreeg.

Dubbele nationaliteit oke. Maar 17 of 25 is eel een groot verschil.

Maar alles van zo'n speler is toch wel bekend bij de bond of bondscoach? Rare situatie dit.

Wel vreemd is dit. Ik denk wel dat hij 17 is vanwege certificaat. Van zijn naam is ook raar. Waarom een nepnaam?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Peru

FIFA ranking: 11
3 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Renato TapiaMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Peru.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Peru.

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren