Messi moet plaatsmaken: 'Mijn hoop is dat Gianluigi de Gouden Bal wint'

Donderdag, 24 januari 2013 om 11:35

De afgelopen vier jaar mocht Barcelona-sterspeler Lionel Messi als beste speler ter wereld de Gouden Bal in ontvangst nemen, en velen zijn ervan overtuigd dat de Argentijnse aanvaller dit ook de komende jaren nog zal doen. Juventus-voorzitter Andrea Agnelli hoopt echter op een andere winnaar.

/

De clubleiding van de Oude Dame verlengde woensdag het contract van keeper Gianluigi Buffon, die nu in ieder geval tot medio 2015 in Turijn blijft. De 34-jarige Italiaans international moet de speler worden die de prestigieuze onderscheiding terug naar Italië brengt, vindt Agnelli. “De geschiedenis wijst uit dat de Gouden Bal tussen 1978 en 2007 regelmatig ging naar een voetballer uit de Serie A.”

“Na deze dertigjarige periode is de prijs al vijf jaar lang niet meer naar Italië gegaan. Mijn hoop is dat Gigi aan deze negatieve reeks een einde kan maken, door in de komende twee jaar een keer te winnen”, vertelt de Juve-preses in de Italiaanse media. “Zeker omdat er in de historie pas één keer een keeper heeft gewonnen, Lev Yashin, zou dat in mijn ogen een terechte erkenning zijn voor wat Gigi betekent voor Juventus en voor de gehele voetbalwereld.”


Poll

Ben je het met Andrea Agnelli eens?


Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door miquel1)

Ze moeten die gouden bal gewoon afschaffen en voortaan voor iedere linie de beste kiezen..

24 januari 2013 om 11:40

Is Iniesta bv dan een aanvaller of een middenvelder? Op zich wel een goed idee hoor. Dan hoeven die 2e en 3e plekken ook niet meer. Gewoon 4 gouden ballen voor elke linie. Maar stel (stel) dat Siem de Jong genomineerd wordt? Aanvaller of middenvelder?

24 januari 2013 om 11:43

Dan zou je een nog uitgebreidere rubricatie moeten hanteren, bijvoorbeeld:

Centrumspitsen (messi)
Buitenspelers (ronaldo)
Aanvallende middenvelders (iniesta)
Middenvelders (xavi)
Verdedigende middenvelders (X. Alonso)
Backs (lahm)
Centrumverdedigers (vertonghen)
Keepers (lloris)

24 januari 2013 om 11:45

@ansjo: Die spelers zal je altijd hebben. Maar zowel Iniesta als de Jong zijn eigenlijk middenvelders. En zullen hier dan onder vallen.

Maar op deze manier kan je het wel beter beoordelen. Op Cannavaro na zijn het bijna altijd aanvallers geweest of soms een middenvelder, maar dan is het alsnog een aanvalende middenvelder.

Op deze manier krijgend e keepers en verdedigers ook meer erkenning!

24 januari 2013 om 11:48

Geertvs

Als je Messi een centrumspits noemt kun je beter ophouden. Die vent staat meer op het middenveld dan in de spits.

Juist daarom is deze hele verkiezing onzin. Spelers lopen constant uit positie, zijn multi-inzetbaar, hebben verschillende rollen en spelen in verschillende systemen. Busquets en Alonso zijn op papier beiden controleurs maar dat is bijna de enige overeenkomst.

24 januari 2013 om 11:54

@geertvs:

Dit gaat wel ergd iep, denk ook een beetje je eigen voorkeur. Dan kan je ook half spelers gaan noemen?

Gewoon:
aanval
middenveld
Verdediger
keeper.

Dat zijn de linies die er zijn en maakt niet uit of je link, rechts of ondersteboven speelt.

24 januari 2013 om 11:54

Ja je hebt wel een goed punt, maar ik dacht: zo staat hij op papier opgesteld. Eigenlijk is het systeem wel goed zoals het nu is, met een top 3. Daar kunnen spelers uit andere linies ook gewardeerd worden.

24 januari 2013 om 11:56

hahah verthongen beste centrumverdediger!!
kompany, hummels, pique enz. zo kun je er nog veel meer opnoemen die beter
zijn

24 januari 2013 om 11:58

Hm oké. Ja in principe kun je het natuurlijk zo beoordelen maar dat krijg je mijns inziens een vertekend beeld. Messi staat op papier op dezelfde positie als Gomez maar doet daarnaast ook wat een Silva, Iniesta of zelfs Xavi doet. Moeten we al die kwaliteiten en prestaties dan maar niet mee rekenen? Daarom schaf ik de boel liever af. De meest realistische oplossing is zo specifiek gaan dat we daadwerkelijk kunnen vergelijken maar dan hou je zoveel mini-verkiezingen over dat niemand er meer waarde aan hecht. Bovendien krijg je dan misschien kleine categorieën van (bijna) unieke spelers.

24 januari 2013 om 13:06

dus jaarlijks 8 gouden ballen (ofandere bokaaltjes) voor de beste spelers op allerlei posities... ik moet er niet aan denken.

zo een prijs heeft juist betekenis n glans doordat je absoluut de beste bent, als je die wint is dat over 40 jaar nog niet vergeten. zeg nou zelf, er is op de wereld toch maar 1 de allerbeste en dat is messi op het moment, wie dat tegenspreekt is voor madrid of snapt er niks van. buffon, kompany en iniesta allemaal leuk en prachtig maar messi is de beste. mooi dat daar een prijs voor is.

24 januari 2013 om 15:19

Ja elk jaar elf gouden ballen, net als bij de oscars gewoon elk jaar zoveel uitreiken dat de waarde er wel langzamerhand vanaf is om zo'n beeldje te winnen.

24 januari 2013 om 16:30

@geert Vs

je bent de beste bankzitter vergeten

24 januari 2013 om 17:29

Pique is echt niet beter

24 januari 2013 om 11:41

@ Mufc-wazza ;eindelijk iemand op VZ die geen onzin uitkraamd.

24 januari 2013 om 13:46

Want zelf kan je het niet? Gezien je compliment en het feit dat je vorige reacties verwijderd zijn.

ON: Lijkt me ook een goed idee. Voor elke linie een gouden bal

24 januari 2013 om 11:44

dat hebben ze eigenlijk al en het heet: Het elftal van het jaar.
Is precies hetzelfde.

24 januari 2013 om 11:46

Ze moeten het gewoon helemaal afschaffen. Iniesta en De Rossi zijn ook moeilijk met elkaar te vergelijken, evenals Dani Alves en Terry, Lewandowski en Messi, Valencia en Pedro en Busquets en Özil.

Maar ja, dat evenement en alle aandacht eromheen zal ze wel wat geld opleveren.

24 januari 2013 om 11:59

Maar ik denk ook niet dat iemand Lewandowski met Messi vergelijkt eerlijk gezegd.

24 januari 2013 om 15:25

ach het is wel schattig toch; dat het journaille zich eens zinvol mag uitlaten over wie zij de beste vinden. En je krijgt toch het Fifa-team dat erkenning geeft aan eenieder die zich miskend voelt.

Als je niet in die 11 staat ben je wel echt een megaloser. Of je speelt gewoon niet bij Barcelona of Madrid, dat kan natuurlijk ook.

@ magicfeet_7

dat kan ook helemaal niet. Lewandowski houd op ver voordat Messi begint.

24 januari 2013 om 11:47

Verdedigers zijn mislukte aanvallers. Elke jongetje droomt ervan om aanvaller te worden, maar niet iedereen kan dat. Gewoon terecht dat vaak de aanvallers de Goude Bal winnen.

24 januari 2013 om 11:54

Dit slaat nergens op. Misschien dat de meesten ooit aanvallers hebben willen worden, maar een geweldige aanvaller die achter zich een verdediging en een doelman hebben die alles doorlaten zul je alsnog nooit winnen. De rollen van de verdedigers en keepers worden nog altijd onderschat, zonder hen win je niks.

24 januari 2013 om 12:20

Is ook zo, maar het gaat om de voetballer zelf..het is een individuele prijs. En daarom vind ik het doodnormaal dat aanvallers dit soort prijzen horen te winnen. Kijk trouwens liever naar een team vol aanvallers ipv een team vol met cverdedigers. Maar dat kan aan mij liggen.

24 januari 2013 om 13:45

Goed verdedigen is anders moeilijker dan goed aanvallen

24 januari 2013 om 15:28

@ kikker:

dit is echt zo'n grote onzin! Verdedigen is een stuk makkelijker dan aanvallen joh.
Als je 4 man met een beetje gevoel voor timing hebt, hoef je nooit een tackle te maken! Hop, 4 man naar voren en je hebt een vrije trap.

Hoef je geen bal voor te raken!

het doel van de sport is doelpunten maken, niet voorkomen dat je tegendoelpunten krijgt.

24 januari 2013 om 11:48

Ik ben wel voor het idee om iets van een ouevreprijs in het leven te roepen. Op die manier komen verdedigers en keepers ook meer aan bod, denk aan een Van Der Sar, Casillas, Maldini enz.

24 januari 2013 om 15:31

ik weet het niet hoor. Dan heb je dadelijk 12 verschillende prijzen, vaantjes, eekhoorntjes, ezels en weet ik wat voor speldjes. Inflatie in de prijzen noem ik dan.
Niet iedereen kan de beste zijn. De Maldini's en Van der Sarretjes krijgen toch meer dan genoeg erkenning?

Okay Maldini bij Milan iets minder op dit moment maar verder hebben de heren toch allemaal een heldenstatus voor het leven? wat wil je nog meer?
Zo'n oeuvreprijs beland ergens bij een kleinzoontje in de Legobak joh. Echte voetballers geven daar niks om.

24 januari 2013 om 15:36

Okee, ik begrijp je punt, alleen als de discussie is dat verdedigers en keepers dus niet genoeg erkenning krijgen zou je zoiets kunnen verzinnen.

24 januari 2013 om 14:09

Lijkt me te gecompliceerd worden maar voor keepers kan daarin wel een uitzondering gemaakt worden.

Absolute topkeeper. Heeft ook mijn sympathie gewonnen door een loonsverlaging te accepteren, een forse ook nog. Dan bewijs je mee te kunnen denken met de club en niet alleen aan jezelf te denken.
Verdient trouwens nog steeds behoorlijk wat.

met name alle respect voor Buffon maar Messi breekt alle records die binnenkomen

24 januari 2013 om 12:19

Tsjah. Voor keepers zijn er niet echt veel records te breken. Elk tegendoelpunt aan een keeper toerekenen is ook niet eerlijk, dus clean sheets stellen eigenlijk niets voor (wél als teamprestatie).

Daarnaast kan een spits eigenlijk niets fout doen, zolang hij scoort.

24 januari 2013 om 13:14

En toch is er onderscheid te maken tussen een goede en een slechte keeper. Anders zou Verhoeven dus ook bij Juventus goed doen. Dus denk wel dat er bepaalde aspecten zijn waaraan je kan zien wat een goede keeper is. En dan bedoel ik niet alleen doelpunten tegen.

En als spits kan best best veel fout doen, ook al scoor je. Maar de mate waarin Messi scoort kan je toch wel duidelijk zeggen dat hij geweldig is.

Het zal waarschijnlijk ook bij hoop blijven Agnelli.

Dit zijn natuurlijk alleen lovende woorden over Buffon, Het is geen realisme wat agnelli hier uitspreekt

Ik gun het Buffon ook wel, fantastische keeper, en al zo lange tijd één van de besten ter wereld. Probleem is dat we ook nog een Iniesta, Messi, Ronaldo en nog wat van die spelers hebben rondlopen, waardoor de kans dat een keeper wordt geselecteerd wel erg klein is..

Hij is goed maar niet goed genoeg om de komene twee jaar Messi en Ronaldo te verslaan als het draait om de gouden bal.

De kans dat de Gouden Bal naar een keeper gaat is al niet al te groot en daarnaast vind ik de Italiaanse competitie niet meer tot de grootste competities van Europa horen. In mijn ogen zijn de Duitse, Engelse en Spaanse competitie groter. Om de gouden bal te winnen moet je toch echt wel in 1 van deze drie competities spelen op dit moment. En om Messi van de troon te stoten, moet je toch echt van betere huizen komen. Die man is gewoon niet te houden en wordt nog steeds beter en beter.

Ik snap dat Italië er aan toe is om weer een speler uit hun competitie de gouden bal te zien winnen. Alle respect voor Buffon, maar ik denk niet dat hij de man die de Gouden Bal dit jaar gaat winnen.

Dit geeft gewoon een goede indicatie betreffende de kwaliteit van het Italiaanse voetbal. Dat is niet voor niets ingehaald door de Bundesliga. Wel moet gezegd worden dat de Premier League ook geen speler met Gouden Bal heeft de afgelopen jaren omdat Messi steeds won natuurlijk.

24 januari 2013 om 11:46

Het blijft volkomen terecht dat Messi 4 keer gewonnen heeft. En dat op die leeftijd. Nog maar 25 jaar. Elke discussie wie er beter is zinloos. Hij breekt alle records. Al had ik het leuker gevonden dat ze van Persie in die top 3 hadden gezet. Hopelijk gebeurdt dat dit jaar als ie kampioen wordt met united, Madrid uit de CL knikkert, en topscorer wordt van de Pl...

Ik vraag me sowieso af welke keeper er voor het laatst de gouden bal won... Dino Zoff?

24 januari 2013 om 11:52

Ik heb even zitten zoeken op Wikipedia. In 1963 won Lev Jasjin volgens mij als enige keeper ooit de Ballon d 'or. De naam Dino Zoff kom ik niet tegen.

24 januari 2013 om 11:52

Ik heb even zitten zoeken op Wikipedia. In 1963 won Lev Jasjin volgens mij als enige keeper ooit de Ballon d 'or. De naam Dino Zoff kom ik niet tegen.

Edit: er kwam eer bericht dat er iets fout was gegaan, dus ik deed F5 en vandaar de dubbelpost.

24 januari 2013 om 11:54

“zeker omdat er in de historie pas één keer een keeper heeft gewonnen, Lev Yashin,

24 januari 2013 om 11:54

Dat staat gewoon in de laatste zin van de tekst hoor.

24 januari 2013 om 11:55

Laatste keeper dank ik Lev Yashin in de jaren 60. Daarna louter middenvelders en aanvallers op enkele uitzonderingen na (sammer, Cannavaro)

24 januari 2013 om 13:30

Helemaal overheen gelezen. Iemand enig idee wie die Lev Yashin is/was?
Messi is denk ik wel beter of niet?

24 januari 2013 om 13:46

Ik heb de tijd met Yashin niet meegemaakt, maar Yashin was de beste keeper die de Sovjet Unie ooit heeft gehad. Een soort Johan Cruijff voor ons zeg maar. Heeft zijn hele carriere voor Dinamo Moskou gekeept.

24 januari 2013 om 14:03

Lev Yashin is een absolute legende als ik de verhalen mag geloven. Is ook verkozen tot beste doelman van de 20ste eeuw. Een statistiek die ik vooral fraai vnd bij hem is dat hij in 900 wedstrijden 150 penalties stoptte.

Als Cassilas hem niet krijgt, dan mag Buffon dromen daarvan!

24 januari 2013 om 11:48

Cassilas ja. Alleen die draait niet zo lekker dit seizoen. Schijnt door de trainer zelf op de bank te zijn beland. Gisteren nog gebleseerd geraakt. Gaat hem niet worden denk ik dit seizoen.
Al hebben ze in Adan natuurlijk een topper in huis (die om tactische redenen vaak beter is)

24 januari 2013 om 11:54

Ik bedoel ook meer, dat Casillas betere seizoenen heeft gedraaid dan Buffon, niet per se dit seizoen.

Dat slaat op dit

''zou dat in mijn ogen een terechte erkenning zijn voor wat Gigi betekent voor Juventus en voor de gehele voetbalwereld''

Cassilas heeft meer voor Real betekent en voor de voetbalwereld en is daar voort gekomen. Buffon had de omweg nodig via een subtopper

24 januari 2013 om 12:52

Haha wat lul jij toch weer.
Hoe kan jij weten of Casillas betere seizoenen heeft gekend? Via statistieken? Dan had Buffon een beter 2012 en had hij hoger dan hem moeten staan en had hij in het Uefa team van het jaar moeten staan.

Statistieken kunnen bv een vertekend beeld geven, daaruit kan je bv niet concluderen hoeveel cruciale saves iemand heeft gemaakt om een jaar om het maar zo te zeggen. Buffon is over zijn hele carriere als doelman minstens evenwaardig aan de kwaliteiten die Casillas heeft hoor.

De gouden bal blijft nog wel even in Spanje Agnelli. Maar ik denk dat met een paar jaar de bal naar Turijn kan. Pogba heeft alles om een absoluut fenomeen te worden. nog 5-6 jaar geduld Agnelli en dan gaat de prijs naar een Juve speler.

Sorry hoor, maar Messi is zo'n goede aanvaller dat de tegenstander niet eens meer aan aanvallen denkt, zodoende maakt Barcelona (veel) meer goals en krijgt er praktisch net zo weinig tegen en dat terwijl er in Italië juist een verdedigende steil van spelen heerst.

24 januari 2013 om 11:49

Die verdedigende stijl heerst niet meer zo. Sinds 1 december zijn er 65 wedstrijden geweest in de Serie A. 3x 0-0. Dus mensen als jij die zeggen dat het in Italie om verdedigen gaat en ze op 0-0 spelen kijken overduidelijk nooit Serie A.

24 januari 2013 om 12:29

Nou, vergelijk het aantal doelpunten in de eredivisie goed?

24 januari 2013 om 12:39

Komt ook omdat meeste clubs in Spanje niet kunnen verdedigen. Messi zou in Italie en Engeland echt niet zoveel scoren

24 januari 2013 om 12:43

Eredivisie: 171 wedstrijden. 525 doelpunten= 3.07 per duel
Italie: 210 wedstrijden 571 doelpunten= 2.72 per duel

Engeland: 230 wedstrijden. 657 doelpunten= 2.86 per duel
Spanje: 200 wedstrijden. 572 doelpunten= 2.86 per duel
Duitsland: 162 wedstrijden. 472 doelpunten= 2.91 per duel.

Ja Italie minst attractief. 1 goal per 5 wedstrijden minder dan Duitsland. en 1 goal per 8 wedstrijden minder dan Engeland en Spanje.

Edit: rekenfout hersteld.

24 januari 2013 om 15:31

in spanje wordt er gemiddeld minder gescoord dan in italie, meeste mensen denken nog steeds dat de serie a heel verdedigend is, maar er wordt al lang aanvallender gespeeld dan in bijv. schotland, portugal, spanje en frankrijk

Buffon verdient erkenning. Hij heeft een heel goed seizoen gehad bij Juve en heeft al meerdere malen laten zien een van de beste keepers ter wereld te zijn. Verdeel de gouden bal alstjeblieft in op linies, want Buffon verdient erkenning.

Er zou een aparte erkenning moeten komen voor dit soort keepers. Vanuit de club kunnen ze zeker zoiets organiseren. Als ze Buffon zo waarderen kunnen ze best een standbeeld voor hem neerzetten of pogen om in Italië de minst gepasseerde doelman in een seizoen de 'gianluigi Buffon'-trofee te geven (als zoiets niet al bestaat). De Gouden Bal zal hij helaas nooit winnen denk ik. Er zijn nou eenmaal spelers die voor meer spektakel zorgen en (misschien ook wel) beslissender zijn.

Dit bericht is een beetje uit z'n context gegrepen. Het is namelijk een onderdeel van de persconferentie nadat Buffon z'n naam onder een nieuwe verbintenis plaatste. Niet zo vreemd dat je dan een speler veel lof toezwaait. Desalniettemin zou ik het leuk vinden als Buffon de gouden bal pakt, al zeggen me die prijzen geen bal.

24 januari 2013 om 12:20

Leuke woordspeling

Ik vind Buffon een geweldige keeper, maar heb het idee dat Agnelli meer doelt op een oeuvre-prijs gezien zijn staat van dienst.

Nee. Want Iker wint al jaren alles met Spanje en met Real wint hij ook veel. Maar die krijgt hem ook niet.

Als Buffon hem ooit had moeten krijgen dan was het in 2006 geweest. Wat een fantastisch seizoen keepte hij toen en op het wk, wow, daar waren geen woorden voor. Ik heb nog nooit een keeper zo'n hoog niveau zien halen, nee ook niet Iker Casillas op een ek of wk. Buffon eindigde in dat jaar geloof ik tweede of derde in de gouden bal, Cannavaro kreeg de bal toen. Maar dit verhaal van Agnelli is wel een beetje voort gekomen uit de zoveel vragen die Agnelli & Buffon gisteren kregen tijdens de persconferentie. Verwacht dan ook niet dat Buffon de gouden bal ooit gaat winnen, idem Casillas of welke keeper dan ook. Die worden helaas in de voetbalwereld minder gewaardeerd als het op individuele prijzen aankomt.

als een keer een niet aanvaller moet winnen hoop ik dat xavi hem wint. Dit is het prototype van een topsporter, een ambassadeur van de club, regio, land, en sport algemeen. Heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, vaak meer dan 1 keer. Zorgt dat er een nieuw type voetbal is gekomen waardoor barca en spaanse voetbal al jaren domineren. Daarnaast is hij respectvol en rustig, heeft zelfs in 15 jaar carriere nog nooit een rode kaart behaald. Lijkt me reden voldoende.

24 januari 2013 om 13:39

Sorry voor het mierenneuken maar Xavi heeft in de PD twee rode kaarten gepakt, overigens ook zijn enige rode kaarten en voortgekomen uit twee keer geel. De ene pakte hij in 2001 uit bij Villarreal, de andere uit bij Real Madrid in 2008 (4-1 verlies).

24 januari 2013 om 15:29

ik vind pirlo beter dan xavi als een middenvelder em moet winnen is hij het wel

met dit gouden bal systeem maakt buffon helaas geen enkele kans, de prijs is nog nooit aan een keeper uitgereikt en dat zal ook nooit gebeuren, ze zouden eigenlijk voor elke linie een aparte gouden bal moeten uitreiken zou veel logischer, messi en buffon zijn toch niet met elkaar te vergeleiken, een aanvaller en een keeper

Snap best dat meneer Agnelli wil dat een speler van zijn club de Gouden Bal wint, maar dat lijkt me zeker in het geval van Buffon onwaarschijnlijk. Keepers maken nou eenmaal geen 60 goals in een seizoen en dus zal er ook nooit een keeper zijn die de prijs wint.

Jammer genoeg gaat dat niet gebeuren, Messi is geliefd bij iedereen en keepers worden bijna nooit gekozen wat ik natuurlijk niet snap! , Buffon verdiende hem al een tijdje terug maar kreeg hem niet, jammer dat keepers niet zoveel gewaardeerd worden als spitsen of middenvelders.

Wat een onzin. Buffon verdient het niet. Hij is niet eens de beste keeper in de serie a. Dat is handanovic of marchetti. Messi is gewoon de beste speler op de wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1031 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus8558
2.Napoli8448
3.AS Roma6728
4.Lazio6740
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

305 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 18 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
2013/2014 Juventus 33 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Update: Buffon ontkent ruzie met Benatia: ‘Ik moest dit gevoel uiten’

Juventus leek zondag af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tegen Napoli, maar vlak voor tijd wist Kalidou Koulibaly namens de bezoekers alsnog de 0-1 binnen te koppen. Het gat tussen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Real Madrid wil Manchester City aankomende zomer beroven van een basiskracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren