'Het sprookje stopt niet meer, waar gaat dit verhaal eindigen?'

Donderdag, 24 januari 2013 om 11:25

De finale van de Capital One Cup is een opvallend affiche. Vierdeklasser Bradford City schakelde dinsdagavond Aston Villa uit en neemt het op 24 februari in de eindstrijd op tegen Swansea City, dat over twee wedstrijden te sterk bleek te zijn voor Chelsea. John van Zweden kan zijn geluk niet op: "Het sprookje stopt niet meer", zegt de medeclubeigenaar van the Swans.

/

Van Zweden heeft Swansea ieder jaar weer stappen zien maken. "In tien jaar zijn we naar de Premier League gekomen", zegt de Hagenaar in gesprek met Voetbal International. "En die promotie hebben we op Wembley gehaald. Om nu wéér op Wembley te staan, nota bene in het jaar van het honderdjarig bestaan, is niet te bevatten. Wij zien onszelf namelijk nog steeds als een klein clubje. Maar Wembley wordt zo wel een beetje onze thuisbasis."

Dat de League Cup een B-toernooi is, omdat clubs vaak niet met de hoofdmacht komen opdagen, is in de ogen van Van Zweden een leugen. "Neem nu Chelsea. Ze hebben twee keer op volle sterkte tegen ons gespeeld en wij hebben gewoon verdiend gewonnen. Op 24 februari de finale, dat wordt een feest. Waar gaat dit verhaal eindigen?", vraagt hij zich hardop af.


Poll

Wie wint de Capital One Cup?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door magicfeet_7)

Ik dacht Bradford! Dat is toch veel knapper dan Swansea met alle respect

24 januari 2013 om 11:53

Je kunt er wel een beetje denigrerend over doen maar ze staan maar mooi in de finale. Handige manier om Europees voetbal in de tas te hebben, een wedstrijd met geweldige ambiance, en weer een manier om internationaal het visitekaartje van je club af te geven. En geloof mij, ook bij die 'b-eftallen' voegen de vedettes van de grote Engelse ploegen maar wat graag zon beker toe aan het palmares.

24 januari 2013 om 15:17

Vergeet niet dat Arsenal met Vermaelen Cazorla Walcott Koscielny en volgens mij nog Wilshere speelden.

24 januari 2013 om 16:25

Dus jij beweert dat het geen sprookje is voor The Swans omdat de topploegen altijd B-efltallen opstellen, maar vervolgens zeg je dat Chelsea eigenlijk wel met een A-kern speelde? Op 180 minuten sterker zijn dan een ploeg waar zo'n 8 à 9 spelers in de basis staan die meer dan 20 miljoen gekost hebben én de Cl-winnaar is (nota bene versterkte Cl-winnaar), dat noem ik toch wel énorm sterk. Bovendien hebben ze al tal van andere ploegen moeten uitschakelen om in de halve finales te geraken.

24 januari 2013 om 20:23

Inclusief Liverpool

24 januari 2013 om 11:43

@ Kharika

Het gaat hier over de gehele prestatie van Swansea in tien jaar tijd en dan is het voor hen ook wel een sprookje te noemen. 10 jaar geleden was Swansea zo goed als failliet, speelde in de laagste profdivisie (4de niveau) en degradeerde net niet naar het amateurvoetbal. De club werd toen door onder andere John van Zweden voor een relatief klein bedrag overgenomen en nu zijn ze met nog steeds bescheiden middelen aan het uitgroeien tot een stabiele ploeg in de Premier League. Ze spelen daarbij ook nog eens heel aantrekkelijk voetbal. Erg knap dus.

Het gaat inderdaad geweldig met Swansea. Een Nederlands achtige club. Spelen leuk en verzorgd voetbal. Ook is die Michu een topaankoop hoor. Is gewoon topscoorder voor 4 miljoen. Moet je nagaan dat United het vijfvoudige ervoor betaalt.

24 januari 2013 om 11:32

2,3 Miljoen dacht ik? Maar dat is een detail.

Heerlijk toch, Swansea bereikt het ook nog is met goed voetbal en dat vind ik nog het knapst,

24 januari 2013 om 11:48

Ach, ja. Kan ook. Wat maakt het uit. Een schijntje voor de topschutter van de PL in ieder geval.

24 januari 2013 om 12:00

Daar heb je helemaal gelijk in. Maar het heeft ook wel met het spelsysteem bij swansea te maken, doordat ze zo aanvallend spelen krijgen ze veel meer kansen.

24 januari 2013 om 11:33

Moet je nagaan dat United het vijfvoudige ervoor betaalt.

Wat wil je hier mee zeggen?

24 januari 2013 om 11:39

Hij doelt denk ik op van Persie omdat die ook topschutter is, Maar die heeft Man U 30 Mill gekost? dus ik snap hem niet helemaal

24 januari 2013 om 11:48

Borussiajero heeft gelijk.

Ik dacht RvP 24 miljoen en Michu 4,5 ofzo. Maar het bleek dat ik er naast zat.

Het ging mij er gewoon om dat Swansea zo weinig heeft betaald voor de topscoorder terwijl United tig miljoen heeft betaald voor de andere topschutter.

Geweldige deal van United natuurlijk ook, daar kun je niks op af vallen. Echter is Michu wel de aankoop van het seizoen gebleken.

24 januari 2013 om 11:51

Dat Swansea een geweldige transfer heeft gedaan, andere clubs betalen veel meer voor topscorers.

24 januari 2013 om 12:03

Kan je beter de vergelijking met Torres maken die heeft ook veel gekost maar scoort nauwelijks.

24 januari 2013 om 15:43

Alleen is Rvp wel een 10x betere spelers als dat michu is...

24 januari 2013 om 11:48

Met Van Persie ben je gegarandeerd van klasse, met een speler van Michu moet je het nog maar eens aanzien of die ook zo makkelijk scoort, maar dat is nou het geval dus blijkt het een geweldige aankoop te zijn.

24 januari 2013 om 19:55

Whahahah ...
Chelsea dan ... ?
Die betaalde maatr liefst 60 Miljoen voor iemand die zelden scoort!
Snap dus echt niet waarom jij United erbij haalt.

On: Ik vind het knap hoe Swansea zich heeft aangepast aan de PL. Ze spelen leuk & goed voetbal & we kunnen concluderen dat het al standaard een middenmoot is. Hoe het er nu uit ziet althans. Het zou mij ook niet verbazen als zij in de toekomst standaard voor plek 5 t/m 8 spelen.
Over het algemeen een goed prestatie, maar Bradford City verdient toch echt die waardering voor wat zij gepresteerd hebben!
Ik hoop echt dat zij met League Cup vandoor gaan, al gun ik het the Swans ook wel ...

24 januari 2013 om 22:19

Van Persie noem ik ook geen miskoop, man haha. Ik vergelijk het gewoon. Van Persie is natuurlijk honderd keer beter, maar Swansea betaalt veel minder voor de topscoorder dan United gedaan heeft snapje? Gewoon een goede deal!

Ik gun het Swansea echt van harte. Wat een gedreven team hebben ze ook. Vochten voor iedere meter en zoveel beleving en passie in het spel.

Swansea speelt zulk goed voetbal, die hebben niet voor een stunt gezorgd maar gewoon naar hun kwaliteiten gespeeld. Ze verdienden het om door te gaan tegen Chelsea! Ook eerde dit seizoen waren ze simpelweg de betere tegen Arsenal in het Emirates Stadium, erg indrukwekkend!

Knap van Swansea dat ze de finale halen, maar helemaal knap van Bradford. Het zou wel mooi zijn als Bradford wint, want dan gaan ze de Europa league in. Natuurlijk is het beter voor de Europa league als Swansea de Europa league haalt. Spelen prima voetbal.

Van beide clubs knap dat ze de finale hebben gehaald. Ikzelf gun het Bradford city enorm. Niet eens in de premier league uitkomen en dan zo'n cup winnen,dat is toch geweldig?

Ik hoop op een mooie wedstrijd met veel doelpunten en aanvallend voetbal.

Alvast chapeau voor de club die met deze cup naar huis gaat.

Ik vind die john van zweden ook zo'n aparte vent, ooit met zn spaargeld ingekocht en nu medeeigenaar van een miljoenenclub. Ik zou als ik hem was nu cashen, want hoger dan dit komt swansea niet meer...

24 januari 2013 om 12:59

Nou volgens mij zit Swansea nog altijd in de lift hoor. Ze hebben een leuke selectie met Michu als uitschieter (hij heeft z'n contract verlengt dus als ie weggaat cashen ze). Als ze zo blijven groeien kunnen ze een stabiele factor in de PL zijn, die kans maakt op Europees voetbal.

Leuke club dat Swansea, ze spelen een beetje op de Nederlandse manier en hebben oog voor talent, een aanwinst voor de PL.

Nou, aan de spelers lag het niet, maar verdient kun je het niet meer noemen na de schandalige actie van die kleine ukkepuk, hij is een schande voor Swansea naar mijn mening.

volgens is het sprookje nog altijd het grootst voor bradford. Swansea doet het ook in PL verassend, maar hebben al bewezen heel goed te zijn. Bradford schakelt als amateurs gewoon profs uit, nog wel meer bewondering voor.

24 januari 2013 om 11:50

Het meest schreinende is nog wel dat een 4e-klasser als Bradford 11 spelers heeft die beter zijn dan Gervinho.

24 januari 2013 om 11:52

Amateurs? Deze gasten zijn gewoon full-prof hoor. Verdienen een goed salaris.

Leuke club met leuke spelers. Goede bedrijfsvoering en dan verdien je om in die finale te staan. Al speelde Benitez natuurlijk met een A-team omdat hij anders niks meer kan winnen behalve de EL.

Verdiend gewonnen? lol! Door 2 fouten van Ivanovic zijn jullie door.

24 januari 2013 om 12:02

Wat maakt het nou uit wie de fouten heeft gemaakt, Als er een goal is gevallen is er altijd een fout gemaakt anders valt die goal niet. Simpel toch

24 januari 2013 om 15:18

Lees mijn reacties hier beneden.

24 januari 2013 om 12:12

Dus, dan zijn ze alsnog verdiend door hoor? Als Chelsea fouten maakt, Swansea niet, dan hebben ze toch den betere prestatie afgeleverd en hebben ze het verdient om door te gaan.

24 januari 2013 om 15:17

volgensmij hhebben julie de wedstrijd niet gezien...

Ivanovic maakte 2 blunders en daardoor heeft Swansea 2x gescoord. Ze kwamen verder niet voor het doel eigenlijk..

Dit is zo'n typische finale waarbij je het gewoon allbei de ploegen gunt. Het is jammer dat één van de twee moet verliezen, want het is voor beiden een hele mooie prestatie om in de finale te staan.

Weet iemand of de winnaar van de League Cup (blijkbaar ook Capital One Cup genoemd) ook automatisch verzekerd is van een startbewijs in de Europa League?

24 januari 2013 om 12:08

De winnaar van de League Cup gaat de Europa League in ja. Het was even de vraag of dat ook zou gelden voor Bradford City, dat in de League Two uitkomt, maar de FA heeft (gisteren geloof ik) besloten dat ook zij de Europa League in mogen als ze de League Cup winnen.

24 januari 2013 om 15:01

Thanks! Dat zou wel een stunt zijn dan, als Bradford wint. De vraag is dan wel of ze de financiële middelen hebben om een of meer voorrondes ergens in oost-rusland te spelen. Ado had dat probleem 2 jaar terug ook al.

24 januari 2013 om 15:57

Dat zou zeker een stunt zijn en als je Wigan, Arsenal en Aston Villa kan verslaan op een goede dag, dan moet een club uit Oost-europa ook wel lukken, zou je denken. Maar voor die club is meedoen waarschijnlijk belangrijker dan iets presteren....

Voor zowel Swansea City als Bradford City enorm leuk dat ze de finale hebben gehaald. Een van de twee clubs gaat dan ook de Europa League in.

Ik gun het beide clubs van harte. Swansea speelt enorm leuk voetbal en Laudrup maakt echt elke speler beter. Als je bijv. kijkt naar Augustien of Tiendalli, die in de Eredivisie min of meer mislukte, spelen nu gewoon heel degelijk in de Premier League.

Bradford City heeft drie clubs uit de Premier League uitgeschakeld, een ongelooflijke prestatie voor een club uit de League Two.

Ik heb niet echt een voorkeur ook voor de winnaar, het is ze beiden enorm gegund.

Wel mooi dat Swansea nu een prijs zou kunnen pakken, gun het Swansea ook heel erg met goed degelijk beleid en goed georganiseerd voetbal nu een van de smaakmakers van de Premier League.

Hoe leuk het voor die clubs ook is, ik zie liever een finale tussen twee echte toppers.

Off: voor wie wil weten van hoe ver swansea heeft moeten komen om in de pl te spelen, check de docu van tom egbers 'that final day'. Echt een aanrader!

Ik vind het leuk voor Swansea.
Een beloning voor de opmars en goede scouting van de afgelopen jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Southampton36-19
18.Swansea City33-28
19.Stoke City33-33
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Alfie MawsonVerdediger10
Kyle NaughtonVerdediger10
Kyle BartleyVerdediger10
Leon BrittonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren