Casillas kampt met botbreuk in hand en staat weken buitenspel

Donderdag, 24 januari 2013 om 10:52

Iker Casillas kan Real Madrid voorlopig niet van dienst zijn. De doelman viel woensdag geblesseerd uit in het bekerduel met Valencia, nadat ploeggenoot Alvaro Arbeloa hem tegen zijn hand had geschopt. Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Casillas een bot in zijn linkerhand heeft gebroken, zo meldt Real in een statement op de officiële website van de club.

/

De Koninklijke kan nog niet melden hoelang Casillas buitenspel zal staan: de keeper zal donderdag nog enkele tests ondergaan bij de club, waarna er meer duidelijkheid moet komen over de revalidatieperiode. Spaanse media spreken over een hersteltijd van zes tot twaalf weken, maar dat is dus nog niet bevestigd. Tegen Valencia kwam Antonio Adán als vervanger van Casillas in de ploeg en hij zal in de komende weken onder de lat staan bij Real.

Casillas voelde woensdagavond direct dat het mis was: "De dokter is optimistisch, maar bij dit soort blessures moet je voorzichtig zijn. Alles moet worden onderzocht. Hij heeft zijn twijfels en ik weet zelf ook niet wat ik heb. Ik heb pijn en ik hoor iets als ik mijn vinger beweeg", zei de keeper kort na de wedstrijd. Inmiddels heeft hij dus slecht nieuws gekregen. Door de blessure mist Casillas onder meer de Champions League-wedstrijden tegen Manchester United.Gerelateerd

83 reacties (laatste reactie door pauluspotter)

Nou mooi klaar mee.
Arbeloa dankjewel, die man kost ons echt punten al kon hij hier misschien niet veel aandoen.

24 januari 2013 om 11:06

Alsof Arbeloa dit expres doet. Wat een kortzichtige reactie, zeg.

24 januari 2013 om 11:10

Dat heb ik ook in mijn reactie gezet dat hij hier niet veel aan kan doen, maar vind verder wel dat hij gewoon teveel fouten maakt.

24 januari 2013 om 11:11

Zoals wat? Verdedigend maakt Arbeloa juist niet veel fouten. Aanvallend is hij niet de sterkste, maar hij probeert het ook niet. Het is een stabiele back. Niet goed genoeg voor Real, maar je kan hem niet afrekenen dat hij op een andere positie moet spelen. Het is gewoon een centerback.

24 januari 2013 om 12:06

heb je helemaal gelijk in magicfeet!
Arbeloa is een gewoon een stabiele back die in het begin gewoon veel fouten maakte,maar zich inmiddels gewoon de rechtsback van madrid mag noemen. Veel beter ga je ze op dit moment(verdedigend gezien) niet vinden. En het was de technische staf die in de zomer geld wou besteden aan modric en het huren van essien,en ik denk dat arbeloa dit seizoen en volgend seizoen nog makkelijk mee kan en misschien is dit het plan van mourinho en co(hopelijk) om nu geen geld aan een nieuwe rechtsback te besteden en het maar te doen met arbeloa om nacho rustig te brengen.

24 januari 2013 om 12:10

Arbeloa kan niet veel doen aan deze blessure, hij probeert gewoon de bal te raken en dan komt de hand van Iker ertussen...kan gebeuren bij voetbal. Over zijn kwaliteiten kan je alleen zeuren over dat hij aanvallend niks bijbrengt, verdedigend doet hij het vrijwel goed. Goede back, zoals een back vroeger moest zijn, tegenwoordig is de aanvallende back helemaal in.

Het zit Casillas ook niet mee hoor, eindelijk de voorkeur boven Adan en dan gebeurt dit, 6 tot 12 weken is echt te lang, dan mist hij de CL duels! ze hebben een leider als hem achter in nodig in de CL, hoop dat hij snel revalideert.

Pff dit komt wel heel slecht uit, nu komen juist de belangrijkste wedstrijden zoals de Cl en de halve finale van de Coppa. Met Adan op doel heb ik er veel minder vertrouwen in, hij heeft geen uitstraling, geen rust en is niet echt betrouwbaar. Hopenlijk kunnen we snel een keeper huren voor een half jaar, want ik zie liever geen Adan tegen Man U en Barca/malaga.

24 januari 2013 om 11:23

Wat een rot seizoen bijna heel de achter linie is geblesseerd of geblesseerd geweest. Nou maar hopen dat er iemand als bijv Andres Fernandez of Vicente Guaita wordt gehuurd.

De CL mogen ze in mijn ogen nu zeker vergeten.. voor zover ze daar nog enig uitzicht op hadden

24 januari 2013 om 11:04

De kans word in ieders geval aanzienlijk kleiner met Adan op goal, hij komt voor dit niveau echt te kort.

24 januari 2013 om 11:06

De Champions League win je zoals Kaka al zei niet met 1 man, maar met 14-18 man..

24 januari 2013 om 11:07

Maar haal 1 man weg en de kans krimpt enorm. Casillas is enorm belangrijk voor ons. Vorig jaar heeft hij ons echt gered in de Clasico's. Dat waren toch echt wel belangrijke wedstrijden.

24 januari 2013 om 11:08

Het heeft invloed, maar door deze blessure zijn ze niet opeens kansloos..

24 januari 2013 om 11:10

Ik denk dat Real vele malen sterker is dan Man U, een 6-0 overwinning over 2 wedstrijden zou ik niet verassend vinden. Real is veel dynamischer dan de meeste tegenstanders in de PL, tegen Real zal pas echt gaan blijken hoe ontzettend zwak de Man U defensie is.

24 januari 2013 om 11:10

Nee klopt, maar je kan niet ontkennen dat het een enorme aderlating is. Casillas is enorm belangrijk. Hij is niet voor niets de captain.

Kijk wat we eens missen: Ramos, Pepe, Marcelo (nog niet wedstrijdfit) en Iker. Gewoon twee van de beste verdedigers, de beste linksback en de beste keeper ter wereld.

24 januari 2013 om 11:11

Wel als die ene man een van de beste doelbewakers is. Als zijn opvolger van het niveau Erwin Mulder is, wordt het knap lastig om een wedstrijd met een positief resultaat af te sluiten.

24 januari 2013 om 11:13

Casillas is niet onvervangbaar maar wel het moeilijkst te vervangen. Dat is wel vaker zo met keepers, al is het maar om de gewenning en het vertrouwen dat ze bieden omdat ze er altijd staan. Nu is het verschil in kwaliteit ook nog eens enorm. Als de verdediging van Madrid niet boven zichzelf uitstijgt zie ik United doorgaan. Ik achtte het eerst al 55/45 in het voordeel van United en het verschil is nu misschien nog wel iets groter.

Grasvreter

Madrid heeft dynamische spelers maar is ook ontzettend kwetsbaar gebleken dit seizoen. United is minder dynamisch maar heeft wel spelers die gemakkelijk voor dreiging zorgen en ene Robin van Persie die altijd en overal lijkt te scoren. Maak er dan tenminste 6-4 van over twee wedstrijden.

24 januari 2013 om 11:16

Ik zie dan ook het liefst Guita als vervanger van Adan. Ja het is zo dat Adan een canteros is, maar hij komt gewoon veel te veel tekort. Guita vind ik echt een wereldklasse keeper. Ongelooflijk dat hij niet de voorkeur krijgt boven Diego Alves. Sinds hij toch al tweede keeper is, zal ik hem erg graag zien als tweede keeper bij ons.

24 januari 2013 om 11:17

@kx22

Wat voor rare zin is dat aan het einde? Wie denk je dat je bent? Een beetje stoer lopen doen op internet.

Hij is degene die het als laatst heeft gezegd, zo zijn er ook meerdere.. en dat is ook egwoon zo.. de CL win je niet zomaar..

@estalada Ik denk ook wel dat United doorgaat hoor.. maar niet door Casillas.. met of zonder Casillas denk ik dat United gewoon veel beter is.

24 januari 2013 om 11:24

Real Madrid heeft geen 1 topwedstrijd verloren. Real Madrid lijkt alle top wedstrijden te gaan winnen dit seizoen.. Hoe ze de wedstrijd tegen Barca en Atletico domineerde bijvoorbeeld was een genot om te zien.

24 januari 2013 om 11:33

In de ogen van Mourinho valt dat allemaal wel mee met de onvervangbaarheid van Casillas.

Eerlijk gezegd hoop ik ook dat ze er tegen Man U hard uitgaan.

Echt, die Mourinho is het wit van Real Madrid niet waard.

Ik hoop dat ze nu een echte trainer aan gaan stellen. Ik hoop echt zo dat ze Klopp gaan contracteren. En dan ook gaan door selecteren op basis van complementaire eigenschappen en niet alleen 'galactico´s gaan kopen. maar echt gaan bouwen aan een hecht team.

Maarja bij Real krijg je die tijd niet waarschijnlijk..

24 januari 2013 om 11:33

Heel knap hoor, een Barcelona zonder de helft van de succesvolle defensie en ook nog eens tweederde van de wedstrijd met 10 man op een gelijkspel houden. Natuurlijk was Madrid wel erg goed, maar je moet wel kijken naar hoe Barça eraan toe was. Begin maart is het weer zover, ditmaal met een fit Barcelona. Dan zullen we zien wie de betere is.

24 januari 2013 om 11:39

@ac_milan22,
Real was al zo goed als kansloos, en door dit blessureleed zijn ze dat nu helemaal. Het is ook maar mijn mening zoals ik zeg, maar ik zou mijn geld niet op Real zetten.

24 januari 2013 om 11:41

@ Guaporta

Haha kom op joh.wat gaan we nog naar boven halen.altijd belachelijke uitvluchten.als Barca wint hebben die Barca supporter een grote mond.maar wanneer ze dan verliezen of gelijk spelen hoor je ze niet of komen ze weer af met hun belachelijke uitvluchten.iets toe geven dat kunnen ze niet daar Catalonië.het zal altijd wel iets zijn

24 januari 2013 om 11:42

@guaprota

Dan kunnen we de wedstrijd in maart ook niet serieus nemen, aangezien Iker er dan niet bij is, zo kan je elke keer wel iets verzinnen, Real heeft ook wel eens met albiol moeten spelen tegen Barca daar is toen ook niet over geklaagd.

24 januari 2013 om 11:55

@guaporta,

Oh oke. Dus dit kampioenschap van jullie telt ook niet mee omdat wij nu last hebben van blessures?

24 januari 2013 om 15:04

Als Real écht afhankelijk is van haar doelman, dan ben je die 9 Champions League bekers gewoon niet waard. Het moet verdomme van het spel komen en niet de 10 belangrijke saves van Casillas. Ik zou het best zielig vinden moesten jullie dat als hoofdreden gebruiken als Real uitgeschakeld wordt door United.

24 januari 2013 om 11:38

@ Sergi Roberto

We zullen zien wat er op het einde van dit jaar gebeurt.want jullie Barca supporter met die dikke nekken gedoe.er praat hier niemand over de Cl.zorg maar dat Barca er niet ligt.

24 januari 2013 om 11:39

Mannetje toch, je voelt je direct weer aangevallen.. Maar oké, we spreken elkaar op het einde van het seizoen om de prijzen te tellen haha, als je echt denkt dat Real er dan meer heeft ben je zo blind als een mol

24 januari 2013 om 11:45

@ Sergi Roberto

Kerel staat er hier ergens dat ik zeg dat Real de CL gaat winnen of zo?je moet echt niet de dikke nek komen uit hangen.jouw clubie deed het vorig seizoen ook niet bepaald veel beter.oh wat zal ik hard lachen moest Barca nu bijvoorbeeld uit de CL worden geplukt.jullie Barca supporters hebben wel een iets te grote air de laatste jaren.chelsea pakte vorig seizoen anders ook de CL

24 januari 2013 om 12:02

Jongen, kun jij typen? Want jouw zinsbouw klopt niet helemaal, ik weet niet of dit aan jouw gebrekig typen ligt, of misschien ben je de nederlandse taal niet zo goed machtig..? Maar ik zou toch eens een cursus volgen als ik jou was.

Jij zegt trouwens we zien wel op het einde van dit jaar, wat gaan we dan zien? Een Real zonder prijzen? Trouwens zelfs als Barca uit de CL vliegt, pakken we dit seizoen meer prijzen dan jullie hoor..

24 januari 2013 om 12:07

Je zegt dat de Barca fans dikke nekken zijn, maar Barca fans lopen hier niet te roepen dat ze Milan met 5-0 gaan afmaken, terwijl ik genoeg reacties lees van Real fans die zeggen dat ze Man Utd gaan afslachten.
De Real fans moeten is wat meer respect hebben voor andere ploegen, want Real heeft europees nog niks bewezen.

24 januari 2013 om 12:37

@tipi09

Er zijn altijd fans die zomaar wat roepen, ook van Barca zijn er gewoon fans die roepen we gaan Milan oprollen etc,raar dat jij altijd alleen de negatieve kanten van alle clubs ziet behalve van Barca.
Het merendeel van de Real supporters is realistisch en weten dat Man u erg moeiijk zal gaan worden, met onze huidige vorm.

Europees nog niks bewezen? ga fietsen.

24 januari 2013 om 13:27

@tipi09 haha real heeft Europees niks laten zien poule des doods overleefd. Daar waar alles tegen zat vooral in de wedstrijd man city - real. Scheidsrechter die gewoon toegaf iets tegen Mourinho te hebben. 9 CL bekers in de kast ja man real heeft niks laten zien Europees.

24 januari 2013 om 15:10

Eigenlijk...deed Barca het vorig seizoen stukken beter.

1. Puyol lag meer in de lappenmand dan we gewend waren
2. Abidal kon maar een paar maanden spelen en moest weer een operatie ondergaan.
3. David Villa lag er na een halfjaartje out met een dubbele beenbreuk.
4. Piqué was dan weer te druk bezig met andere zaken (geef hem eens ongelijk )
5. Xavi speelde vorig jaar niet z'n sterkste seizoen, maar is dit jaar weer als vanouds.
6. Bijna het hele jaar speelde Barca maar met 1 échte verdediger.
7. Spelers als Tello, Cuenca en Sanchez kwamen nog maar net kijken en het was ff wennen voor die jongens.
8.barca eindigde 2e, waar Real nu 3e staat met maar weinig overschot op de 4e.

Dus je ziet, eigenlijk was Barca vorig seizoen beter dan Real dit seizoen. Ik heb de feiten voorgelegd, dus we kunnen dit nu gewoon rustig afsluiten

Dat is zuur voor Iker en Real. Helemaal met wedstrijden in de CL in het vooruitzicht, lijkt het me toch een lekkerder gevoel met San Iker op het hok dan Adan.

Hoeft Mourinho de komende weken voor zijn gevoel geen moeilijke keuze meer te maken wie de goalie wordt.

Lullig voor Casillas en Real maar goed nieuws voor United!

Als die clown van een Adan erin staat maakt United alleen maar meer kans!

24 januari 2013 om 11:08

Waarom is Adan een clown? Het is misschien geen Casillas, maar het blijft een talentvolle keeper die ongetwijfeld goede kwaliteiten heeft...

24 januari 2013 om 11:11

Hoe durf je dat te zeggen na gisteren?

Wat was hij daar nou weer aan het doen?

24 januari 2013 om 11:14

Ik heb de match van gisteren niet bekeken, maar het lijkt me wat voorbarig om hem op 1 match af te rekenen. De Gea heeft ook al zijn momentjes gehad, maar het blijft een keeper die punten voor je pakt.

24 januari 2013 om 11:17

De gea pakt inderdaad punten voor je. Adan stelt vrijwel altijd teleur als hij de kans krijgt.

24 januari 2013 om 11:29

Adan is echt geen keeper die punten voor je pakt hoor, kan me alleen fouten van hem herinneren, zoals zijn rode kaart, gister die bal onder zich doorlatengaan en in de Cl ook dacht vorig jaar tegen Ajax.

Van Casillas (1 van de beste keepers ter wereld) naar Adan (gewoon een middelmatige keeper voor een club uit het rechter rijtje in Spanje)

24 januari 2013 om 12:14

Misschien kiest Mourinho wel voor een Tomas Mejias of Jesus Fernandez...

Dit is echt slecht nieuws voor Madrid en voor Casillas persoonlijk natuurlijk ook. Ik hoop voor hen dat het bij 6 weken blijft, 12 weken zou echt lang zijn. Dan kan hij pas begin mei terug ingezet worden.

Adan zal nu zijn talent moeten bewijzen, al lijkt het mij ook een mogelijkheid dat Mourinho gewoon een keeper huurt om dit op te vangen.

Vreemd, gisteravond werd er nog gemeld dat het om een kneuzing ging en hij er ongeveer twee weken uit lag.

Zware tegenslag dit. We hebben hem echt nodig in de CL en in de Copa. Met Adan gaan we de oorlog niet winnen. Tekent het seizoen overigens wel.

24 januari 2013 om 11:12

Blessures, rode kaarten en gelijkspelen, de wedstrijd van gisteren is inderdaad tekenend voor het seizoen van Real.
Mourinho zal er wel niet zo rouwig om zijn, Adan is voor hem ook van wereldklasse.

24 januari 2013 om 11:14

Inderdaad, hij heeft laten zien dat hij in tegenstelling tot Casillas wel aan de vereiste moyenne komt van rode kaarten. Mourinho heeft strikte eisen daaraan vast zitten.

24 januari 2013 om 11:16

En Mourinho laat United misschien wel graag doorgaan zodat hij dat er even bij kan vertellen wanneer hij over een paar maanden solliciteert voor de positie van Ferguson.

24 januari 2013 om 11:20

@estelada
Dat gaat gewoon te ver, zelfs voor Mourinho. Het blijft wel een professioneel he.

24 januari 2013 om 11:17

Nu kijk ik met nog meer vertrouwen uit naar de wedstrijden tegen Manu en Barca, zonder Iker, Marcelo en Ramos kun je het haast verloren noemen.

24 januari 2013 om 11:20

Inderdaad. We missen wellicht wel 's werelds meest solide verdediging. We hebben natuurlijk wel een topper als Varane, maar met Albiol aan zijn zeide kom je nog niet ver.

24 januari 2013 om 11:43

Nou ja, van die solide verdediging merk ik helemaal niks van dit jaar. Ik zou graag Ramos als die weer terug is in het centrum willen met Varane. Die jongen is echt een topper en met hem en Ramos hebben we een verdediging voor nog jaren.

24 januari 2013 om 11:36

Zoals je waarschijnlijk wel terug kan zien, vond ik het in eerste instantie al een vreemd verhaal. Casillas zei dat hij hoorde dat er iets mis zat in de vinger, dan lijkt me een kneuzing bijna onmogelijk. Hopelijk valt het mee, dit is een flink gemis voor Real Madrid.

Adan tegen Mutd? Nou, Mutd gaat dan door!

Wat een gemis zal dit zijn.

Ai zware tegenvaller voor Real Madrid. Casillas zorgt voor het verschil in wedstrijden. Met Adan zijn de kansen echt afgenomen dat ze doorgaan tegen Man Utd. Real Madrid heeft wel echt een zuur jaar qua blessures. Perez geeft trouwens om half 2 een persconferentie, die eigenlijk nog niet gepland stond. Dit kan om 2 dingen gaan: over de blessure van Casillas of over Mourinho. Ben benieuwd!

poe juist in deze kritieke fase je beste keeper verliezen is taai voor RM. Met man united 2x voor de deur en misschien 2x barca in la copa zonder casillas is heel erg vervelend. Deze topper verdiend beter!

Oei, kunnen we dag CL en dag Copa zeggen? Ik bedoel, Casillas is de beste ter wereld op zijn plek en als je nou een vervanger had die tenminste nog in de buurt van het niveau van Casillas kwam, zou er niet zoveel aan de hand zijn geweest. Maar het klasseverschil tussen Casillas en Adán is net zo groot als de achterstand van Real op Barca, groot dus.

Ongelooflijk, wat een rotseizoen dit. Adan tegen United, dan nog liever Jesus.

24 januari 2013 om 11:47

Jah zoveel blessures en pech, dan hoop je dat we in de Coppa of de Cl wat minder pech hebben en dan raakt Iker geblesseerd. Het liefst zie ik geen Adan en geen Jesus, maar hoop ik dat we ergens een keeper kunnen huren voor een half jaar, heb alleen geen idee wie dat zou moeten zijn, jij wel?

24 januari 2013 om 12:31

Eigenlijk is het nu een beetje omgedraaid. Vorog jaar hadden wij alle blessures enzo en stonden we mijlenver achter en nu jullie. Maar ja, dat soort dingen gebeuren er nou eenmaal. Alleen van een Iker naar een Adan is wel extra veel pech.

Nee!!!, fijn...na al deze rotzooi de laatste tijd in Madrid begon het net weer een beetje normaal te worden en dan hebben we dit weer. Ik schat onze kansen helaas nu wel minder in tegen Manchester United in de CL en Málaga Cf/barcelona in de Copa.

Niets tegen Adan, maar hij is wel een heel stuk minder dan Iker. Hopen dat hij zo snel mogelijk, als zijn hand dat toelaat, terugkeert hij is een van de factoren die juist de ploeg rustig houdt in belangrijke wedstrijden.

Wel typisch dat topteams altijd van die koekebakkers hebben als 2e doelman. Volgens mij is Juventus zo'n beetje de enige topploeg met een fatsoenlijke 2e doelman (storari).

24 januari 2013 om 20:19

Er zijn naar mijn mening genoeg doelmannen die tussen het niveau in zitten van een absolute topper en een koekebakker. En dan heb ik het over keepers die zichzelf niet te goed vinden om bij een topclub op de bank te zitten.

Hoe prachtig ironisch is het dat uitgerekend een speler van madrid zijn 'falange' breekt? Mooie details zijn dat. Voor Iker erg jammer natuurlijk, was net op de weg terug. Voor madrid minder erg, de eerste keeper, Adán, is nog altijd beschikbaar, en spelers als Messi, Rooney en Van Persie trillen al van angst bij het horen van zijn naam.

Neee!!! Pff wat een ongeluk hebben wij dit seizoen met die blessuregevallen. Dit gaat een hels karwei voor real worden en adan.

Waar maken mensen zich druk om? Mourinho vind Casillas toch de 2de keeper van Real? Nou dan is de 1ste keeper nog intact.

Succes tegen van Persie met zo'n vliegenvanger op goal.

Dit is serieus het slechtste nieuws dat je kan krijgen. Je captain verliezen nota bene beste keeper op dit moment. En Man Utd komt eraan, Adan heeft me gister laten zien dat hij niet eens 70% van de kwaliteiten van Casillias heeft. Geen Pepe, Marcelo niet wedstrijd fit. Achja dit seizoen is nog niet verloren, ik ga niet janken als die andere supporters vorig seizoen.

Nou daar gaan de Copa en de CL ook de deur uit. Zeg maar dag dag...
Niet te geloven dit en nu worden die Barcelona fans ook zo arrogant.

Weet iemand al meer over hoelang Iker is uitgeschakeld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

666 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren