'Halen van play-offs is het doel, Europees voetbal een lekker toetje'

Vrijdag, 25 januari 2013 om 09:40

NEC ging afgelopen weekend in Kerkrade met 2-0 ten onder tegen Roda JC, en ook de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij ADO Den Haag dolf de ploeg van trainer Alex Pastoor het onderspit. Van paniek is in Nijmegen echter geen sprake.

/

"We hebben een prima seizoenshelft achter de rug die werd afgesloten met een zevende plaats. Dat we de laatste twee wedstrijden hebben verloren vind ik niet zorgwekkend. Natuurlijk moeten we komend weekend van FC Groningen winnen om in de race te blijven, omdat de subtop erg breed is en veel ploegen aan de deur kloppen. Waaronder Groningen", stelt technisch directeur Carlos Aalbers in gesprek met Voetbalzone.

NEC staat achtste, een goede positie op basis van de financiële middelen in Nijmegen. "Wanneer je naar onze begroting kijkt dan zou NEC rond de twaalfde plaats moeten staan in de Eredivisie. In dat opzicht zou je dus kunnen zeggen dat we boven onze stand leven, maar dat is enkel gebaseerd op budgettaire feiten. We hebben een selectie die progressie blijft boeken. Dat is te danken aan ons goede scoutingapparaat en vervolgens de ontwikkeling die de spelers doormaken onder begeleiding van onze technische staf. Daarom is het halen van de play-offs dit seizoen een reële doelstelling", meent Aalbers die echter niet droomt van Europees voetbal. "Dat zou een lekker toetje zijn, maar daar staren we ons niet blind op."

Lees zaterdag het volledige interview met Carlos Aalbers op Voetbalzone.


Poll

Eindigt NEC bij de eerste negen?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door rutrecht)

Als NEC in het linkerrijtje gaat eindigen hebben ze het gewoon goed gedaan. Het is allemaal nog te wisselvallig met net wat te weinig kwaliteit om Europa in te gaan.

Bij de eerste 9 eindigen moet makkelijk te doen zijn voor Nec. Hebben er genoeg kwaliteit voor en spelen af en toe best leuk voetbal. Denk dat bijvoorbeeld een 7de plek en met een beetje geluk er zelfs een 6de plek. Want als het goed is wil Utrecht alle spelers zon beetje van de hand doen dus die zullen waarschijnlijk nog wel een paar plekken zakken. En zou eerlijk gezegd wel leuk zijn als er 2 ploegen uit Gelderland samen Europa in zouden gaan

24 januari 2013 om 12:16

Ik weet niet precies waar jij je informatie vandaan hebt, maar Utrecht wil zijn spelers in de winterstop helemaal niet kwijt; de enige spelers die mogen vertrekken in de winter zijn Wuytens en Asare. Als er interesse voor andere jongens zou zijn dan zouden ploegen daar gewoon flink voor moeten betalen. Utrecht heeft aangegeven dat ze per transferwindow 2 en incidenteel 3 jongens willen verkopen, maar hebben aan de supporters toegezegd dat een leegloop zoals vorig jaar zomer niet meer mag voorkomen.
Dat Utrecht plaatsen zal zakken zou natuurlijk heel goed mogelijk zijn, maar ik denk niet dat NEC de club zou zijn die hiervan profiteert, ik denk zelf dat AZ een erg goede tweede seizoenshelft gaat krijgen en dat zij de beste papieren hebben om Utrecht nog in te halen. Maar vergeet niet; Utrecht staat qua punten voorlopig dichter bij de eerste plaats dan bij de zevende.

Van NEC verwacht ik persoonlijk dat ze het linkerrijtje wel halen, ik denk een 8e of 9e plek. Een hele mooie club met een leuk elftal. Ben erg gecharmeerd van Foor.

24 januari 2013 om 15:46

Ik ben het eigenlijk wel helemaal met Filmfreak eens. Alleen Foor zit momenteel wel in een enorme vormcrisis met Roda-nec vorige week als absoluut dieptepunt waarin hij geen een goede pass gaf.
Hopelijk trekt hij weer een beetje bij, dan kunnen we zomaar de play-offs halen, Europees voetbal denk ik niet, daar zijn een aantal ploegen gewoon meer gekwalificeerd voor.

En dat te bedenken dat het in het begin van het seizoen helemaal niet goed ging. Thuis hard onderuit tegen ajax en twente.

persoonlijk denk ik dat Nec het niet gaat redden. Ze zijn wisselvallig om in de subtop te blijven meedoen.

24 januari 2013 om 12:04

Wat je zegt klopt maar elke club in de eredivisie is wisselvallig. Dat maakt het juist zo'n leuke competitie.

24 januari 2013 om 17:44

Helemaal gelijk, Nec heeft een goede kans om in het linker rijtje te blijven, Europees voetbal moet wel haalbaar zijn voor hun, ik vind het ook een mooi team ik let natuurlijk extra op de kleinere ploegjes.

Als sommige spelers normaal gaan draaien zie ik ze het wel doen (conboy,koolwijk,foor)
De ene week blinken ze uit, de andere week zijn ze weer de schlemiel.
Ik had veel meer van Koolwijk verwacht, ik hoop dat dit nog gaat komen vind dit (als hij op dreef is) altijd een mooie voetballer om naar te kijken.

NEC mag van mij wel een keertje Europa in want de laatste keer was 2008/2009. Ze hebben een goed team en met Platje in de aanval moet het lukken.

Ik denk niet dat we op de manier zoals het nu gaat Europees halen. Er moet een veel gedisciplineerder team staan, want je weet dat je van iedereen kan verliezen. Er wordt een heel raar seizoen gedraaid, van de top 5 werd dik verloren (ajax, Feyenoord, Twente, Vitesse, PSV niet maar ok), van alle subtoppers werd gewonnen (az, Heerenveen, Groningen, Utrecht), en van de lagere teams werd verloren of tegen gelijkgespeeld (vvv, Rkc, Ado, Willem II, Roda, Nac).

Als NEC goed kan blijven spelen tegen de subtoppers en ook eindelijk kansen kan creëren tegen ploegen die zich ingraven, kan er nog iets leuks behaald worden. Als er nu echter ook tegen subtoppers verloren gaat worden en je kan niet voetballen tegen de lagere teams, kan het nog wel eens een frustrerende tweede seizoenshelft worden.

We zullen zien, NEC heeft vaak dat als het in een flow komt ook lange tijd alles goed gaat..

24 januari 2013 om 17:52

Dat is inderdaad opvallend. Ado hoort op zich ook wel bij de subtoppers, maar alsnog heeft NEC tegen de kleintjes veel te veel punten laten liggen.

Het gaat erom spannen of NEC de play-offs gaat halen, want ik vond ze niet goed spelen tegen Roda (nu is dit 1 wedstrijd), misschien als ze het goede spel van voor de winterstop weer kunnen spelen. ik denk dat de strijd om de 8 en 9e plaats tussen Ado,nec, RKC en Heracles zal gaan.

6e Utrecht/az
7e Utrecht/az
8e Rkc/nec/heracles/ado
9e Rkc/nec/heracles/ado

Ik denk uiteindelijk niet dat NEC het linkerrijtje gaat halen aan het einde van het seizoen met de huidige selectie. Sowieso is NEC wisselvallig, maar dat zijn meer ploegen. Maar uiteindelijk ontbreekt het NEC vooral aan een goede aanval en scorend vermogen. Vorig seizoen was Zeefuik heel belangrijk voorin als aanspeelpunt waardoor de middenvelders veel door konden komen en scoren. Maar dat hebben we dit jaar niet. De verdediging en het middenveld is zeker goed genoeg voor het linkerrijtje, maar de aanval bij lange na niet.

24 januari 2013 om 13:51

Dan wordt het dit weekend waarschijnlijk 0-0. Want bij FC Groningen is het scorende vermogen ook niet aanwezig. Zeefuik is ook nog niet echt het aanspeelpunt hoe hij dat bij jullie was.

Maar vind jij dat hij nu dikker is dan bij jullie vorig jaar?

En staat Sinouh weer op doel, of krijgt Babos zijn plek weer terug?

24 januari 2013 om 13:57

Heb niet het idee dat Zeefuik dikker is dan afgelopen seizoen. Vond het enorm jammer dat hij voor Groningen koos, is zeer nuttige speler mits goed gebruikt.

Volgens mij is nog niet naar buiten gebracht wie gaat keepen. Hoop op Babos!

24 januari 2013 om 15:49

Ik heb juist het idee dat zeefuik nu (of in ieder geval voor de winterstop) wel dikker is, veel te vet voor een prof. Terwijl een Zeefuik op gewicht echt heel waardevol voor Groningen kan zijn. Hij was nota bene ook diegene die Schöne liet exceleren.

Sinouh staat op het doel, dat heeft Pastoor aangegeven in de papieren versie van de VI van deze week.

24 januari 2013 om 13:54

Helemaal mee eens, het gebrek aan scorend vermogen gaat ons waarschijnlijk opbreken aan het eind van de rit. Wedstrijd tegen Groningen is behoorlijk cruciaal. Thuis tegen Groningen zouden we eigenlijk moeten winnen, maar 9 van de 10 keer verliest NEC dat soort wedstrijden. Als we verliezen moeten we meer naar onder dan naar boven kijken de komende tijd. Forza Eniesee!

24 januari 2013 om 14:01

Oud bij ons wonnen jullie. Dus het zou dan wel rechtvaardig zijn als we het nu even omdraaien. ;-)

Ik zie ADO Den Haag helaas nog heel wat verliezen, ook verwacht ik dat NEC gewoon constant zal blijven spelen. Dus ik verwacht dat NEC wel binnen is qua Europees, al hoop ik natuurlijk dat ADO ze een tijdje kan af blijven duwen: )!

Zie NEC wel winnen van FC Groningen. Die stellen bitter weinig voor, vroeg scoren en ze zijn helemaal van slag dan kan het wel eens een leuke uitslag worden voor Nec. Ook al ben ik FC Groningen fan, zie ons daar echt niet winnen ga voor een 2-0 voor NEC

Wel grappig dat veel NEC supporters hier NEC niet in het linkerrijtje zien eindigen terwijl supporters van andere clubs ze juist wel een goede kans geven. Wellicht komt het dat veel supporters hun eigen team zo wisselvallig zien spelen en daarom weinig vertrouwen hebben dat hun eigen team heel hoog gaat eindigen. Uiteindelijk zijn de verschillen in de middenmoot gewoon heel klein.

Ik verwacht zelf dat ploegen als Rkc, Heracles en AZ wel over NEC heen zullen gaan in de stand, hoewel het bij Heracles afwachten is wat voor team er overblijft na de transferperiode.

Heb het gevoel dat er weinig amibitie bij nec is. Geen groter stadion? Niet echt vooruitgang in begroting. Kan het mis hebben hoor. Maar af en toe uitschieter naar europees. Maar veel meer dan dat is het niet.

24 januari 2013 om 18:07

' Kan het mis hebben hoor'

En je hebt het ook mis. NEC is al lang bezig met uitbreiding van het stadion, echter ligt de gemeente dwars. NEC zou uit mogen breiden, echter trokken bepaalde partijen zich terug vanwege de crisis. Nu de investeerders twee weken geleden de macht hebben genomen komt uitbreiding er zeer waarschijnlijk wel uitbreiding(of een nieuw stadion).
En nadat er quitte wordt gespeeld gaan deze investeerders ook zelf geld investeren, en met het juiste beleid groei je dan uiteindelijk wel.

Ambitie genoeg dus,alleen willen de investeerders eerst een goede basis(quitte spelen) voordat ze 'echt' aan de slag gaan.

NEC zie ik wel in het linkerrijtje terecht komen, maar ik denk dat ze de Play-offs niet winnen.
Daar zijn de andere ploegen in de subtop gewoon te sterk voor.

grappig dat NEC zegt dat ze eigenlijk wegens gebrek aan geld rond de 12de plek moeten eindigen, maar als je zo zou redeneren dan hoort PSV makelijk kampioen te worden

ik snap niet wat hij hier staat te verkondigen, europese wedstrijden zijn leuk maar als je naar een ver weg gelegen land moet kost het vaker meer dan dat je geld genereerd en aangezien het water al in nijmegen tot aan de lippen staat kunnen ze beter geen europees voetbal halen

Ook ik denk dat een plekje in het linker rijtje een uitstekend resultaat is voor Nec. Daarbij vind ik ze niet eens onaardig spelen, maar gezien inderdaad het budget en daarbij bekorende spelersmateriaal is het behalen van een plek tussen de 7 en 9 een prima resultaat.

Als ze in t linkerijtje eindigen is het al goed, helemaal als ze europees voetbal halen maar ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.

16 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015-2017 Sparta Rotterdam
2014-2014 AZ
2014-2014 Slavia Praag
2011-2013 NEC
2009-2011 Excelsior
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zag het aankomen en Advocaat heeft zich hier op verkeken’

Dick Advocaat volgde in december de ontslagen Alex Pastoor op bij Sparta Rotterdam. De Kasteelheren stonden met elf punten onderaan in de Eredivisie en wisten directe degradatie uiteindelijk te ontlopen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren