wk2018

‘Soms moest hij aan mijn oren trekken, als ik zei dat ik goed had gespeeld’

Donderdag, 24 januari 2013 om 10:46

Tonny Vilhena werd een jaar geleden door trainer Ronald Koeman meegenomen naar Marbella, waar Feyenoord zich tijdens een trainingskamp voorbereidde op de tweede seizoenshelft en de jeugdige middenvelder voor het eerst mee mocht trainen met de eerste selectie van de Rotterdammers. De inmiddels achttienjarige linkspoot heeft zich in de tussentijd ontwikkeld tot vaste basisspeler.

/

“Ik had niet verwacht dat alles in een jaar tijd zo snel zou gaan”, geeft Vilhena toe in het Feyenoord Magazine. Toch is de middenvelder, die in de jeugdopleiding regelmatig een elftal oversloeg, eraan gewend zich omringd te weten door allemaal oudere spelers. “Op mijn achtste speelde ik in mijn vrije tijd al met jongens van een jaar of zestien.” Zijn ontwikkeling heeft Vilhena mede te danken aan zijn vader.

“Hij staat altijd achter me, maar kon ook heel hard voor me zijn. Soms moest hij me aan mijn oren trekken, bijvoorbeeld als ik vond dat ik een goede wedstrijd had gespeeld. Mijn vader zei dan soms dat ik helemaal niet zo goed was geweest.” Ook moest de voetballer op het strand trainen met zijn vader. “Huilend riep ik dan dat ik daar geen zin in had.” Achteraf is Vilhena evenwel dankbaar. “Fysiek ben ik er veel sterker door geworden, waardoor ik nu me nu tijdens wedstrijden ijzersterk voel”, besluit de middenvelder.


Poll

Denk je dat Tonny Vilhena in de basis blijft staan bij Feyenoord?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

Zulke verhalen hoor je best wel vaak van profvoetballers. Ik kan me een verhaal van Salomon Kalou herinneren die altijd op blote voeten moest spelen tegen spelers met schoenen. Of Suk die 's nachts op een begraafplaats moest voetballen. Van een beetje harde aanpak word je dus echt niet minder, en een stuk minder verwend.

24 januari 2013 om 11:23

Wat een onzin laat een kind toch gewoon lekker kind zijn. Als je kind staat te huilen en je dwingt hem nog mee naar het strand om te voetballen moet je je gewoon doodschamen. Zelfde als met die kinderen of tieners met die talenten jachten. Die gepusht worden door papa en mama zon beetje en dan gigantisch af gezeken worden dat ze er niks van kunnen. Dit ook is gewoon geld zien en daarom je kind maar gaan lopen dwingen. Te treurig voor woorden dat er zulke mensen bestaan. Dat het dan in een land gebeurd als Nederland vind ik het alleen maar kwalijker door worden

24 januari 2013 om 12:29

@echtsjaak026: Kinderen moeten ook leren dat als ze echt iets willen bereiken ze daar hard voor moeten werken en af en toe wat voor op moeten zullen offeren. Ik vind dus niet dat de pa van Vilhena zich hier voor hoeft te schamen.
Verder geef ik je 100% gelijk in dat je een kind lekker kind moet laten zijn, maar dit hoeft elkaar niet in de weg te zitten.

24 januari 2013 om 12:44

Als zon klein mannetje staat te huilen dat die niet wil voetballen. En als vader zijnde neem je hem toch mee dan spoor je wat mij betreft niet. Natuurlijk moet je je kinderen leren dat niet alles ze komt aanwaaien. Maar dat hoeft wat mij betreft niet op deze manier doe het dan iets waar het kind ook plezier in heeft. Een kind kan je wat mij betreft steunen stimuleren maar je mag hem nooit tot zo iets dwingen. En als hij zegt dat die een goede wedstrijd gespeeld heeft en dat zo voelt kan je ook gewoon je trotsheid uiten naar een kind toe in plaats van nah het was niet veel. Ik heb het zelf nooit meegemaakt en zal het zelf ook nooit doen bij mijn zoontje maar ik kan me best voorstellen dat als je dit allemaal mee krijgt als klein jochie dat je je toch flink beroerd er om kan voelen.

24 januari 2013 om 11:27

Voetballen op een begraafplaats? Opmerkelijk, ik zou het zelf dan toch bij het strand houden.. haha

24 januari 2013 om 13:42

Een van die jongens van 16 was ik. Ik ben nu 21 jaar. Hij speelde toen al alsof ie 20 was. Groot talent is het en zijn vader kennende zal die heel gediscplineerd blijven. Alleen zn mentaliteit buiten het voetbal om moet ie aan werken. Gaat af en toe nog met de verkeerde mensen om.

24 januari 2013 om 14:08

Als Tonny met jou voetbalde toen hij 8 was en jij 16 en jij bent nu 21 dan zou tonny nu dus 13 jaar zijn...

24 januari 2013 om 14:15

iets klopt er niet aan je verhaal..

on: vin dhet echt een leuke en technische speler. Kan Feyenoord trots op zijn. Hoop dat die stappen blijft maken.

24 januari 2013 om 14:44

Jullie verhaal klopt en de mijne. 16 jaar over het algemeen. Boven ik word bijna 22 en hij is net 18. Dus 4 jaar. Er speelden niet alleen jongens van 16 ook 14,15,16 en ouder.

Echt een leuke, technische speler! Ik denk dat hij eerst een aantal jaren bij Feyenoord in de basis moet spelen en met beide beentjes op de grond moet blijven staan. Zie hem vervolgens wel bij een leuke Spaanse subtopper terecht komen. Ik heb hem weleens jeugdwedstrijden zien spelen en we hebben nog lang niet alles van hem gezien, wat gezien zijn leeftijd ook volkomen logisch is.

24 januari 2013 om 11:00

Tis nog wat vroeg om iets over hem te kunnen zeggen, maar ik verwacht dat als deze jongen Feyenoord verlaat, dat niet voor een subtopper zal zijn, maar voor een topploeg. Geweldig talent.

Vilhena mag zich van mij best wat meer laten zien in de wedstrijd. Hij speelt nu naar mijn mening nog te controlerend en teveel op 'safe'. In de jeugd heeft hij op '10' gestaan en maakte hij veel goals. Natuurlijk moeten hij en Immers niet constant voor de goal hangen, maar in sommige wedstrijden mag hij zijn drive naar voren wel wat meer gebruiken. Daarnaast ben ik benieuwd naar een middenveld met Vormer-Clasie-Vilhena waarbij Vilhena als aanvallende middenvelder gebruikt wordt.

24 januari 2013 om 11:09

Klopt, maar dat komt ook omdat dat werkpaard van een Immers op 10 staat en Clasie en Vilhena dus controlerend daarachter spelen. Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar het middenveld dat je nu benoemt, maar misschien kom je dan wel een vechter op het middenveld tekort.

raymond atteveld zou trots zijn!

wel een erg groot talent, hopelijk zit hij binnen een jaar of twee op het niveau van oranje. dan hebben we een uitstekend middenveld de komende tien jaar met hem, strootman, clasie, maher, van ginkel en fer. misschien hier en daar een laatbloeier erbij, en dan zit het wel goed.

Allemaal leuk en aardig, en een hoop potentie, maar in de praktijk brengt ie natuurlijk nog lang niet wat Bakkal of El Ahmadi brachten.

Ik vind dit voorlopig een typisch geval van jeugd inpassen waar je minder van wordt. De hosanna rond de jeugd van Feyenoord is terecht, ze leiden momenteel het beste op, maar de hype gaat soms te ver. Men doet alsof men een blik van Varkenoord opentrekt en dan telkens gelijkwaardig niveau ervoor terugkrijgt. Daar is hier bepaald geen sprake van. Duurt nog wel even bij hem.

Uiteindelijk hoop je dat het zich uitbetaald en hij zijn potentie waarmaakt door nu de kans te krijgen, maar de grilligheid van dit soort jeugd spelers is wmb wel debet aan waarom ze dit jaar tegen Ajax niet zo'n vuist konden maken als vorig jaar. Je mist dan toch het gif en de routine van een Bakkal of Karim.

24 januari 2013 om 11:12

Wat een onzin. Weetje waar je pas minder van wordt? Van het kopen van een dure speler met een vet salaris die even veel brengt als Vilhena vorig jaar. Wat had Feyenoord dan moeten doen? Een externe vervanger moeten halen? Hij speelt misschien nog niet constant, maar voor de lange termijn is dit een uitstekende speler.

24 januari 2013 om 11:29

Niet meteen in een offensieve stuiptrekking gaan schieten en graag beter lezen. Je zegt eigenlijk hetzelfde: voor de langere termijn is het een goeie. Feyenoord kan niet anders, ze moeten voor de jeugd gaan. Er was weinig geld. Maar het is inherent dat je dan wisselvalligheid op korte termijn ervoor terugkrijgt. Hoe graag jullie ook willen geloven dat je uberjeugd hebt die elke week mee kan en een dikke voldoende scoort, dat is niet realistisch.

Met de klunzige Immers naast de jeugdige Clasie en Vilhena heb je gewoon behoorlijk ingeleverd tov vorig jaar op het middenveld, dat moet elke Feyenoorder gewoon kunnen erkennen. Dat was mijn punt.

24 januari 2013 om 11:13

Bij ajax gingen juist de meer ervaren spelers de fout in, dus weet niet waar je dat vandaana haalt.

Verder snap ik niet waar je grilligheid vandaan haalt, het probleem met Vilhena is juist dat hij te vaak op safe speelt, maar hij is zeker wel constant.

En ja het is natuurlijk logisch dat je op je 17e nog niet hetzelfde brengt als iemand op zijn 27e, maar het is logisch dat een jeugdspeler nog moet groeien.

24 januari 2013 om 12:07

Minder van wordt? Vilhena is nu echt al een klasse beter dan Leerdam en Vormer, dus je wordt er sowieso niet minder van. Natuurlijk is het nog geen echt waardige vervanger van El Ahmadi, maar je wist van te voren al dat El Ahmadi gewoon een heel groot gemis was.
Ik vond ook dat Feyenoord net wat te weinig had ontvangen voor hem, en hoop echt vurig dat hij misschien wel terug wilt keren, omdat hij op een dood spoor zit bij Villa, maar die kans schat ik heel laag in.
Vilhena is net pas 18 jaar, hij heeft gewoon hele goede wedstrijden gespeelt, maar ook een paar mindere, dat is geen schande...

24 januari 2013 om 21:53

met dat hij al een klasse beter is als een leerdam of vormer overdrijf je wel een klein beetje nietwaar?! die gozert komt bij wijze van spreken net uit de luiers terwijl die andere gasten al jarenlange ervaring hebben

Waarom zou je als vader zijnde je zoontje dwingen om iets te doen waar die totaal geen zin in heeft. Kom nou niet met het argument hij heeft het daardoor wel tot hier geschopt want dat slaat gewoon nergens op. Je gaat ook niet als je zoontje zegt dat die lekker gespeeld heeft hem vervolgens de grond intrappen. Zie het al voor me dat ik me zoontje meeneem naar het strand om te voetballen terwijl die geen zin heeft dat zou ik al niet kunnen laat staan dat die staat te huilen. Sorry dat ik het zeg maar dan ben je echt een verschrikkelijke vader schandalig. Maar ja je ziet het helaas heel vaak ouders die hun kinderen maar blijven pushen en pushen waar kinderen soms helemaal geen zin in hebben. Vind dit eerder treurig dan dat ik dit nou goed vind dat die hem gepusht heeft waardoor die hier nu staat

24 januari 2013 om 11:42

hij speelt hierdoor wel bij feynoord en wellicht later bij een Europese topploeg. Zeg me nou niet dat jij dat niet zou willen. Wil je iets bereiken moet je hard werken en das heeft hij zo bij zijn zoon weten over te brengen. En soms gaat dat met vallen en opstaan.

24 januari 2013 om 11:50

Met zijn talent zou hij sowieso wel bij Feyenoord spelen. Ik ben het met sjaak eens, als ik op het strand iemand zou zien die zijn kind al huilend dwingt te voetballen, dan is de eerste gedachte wat een vreselijke vader.

24 januari 2013 om 11:53

Natuurlijk zou ik hem daar willen zien maar dat is het omdat je je zoon het beste gunt en trots op hem bent. Maar ik ben net zo trots op hem als die straks gaat boxen of gaat handballen of wat dan ook. En of die dat nou op amateur niveau doet of dat die de winnende in de CL maakt maak me eerlijk gezegd niks uit. En ja je hoopt dat die het hoogste kan bereiken wat er is maar wel dat die het met plezier doet. En al helemaal niet door hem te gaan dwingen met dit soort praktijken. Je moet je kinderen op een gezonde steunen met wat ze ook doen. Je moet ook weer niet als een zoutzak tegen je kind gaan doen maar dwingen is het andere uiterste weer. Hij heeft het niet op zijn zoon weten over te brengen hij heeft hem gedwongen...

24 januari 2013 om 12:24

ik heb liever ook een vader die mij een lolly brengt en mij voor de tv zet maar daar heb je niks aan. Sommige dingen zijn in het leven niet leuk en toch moet je er je doorheen zetten en soms heb je iemand nog die jou dat laatste zetje geeft om daadwerkelijk succesvol te worden.

24 januari 2013 om 17:06

Vind ik ook! Die slappe zakken allenaal hier. Geen woorden, maar daden. Daar houden we van. Als je al kijkt hoe ht nu de jugd af gaat waarbij de ouders de teugels hebben laten vieren dan ben ik blij dat vilhena zo'n vader heeft. Respect!

24 januari 2013 om 17:09

misschien zag zijn vader zijn talent die Vilhena zelf niet zag? kan ook toch. sommigen kennen hun eigen talent niet en wat zijn vader heeft gedaan is juist goed. ik vind dat meerderen het zo moeten aan pakken. zijn vader heeft hem een mentaliteit geleerd dat je er hard voor moet werken als je iets echt heel graag wilt. en kijk nu hij speelt bij feyenoord 1 en is het grootste talent wat we hebben. ik vind hem zelfs de op een na grootste talent na van persie. deze jongen gaat wereldtop worden. op 18 jarige leeftijd vind ik hem beter spelen of even goed als snijder toen.

belooft een grote te worden!

Die jongen is nog maar net 18 geworden, het is helemaal niet vreemd als je 16 of 17 ben en doordat je ineens in de schijnwerpers komt te staan je even kan gaan 'zweven', juist je omgeving kan je weer met beide benen op de grond doen belanden.

Er zijn zat jonge voetballers met veel talent die jarenlang door zijn ouders en omgeving de hemel ingeprezen worden, tot aan het tillen van de voetbaltas aan toe, daar maak je zo'n ventje kapot mee, bij de minste weerstand raken ze in de war, want ze zijn toch de baas op het veld??!!...

Leuke vader, niet zijn zoon ophemelen maar sterker maken, Vilhena is natuurlijk een talent hij is erg goed bezig, Feyenoord heeft erg veel jonge goede spelers, maar Vilhena is nog erg jong en weet wat hij doet, op zo een leeftijd een basisplaats krijgen is toch geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

351 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0
2013/2014 Feyenoord 32 6 5 0
Laatste voetbalnieuws

Kuyt neemt uitspraken niet terug: ‘Vilhena en Manu deden heel kinderlijk’

Dirk Kuyt neemt niets terug van de uitspraken uit zijn onlangs gepubliceerde biografie. De voormalig aanvaller ergerde zich aan een gebrek aan professionaliteit bij Feyenoord en vergeleek de kleedkamer met een...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Door Anthony Martial in de aanbieding te betrekken, hoopt Manchester United Manchester City af te troeven in de strijd om Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren