‘Sneijder is veroordeeld tot eten in chique gelegenheden in de stad’

Donderdag, 24 januari 2013 om 10:30

Bij zijn entree in Istanbul werd Wesley Sneijder al ontvangen door een uitzinnige menigte fans van Galatasaray, die veel verwachten van de nieuwe aanvallende middenvelder van hun club. De Nederlands international hoeft er niet op te rekenen dat hij een rustig leven kan gaan leiden in de Turkse stad, weet Joost Lagendijk. De oud-GroenLinks-politicus is sinds 2008 werkzaam in Istanbul.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Wesley Sneijder het goed gaat doen bij Galatasaray?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Sjonge. Daartoe wil ik ook wel veroordeeld worden

24 januari 2013 om 10:41

simpele gedachte; niemand weet hoe moeilijk het is om je hele leven in de spotlights te leven totdat je het meemaakt. Wat deze politicus (van wie ik nog nooit had gehoord) bedoelt is dat hij dan wel miljoenen krijgt, maar dat ie nooit en te nimmer eens rustig anoniem van een etentje zal kunnen genieten. Ik heb geen medelijden met sterren want ze krijgen er goed voor betaald. Maar ik moet er niet aan denken dat ik in zo'n mooie stad als istanbul, nooit eens lekker ongestoord uit eten kan gaan...

24 januari 2013 om 10:46

Misschien dat hij zich kan vermommen, zoals Clark Kent

24 januari 2013 om 11:06

Ja misschien als oempa loempa oid. Of als tuinkabouter? On: dit hoort er natuurlijk bij en sommige voetballers kunnen hier beter mee omgaan dan anderen.

24 januari 2013 om 11:12

Je hoeft er geen medelijden mee te hebben.
Sneijder vind het volgens mij heerlijk om zo in de aandacht te staan.

24 januari 2013 om 11:29

Of je gaat elke dag naar buiten zodat na een maand de nieuwigheid eraf is voor de fans :P

24 januari 2013 om 11:56

Nee,we weten niet hoe dat gaat,maar we willen het allemaal wel meemaken.
Maar jij zou het natuurljik verschrikkelijk vinden om in Turkije alleen in de beste eetgelegenheden te kunnen dineren.
Niet naar de mcdonalds...klote hoor...moet die eerst met zijn privejet naar Nederland waar we niet aan heldenverering doen.
Miljoenen op de bank,spelen voor volle stadions. Aanvoerder Nederlands elftal. Jolanthe als vrouw. Wat een kutleven heeft die Sneyder toch.
Als ik morgen weer op half 6 op moet staan,denk ik er nog even aan en ga ik hard lachen.
Ja Wesley,je wordt op handen gedragen door duizenden Turken,maar ik kan straks in mijn kwartiertje pauze lekker ongestoord een broodje salami van de aldi eten.
Niemand die met mij op de foto wil...daar zit je dan in zo'n luxe restaurant te genieten van de kaviaar.
Wat heeft die Sneyder toch een kutleven.

24 januari 2013 om 15:29

haha prachtig verwoord inderdaad!
Sneijder heeft een geweldig leven en heel veel mensen willen met hem ruilen, alleen al voor Yolanthe!

Even offtopic: Ik wil een duimpje omhoog geven maar ik zie nergens waar ik dit kan doen?

24 januari 2013 om 16:41

Ah gossie. Mocht het je beter laten voelen: Ik leef met je mee.

Wat een lekkere open deur weer ingetrapt. Denk je dat je werkelijk iets nieuws verkondigd hebt met je rijke leven, mooie vrouw, blablabla

Wat Clarkkent 2 probeert onder de aandacht te brengen, dat deze rijkdom e.d. ook zijn keerzijde heeft. Hij zegt ook Heel duidelijk dat je geen medelijden hoeft te hebben, maar het is niet altijd leuk.
Miljoenen of niet, privacy op zijn tijd is best lekker. Dat heeft hij Nooit en daar moet je mee om kunnen gaan.
Dat is alles wat er gezegd wordt. Niet dat Sneijder een kut leven heeft.

24 januari 2013 om 20:57

duimpje omhoog kan je rechtsonder de reactie doen

26 januari 2013 om 16:19

@ronzon: ik begrijp echt sommige mensen niet. bekijken het heel simpel vanuit hun eigen shitty leven als fan maar zien niet in dat het leven als profvoetballer ook keerpunten heeft.en daar gaat dit artikel volgens mij over, niet over of Fctenschede liever het leven van sneijder heeft als zn eigen pauper life, want dat begrijpm iedereen...

Slim van deze politicus!

Zo he, dat zal wel hard aankomen bij Sneijder. 4,3 miljoen per jaar verdienen, op handen gedragen worden door zo'n 8 miljoen Turken en alleen maar eten in chique tenten. Die gaat het heel zwaar krijgen.

24 januari 2013 om 10:47

Totdat blijkt dat hij ook het niveau daar niet meer aankan omdat hij echt zwaar op zijn retour is en die 8 miljoen Turken zich tegen hem keren, hij de deur niet meer uit kan zonder uitgescholden te worden en hij op de bank moet gaan wegrotten.

Feest lijkt me dat.

24 januari 2013 om 10:51

Dat gaat niet gebeuren. Sneijder is, hebben we afgelopen EK gezien, nog steeds de beste Nederlandse voetballer als hij fit is. Weet zeker dat hij gaat presteren daar.

24 januari 2013 om 11:06

Lol, de beste Nederlandse voetballer als hij fit is. Lig je nu op de grond te lachen of ben je serieus? :D

24 januari 2013 om 11:16

Beste Nederlandse voetballer, ja laten we vooral Robin van Persie vergeten. De man die al 2,5 jaar alle ballen vanuit alle hoeken raak schiet.

Hopelijk verliest Sneijder zijn vorm, kunnen we lekker een andere speler in Oranje zien. Weet ik ook zeker dat Van Persie wel gaat scoren.

24 januari 2013 om 11:23

Van Persie is een fantastische speler, maar Sneijder vind ik persoonlijk nog net iets beter. Van Persie voegt niet heel veel toe aan het spel, is vooral een individualist. Sneijder kan een heel team dragen en beter laten spelen. Ik zeg niet dat het ene beter is dan het ander, maar ik ga toch voor Sneijder als de betere speler. Vraag je me wie er beter presteert de afgelopen jaren is dat overduidelijk Van Persie

24 januari 2013 om 11:24

In het Nederlands elftal is hij wel de beste speler. Van Persie doet het beter, alleen niet in Oranje.

24 januari 2013 om 12:05

van persie voegt juist veel toe aan het spel , mits je hem goed gebruikt , en als er een speler is die individualistisch speelt is het sneijder wel ... dat is juist een van zijn sterke maar ook zwakke punten hij zal altijd voor de moeilijke steekpass , shot gaan maar hij komt het algehele spel niet ten goede. Hij is niet iemand die het spel laat vloeien zoals van der vaart dat doet of een cazorla

24 januari 2013 om 14:11

Helaas heeft van Persie in geen jaren een prijs gewonnen met zijn teams. 2 jaar geleden nog, heeft Wesley de hoogst haalbare prijs inhet voetbal gewonnen. En speelde op het WK erg goe, en Persie was weer eens een schim in oranje. Ja is 2 jaar geleden.

24 januari 2013 om 14:13

Sneijder is totaal niet iemand die het team beter laat voetballen. Echt een moment voetballer, je kan hem de hele wedstrijd niet zien en opeens geeft hij een geniale pass. Daarom paste hij ook zo goed bij Inter, omdat zij hun spel onder Mourinho op de counter baseerde.

24 januari 2013 om 16:12


Ik hoop dat je t hebt over het Nederlands Elftal,

Want 35 goals vorig jaar bij Arsenal en nu al op 16 goals staan bij Man Utd vind ik niet bepaald niks toevoegen aan t spel.

Wesley Sneijder heeft daarintegen de afgelopen 2 jaar 7 wedstrijden gespeeld?

24 januari 2013 om 16:50

Alsof een rpijs die je in teamverband wint iets zegt over of je individueel beter bent. Wat een bullshit.

Welkom in Turkije, of je maakt het of niet. Er bestaat geen tussenweg. Ook eventueel opgebouwd krediet dat toch al niet zo veel betekend in de voetbalwereld. Zal in Turkije helemaal niemand interesseren. Het gaat erom dat je jaarlijks prijzen pakt en als aanvaller regelmatig scoort en een bijdrage levert wat logisch is. Alleen is de druk van de fans ware gekte.

Zelfs als een linksback wordt aangetrokken is het eerste waar ze naar kijken naar het aantal goals die hij heeft gescoord 0.o (?)

24 januari 2013 om 10:45

Wat meteen alles zegt over het zeer beperkte voetbalverstand en tactische beleving van het spelletje.

24 januari 2013 om 10:53

In Turkije wordt (werd) er bestuurt en geleefd met emotie en gevoel. Balans is zoek. Echter voetballers die het "gewoon" waarmaken zullen met volle teugen genieten. Zij worden letterlijk op handen gedragen.

En tegenwoordig worden de voorzitters van de grote 3 steeds wijzer. En zien zij ook in dat er toch wel een visie nodig is.

Vergeet niet dat Turkije achterloopt en dat het te maken heeft met een enorme inhaal slag. Wij hebben nooit een Cruyff of Michels gehad.

Het wiel moest in Turkije opnieuw uitgevonden worden. Maar we zitten in een lift die omhoog gaat.

24 januari 2013 om 12:13

Het lijkt dat jij redelijk goed bent ingelicht over de Turkse competitie, kan jij mij dan vertellen wat je bedoeld met in de lift zitten???
Betekend dat dat ze meer investeren in jeugdelftallen, complexen en de juiste mensen in de jeugdopleidingen???

Tnx

24 januari 2013 om 13:05

Dat nog niet echt. Een voorbeeld is Besiktas. Door verkeerde beslissingen in het verleden zijn de schulden zo hoog dat zij genoodzaakt zijn om vaker beroep te doen op jeugdelftallen. Zoals Kralex hierboven al beschrijft, hebben wij geen Cruijf of Michels.

Turkije is nu bezig om de juiste mensen bij de elftallen te zetten, bijv Fatih Terim bij Galatasaray en Samet Aybaba bij Besiktas. Er is geen korte termijn visie meer maar een lange termijn. Visie is dan ook meer gericht om talenten eerst te laten verhuren en daarna een kans te geven in de 1e. Lijkt beetje op wat de clubs in de Premier Leageau doen. Turkije zit idd in de lift naar boven, echter zal dit wel een aantal jaren in beslag nemen. Dus op korte termijn hoef je nog niet veel te verwachten.

24 januari 2013 om 15:26

Ik kan je alleen over de accomodaties , dus de complexen vertellen.

De top 3 hebben prachtige accomodaties , met Fenerbahce voorop die de absolute king is in het complexen geval

Arme ziel.

Ik verwacht wel dat Sneijder gewoon professioneel (en goed) genoeg is om de sterren van de hemel spelen. Ondanks dat ik het zonde vind dat hij naar Gala is gegaan, zal hij wel gewoon elke week in een vol stadion spelen voor tienduizenden gekke Turkse fans. Niet hetgeen ik aanraad, maar ook niet het einde van de wereld.

Ik denk dat een Sneijder in topvorm bij Gala ook nog een prima meerwaarde kan zijn voor het Nederlands elftal. De enige betere keuze die hij had kunnen maken was een willekeurige club in Engeland of Duitsland. Affin, succes Wesley, eet smakelijk alvast!

Denk dat hij sowieso alleen maar in de meest chique gelegenheden komt en dat komt echt niet door de hordes mensen.....

sneijder wordt als een held gezien tjah je moet er maar mee om kunnen gaan ik hoop dat hij het waar kan maken

ik kan niet eens eten bij de mcdonalds waar gaat het heen met dat voetbal.

Johan Cruijff zei het ook weleens, "ik neem geen geld mee, maar mijn gezicht" of iets in die richting.

Ik zou er ook niet tegen kunnen hoor, al die faam.
Geef mij maar een goedbetaald baantje zonder al die faam.

24 januari 2013 om 10:54

johan cruijff staat ook bekend als iemand die nogal op de centen zit.

24 januari 2013 om 11:00

Right...

24 januari 2013 om 11:57

Serieus bedoeld dat Johan op de centen zou zitten of grapje?

ik zou trouwens ook gek worden, maar sommige mensen, en zeker brad en angelina Sneijder genieten er volgens mij met volle teugen van.

Deze groenlinks meneer heeft het wel erg hoog in de bol. Ik weet niet wat hij doet, maar kan me toch niet voorstellen dat er elke dag mensen met hem op de foto willen. Die gratis maaltijden die hij ontvangt hebben denk ik meer te maken met de hoop op politieke gunsten.

24 januari 2013 om 14:02

Je zegt het zelf al, je weet niet wat hij doet. Dus alleen omdat jij je het niet voor kunt stellen is het niet zo? Knap.

Moet je je voorstellen dat je een artikel over Sneijder maakt en bij ene Joost Lagendijk uitkomt om een visie te geven. Zelfs de moeder van Joost Lagendijk weet niet eens wie Joost Lagendijk is. Dan komt meneer ook nog even zijn ego strelen door te stellen dat hij zogenaamd wel bekend is. Wat een arrogante kwal ben je dan. Voor de rest zijn dit allemaal open deuren die we al van echte Turkije kenners hebben gehoord.

Ik ben benieuwd hoe Sneijder het gaat doen in Turkije. Er staat in iedergeval genoeg druk op Ik verwacht wel dat zijn niveau gaat stijgen als hij weer meerdere wedstrijden gaat spelen. Hopelijk blijft hij een beetje heel fysiek.

Sneijder in topvorm zal de hele team opkrikken. Daar ben ik zeker in overtuigd de beste man is pas 2 dagen in istanbul en hij heeft fatih terim laten weten dat hij graag wilt spelen tegen besiktas. Hij heeft ook nog eens videobanden gevraagd voor de zwakke punten. Ik kan je nu al zeggen dat Sneijder niet gekomen is om te chillen.

Leuk en aardig maar dit is toch geen nieuws meer ???

@ voetbalzone.

Sneijder heeft een interview met GS TV waarom plaatsen jullie dat niet in plaats van Joost Lagendijk.

Nog steeds onbegrijpelijk voor mij dat ie naar Gala is gegaan. Twee jaar geleden had iedereen het er nog over dat hij bij de 5 beste voetballers van de wereld hoorde. Nu, met alle respect naar Gala, is hij toch mijlen ver van zijn eigen niveau. Niet omdat hij naar Gala gaat maar gewoon omdat hij al twee jaar veel minder goed voetbalt. Met een rechte lijn naar beneden gaan zijn prestaties. Ik hoop voor Gala en NL dat hij er straks weer staat maar ik heb mijn twijfels.

Natuurlijk hij heeft het leven waar wij zon beetje allemaal van dromen. Maar toch zou ik niet graag met hem willen ruilen je hoeft geen medelijden met ze te hebben. En het eerste jaar zullen wij het ook leuk vinden maar als je jarenlang zo in de spotlights staat. En mensen die hier zo makkelijk over praten zouden eerst eens na moeten denken natuurlijk hij heeft het niet slecht. Maar kan me best voorstellen dat die er over 2 jaar helemaal klaar mee is omdat het daar natuurlijk extra extreem. Moet je je eens bedenken alles ben je zon beetje kwijt bent. Je moet gewoon eens even nadenken hoeveel dagelijkse handelingen je niet meer kan doen die je nu wel doet kan je vertellen dat zijn er heel veel.

Kan ze vrouw niet koken ofzo? Waar gaat dit toch heen met deze wereld!!

24 januari 2013 om 11:58

ze vrouw is op zichzelf ook een miljoen of 30 waard.
dus ongeacht of ze het kan, ik zou ook niet koken als ik 30 miljoen op me bankrekening had staan.

Als we die Groen Linkser moeten geloven is hij Nelson Mandela himself bah

Ik had fenerbahce fan hooop dat hij het maakt en kan schijnen in europa met gs. Want 1 ding is zeker, als hij flopt als "grote speler" in turkije, zal er voor een hele lange tijd geen grote speler meer komen naar turkije. Of zie ik het verkeerd?

24 januari 2013 om 13:30

Nou dan komen ze toch niet. Dan kunnen ze eindelijk met de jeugd werken net als dat nu wordt gedaan bij mijn club Besiktas. Ik vindt dat Fener ook hele goede talenten heeft zoals: Salih. Maar krijgen weinig kans van de trainer of het bestuur en dat moet gestopt worden.

24 januari 2013 om 15:28

Komop man Salih krijgt genoeg kansen , hij staat laatste 5 wedstrijden continue in de basis . Doet het ook voortreffelijk. Vooral gisteren speelde hij weergaloos

24 januari 2013 om 18:43

Ja de laatste tijd speelt hij inderdaad veel en dat is juist mooi en de bedoeling. Het zou mooi zijn als er meer spelers de kans gaan krijgen van Aykut dan kan Fener meer groeien.

Sneijder zal zich tot echt moeten bewijzen bij Gala, anders kan het zomaar allemaal omslaan en is hij de gebeten hond en de miskoop. Ben echt benieuwd hoe hij het gaat doen in de Cl.. Gun het hem wel eerlijk gezegd. 2x de winnende goal maken ofzo

Sneijder weet wat hem te wachten staat.
Hij heeft goed hierover nagedacht voor dat hij ging tekenen.
Tijdens een interview heeft hij dit ook gezegd.
En over die Joost Lagendijk hij is helemaal niet bekend in Turkije.
Hij zal misschien wel bekend zijn onder de politicussen en journalisten.

Ik weet niet of ik het heb gemist.., maar Ajax krijgt 300.000 van de transfersom.. Het is nog niet bekend wie van de beide teams ( Inter - Galatasaray ) dit zal betalen..

24 januari 2013 om 12:39

Natuurlijk komt dat op inter hun rekening te staan.

Hij mag een rustig leventje wel vergeten. Het is in Turkije letterlijk hell met de media. Als GS slecht gaat heb je nog de fans en media tegen je.

Sneijder gaat Niet alleen voor het geld naar toe, ook heeft Galatasaray Meer Prijzen gewonnen dan Liverpool en tegewoordig doet Liverpool niet meer echt mee om de Kampioenschap, Ook doe Galatasaray het beter in Europa.

Hij overdrijft het belang van de volgende ronde in de Champions League. De doelstelling was de groep fase overleven en dat is gebeurd. De achtste finales lijkt nu belangrijk omdat de tegenstander een Schalke is en niet een Barcelona om het maar zo te zeggen. Natuurlijk speelt opportunisme nu een rol en willen de fans een ronde verder en ja de media zal dit zeker als verkoop materiaal gebruiken of het nou positief of negatief uitpakt. Maar Wesley Sneijder zal echt niet met deze wedstrijd afgeschreven worden of iets dergelijks.

Laten we het zo stellen dat z'n "situatie" ook afhankelijk is van de team prestatie. mocht er op een gegeven moment de kop positie weg gegeven worden dan zal hij als een van de eersten zijn die sterk zal worden bekritiseerd maar goed kan me met de huidige competitie verloop moeilijk inschatten hoe Galatasaray het kampioenschap ooit kan weg geven.

Deze politicus vergelijkt zich met Sneijder. Dit is niet echt serieus te nemen. Met het '500 mensen op de foto' valt ook wel mee aangezien meestal de restaurants volledig worden gehuurd voor alleen Galatasaray mensen en af en toe op de foto voor de miljoenen die hij krijgt is ook niet mis hoor!

van persie vind ik persoonlijk ook beter dan sneijder maar dat sommige nederlanders dit nu opeens zeggen vind ik wel een beetje raar.
in engeland is hij goed maar in oranje was hij superslecht(ek).
iedereen schelde hem uit op de sociale media en nu opeens is hij weer beter (als je begrijpt wat ik bedoel) uhuum...

24 januari 2013 om 16:34

Wij nederlanders zijn chauvinsten, maar het lag niet aan Van Persie op het Ek, en dat heeft hij bij veel Nederlanders bewezen, door na Arsenal, nu Man United op sleeptouw te nemen. Van Gaal ziet dit hopelijk in, en zal een team om hem heen bouwen, en ik zelf weet niet of Sneijder daar bij moet vallen, blijft een beperkte voetballer wanneer je team speelt op aanvallen en balbezit.

Och wat vreselijk zeg. Miljoenen verdienen, iedereen die je aanbidt en ieder jaar en constant in de meest chique restaurants eten en niet betalen. Veroordeeld is niet het woord wat ik zou gebruiken.

Mooi sneijder is ontvangen als een ware held en nu is het tijd om te laten zien dat je die waardering waar bent sneijder anders staan er 52000 supporters die goed kunnen vloeken! euheh

Zendt Sport1 eigenlijk Turks voetbal uit? Ik zou wel de eerste wedstrijd van Sneijder bij Galatasaray willen zien.

Ik denk dat Sneijder het heel goed zal doen bij Galatasaray. Zo te lezen wordt hij daar op handen gedragen en daar houdt hij wel van, spelers als hij gaan daar zelfs nóg beter van spelen. Het is echt een publieksspeler. Het beste wat de fans van Galatasaray dus kunnen doen, is van Sneijder houden en dan geeft hij die liefde terug met goed voetbal.

eze beste man was een woordvoerder of een functionaris van de EU waar toen Nederland de tijdelijke voorzitterschap had, dus hij kent Istanbul en de Turkse cultuur wel min of meer ga ik van uit. Tevens is hij later nog gaan trouwens met een Turkse dame. Dat is zijn verhaal. Beetje nieuws volgen beste mensen ;d

Daarnaast blijf ik zeggen dat als Sneijder maar de helft presteert als in 2010 dan zal het 300% goed komen. Talent heeft die zeker maar de motivatie en ambitie dat zullen bepalende factoren zijn.

Wat betreft dat hij al het negative over zich heen zal krijgen mits hij en het team slecht presteren, denk het niet. Zolang hij zijn best doet en zijn kwaliteiten laat zien zal hij zeker hoog blijven in de optiek van de GS en Turkse supporters

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Besiktas7139
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Martin LinnesVerdediger10
Serdar AzizVerdediger10
Koray GünterVerdediger10
Papa Alioune NdiayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

789 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
2014/2015 Galatasaray 31 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Sneijder betrokken bij overname Engelse club door Singaporees consortium’

Wesley Sneijder is op korte termijn mogelijk betrokken bij de overname van Blackpool, zo meldt de Daily Mail. De Engelse club, uitkomend in de League One, staat in de nadrukkelijke belangstelling...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren