wk2018

Update: Newcastle houdt captain in ieder geval tot de zomer binnenboord

Vrijdag, 25 januari 2013 om 14:50

Het lijkt erop dat Fabricio Coloccini zijn laatste wedstrijd voor Newcastle United reeds heeft gespeeld. Het doorgaans goed geïnformeerde The Independent claimt dat de verdediger aan het bestuur van the Magpies heeft laten weten dat hij geen enkele minuut meer voor de club wil spelen. De 31-jarige aanvoerder uit Argentinië wil om persoonlijke redenen terug naar zijn vaderland en naar verluidt heeft zijn vrouw al het vliegtuig naar Buenos Aires gepakt.

/

Het management van Coloccini sprak eerder deze maand al met het bestuur over de kwestie. Newcastle handhaaft het standpunt dat de ex-speler van onder meer AC Milan, Atlético Madrid en Villarreal hooguit komende zomer mag vertrekken, maar zeker niet midden in het Premier League-seizoen. De onderhandelingen leverden echter niets op en nu dreigt de kwestie uit de hand te lopen.

Coloccini werd eerder met San Lorenzo de Almagro in verband gebracht, de club waar zijn vader Osvaldo werkzaam is. De Argentijnse club is echter financieel niet in staat om het contract van de verdediger af te kopen, daar zijn contract pas medio 2016 ten einde loopt. Afgezien daarvan verdient Coloccini in Newcastle wekelijks 70.000 euro; een voor Argentijnse begrippen bijzonder hoog salaris. San Lorenzo maakte afgelopen week via de officiële kanalen bekend dat de komst van de verdediger om financiële redenen was afgeketst. Coloccini wil desondanks toch vertrekken.

Update 25 januari 14.50 uur - Newcastle houdt captain in ieder geval tot de zomer binnenboord
Fabricio Coloccini zal deze maand niet vertrekken bij Newcastle United. De verdediger had wegens privéproblemen zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Argentinië, maar manager Alan Pardew heeft zijn aanvoerder overgehaald om in ieder geval tot de zomer te blijven. "We hebben hem over de streep getrokken, hoewel zijn familie hem nodig heeft", zei Pardew. "Hij blijft onze aanvoerder en dat is geweldig nieuws. Hij is erg loyaal en na dit seizoen bekijken we de situatie opnieuw."


Poll

Maakt Fabricio Coloccini het seizoen af bij Newcastle United?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door robinho_23)

Jammer, is een prima verdediger, die ook nog eens goed kan meevoetballen.

Maar gelukkig hebben ze al een vervanger (yanga) in huis.

24 januari 2013 om 19:57

Yanga Mbiwa lijkt mij inderdaad een goede vervanger, ik heb veel vertrouwen in hem.

Wat een idioten heb je er toch bij zitten. Zon vent helemaal niet zijn zin geven dit slaat toch gewoon alles. Waar spelers tegenwoordig maar denken zo mee weg te kunnen komen. Hij speelt geen minuut meer voor de club nou word die helemaal mooi zeg. Maar die club heeft wel lekker zijn salaris mogen betalen ondankbaar mannetje

24 januari 2013 om 09:22

Ligt eraan wat die persoonlijke redenen zijn. Als zijn moeder op sterven ligt en nog maar een half jaar te leven heeft snap ik wel dat hij zo snel mogelijk terug wil. Ik kan niet vinden wat die persoonlijke redenen dan zouden moeten zijn. Het lijkt echter niet zoiets te zijn.

24 januari 2013 om 09:28

Nee dat snap ik maar ik denk niet dat Newcastle in zon geval hem wel een tijdje naar zijn moeder zouden laten gaan of waar dan ook als er zo iets is. Mocht er wel zo iets aan de hand zijn moet Newcastle zich kapot schamen(maar kan het me niet voorstellen). Denk eerder dat het gewoon heimwee is of zo en dat de speler dat gebruikt om een vertrek te forceren

24 januari 2013 om 09:50

Ja het lijkt niet zoiets te zijn inderdaad. Maar heimwee zou ook wel vreemd zijn aangezien hij al sinds 1999 in Europa speelt. 14 jaar lang. Met 1 uitleen seizoen in Argentinië ertussen. Dan lijkt het me wel vreemd dat je zo in een keer last krijgt van heimwee.

24 januari 2013 om 11:10

er is niets ernstigs aan de hand. volgens diverse bronnen kan zijn vrouw niet aarden in Engeland (andere cultuur, geen vriendinnen e.d.)

ik snap dan ook wel dat hij uiteindelijk voor zijn familie kiest, maar om het nu op deze manier te doen. Hij is aanvoerder van een team in degradatienood, publiekslieveling en rots in de verdediging. Gelukkig is Yanga Mbiwa al gehaald, maar heb liever die 2 inde verdediging.

Hij heeft nog een contract tot 2016, dacht San Lorenzo hem zo even gratis te komen ophalen? Daarnaast wordt ik gek van zijn vader, hij sprak de laatste weken altijd voor zijn zoon, en dat hij terug wilde etc, gewoon om een vertrek te forceren.

Edit: Skysports meld dat Coloccini gewoon samen met het team aan het trainen is. Vandaag is nog een standaard persconferentie van Pardew, misschien dat daar nog wat nieuws gezegd wordt.

24 januari 2013 om 12:12

@nufcmg

Nou gelukkig voor hem in ieder geval dat er niks ernstigs aan de hand is. Neem aan dat je beter meer van Newcastle afweet dan ik dus neem het maar aan dat het(waarschijnlijk) zo is. Dus bedankt ieder geval voor de uitleg

Ik snap ook dat je voor je familie kiest alleen om een vertrek op zon manier te gaan lopen forceren is redelijk schandalig. En voor zover ik me kan herinneren speelt die er al minimaal 3 jaar ofzo toch. Die club heeft je altijd goed betaald en dan ga je uit het niets opeens dit doen. En daarbij ook redelijk schandalig van zijn vrouw dan je zou toch verwachten dat ze ook een beetje zou meedenken. Zie het al voor me dat me vrouw ergens bakken met geld kan verdienen waar ik misschien niet echt warm van word zoals zij van het voetbal. Wat ook nog zijn haar hobby zou zijn en ik dan problemen ga maken omdat ik geen vrienden heb en me niet aan kan passen. Daarbij Engeland is helemaal geen verkeerd land om te wonen vooral niet als je ook nog wat geld op zak heb.

Oh dat is wel altijd lekker irritant als er familieleden mee gaan bemoeien

24 januari 2013 om 12:17

@ Ecktsjaak026

hij speelt idd al een aantal seizoenen bij newcastle en heeft vorig seizoen nog bijgetekend.

er kan me niet wijsgemaakt worden dat zijn vrouw toen niet al terug wilde, want dit is eigenlijk pas sinds december. Vind het daarom al beetje raar.
Dat zijn vrouw nu volgens deze krant al terug is verslechtert eigenlijk alleen de zaak.

24 januari 2013 om 13:09

Inderdaad vreemd. Vraag. hoe lang is hij dan al getrouwd met die vrouw ? En waarom wil ze nu pas terug na al die jaren. Hij speelt toch al 15 jaar in Europa.

Zo werkt het natuurlijk niet. Eerst een contract tekenen tot 2016 en vervolgens weg willen, Ongeacht wat de reden is, Newcastle United staat natuurlijk 100% in zijn recht de verdediger aan zijn contract te houden.

Goeie aanvoerder annex top verdediger.

24 januari 2013 om 09:31

Vind het ook een top verdediger maar een goeie aanvoerder op dit moment niet echt...
We weten natuurlijk niet de reden achter zijn actie maar aan aanvoerder die geen minuut meer wil spelen lijkt me geen goede aanvoerder.

tjaa die man wil zelf weg ik snap niet dat ze dan nog moeilijk doen die gast is jullie altijd trouw gebleven... hup water bij de wijn en gaan met die banaan

24 januari 2013 om 13:48

Helemaal niet juist, dit is typisch de mentaliteit van de spelers tegenwoordig, ze denken te kunnen gaan wanneer zij willen, terwijl ze allemaal met de volle 100% een contract hebben getekend. Als hij zulke belangrijke persoonlijke beweegredenen heeft om terug te willen keren, gooi die dan in het openbaar. Nu heb je de schijn van de verwende topvoetballer gewoon tegen je.

Als hij koste wat kost weg wil, mag hij zijn eigen contract afkopen en voor een schamel salaris in Argentinië aan de gang. Dan bestaat er ook geen misverstand meer over dat hij echt weg wil.

Tsja beetje een bizarre situatie. Aan de ene kant; er zijn belangrijkere dingen dan voetbal en contractduur, als iemand van je familie op sterven ligt kun je niet verwachten dat hij dan maar gaat wachten tot Newcastle van de zomer (misschien) welwillender zal zijn.

Aan de andere kant; Newcastle raakt hier een zeer belangrijke speler kwijt en wil hem i principe niet kwijt, zeker niet voor een appel en een ei. Als Coloccini echt zo graag met zijn familie wil zijn zou hij ook niet moeilijk moeten doen qua salariseisen wat betreft San Lorenzo.

Je ziet ook nog weleens dat een speler zoiets doorzet, om vervolgens gratis naar een andere club te gaan.

Correct me if I'm wrong, maar die Canadees (lensky?) die eerst bij Feyenoord speelde kreeg een contractontbinding omdat hij kampte met alcohol problemen. Niet veel later speelde hij ineens bij FC Utrecht.

Jammer voor Newcastle, want met de blessure van Steven Taylor kunnen ze dit echt niet hebben. Zeker omdat het er nu ook niet goed voor staat, 2 punten boven de degradatiestreep. Verder hebben ze Williamson nu wekelijks in de basis en die laat zien alleen goed genoeg te zijn in de lucht. Er moet snel een goede CV aangetrokken worden.

Ronduit schandalig dit. Werkweigering, contractbreuk.. Spelers krijgen veel te veel macht, als iemand een contract tekent dient hij zich er gewoon aan te houden. Prima als je weg wil, maar dan zal er toch een club uit moeten komen met Newcastle. Hij krijgt een godsvermogen aan salaris en hoe goed je deze jongen ook vind: 70.000 per week is hij niet waard en dan ook nog eens niet willen werken voor dat geld? Grof schandaal.

Collocini kan best Even weg gaan? ze hebben Yanga nog altijd als vervanger, goede verdediger.

Gelukkig gaat hij niet weg, hij is niet niks voor niks aanvoerder,coloccini is altijd al een bikkel geweest, ik ben erg benieuwd waarom hij zou graag weg wou maar dat horen we aan het einde van het seizoen wel, hij kan lekker al die fransen gaan begeleiden

goed nieuws dit. Nu heb je met Yanga Mbiwa alvast een vervanger, en kan hij door samen te spelen met Colo alleen maar beter worden. nu is de druk op Mbiwa ook niet zo groot, natuurlijk moet hij goed presteren maar het is toch anders als je een steunpilaar naast je hebt staan.

Verder zou Newcastle juridische stappen ondernemen wanneer Coloccini zich niet aan zijn contract zou houden. Voor Colo zou het 7 miljoen kosten als hij nu was vertrokken (afkopen contract)

Goed dat hij in ieder geval dit seizoen nog af maakt. Zou niet goed zijn voor Newcastle om hun aanvoerder midden in het seizoen te verliezen, nu er al zo veel blessures zijn en Ba ook al is vertrokken. Er zijn ook weer een aantal spelers vertrokken, dus als zo een bepalende speler vertrekt ligt het team behoorlijk over hoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Jamal LascellesVerdediger10
Chancel MbembaVerdediger10
Florian LejeuneVerdediger10
Paul DummettVerdediger10
Ciaran ClarkVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

6 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren