Update: Heracles bevestigt vertrek van Overtoom naar Alkmaar

Donderdag, 24 januari 2013 om 15:47

De overgang van Willie Overtoom van Heracles Almelo naar AZ is slechts nog een kwestie van tijd. Alleen de handtekening van de middenvelder ontbreekt nog en zodoende kan Gertjan Verbeek er bijna van uitgaan dat zijn middenrif van nieuwe impulsen wordt voorzien. De komst van de 26-jarige Kameroens international wekt echter het idee dat AZ nog een middenvelder kwijt gaat raken.

/

Overtoom wordt in Alkmaar echter niet gezien als opvolger van de door PSV begeerde Adam Maher. "De eventuele komst van Willie Overtoom staat volledig los van de toekomst van Adam Maher bij de club", benadrukt directeur Earnest Stewart in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In dat kader: ik heb hier de laatste tijd niets meer over vernomen van PSV."

Overtoom ziet zichzelf ook niet als vervanger van Maher. "Die indruk heb ik niet gekregen bij de gesprekken die ik heb gevoerd. Op zichzelf is dat een logische gedachte, maar volgens mij gaan ze er bij AZ gewoon van uit dat hij blijft en dat we straks samen op het middenveld kunnen spelen."

Update 24 januari 15.17 uur - Overtoom kiest voor drieënhalf jaar durend AZ-contract
Volgens het ANP heeft Willie Overtoom zich voor drieënhalf jaar verbonden aan AZ. De aanvallende middenvelder verruilt Heracles Almelo voor de Alkmaarse club, die hij in de jeugd ook al diende. Met coach Gertjan Verbeek werkte hij reeds samen bij Heracles. AZ moet de komst van de Kameroens international nog wel officieel bevestigen.

Update 24 januari 15.47 uur - Heracles bevestigt vertrek van Overtoom naar Alkmaar
Heracles Almelo bevestigt dat Willie Overtoom verkocht is aan AZ. De 26-jarige aanvallende middenvelder kwam vierenhalf jaar uit voor de Almeloërs en beschikte over een aflopend contract. Hij wordt bij AZ herenigd met Gertjan Verbeek. “Dit is opnieuw een transfer die ons beleid bevestigt”, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

“Jonge talentvolle spelers herkennen, door laten ontwikkelen en uiteindelijk een volgende stap laten zetten. Dat is de afgelopen jaren gelukt met onder meer Ragnar Klavan, Jan Wuytens, Bas Dost, Glynor Plet en Samuel Armenteros en dus nu ook weer met Willie Overtoom. Heracles Almelo is en blijft een club waar talentvolle spelers beter worden", vindt de algemeen directeur.


Poll

Maakt Adam Maher het seizoen af bij AZ?


Gerelateerd

135 reacties (laatste reactie door klopper1900)

Oncollegiaal en wat onbeschoft van Brands om het spelletje met Maher zo te spelen en zijn hoofd op hol te brengen. Brands wist allang dat AZ hem niet voor minder dan 8/9 miljoen zou laten gaan.

ON: Leuke speler voor AZ, die Overtoom. Ben benieuwd hoe hij bij een andere club uit de verf komt en nog door kan groeien.

24 januari 2013 om 08:28

De tranfserperiode is nog niet voorbij Zo ging dat ook bij Matavz weet je nog. Geen geld volgens iedereen EN op het laatste moment alsnog.

Maargoed eerlijk gezegt denk ik dat het niet door gaat omdat PSV echt niet aan die 9 miljoen gaat voldoen in de winterstop, als AZ wat water bij de wijn gaat doen dan gaat deze tranfser in de winter door, anders kopen ze hem alsnog in de zomer denk ik.

24 januari 2013 om 08:30

Is toch niet onbeschoft? Zo werkt het transferwereldje. Brands laat weten dat Psv Maher wilt overnemen. Az wilt dit doen tegen de absolute hoofdprijs en Psv vind die prijs te gortig. Klaar. Ze staan beiden in het gelijk.

Deed Ajax ook bij Narsingh. Feyenoord bij Finboggasson en ga zo maar door.

24 januari 2013 om 09:08

Nu vergelijk je appels met peren. Dat ging bij bijv. Ajax heel anders met Narsingh.
Brands en Advocaat schreeuwden de hele maand van de daken dat ze ver willen gaan voor Maher, dat 'de maand nog lang duurt' etc etc. Terwijl ze allang wisten dat ze Maher niet voor een prikkie (5/6 miljoen) op zouden kunnen halen,en dat er dus eigenlijk geen onderhandelingsruimte meer was vanuit Psv's oogpunt. Dat is de speler zijn hoofd op hol brengen en onrust zaaien terwijl ze bij PSV al lang wisten dat de transfer niet gaat lukken. Rare technisch directeur die Brands.

24 januari 2013 om 10:00

@kokkie

Benieuwd wie jou favoriete club is. Gezien je woonplaats kan het haast niet missen dat dat Ajax moet zijn. Je weet wel, de club die destijds op een enigzins asociale wijze de spelers Luis Suarez en Bruno Silva bij Groningen wist weg te rukken. Nou niet de moraalridder hier uit gaan hangen.

24 januari 2013 om 10:40

Dus omdat het zo gaat is het niet onbeschoft? On: ben blij dat Overtoom in nl blijft voetballen, leuke speler

24 januari 2013 om 11:59

Wat is er onbeschoft aan om je interresse uit te spreken voor een speler? Wat is er onbeschoft aan om een prijs te vragen voor die speler? Wat is er onbeschoft aan om een bod te doen op een speler?

Maak het toch niet zo groot!

Er is nog steeds door Psv noch Az geen bevestiging geweest van een eventueel bod. Daar kunnen wij alleen naar speculeren. En zolang wij alleen kunnen speculeren, is het niet mogelijk om er een oordeel over te vellen.

Ja, er zijn hier wat bedragen voorbij gekomen. Met een paar namen erbij. Namelijk Verbeek en Brandts. Maar die bedragen zijn noch door psv noch door Az bevestigd. Dus is er waarschijnlijk alleen geinformeerd wat Maher moest kosten. Daar is waarschijnlijk een antwoord op gekomen. En te hoog bevonden.

Nou, laat de onderhandelingen beginnen! Of het kan natuurlijk te ver uit elkaar liggen, dat bedrag en het te besteden bedrag.

Maher zal zich gevleid hebben gevoeld met de interresse, en de verandering van club wel zien zitten.

Meer is er toch waarschijnlijk niet aan de hand, jongens?

Kokkie,

Er zijn hier natuurlijk altijd mensen die elke gelegenheid aangrijpen om Psv en zijn medewerkers zwart te maken!

24 januari 2013 om 09:28

#kok

Maak je niet druk Maher gaat naar Psv.
Hij zit nu al met ze hoofd in Eindhoven hij Twittert gister dit:

Eindhoven here i come (met spatie :large)
https://pbs.twimg.com/media/bbudvjjcyaaf4xl.png :large

Origineel met spatie tussen( / 2)
https://twitter.com/uknowvoetbal/status/ 294174046508179456/photo/1

Logisch dat ze Overtoom als vervanger hebben gehaald is gewoon een goede voetballer. Natuurlijk zal Stewart zeggen dat het niet te maken heeft met Maher, maar je haalt Overtoom nu niet voor niks om je alvast in te dekken op de transfer van Maher.

24 januari 2013 om 09:38

Vind je dat een betrouwbare indicatie dat de transfer doorgaat ja? Lijkt me niet.
Het is aan de clubs, niet aan Maher.

24 januari 2013 om 09:47

@ Haki

Ga je hier lopen spammen jongen? Ik ga het niet eens openen, 1 blik op de twitterpagina van Maher geeft al aan dat je onzin lult hier.

24 januari 2013 om 09:51

Kok

Moisander moest voor 6 miljoen vertrekken en voor hoeveel is hij naar Ajax gegaan? AZ vraagt altijd de hoofdprijs en krijgen uiteindelijk minder geld binnen, omdat de speler ze zijn zinnen al heeft gezet op een transfer.

24 januari 2013 om 09:53

Hanzz

Hij liet het 30 sec staan en verwijderd het vervolgens van zijn officiële Twitterpagina. Je bent niet verplicht om te kijken, laat alleen zien wat hij gister heeft getwittert.

24 januari 2013 om 10:37

@haki

Verbeek zei zelf dat Ajax gelogen heeft over de transfersom van Moisander. Ajax zei dat ze 3,2 miljoen hebben betaald, en AZ had geen enkele reden om van 6 miljoen naar 3,2 te zakken. Waarschijnlijk heeft Ajax zo'n 5,5 miljoen betaald, maar ze maakten er 3,2 van omdat het niet in hun nieuwe transferbeleid paste om zoveel uit te geven.

24 januari 2013 om 10:38

@haki

Dat was mede door het feit dat AZ toendertijd nog met een schuld zat. Die is nu weg, dus het moeten verkopen hoeft niet meer bij AZ. Dat plus het feit dat AZ nooit het transfer bedrag heeft bevestigd.

24 januari 2013 om 10:44

@ haki

Het is maar net wat je geloofd qua bedragen en voorwaarden die in de media komen. Als PSV een eerste bod doet zeggen de 'watchers' het is 5 miljoen waarna later blijkt dat dit inclusief percentages is, net als het 2de zogenaamde bod. Kijk je dan naar Moisander, loopt het de hele tijd vast en op het einde komt Ajax met hangende pootjes weer naar Alkmaar omdat ze Moisander perse willen, denk jij dat AZ vlak voor het sluiten van de transfermarkt erop zit te wachten om een speler voor een appel en een ei van de hand te doen? Ik denk het niet, maar de 'watchers' melden alleen het minimum bedrag zonder elke vorm van clausule die het bedrag natuurlijk gewoon richting het gewenste bedrag van AZ zal stuwen. En dan gaat het om prestatieclausules en geen doorverkooppercentage zoals bij Maher. Maarja als we alles moeten geloven wat de 'watchers' ons melden is het hek van de dam natuurlijk, want het lekken gebeurt natuurlijk doelbewust en altijd in het voordeel van de lekkende club. Ik neem dat dus niet zo serieus.

24 januari 2013 om 11:17

@azfan21

Verbeek zegt alles om het belang van AZ te verdedigingen die man kun je toch niet geloven. Gezien hij totaal niks te maken heeft met transfers, daar gaat Stewart en Gerbrands over. Verbeek kan alleen AZ een bepaalde kant opsturen welke speler hij daarvoor terug wil . Komende jaar komt de jaarverslag uit en dan zal toch de juiste transfersom staan en ik geloof niet dat Ajax rond de 5.5 miljoen betaald eerder tussen de 3 en 4 miljoen in ieder geval niet de hoofdprijs.

@badhabbit
Moisander is een half jaar geleden vertrokken en had een contract van twee jaar bij AZ, ga jij mij toch niet vertellen dat ze pas na afgelopen half jaar schuldenvrij zijn en hem moesten verkopen. Volgens mij was AZ al schuldenvrij na de transfer van Mounir El Hamdaoui.klopt, AZ bevestigt nooit bedragen, maar Verbeek brengt toch alles naar buiten jammer dat hij de prijs niet durfden te zeggen.

@hanzz
AZ en PSV komen er uit, want Maher wil naar PSV en de afgelopen jaren is al gebleken bij meerdere spelers. Zodra zij hun zinnen zetten op een transfer dat het daadwerkelijk ook gebeurt. Het is niet prettig voor AZ, maar AZ weet ook wel dat Maher liever bovenin voetbalt dan onderin. De watchers krijgen info binnen, maar weten natuurlijk ook niet alles. Het is wat een club naar buiten wil brengen en wat niet. Stewart gaat niet zomaar Overtoom halen, hij kon ook een half jaartje wachten en dan was hij transfervrij. Ze hebben nu 4 middenvelders die in de basis horen te staan, Verbeek kan ze moeilijk alle 4 opstellen. Maher gaat ook niet zomaar een Twitterbericht plaatsen en vervolgens bedenkt hij zich om beter af te wachten totdat het definitief rond is. Transferprijzen ga ik niet over dat regelen de clubs onderling met elkaar, maar mijn vermoeden doet denken dat hij vanaf 31-01-2013 speler is van Psv.

24 januari 2013 om 12:06

@haki: Wat sla jij een onzin uit. Ten eerste, Verbeek en AZ zijn niet serieus te nemen maar Ajax wel? Verbeek is niet de man die liegt of spelletjes speelt, het is eerder een ongenuanceerde hork die soms even te vaak de waarheid vertelt. En AZ was nog helemaal niet schuldenvrij na de verkoop van El Hamdaoui. Je hebt gewoon geen idee waar je over praat. De situatie bij het vertrek van de andere spelers was heel anders door de financiele situatie bij AZ.

Edit: Die tweets zijn trouwens zo nep al wat. Maher blijft voorlopig hier en die transfer van Overtoom staat daar los van. Dat zei ik gister al en is nu nog een bevestigd door AZ: Overtoom is niet de opvolger van Maher.

24 januari 2013 om 13:03

@haki

"ga jij mij toch niet vertellen dat ze pas na afgelopen half jaar schuldenvrij zijn"

Dat zeg ik je wel. AZ is sinds Juli/augustus schuldenvrij. Daarbij komt nog dat Moisander een DSB contract had, dus er wel voordeel voor AZ aan zat om hem te verkopen, qua financien.

24 januari 2013 om 13:22

Dat transferbedrag is nooit bekendgemaakt, alleen maar indicaties, miss heeft ajax wel nog aardig wat bonusclausules op moeten nemen

24 januari 2013 om 18:50

@azfan21: Nee klopt niet want Ajax is beursgenoteerd en alle transfers boven 4,5 miljoen moeten gepubliceerd worden en bekend gemaakt worden. Dus door Ajax is never nooit 5,5 miljoen betaald anders was dat vanuit Ajax al gecommuniceerd. Dus boven de 4,5 miljoen is het nooit gekomen, wat het uiteindelijk is geworden is dus gissen.

24 januari 2013 om 18:59

@azalkmaar2
Je praat onzin want Verbeek lult alles in het voordeel van AZ. Ga mij niet vertellen dan het niet zo, want het is wel zo. Je mag geloven wat je wil, maar het is toch echt van Adam Maher ze officiële Twitteraccount. Maher gaat naar Psv.

@badhabbit
Als AZ zogenaamd vorig jaar geld nodig had en van Moisander contract af wou, waarom hebben ze hem dan niet verkocht naar Psv. Toen PSV zich vorig jaar melden was Moisander niet te koop en blijkbaar dit seizoen weer wel.

24 januari 2013 om 21:30

@haki

"@badhabbit
Als AZ zogenaamd vorig jaar geld nodig had en van Moisander contract af wou, waarom hebben ze hem dan niet verkocht naar Psv. Toen PSV zich vorig jaar melden was Moisander niet te koop en blijkbaar dit seizoen weer wel. "

Omdat PSV belachelijke bedragen bied, die zelfs een club in financiele nood kan weigeren??

24 januari 2013 om 21:37

@badhabbit

PSV heeft niet eens een bod gedaan, ze vroegen zich alleen af of hij te koop was

Maak je niet druk joh PSV zal Maher deze transferperiode gewoon overnemen gezien speler weg wil en niks meer valt te behalen bij AZ.

echt een goede aankoop van az, daarmee gaanze zeker weer omhoog klimmen op de ranglijst. kan goed combineren en past denk ik goed bij az

van maher wordt ik wel een beetje misselijk, hij is pas 18 en doet net alsof hij bepaald waar hij gaat spelen. hij moet gewoon zijn mond houden en gaan voetballen. er komt vanzelf wel een goede club aan.

24 januari 2013 om 08:23

Maher is wel het grootste talent van NL . Dan denk ik 10 mil. Of meer . Of 5 mil en een doorkoop percentage van 30% .

24 januari 2013 om 09:04


Het grootste talent van Nederland is Fischer!

als ik Az was zou ik nog even wachten met het aantrekken van Overtoom tot na Psv, zou toch mooi zijn als ze thuis tegen PSV nog een puntje kunnen pakken en dan lekker vanaf maandag laten beginnen.

24 januari 2013 om 09:38

Het grootste talent wat ook Nederlands is bedoelt hij vast... Iedereen snapt dat voor de rest wel!!

24 januari 2013 om 10:09

Fischer, kom op zeg. Die heeft 1 goede wedstrijd gespeeld en hij is gelijk de nieuwe Messi. Ik vind Maher, Erikssen, Clasie en van Ginkel de grootste talenten op de Nederlandse velden.

24 januari 2013 om 11:12

Tegen PSV vond ik hem ook wel goed met een assist en een doelpunt. Groot aandeel in de overwinningen op de grootste concurrenten van Ajax. PSV en Feyenoord. Zo bepalend zijn Clasie, Van Ginkel en Maher nog niet geweest.

Eriksen is wat verder dan Fischer, en de beste speler op zijn positie in de eredivisie. Maar wie tussen Fischer en Eriksen een groter talent is maakt niet uit, ze spelen allebei in ieder geval bij de juiste club om dit soort talenten te begeleiden en naar de internationale top te loodsen.

OT: Als PSV Maher haalt, dan is dat gewoon een paniekaankoop. PSV heeft echt wel spelers die goed genoeg zijn om kampioen te worden, ze functioneren gewoon niet zo goed als team. Als je daar Maher tussen zet, denk ik niet dat hij het team opeens op sleeptouw neemt. Maar ik hoop dat PSV het wel doet, des te groter worden de problemen als ze geen kampioen worden.

Natuurlijk zouden ze ook heel erg goed samen kunnen spelen op het middenveld al denk ik wel dat AZ nu ook genoegen zal nemen met een iets minder bedrag dan de ongeveer 9 miljoen dat ze nu willen ontvangen voor Maher. Als PSV 6,5 a 7 miljoen gaat bieden dan denk ik dat ze Maher binnen kunnen halen.

24 januari 2013 om 08:24

dat denk ik niet, want maher hoeft van az niet weg, ook niet nu overtoom er is. Waarom zou men dan genoegen nemen met minder. Maher is een talentvolle voetballer met de nodige ervaring die begeert wordt door een binnenlandse club tijdens de duurste periode van het jaar; dan moet je als PSV zijnde de hoofdprijs betalen en niet achterbaks gaan doen en beschamende aanbiedingen gaan doen.

24 januari 2013 om 08:42

@mljmlj

Leg uit waarom AZ nu wel genoegen zal nemen met minder? Dat is toch je reinste onzin.

24 januari 2013 om 10:17

@badhabbit

Omdat ik denk dat ze nu in elk geval ook een redelijk goede vervanger hebben aangetrokken. En ook met 7 miljoen heeft AZ natuurlijk een hele mooie winst gemaakt met deze speler. Ik zeg absoluut niet dat ik als supporter het zou doen, want in mijn ogen is Maher absoluut wel 9 miljoen waard. Maar AZ is financieel uit een behoorlijk dal gekomen en heeft zich daar fantastisch uit omhoog geklommen. Met een leuk bedrag voor Maher zou AZ ook wat extra spek op de botten hebben. En daar kijken de financiële beleidsbepalers naar.

24 januari 2013 om 10:34

Wat ik bedoel is dat ik geen reden zie om Maher goedkoper te laten gaan. Met nog een contract voor 2.5 jaar heeft hij absoluut nog waarde voor AZ. En ik zie Overtoom uitstekend samen met Maher in 1 elftal kunnen spelen. Dus niet zozeer een vervanger voor Maher, maar voor Martens, aangezien die nog maar een 1 jarig contract heeft. Dus doet de komst van Overtoom niets af wat betreft het bedrag voor Maher, maar misschien wel meer voor die van Martens (aangezien die ook nog een DSB contract heeft).

24 januari 2013 om 17:18

Redelijk goede vervanger ? Ik denk dat Az met Overtoom een betere voetballer heeft binnen gehaald. Qua potentie is Maher mischien beter, maar als nummer 10 vind ik Overtoom echt nog wel de betere. Maher heeft een half seizoen leuk gevoetbald, maar hij is nog alles behalve bepalend voor Az. Hetzelfde geldt voor Fischer/depay/willems etc. In mijn ogen hebben spelers als van Ginkel/djuricic/eriksen nog altijd een streepje voor, omdat ze meerdere seizoenen hebben gevoetbald en belangrijk zijn geweest voor hun club.

24 januari 2013 om 18:59

Wat een onzin. Zoals je ook weer zag tegen Vitesse is dat Maher super was. Maher speelt al anderhalf jaar goed, is constanter en heeft meer drive dan Djuricic en Eriksen. Elke Az'er zal het zeggen, Maher was veruit de beste speler van AZ van 2012.

24 januari 2013 om 18:53

Az zal echt niet genoegen nemen die zullen ook niet dom zijn en gewoon weten dat Toivonen straks weg moet bij Psv en bij Ajax heb je grote kans dat de Jong en Eriksen weggaan en er dus twee topclubs gaan komen waardoor de kans groter is om dat hoge bedrag te krijgen.
Az hoeft dus echt niet opeens minder geld voor Maher, ik denk ook niet dat het doorgaat en nogmaals Maher moet gewoon even nadenken bij Psv gaat hij straks op de bank belanden wanneer Toivonen terug is want die moet in de etalage staan om verkocht te worden. Hij zal bij Psv alleen spelen voor Wijnaldum en dus kan hij gewoon beter bij Az blijven en volgend seizoen pas de stap maken.

Van dat half jaartje bij Psv of Az ga je echt geen verschil merken in vooruitgang.

Wat een overstap , van Heracles ( speelt goed dit seizoen ) na een zwak AZ dit seizoen, toch snap ik nog steeds niet waarom die het dan zou doen ?! Geld , historisch ?

24 januari 2013 om 08:10

Omdat dit gewoon een incident is een AZ volgend seizoen gewoon weer tegen de top 5 aan of in de top 5 zal spelen. Prima stap

24 januari 2013 om 09:16

Ik heb het over DIT seizoen niet over de andere seizoenen waar AZ prima presteerde.

24 januari 2013 om 11:03

Dan snap je toch ook dat AZ met een begroting van 26 miljoen tegen Heracles 11 miljoen geen vergelijking is, dan zal op termijn AZ toch altijd boven Heracles eindigen. En van het slechtste kunstgrasmat naar de beste natuurgrasmat van Nederland. Alleen dat al....

24 januari 2013 om 11:40

Slechtste kunstgrasmat?

Laten we nu niet te ver gaan vriend.

24 januari 2013 om 16:52

Ze zijn dacht ik nu de enige in de eredivisie, dus hebben ze de slechtste kunstgrasmat. Ook de beste, maar dit terzijde.

@ Facefootbal

AZ staat nu 2 punten achter op Heracles, maar ik verwacht dat AZ nog wel in het linkerrijtje terecht gaat komen. AZ is een beter team, hogere begroting en zal hoogstwaarschijnlijk ook hoger eindigen dan Heracles. Ik snap zijn keuze wel, een echte topclub is niet gekomen en AZ is een prima alternatief met Verbeek als bekende.

24 januari 2013 om 08:12

In het elftal van AZ zit potentie om voor een top 4 plek te gaan.

24 januari 2013 om 08:24

Hoewel ik het niet hoop denk ik dat het met AZ rustig aan steeds minder zal gaan sportief..er is gewoon weinig geld, en er blijven de laatste seizoenen bepalende spelers vertrekken, tot nu toe blijft het redelijk gaan maar ik denk dat AZ uiteindelijk niet meer kan aanhaken bij de top 5.
Vind het wel zeer knap hoe Verbeek presteert met dit elftal! Dat had niemand verwacht nadat er spelers bleven vertrekken.

24 januari 2013 om 08:40

Je hebt gelijk, top 5 structureel zit er niet in. AZ moet zich focussen op plaats 6 met af en toe een uitschieter naar boven/onderen. Daar staat de begroting namelijk op dit moment. Vitesse is AZ voorbij ook al laten ze dit in onderlinge duels nog niet echt zien dit seizoen Ze hebben een sterke selectie en lijken alleen maar sterker te worden getuigen de afgelopen jaren. Iets wat bij AZ inderdaad minder het geval is. Verder denk ik dat je wel rekening moet houden met de afhandeling van het Dsb-tijdperk. Daardoor was er niks mogelijk, maar dat is nu verleden tijd aangezien de schulden nu afgelost zijn. Vandaar ook deze transfer en die van een Henriksen bijvoorbeeld.

24 januari 2013 om 08:45

AZ kan voorlopig nog teren op de naam die ze in de Scheringa tijd hebben opgebouwd, daardoor kan je toch jongens als Overtoom overtuigen naar AZ te komen. AZ moet dan wel een beetje bovenin mee blijven draaien, anders willen de behoorlijke spelers ook niet meer komen.

24 januari 2013 om 08:56

Alles valt of staat bij geld, dat snap je toch onderhand wel of niet soms? Alle jongens die afgelopen zomer vertrokken hadden een Scheringa-contract. De huidige selectie is, op Martens na, compleet samengesteld met post-scheringa-contracten. Dit is dus zoals je het moet zien en als ze Gouweleeuw kunnen strikken denk ik dat er een behoorlijke selectie staat die zeker mee moet kunnen doen om plek 6. Zo sterk is Utrecht nu ook weer niet en die geraken bijna de halve basis kwijt komende zomer... Voor de rest staat AZ nu 3 punten onder plek 7. Gat is dus te overzien.

24 januari 2013 om 18:55

Nou je zegt het zelf al Heracles een goed seizoen en Az een zwak seizoen en Az staat maar 2 punten achter Heracles op dit moment. Lijkt me dus absoluut wel een stap omhoog voor Az zowel sportief als financieel.

Dan heb je toch een wereld middenveld.

Overtoom en Maher, twee stylisten. Ook twee spelers die samen zeker 25 goals maken in de competitie en natuurlijk allebei een handvol assists geven. Lijkt me zelfs nog een beter duo dan De Jong/eriksen om eerlijk te zijn.

24 januari 2013 om 08:41

En dan te bedenken dat Henriksen wel 10x beter is dan Poulsen en je hebt inderdaad een wereld middenveld! Enige probleem is het verdedigende, Overtoom is toch wel een aanvallende middenvelder en Maher in essentie ook. Er zit dan wat weinig duelkracht in dit middenveld maar aan de andere kant, voetbal is de hoofdmoot bij dit AZ.

24 januari 2013 om 08:57

Henriksen is best groot toch?

Overtoom zag ik het laatste jaar ook veel vuil werk opknappen, maar ik kan me niet voorstellen dat Overtoom met de punt naar achter gaat spelen.

Goede opstelling voor volgend seizoen? (als er geen spelers weg gaan)
Overigens als Maher en Martens weg gaan zie ik ook nog wel Wildschut en Bel Hassani aangetrokken worden

Esteban
Marcellis
Lam
Gouweleeuw
Wijnaldum
Henriksen
Overtoom
Maher
Beerens
Altidore
Martens
24 januari 2013 om 09:19

Hij is niet klein inderdaad maar meer een stylist zoals ook een R. Elm dat is. Er zit geen hufterigheid niks in het middenveld, zoals we dat met Wernbloom wel hadden. AZ hoopte met Elm senior dat er weer wat meer gif kwam maar dat valt toch wel tegen... Overtoom is inderdaad geen extreem luie speler dat geef ik toe, maar het zou mij niets verbazen als hij zowaar doorschuift naar linksbuiten in de loop van de tijd als er nood aan de man is. Gudmundsson is te licht en op het middenveld heb je wat meer opties.

24 januari 2013 om 16:03

Nou Nou Hanzzz 10 x beter dat vind ik wel meevallen.

Ik moet wel zeggen dat ik vorig seizoen al heb gezegd dat Henriksen een goeie speler voor Ajax zou zijn. Het verraste mij dan ook dat AZ hem haalde in de zomeren wat mij betreft hebben ze daarmee en potentiele topper in huis. Nu wordt het middenveld met Overtoom erbij wel erg fijn. Ik hoop dat ze het tweede seizoen richting de top 5 kruipen, want dat verdienen ze wel. Zijn goed bezig in Alkmaar.

25 januari 2013 om 10:05

@klopper, ik wou dat ik jou een groen randje kon geven. Goed om te lezen dat het niet altijd haat en nijd tussen AZ en Ajax hoeft te zijn.

Ik denk zelf dat met Overtoom en Maher het middenveld van AZ en Ajax ongeveer gelijkwaardig zijn qua niveau. Echter zal Maher uiterlijk komende zomer el vertrekken en ontstaat er over een half jaar dus weer een nieuwe situatie. Gelet op het goede beleid in Alkmaar vertrouw ik er echter op dat er dan ook weer een goede vervanger wordt aangetrokken.

25 januari 2013 om 22:23

@multatuli

Dikke prima. AZ doet het ook gewoon fantastisch. Ze waren op leven na dood, na het DSB debacle en behoren nu toch gewoon weer bij de top 5/6 van Nederland. Nu staan ze even te laag, maar dat komt wel weer goed.

24 januari 2013 om 15:54

@mesqueunclub
Wat een onzin man met je wereldmiddenveld.. Een goed middenveld voor de subtop van de Eredivisie is beter om te zeggen.. Overtoom heeft het goed gedaan bij Heracles, maar dat is nog geen garantie dat hij het goed gaat doen bij Az.. De Jong en Eriksen zijn echt wel beter dan deze 2..

Nu nog een goede linksback en linksbuiten en AZ doet weer mee. Mooi middenveld:

Overtoom Henriksen Maher

24 januari 2013 om 16:57

je zal rechtsback en cv bedoelen, want gorter en vooral Gudmundson spelen goed. Marcellis daarin tegen wat een drama is dat. Reijnen wordt langzamerhand iets beter.

on: Overtoom goede aankoop een speler die goed in het beleid past.

PSV heeft een tussentijdse overgang van Maher al uit het hoofd gezet.
Niet slim van az om de onderhandelingstafel niet te openen.
Komende zomer zullen ze minder gaan vangen voor maher.
Als stewart "mee was gegaan"met Brands dan had er wellicht nog een paar mooie extra clausulles aan vast kunnen hangen voor az.
Als iemand (wie dan ook ) maher in de zomer op komt halen dan is het : transferbedrag en einde verhaal.
Deze winter komt het in ieder geval niet meer tot een vertrek van maher.

24 januari 2013 om 08:37

Ik denk niet dat AZ minder gaat vangen voor Maher komende zomer hoor, Ajax zal misschien weer in beeld komen wanneer Eriksen verkocht wordt...ook is de kans groot dat hij meer voor het nederlands elftal gaat spelen omdat vd Vaart en Sneijder het ook steeds moeilijker krijgen, vooral met van Gaal aan het roer.
Dus ik denk dat hij eerder duurder dan goedkoper wordt, want dan komen de buitenlandse subtoppers.

24 januari 2013 om 08:48

@de kar is klaa

Wat en onzin. Een openings bod van 2.5 mil + een doorverkoop clausule waardoor het op kan lopen tot totaal 5 mil. Dat zou geen enkele club serieus nemen en meteen naar de prullenbak verwijzen. Wil Brands wel horen als een Man U, of een Man C straks een openings bod doet op Strootman voor 3 mil + doorverkoop clausule waardoor het totaal op ongeveer 6 mil zal uitkomen. Jullie gaan net zo hard lachen zoals AZ dat nu gedaan heeft. Maher heeft nog een contract voor 2.5 jaar. Genoeg tijd om genoeg voor Maher te vangen. AZ zit betreffende Maher gewoon in een goede positie. Je doet nu net alsof er in de zomer niet over een doorverkoop clausule gepraat kan worden. Je reinste onzin.

24 januari 2013 om 12:05

Die bedragen zijn niet bevestigd door Az en niet bevestigd door Psv. Dus laten we aub die bedragen uit ons hoofd zetten. Die zullen naar alle waarschijnlijkheid niet kloppen.

24 januari 2013 om 12:50

Die bedragen zijn wel bevestigd door Verbeek. Of hoort Verbeek ineens niet meer bij AZ?

24 januari 2013 om 14:05

Waar heeft het dan gestaan dat Verbeek dat bedrag bevestigd heeft? Of heeft Verbeek zomaar wat geroepen? Eerder was er al een bericht uitgekomen dat Psv een bod van 5 miljoen op tafel had gelegd. Dat bod is ook nooit bevestigd.

Niet alles geloven wat er hier neergekalkt wordt. Het zal niet de eerte keer zijn dat er hier topics verschijnen die totaal niet kloppen. Voetbalzone neemt ook geruchten over. En het komt voor dat die verschillen van de feiten.

Officiele media hebben niets vermeld van biedingen. Dus ga er maar vanuit dat die ook niet geweest zijn. Zou een beetje raar zijn om geruchten te gaan geloven.

24 januari 2013 om 15:02

Verbeek heeft dat genoemd inderdaad ja. Is dat een bevestiging, ja voor mij wel aangezien Verbeek van AZ is. En de 5 mil kan wel kloppen, als je meeneemt dat Verbeek 2.5 mil + doorverkoop clausule heeft gezegd, wat potentieel op totaal 5 mil uit zou komen.

Jij gelooft niets, ik geloof Verbeek. Niets mis mee lijkt me.

24 januari 2013 om 15:40

Dan heb jij jouw waarheid en ik de mijne. Ik wacht liever af totdat er een officieel bevestiging komt. Uitgegeven door de clubs zelf.ga jij maar op de geruchten af die hier geplaatst worden.

Prima.

24 januari 2013 om 16:21

@ Biggles

Maak jij jezelf even niet zo belachelijk man. Verbeek is gewoon letterlijk gequote toen hij mededeelde dat Psv, let wel, telefonisch mededeelde dat ze 2.5 miljoen wilde betalen met een doorverkoopclausule. Die andere bedragen, zoals de eerder genoemde 5 in het Eindhovens Dagblad en de later genoemde 6 en geruchten van 9 en noem maar op komen allemaal van 'clubwatchers'. Ieder z'n eigen waarheid maar ik verwacht niet dat Verbeek bedragen de media in slingert die totaal niet kloppen, dat zit sowieso niet in de aard van de man en daarnaast gooide hij ze juist de media in om die bedragen uit het kamp Eindhoven te ontkrachten.

Achja, die zogenaamde 'clubwatchers' zijn gewoon loopjongens van de clubs (vooral topclubs) en worden volgestouwd met geruchten en andere apenverhalen om transfers, publieke opinie en noem maar op te beïnvloeden zodat hun zelden tot niet in een kwaad daglicht komen te staan. Zelfs de zaakwaarnemer van Maher hebben ze al overgehaald om flink te stoken. Je zal het wel niet in willen zien maar wij in Alkmaar zijn die praktijken al wat langer gewend met Ajax als vaste klant

24 januari 2013 om 16:46

Ik maak me totaal niet belachelijk! (waar slaat dat nu op? Iemand maar meteen belachelijk te noemen om je gelijk aan te geven. Vind ik zeer betreurenswaardig. Doe het gewoon met argumenten ipv een aanval) Ik wacht gewoon tot er iets officieel gemeld wordt. Het is natuurlijk makkelijk om een quote maar als waarheid aan te nemen. En wie weet, hebben jullie wel gelijk. Kan zeer goed zijn. Maar dan heb ik wel meer nodig dan alleen de woorden (quote) van Verbeek. Om daar alleen vanuit te gaan, vind ik op dit moment niet reeel.

En Psv heeft afgelopen zomer een telefonisch bod gedaan op Maher. en niet deze winter.

Woorden van Verbeek 18 januari,

Ik lees nu overal weer dat Adam niet te koop is”, trapte Verbeek desgevraagd af. “dat is onzin. Iedereen is hier te koop, alleen wel voor het juiste bedrag. Vorige zomer heeft PSV een telefonisch bod gedaan op Maher, dat toen door ons is afgewezen. Dat bod heeft PSV daarna ontkend. Vandaar dat wij sindsdien alleen schriftelijke aanbiedingen in beraad nemen.”

24 januari 2013 om 16:59

Halve waarheid, er is telefonisch contact geweest maar door afgelopen zomer heeft AZ besloten dat het alleen boden officieel maakt als dit op papier is. Zie de volgende quote van Verbeek:

“tweeënhalf miljoen euro voor zo’n groot talent dat zelfs al in Oranje heeft gedebuteerd… ‘dat hoeven jullie niet eens op de fax te zetten’, zeiden we tegen Psv, ‘want dat valt niet serieus te nemen’.”

Als jij dit soort dingen gaat typeren als 'ieder z'n eigen waarheid' maak jij jezelf inderdaad compleet belachelijk door die 2.5 af te doen als 'leugen' maar dat zijn we ondertussen wel gewend uit Eindhoven... Vandaar ook de persoonlijke aanval, het is hoogstens irritant al die leugens die vanuit jullie kant continue de wereld ingeslingert worden. Maar blijf maar lekker bij je eigen waarheid, die van de 'clubwatchers', omdat die waarheid je beter ligt...

24 januari 2013 om 18:06

Lekker simpel hanzz!

lees dan ook eens de rest van mijn reactie!

Ik zeg toch ook dat jullie best gelijk kunnen hebben. Of ligt jou dat dan weer niet? Plaat voor de kop? Of gewoon dom?

maar ik wens je veel succes verder met je provocerend leventje. normaal discussieren door jou is er niet bij. Je wordt waarschijnlijk overspoelt door haat. En het jeukt je dat maher weg wilt naar Psv. Frustraties zijn daarom jou niet onbekend. Je houd het maar lekker bij je verbeekje, En droom daar maar lekker nat van.

Blijf jij maar vooral bij jouw eigen waarheid. anders kan jij de wereld niet aan. Is ook eengrote boze wereld. Zeker als je denkt dat de andere altijd leugens vertellen. en in de eigen keuken wordt er nooit gelogen. Beetje wereldvreemd? Hanzzie?

Ik zeg dat jullie best gelijk kunnen hebben, en dan geloof ik in leugens. Want dat doen wij altijd in Eindhoven. Leugens verspreiden. En dan spreek jij over belachelijk. whoehahaha!!!!


Totaal de realiteit kwijt die gast.

Fyi,

Clubwatcher Thijs Slegers is absoluut geen loopjongen van Psv. Hij is altijd zeer kritisch naar Psv toe. En steekt dat ook niet onder stoelen en banken. En is overigens een Helmond sport supporter. Maar ik denk dat jij ook graag leugentjes voor bestwil niet schuwt.

24 januari 2013 om 21:25

@biggles

Je zoekt bevestiging, maar als er dan iets door iemand van AZ gezegd wordt (in een quote nota bene) is het weer geen bevestiging. De enige waarheid die jij accepteerd is die van wat er vanuit PSV gezegd wordt. Ja, ik weet het, je zegt wel dat we gelijk kunnen hebben, maar als we dan aandragen wat er vanuit AZ gezegd wordt sta je als haantje de voorste weer in de rij om mede te delen dat dat niet officieel is. 1 ding is duidelijk, je WIL gewoon niet accepteren dat jou club gewoon belachelijk bezig is in zake Maher. Prima, maar ga dan niet het 1 vragen en als dat dan geleverd wordt het ander roepen. Je begint jezelf net zo belachelijk te maken als de club die je hier probeerd te vertegenwoordigen.

24 januari 2013 om 21:38

Natuurlijk badhabbit!

Jij gelooft de quotes van verbeek maar. Een quote die gemaakt is door 1 persoon. Waarvan wordt gezegd dat ie zelf ook wel eens leugens verteld.

Ik wacht op een bevestiging. als dat ook al niet meer mag!

In orde? Zijn we allemaal belachelijk. jij, ik, iedereen van Psv. Iedereen uit Eindhoven en waarschijnlijk ook alkmaar!

Is prima., tot ziens!

en ik heb hier eerder al eens aangegeven dat als Psv 2.5 miljoen geboden heeft, zich moet schamen.

Blijf maar stug volhouden dat 1 uitspraak voldoende is en definitief bewijs. Dat is blijkbaar voldoende voor jullie. Jammer, maar wel tekenend voor jullie.

Ik ben benieuwd of dat 1 quote in het nadeel voor jullie ook voldoende bewijs zal zijn.

24 januari 2013 om 22:13

@ Biggles

Jouw post waarop ik reageerde omvatte deze tekst:

"dan heb jij jouw waarheid en ik de mijne. Ik wacht liever af totdat er een officieel bevestiging komt. Uitgegeven door de clubs zelf.ga jij maar op de geruchten af die hier geplaatst worden.

Prima."

Dat je hierna terugkrabbelt wilt niet zeggen dat ik niet hierop mijn gegronde mening mag geven! Daarbij is het wel heel makkelijk om het volgende te posten:

"jij gelooft de quotes van verbeek maar. Een quote die gemaakt is door 1 persoon. Waarvan wordt gezegd dat ie zelf ook wel eens leugens verteld."

Mag jij mij eens 1 leugen van Verbeek opnoemen???? Als Verbeek hier leugens zou rond spreiden waarom ontkent dan niemand iets? Oja omdat het gewoon de waarheid is, dat weet men donders goed daar bij Psv! Nee, je bent hier jezelf compleet belachelijk aan het maken omdat je door dat specifieke brilletje kijkt en niet wilt inzien dat er vanuit PSV helemaal niets maar dan ook helemaal niets ontkent wordt van wat Verbeek zegt.

24 januari 2013 om 22:22

Mag jij mij eens 1 leugen van Verbeek opnoemen????

Dank u voor de vraag!

Hier het antwoord.

Zo maakte Gertjan Verbeek zaterdag de vierde official bij Az-heracles voor leugenaar uit. Stel dat hij daarin gelijk had, dan had juist hij die term niet moeten bezigen. Bij Ajax-az haalde Verbeek zijn spelers van het veld, nadat doelman Esteban door een idioot geworden Amsterdamse supporter was aangevallen. Dat was nog niet het ergste voor Verbeek, maar Esteban kreeg destijds ook nog eens rood van de scheidsrechter. Dat trok Verbeek niet en hij verdween van het veld om er niet meer terug te keren met zijn spelers.

Het officiële statement van AZ luidde toen, dat de spelers te bang waren om terug te keren. Dat was een leugen in het hele spel om zonder al te veel schade die bekerwedstrijd overgespeeld te krijgen. De strategie van AZ pakte, zoals bekend, enorm in het voordeel uit van AZ. Een leugentje om bestwil was dat, maar wel een leugen. Dat maakt de recente uitval van Verbeek nu zo raar.

Er zit echter nog iets veel dommers aan de actie en reactie van Verbeek. Hij werd niet van het veld gestuurd om wat hij zei, maar omdat hij woest gesticulerend de hulpscheidsrechter langs de lijn had geïntimideerd. Het is onvoorstelbaar dat hij niet wist dat nu juist dát al een jaar of twee niet meer mag volgens de spelregels. Het gaat om het grote, voor iedereen zichtbare, gebrek aan respect voor de leiding. Kijk er de beelden op na, de minachting druipt er vanaf. Ook al zou het niet in de spelregels staan, dan nog moeten trainers gestraft worden voor zulk onbeschoft gedrag. Want als we nou érgens goede voorbeelden nodig hebben, is het wel in voetbalstadions. Iedereen kijkt namelijk mee.

Bron Algemeen Dagblad!

zo dan maar? Of is dit nu die quote die negatief voor jullie uitpakt? Is dit volgens jullie nu ook de waarheid? Nu ben ik me toch benioeuwd.

24 januari 2013 om 22:31

@biggles

"jij gelooft de quotes van verbeek maar. Een quote die gemaakt is door 1 persoon. Waarvan wordt gezegd dat ie zelf ook wel eens leugens verteld"

Dus wat anderen zeggen geloof je wel, maar wat Verbeek in officiele functie verteld niet? Sorry, nu bewijs je dat e volledig belachelijk bezig ben. Ik weet genoeg

24 januari 2013 om 22:36

Nee, juist niet! hahaha. ik bewijs hiermee dat ik gelijk heb. Wat anderen dus zeggen (negatief) dat geloven jullie dus niet. En het Algemeen dagblad lijkt mijn toch ook iets officiels,.

Dus Az of een mederwerker zegt iets = waarheid voor jullie (1 Quote)
Wat iemand anders zegt of een krant = niet de waarheid voor jullie. (ook 1 qoute, zou toch voldoende moeten zijn voor jullie)

Ja ja, en jij weet genoeg! hahaha....nou ik ook.

Volgende keer maar beter. want dit was teleurstellend van jullie kant.

oh, enb als je het laatste woord wilt hebben hierin....prima...die gun ik je nu wel.

bedankt in ieder geval voor de bevestiging van mijn gelijk!

Welterusten! ghehehe.

25 januari 2013 om 08:04

@ Biggles

Bron AD, maar het is een compleet eigen mening. Ik zie hier geen onomstotelijk vast staande bewijzen in staan Biggles? Is dit niet gewoon een stukje uit een column????

Waarschijnlijk wel maar wat erin staat is natuurlijk pure onzin. Ik pak de chronologische volgorde van de 2 incidenten en begin bij Esteban.

- Verbeek stormt het veld af, volledig terecht daar het slachtoffer gestraft wordt door meneertje Kuipers (ik heb geen persoonlijkheid). Vanaf dat moment stormen zowel Gerbrands als Stewart naar beneden en leggen de gehele selectie inclusief staf een spreekverbod op en zijn de enige 2 die nog voor de camera's komen. Verbeek beantwoord pas na vakantie weer vragen en staat nog steeds achter het feit dat ze van het veld zijn gegaan, niemand vraagt naar het 'bang' zijn, maar dat is dus ook niet door Verbeek verzonnen maar door Stewart en Gerbrands om inderdaad te redden wat er te redden viel. Niet meer dan logisch, maar soms zijn regels zo krom dat het slachtoffer gestraft word.

Conclusie: geen leugen van Verbeek maar van Stewart en Gerbrands!

- De lijnrechter, deze liet Verbeek verwijderen. Toen vroeg Verbeek stomverbaasd wat er aan de hand was, waarop de scheidsrechter hem uitlegde dat deze hem verwijderde na fysiek contact met de grensrechter. Verbeek ontplofte en vertelde even glashard dat de grensrechter een Leugenaar was. Hier heeft hij ook uiteindelijk volkomen gelijk in gekregen, de schorsing die verminderd werd was puur gebaseerd op de daarop volgende uitbarsting van Verbeek. Geloof je me niet, zoek het dan op z'n minst uit. Verbeek was ook degene die trouwens deze hele leugen heeft ontkracht (camerabeelden), i.p.v. dat de grensrechter de beschuldiging bewezen heeft.

Voegen we deze 2 samen zie je eigenlijk dat in het eerste geval een 'leugentje' om bestwil nodig is om niet gestraft te worden als slachtoffer welke dus in het tweede geval bevestigd word. In ieder geval is beide keren de heer Verbeek vooral zichzelf gebleven en heeft hij 0,0 leugens verteld.

Nee Biggles, in je drang naar gelijk in de hele situatie Maher probeer je halsstarrig van alles aan te grijpen maar het lukt je toch echt niet. Je maakt jezelf steeds belachelijker en belachelijker. Zal je een tip geven, hou er gewoon over op!

25 januari 2013 om 10:09

Vooruit. Nog 1 keer dan!

Ik heb jullie aangegeven (en let op! hier wordt het wat ingewikkeld voor jullie, heb ik gemerkt) Dat jullie uitspraken van 1 persoon klakkeloos als waarheid aannemen. Die zogenaamde waarheid is in het voordeel van jullie. Want wat die persoon zegt is gewoon waar, en daar hoeven jullie geen bevestifging van. Want hoe kan die persoon toch in hemelsnaam liegen als ie in het voordeel van Az spreekt.? Niet dan?

Toen stelde ik jullie het volgende voor.

Wat als er nu een uitspraak kwam van 1 persoon die negatief over Az zou spreken. Doen jullie die dan ook geloven zonder bevestiging. want die had je immers ook niet nodig van die andere persoon die in het voordeel sprak van Az.

En waarempel, die geloven jullie niet. Het heeft zelfs in een krant gestaan. Heel Nederland heeft er over gesproken en het merendeel was er toch wel over eens dat dit stukje in de krant wel eens kon kloppen. Iedereen had wel symphatie voor Verbeek zijn handelen. Maar betwijfelde toch wel zeeer zijn redenen.

Dat mijne heren was mijn punt. en die hebben jullie bevestigd. waarvoor dank.

In het voordeel van jullie is het de waarheid.
In het nadeel van jullie dan klopt er niets van.

Daarom zeg ik, wacht even een bevestiging af. dan loop je de kans op niet zo snel op je plaat te gaan. En dan maak je jezelf niet zo snel belachelijk. Snappie?

I rest my case. Zoals jullie willen. (doet overwinningsdansje)

25 januari 2013 om 10:20

Je lult uit je nek en draait alles om, zoals de gehele tijd dus; je maakt jezelf belachelijk!

Verbeek zijn woorden over het bedrag zijn door niemand bevestigd, klopt. Echter ook door letterlijk niemand ontkent! Wat hij wel heeft gedaan met zijn bedrag is het ontkennen dat die 5 miljoen, die genoemd werd door derden (een krant met bron) zou kloppen. Met alle respect maar als niemand, en dan ook echt niemand, de woorden van Verbeek over dit bedrag in twijfel trekt. Waarom moeten we dan toch nog aan die 5 miljoen vast houden? Zit geen logica in, punt.

Je 2 voorbeelden, grensrechter en Esteban, slaan werkelijk waar nergens op! Dat je daar bij blijft en totaal niet ingaat op mijn uitleg geven al aan dat je gewoon totaal niet snapt hoe de wereld in elkaar zit. I rest my case.

25 januari 2013 om 13:18

@biggles

Ik heb nergens gezegd dat ik de quotes van jou wel of niet geloof toch? Niet de rollen gaan omdraaien en leg me geen dingen in de mond die ik niet gezegd heb.

Je wil een discussie houden, maar verdraait alles zo dat het in jou straatje past.
Wederom een bewijs van onvermogen van jou kant om een discussie te kunnen voeren. Je quote te pas en te onpas zolang het jou maar uitkomt. Betekend niet automatisch dat je gelijk heb natuurlijk als je maar halve feiten en waarheden loopt te spuien.

En in je discussie met Hanzz, die legt je haarfijn uit dat het niet Verbeek was. Hij geeft zelfs de bevestiging hoe het dan wel zit. En waar jij ons nu van beticht, doe je juist zelf. Je kan geen negatieve reactie accepteren.

Als jij dat een vreugdedansje waard vind, prima, mij best als dat blij maakt. Ik snap alleen niet het vreugdedansje als meerdere mensen juist je ongelijk bewijzen

24 januari 2013 om 09:24

@ de kar is klaa

Niet slim vam AZ? AZ is echt niet afhankelijk van PSV als het om de verkoop van Maher gaat...
PSV (brands) denkt hem voor een habbekras te kunnen overnemen door druk te zetten via de media en door Maher te paaien.
Echter is AZ niet genoodzaakt om hem nu van de hand te doen. De markt zal wat betreft Maher in de zomer of daarna echt wel op gang komen. Ik denk dat er mooiere en betere (buitenlandse) clubs in hem zijn geïntresseerd, die wel het gevraagde bedrag kunnen en willen ophoesten of een beter bod zullen doen dan Psv.
Al met al is een goede zaak, dat AZ zich niet laat opjagen door PSV of laat chanteren door Maher.

Hiermee haalt AZ een goede én slimme voetballer in huis.
Voetballend zit het bij AZ wel goede, alleen ik mis wat fysieke kracht in het elftal.

Hier valt te lezen dat AZ denkt, dat ze Maher nog binnenboord houden. Maar PSv kennende gaan ze volgende week toch wel door de knieën en betalen ze het bedrag van 8-9 miljoen voor Maher.
Typisch de werkwijze van Brands en Psv...

24 januari 2013 om 09:37

Ook prima. Als we van dat bedrag Gouweleeuw nog binnen kunnen halen en nog wat miljoentjes bewaren, dan heeft dat ook weer z'n voordelen. Maher is een geweldige speler om naar te kijken, maar ik walg van z'n persoonlijkheid.

Leuk spelertje voor Az.
Misschien dat Falkenburg wel richting Heracles kan.
Vind dat wel een geschikt niveau voor hem,

Wat slecht dat Feyenoord hem niet probeerde te halen op de 10 positie ipv Immers 😓 Wat een heerlijke speler is Overtoom voor je ploeg. Lagen ze te slapen in Rotterdam?

24 januari 2013 om 15:35

net alsof ze in rotterdam geld hebben. ze konden pelle niet eens behouden als ze serieus hadden moeten betalen.

Mooi mooi mooi! Dan mag Maher in de zomer wel weg. Dan heb je Overtoom en Berghuis als vervangers die al ingespeeld zijn in het systeem. Prachtig toch! Nu alleen Gouweleeuw nog even halen. Het liefst deze transferperiode nog. Hij is voetballend toch wat beter dan Reijnen.

Verder nog goed nieuws: Lewis is weer fit! En dat kan ook zomaar betekenen dat Beerens naar links verhuist en Lewis als rechtsbuiten gaat spelen. Lewis heeft namelijk wél een goeie voorzet.

Het ziet er weer erg zonnig uit!

24 januari 2013 om 10:07

hebben ze bij AZ eigenlijk wel iemand die de vleugelspelers traint?
Ik kan me nog good herinneren dat Meerdink vorig jaar nog zei dat het zo zonde is dat bijna alle voorzetten van Beerens niet goed aankomen.

24 januari 2013 om 10:44

Gouweleeuw wordt gehaald als vervanger voor Viergever, niet voor Reijnen. Viergever wil niet zijn aflopend contract verlengen dus hij wordt in de zomer verkocht.

24 januari 2013 om 11:39

Hmm, ja, dat wordt wel gezegd. Maar ik neem toch aan dat als Viergever vertrekt, dat Lam, die linksbenig is, zijn positie inneemt en dat Gouweleeuw gekocht wordt om de plek van Reijnen over te nemen. En dat Reijnen op het bankje plaats mag nemen.

24 januari 2013 om 11:59

@azet
Ik heb Lam nog maar een keer zien spelen en toen viel mij ook op dat hij zijn linkerbeen enkele keren goed gebruikte maar hij is volgens mij rechtsbenig. En ja Reijnen zal best een aardige jongen zijn maar die komt gewoon tekort voor Az; misschien dat hij het bij een wat mindere club nog aardig kan doen. Tegen Vitesse speelde Az een goede wedstrijd maar zelfs toen speelde hij weer een zwakke partij.

Leuk detail (welke ik zo snel niet terug zie komen in de comments) is dat Willie uit de jeugdopleiding van AZ komt. Via een omweg toch weer terug op het oude nest; heerlijke voetballer waar AZ veel plezier aan gaat beleven!

24 januari 2013 om 11:14

Is zeker voor de Az-ers onder ons een algemeen bekend feitje... Hoeven wij dus niet te vermelden. Maar het is natuurlijk een leuke bijkomstigheid daar heb je helemaal gelijk in. Via Telstar en zelfs de amateurs van Hollandia toch weer in de Eredivisie gekomen en zelfs terug op het oude nest.

24 januari 2013 om 11:43

Gister stond dat wel in de tekst die hier ook over ging...dus de meesten (waaronder ikzelf) weten dat sinds gister ook

Ik vindt het commentaar van de PSV supporters zo goed. AZ is niet slim om Maher niet aan PSV te verkopen, want hij zou alleen maar minder waard worden. Volgens mij is AZ juist niet slim bezig als ze Maher WEL aan PSV verkopen. PSV betaald max 5 a 6 miljoen. Als het buitenland zich er mee gaat bemoeien dan praten we denk ik over minimaal dubbele cijfers. Als Van Gaal zijn oude club een groot plezier doet, dan stelt hij Maher ook op in het NL 11tal, dan gaat zijn waarde nog meer omhoog. Als ik AZ was zou ik gewoon rustig afwachten. Ze hebben een groeibriljant in de selectie. Wees er zuinig op zou ik zeggen.

Maher heeft met zijn gezonde verstand (denk ik) een contract tot 2015 getekend. Dus gewoon de volle mep vragen en volhouden, minimaal 11 miljoen, liefst nog meer. Punt 1 maak je jezelf een stuk zwakker, je concurrent sterker dus waarom zou je hem verkopen?? Sportieve verbetering? No way, Maher is een voetballer, in PSV zit gewoon geen voetbal. Als Maher nu lekker nog een seizoen knalt bij AZ, komen de topclubs vanzelf en kan ie binnenlopen. Ik zou het wel weten als ik AZ was.

24 januari 2013 om 15:23

Als AZ voor het kampioenschap zou spelen dan snap ik dat je je concurrent niet wilt versterken maar dat is dit seizoen niet het geval. Ik vind de concurrenten van AZ momenteel de ploegen die rond de EL play-offs spelen.

Ben het wel met je eens dat ze gewoon de volle mep moeten vragen.

24 januari 2013 om 16:06

En in die race naar Europees voetbal kunnen ze een speler als Maher natuurlijk uitstekend gebruiken. Ik denk trouwens dat je in de zomer nog wel eens buitenlandse clubs kan hebben die zich gaan melden voor Maher. Dan gaan ze meer dan € 11 miljoen voor Maher vangen. Het zou dus aan alle kanten niet heel handig zijn voor AZ om Maher nu te gaan verkopen.

24 januari 2013 om 16:17

Of je probeert Maher te verkopen voor ongeveer 10 miljoen en je probeert 3 a 4 vervangers te halen. Zou beide opties niet verkeerd vinden.

Gefeliciteerd, welkom bij de club.

Hopelijk kunnen we met nog een paar versterkingen de stijgende lijn pakken, en zodoende Europees voetbal afdwingen. We staan op dit moment te laag, het moet beter. Verbeek en Co maakt ons trots.

24 januari 2013 om 16:04

Co is al een poosje weg he , dat moet jij weten

Neemt niet weg dat AZ hier denk ik een goede slag heeft geslagen. Deze transfer doet me een beetje denken aan die van Schone afgelopen seizoen (nec - Ajax). Destijds een van de betere spelers van NEC en in het geval van Overtoom, in mijn ogen de betere bij Heracles, kan dit voor AZ nog wel eens zijn vruchten afwerpen.

Ik heb welliswaar niets met AZ, kom uit de regio maar support een andere club, maar ik moet stellen dat men bij AZ de zaakjes echt redelijk op orde heeft. Gefeliciteerd met Overtoom, deze speler zal jullie weer een stapje verder helpen.

Overtoom is één van de meest onderschatte spelers in de Eredivisie. Een speler met een geweldig overzicht en een echte prof. Of het slim is om hem op de vleugels neer te zetten weet ik niet, ik zie hem toch liever in een vrijere rol achter de spits.

Goede speler, had hem graag bij Vitesse gezien

Gewoon een prima voetballer die bij elke Nederlandse club meekan. Doet AZ netjes, kunnen ze Maher eventueel in de zomer verpatsen.

Ben benieuwd hoe het middenveld van AZ er nu uit gaat zien. Kan niet zo goed beoordelen waar Overtoom zou moeten spelen. Vind hem geen echte 10 en met Elm en Henriksen staat het verdedigend wel goed op het middenveld.

24 januari 2013 om 16:06

Wellicht spelen met de punt naar achteren, Henriksen achter Maher en Overtoom, heb je best wel wat stootkracht. Zeker tegen de wat mindere clubs.

Of gaat Verbeek over op 4-4-2?

Falkenburg zal waarschijnlijk de bui al zien hangen en zal wel weg mogen!

24 januari 2013 om 16:14

Ik vind dat Overtoom wel goed uit de voeten kan als aanvallende middenvelder, en Maher vind ik ook niet een echte nummer 10, dus wat dat betreft is het wel hetzelfde type speler.

Welkom terug Overtoom.

Hiermee hebben we wat meer power in het aanvallende spel van Az.

Hoe staat Heracles ervoor met het vertrek van Armenteros én Overtoom, kunnen ze dat opvangen?
Ze staan beide garant voor doelpunten en assists.

24 januari 2013 om 17:52

Heracles kan dat wel opvangen, alleen het waren wel met Duarte denk ik de drie beste spelers.
In de Aanval hebben ze nog Everton, Gouriye, Pedro en Castillion.
Voor het middenveld denk ik dat Vejinovic in de ploeg komt?

Ik ben blij voor AZ Overtoom gaat het laten zien bij AZ dat voel ik gewoon, zo een soort speler hadden ze nodig, misschien dat Altidore nu nog meer scoort zou wel leuk zijn, Overtoom heeft een goede beslissing genomen aangezien AZ jaren in de top 5 staat gaat hij ook nog europees voetballen.

Mooie transfer voor Overtoom, ook goed voor AZ! Zou Falkenburg (die nu helemaal geen kans meer zal krijgen) misschien naar Heracles gaan dan?

24 januari 2013 om 16:33

Het zou wel mooi zijn als Falkenburg naar heracles gaat. Ik vind het wel een goede speler maar ik denk niet dat Falkenburg gelijk in de basis komt want op dit moment hebben wij gewoon een goed middenveld met Bruns-quansah-duarte. Maar hij is altijd welkom.

24 januari 2013 om 16:57

Dat is waar, maar ik verwacht dat Duarte niet heel lang meer zal blijven bij Heracles. En zeker als sub is Falkenburg zeker geen slechte! Ik verwacht dat hij, mocht hij naar Heracles gaan, daar ook weer echt zal opbloeien.

24 januari 2013 om 17:24

Ja dat verwacht ik ook ja. Hij zal er zeker niet slechter op worden.

Welkom bij de mooiste club van Nederland, Overtoom.
Een middenveld met Maher, Overtoom en eventueel nog Engelaar halen zou top zijn!

24 januari 2013 om 17:12

Engelaar is namelijk een toppertje vergeleken met Elm of Henriksen...
Gelukkig zit jij niet in het bestuur van AZ.

Ow dan zal PSV wel een hoger bod hebben gedaan met wat bonussen of zo.
Als ze iemand hebben gehaald voor op het middenveld.

Ik ben benieuwd. Middenveld met Maher, Overtoom en Henriksen oogt goed, dan kan de houterige miskoop Elm naar de bank verdwijnen. Jammer dan Verbeek nooit aan een 4-4-2 systeem zal beginnen. Overtoom is nuttig, creatief, geeft veel assists en pakt zijn goaltjes mee. Welkom terug.

Helaas, Heracles raakt zo weer een geweldige speler kwijt.
Hopelijk doet die het goed in Alkmaar!

Weet niet wat er exact betaald is voor deze jongen maar een goede aankoop voor AZ. Vind hem net te licht voor de top in NL maar wel goed genoeg voor clubs als AZ, Vitesse, Feyenoord etc. Wel jammer voor Falkenburg want daar had ik altijd toch wel het 1 en ander van verwacht.

natuurlijk zegt az nu dat overtoom niet als vervanger is gehaald anders zou de prijs alleen maar dalen

Snap echt niet dat zoveel mensen zeggen dat AZ hem moet verkopen. Hij is echt goed, hij kan AZ naar hoger nivo tillen, heeft contract tot 2015!!! AZ hoeft hem helemaal niet te verkopen, ze lijken wel gek als ze dat doen.

snap niet dat mensen zeggen dat az slim zou zijn om maher voor 6/7 miljoen te verkopen zijn helemaal doorgedraaid, het is maher waar we het over hebben he, die jongen heeft nog een contract voor 2.5 jaar dus kom maar gerust met 10+

Goede zet van AZ en Heracles.
Hoeveel verdienen ze er eigenlijk aan?

25 januari 2013 om 00:05

Tussen de 3 en 4 ton volgens VI. Voetbalzone zal zo ook wel met dit bericht komen als ze het artikel daar gelezen hebben.

Mooie & slimme overstap van Overtoom, goeie speler die zeker bij AZ zal passen

iemand enig idee voor welke bedrag hij is gekomen?

Overtoom is de logische vervanger van Martens dus zal Overtoom ook op zijn positie gaan spelen: hangend op links of direct achter Altidore.

Middenveld zal dus Maher - Overtoom - Henriksen worden,

of Overtoom - Altidore - Beerens met daar achter Elm - Maher - Henriksen.

Yesss, onze twitterkoning naar AZ. Mijn dag is weer goed. Presteerde de laatste tijd als een krant bij Heracles. Sjokte maar wat rond.

Enorme aderlating voor Heracles. Na Armenteros, nu ook Overtoom weg. Jammer voor Heracles, leuk voor de spelers zelf. Complimenten aan Heracles. Goed beleid. Leuk voetbal.

Jammer voor Heracles maar goede aankoop voor AZ. AZ is toch wel een stap vooruit en met Maher en die Noors talent(weet zijn naam niet) kan het een goed draaiend middenveld worden. Denk eerlijk gezegd nu meer dat AZ Maher laat gaan naar PSV want Overtoom haal je niet zomaar. Kan in de tekst nergens vinden of Heracles nog geld voor hem heeft gekregen kan iemand mij dat nog vertellen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

31 jaar
34 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren