wk2018

KNVB brengt boete FC Twente ten uitvoer na 'vervelende' tv-beelden

Donderdag, 24 januari 2013 om 07:10
/

FC Twente is door de KNVB veroordeeld tot het betalen van een boete van 1000 euro voor het ongeoorloofd vertonen van beelden op de grote schermen. Dat meldt De Telegraaf. Omdat FC Twente nog een voorwaardelijke boete van 1000 euro open had staan na een vergelijkbaar geval, is die nu alsnog ten uitvoer gebracht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door ottofant)

1000 euro pfuuuu daar zullen ze wel wakker van liggen in Enschede.

24 januari 2013 om 08:31

Nouja, de boete betalen en het er niet meer over hebben, lijkt mij.

Wat mij overigens wel stoort is dat de Knvb clubs niet helpt, zoals Vitesse die haar stadion voor de wedstrijd tegen Ajax niet ter beschikking heeft voor de bekerwedstrijd. Maar wel als de kippen bij is om een boete op te leggen als er een foutje gemaakt wordt.
Dat terwijl de Knvb er ook hoort te zijn voor de clubs. Nu lijkt het er steeds meer op alsof de Knvb alleen maar Eurotekens zien. Of zal dat ook zo zijn?!

24 januari 2013 om 09:42

Ik ben het volkomen met je eens..

De Knvb besstaat voor de clubs.. Om de competities op een goede wijze te laten verlopen.. Met het verhaal rond Vitesse maken ze zich ronduit belachelijk naar mijn mening..

24 januari 2013 om 12:35

Panerai,

Het gaat niet om die 1000 euro, maar het feit dat Twente gewoon niets leert van hun fouten en alweer provoceert naar de uit-supporters en de scheidsrechter door te laten zien dat de beslissing van de scheidsrechter verkeerd was.

Maar wees jij maar trots dat Twente niet zoveel moeite heeft om deze boete te kunnen betalen.:

24 januari 2013 om 13:51

Oh jij denkt meteen dat er hier sprake van opzet is ? Daar zit gewoon een of andere kneus zwaar niet op te letten. Je toon bevalt me niet. Boete volledig terecht. Maar ga nou niet roepen dat Twente bewust de scheids loopt te treiteren en de uitsupporters. Want zo zit FCT niet in elkaar en dat weet je best.

24 januari 2013 om 20:17

Nee, ik bedoel helemaal niet dat er opzet in het spel is. Het gaat erom dat het al een keer eerder is gebeurt, maar nu gewoon exact dezelfde fout wordt gemaakt. Zulke dingen gebeuren eigenlijk bijna nooit, maar bij Twente nu dus al voor de tweede keer. Natuurlijk is het niet bewust, maar wat jij al zegt is dat daar gewoon een kneus zit en blijkbaar is er niemand die deze kneus controleert op zijn werk.

24 januari 2013 om 21:26

@hootch30
Gebruik dan niet het woorden "provoceren" als je helemaal niet bedoelt dat er opzet is. Je eerste post leidt tot stemmingmakerij wat hier mi niet aan de orde is.

Boete is op zich terecht, maar meer symbolisch dan effectief. Ik zou liever zien dat Knvb van Twente een reactie eist waarin Twente aangeeft wat te doen om herhaling te voorkomen.

24 januari 2013 om 22:16

Ja sorry, je hebt gelijk. Ik bedoelde dan ook dat het als provocerend naar de fans en de scheidsrechter over kan komen. Blijkbaar had ik iets te vlug geschreven over waar ik aan dacht en wellicht dat ik mij ook een beetje liet gaan aangezien Panerai lachertjes over die boete doet.

Dus even in het kort opnieuw. Het tonen van beelden kan provocerend werken naar de fans toe en de scheidsrechter en ik vind het belachelijk dat jij (panerai) de boete dan ook als een lachertje ziet, terwijl het hier niet om die boete gaat, maar om wederom het tonen van beelden tijdens een wedstrijd wat niet toegestaan is.

Alsof 1000 euro zo veel is, de meeste spelers die op het veld stonden verdienden die wedstrijddag alleen al meer per persoon.

*edit: ik zie nu dat ze dus een herhaling van een buitenspelgoal van hun eigen team hebben laten zien, dan kan het niet anders dan dat dit gewoon een domme actie is en niets te maken heeft met bewust onrust veroorzaken. In dat geval is het best wel lullig als je al vrij dom bezig bent en dan ook nog eens 1000 euro kwijt bent! Toch wel een beetje tijd verspilt, dat scheelt wel.

24 januari 2013 om 07:24

De meeste? Zeg maar gerust iedereen.

24 januari 2013 om 07:53

Ik weet niet zeker of die van Heracles ook allemaal 350000+ verdienen, maar vast en zeker meer dan ik.

24 januari 2013 om 11:28

Het gemiddelde ligt op 2.5 ton in het jaar. Dus de meesten verdienen dit niet hoor.

En terecht. Als er geen controle is voor de scheidsrechters, moet dat ook zeker niet zijn voor de spelers of andere mensen in het stadion. Dit zorgt alleen maar voor opschudding. Boete had veel hoger mogen zijn.

Het wordt tijd dat dat bij cruciale momenten ingevoerd wordt. Haalt toch de ongerechtigheid al wat weg.

Jongens wat een laf smerig scheidsrechtertje het deed m zeer dat Twente zijn fout op scherm liet zien en ging toen klikken.. als hij en zn teampie beter werk hadden verricht had twente helemaal geen beelden van een goal kunnen laten zien,

24 januari 2013 om 07:45

De analisten waren het er achteraf helemaal niet over eens of het wel buitenspel was. Je kunt nu wel kritiek uiten op het "teampje van het scheidsrechtertje", maar buitenspel is soms heel moeilijk te zien, zeker als het op het randje is, want bij twijfel dient de aanvaller het voordeel te krijgen en dat is precies wat er hier is ggebeurd.

24 januari 2013 om 08:06

Daarom vind ik t wel een beetje zielig dat dan dezelfde scheids naar de bond gaat klikken.

24 januari 2013 om 17:45

Klopt. En toevallig ook een aantal keren in het nadeel van Twente, waar je dan ook nog eens ten onrechte afgekeurde doelpunten en niet gegeven strafschoppen bij op mag tellen.

Als er één club is die dit seizoen opvallend vaak bevoordeeld is door fouten van de arbitrage, dan is het Feyenoord.

24 januari 2013 om 10:38

@diisorder:
Lekker makkelijk oordelen als je een aantal herhalingen hebt gezien dat het wellicht toch buitenspel was.
Ik veronderstel dat die wedstrijd (ik heb het niet gezien) wel meer fouten zijn gemaakt door de scheidsrechter en zijn teampie.
Ik veronderstel ook dat de spelers fouten hebben gemaakt.
Daar zijn we mensen voor.

Als afspraak is geen beelden te laten zien en het gebeurd dan toch dan moet daar tegen opgetreden worden. Vraag is of die 1000euro iets doen?

24 januari 2013 om 11:11

@ Theref ik oordeel hier nergens ofwel? in de tekst staat.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eind december werd de winnende 3-2 van Luc Castaignos herhaald op de schermen in De Grolsch Veste, terwijl per abuis een rode lijn in beeld was, die duidelijk maakte dat het om een buitenspelgoal ging'.

eerlijk gezegd interesseert me ook geen ruk als t wel of geen buitenspel was.
Enigste wat ik hier heb vermeld is dat ik de scheidsrechter een laf mannetje vond.dat is dus mijn mening.

Aan de ene kant natuurlijk terecht omdat het gewoon niet toegestaan is om discutabele wedstrijd beelden te laten zien. In dit geval was het sowieso niet zo handig omdat de beelden lieten zien dat juist een doelpunt van FC Twente zelf wegens buitenspel afgekeurd had moeten worden. Dan zou ik me voor kunnen stellen dat als een scheidsrechter dat ziet hij dat graag toch goed zou willen maken aan in dit geval Heracles. Ik zou me dan voor kunnen stellen dat bij een twijfelgeval in het strafschopgebied een scheidsrechter dan toch een penalty zal gaan geven aan Heracles of juist niet aan FC Twente in dit geval. Dus buiten dat het niet was toegestaan was het ook niet zo heel erg slim en proffesioneel.

Twente maakt een fout en krijgt een boete van 1000 euro. Braamhaar maakt een fout in dezelfde wedstrijd, wat gebeurt daarmee? Ik heb geen maatregelen ten aanzien van hem gezien. Het is de wereld op zijn kop, je maakt een fout en wordt er per abuis aan herinnert. Daarom ga je zorgen dat degene die je herinnert aan de fout gestraft wordt en zelf de slachtofferrol aannemen.

Moet ik eens proberen op mijn werk......

24 januari 2013 om 09:15

Dat is dan net het verschil tussen objectieve en subjectieve beoordelingen.. Die beelden waren er, mag niet, dus consequentie...

24 januari 2013 om 10:30

Raulduke
je maakt nu wel de fout om het te vergelijken met jouw werk. Geen idee wat jij doet, maar het is ongetwijfeld nauwelijks te vergelijken met het voetbalwereldje.

Het was een duidelijke fout van Twente, boete terecht, verder niet klagen.
Een fout van een scheidsrechter is onder hele andere omstandigheden gemaakt en hoort bij 'het risico van het vak'.

Hoe irritant dat die Platini, Blatter en zo'n van Praag allemaal in de winterslaapmodus blijven hangen als het gaat om de invoering van het gebruiken van TV beelden tijdens de match.

Wat een fossielen zijn dat bij elkaar zeg. Gewoonweg een grote schande hoe lang het voetbal al verziekt wordt van onrecht, en dat dat in stand wordt gehouden door deze seniele mensen. Kan ik later nooit uitleggen aan mijn kleinkinderen dat dit in 2013 nog steeds niet mogelijk was. Snap werkelijk niet dat alle clubs zich niet samen verenigen met de mededeling: wij staken net zo lang totdat het geregeld is. Ook al zo'n laffe slappe bedoeling.

24 januari 2013 om 09:49

Nee, ook al ben ik het volledig met je eens het zal toch niet gaan gebeuren zo'n grote staking, tenzij Frankrijk in de finale van het WK een glaszuiver doelpunt niet toegekend krijgt, moet jij eens zien hoe snel het wordt ingevoerd.
Er gaat te veel geld in het voetbal om voor zo'n staking, ook al ben ik het volledig met je eens ik zie het toch niet gebeuren, helaas.

Wel boetes uitdelen maar clubs niet helpen als die een boete krijgen van de uefa door een spandoek te laten zien met een sjeik erop en de tekst against modern football. Wanneer komen ze daar nou eens voor op ipv lullige boetes uit te delen!

24 januari 2013 om 11:29

waarom zouden ze?

24 januari 2013 om 22:24

Robertoow,

Zo'n spandoek werkt eenmaal provocerend. Vandaar dat je dan een boete krijgt. Feyenoord kreeg toen ook een boete vanwege een spandoek met Fifa=maffia en ook hadden de Feyenoord supporters gelijk met hun spandoek, het is gewoon niet netjes. Niet netjes? Ik bedoel dat het helaas niet is bewezen, vanwege die 20 miljoen euro zwijggeld dat Interpol van Blatter had gekregen.

En natuurlijk is het niet fijn als één of andere zeer rijke miljardair een club overneemt en een vermogen uitgeeft aan nieuwe spelers, maar wat is daar verboden aan? Moeten ze dan tegenwoordig een grens leggen dat een persoon niet meer dan bijv. 10 miljoen op zijn bankrekening mag hebben staan als hij een club wilt overnemen?

Wat ik al zei, is dat het natuurlijk niet leuk is, maar we moeten dit helaas gewoon accepteren.

24 januari 2013 om 22:47

Maar een organisatie uitmaken voor Maffia vindt ik toch wel iets anders dan gewoon een spandoek met een oliesjeik en erop againts modern football... Daarmee wil je toch niet zeggen dat de Fifa slecht is maar dat je het niet leuk vindt dat die miljardairs komen en dat jou club jeugdspelers wil zien?!

25 januari 2013 om 06:58

Met zo'n spandoek over die sjeiks geef je toch ook aan dat die sjeiks beter kunnen oprotten? Althans zo komt het wel bij die sjeiks over.

Het was gewoon een foutje van Twente dus is de boete terecht. Natuurlijk heeft Twente hier niet de scheids mee willen beinvloeden wat het betrof een buitenspelgoal van Twente zelf.ik vind wel dat de Eufa nu eindelijk k eens beelden moet gaan gebruiken om de scheidsrechters te gaan helpen.het moderne voetbal gaat zo snel dat het voor een scheids en grens moeilijk wordt. En er staan wel hele volksstammen klaar om met behulp van beelden de scheid en grens bij de enkels af te zagen als ze een fout hebben gemaakt.

24 januari 2013 om 11:30

Inderdaad, het is juist niet slim van Twente dat ze dit lieten zien. Nu zou de scheidsrechter Heracles zomaar kunnen compenseren met een strafschop bijvoorbeeld. En die boete is ook nog niet zo hoog, dus het is ophef om niets.

Ik stond in het uitvak en we werden helemaal gek. We werden genaaid waar we bij stonden en we konden er niets aan doen. Niet dat we recht hadden op een punt of meer, maar dan nog.. Hopelijk is dit de laatste keer dat zoiets gebeurt, anders zou het in de toekomst zomaar uit de hand kunnen lopen.

24 januari 2013 om 21:33

Eerste deel van je reactie kan ik me in vinden. De laatste zin niet. Als een verkrachter die schuld legt bij het te korte rokje en niet bij zichzelf. In ieder uitvak zitten mensen met smartphones en internet, dus een herhaling in het stadion maakt geen wereld van verschil. De informatie bereikt het uitvak toch wel.

Hoezo uit de hand lopen. Wat wil je eraan doen dan? Het stadion slopen of op de vuist gaan?nou dan zou ik zeggen begin maar vast want dit zal wel vaker voorkomen als tv beelden niet gebruikt gaan worden.
Je kunt heel Enschede gaan platbranden maar daar wordt het echt niet anders van. Iedere club heeft met dwalingen te maken.
Ik kan me best voorstellen dat je er boos om bent want ook Heracles speelde ook goede partij. Maar je weet wat ze zeggen"dit hoort bij de charme van het voetbal'al ben ik al jaren voor het invoeren van beelden

24 januari 2013 om 22:00

Ik zeg niet dat ik dat zou doen, of andere Heraclessupporters. Maar er zijn supportersgroepen die bij het minste of geringste met anderen op de vuist (proberen te) gaan.

26 januari 2013 om 09:32

Dat vind ik idioten (sorry)en JIJ dreigt ermee.laten we toch met elkaar voetbal gaan kijken.deze figuren hebben al zoveel kapot gemaakt. En wat is er nu mooier dan een derby.je kunt ook supporter voor een club zijn maar toch respect voor een ander team hebben.ik heb reuze respect voor wat er in Almelo is neergezet en als ze niet tegen Twente spelen mogen ze wat mij betreft ook winnen(doe ons een plezier en begin daar vanavond maar mee :-))

1000 valt wel mee voor Twente, het probleem is dat het weg moet naar zulke domme dingen, hoop dat ze er wat van leren want de volgende boete zal hoger worden als het weer voor komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

41 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren