Real Madrid pakte al vijf keer rood in 2013: 'We zijn niet agressief'

Donderdag, 24 januari 2013 om 09:25

Real Madrid speelde tot dusver zes wedstrijden in het nieuwe kalenderjaar en liefst vijf keer moest een voetballer voortijdig het veld verlaten. Fábio Coentrao en Ángel Di Maria waren woensdagavond in het bekerduel met Valencia (1-1) nummer vier en vijf, in navolging van Antonio Adán, Sergio Ramos en Kaká. Na afloop van het duel in Mestalla reageerde Antonio Karanka op de kaartenregen.

"Iedereen kan de beelden zien", reageerde de assistent van José Mourinho op de rode kaarten voor Coentrao (tweede geel voor hands) en Di Maria (direct rood voor charge op Joao Pereira). "Er worden wel vaker van dit soort duels uitgevochten, zonder dat er sprake is van agressie, maar uiteindelijk stonden we zondet Coentrao en Di Maria op het veld. We zijn niet agressief, Real Madrid heeft geen agressieve voetballers."

"Het verbaast me niet dat we met negen spelers overbleven", zo verzekerde Karanka enigzins kritisch richting het scheidsrechterskorps." Collega Rui Faria kan naar alle waarschijnlijkheid weer een schorsing verwachten. De assistent van Mourinho schreeuwde in de catacomben naar de scheidsrechter, die in het wedstrijdrapport melding maakte van het incident. Voor beledigingen aan het adres van de arbiter staat een schorsing van minimaal vier duels. Faria werd afgelopen seizoen liefst drie keer naar de kleedkamers verbannen, telkens voor kritiek op de arbitrage.


Poll

Real Madrid wordt steevast benadeeld


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door estelada)

Heb de wedstrijd van vandaag niet gezien, maar het kan niet puur toeval zijn dat al 5 de rode kaarten onterecht waren.

Of dat nou met agressiviteit te maken heeft laat ik even in het midden, maar rood is rood.

Charge op Pereira? Hij raakt hem niet eens, maar goed de geste is er wel.
Die tweede geel van coentrao is hilarisch.. hij botst eerst tegen zijn knie, maar die 1ste gele kaart was nog belachelijker. Dan de rode kaart van Adan, tja, is inderdaad rood, maar agresief nee.
Kaka, 2 belachelijke gele kaarten die hij echt op een domme manier pakt, ook niet agressied.
Dan Ramos, krijgt geel omdat benzema op de grond ligt en wil de bal buiten krijgen omdat die van Celta zo onnozel zijn om het niet te doen.. tja.

Dat het agressief genoemd word vind ik wel erg sneu, alle rode kaarten vond ik zelf niet zo zwaar alleen die van di maria is gewoon dom maar dat weten we nu wel voorderest vind ik het meevallen coentrao en kaka die 2 x geel krijgen en daarna rood kan gebeuren ik vind dat niet zwaar ofzo...

Komt doordat hun coach zo'n opgefokte kerel is, dan neem je snel zijn gedrag over als speler zijnde.

24 januari 2013 om 10:05

Klopt.

Dat Adan zo n domme overtreding in de 16 begaat, is omdat hij opgefokt wordt door Mourinho.

Dat Kaka als een debiel voor de bal gaat staan met geel op zak, komt omdat Mourinho hem opfokte voor zn invalbeurt.
Dat Adan zo n domme overtreding begaat, kwam omdat Mourinho hem opgefokt had.

Volgens mij had Mourinho ook Arbeloa geïnstrueerd om Iker te blesseren, want dan kon Adan er weer in.

Mourinho houdt er van om met 10 man te spelen!

24 januari 2013 om 11:33

Dat heeft er zeker mee te maken. Een coach die collega's in hun oog prikt geeft zeker niet het goede voorbeeld. Waarom noemen ze die club nog de 'koninklijken'?

kijk ook hoe ze rood krijgen.. als diezelfde dingen door de tegenstanders worden gedaan dan is het 9 van de 10 keer niet eens geel.. bij real krijgen ze er rood voor..:s

Geweldige titel..

Real pakt al 5 rode kaarten in 2013 : "we zijn niet agressief"

Dit is er eentje om toe te happen voor de hatertjes..

Maar niet elke rode kaart heeft wat met agressiviteit te maken.. Die kaart van Kaka bijvoorbeelde.. dat was domheid.. Hands van Coentrao waardoor hij zijn 2e gele krijgt.. is ook gewoon dom (als het met opzet was, want ik heb de wedstrijd van vandaag helaas moeten missen)..

Dan kan men beginnen over Ramos.. en noem maar op.. Maar van Ramos weet men hoe goed dat hij ook is.. op het veld is kan die man gewoon een idioot zijn..

Hoe dan ook.. Dit is weer eens zo'n bericht waar men Real weer zwart mee kan maken..

En natuurlijk.. de eerste hebben ook alweer een verklaring van waarom Real (zogenaamd) agressief is.. Het ligt natuurlijk aan Mourinho..

24 januari 2013 om 02:11

Het ligt inderdaad aan Mourinho. Ik kan me namelijk niet herinneren dat het Real van Pellegrini en zijn voorgangers elke keer aan het schoppen begonnen wanneer zij aan het verliezen waren. Dan zijn deze rode kaarten misschien geen goede graadmeter, maar de agressiviteit is er zeker.

24 januari 2013 om 05:20

Vrees ook dat het met die kwal van een Mourinho te maken heeft. Maar toch gaan spelers voor hem door het vuur, misschien in dit geval iets te letterlijk. Daarom hoop ik dat de geruchten waar zijn en dat Laudrup volgend seizoen komt, tenminste een gentlemen.

Mourinho blijft ook iedere keer maar roepen hoe graag hij terug wilt naar Engeland, dat is sowieso al raar om als Real supporter te horen. Het is tijd om deze misselijke vent terug naar Engeland te schoppen. Kan Real beginnen om aan het imago te poetsen.

24 januari 2013 om 15:56

Nee, vroeger ging Real lachend van het veld als ze hebben verloren want ze hadden allemaal wel plezier in een nederlaag..

Aub man.. je snap toch ook wel dat sommigen spelers wel gefrustreerd kunnen raken als het tegen zit.. Dat gebeurd iedereen ook bijvoorbeeld een Messi.. dan is die jonge ook opeens zijn lachje kwijt..

Frustratie kan zeker voor agressiviteit zorgen.. En niet ieder mens kan zich altijd makkelijk beheersen.. Terwijl men dat van "voorbeeldfiguren" in de sport wel verwacht

24 januari 2013 om 16:07

@acolinho

Kijk, frustratie is normaal, dat is zelfs goed als je het mij vraagt. Het getuigt van een winnaarsmentaliteit. Maar het geschop dat begint, dat gaat gewoon te ver, dat moet je met me eens zijn.

24 januari 2013 om 02:14

Weet je, de berichtgeving kan ontzettend subjectief zijn, dat ben ik met je eens. Maar richt je nou eens op die club en trainer van je. Die club die er uiteindelijk zelf voor zorgt dat dit soort berichten de wereld in wordt gebracht. Ramos is een idioot op het veld, klopt. Jullie hebben een paar gasten die geen remmen kennen en dat mag de wereld best weten. Ik word er langzamerhand wel moe van dat mensen real willen verdedigen door door de media aan te vallen. In en in triest, de media geven (zo nu en dan vervormde) informatie maar zijn er uiteindelijk niet verantwoordelijk voor dat mensen geen grenzen kennen op het veld. Real madrid is een club van mensen die geen greintje respect kennen en dat willen verbloemen door louter naar anderen te wijzen. Jammer dat jij daar als gerespecteerd lid in mee lijkt te gaan.

24 januari 2013 om 15:49

Kijk

Ik accepteer jou mening en hoe je er tegenaan kijkt.. Dat jij het in en in triest vind dat mensen hun club verdedigen als de media met een of andere onzin naar buiten komt is prima..

Verder weet ik heus wel dat er bij Real een paar spelers rondlopen die op de grens spelen van hetgene wat toegestaan is.. en soms gaan die spelers absoluut te ver ik ontken dat toch niet en heb dat nog nooit gedaan.

Dat Real slecht in het nieuws komt hebben ze natuurlijk ook aan zichzelf te danken door sommige domme acties.. zij het van de speler of van Mourinho.. Maar jij snapt toch ook wel dat ik er langzaam een hekel aan begin te krijgen dat elk klein ding op wordt geblazen..

En daarbij ben jij Barca toch ook aan het verdedigen als de media eens een keer met wat negatiefs naar buiten komt.. Dus ik snap het probleem niet

25 januari 2013 om 01:22

Ik verdedig Barcelona weleens maar ik val de media er zelden tot nooit op af. Ik weet namelijk dat ze eropuit zijn om stinkend rijk te worden en dat dat over de rug van anderen gaat, met of zonder leugens. Het enige wat je ertegen kunt doen is ze zo min mogelijk aanleiding (/voer) geven om mee aan de slag te gaan. Wanneer een professioneel en historisch gezien enorm instituut als Madrid in de media wordt aangepakt dan moeten ze dit wel voorzien hebben lijkt me. Wanneer er een trainer rondloopt die in het verleden al voor wat oproer heeft gezorgd en dit bij deze club doorzet, er een speler in dienst is die zich meermaals daadwerkelijk heeft misdragen maar door de club nimmer wordt bestraft en wanneer een 'hate him or love him'-vedette wordt aangetrokken en wordt behouden dat weet Madrid heus dat ze gezeik binnen halen. Ze nemen het blijkbaar voor lief. Als ze geen gezeik vanuit medialand willen dan rammen ze Mourinho naar Engeland en zoeken ze naar een Madrileense Guardiola, ruilen ze Ronaldo in voor een bescheiden vent en zetten ze Pepe ergens in de jungle af. Ze roepen al dit gedoe op zichzelf af en dan is dat hetgeen waar ik als supporter kwaad om zou worden, niet omdat de media de boel opblaast. Dat zijn de media nou eenmaal, de media zoals ze worden geaccepteerd binnen onze samenleving. Het gebeurt in iedere tak en nagenoeg iedereen weet dit. Het is gewoon een kwestie van de media geen aanleiding geven om je voor stront uit te maken. Waarom denk je dat Guardiola er in spanje altijd zoveel beter vanaf is gekomen dan Mourinho? Of dat Puyol meer respect geniet dan Pepe? Je creëert in dat opzicht je eigen vijanden, de media helpen je hiermee alleen maar (zodat ze nog wat te verkopen hebben).

En wéér druk leggen bij de scheidsrechters. God, wat is het toch een kleine club geworden in korte tijd.
Vroeger had het irritante spelers op het veld staan zoals een Hierro, maar die heeft elke ploeg wel. Duss daar valt niet direct iets op aan te merken.
Maar zoveel druk op de scheidsrechters heeft de club nog nooit gedaan in haar geschiedenis.
Komt natuurlijk prima uit met de mogelijke halve finales tegen Barça. Of anders wel Malaga (heeft vooralsnog de betere papieren), wat ook een meer dan waardige tegenstander zal zijn.
In de competitie kunnen ze het toch al niet meer halen, zoals hun coach zelf gezegd heeft (er zijn coaches die voor minder ontslagen zijn), duss dan gaan ze er alles aan doen om de beker binnen te slepen.
Het team an sich is niet agressief, maar er zitten spelers tussen die dat wel degelijk zijn.

Pff is voetbalzone nou een anti-madrid site of wat? Kaarten van Coentrão en Kaká zou je voor kunnen discussieren. Adan heeft pech dat hij een doorgebroken speler neerhaalt.

Die van Ramos en Di María zijn natuurlijk wel terecht, waarvan Ramos al in 1x rood had moeten krijgen. Als het maar 2 zijn komt het natuurlijk minder erg over als 5..

24 januari 2013 om 06:42

Wie deelt de rode kaarten uit? Voetbalzone?

24 januari 2013 om 08:58

Titel doet vermoeden dat Real 5 zware rode kaarten zijn gepakt.

24 januari 2013 om 09:35

Feiten liegen niet, rood is rood en vijf rode kaarten zijn vijf rode kaarten.

24 januari 2013 om 10:16

Dat is echt onzin, er worden gewoon feiten geschreven en een reactie van Karanka op deze feiten.
Wat het erger maakt, is dat Karanka die 5 rode kaarten ziet als een mogelijkheid om de scheidsrechters onder druk te zetten, in plaats van het probleem te bekennen. Als je 5 rode kaarten pakt op 5 wedstrijden, dan is er sprake van een mentaliteitsprobleem.
Geef die mensen met rode kaarten gewoon een hoge boete, ze zullen die dwaze tackles of handsballen wel laten.

Maar neen, in plaats van het probleem bij de spelers te zoeken, gaan ze het probleem bij de scheidsrechters leggen. En vooral die commentaar op de " rode kaart " van Faria! Hoe durven ze eigenlijk? Als ik iemand uitscheld op straat, zal ik daar ook de gevolgen van moeten dragen. In plaats van commentaar te hebben, zou hij zich beter verontschuldigen.

Tuurlijk heeft het niets met agressiviteit te maken: één keer voor de laatste man neer te halen, en vier keer dubbele gele kaart door onder andere hands, voor de bal staan bij vrije trap en ook een man neer te halen in gevaarlijke positie.

Je moet niet per se niet-agressief zijn om kaarten te vermijden, maar soms gewoon slim.

kaka zijn rode kaart was niet terecht maar de rest wel

Moet wel zeggen dat die van gisteren wel twijfelachtig waren. Ze waren iig niet consequent want Valencia verdiende dan zeker ook wat kaarten.

24 januari 2013 om 10:03

Ik zie net de beelden terug, Valencia verdiende zeker 1 rode kaart, maar die van valencia waren gewoom volledig terecht, als je daar nog twijfel over hebt. Gewoon dom hands maken= 2e geel en natrappen= rood.

Haha, geen aggressieve spelers? Sinds wanneer gelooft iemand dit? Ooit de namen Alonso, Coentrao, Ramos, Carvalho en niet te vergeten Pepe gehoord?
Het is nu gewoon toeval dat ze zoveel kaarten tegenkrijgen, maar ze zijn in het verleden al vaak genoeg weggekomen met dit soort zaken.
Karanka moet eens leren om in te zien dat Faria en deze voorgenoemde spelers gewoon een straf verdienen als ze rood pakken. Als die assistent het niet kan laten om de scheidsrechter te beledigen, dan moet hij dat maar vanuit de tribune doen.

24 januari 2013 om 10:02

Ik vind inderdaad dat "wij hebben geen agressieve spelers" misschien nog wel irritanter dan het spel van Madrid zelf. Iedere club heeft spelers die zo nu en dan eens doorhalen, zeker wanneer de club onder druk staat. Dat verdient niet altijd de schoonheidsprijs en daar kan je kritiek op hebben, maar het gebeurd wel. Zeker ook bij Madrid.
Het ontkennen daarvan maakt het zeker niet beter, eerder slechter.

Ik zou de cijfers van Mourinho's ploegen wel eens willen zien qua kaarten en overtredingen. Gevoelsmatig zeg ik dat zijn ploegen altijd veel kaarten pakken.

Er moeten gewoon een paar spelers snel weg uit de selectie. Het zijn ook gewoon de twee spelers die ik haat die het doen. Coentrao al vanaf het begin. Lijkt niet eens op de Coentrao bij Portugal en is ook nog eens smerig en dom. Waarom zo overduidelijk hands maken terwijl je al geel hebt en voorstaat? Sowieso een opgefokt naar mannetje. Echt weg ermee.

Di Maria wil ik altijd een kans geven vanwege zijn talent. Maar dat ventje is niet constant en daarnaast een smerige acteur en een nare rat. Als je er zo uitziet moet je je best doen om het te compenseren met goed gedrag. En dat weigert hij, oprotten. Pepe haat ik niet per se maar hij is te dom. Het is een geweldige verdediger maar je kunt er niet op rekenen door zijn domheid. Veel te agressief ook, onnodig vaak.

Maar het begint natuurlijk allemaal met Mourinho, die moet als eerste weg.

24 januari 2013 om 09:39

Eindelijk een Madrid supporter die er op een normale manier naar kijkt en niet iedereen in bescherming neemt. Het is ongelooflijk om te lezen hoe sommigen hier Mourinho nog uit de wind proberen te houden als je ziet wat die man bij Real allemaal flikt. De onrust begint bij hem en dat sijpelt door de hele selectie door, daar hoef je geen psychologie voor gestudeerd te hebben om dat te kunnen constateren.

24 januari 2013 om 10:48

Di Maria beschikt inderdaad wel over het nodige talent. Maar hij is zo dom. Hij heeft oogkleppen op en lijdt enorm veel balverlies. Gewoon niet normaal meer. Het was ooit eens een enorm talent, maar bij Real is het er naar mijn mening nooit uitgekomen. Ik heb hem ook nooit goed gevonden. Geen wedstrijd waarbij hij geen vijf keer onnodig balverlies leed.

Dat is niet van dit jaar, het zit me al een tijdje dwars. Hem, Coentrao en Albiol zou ik uit de selectie willen. Albiol komt gewoon enorm tekort en maakt ontzettend veel fouten.

Juist of je enkel rood kunt krijgen door je agressief te gedragen. Vorig jaar tijdens de wedstrijd Racing Santander - Real Madrid kreeg de linksbak ook tweede geel voor dezelfde actie als Coentrao. Mede daardoor won Real die wedstrijd want na die kaart walste het over Santander. Kan de heer Karanka mij uitleggen waarom dat een speler van Santander wel een tweede geel zou moeten krijgen hiervoor, maar een speler van Real Madrid niet ? Di Maria trapt ook duidelijk na. Natrappen zonder intentie om de bal te spelen, is ook nog steeds rood; ook al is het geen doodschop. Ik weet niet of er iemand van Valencia rood had moeten krijgen want ik heb de wedstrijd niet gezien. Maar de kaarten van Coentrao en Di Maria waren terecht.

24 januari 2013 om 11:38

Ik denk dat Karanka je vandaag nog belt om het uit te leggen! Hou je telefoon in de gaten!

ze moeten gewoon rustiger aan doen dan komt alles wel
weer goed met die kaarten

Toen ik de titel las, dacht ik: Het zooitje uit "madrid is weer lekker bezig" en dat is echt de Koninklijke onwaardig. Of de kaarten dan terecht zijn of niet. Dat maakt me niet uit. Feit blijft dat ze steeds bij rare akkefietjes betrokken zijn. Ook de schorsing voor die andere assistent trainer. Een schande. Mourinho, rot op!

Faria moet zijn excuses aanbieden en Madrid moet zijn spelers opvoeden. Dat is de enige wijze om met deze rode kaarten om te springen. Hoe kun je nu zo laf zijn door de rode kaarten op de scheidsrechters af te schuiven?
Heeft een andere club de laatste tijd over de scheidsrechter geklaagd? Neen, het is altijd Madrid die er mee in het nieuws komt. Het kan wel eens gebeuren dat een andere club een beslissing in twijfel trekt, maar elke keer als Madrid 1 beslissing tegen zich heeft, moet die arbiter eraan geloven.

Draag de gevolgen van je daden Karanka, Mourinho en Faria! Gedraag je als een man en niet als een baby alsjeblieft!

Enkel die van Ramos heeft met agressiviteit te maken. Kaka, Coentrao en Adan zijn rode kaarten naar de letters van de wet (soms mss iets te streng).
Di Maria ligt daar ergens tussenin; hij raakt de speler niet (of amper?) maar de beweging is er natuurlijk wel

Het is al knap dat Pepe maar 1 Rode kaart van de 5 heeft. Respect Pepe.

Ach, Faria is dus het sloofje die van de unieke man de arbitrage moet stijfschelden, Karanka nog immer het alternatief op persconferenties als het minder gaat met de opdracht om de arbitrage structureel alle schuld te geven... ben benieuwd welke van de spelers nu ook over de arbitrage moet beginnen en in de media moet zeggen hoe blij hij is om bij de 'grootste club' te spelen en dat er alleen maar gelachen wordt onderling...

*gaap*

De Mourinho formule. Een unieke formule.

Alleen bij Ramos en Alonso heb ik t idee dat die echt agressief kunnen zijn, alleen is Alonso achterbakser dan Ramos.. Pepe heeft heeft onbenullig achterlijke acties maar vind m niet bepaald agressief overkomen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9069
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho en Sánchez krijgen de wind van voren: ‘Het was gewoon eng’

Chelsea won zaterdagavond de FA Cup door in de finale Manchester United te verschalken (1-0). Een treffer van Eden Hazard was genoeg voor the Blues om de beker te winnen. Paul...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren