Baggio legt functie neer en vergroot speculaties over Bayern-baan

Donderdag, 24 januari 2013 om 00:05

Roberto Baggio heeft zijn functie als technisch directeur bij de Italiaanse voetbalbond neergelegd. De 45-jarige oud-international stapt op uit onvrede. Hij kan naar eigen zeggen zijn baan niet de gewenste invulling geven. Baggio voelde zich door het bondsbestuur voornamelijk genegeerd.

/

Baggio werd in 2010 aangesteld bij de Italiaanse voetbalbond (FIGC) na het fiasco op het WK in 2010 waarbij Italië al in de groepsfase sneuvelde. Het was zijn taak om het creatieve spel van de nationale ploeg te stimuleren en de doorstroming van talenten te bevorderen. ''In december 2011 heb ik mijn plan van 900 pagina's gepresenteerd, maar het is bij holle woorden gebleven'', mokte Baggio woensdagavond.

''Ik wil niet achterover leunen in een stoel, ik wil aan de slag. Daarom vertrek ik met pijn in mijn hart.'' Het opstappen van Baggio is door media in Italië en Duitsland goed voor de nodige speculaties. De oud-aanvaller werd eerder deze maand genoemd als mogelijke assistent van Josep Guardiola bij Bayern München. Nu hij is opgestapt bij de FIGC, heeft hij vrij baan om de Spanjaard te gaan assisteren. Raúl, Juanma Lillo en Luis Enrique zouden ook kans maken op het assistentschap.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door sampdoriagenoa)

Hoop eigenlijk nog steeds dat Raul die baan krijgt als assistent van Guardiola bij Bayern. Kan hij mooi ervaring opdoen bij een toptrainer met goede voetbalvisie en het misschien in de toekomst in praktijk brengen bij Real Madrid. Dat zou echt geweldig zijn.

Blijf erbij dat Raul ideaal zou zijn. Kent de competitie, spreekt de taal en heeft een mooie carrière gehad waar veel spelers tegenop kijken. Luis Enrique kan ook wel maar zou denk ik niet veel meerwaarde geven.

24 januari 2013 om 01:57

Het zou inderdaad ideaal zijn voor Raul maar ik zelf denk dat dit iets te hoog gegrepen is voor hem hij kan beter iets kleiner beginnen zoals assistent van jong Madrid, dat zal ze ook wel een extra motivatie geven omdat je dan een grote ster en club icoon tegenover je hebt, dan luister je ook aandachtiger.

24 januari 2013 om 09:35

Vergeet niet dat Luis Enrique het goed heeft gedaan bij Barcalona B. Dat is echt geen lullig teampje. Dat het daarna mis is gegaan bij AS roma is natuurlijk jammer maar ik denk dat hij wel perfect in de filosofie van Guirdiola past en ook echt wel het inzicht en de ervaring heeft om een goede assistent te zijn. Ik hoop niet dat het een soort Spaanse kliekje wordt bij Bayern. Ik vind het juist mooi dat de Duitse clubs overwegend voor de meerderheid met Duitse mensen werken. Wat een Duitse cultuur creeerd.

24 januari 2013 om 14:46

Daarom dat je beter voor Raul dan voor Enrique gaat, heb je minder kans op spaans liekje omdat Raul al in Duitsland gespeeld heeft en de duitse taal kan. Met Enrique heb je weer te veel Barca binnen dan goed is voor Bayern.

Een plan van 900 pagina's... wtf... als ik zoiets op school inlever, worden mijn docenten niet blij. Baggio is nauurlijk wel een icoon.

900 paginas !? Vind je het gek dat het dan bij alleen woorden blijft. Iets compacter en je komt al veel verder. Niemand die al die 900 paginas gaat lezen. Mooie voetballer overigens hoop dat die bij iets moois aan de slag gaat.

Baggio en Guardiola zijn "boezemvrienden". Het zou me niets verbazen als Baggio, Guardiola gaat assisteren bij Bayern Munchen.

24 januari 2013 om 09:36

Heb je wel twee legends in je trainersstaf zitten met veel kennis van zaken. Al moet ik zeggen dat Raul en Luis Enriqe die ook genoemd worden wat dat betreft niet voor hem onder doen

Dit was echt een topspeler een killer , ook zijn hele uitstraling echt jammer dat je weinig van zulke spelers vandaag de dag nog ziet. Hij is wel aardig verandert.

Is ook niet raar dat er nog niets iets gebeurt, iedereen is nog bezig met die 900 blz te lezen.

denk dat het niet goed zou zijn als baggio pep gaat assisteren. HIj was een fantastische voetballer, maar om direct naar de wereldtop als assistant te gaan lijkt me beetje te veel van het goede. Ik zou sowieso een duitser (die ook nog in spanje heeft gevoetbald) als assistant nemen.

24 januari 2013 om 08:51

Dan denk ik gelijk aan bernd Schuster of ben ik dan te kortzichtig omdat hij een connectie heeft met Rm?

Overigens zou ik gewoon een duitser nemen zoals Chivas al zegt. Anders krijg je weer een spaans gezelschap daar en ik weet eerlijk gezegd neit of ze daarboven er zo van gediend zijn. Raul zou best kunnen omdat hij natuurlijk bij Schalke heeft gespeeld, maar ik zou hem nog lekker laten voetballen in de zandbakken

24 januari 2013 om 09:43

iemand die zelf hoofdcoach is geweest gaat nu geen assistent zijn lijkt me.

24 januari 2013 om 15:22

baggio is een van de weinigen waarvan ik denk dat hij wel in een keer de absolute top kan gaan trainen, zeker als assistent, bovendien kennen hij en guardiola elkaar heel goed, maar ik hoop dat hij naar de serie a komt om daar een club te gaan trainen

Baggio is een absolute, bijna on-italiaanse stylist (met Pirlo) die met zijn kennis en ervaring veel kan brengen. Erg dom van de Italiaanse bond. Ik verwelkom Baggio boven Blind naast Van Gaal in het NL Xi-tal met open armen. Misschien leren we dan ook nog eens wat echt verdedigen is.

24 januari 2013 om 10:50

Daar vind ik Zola ook bij passen!

24 januari 2013 om 13:24

Ja inderdaad, Gianfranco was een enorme stylist, net als Alex (ik noem em altijd de nep-baggio) Del Piero. Jammer trouwens dat die Lentini ook een auto-ongeluk heeft gekregen, want die kon ook je ogen strelen met zijn flegmatieke stijl.

24 januari 2013 om 13:40

Ahh Lentini, wat een held was dat! Je hebt helemaal gelijk

Geweldige voetballer was dit!
Ik zou het wel leuk vinden baggio, word wel een internationaal gezelschap zo bij bayern.

Ze hebben 3 jaar samen gespeeld bij Brescia, dus zo raar zou ik de keuze niet vinden.

baggio moet gewoon ergens hoofdtrainer worden, hij is veel te goed voor assistent trainer, hopelijk komt hij weer terug naar de serie a

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 20
242 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ciro ImmobileAanvaller65
Andrea BarzagliVerdediger50
Leonardo BonucciVerdediger50
Antonio CandrevaMiddenvelder52
Andrea BelottiAanvaller54
EderAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

Spanje
465 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren